Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © haNa2010. júl. 04. 19:23 | Válasz | #3900 
Editke, mesterem! Hoztam megmutatni a tortámat, amit a Te fehér menyasszonyi tortád ihletett a tortasuliból. Nagy sikere lett. Nagyon tetszenek a táskáitok is, de valahogy azzal még barátkoznom kell, hogy bele merjek vágni.
[img] http://www.picmixer.com/pic/haNa/2873kep424_k.jpg[/img]
haNa

 © Noémi2010. júl. 04. 20:13 | Válasz | #3901 
Hát akkor hajrá, biztos fog neki örülni!

 © Noémi2010. júl. 04. 20:15 | Válasz | #3902 
Nagyon jó lett a tatyó! Végül is nem rossz ez a szín, csak az a bajom, hogy élőben más, ráadásul a rózsaszínnek több árnyalata is van benne, ami szintén nem látszik, egyszóval élőben más volt az összhatása mint így, és szerintem élőben volt szebb.

 © Noémi2010. júl. 04. 20:17 | Válasz | #3903 
Köszi!
Nekem a bumszli nagy sárga közepük nem tetszett, de nekik igen, végül is azért kértek ilyet, és ez a lényeg.

 © Noémi2010. júl. 04. 20:20 | Válasz | #3904 
Erősebb rózsaszínt általában folyékony málnapiros festékkel szoktam csinálni, víz mennyiséghez hozzászámolva teszem bele az oldáskor, fél adaghoz tettem fél evőkanálnyit, és már ilyen erős rózsaszín tőle.

 © Noémi2010. júl. 04. 20:21 | Válasz | #3905 
Köszi!

Gyöngyusz2010. júl. 04. 20:47 | Válasz | #3906 
Editke, hozom megmutatni a szivárvány tortámat, amit Te ichlettél, köszi az ötletet.



Gyöngyusz2010. júl. 04. 20:48 | Válasz | #3907 

Gyöngyusz2010. júl. 04. 20:49 | Válasz | #3908 

 © Edit2010. júl. 05. 05:40 | Válasz | #3909 
Sziasztok

Bocs hogy nem tudtam jonni napokig, de a hazvetel teljesen felboritotta az eletunket itt az utobbi napokban.

Latom szepen termeltetek miota nem voltam

Andi, Monika! nagyon orulok nektek, hogy jottetek es nagyon ugyesek vagytok!Ugy orulok mikor latom, hogy ertelme ennek a tortasulinak



Noemi! Nagyon szep a fondantod! Holnap megcsinalom a te recidet! mindegyik tortad gyonyoru! es az irokazasod tokeltes!

Tuncikem!!! Megszulted a babyt
a festes nem lehett egyszeru mire felfestetted az osszes betut!Vegul is stencillel csinaltad? Nagyon szep lett! A foganyuja is tok jol sikerult! Meg a varras rajta :)Gondolom aki kapta nagyon orult neki. Majd benezek hozzad hatha raktal be fazis kepeket.

HaNa! sajnos nem latom a kepet a tortadrol!! majd megnezem a tarsalgoban vagy a tortak kozott hatha beraktad nagyobb sikerrel.

Gyongyusz! nagyon tetszik a szivarvany tortad!! a szinei jobban tetszenek mint amit en csinaltam..talan mert pasztelosabb? nem tudom ...de nagyon nycsiklandoan nez ki Latom a kremhez mas szineket hasznaltal! Pont ez az otletem tamadt nekem is legkozelebbre ha ujbol csinalom, igy nem kell annyi fele szinu tesztat sutni.Ugyesen megcsinaltad!
Na megyek mekeresem a tortakat amiket nem lattam ...majd holnap benezek reggel.

 © Noémi2010. júl. 05. 08:17 | Válasz | #3910 
Ez tegnapra készült egy kisfiúnak:

 © Noémi2010. júl. 05. 08:18 | Válasz | #3911 
Köszi a dicséretet, kíváncsi vagyok hogy sikerül neked, remélem jól, és nem okoz gondolt a minőségi eltérés az alapanyagok közt.

 © tuncike332010. júl. 05. 08:32 | Válasz | #3912 
Nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóó! A kutyus miből készült? Puncsgolyó massza féléből, vagy fondant??

 © tuncike332010. júl. 05. 08:36 | Válasz | #3913 
Editke igen készítettem stencilt, lehetett volna kisebb is a minta de hát én ennek is örültem hogy sikerült! Nagyon féltem.....van nagyon sok hibája de így elsőre magamtól nem vártam többet! Nagyon tetszett nekik, és nagyon ízlett ez a lényeg! A tied klasszisokkal jobb de hát nem is szerettelek volna túlszárnyalni.....és nagyon köszönöm a sok sok segítséget millió puszi!

 © Noémi2010. júl. 05. 08:36 | Válasz | #3914 
Puncsgolyó féle masszából, végül is a faragás a torta széléből, plusz darált keksz, tej, kicsi cukor, kakaó. Nagy volt ez a torta, volt vagy 12 cm magas a torta, 27-es lap sült hozzá, szóval jó méretes volt, a kutya sem lehetett kicsi, ennyi fondant kár lett volna rá, meg ehetetlen is ilyen mennyiségben, de kutyául szenvedtem a bevonásával.

 © tuncike332010. júl. 05. 08:40 | Válasz | #3915 
Azt gondolom, mert én is mikor burkoltam ilyen gömbölyű formát háááát vért izzadtam sehogy se akart simulni, tiszta ránc lett meg egy ponton összegyülemlett egy csomó fondant, óóóó még rágondolni se merek! De ez szuper lett nagyon tetszik! Ügyi vagy Noémi drága de ezt már tudod ugye??? Elfogult vagyok veled de ezt félre téve is szupppppi!!!!!

 © Noémi2010. júl. 05. 08:45 | Válasz | #3916 
Én s így jártam, de cseles voltam a ráncokat a lábak helyére igazítottam, a lábak utólag úgyis letakarták őket, a buksinál meg először az arcot és a hátsó részt simítottam, oldalt felhalmozódott részből meg formára vágtam a fület, nem így terveztem, de mikor csináltam vettem észre, hogy ez így adja magát.

 © Noémi2010. júl. 05. 08:46 | Válasz | #3917 
És örülök, hogy tetszik!

 © Kricky2010. júl. 05. 09:29 | Válasz | #3918 
Sziasztok!

micsoda tortacsodák!!!! hűűűamindenit! mindenkinek nagyon gratulálok!

Tünci! jó lett a táskád, habár án hiányolok "felülről" fotót róla. Megnéztem volna tüzetesebben. :)
A betűket ecsettel fesetted rá?

Angi!

Neeem, nem vagyok cukrász, és teljesen meglepődöm, hogy utóbbi időben egyre többen kérdezik, sőt, el sem hiszik, hogy semmi közöm hozzá. Kereskedelmi végzettségem van, szóval semmi közöm a cukrászathoz. :) Maximum a kézügyességem jó, azt örököltük tesómmal.

kérdezted az unidec-et.
Tudok neked linket berakni az árról, és hogy hol szerezhető be.
Amúgy nagyon szeretekl vele dolgozni, nem kell kutyulnom (én kicsit kényelmes vagyok), és az állaga nekem jobban tetszik, nem szárad ki olyan hamar, nem töredezik, jó rugalmas.

Jobb híján jó a mézes fondant is, de most nekem van unidec, szóval most nem fogok gyúrni másmilyet. Habár a feketéhez szerintem készítek majd barnát, mert azt könnyebb befesteni koromfeketére.
A festése az unidecnek: wilton gél ételfestékkel szoktam festeni, de az aromaexpressztől is rendeltem már por festéket, az is jó hozzá.

itt a link az unidecről:
marcipán helyettesítő massza

 © Kricky2010. júl. 05. 09:30 | Válasz | #3919 
Edit!

én is nagyon "megkívántam" a táskát, lehet, hogy nesokára én is megprbálkozom vele! Köszönjük az ötletet!

Szeretnék még egy kutyust is csinálni... :)

Angi2010. júl. 05. 09:33 | Válasz | #3920 
Sziasztok!

Noémi! Nagyon édes ez a kutyus. Biztos nem volt egyszerű megcsinálni. Hol vetted a betű kinyomót? Én is szeretnék ilyet de még nem láttam sehol.

 © Noémi2010. júl. 05. 10:00 | Válasz | #3921 
Angi gyurmakészletből van, Play doh-os. Tescoba vettem, vannak benne számok is. Orsi vet még régebb, azóta szemezek vele, múlt héten ászántam magam. A betűket meg a számokat kisajátítottam magamnak, a többit megkapták a gyerekeim.

Angi2010. júl. 05. 13:40 | Válasz | #3922 
Köszi Noémi! Majd körülnézek ez ügyben.

 © Edit2010. júl. 05. 15:57 | Válasz | #3923 
OH! de edes ez a kutyika! Nagyon cuki lett ezzel a csillagos kis tortaval...ugy nez ki mintha a kis talkaja lenne felforditva es azon ul?
Akartam mar kerdezni toletek , hogy aki az Unideces fondantot hasznalja annak nincs mellek ize a sok adalek anyagtol? Mert a Wiltonos nagyon szepen simul meg minden tok jol lehet vele dolgozni, de az ize az ehetetlen..viszont ha csinalok hazi fondantot akkor az viszonylag eheto...foleg ha aromat is teszek hozza...mondjuk naranacs, vagy mandula. A csokis az kifejezetten finom volt amit csinaltam korabban.Itt nagyon sokan azert nem rendelnek fondantos tortat mert nem szeretik a fondant izet...a sima vajkremes bevonattal meg nem lehet olyan nagyon szabadra engedni a fantaziamat mert elegge meg van hatarozva mit lehet belole csinali.

 © PKriszti2010. júl. 05. 16:19 | Válasz | #3924 
Sziasztok!
Noemi nagyon cuki a kutyusod te mivel simitod ilyen szep simara a tortara a fondantot? Nekem folyton gyurodt marad az alja nem gyozom takargatni
Gyongyusz nagyon szep lett a tortad gratulalok! Milyen tesztabol keszitetted? A tolteleket is beszinezted?

 © bnorsi2010. júl. 05. 16:36 | Válasz | #3925 
Noémi, hogy veszed ki a betűket, hogy ilyen szépek maradnak? Nekem van, hogy beszakad. Én fogpiszkálóval próbálom kiszedni, mert mindig bentmarad a formában.

 © Kricky2010. júl. 05. 16:39 | Válasz | #3926 
Sziasztok!

Edit!
az unidec egyáltalán nem rossz ízű. Nincs sok adalék benne.

bemásolom az összetételét:
cukorliszt, glükóz szirup, hidrogénezett pálmaolaj, színezék E171, mandula aroma, tartósítószer

szóval sztem a tartósítón és fehér színezéken kívül nincs sok más benne, mint amit mi otthon gyártunk. Általában ezt itthon össze is szokták keverni a marcipánnal. (erős túlzás)

A Noémi kutyusa nagyon édi lett!!!!

Én is hoztam egy kutyust. Ő alszik... nem tudom, hogy vágom majd fl, mert megszakad majd a szívem.
lehet, inkább tányleg táskát kellett volna készítenem. :)

 © PKriszti2010. júl. 05. 16:50 | Válasz | #3927 
Kricky ez nagyon szuper!!!!! Mivel fested hogy ennyire elethu lett? Es mitol ilyen fenyes? Gratulalok nagyon ugyes vagy

 © Noémi2010. júl. 05. 17:09 | Válasz | #3928 
Edit, ez nem a tálka, hanem ez egy cirkuszi kutyus műsor közben, álla kis porondján, vagy nem is tudom hogy hívják amire állítják őket. Amúgy hozott képből dolgoztam, csak ott más színű kutyus volt, meg más színű tortán állt, ilyet kértek, ilyenre csináltam, nagyon tetszett neki. sajna nekem már nincs arra energiám, hogy saját részre olyat gyártsak amilyenre épp kedvem van, pedig annyi ötletem lenne...

 © Noémi2010. júl. 05. 17:11 | Válasz | #3929 
Kriszti, nekem nincs simítóm, igazából elég kevés eszközöm van a tortázáshoz, így a kezemet használom a torta tetejét meg a kicsi fondatnyújtóval szoktam még egyszer átsimítgatni, de az oldalára csak a kezem marad.

 © Noémi2010. júl. 05. 17:13 | Válasz | #3930 
Orsi, nekem sok kieset csak úgy magától, főleg ha hagytam pár percet száradni a fondant felületét még a kiszaggatás előtt, ami nem eset ki, azt egy éles, hegyes késsel kicsit segítettem. de olyan is volt amit újra kellett gyártsak, de csak vagy 2 összesen.

 © Noémi2010. júl. 05. 17:14 | Válasz | #3931 
Ez is nagyon édi!

Gyöngyusz2010. júl. 05. 17:49 | Válasz | #3932 
Szia, Kriszti,
a krémet is beszíneztem igen, és a tésztája sima piskóta. A krém nagyon szépen elegyedett a folyékony festékkel, de a lila az krémfesték volt. Felvágva szép színes volt, és nagyon mutatós. És három óra szinte elég volt az elkészítéséhez.

 © Edit2010. júl. 05. 17:49 | Válasz | #3933 
Kricky! ez a kutyi szuper jo lett! na mi mindenre is jo ha az ember lanyanak van festekszoroja!
Fantasztikusan jo lett a kutyad! Nagyon ugyes vagy!

Angi2010. júl. 05. 18:03 | Válasz | #3934 
Kricky!

Ez a kutya fantasztikus!!! Ezt nekem sem lenne szívem felvágni.

 © Mónika2010. júl. 05. 18:11 | Válasz | #3935 
Sziasztok! Te jó ég, micsoda torták!!! Csak ámulok :) Gyöngyusz, Noémi, Kricky egyszerűen hihetetlenül ügyesek vagytok!

 © Marika2010. júl. 05. 21:36 | Válasz | #3936 
Tüncike!Nagyon klassz lett a táskád!Gratulálok!!
A Te rózsás tortáid ihlettek meg,íme az enyém:




Angi2010. júl. 05. 22:58 | Válasz | #3937 


Volt még egy tortám amit nem töltöttem fel,most megmutatnám ezt is. Nekem nem nagyon tetszik,de ilyet kértek. Szerintem a rózsaszín a sárgával szörnyű. Keresztelőre és első szülinapra készült. Fekete erdő ízben.

 © Edit2010. júl. 05. 23:10 | Válasz | #3938 
Marika, Angi, a tortaitok gyonyoruek! a lila rozsak engem is megihlettek mar...de meg nem jutottam oda hogy csinaljak is :) a kis macis is nagyon aranyos
Angi! Megengedsz nekem egy jotanacsot? Amikor a burkolo fondantot teszed a tortara akkor elotte vagd egyenesre a torta szelet korbe, hogy szep fuggoleges legyen az oldala, es a fondantot amikor kinyujtod ne nyujtsd tul vekonyra, mert akkor sajnos lathato lesz alatta a torta formaja es egyenletlensege is. A diszitesed nagyon profi es szep vekonyak a diszito elemek aminek viszont olyannak kell lennie hogy elegans legyen..pl a kisviragok nagyon edesek es a csikozasod is nagyon szep, a macikarol meg a kockakrol nem is beszelve. Nekem tetszik a szine is..olyan igazi kislanyos
Remelem nem bantodtal meg erte hogy oszinte voltam veled....csak igy tovabb, ugyesen!

Angi2010. júl. 05. 23:18 | Válasz | #3939 
Edit!
Dehogy bántottál meg. Tudom,hogy mik a hibái,csak reménykedtem benne,hogy nem látszik. De egy profi rögtön észreveszi. Pillecukorból van a fondant és mostanában nem tudom miért de nagyon rossz lesz az állaga. Nem veszi fel a megadott mennyiségű porcukrot és ha kicsit vékonyabbra sikerül,akkor meg ha kiveszem a hűtőböl benedvesedik. Ez mitől lehet??? Mindent ugyanúgy csinálok ahogy eddig.

 © Kricky2010. júl. 06. 21:52 | Válasz | #3940 
Edit és mindenki!

köszönöm a kedves hozzászólásokat! Nagyon jól esnek nekem!
Mikor felteszek egy képet a tortámról, mindig érdeklődve nézegetem, van -e már hozzászólás. És mikor ilyeneket írtok, érzem, hogy érdemes csinálnom! :)

Edit!

annyira örülök ennek az airbrush-nak, mint kutyus a farkának! :D

Te nem tervezel venni? Habár, ahogy olvastam a házvásárlás közepette...

 © Edit2010. júl. 07. 05:01 | Válasz | #3941 
Kricky en is igy vagyok ezzel...ha este feltoltok kepeket , masnap reggel az az elso hogy megnezzem megnezte -e valaki...hat nem nevetseges? de hat igy van ez...mi orulunk a tortainknak mert a "mi gyerekunk" es akkor meg jobban orulunk ha latjuk masnak is tetszik!

Angi!
Nem tudom miert nem lesz jo mostanaban a pillecukros fondantod...lehet hogy a pillecukrot csinaljak mas eljaras szerint? nincs benne annyi zsealtin hanem valami mast raknak bele? A hutobe miert rakod be? En soha egy fondantot nem teszek hutobe! ezt mar sokszor megirtam maskor is...persze mindenki ugy csinalja ahogy jonak latja, de a hutobe ha berakod akkor miutan kiveszed a melegre a para rogton kicspoadik ra es el kezd olvadni benne a cukor, es ragacsos lesz. Eppen ezert azt javasoljak mindig a nagy tortasok es en is igy csinalom...a fondantos tortakat utolso percben burkolom, ha csak lehet, ha meg allnia kell 1 ejszakat akkor semmi esetre nem teszem be a hutobe. A hutobe sok olyan szag van amit nem veszunk eszre amikorkinyitjuk, de ha bent all a torta egy ejszakat es nincs legmentesen letakarva akkor szepen atveszi a huto izet a fondant es amikor beleharapsz akkor csak azt erzed hogy furi ize van....na ez meg amsik ami miatt nem teszem be...Ha kulon hutom lenne csak a tortaknak (talan egyszer majd az meglesz) akkor ott a homersekletet is csak huvosre raknam es nem hidegre.
Az hogy a fondant benedvesedik az valoszinu azert van mert a homerseklet kulonbseg sokkal nagyobb ilyenkor nyaron, es korabban amikor tortat csinaltal akkor nem volt ilyen meleg meg.
Azt tudom hogy Ti otthon tejszines meg hasonlo kremeket csinaltok amit hutoben kell tarolni, es nem mindig van ido arra hogy utolso perceben burkold es diszitsd a tortat....ha lenne legkondi a laksban akkor mas lenne a helyzet tudom. Az lenne a legjobb ha olyan helyre tudnad a tortat tenni ami a kamra, vagy spejz, vagy pince feleseg s huvosebb van benne, mint a laksban, de nem hideg mint a hutoben. Iyenkor nyaron vigyazni kell a tejes keremekkel mert hamar megromolhat. Az en vajkrememben is tejszin van meg vaj es porcukor, de a porcukor mennyisege miatt a tejszinnek meg se kottyan a kinti levego napokig...inkabb csak kiszarad a krem.

Angi2010. júl. 07. 13:55 | Válasz | #3942 
Szia Edit!

Köszönöm,hogy időt szántál rám. Én azért teszem hűtőbe a tortát,mert szerintem hidegen sokkal finomabb bármilyen krém is van benne. Meg félek nehogy megromoljon és valaki miattam kapjon szalmonellát. Én sem enném meg,mert nagyon kényes vagyok ilyen téren. Persze ha légkondi lenne az más lenne. Kamrám nincs sajnos,így marad a hűtő.
Még egy kérésem lenne. Le tudnád nekem írni ,hogy mi a neve annak a vágóeszköznek amivel egyszerre több szalagot is tudnak vágni fondantból. Olyan pizzavágóhoz hasonló szerkezet. Meg szeretném nézni az ebay-en de nem tudom a nevét. Kerestem a Wilton oldalán de ott sincs. Köszike.

Angi2010. júl. 07. 14:01 | Válasz | #3943 
Szia Kricky! Most vettem észre,hogy írtál az unidecről. Köszi,majd áttanulmányozom ha egy kisit több időm lesz.

 © Noémi2010. júl. 07. 14:05 | Válasz | #3944 
Angi, én is beteszem a hűtőbe a tortát, inkább legyen vízcseppes, mint fertőzött valamivel...Szerintem itt mi nem használunk annyi cukort, meg azért lágyabb krémeket készítünk, nem kockáztatnám szobahőn a huzamosabb tárolását.

 © Noémi2010. júl. 07. 14:06 | Válasz | #3945 
Ja de a fondant én sem tárolom a hűtőbe, annak bőven elég a kamra, vagy szoba, mert lényegében tömény cukor, nincs mi megromoljon benne.

Angi2010. júl. 07. 14:16 | Válasz | #3946 
Noémi!

Akkor most már tudom,hogy a hűtő a ludas nem én rontottam el valamit,azért vízcseppes. Persze azt tudom,hogy a fondant nem romlik meg,de azért a tortát nem védi meg. Be kell szereznem egy légkondit.Férjem biztos értékelni fogja.

 © Noémi2010. júl. 07. 15:10 | Válasz | #3947 
Ha majd hűvösebb lesz nem lesz vízcseppes a torta, csak még sok van hátra a nyárból. Nálunk is felmerült a légkondi, de az idén inkább másra (fontosabbra) áldozunk. Szerintem sem védi meg, és én a beborított tortát ezért is pakolom be a hűtőbe, de amíg nincs rajta a tortán addig nem hűtőbe tárolom, mert nehezebb kezelhetővé tenni utána.
A szagoktól én is félek, mikor torta van a hőtőbe mindent többszörösen bezacskózok, jó móka az is...

Angi2010. júl. 07. 16:00 | Válasz | #3948 
Noémi!

A már nem használt fondantot is a hűtőbe tárolom. Egy kis mikró és átgyúrás után használható.

 © Susan2010. júl. 07. 23:49 | Válasz | #3949 

Probalkoztam,de szerintem nagyon bena!

 © Susan2010. júl. 07. 23:51 | Válasz | #3950 

 © Susan2010. júl. 07. 23:53 | Válasz | #3951 

 © Susan2010. júl. 07. 23:57 | Válasz | #3952 

Ez sem tokeletes,de probalkozom!
Talan egyszer el tudok jutni arra a szintre,mint ti!Majd 20 ev mulva!talan!

Angi2010. júl. 08. 09:01 | Válasz | #3953 
Susan!

Egyáltalán nem béna egyik torta sem. Nagyon ügyi vagy csak így tovább. Minden tortánál tanul valamit az ember.

 © Teri2010. júl. 08. 09:09 | Válasz | #3954 
Susan!

Ne légy elégedetlen!
De boldog lennék, ha én ilyen tortákat tudnék csinálni...

 © Mónika2010. júl. 08. 18:08 | Válasz | #3955 
Susan!

Szerintem nagyon jók lettek! :)





margit22010. júl. 08. 18:34 | Válasz | #3956 
Marika, Angi és Susan!

Most nézem, hogy milyen aranyos tortákat készítettetek! ...


 © Edit2010. júl. 09. 05:51 | Válasz | #3957 
Angi, probaltam kitalalni hogy milyen vagoeszkozre gondolsz...azt hiszem egyszer en is lattam hogy valaki vagott kis vekony szallagokat egy vagoval es egyszerre tobbet is vagott. Sajnos a fondant cutter cimszo alatt nem talaltam meg, es a fondant ribbon cutter alatt is csak ezt:
fondant vago szerszam

Susan! szerintem aranyos tortakat csinaltal...es a divany nagyon jo lett szerintem! A kerek tortad is szep nagyon, habar nem tudom eldonteni fiunak vagy lanynak csinaltad ha a motort nezem akkor mindenkeppen fius..ha meg kis viragokat akkor meg lanyos..persze lehet hogy a leanyzo motorozik? na meg ez eszembe se jutott eddig

Gyöngyusz2010. júl. 10. 14:38 | Válasz | #3958 
Editke, neked is megmutatom a tortát, amit két fiatal pár kért a szülinapjukra, aki együtt ünneplik meg ezt a jeles napot. Az előbb vitték el, és nagyon meg voltak elégedve vele. Ez volt a második megrendelésem.


 © Noémi2010. júl. 10. 16:11 | Válasz | #3959 
Susan, nagyon jó ez a kis kanapé!!!

Gyöngyusz, ez a sokszínű márványozás is nagyon mutatós!

Ezeket csináltam mostanában:




smajdika2010. júl. 10. 17:14 | Válasz | #3960 
Noémi!
Pont az előbb nézelődtem nálad, mind a kettő torta nagyon tetszik, de a babás a kedvencem!Nagyon jó lett a baba a tetején.

margit22010. júl. 10. 17:36 | Válasz | #3961 
Noémi!

A focis labdád is nagyon jó, de ez a babás valóban olyan kedveske lett! ...

 © Noémi2010. júl. 10. 18:34 | Válasz | #3962 
Samjdika, Margitka, köszönöm!

 © Susan2010. júl. 10. 19:10 | Válasz | #3963 
Sziasztok!
Koszonom szepen mindenkinek a dicseretet.
Edit!El sem merem mondani,hogy fiunak keszult,de nem en akartam igy,hanem a fiu baratnoje.En viragkoto is vagyok,es meg rozsacsokrot is kert a sracnak rafaelloval tuzdelve.Hiaba mondtam neki,hogy szerintem ez nem fiunak valo,o ragaszkodott a tervehez.
En biztos nem adok ilyet a paromnak.

 © Susan2010. júl. 10. 19:13 | Válasz | #3964 
Gyongyusz es Noemi nagyon profik a tortaitok!
Szuper ugyesek vagytok!

 © tuncike332010. júl. 10. 20:18 | Válasz | #3965 
Noémi....aranyos ez a kislányos torta, új fent remekeltél! Grat!

 © Mónika2010. júl. 10. 21:33 | Válasz | #3966 
Noémi, nagyon jó lett a tortád, édes a kislányka a tetején. Ami apróság, de nekem tetszik nagyon az a kislány hajában a virág:)Olyan szép a fondantod,milyen módszerrel csinálod?
Gyöngyusz, nem csoda, hogy a pár elégedett volt, nagyon szép! Hogy csináltad, hogy a rózsa széle más színű?
Hoztam én is tortát,nem vagyok elégedett, főleg ha a ti profi tortáitokat nézem. Nem ilyet akartam, de ilyen lett.
http://kepmester.silihost.hu/images/1427/6357/00000014.jpg

 © Mónika2010. júl. 10. 21:38 | Válasz | #3967 

 © Edit2010. júl. 11. 03:10 | Válasz | #3968 
sziasztok tortamesterek

Nagyon szep tortakat hoztatok! Noemi mindegyik tortad nagyon szuper lett! a foci nagon jol sikerult, en is labda tortat csinaltam tegnap, nem egyszeru gombolyure csinalni. A kislany meg nagyon cuki ahogy ott ul a torta tetejen!

Gyongyusz! Monika! a ti tortaitok is nagyon szepek! Gyongyusz orulok, hogy van megrendelesed, biztos vagyok benne hogy meg sok tortat fogsz csinalani masoknak!
Monika! Ne mondj ilyeneket hogy nem vagy megelegedve a tortaddal amikor a mi tortainkat latod...minden viszonyitas kerdese..ha en is masok tortait nezem akik sokkal jobbak mint en akkor en is gondolhatnam hogy na hol vagyok en ezekhez...de mindig a legjobbat kell megprobalni kihozni magunkbol es barmilyen is...az a mi alkotasunk es mi csinaltuk es ha elsore nem is sikerul minden a legjobban talan majd masodjara jobb lesz.

 © Edit2010. júl. 11. 03:24 | Válasz | #3969 
En is sutkereztem tegnap. Itt Pittsburghben most hetvegen van a 2010 noi nagy golf bajnoksag, es arra csinaltam ezt a golf labda tortat, es a kis golf labda cup cakeket is. A golf labdan belul van egy masik kis labda ami rumos piskotas vajkremes toltelek, es persze csoki ganache. Kivulrol feher olvasztott csokival vontam be a tortat a fondant alatt. a logot etelfestekkel festettem ra. A cupcake tetejen a golflabda feher csokibol van es belul vajkremmel van megtoltve. a fu az vajkrem szinten.

Na es csinaltam meg cupcaket jo kis magyaros pudingos vajas kremmel es tejszinhabbal , meg csokiganache-al csikozva. irto finomak lettek az itteni vajas kremhez kepest...nagy sikere volt a munkahelyemen a lanyok kozott. Orulok neki mert igy tudom hogy nem mindenki van oda az agyon cukrozott vajkremert.
na akkor a fotok:









margit22010. júl. 11. 07:22 | Válasz | #3970 
Edit!

Annyira ügyes kezed van!... Igazi művész kéz! Látom, hogy szeretsz ilyen aprólékos munkákat is! Látom, hogy sikerül megkedveltetni a magyaros ízléseket is! Ügyes vagy! ...
Mennyi időd ment rá erre a sok kis sütikére?

Angi2010. júl. 11. 08:08 | Válasz | #3971 
Szia Edit! Fantasztikusak az alkotásaid! Nagyon élethű ez a golflabda.A receptet is beteszed majd?

smajdika2010. júl. 11. 08:38 | Válasz | #3972 
Edit!
A mindenit ez aztán igen!Nagyon jól sikerült minden! na de ezt Mi már Tőled megszoktuk, hogy mindig valami gyönyörűséget hozol!

 © Mónika2010. júl. 11. 09:24 | Válasz | #3973 
Edit!
Hihetetlen, annyira ügyes vagy! Miből készült a labda, mivel van bevonva, hogy tudtad gömbölyűre megformázni :) Nézem már jó ideje, próbálom elképzelni, nem semmi idő lehetett mire kész lett.

Gyöngyusz2010. júl. 11. 09:45 | Válasz | #3974 
Huha Editke, amindenit, csudaklassz ez a golflabda torta és a kis cupcake-ek is tüneményesek. Mivel csináltad a kis lukacskákat a fondanton? Valamilyen mintázó nyomóval?

Gyöngyusz2010. júl. 11. 12:34 | Válasz | #3975 
Mónika, igazán klassz lett a tortád, csak ne becsméreld le!
Nagyon ügyes vagy. A rózsa széleit ecsettel festettem le, sötétebb árnyalatú festéket kevertem, mint maga a rózsa, és így szép lett a széle befestve. Ügyes vagy, csak így tovább!!!

 © Mónika2010. júl. 11. 19:07 | Válasz | #3976 
Gyöngyusz, köszönöm szépen

Nagyon szép így,hogy a vége más színű. Köszönöm a választ.

 © Edit2010. júl. 12. 15:28 | Válasz | #3977 
sziasztok! Koszi mindenkinek:)

A labdat ugy csinaltam, hogy sutottem ket felgomb pisktotat amit aztan osszeragasztottam vajkremmel, kivulrol bevontam feher csokival es azutan bevontam fondanttal...a lukakat gumpaste szerszamkeszletbol a gombolyu vegu ruddal csinaltam,. de egy sima radiros ceruza vegevel is bele lehet nyomni a melyedeseket. Nekem mivel az egyik felgomb piskota kozepe besulyedt, es nem akartam masikat sutni, ezert kvajatam meg jobban es a masikbol is ugyan annyit kiszedtem a kozepen, a morzsalekot osszekevertem rummal es csokis vajkremmel es visszatoltottem a melyedesbe, igy belul van egy kisebb labda ami piskotatoltelekes. Most csinaltam eloszor ilyen gombolyut, a fondanttal vigyazni kell mikor bevonjuk hogy az aljan is szepen elsimuljon...most egy masik hazi fondant recit probaltam ki hozza (Noemiejet meg mindig nem csinaltam meg:( ) de sajnos ez a fondant nem volt tul rugalmas es hamar szakadt, viszont jol lehetett foltozni. Legalabb 3x kinyujtottam mire sikerult vegre egy darabban rarakni.
a kis golf labdakat pedig csoki kionto formaban csinaltam feher csokival es a belselyebe vajkremet nyomtam.

 © Noémi2010. júl. 12. 15:30 | Válasz | #3978 
Edit, azok a kis golflabdák különösen tetszenek, azokat fehércsokiból öntötted ki valami formába? Nagyon jók!
Mára ezt a 2010-es Vb-s labdát csináltam:

 © tuncike332010. júl. 13. 05:53 | Válasz | #3979 
Editke hoztam tortát, ha még nem unod....:o))


Marika szép lett a lila tortád, ugye hogy milyen klassz a lila? én is imádom!

 © Edit2010. júl. 13. 06:11 | Válasz | #3980 
Jajj Tuncike en sose fogok raunni a tortaitokra! Mindig nagy orommel veszem ha valaki behozza megmutatni mit csinalt, mert a tarsalgoban sajnos elveszitem szem elol hiszen oda ritkabban nezek be...persze idonkent benezek a ti konyhaitokba is, de ido hijjan azt nem mindig sikerul.
Ez a tortad is nagyon szep lett! Ezt en mar csak ugy hivom a "Tuncike torta!" mert ebbol a fajatabol biztos sokat kernek toled, hiszen minenkinek tetszik.

Noemi gyonyoru a labdad...ez ugy csak felgomb?Ugy nez ki a fondantod mintha bor lenne! nagyon tutti!
Igen a kis labdakat beleontottem egy csoki kionto formaba...van egy par itthon,egyszer jol bevasaroltam beloluk a bonbon csinalashoz. Sima muanyag kionto forma, 8 drab van egy lapon. A belsejet egy ecset segitsegevel 2x atkentem az olvasztott csokival es beraktam a fagyasztoba hogy hamarabb megkosson, utanna belekentem a vajkremet es raraktam a cupcake tetejere.

margit22010. júl. 13. 07:24 | Válasz | #3981 
Noémi!

Csak most láttam meg ezt a tortádat. Klasszul megcsináltad ezt is! ...

margit22010. júl. 13. 07:26 | Válasz | #3982 
Edit!

Látod, hogy milyen örömmel hozzák a lányok a sok szebbnél szebb tortát!

 © tuncike332010. júl. 13. 22:16 | Válasz | #3983 
Akkor jó, gyorsan hoztam is egy frisset, ez ma délután készült egy kollégánk feleségének!

 © Susan2010. júl. 13. 22:46 | Válasz | #3984 
Jaj de szuper tortakat csinaltatok mar megint!Elvezet ide benezni gyakran!

 © Edit2010. júl. 14. 05:01 | Válasz | #3985 
Oh de szep lett ez a tortad is Tuncike! Ez egy nagyon kulonleges torta! Jol kitalaltad!

 © Kricky2010. júl. 14. 14:15 | Válasz | #3986 
Noémi, Tünci!

nagyon szépek lettek a tortáitok!

Tünci!

nagyon sajnálom, hogy csak ilyen homályos képeket tudsz készíteni (tudom, telefon) a tortáidról! Pedig annyira csodálatosak hogy elképesztő!
Érdemes volna egy nagyon-nagyon alap gépet beszerezned, mert elmondhatatlanul másként hatnának ezek a gyönyörűségek, amik a kezed közül kikerülnek!
Ez nem bántás, hanem bók ám! :)
Amúgy nekem sincs túl jó gépem, de kaptam nemrég egy jó tanácsot, amin elgondolkodtam.
Ha rákészülök a fotózásra, és veszek egy-két színes kartont, rengeteget dob a képen.

Noémi képeit is ezért szeretem nagyon! Akkor kezdett el érdekelni, hogyan fotózzak, mikor megláttam az ő fotóit!

És érdekes módon kiderült, az egyik unokatesóm fotóművész (még jó, h tudtam, mi?) és ő ellátott egy-két jó tanáccsal. Már csak szem kéne ahhoz, hogy meglássam, mit fotózzak, és hogyan. De ha nincs, majd készítek egyet tortából. :DDDDD

Puszi!

 © Kricky2010. júl. 14. 14:18 | Válasz | #3987 
Edit!

a golfos tortád, és a golflabdák bámulatosak!!!! Nagyon ügyes vagy!!!!

itt az én saxofonom, aminél már egyre jobban éreztem az airbrush-t.
Nagyon élvezem!

 © Edit2010. júl. 15. 04:04 | Válasz | #3988 
Kricky ! fantasztikusan jol megcsinaltad a szakszofont! A szinei nagyon jol kijonnek a festekszoroval....es mar nagyon ugyes vagy a hasznalataban... a fotozassal kapcsolatban teljesen egyetertek veled...nagyon fontos hogy mit hogyan fotozunk milyen szogbol...sajna en egyalatalan nem ertek hozza es meg nem vettem "hatter anyagokat" se a fotozashoz, de tudom hogy nagyo fontosak es nem kell tul bonyolult dolgokba beruhazni se ahhoz hogy szep foto legyen a vegeredmeny.

 © Kricky2010. júl. 15. 13:31 | Válasz | #3989 
Kedves MIndenki!

Ajánlom figyelmetekbe ezt a tortaversenyt:
TORTAVERSENY

 © Noémi2010. júl. 16. 08:38 | Válasz | #3990 
A téma nem meglepő, valami ilyesmire számítottam. Hát nem adsz rá sok időt... Ráadásul ebben a nagy kánikulában örülök ha a bevállalt tortákat megsütöm, nem hiszem, hogy ráveszem magam még egy extra sütésre, pedig az ötlet megvan. Na majd meglátom, minden esetre sok nevezőt neked!

Gyöngyusz2010. júl. 16. 09:02 | Válasz | #3991 
Editke, hozom neked megmutatni legújabb szerzeményemet:


 © Edit2010. júl. 17. 05:34 | Válasz | #3992 
Oh! Gyongyusz nagyon szep lett a playboyos nyuszi tortad!Te is egyre szebb fondantot csinalsz! gratulalok!

 © Noémi2010. júl. 17. 12:54 | Válasz | #3993 
Mára ez készült:

A meleg miatt hajnalba borítottam, díszítettem, és képtelen voltam formázott virágokat csinálni, mert egyszerűen nincs semmi tartása, ellapul mielőtt megszáradna, ezért lett ilyen. Szerencsére tetszik így is akinek készült.

 © Edit2010. júl. 17. 16:00 | Válasz | #3994 
Noemi nagyon szep lett igy is a tortad! szepen elrendezted a kis viragokat...olyan kar, hogy otthon meg nem epitik a hazakat legkondival...neha azert jo ha van mert elviselhetettlen lenne a levego itt is a 40 fokban...nem tudtok beszerezni egy kisebb legkondidt amit csak a konyhaba felszerelnetek es lehutene a levegot amikor nagyon meleg van? Persze fogalmam sincs mennyibe kerulnek otthon az ilyesmik.

margit22010. júl. 17. 16:34 | Válasz | #3995 
Noémi!

Aranyos lett ez a torta! Nekem is tetszik! ...

margit22010. júl. 17. 16:36 | Válasz | #3996 
Edit!
Itt egy kisebb légkondi 130 ezer Ft.... De ez a kisebbik baj, a nagyobbik az, hogy hatalmas az energia igénye. 3,5 KW legalább óránként...


 © zazu2010. júl. 17. 21:44 | Válasz | #3997 
Noémi!
Szép a tortád nagyon, a virágok nekem is a kedvenceim.

Angi2010. júl. 17. 23:00 | Válasz | #3998 
Noémi! Nagyon mutatós lett a tortád. Olyan csajos.

 © Noémi2010. júl. 18. 06:49 | Válasz | #3999 
Köszönöm a dicséretet! Jól esik!
Edit, gondolkodtunk már légkondiban, de ahogy Margitka mondja nem olcsó fenttartani, meg mindig van más amire költünk inkább, most pl. a gyerekek kinti játszóháza, így ez rendszerint elmarad.

A mai tortám is hasonló díszítésileg mint a tegnapi, maradt elég sok kis virágom a tegnapi tortától, így azokat használtam fel, és itt is fehér alapot kértek.


Még szerdán próbálkoztam formázott virággal, képzeljétek még ma sem száradt ki, itt nálunk annyira párás is a levegő a nagymeleg mellé, mindegy, ez a síkban díszítés jóval kevesebb idővel jár.


Első ... 37 38 39 [40] 41 42 43 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker