Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © Aghy2009. júl. 18. 09:22 | Válasz | #2340 
Dömbi, köszönöm szépen, aranyosak vagytok, hogy így bíztattok :-), majd a lányomét is iderakom, már csak napok kérdése...

Edit, köszike Neked is! Nem kentem át a fondant semmivel, nem tudom, miért lett ilyen fényes, lehet ám az is, hogy amikor fotóztam valahogy úgy esett rá a fény, és ettől látszik még fényesebbnek, pedig még féltem is, hogy matt lesz nagyon, mert keményítőn nyújtottam, és azt gondoltam, meg fog rajta látszani ami rákerül a teteére ahogy forgatom meg minden, de aztán mire kinyújtottam meg rásimítottam eltünt az utolsó szemig szerencsére.

Évica, én csak annyiban szeretnék segíteni, hogy nyugodtan állj neki, de én is azt mondom, hogy az időt ne sajnáld, mert ha nem hagysz Magadnak elég időt rá, csak idegeskedsz, és azért nem sikerül majd ugy, ahogy szeretnéd.
A két tortához amit lentebb látsz, én összesen 19 lapot sütöttem (3 tojásosakat), és csak az volt több mint 5 óra hossza, mivel ugye egyenként kevertem ki őket. (Lehet, legközelebb megpróbálom dobos lapból, mert azt meg tudom gyúrni egyszerre, és csak nyújtani-sütni-nyújtani-sütni kell...bár lehet, egy kutya mindkettő az időt tekintve)
A krémeket meg amikor elkészítettem, (ráadásul a málnással volt is egy kis gondom), idő kellett nekik, hogy a hűtőben kicsit "meghúzzanak", hogy jól lehessen velük dolgozni. Ráadásul nagyon meleg volt, és nem is tudtam folyamatosan csinálni őket, mert hol egyiket, hol másikat vissza kellett raknom a hűtőbe, mert nagyon rövid idő alatt éreztem rajtuk, hogy olvadnak.
Nekem ráadásul még nehezítette a dolgomat (de mondjuk ez egyéni szoc.probléma :-) ), hogy a két tortát egyszerre kellett csinálnom az iker fiaimanak, mivel nekik ugyebár a szülinapjuk egy időbe esik.

Na, szép hétvégét Nektek, aki sütöget annak pedig jó sütögetést!

 © Aghy2009. júl. 18. 09:31 | Válasz | #2341 
Edit, az előbb elfelejtettem, hogy a fonott husi pedig nem nagy dolog, csak ötletes. Megmondom őszintén, az ötlet nem engem dícsér, hanem van egy nagyon kedves barátom, ő szakács, és már az éveiből adódóan :-) megvan a tapasztalata is, mivel mindíg nagy szállodákban meg ilyen helyeken dolgozott, tőle szoktam ötletet kérni, ha valami különlegeset szeretnék. Tavaly ilyenkor pl nagyon mutatós göngyölt husit csináltam, amikor felszeleteltem és tálra raktam, nem hitték el a vendégek, hogy nem valami hidegkonyháról rendeltem. Nem volt benne semmi extra, csak különböző párolt összetört zöldégekkel....stb....meg volt kenve a kiterített husi, összegöngyölve és ennyi. Ha valakit érdekel szívesen megosztom Veletek, hogyan kell csinálni.

Puszi

 © tuncike332009. júl. 18. 12:45 | Válasz | #2342 
Igen érdekel! Hagy halljuk azt a recit ill. olvassuk!

margit22009. júl. 18. 13:19 | Válasz | #2343 
Ági!

Engem is érdekelne a recepteje a göngyölt húsinak! Légyszíves írjad be a receptes topikba, és ha tudod, akkor a fotót is tedd be a reci alá! Köszi!

 © Aghy2009. júl. 19. 00:17 | Válasz | #2344 
Sziasztok, beraktam a recis topikba a göngyölt husit.

 © Edit2009. júl. 19. 05:34 | Válasz | #2345 
Huuu Aghy megneztem a recidet...nagyon fininek tunik..csak egyet nem ertek teljesen, azt irod kb 60x60 cm lesz a szet lapogatott pulyka mell...es azt utanna ugy egybe tekered fel vagy azt utanna szet vagod kisebb darabokra, mert ahogy lattam a tekereseket a husban ott nincs kozte a pulykahus csak korbe eri a roladot...erted mit akarok mondani? Szoval nem olyan mint egy kokuszos keksz tekercs...ugye?

 © csukamarti2009. júl. 19. 07:56 | Válasz | #2346 
Szia Aghy !
Megemlítettél egy dobos lapból készített tésztát,leírnád a receptjét mert érdekelne !
Köszi szépen !


 © Aghy2009. júl. 19. 09:44 | Válasz | #2347 
Edit, nem vágom szét, úgy töltöm, és tekerem fel. De, olyan lesz, mint a kókusz tekercs, hogy a töltelék között is van hús, csak ahogy írtam, ez, amiről a fotót küldtem nekem az első volt, és nem sikerült olyan szépre. Arról meg sajna nincs fotóm, ami igazán mutatós lett, amiben látszik, hogy a töltelék között is ott a hús. Azért is kell ilyen "apró cuccot" rakni bele, meg a sajtot lereszelve, nem pedig szeletben, hogy jó szorosra fel lehessen tekerni,és akkor közte lesz a hús is.

Viszont azt nem értem, a fonott husi hogyan került oda, mert én szerintem nem raktam oda. Margit, talán Te ügyködtél? .

Márti, megkeresem a recit a dobosról, és iderakom, remélem még ma.

margit22009. júl. 19. 10:33 | Válasz | #2348 
Ághy!

Látom, hogy a "Társalgás" topikot még csak el sem olvasod! Nem akarsz társalogni velünk!

Adobosról a recit légyszíves a "Torta receptek" topikba írjad be, vagy a "Receptek" topikba!

 © Aghy2009. júl. 19. 10:34 | Válasz | #2349 
Márti, beraktam a receptesbe a dobost.

margit22009. júl. 19. 10:37 | Válasz | #2350 

Oké!... Látom, hogy itt vagy, és már be is írtad! Köszi! ....

 © Aghy2009. júl. 19. 10:38 | Válasz | #2351 
Margit, jajj, dehogynem, csak mindíg elkalandozok a receptek meg mindenféle finomságok között. Tegnap/ma már fél kettő körül majdnem eldőltem, de nem bírtam itt hagyni a rengeteg szépséges finomságot....gondolkodóba is ejtett erősen a napraforgó kenyér mára. De azért majd jövök ám a társalgóba is

 © csukamarti2009. júl. 20. 06:19 | Válasz | #2352 
Aghy!
Köszi szépen !

 © Aghy2009. júl. 21. 10:00 | Válasz | #2353 
Szívesen Márti, ha megcsinálod kíváncsiak vagyunk ám rá!!!

 © bnorsi2009. júl. 22. 14:01 | Válasz | #2354 
Sziasztok!
Most regisztráltam az oldalon.
Nagyon gyönyörűek a tortáitok. Márciusban szerettem volna két tortát rendelni a közeli cukrászdában, de közölték, hogy nem tudják megcsinálni. Dühös voltam piszkosul és úgy döntöttem, hogy majd akkor magam megcsinálom őket. Kettőn már túl is vagyok, a harmadik viszont fondant bevonatos és rózsás. Most a rózsa/virág készítést szeretném megtanulni majd a fondanttal való bevonást. Milyen rózsával kezdjek? Nekem a RI virágok nagyon tetszenek, most fogom a csöveket megrendelni hozzájuk illetve a meringue port. A tragant virágoktól is odáig vagyok, de a tragant por árától is sajnos. :( Néztem még a Wilton kiszúrókkal együtt lévő virágkészítős könyvét is. Érdemes megvenni?
Noémi,azokat a csodás fehér rózsákat melyik video szerint csináltad? Írtad, hogy nem használtál hozzá semmilyen eszközt. A szirmokat mivel szaggattad? Vagy kivágtad késsel?
Unidec masszát fogok venni, nem magam készítem. Két kicsi gyerekem van, mellettük lehetetlenség lenne, az éjszakázást nem bírom, de jókat hallottam erről a masszáról.
Úgyhogy a sikereiteken felbuzdulva nekivágok a bevonatos tortáknak. Remélem sikerül majd.
Virágokkal kapcsolatban várom a segítséget merre is induljak el. Fondant, tragant, RI...

 © Noémi2009. júl. 22. 17:41 | Válasz | #2355 
Szia Orsi!
Ha vannak kisgyermekeid akkor biztosvan olyan játékotok, mibde különböző alakzatú formákat kell dugni különböző helyre. Én ebből vettem el a kerek forát, azzal vágtam a szírmokat. majd a tenyerembe tettem, amit előzőleg nagyon enyhén beolajoztam, és egy gomblyű végű kés végével elnyomkodtam a szírmok végét. A szirom ennyi volt. A marsmalowt én csinátam, a fondandot ebből gyúrtam edit recepjte alapján.
A leveleket egy késsel vágtam ki, szemre, fogpiszkálóval húztam bele az ereket. a bimbós rózsákhoz kis elnyújtott háromszügeket vágtam, ha jl emlékszem 3 kellett egy rózsához, de azt majd úgyis látod. Remélem tudtam segíteni.

 © bnorsi2009. júl. 22. 18:15 | Válasz | #2356 
Köszönöm Noémi! Igen, van két veszedelmem. :) Pont arra gondoltam én is, hogy megkeresem a kerek formabedobót. Remélem meg is találom. Tegnap találtam egy videót, ott is kerek szaggatóval szaggattak. Ha más nem, akkor a pogácsaszaggatót előszedem. Marcipánmintázóm sincs, de van egy duplo zászlótartó rúd, aminek gömbölyű a vége, szerintem jó lesz.Örülök, hogy írtad, hogy a kezedben készítetted, mert a videókon szivacson csinálják. Majd kutatok valahol olyat is. Már nagyon csinálnám, de nincs masszám. Lehet csak nekiállok házilag. Akkor te magad csináltad a pillecukrot is és utána olvasztással a fondantot? Legközelebb csak aug.ban megyek olyan helyre, ahol vehetek.

 © Noémi2009. júl. 23. 08:06 | Válasz | #2357 
igen én csináltam a pillecukrot, nem hagytam hogy kihljön, hanem rögtön bedagasztottam a porcukorral. Amúgy a lányok dícsérik a Penis pillecukrot, következő alkalommal én is azzal próbálkozom, mert házilag nehéz eltalálni, kicsit töredezős volt úgy. Rózsának jó, de pl a torta bevonása már nehézkes vele.

 © bnorsi2009. júl. 23. 17:53 | Válasz | #2358 
Ma voltam a Pennyben, de nem volt pillecukor. Máskor egy halom volt, most, hogy kellene nincsen... Vettem gyógyszertárban glycerint, glükőzszirup nem volt, de egy vegyész ismerősöm elmondta, hogy hogy csináljam. Így lehet a desszertmesteres fondantot fogom csinálni. Csak koronás porcukor volt, csillámot sehol nem kaptam, remélem jó lesz azzal is.

 © orban rozalia2009. júl. 23. 22:47 | Válasz | #2359 
Szia Orsi !
Én azt ajánlom ,hogyha még nem csináltál fondantot,a desszert eu recept alapján fogjál neki,azzal könnyű dolgozni,nem sok egy adag de próbának épp elég.Glükőz szirup receptjét Editnél megtalálod ,ne csináld meg az egész adagot mert nagyon sok lesz belőle,igaz egyébre is fel tudod használni.
Én porcukorral készítettem és jó lett.

A rózsát úgy is megpróbálhatod hogy kis gömböket szaggatsz ki és az ujjaid között elvékonyítod sziromnak.Valahol Editnél van ilyen videó is,nézd meg,nekem ez vált be a legjobban.

 © bnorsi2009. júl. 24. 07:12 | Válasz | #2360 
Szia Rozi!
Azt akarom én, a desszert.eu-t, csak most akarok rendelni cuccokat és a desszertmester honlap volt a fejemben. Na lehet meg tudod csinálni, de nem biztos. Kerestem itt is a glükózszirup receptet, de nem találtam. Ey másik oldalon találtam rá.

 © orban rozalia2009. júl. 24. 08:05 | Válasz | #2361 
glukózszirup

Orsi én így készítem,Edittől

 © bnorsi2009. júl. 24. 19:23 | Válasz | #2362 
Elkészült az első fondantom. Meglepődtem, hogy mennyire könnyen ment, bár a zselatin feloldására nem ügyeltem eléggé. Szerintem kicsit lágy lett, majd ha átgyúrom akkor teszek bele egy kis cukrot még. Képet nem tudok feltenni, átküldöm Margitkának, hátha be tudja tenni. Milyen képtárat használtok? Iwiwről és a kep.tar.hu-ról nekem nem sikerül feltenni. Nem írja ki azt, amit ki kellene másolnom.



margit22009. júl. 24. 21:21 | Válasz | #2363 
Orsi!
Szerintem nagyon jól siekrült az első fondant rózsád!

Ha nem írja ki a kimásolandó részt, akkor jobb egérgombbal kattints rá a képre, és ott a tulajdonságoknál ki tudod másolni a címet, ha már fent van a neten!... Ami úgy kezdődik, hogy http://... és mindig .jpg-vel végződik!

Különben itt a fórum felett is találsz 2 "Képfeltöltő" programot, ha gondolod, akkor azt is kipróválhatod!... A "Gyakorló " topikban nyugodtan gyakorolgassál, amíg jó nem lesz!

 © bnorsi2009. júl. 25. 07:30 | Válasz | #2364 
Köszönöm a segítségedet! Nekem iwiwen és egy másik helyen nem írta ki a tulajdonságok alatt a szöveget, amit kellett volna, de az itt lévő programok már igen.
EZ a két torta a fiam szülinapjára készült.
Csokis meggyes, vajas pudingos a krém:

Feketeerdő:
http://www.picmix.hu/pic/tokajkincse/7887p1070205.jpg

Ma szakad az eső, remélem a gyerekeim is úgy gondolják, hogy ez egy jó virágokat gyártó idő.

 © bnorsi2009. júl. 25. 07:32 | Válasz | #2365 
Egyiket meg tudom csinálni, másikat nem . reggel van még úgy látszik :)

margit22009. júl. 25. 07:48 | Válasz | #2366 
Orsi!

Te nagyon ügyes vagy!... Na és, hogy micsoda türelmed volt ezt végigcsinálni!...

Egy hozzászólásba is be lehet rakni 2 képet, de mindegyik előtt rá kell kattintani a [kép] -re, és úgy beilleszteni a címet... Az előbbi hozzászólásodban a 2. tortánál nem kattintottál rá, csak be akartad illeszteni egyből a címét. Úgy nem lehet!


 © tuncike332009. júl. 25. 07:49 | Válasz | #2367 
Orsiiii! Nagyon ügyes vagy !

 © Noémi2009. júl. 25. 12:03 | Válasz | #2368 
Orsim nagyon szép tortákat csináltál!
A rózsád is nagyon szép, egy tanácsot azért adnék, a közepét ha teljesen körbe csavarod két sziromal akkor sokkal élethűbb lesz. Az elsőt én is így csináltam, edit tanácsolta nekem is, és tényleg így van.

 © bnorsi2009. júl. 25. 14:16 | Válasz | #2369 
Noémi, a közepét próbáltam a másodiknak úgy, de nem jött össze. De majd gyakorolgatok szorgalmasan.
Átgyúrtam a fondantot egy kis porcukorral és folyékony ételfestékkel. Tudom, hogy a paszta jobb hozzá, de csak aug. elején rendelek olyat. Nem tudom, hogy a több cukor vagy a festék miatt, de totál vacak lett. Nagyon törik tőle, mikor kiszárad, akkor még jobban.
Ilyen lett a második. Nekem a fehér jobban tetszik.

 © Noémi2009. júl. 25. 16:51 | Válasz | #2370 
Orsi, tényleg szebb az első rózsád, szerintem a több porcukor okozta, gyúrj hozzá pár csepp vizet egy kicsi adaghoz és nézd meg hogyan viselkedik utána, a kezedet jól margarinozd be közbe.
Ezt az oldalt tegnap találtam, egy román lány csinálja, én értek románul, úgy hogy nekem könnyű kiigazodni az oldalon, belinkelem hogyan csinálja ő a rózsát, semmi kiszúró nélkül, képek alapján nagyon szépen látszik. a szirmokat úgy csinálja, hogy kis fondandot csíp, gömbé formázza, majd egy kiskanál hátával elnyomja, több méretű gömböt csinál.
Lisa rózsái
Ha érdekel más virág is akkor írd le és kikeresem neked, ahogy látom mindent kiszűró nélkül, vagy házilag gyártott kiszúróval készít, és azért tetszik a dolog. Nekem sincsenek kiszúróim, sajnos nem engedhetem meg magamnak, így élelmesen minden ötletet fel kell használjunk, hogy szép is legyen amit csinálunk.
Nekem sincs porfestékem amúgy, de én azért törekszem hogy inkább fejsték nélkül készítsek szép dolgokat.
A forma1-es autót és a gombákat te csináltad?

 © bnorsi2009. júl. 25. 19:32 | Válasz | #2371 
Holnap majd próbálok valamit kezdeni vele és más módszert is kipróbálni. Igazából minden virág érdekel :) A kála sem nehéz. Ma le is gyártottam a kúpokat hozzá, erre míg altattam a lányomat a fiam az összeset széttépte. Így kálát nem csinálok egy ideig.
Nekem sem lesz mindenre pénzem, mert sok jó dolog van, de drágák. A legfontosabbakat megveszem, aztán névnap, karácsony stb-re majd ilyesmit kérek.
A marcipán díszeket vettem készen, azokat nem én csináltam, de a gomba szerintem tök egyszerű. Lehet az autó is. Egy napra csináltam a két tortát, az egér sok időt elvett és így inkább vásároltam hozzá mindent. Majd most szeretnék olyan csövet venni, ami kicsi virágot tud nyomni. 190 ft a cső, az nem sok.
Ezeket én csináltam, sima csillagcsöves kinyomóval. Már máshogy csinálnám, a közepét megnyomnám gömbölyű végű dologgal és a szirmokat is. Jó időigényes.

 © bnorsi2009. júl. 25. 19:38 | Válasz | #2372 
Ezekre használtam fel:




Most láttam a zsírpapíros 0

anyulia2009. júl. 25. 19:53 | Válasz | #2373 
Szia Orsi!

Nagyon szépek a tortáid,a virágokat próbáld meg egy szivacsra tenni és úgy benyomni a közepét.Editke ajánlotta nekem is és tényleg bevált.
Lia

 © bnorsi2009. júl. 25. 20:14 | Válasz | #2374 
A lányom úgy gondolta, hogy akkor elküldi a képeket szöveg nem kell hozzá :)
A zsírpapíros simítást most láttam egy videón.Nem tudom ezzel a pudingos krémmel működne-e. Akkor sokkal szebb lenne a krém.

Ebben a fondantban semmi olaj vagy zsír nincs. A desszert.eu-sat csináltam és nem írt bele és a gyúrásnál sem. Nem is ragadt a kezemhez, nem éreztem, hogy kellene, de lehet akkor azért törik.

Lia, legközelebb úgy csinálom majd, de előbb be fogok szerezni egy kis kiszúrót hozzá. Most a nagyobb virágok hoznak lázba :)

 © bnorsi2009. júl. 25. 20:55 | Válasz | #2375 
Noémi, ez az oldal szuper! Csodás torták vannak rajta! Most kifogytam az ötletekből, de rengeteg megtetszett, amit el szeretnék készíteni!
:)ferde torta

Ebben segítenél hogy csinálja? Látom, hogy a fazék ferde, de nem igazán értem hogy is van.

Az orgona, amit csinált fantasztikus!

 © margareta512009. júl. 25. 23:19 | Válasz | #2376 
Nem nehez,kulonbozo meretu tortalapot sutot,32,23,16 cm ezeket haromba vagta es toltotte,figyelem azt irja mindegyik tortanak a magasaga egyforma kell legyen egyik oldalt 12 cm a masikoldal 8 cm,diplomata kremet hasznalt a labas ala hogy ferde legyen rolnit hasznalt/ezt meglehet oldani mondjuk egy orvosagos henger dobozal/ezt kilehet szamolni.A nagytorta es a kicsire egy adag diplomata kremet hasznalt a kozepsore pedig egy fel adagot a torta suly 11 kg volt.

Ha latsz recepteket es erdekel szivesen leforditom csak ugy jelenitsd meg mint a ferde tortat.
Annyira kerlek ha akarod magyarazd meg hogy kell csinalni azt hogy ra klikkelek a ferdetortara es bevagyok lepve a forumban.Koszi

Ha akarod aprolekosan leforditom a szoveget.

 © Edit2009. júl. 26. 06:20 | Válasz | #2377 
Sziasztok lanyok!
Szia Orsi! Ne haragudjatok hogy megint vagy 1 hetig nem voltam...de a sok munka miatt alig volt idom ide ulni. Most olyan sokat dolgozok a szalonban hogy 2 nagy torta megrendelest le kellett mondanom...egyszeruen nem tudok kivenni ra szabadnapot.

Orsi szepek a tortaid, ugyes vagy nagyon...a fondantozasba majd belejosz es kitapasztalod mi az ami neked bejon.
A ferde tortatat en maskepp csinalanam mint ahogy ebben a roman linkben van, habar nekem sem teljesen vilagos itt ebben miert kell ferde fazek???

Itt van egy video a ferde torta keszitesrol:

ferde torta (topsy turvy)

 © bnorsi2009. júl. 26. 11:08 | Válasz | #2378 
Sziasztok!

SZerintem azért ferde a fazék, mert így nem kell a tortát faragni, hanem a krém maga veszi fel a ferde alakot. Ha jól látom a képeket, akkor nem piskóta van a tetején, hanem krém. ( fondantot hogy tartja meg az a krém? Vagy vajas és azért? )Számomra ez egyszerűbbnek néz ki, mint a torta kifaragása, bár lehet az is csak gyakorlás kérdése. De természetesen először egy egyenes emeletes tortát fogok csinálni. Hogy mikor, még nem tudom. :)
Majd gyakorolgatok a fondanttal. Olyan szépségeket lehet vele művelni. Sajnos a család nem igazán szereti az ilyen édes dolgokat, így megenni tuti nem fogjuk.
Anyósnak a névnapja a jövő héten lesz, lehet megpróbálkozom a tortát csokival bevonni. Még nem csináltam sosem, de a tortasuliban láttam a ganache-t, valószinű az lesz. Azt a csokit bármilyen krém megtartja? Tejszínes is?

Margaréta, úgy gondolom, hogy számomra túl nagy falat még a ferde torta, de szerintem ha van időd lefordíthatod és akár a tortasuliba is be lehete tenni, hátha valakinek kedve lesz hozzá. Nekem nagyon tetszik, egyszer neki fogok ugrani :)

margit22009. júl. 26. 11:40 | Válasz | #2379 
Szia Edit!

Annak csak örülhetsz, ha ennyire van munkád!... Persze tudom, hogy a tortákat is szeretnéd csinálni, de mindenre nem mindig lehet időd, ahogy írod...
Hát eléggé érdekes ez a torta is... Végignéztem a videót, ami betettél... Azért van ezzel munka rendesen!... Na ehhez én biztos hozzá sem fognék, bár a végeredmény nagyon mutatós! ...

margit22009. júl. 26. 11:45 | Válasz | #2380 
Szia Orsi!

Megnézegettem a képeket, amiket betettél, nagyon jól néznek a ki a tortáid. Ha van kedved hozzá, akkor biztos még sokkal szebbeket is fogsz csinálni! Bár nekem ezek is nagyon tetszenek! Látom, hogy Téged egyre jobban izgatnak a díszítések!

 © Noémi2009. júl. 28. 17:39 | Válasz | #2381 
Orsi, látom már Margareta lefordította neked, amúgy ő sokkal jobban tudja ezt csinálni, én valószínű szótárt, vagy férjem segítségét is kellene kérjem egy egy szóban már, nagyon elfelejhtettem azt amit soha sem tudtam rendesen, de azért amit akarok azt kiböngészem.

 © bnorsi2009. júl. 28. 20:57 | Válasz | #2382 
Margit, próbálkozok szépeket alkotni. A család elsődlegesen az ízre figyel, számukra az a fontos,, hogy finom legyen. Számomra pedig az is, hogy szép. Mára terveztem egy szép csokitortát, de citromos lett belőle. Azt mondták minden díszítés nélkül kérnek egyet. :) Innen csináltam meg a citromos tejszíneset. Március óta már nem is tudom hányadszor csinálom :)

Noémi, nagyon aranyos vagy, hogy segítesz :) Igazából még mindig nem értem, hogy az a torta hogy is van. Amit Edit betett linket ott máshogy csinálják. Viszont teljesen beleszerettem ezekbe a ferde tortákba, így szerintem áprilisig sokat gyakorlok és nekiugrok a szülinapomra egy olyannak.

Valaki készített már innen ganache-t? Hétvégén szeretnék egy csokitortát és arra gondoltam, hogy a felhabosított ganache-al tölteném meg és vonnám be. Csak egy kicsi 20 centis formában csinálnám a piskótát. Arra elég vajon ez a mennyiség, ami fent van? Vajon zsírpapírral lehet simítani vagy ahhoz lágy?

margit22009. júl. 28. 21:03 | Válasz | #2383 
Orsi!

Tulajdonképpen én már rengetegszer készítettem tejszínnel kevert olvasztott csoki öntetet tortákra és sütikre is... A "Tortasuli" oldalon még nem jártál?...De itt van a linkje: Ganache ...nézd csak!


 © bnorsi2009. júl. 28. 21:31 | Válasz | #2384 
De, itt láttam a receptet, csak a mennyiséget nem tudom, hogy vajon elég -e megtölteni és bevonni a tortát? Csak egy kisebb lenne, mert tele szeretném rakni fehér rózsákkal és még nem állok túl jól velük. Azaz kell még pár este, hogy elkészüljek velük. De remélem megéri. Ma nem haladtam szinte semmit, mert megcsináltam a tortát és sajtos rudakat valamink lekváros kifliket is, hogy kicsit elhallgattassam a pasikat. Szerintük ugyanis órákat töltök a rózsáimmal, miközben semmi ehetőt nem készítek. Már látom magam előtt hogy fogják ledobálni az egy hetes munkámat a tortámról.

 © tuncike332009. júl. 28. 22:10 | Válasz | #2385 
Orsika, válaszoltam neked a társalgásba tegnap (74108-as hozzászólás!)

 © margareta512009. júl. 28. 23:04 | Válasz | #2386 
Vendegeim vannak vasarnapig,a kovetkezo heten elkuldom a forditast.

 © csukamarti2009. aug. 01. 13:32 | Válasz | #2387 


Névnapos sütikéim...:)

margit22009. aug. 01. 13:42 | Válasz | #2388 
Márti!
Gusztákat sütöttél névnapodra! 8 napba még belefér, így utólag is sok BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Neked!


 © csukamarti2009. aug. 01. 14:05 | Válasz | #2389 
Köszi !
Anyukámnak csináltam mert ő is Márti !

margit22009. aug. 01. 15:35 | Válasz | #2390 
Márti!
Akkor Őt is illeti a köszöntés! ... Biztos nagyon örült neki, hogy ilyen ügyes lánya van!

 © orban rozalia2009. aug. 01. 21:53 | Válasz | #2391 
Márti !
Nagyon szép a tortád ,és a sütid is

Márti nagyon sok Boldog névnapot ,Anyukádnak is !

 © tuncike332009. aug. 02. 07:53 | Válasz | #2392 
Szia Editke!
Szeretnék megint tanácsot kérni.....ilyen tortát kért a menyasszony és szeretném tudni mivel ragasszam fel a pici virágokat,hogy bírja a strapát??? Meg ugye megcsináljam előre, hogy egy kicsit száradjon, vagy frissen tegyem fel? Mert nagyon sok ezért gondoltam jobb lenne előre legyártani ezt a virágos mezőt! :o) Mondjuk azt se tudom mivel fogom kiszúrni mert ilyen pici kiszúrom sincs jövőhéten el kell mennem Szegedre mert nálunk aztán semmi nem lehet kapni Itt meg tudod nézni, előre is köszönöm

 © tuncike332009. aug. 02. 07:54 | Válasz | #2393 
...ja lemaradt! Akkor újra...itt tudod megnézni :o)
http://files.blogter.hu/user_files/75100/_6_esk73.jpg

 © bnorsi2009. aug. 02. 08:18 | Válasz | #2394 
Tüncike, a Sőreginél van ilyen kicsi virág kiszúró. Van egy a virágkészítős könyvhöz és van külön is. A jövő héten fogok rendelni tőlük valószínűleg, ha kell, akkor megrendelem neked és postán feladom.

 © bnorsi2009. aug. 02. 08:20 | Válasz | #2395 

 © bnorsi2009. aug. 02. 12:34 | Válasz | #2396 
Még találtam egy ilyet is:
Wilton kiszúró

A wilton oldalán megnéztem, a legkisebb 5/8 inch, azaz ha jól számoltam 1,6 cm kb. Az ára is barátibb. Gondolkodtam a könyvön, de lehet csak azt a kiszúrót veszem én is. Rózsát tudok készíteni már, a kálát is lehet kiszúró nélkül. Ilyen kis picike virágokat szeretnék magam is.

 © tuncike332009. aug. 02. 13:45 | Válasz | #2397 
Óóóó köszönöm szépen valóban megfelelő lenne! És tényleg lényegesebben olcsóbb az a hagyományos kiszúró is! Szerintem az is megtenné nem? S mikor fogsz rendelni Orsika?

 © bnorsi2009. aug. 02. 15:53 | Válasz | #2398 
A jövő héten szeretnék rendelni olyan 7-e körül. Nem tudom mennyire gyorsak a szállítással.Mikorra kellene neked?
Szerintem is teljesen jó ez a kiszúró. Most tették fel nem olyan régen a honlapra,új termék. Hol laksz? 16-án megyünk nyaralni a fél országon át. Szabolcsból Veszprémbe, hátha útba estek

 © tuncike332009. aug. 03. 12:59 | Válasz | #2399 
Orsika én Orosházán lakom Békés megye :o)Szerintem nem esek útba :o) 22-re kellenek a torták de a virágokat hamarabb szeretném megcsinálni mert rengeteg kell belőle, meg szeretném ha kicsit száradna is! Szerinted?? Mi legyen??


Első ... 37 38 39 [40] 41 42 43 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker