Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © tuncike332009. szept. 01. 08:01 | Válasz | #2600 
Dorothy megnéztem a cukrászda kínálatát Így dülledtek a szemeim csodálatosak! Azért egy némelyik már túl sok nekem de attól függetlenül bármelyiket elfogadnám!

 © dorothy622009. szept. 02. 08:00 | Válasz | #2601 
Sziasztok, régebben találtam a neten ezt a cukrászdát, ajánlottam a lányomnak, elment, vett ott valami szelet sütit és ott nézte meg az árakat is , amúgy itt az oldalon nincs fenn az ára.

 © dorothy622009. szept. 02. 08:01 | Válasz | #2602 
Gondolom ez volta legdrágább amit látott (mármint tortában).

 © dorothy622009. szept. 02. 08:03 | Válasz | #2603 
Szia Tüncike, nem elfogadni, megcsinálni. Ez itt a lényeg, jó kis ötletek vannak a tortákhoz és Te is meg tudod csinálni.

 © Pavone2009. szept. 02. 11:45 | Válasz | #2604 
Szerintem ez jó ár érte.
Nálunk cukrázdákban 2000-től 3200 ft-ig árulják a tortákat, és marcipán burkolással! /nem fondant!!/
Én pl. 6 ezer ft-ért biztosan nem vennék sütit. Ahogy észrevettem méghozzá mostanában egyre több fiatal süti a tortát mint rendeli.
Persze én úgy gondolom ha valakinek extra kérése van, úgy arányosan növekszik a tortád ára is.....ezt jól leírtam.:)-de talán érthető.

 © Évica2009. szept. 02. 16:34 | Válasz | #2605 
Húú, Polszi, ámulatba ejtesz....
Szerintem tökéletes a Thomasod!!!!
Írd már le hogy kell faragni, és hogy díszítesz, KÉRLEK....én autót szeretnék, de nem tudom hogy be merjem e vállalni.
Nálunk sincsenek így elszaladva a tortaárak, de fondant tortát tudtommal nem készítenek!!
Egy marcipántorta 10000ft lehet kb.
Noémi, szupi a torta!

 © bnorsi2009. szept. 02. 17:25 | Válasz | #2606 
Edit, köszönöm a receptet! Még azt meg tudnád mondani mikor tegyem bele az ételfestéket? Wilton pasztát akarok használni. Illetve mire nyomkodjam ki a leveleket? Sütőpapírra vagy valami műanyagra? Gondoltam most gyártok párat és azokat használom pár hónapig.

 © Pavone2009. szept. 02. 18:42 | Válasz | #2607 
Évi nálunk tényleg ennyi a marcipánnal bevont.
Mondjuk itt egymás hegyén-hátán vannak a cukrászüzemek és a cukrázdák, szinte minden 4. ember cukrász, többekközött ugye én is:)
De most is úgy gondolom hogy inkább alacsonyabb ár, és az a vevő hozzon 3-4 új megrendelést.
Fondantból nem vonnak be tortát, mivel álltalában mindenhol csak a mignon mártására való fondant van, viszont ez a cukros...én csináltam ilyet húsvét körül, őszintén nem szívesen tartogattam a számban...:(
Persze kinézetre gyönyörű!
Én gondolom csak így, ez az én véleményem, ezt most leszögezem!!!:) De elgondolkodtató hogy egy kisgyerekes család, egy átlag család mit vesz szülinapkor egy 10-esből, tortát vagy ajándékot.
Polszi ha nem vagy biztos, kérdezd meg a vásárlókat, mennyit áldoznának rá. És ahoz mérten mutass nekik képeket.

 © Évica2009. szept. 02. 20:11 | Válasz | #2608 
Pavone, cukrász vagy??? De jó neked....én most szeretnék papírt szerezni róla!
Bizony, nagyon drágák a gyerek torták, és ugye kinéznek maguknak valamit és az kell, ha nincs meg megszakad a szívem a csalódott arcocskájától...
októberben Ben 10 tortát kell sütnöm, felköthetem...
A fondant nekem sem ízlik, de még mindig finomabb mint a marcipán, szerintem, de érdekes az én falumban még senki nem is hallott róla, és mindenki le van tőle nyűgözve..

 © Pavone2009. szept. 02. 20:32 | Válasz | #2609 
Igen.
Vannak tanfolyamok amik okj-s vizsgát adnak, szeptembertől, januári vizsgával, heti 2 délután.
Nem jó, én legalábbis nem szeretnék cukrászként elhelyezkedni, amit imádok az tényleg a torta díszítés, de cukrászként ez a munka 3%-át adná ki kb, a nagyüzemi sütést nem szeretem, punnyadni 8 egyszerre sütő SÜTŐ:)) előtt, hogy 2 óra alatt meglegyen a rendelt 250 beigli....volt ebben részem, ezt nem:)
20 éves korom után lettem allergiás a porra, azelőtt semmire, de 17 évesen ép bőrfelület a kezemen nem volt, a liszt, a morzsa, a sütő...szinte le tudtam kopasztani a bőrt a kezemről olyan száraz volt.
Le a kalappal minden üzemi munkás cukrász előtt! Én nem bírnám.
Amit szeretek belőle azt itthon kiélem a családom számára.
Tanulni jó, és tényleg sokat is lehet.
Na igen, de ezt a szülők szúrják el, ha előtte nem kérdeznék a picitől, csupán meglepi lenne a torta akkor nagy örömet okozna.
Találtam pár Ben 10 tortát:


Ben 10 torták

 © Noémi2009. szept. 03. 15:46 | Válasz | #2610 
Sziasztok!

Jól eltüntem mostnában. Nem magyarázni akarom a bizonyítványom, csak kicsit akarok írni az okokról. Észrevettem, hogy mostnában túl sokat ülök a gép előtt, ez addig különösebb gondot nem is okozott amig nem kezdtem el mások részére is tortát sütni, de akkor nagyon elszabadúlt a rendetlenség a lakásban. Nem maradt szinte csak a legszükségesebbekre időm, és belátam, hogy ez nincs jól. Választanom kellett, hagy a fórumozással hagyok fel, vagy a blogom írásával.A blogomat szeretném továbbra is írni, de 3 fórumon is fent voltam, és ez úgy túl sok lett. Úgy döntötem, hogy a frumokra fogok kevesebbet járni. Mindhárom fórum kedves valamiért számomra, mindenhol mást tanultam meg. Egyiket sem szeretném a másik róvására hanyagolni, így nem marad más, mindehova csak ritkán fogok ezután benézni. Remélem nem bántok ezzel meg senkit, nincs szándékomba, csak most ezt érzem, hogy ez a helyes. Persze ha leszenk olyan idők mikor lazább az időbeosztásom akkor jövök, meg ha készítek valami szépet és szeretném megmutani, vagy ha kérdésem van akkor is jövök, remélem nem rugtok ki majd kétlábbal akkor sem.
Levélben elérhető vagyok bárki részére ezután is.
Köszönöm a sok jó tanácsot és a segítőszándékot amit tőletek kaptam, és főleg Editkének köszönök mindent.

 © Pavone2009. szept. 03. 18:58 | Válasz | #2611 
Azért ne búcsúzkodj!!!:)
Elnézést is kérek hogy "új kislányként" kontárkodok bele, de amit leírtál azon már én is átestem 7 éve, mióta netezek. /és ezzel ha sokan őszintén gondolnak bele nem vagyok, volnam egyedül/
Akkor nekem is át kellett gondolnom jópár dolgot, sikerült is úgy gondolom sikerült.
Biztos hogy senki megorrolni nem fog rád. Én sem érek rá mindig, naponta 1, max 2 alkalom heti 2-3 nap szünet /meló miatt/.
Ez egy klassz fórum, tündéri emberekkel, engem sem nyüstölnek, nem követelnek, én jövök csak mert jól érzem magam itt.
Kívánok neked minden jót, sok türelmet, nyugalmat, és majd ha időd engedi gyere!!

 © bnorsi2009. szept. 04. 08:57 | Válasz | #2612 
Noémi, azért gyere amikor tudsz! Ismerős a helyzet, nálunk is sokszor van, hogy gépezek a munka helyett.

Ezt készítettem tegnap:


Edit, segítenél a leveleknél mit nem csinálok jól? A végei nem szép csúcsosak. Hogyan nyomjam, hogy olyan legyen? Mikor a fiamnak készítettem egy tortát, ahol először használtam levélnyomót olyan szép lett a vége is. Most meg nem sikerül, pedig úgy nyomom most is.

 © Noémi2009. szept. 05. 22:53 | Válasz | #2613 
Köszi lányok a megértést, de amint ígértem jövök, mikor van mit mutatni.
Ezek készültek a hétvégére:

Ez egy kóksuzos, fehércsokis, házi krémsajtos torta ezt saját részre készítettem

Ez pedig nem saját részre készült, tejcsokis, tejsziens házi krémsajtos krémmel.

 © Aghy2009. szept. 05. 23:30 | Válasz | #2614 
Noémi, nagyon szépek a tortád! A társalgóban is megkérdeztem, de azért itt is megkérdezem, berakod a krémsajt recijét?

Én meg ezt csináltam Rozi napra.
Az alsóban főzött csokikrém van, A felső tejszínes gyümölcsrizs.




 © bnorsi2009. szept. 06. 07:16 | Válasz | #2615 
Ó micsoda szépségek ismét! Nagyon ügyesek vagytok!

Aghy te hogyan nyomod ilyen hegyesre a leveleket? Nekem nem sikerül! A 133-as és a 67-es levélnyomóm van.

 © Noémi2009. szept. 06. 09:25 | Válasz | #2616 

margit22009. szept. 06. 19:50 | Válasz | #2617 
Aghy!

A csokikrém is isteni lehet... De áruld csak el, hogy mi is az a "gyümölcsrizs"? ..Várom kíváncsian a recidet a tortásba!



 © Aghy2009. szept. 06. 23:36 | Válasz | #2618 
Margitka, a gyümülcsrizs ugyanaz mint a tejberizs, csak ki van hűtve, gyümölccsel (vagy amivel szeretnéd, pl mandula, rumos mazsola....bármi) gazdagítva, tejszínhabbal fellazítva. Biztos vagyok benne, hogy tudod, már csináltál is ezerszer, csak így nem ugrik be. Na beírom a tortásba a recit. Jó éjt Nektek.

 © Edit2009. szept. 07. 02:32 | Válasz | #2619 
Sziasztok lanyok!

Noemi nagyon orulok, hogy eddig velunk voltal es segitettel nekem sokszor valaszolni amikor en nem voltam gep kozelben a valasszal...Nagyon ugyes vagy es tudom hogy meg sok sikert fogsz elerni a blogoddal! Nezz be ezutan is hozzank ha lesz idod es mutasd meg nekunk a sok szepseget amit sutsz. Puszi:)

Orsi a RI-ba a festeket azutan teszed bele miutan mar felverodott..azutan szetosztod annyi fele ahany kulonbozo szint akarsz es azokat kulon-kulon beszinezed majd legmentesen lezarod. Hutes nelkul kb 2-3 hetig el elhet tarolni es amikor szukseged vcan ra csak eloveszed a mixerrel felhabositod es mar lehet is hasznalni.
A leveleket vay viragokat en zsirpapirra nyomtam ki es hagytam megszaradni...szerintem a muanyagrol is konnyen le fog valni szaradas utan.
A levelek formajan ugy tudsz valtoztatni ha a kinyomo csovet egy olloval vagy kessel kicsit kitagitod ott ahol az a kis bevagas van nem a kis bevagast kell hanem ott keresztbe a masik kis bevagasig azt a tavolsagot belul kicsit kikerekiteni a belselyet (nem tudom hogy ez igy ertheto-e)...azt hiszem nemelyiket tul szukre csinaljak es azert nem lesz szep a level formaja...ha koverebb levelet akarsz es nem ilyen hosszukasat akkor hagyd hogy a krem egy helyben nyomodjon ki tobb es utanna huzd meg a csovet hogy a vegen elvekonyodjon.

Aghy ez a tortad is nagyon szep lett...a fondantod mindig olyan szep es fenyes..ki fogom probalni legkozelebb a te receptedet a fondanthoz.

 © Fruzsika2009. szept. 07. 08:46 | Válasz | #2620 
Szia Editka/Margitka!
Nem ártana az RI-hez tanácsként hozzászerkeszteni a tortasuliba is ezt, amit ide írtál, mert ez lesüllyed hamar.

margit22009. szept. 07. 09:15 | Válasz | #2621 
Szia Fruzsika!

Valóban sokszor felvetődtek ezek a kérdések. Már fel is tettem a Royal Icinghez! ...

Edit!
Köszi a pontos megfogalmazást!


 © Edit2009. szept. 07. 18:05 | Válasz | #2622 
Koszi Margitka, ez eszembe sem jutott hogy oda is jo lenne felrakni.

margit22009. szept. 07. 18:08 | Válasz | #2623 
Edit!

Látod nekem sem... Még jó, hogy Fruzsika időnként észreveszi az ilyen fontos tudnivalókat! ....
Hogy állsz a munkákkal?... Még mindig olyan kevés szabadidőd van?

 © Edit2009. szept. 07. 21:59 | Válasz | #2624 
Igen sajnos amiota teljes munkaidoben vagyok azota keves idom jut a forumozasra, meg a tobbi mas elfoglaltsag miatt, de azert igyekszem ide majd hetvegeken meg hetkozben estenkent benezni, csak sajnos nem tudom mar olyan naprakeszen kovetni az esemenyeket.

 © Noémi2009. szept. 08. 16:54 | Válasz | #2625 
Edit köszi, hogy megértesz!
Mára ez a barackos faládikó ksézült, ajándék lett, maradékokból hoztam össze, túrós, tejszínes a krém, barack darabokkal.

 © Edit2009. szept. 08. 17:05 | Válasz | #2626 
Huuu Noemi ! De jol nez ki ez a barackos lada!!!Latom azert ne tul nagy, mert csak 4 felbevagott barack van rajta. Ezt csak ugy otthonra csinaltad?

 © Noémi2009. szept. 08. 17:06 | Válasz | #2627 
Edit nem, ajándékba készült, igazából egy 25 cm kerek formába készítettem, aztán a fölösleges részt levágtam, a szélek megmaradtak nekünk.

 © Aghy2009. szept. 08. 17:09 | Válasz | #2628 
Noémi, nagyon ötletes a faládikód és nagyon szép. Látom, Nálad nagyon bejön ez a fa-fealing

margit22009. szept. 08. 18:09 | Válasz | #2629 
Noémi!

Nagyon ötletes ez a láda! Biztos örült neki, aki megkapta!....

 © Évica2009. szept. 08. 20:46 | Válasz | #2630 
Aghy, egy ilyen torta kb hány szeletes?
Lenne egy 40 szeletes tortám, de fogalmam sincs az mekkora lehet..

 © csukamarti2009. szept. 10. 11:27 | Válasz | #2631 

:)))

 © Aghy2009. szept. 10. 12:50 | Válasz | #2632 
Szia Márti, nagyon jól néz ki a házikód!A habdíszítés hulala vagy tejszin? (Vagy RI?)

 © Edit2009. szept. 11. 01:23 | Válasz | #2633 
Szia Marti! Aztaaa! nem semmi ez a duplatetos, oszlopos haziko! Tok ugyi vagy!
Hogy sikerult megcsinalnod ugy hogy az oszlopoknal kivagtad es nem omlott be? Na es a tetot hogy csinaltad?

margit22009. szept. 11. 06:26 | Válasz | #2634 
Szia Edit!

Nem sok mindent tudtunk meg erről a házikóról... Valószínű, hogy Márti készítette, hiszen Ő tette be.... Elégé szűkszavú volt...


 © csukamarti2009. szept. 12. 09:24 | Válasz | #2635 
Nagyon fáradt voltam ezért nem írtam semmit.
A habdísz az RI.
3 tortalapot betöltöttem krémmel /mogyorós,rumos mazsolás,vaníliás krémmel/
A piskótákba is került mogyoró /darált/v.mogyoró,kakaó.
Az oszlopok belsejében hurkapálcika van....ez tart...:):):)
Kb. 10 kg-os volt a torta...
Csak a mogyoró volt 1 kg benne !
Építészmérnöknek készült az 50. szülinapjára !!!
Puszi Mindenkinek !!!

 © csukamarti2009. szept. 12. 09:26 | Válasz | #2636 
A 4. tortalapot háromszögekre vágtam és úgy tapasztottam egymásba !

 © tuncike332009. szept. 12. 13:54 | Válasz | #2637 
Sziasztok kislányok hoztam az igazolást miért nem tudtam a héten géphez kerülni!









 © tuncike332009. szept. 12. 14:00 | Válasz | #2638 
A pillangós napocskás vaníliás...a következő gesztenyés...a névnapos csokis...a cicis erdei gyümölcsös-vaníliás.../ugyan az kérte aki az előző cicist is/ a tavirózsás oroszkrém...Tomi csokis :o)...a mini szivecskés vaníliás...a Mária napi virágkosár szintén vaníliás! holnap lesz még egy csoki torta és a héten már csak egy almásra futja a párom már nagyon nyavalyog szokásához híven :o)))

 © Fruzsika2009. szept. 12. 14:25 | Válasz | #2639 
Tüncike, nagyon termékeny voltál és gratulálok, ügyi vagy!
De bizonyára nem tudod, hogy ez beszélgetős topic, nem ide kell a tortáidat betenned, ha még látni akarod valaha, vagy mi ha megnéznénk újra, mert nagyon hamar lesüllyed itt ahol beszélgetés is zajlik, aztán hosszú idő, míg visszakeresgetünk. Ezért nyitotta Margitka a tortás topicot. Ott csak torták vannak képek, és esetleg receptek is, de beszélgetni nem szabad. Itt kell kitárgyalni a mondanivalóinkat.

margit22009. szept. 12. 14:27 | Válasz | #2640 
Szia Tüncike!

El van fogadva a heted igazolt távollétnek!... Ez aztán mindegyik torta szuperul néz ki!...Én csak ámuldokzok! Igazán nagyon ügyes vagy!

 © tuncike332009. szept. 12. 14:34 | Válasz | #2641 
Oké Fruzsika áttehetem oda csak azért nem akartam, mert már ilyen ízű töltelékű tortákat tettem be csak a kivitelezés más de valóban igazad van ötletnek ott hamarabb megtalálható.... Puszi Fruzsika!

Gabi2009. szept. 12. 14:36 | Válasz | #2642 
Tüncike, nem unatkoztál! Gratula!

 © Fruzsika2009. szept. 12. 14:50 | Válasz | #2643 
Látod, nem mindenki írja be a receptjeit, csak ha valamit először csinál és nagyon jól sikeredik (a tésztája, vagy nem szokványos a krémje)...Szóval az a topic nekünk fórumozóknak a torta produkcióját mutatja, minél több torta van ott, annál jobb. Persze nem baj, ha ide is beteszed, de ott is jelenjen meg a képe legalább. Aztán majd itt megkérdezgetjük tőled hogy mit hogyan csináltál.

 © Fruzsika2009. szept. 12. 14:52 | Válasz | #2644 
Áruld már el, hogy ezek milyen drága torták? És hány nap alatt készül el egy torta?

 © tuncike332009. szept. 12. 19:06 | Válasz | #2645 
OK. Fruzsika este megcsinálom, beteszem az összes tortámat! Most Bendegúzzal kell, hogy foglalkozzak!

 © Aghy2009. szept. 12. 19:49 | Válasz | #2646 
Tüncike, nagyon szépségesek a tortáid, grat.

 © Teri2009. szept. 12. 20:34 | Válasz | #2647 
Márti! Tüncike!
Gratulálok, nagyon klassz tortákat alkottatok!



 © orban rozalia2009. szept. 12. 23:30 | Válasz | #2648 
Tüncike - Márti ,csatlakozok a gratulációkhoz !

Nagyon szépek a torták

 © bnorsi2009. szept. 13. 19:27 | Válasz | #2649 
Tüncike, nagyon szépek!!!! Ügyes vagy! Biztosan rengeteg munka van benne.
Anyukámnak egy csokitortát készítettem végül. Ugyan az, mint az előző tortám csak ez tejcsokis.



Dia, a levelek levélerezővel készültek, szerintem semmi extra. Biztosan vannak ennél jobb erezők is.

margit22009. szept. 13. 19:47 | Válasz | #2650 
Orsi!

Gratulálok! Nagyon szép lett! ...Biztos, hogy nagy örömet szereztél vele anyukádnak! ...

Gabi2009. szept. 13. 20:16 | Válasz | #2651 
Nagyon szép lett!

 © pernekine2009. szept. 13. 20:28 | Válasz | #2652 
Szia! Nagyon jó lett! Így levél a levél is. Nem úgy, mint nekem... A férjem már jobban sír az erezőért, mint én.

 © Aghy2009. szept. 13. 22:37 | Válasz | #2653 
Orsi,, szép a tortád, grat Neked.

Dia, amíg nincs erezőtök, meg tudod oldani mással is. Pl fogsz valami hegyes (de ne tűhegyes, hanem attól tompább) dolgot, és óvatosan beúzogatod. Vagy kartonból hajtasz különböző V alakokat, és azzal enyhén benyomod, középre hisszanti irányba meg egy sima egyenes kartonnal nyomsz egy csíkot. Hidd el, szépen meg lehet csinálni, csak macerásabb, viszont annál értékesebb. Ha nem kartonnal nyomod, hanem mondjuk kiskanál végével húzod bele, csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen olyan "sérült, vágott" kinézetű, ezért ne erőssen huzd, hanem csak olyan "lágyan".

 © bnorsi2009. szept. 14. 07:45 | Válasz | #2654 
Dia nekem ez a készlet van meg, innen van a kiszúró és ebben van erező is. Van hozzá 3 nyújtó, két szivacslap és kis tartóka is, hogy ne száradjon ki a fondant, míg dolgozol vele. Drága, de nagyon jó. Orchideát, nárciszt, tulipánt, árvácskát és még sok-sok virágot tudsz vele készíteni.

 © Évica2009. szept. 14. 09:18 | Válasz | #2655 
Orsi, áruld már el, hogy honnan szerzel fehér dekor gyöngyöt? Nálunk csak rózsaszínű van.
Dia, én fogvájóval szoktam erezni, de az uram nekem is káromkodott, mégis sokkal szebbre csinálta mint én, hogy van ez
Én is összeszedek minden szemetet amivel dolgozok, de már nagyon érik egy szett, csak sajnálom rá a pénzt, de ha így haladok, kötelező lesz, meg a rendes színező is, mert ez a tescos....

 © bnorsi2009. szept. 14. 11:35 | Válasz | #2656 
Évi a gyöngyök olyanok, mint a rózsaszín, Oetkeres az is. De lehet szezonális termék volt, mert nem nagyon láttam már én sem. Tescoban vettem még húsvétra.
Ilyen

 © Fruzsika2009. szept. 14. 13:00 | Válasz | #2657 
És mitől túrósodott össze a krémed?
Én is jártam már így, amikor rumot teszek bele, attól kicsapódik véletlenül.

 © Pavone2009. szept. 14. 13:49 | Válasz | #2658 
Fruzsi nem véletlenül.
Ha vaj alapú krémbe víz kerül /a rumban pedig van víz/ akkor ikrás lesz a krém.
Az persze nem baj, de mi anno mikor tanulók voltunk nem adhattunk ki ikrás tortát.
Elég csak pár csepp is, elég annyi hogy még nedves a habverő vagy a keverőtál.
Ha rumot teszel a krémbe, akkor előtte tegyél félre a krémből a bevonásra, hogy csak a lapok között legyen ikrás vajkrém, az nem látszik, viszont ízre ugyanaz.

 © bnorsi2009. szept. 14. 13:56 | Válasz | #2659 
De jó, hogy ezt írod! Akkor lehet nekem is azért olyan a vajas krémem? Nem szoktam szépen letörölni a habverőt és a tálat sem. Na ezek után jobban figyelek erre!

 © Pavone2009. szept. 14. 14:29 | Válasz | #2660 
Akkor tuti hogy amiatt.
Nekem is ilyen ha vajas krémes sütire szánom rá az időmet:)
De csak mert én 1 edényt használok végig:)-nem szeretek mosogatni, és mire kellene nem szárad meg

 © bnorsi2009. szept. 14. 14:38 | Válasz | #2661 
Én is a robotgép keverőtálját használom mindenre. Mert ugye a piskóta is abban készül, vajat is abban habosítom ki és a pudingot is abban keverem " bőrmentesre". De majd most jobban oda fogok figyelni.

 © polszi2009. szept. 14. 16:20 | Válasz | #2662 
Hűűűű! Nagyon szép tortákat sütöttél! Hogy bírtál egyszerre ennyivel? Én befontam volna a hajam , ha ennyit meg kellett volna sütnöm.

 © polszi2009. szept. 14. 16:49 | Válasz | #2663 
Én is sütöttem a hvégére kettőt, de még csak az egyikről tudok képet feltenni, ez keresztelőre készült:


margit22009. szept. 14. 19:10 | Válasz | #2664 
Polszi!
Csodaszép tortát készítettél! ...Na és az a bölcső!!..Nem tudok betelni vele!

A közepe milyen? Elárulod? ...A tortareceptesbe is betedd ám!


 © Edit2009. szept. 14. 19:32 | Válasz | #2665 
Sziasztok lanyok! Megint sok szep tortat gyartottatok...Gratulalalok mindenkinek!
Tuncike azert ide is tedd be majd a tortas kepeidet!
A vajkrem szerintem akkor turosodik ossze ha nincs benne elegendo porcukor es sokkal tobb benne a vaj...ugyanis az itteni recept szerint kell a vajkrembe folyadek, attol lesz szep sima es kremes a kem...viszont sokkal tobb a cukor mennyisege is, tehat az kiegyenliti a folyadekot. Szerintem egy osszeturosodott kremet is el ki lehet igazitani meg porcukor hozzaadasaval kis adagokban.
Polszi ez a kek torta nagyon jol nez ki ! A figuraid is nagyon profik!
Tuncike a te tortaid is nagyon szepek lettek..a Thomas a legszebb szerintem! De a rozsas kosar sem semmi

 © Hmv.2009. szept. 14. 22:33 | Válasz | #2666 
Nagyon szép Polszi! Gratulálok!

 © tuncike332009. szept. 15. 06:48 | Válasz | #2667 
Polsziiii!!!
Na most meg alig várom, hogy valakinek gyereke szülessen :o)) gyönyörűűűű ez a torta!!
Editke pedig Thomassal jól befaragtam mert nem tudom miért látszik is a képen tört a fondant és nem hagyta magát javítani /ilyen még sose volt/ és már sírtam a végén!

 © Aghy2009. szept. 15. 07:58 | Válasz | #2668 
Polszi, nagyon szép a keresztelős tortád!!!

 © Pavone2009. szept. 15. 09:40 | Válasz | #2669 
Edit hidd el nekem hogy a víz alapú folyadék a ludas:)
Mi mindig úgy kevertük ki hogy egy szem cukor nem volt benne, mert a 3/4-e a krémnek a tortához kellett, az 1/3-a a sajtos rolókhoz, csak a végén ízesítettük cukorral, vagy sóval.
A sima ízesítetlen vajkrém is kihabosodik, szép sima krémes lesz.
Ha víz éri akkor lesz ikrás mint ahogy Fruzsi írta a rum aromával.

 © Pavone2009. szept. 15. 09:41 | Válasz | #2670 



 © Pavone2009. szept. 15. 09:50 | Válasz | #2671 
Ezt találtam hozzá, és bocsi.../agymenés/ persze 1/4-e..:)))
5. pont után, mitől ikrás a vajkrém:
5. pont után, mitől ikrás......

 © pernekine2009. szept. 15. 13:13 | Válasz | #2672 
Sziasztok! Köszi a biztatást a levélhez, és az ötleteket is. Ki fogom próbálni, a szetthez nagyon össze kell szorítani a gatyámat, hogy egyszer összegyűjtsem a rávalót.
De nagyon szeretném, mert látom, hogy milyen gyönyörűségeket hoztok össze vele!

 © Pavone2009. szept. 15. 13:56 | Válasz | #2673 
Én ezeket vettem pár hete.
Az eggyik levéltől megvállnék egy tiroli tésztarácsozóért / Écsyéknél kevesebbe kerül mint a formám/ , vagy esetleg egy fa nyeles császár zsemle formázóért.

És egy pár őszi tortás leveles kép:







Őszi leveles torták

 © Évica2009. szept. 15. 16:51 | Válasz | #2674 
Csatlakozom Pavonéhoz, szerintem is a folyadék!
Én azért szoktam beton keményre főzni a pudingot, mert ha kicsit lágyabb rögtön ikrás lesz a margarin.
Egyszer kipróbáltam azt a recit ami itt van, hogy tejszín margarin meg porcukor..hááát tragédia!

 © Évica2009. szept. 15. 16:54 | Válasz | #2675 
Valaki segítsen rajtam!
Szeretnék venni egy-két kinyomó csövet, meg festéket pasztában, kinyomókat, meg levél erezőt. de én szeretem előtte megfogdosni, hogy tetszik-e, nem tudtok valahol pesten olyan boltot ahova bemegyek és megveszem???
A neten csak webáruházat találok! Olyan bosszantó...

 © Pavone2009. szept. 15. 17:13 | Válasz | #2676 
Évi én nem tudok segíteni...:(
Én is úgy rendeltem őket, viszont 100% elégedett vagyok.
De Pesten csak találni ilyen üzletet.

 © Évica2009. szept. 15. 17:34 | Válasz | #2677 
Most dobok egy hátast, találtam gyöngyösön Bako hungária boltot..

 © Fruzsika2009. szept. 15. 17:43 | Válasz | #2678 
Van üzlet Budapesten is, de drágábban mint a sóregi és nincs olyan nagy választék.
A Bakó hungária: sajnos csalódni fogsz, nagykereskedelmi bolt, túl nagy kiszerelések, és nem sok minden kapható darabra kis konyhai felhasználóknak, inkább cukrászatoknak forgalmaz. Ede volt a Miskolciban kétszer is, de nem zudott vásárolni ott. A wiltonos sőregi cuccok megtapintás nélkül is kíváló minőségűek, bízhatsz bennük. Nincs jobb. Nagyon jó hogy van webáruháza is, mert így 3 nap alatt megkapod az országban bárhol nem sok fuvardíjért és telefonon is rendelhetsz. (futárral) A legteljesebb wiltonos választék ott van. A budapesti üzlet honlapja: desszert.hu, azt hiszen nincs webáruháza, fel kell utazzál ha nem ott laksz. Nem sok mindent kapsz ott és méregdrágán.

 © Évica2009. szept. 15. 17:44 | Válasz | #2679 
Pavone,
Nekem olyan kiszúró kéne mint amiket itt mutatsz, csak sima 5 szirmú virágban
Honnan rendelted ezeket, mert Sőreginél nem látom ezeket a leveleket.

 © Évica2009. szept. 15. 17:46 | Válasz | #2680 
Már látom hogy a Bakó nekem nem jó..

 © Pavone2009. szept. 15. 17:59 | Válasz | #2681 
Én látom őket, tőlük rendeltem.
Itt találod: Kiszúró kinyomó:
kiszúró virágok, levelek

 © Évica2009. szept. 15. 18:17 | Válasz | #2682 
Megvan, köszi!
Van egy amiről nincs kép, azt honnan tudom hogy milyen??

 © Pavone2009. szept. 15. 18:33 | Válasz | #2683 
Azt nem fogod megtudni, csak ha telefonon megkérdezed.
De simán megmondom én is, mivel nincs jelző a virág előtt, se napraforgó, se gerbera...stb.
Ez csak virág. A hagyományos 5 szirmú, olyan mint az a fém csak műanyag.

 © bnorsi2009. szept. 15. 21:40 | Válasz | #2684 
Évi, én is csak ajánlani tudom Sőregit. Ha valamit szeretnél még, akkor a Wilton honlapján is keresgélhetsz, mert a legtöbb wilton termék nincs fent az oldalon, de a boltjukban van. Telefonon megmondják, hogy van-e, mennyibe kerül és küldik is.
Bakó nagy csalódás volt nekem, szinte semmi nem volt. Ott is csak rendelni tudnál.

 © Edit2009. szept. 16. 02:47 | Válasz | #2685 
Gyonyoruek ezek az oszi leveles tortak! Nekem a 3-dik tetszik a legjobban Szerintem az tokeletes!
Hat lanyok sajnalom, hogy a folyadekos vajas krem nektek nem sikerul...Nekem mindig sikerult eddig es tudjatok a videokon is mindig adnak hozza folyadekot...de valoszinu, hogy a vaj miatt csapodik ki...amivel itt csinaljak a vajkremet az egy mas fele novenyi zsir es lehet hogy azert keveredik jobban? fogalmam sincs...de hogy szep kremes es sima lesz a biztos ezt a tortaimmal is tudom bizonyitani. De itt a vajkrem az ugy van csinalva hogy kb 1 kg porcukorhoz csak kb 15-20 dk zsiradek megy, szoval lenyegesen mas az arany mint otthon.

 © Fruzsika2009. szept. 16. 07:57 | Válasz | #2686 
EDITKÉNEK
Csillagfényes álmaid váljanak valóra,
legyen ünnep lelkednek minden nap és óra!
Kerülje a bánat örökre el házad,
érjen annyi boldogság mit ember csak kívánhat!
Boldog névnapot kívánok!

 © dorothy622009. szept. 16. 08:13 | Válasz | #2687 
Szia Pavone! Hol lehet venni tiroli rétesrácsozót? Már nagyon régen leskelődöm, de még sehol sem láttam.

margit22009. szept. 16. 08:28 | Válasz | #2688 
Edit!
Itt is Boldog névnapot kívánok Neked!

 © tuncike332009. szept. 16. 08:46 | Válasz | #2689 
Drága Editke !
EdeNagyon sok boldog névnapot kívánok neked! Millió puszi

 © tuncike332009. szept. 16. 08:47 | Válasz | #2690 
Az ede nem tudom, hogy került oda de biztos Edére is gondoltam és megjelennek a gondolataim :o) nem baj neked is puszi Ede :o) !

 © Évica2009. szept. 16. 10:05 | Válasz | #2691 
Isten éltessen sokáig!!
Boldog névnapot Edit!

 © Évica2009. szept. 16. 10:12 | Válasz | #2692 
Editem, ha itt leszel..
A youtube-on láttam egy tortát, red velvet néven, nagyon hézagos az angolom, el tudnád nekem mesélni ha ráérsz, hogy mi is ez pontosan, annyira jól néz ki...

 © Pavone2009. szept. 16. 10:23 | Válasz | #2693 
Dorothy én itt találtam eddig a legolcsóbbat.
Regisztráció után láthatóak az árak.
De elmondom, 1550 ft.
tésztarácsozó / hálózó

 © Pavone2009. szept. 16. 10:27 | Válasz | #2694 
Kedves Edit!


 © Fruzsika2009. szept. 16. 10:34 | Válasz | #2695 
Évica, talán hozd ide a linkjét.

 © Fruzsika2009. szept. 16. 10:39 | Válasz | #2696 

 © bnorsi2009. szept. 16. 11:15 | Válasz | #2697 
Edit, boldog névnapot kívánok!

 © Évica2009. szept. 16. 12:16 | Válasz | #2698 
Igen Fruzsika, ez az!

atandi2009. szept. 16. 12:23 | Válasz | #2699 
Edit, névnapod alkalmából erőt, egészséget, sok boldogságot kívánok!
Andrea


Első ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker