Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © Edit2009. márc. 18. 15:10 | Válasz | #1560 
Hat az nagyon olcso lenne szerintem is...de valoszinu hogy Ok a fondantra nem a gyurhatot ertik, henem az ontott fondantot.Ezt mindenkeppen tisztazzatok le meg mielott megvasarolnatok.

 © Fruzsika2009. márc. 18. 15:11 | Válasz | #1561 
Edit. Azt kérdezi Ede, hogy azt a szilikon lenyomat csíkmintát, amit belenyomott a gyúrt fondantjába, azt dekoráláskor hogyan kell használni. A már bevont tortára nyomva, vagy hogy??

 © Fruzsika2009. márc. 18. 15:12 | Válasz | #1562 
nem veszünk, dehogyis, csak újságolta. Mit csinálnánk húsz kilóval? :-)

 © Edit2009. márc. 18. 15:27 | Válasz | #1563 
Szerintem ezt a mintat hasznalhatja ugy hogy az oldalat a tortanak ezzel mintazza meg a fondanton, de ugy is csinalhatja, hogy az oldalat egy kulon panttal vonja be es a torta szelenel felul ahol osszeilleszti a felso fondanttal, ott az illesztset eltakarja mondjuk egy fondant zsinorral vagy fonattal, vagy pici viragokkal, vagy vajkrembol esetleg RI -bol egy bordurrel, az oldalan a pantot elore megmintazza ezzel a nyomoval es mivel melyedest nyom bele ezert a kidomborodo reszt athuzhatja pl valamilyen glazurral, pof festekkel, amit ecsettel visz fel vekonyan es ami mas szint fog neki adni es a nyomott reszek szepen kirajzolodnak majd. De ha ovatos akkor nedves etelfestekkel is athuzhatjaa kidomborodo reszeket...en csinaltam mar ugy hogy egy szivacsot martottam bele a festekbe ami jol fel volt higitva vizzel, es kicsit kinyomtam a nedvessegtol hogy ne legyen lucskos amikor a fondanthoz hozaerek. Hagyni kell megszikkadni es utanna fel lehet ragasztani a torta oldalara. A kidomborodo reszeket be lehet kenni ecsettel pl arany porral, gyongyhaz szinuvel, ezusttel stb...nagy a valasztek. A Wiltonnal lehet kapni sokmindent erre a celra.

 © Fruzsika2009. márc. 18. 15:30 | Válasz | #1564 
Köszi.
Mert azon gondolkodtunk, ha egy kiszabott körkerület hosszúságú és tortamagasság szélességű pántra nyomjuk és azt tesszük körbe a tolta oldalára, akkor nem tudjuk odasimogatni, mert a mintázatot lenyomjuk :-( Vagy lehet mégis?

 © Fruzsika2009. márc. 18. 15:34 | Válasz | #1565 
Húúú, de jó ötleteket adtál.
Majd ha hazamegy megnézi bizti.
Editke, és az a szép pasztellzöld tortád a finom halványnaracs rózsákkal, az fondantrózsa, ugye? De úgy látam gyönyörű vékony rózsákból van, abban van valami tylase por? Hogy olyan szép vékonyra tudtad csinálni. És azok a rózsák és levelek kézzel vannak?

 © Fruzsika2009. márc. 18. 15:34 | Válasz | #1566 
Edit, csináltál már liliomot? Hogy kell csinálni a liliomformázóval a liliomot?

 © Edit2009. márc. 18. 16:31 | Válasz | #1567 
Fruzsika en mar nem emlekszem pontosan hogy a rozsakat mibol csinaltam...vagy bolti gum pastebol vagy ugy hogy szortam a fondanthoz gum texet es azt belegyurtam..igaz akkor nem lesz olyan szep sima fondant mintha rendes gum pastet csinalsz.
Liliomot meg nem csinaltam sajnos, mert nem volt meg mire, de itt van egy utmutatas hogyan kell csinalni a cakecentralrol...sajnos angolul van, de a kepekbol remelhetoleg ki tudjatok kovetkeztetni mit hogyan kell. Videot sajnos nem talaltam.

http://cakecentral.com/article143-How-To-Make-A-Gumpaste-Stargazer-Lily-Asian-Lily.html

 © Edit2009. márc. 18. 16:33 | Válasz | #1568 
Fruzsika nem kell azt annyira nyomogatni..
Ha be van kenve a torta oldala valamivel amihez a fondant rogton oda ragad akkor az eleg neki, ovatosan szepen rasimitjatok az oldalara.

 © Edit2009. márc. 18. 16:36 | Válasz | #1569 
Valaki a multkor emlekszem kerdezte hogy tudok-e valami jo taco receptet...sajna nem..es meg nem is csinaltam en sem soha. Nem mindegyik van itt sem kukorica liszttel csinalva, annak olyan furcsa szaga van szerintem. De ha nagyon erdekel valakit akkor tudok keresni majd nehany taco recit.Amit Dombi irta az is nagyon jo..kb mind ugy keszul...ez egy olyan konnyu elkeszites a mexikoiaknak mint mondjuk nekunk a nokedlit megcsinalni.

 © Edit2009. márc. 18. 16:41 | Válasz | #1570 
Ja Fruzsika! a lveleket a rozsakhoz van hogy kezzel vagom ki, mert nekem csak kis levelkivagom van es azt nagyobb rozsakhoz nem lehet hasznalni sajnos. A pasztel zold tortan a barackszinu rozsak zold leveleit a kivagoval csinaltam es az erezetet is nyomoval, mert azok a rozsak kicsik voltak...es a Wilton utmutatasa szerint kellett csinalni egyebkent is...az volt a vizsga tortam. En szerintem egyebkent sokkal egyszerubb csak kezzel megcsinalni a rozsakat mint a kivagoval..azzal sokkal macerasabb. A rozsakat egybekent ugy islehet szaritani, hogy a kozepso kis golyot beleszurjuk egy fogpiszkaloba es utanna erre a golyora epitjuk fel a szirmokat, majd amikor keszen van egyszeruen beleszurjuk a fogpiszkalot egy vastagabb hungarocel szerusegbe, es hagyjuk megszaradni.

 © Edit2009. márc. 18. 16:42 | Válasz | #1571 
Ok lanyok sajna mennem kell...majd este visszanezek.

 © dömbi2009. márc. 18. 19:11 | Válasz | #1572 
Lányok,valamelyik nap láttam fenn egy csodálatos fotót,egy tányér kifliről,ha minden igaz,Gabi készítette.Nem találom,segítenétek,hogy hol keressem.

 © Fruzsika2009. márc. 18. 19:21 | Válasz | #1573 
Szia dömbike. Ide katt és ha beérkeztél a receptesbe, csússz a csúszkával lejjebb, amíg meglátod a kiflit:
RECEPTEK

 © dömbi2009. márc. 18. 19:36 | Válasz | #1574 
Köszönöm szépen meg tudnád mondani,mennyi aszkorbinsav kell bele?Nagy slamasztikába kerültem.A férjem elfelejtett szólni,hogy holnap reggel vendégek jönnek,és minden bezárt 4 órakor,mert holnap munkaszüneti nap van,és reggel 9-re 011 kilóméterrel arrébb temetésre kell mennünk.Se kenyerem,se semmim itthon

 © Fruzsika2009. márc. 18. 19:48 | Válasz | #1575 
Nem fontos az aszkorbinsav. Nálatok csodás lisztek vannak, és savtartalma a tejfölnek is van (meg ugyebár a sónak is). Amúgy egy fél kiló liszthez kellene kis késhegynyi.
Ha csak tejes a recim, akkor szoktam beletenni 3 csepp sima ecetet.

De mondom nem fontos.

 © Fruzsika2009. márc. 18. 19:49 | Válasz | #1576 
Nekem sincs itthon már évek óta aszkorbinsavam, mégis szépeket sütök.

Gabi2009. márc. 18. 20:01 | Válasz | #1577 
Én 1 tk ecetet tettem helyette, nincs itthon nekem sem aszkorbinsavam.

 © dömbi2009. márc. 18. 20:04 | Válasz | #1578 
Gabi,Fruzsika, nagyon köszönöm!

 © csukamarti2009. márc. 18. 20:35 | Válasz | #1579 

Rokokó krémes torta....:)

 © csukamarti2009. márc. 18. 20:37 | Válasz | #1580 
A kismadár feltöltőről nem tudok nagyobb képet betenni!Nem tudom miért van ez így ?
Margitka ???

margit22009. márc. 18. 21:08 | Válasz | #1581 
Edit!

Lehet, hogy már többször írtad ezt, de én most is csak véletlenül vettem észre... Most ezt fel fogom tenni az oldalra.

De mégegyszer:
Az oldaladra 3 lépcsőben kerülhet fel az anyag.
Itt a topikodban kitárgyaljátok, megbeszélitek, megvitatjátok a recepteket. A végleges receptet a torta receptek topikba be kellene írni.
Nekem arra nincs időm, hogy az összes topik összes hozzászólását figyelemmel kisérjem és kövessem. Ezért kérlek, hogy egy hozzászólásban jelezd, hogy konkrétan hova és konkrétan mit szeretnél feltetetni. Abba a hozzászólásba CSAK nekem írjál légyszíves!


margit22009. márc. 18. 21:13 | Válasz | #1582 
Márti!

Szép ez a torta!...
A kismadárban nekem is volt tárhelyem, és ha jól emlékszem, ott ekkor a maximált méret.

 © Fruzsika2009. márc. 18. 21:16 | Válasz | #1583 
Ugye beteszed a tortásba recepttel együtt?

Gabi2009. márc. 18. 21:32 | Válasz | #1584 
Ez én voltam...
A linkre mutató névben van egy szó: preview. Ez annyit tesz, hogy nem az eredeti képet teszed be, nem azt másolod, hanem csak az előnézeti képét. Ha az előnézeti képre kattintasz, kinyitja az eredetit és annak a nevét kellene bemásolnod. Vagy a másik út, amit én csináltam, szerencsére nagyon egyszerű, megnéztem a tárhelyen az eredeti méreteket hogyan tárolják -> átírtam a preview szót "full"-ra. S lőn.

Gabi2009. márc. 18. 21:38 | Válasz | #1585 
Én is remélem, mert nagyon guszta.

 © pannika2009. márc. 18. 22:11 | Válasz | #1586 
Ó fruzsika ha tudom ,hogy nem fontos az aszkorbinsav akkor nem veszek .Épp ma vásároltam meg mert szó szerint követem a recit.

 © pannika2009. márc. 18. 22:13 | Válasz | #1587 
Csukamarti nagyon szép lett a tortád, gratula.

 © csukamarti2009. márc. 19. 08:04 | Válasz | #1588 
Édeseim nagyon drágák vagytok köszönöm !
Hurrá sikerült !!!!/a képet betennem a gyakorlóba ahogy szerettem volna!!!!!!/

Fruzsika!
Az az igazság hogy ez egy próba süti volt de nem vagyok elégedett vele !!!!Határozottan nem ! Találtam egy oldalt /cukrász/ ahol dobos tortának való piskóta receptre bukkantam.Annyi az egész hogy a 10 tojásos piskótát 4 dkg margarinnal kell bővíteni! De csak pesti tojásaim voltak/minik....stb./ és összeesett a hab a margarin miatt???Erre még rá kell jönnöm !
A krém/Rokokó/ sem halandó embernek való mert nagyon margarinos !!!Párizsi krémet /teszínt,cukrot,kakaót összesűríteni majd pici vajjal összekeverni mikor kihült/ kikeverni margarinnal és ugyanannyi porcukorral.
Arra jó volt,hogy gyakoroljam a vajkrémrózsákat....stb.

margit22009. márc. 19. 08:30 | Válasz | #1589 
Gabi!

Láttam, hogy a nagyobb képet is elő lehet varázsolni ott. Én már nagyon régen jártam azon a tárhelyen, mivel nekem saját van az oldalhoz. De jó, hogy memutattad, mert látom, hogy Márti is meg tudta csinálni a gyakorlóban! ...

margit22009. márc. 19. 08:33 | Válasz | #1590 
Márti!

Köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat a tortával! Természetesen a "Torta receptek" topikba már csak kipróbált és jó reciket tegyünk be, amivel teljesen meg vagyunk elégedve is!

 © csukamarti2009. márc. 19. 08:46 | Válasz | #1591 
Bizony,bizony erre gondoltam én is Marika !

 © Fruzsika2009. márc. 19. 09:33 | Válasz | #1592 
Margitka!
És mi van, ha nyitsz egy topicot: Kérés a Moderátohoz (vagy Margitkához), és mindenki oda beteszi szó szerinti idézet formájában (és képpel illusztrálva, a pontos helymegjelöléssel, hogy mit kér feltenni és hová?
És nem kell neked akkor a topicok és a konyhák között rohangálnod, visszaolvasgassál órákat, amíg rátalálsz egy-egy feltennivalóra.
Csak az kerül föl majd, ami abban a topicban benne van. Esetleg a konyhások nem kell az egész recijüket és képet betegyék ide is, csak annyit írjanak, pl. hogy
Margitka, kérem, hogy Fruzsika Konyhája 252-es hsz-ben a Csúsztatott palacsinta recit és képet betenni szíveskedjél. De ez benne legyen a
Kérés Margitkához c. topicban figyelemfelkeltésként, és ha teljesítetted, akkor teszel hozzá egy jelet. (hogy tudjuk mi is)

Ezzel megkönnyítenénk a dolgodat...
(sokszor sajnállak)
Nos?

margit22009. márc. 19. 10:17 | Válasz | #1593 
Fruzsika!

Igen sokat segítene ez nekem, nem kellene keresgélnem... Majd délután meg is nyitom az új topikot. Én akarok bele írni először. Ez tényleg jó ötlet!
De most már mennem kell a konyhámba, rántott gomba lesz roseiblivel... aztán még hozzá sem kezdtem....

 © Fruzsika2009. márc. 19. 11:51 | Válasz | #1594 
De szívesen megenném.

margit22009. márc. 19. 14:40 | Válasz | #1595 
Fruzsika!

Meg is nyitottam az újabb topikot javaslatodra. Remélem, hogy be fog válni! ...

 © Fruzsika2009. márc. 19. 14:58 | Válasz | #1596 
Látod, mit tesz a fórumozós múlt?
Nekem az origó jutott eszembe, hogy ott van ilyen Moderátoros témakör. :-)

 © Edit2009. márc. 19. 16:10 | Válasz | #1597 
Sziasztok!
Nahat Fruzsika hogy ez elobb nem jutott eszedbe!!! mIlyen jo otlet! Tenyleg tarthatatlan volt mar az hogy szegeny Margitkanak kell vegig bongesznie a beszelgeteseket hogy raakadjon egy-egy fontos megjegyzesre, receptre stb. Ez igy jol fog mukodni szerintem....aztan ha valaki oda nem irja be Margitkanak a fontosabb reciket stb az magara vessen.

Csukamarti nagyon szep lett a tortad! a rozsaszin jol mutat a csokival:) kar hogy a krem nem olyan fini mint ahogy latszik.

Azt hiszem a hetvegi sutemenyes versenyre amire beneveztem, tejbegrizes mezes kremest fogok csinalni,baracklekvarral es leontom a tetejet csokival, es csinalok meg vagy kijevi kremest, vagy fagyi szeletet de azt atvarialom pudingos kremre es tejszinhabra a nyers tojas sargaja helyett es a feherje helyett a biztonsag kedveert.
Tegnap megcsinaltam az oregtesztat E Mrgit recije alapjan...megtalatam az O weblapjat is Limaran keresztul...meg egyik oldalon sem voltam fent soha, orulok hogy beneztem hozzajuk mert gyonyoru kenyereket sutnek! Az oregtesztat ellenoriztem le mert az amit itt talaltam az nem volt eleg ertheto nekem es gondoltam utanna jarok. Na szoval ma sutok egy kenyerket is es lehet hogy kifliket is..majd meglatom.

Kepzeljetek!! Szombat ota egy szem asztma gyogyszert nem vettem be!!!annyira orulok! Es tok jol vagyok.... Ilyen sokaig meg soha nem voltam gyogyszer nelkul..es mar 2x mentunk gyalogolni is 1-1 orat es a tudomnek semmi baja!Minden reggel ugy ebredek hogy nagy levegoket veszek es tesztelem hogy valyon tenyleg nem sipol a tudom...tenyleg nem szorit a mellkasom? es NEM! Mintha uj tudom lenne! Ehhez hozza kell tennem hogy amig korhazban voltam rengetegen imatkoztak a gyogyulasomert! Szinte hihetetlen!!! Tudom hogy ez a forum nem a vallasi temak helye de ezt el kellett nektek mondanom mert annyira orulok!!!!

margit22009. márc. 19. 16:16 | Válasz | #1598 
Szia Edit!

Drukkolunk Neked a süteményes versenyre! Várjuk a receptet a munkádról és a fotót!

Nagyon nagyon örülök, hogy már jobban vagy, és nem kínoz az asztmád! Remélejük, hogy megmarad ez az állapot!


Gabi2009. márc. 19. 16:29 | Válasz | #1599 
Örülök, hogy jól vagy!
A mézes krémes nagyon finom, én lekvár nélkül szeretem, csak finom grízecskével. Mmmm! Húsvétra én is sütök szerintem. Jó szórakozást a versenyhez!

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:30 | Válasz | #1600 
Hát ez isteni hír, bárcsak így maradna!
Mi is veled együtt örülünk! Ezt elhiheted! Aggódtunk is érted rendesen.

Editkém! Írod azt a tejbegrízes krémest, én láttam is valahol.
És mi lenne (és unikum lenne) ha ennek a tetejét leöntenéd Margitka karamelljével? Valaami csoda egyedi lenne és mégis nagyon passzolna hozzá ízben!

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:31 | Válasz | #1601 
Edit, én csak javasolni tudom, hogy krumplisan csináld a kenyeredet, én megint csináltam zsemlebucit, ájuldozunk, milyen finom lett.

 © Edit2009. márc. 19. 16:32 | Válasz | #1602 
Tenyleg!!! a karamell meg jobb is izben hozza, mivel mezes a tesztaja! Huu ez milyen jo otlet Fruzsika...gondolom a karamell mazat megtalalom Margitka recijei kozott...de ugye az megszarad es nem lesz ragacsos?

 © Edit2009. márc. 19. 16:33 | Válasz | #1603 
Tegnap azt hiszem Limaratol irtam ki egy mezes keremes recit...azt irta irto finom es nem lehet megunni.

 © Edit2009. márc. 19. 16:34 | Válasz | #1604 
Nincs itthon krumli pelyhem, de mennem kell vasarolni tejfolt meg sutozacskot es akkor veszek azt is.

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:40 | Válasz | #1605 
Edit, nekem sincs krumpli pelyhem. És simán megfőztem hámozottan kicsi vízben egy kisebb krumplit, leszűrtem, villával összetörtem, és 50 deka liszthez 1 kisebb krumplit tettem. Varázslatot művel. És természetesen a régi kovászommal együtt.

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:41 | Válasz | #1606 
Edit!
Ede ezt kérdezi:
hogy a rózsafejeket csak simán ragasztod e fel a tortára vagy esetleg van egy kis száruk virágdrótból és úgy is beleszúrod?

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:43 | Válasz | #1607 
nem lesz ragacsos, de lényeges, hogy az adagokat pontosan betarsad.
És szobahőmérsékleten hagyjad rádermedni.

Mint Teri, felesben barnacukorral csinálhadnád. Akkor egy picit sötétebb.

Jaj alig várom hogy lássam!

 © Edit2009. márc. 19. 16:47 | Válasz | #1608 
Ha a rozsakat ugy csinalod hogy fogpiszkaora epited fel akkor a fogpiszkaloval egyutt beleszurhatod a tortadba es meg jobb is mert ahova szurod az ott marad...a csokis menyasszonyi tortan a rozsakat igy csinaltam..szepen el lehet rendezni oket es ha fondantra rakod a rozsakat akkor nem kell ragaszto anyagot sem hasznalni hogy a virakok ott maradjanak..csak a levelekhez sajnos kell valami, mert azt nem tudod fogpiszkalora csinalni. De ha vajkremes a torta akkor azokba siman beleragad. A drotos megoldast akkor csinaljak, ha a viragok kiemelkednek a rortarol, vagy ha girlandban futnak le az oldalan pl, es nincs semmi mas ami ossze fogna a kulonbozo viragokat es leveleket....de az mar egy mesteri szintu munka, en meg nem csinaltam. Persze nem olyan nehez szerintem, csak hozza kell fogni.

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:54 | Válasz | #1609 
Edit, most szeltem fel, csodás, csak a vendégem mobiljával készült a fotó, nem a legtökéletesebb

 © Edit2009. márc. 19. 16:55 | Válasz | #1610 
de de! igy is nagyon szep!Latszik milyen szep a belezete...

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:56 | Válasz | #1611 
Na, de szeletelni hogy tudják a sok fogpiszkálótól?

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:58 | Válasz | #1612 
Főtt krumplit úgy számoljál, hogy egy fél kiló lisztnyi adaghoz tegyél 2 rendes evőkanálnyit, de egy 10-20 milivel csökkentsd a vizet, mintha krumplipehellyel csinálnád.
Nagyon jó kenyérlisztet vegyél, ami sok sikértartalmú, de ne keverék legyen (amiben még az élesztó is benne van)

 © Fruzsika2009. márc. 19. 16:59 | Válasz | #1613 
Köszönöm a válaszodat, elküldöm majd levélben Edének, mert most nincs a gépnél

 © Ede2009. márc. 19. 17:01 | Válasz | #1614 
Köszönöm én is, beugrottam és most tovább is ugrok. Puszi mindenkinek!

 © Fruzsika2009. márc. 19. 17:02 | Válasz | #1615 
Nekem is e-margit féle gyorskovászom van (illetve volt eredetileg,) aminek a maradékét már többször etettem-felhasználtam-etettem-felhasználtam...stb és már vagy két hete csináltam. A hűtőből veszem elő mindig amikor kell. Én 40 deka lisztből csináltam ezt a formabucit, és tettem hozzá 16 dkg kovászt, és 1,2 dkg élesztőt

 © Fruzsika2009. márc. 19. 17:04 | Válasz | #1616 
Nafene! Még nem mentetek el?:-)

 © Ede2009. márc. 19. 17:07 | Válasz | #1617 
Jaj Edit! Képzeld, próbálgatom a nagyobb rózsafejeket, már egész szépen alakulnak (persze messze még a tiédtől),lehetnének véknyabbak a levelek...na majd ha érdemes lesz, teszek fel képet róla.

 © Edit2009. márc. 19. 17:07 | Válasz | #1618 
Fruzsika szeleteleskor ki kell szedni a rozsakat...de ha Ede aggodik a fogpiszkalok miatt akkor ne hasznalja...en azert hasznaltam a csokis tortahoz mert ugy bele szaradt a rozsakba hogy ki sem birtam huzni oket annelkul hogy ne tortek volna el a rozsak...igy hat azokkal egyutt szurtam bele es jol mukodott...itt ugy sem eszi senki meg a rozsakat, es mar azota mast is lattam igy csinalni. Szoval jo tanacskent mondom...ha Ede foogpiszkaloval csinalja a rozsakat akkor a fogpiszkalot erdemes kihuzni a rozsabol amig az nem szarad meg teljesen ko kemenyre, mert utanna mar nagyon nehez. A fogpiszkalos modszer egyebkent nagyon jo mert szep rozsakat lehet vele csinalni, es a Rozsak aljan a kis zold levelket ami a bimbo maradeka is jol ra lehet rakni es nagyon elethu lesz a torat tole.Ezt a barck szinu rozsaimnal csinaltam csak. Ha rozsabimbot csinal Ede akkor mindenkeppen rakja ra zold kis kulso levelet mert az nagyon jol muatat rajta...es ha rozsa kompoziciot csinal akkor keverje a bimbot a felig kinyilt es teljesen kinyilt rozsakkal, mert nagyon szep ugy.

 © Ede2009. márc. 19. 17:08 | Válasz | #1619 
Még nem értek haza, itt állunk Lizával kabátban.


Első ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker