Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


Gabi2009. márc. 17. 14:39 | Válasz | #1440 
Polszi, csuda ügyes vagy! Nagyon tetszenek a pillangók. A leveleket is fondantból készítetted?

 © polszi2009. márc. 17. 14:41 | Válasz | #1441 
Nem, azok RI-ból vannak. Köszi!

 © polszi2009. márc. 17. 14:42 | Válasz | #1442 
Ne nevessetek ki, de sütőpapírra nyomtam őket, és fele nem jött le róla, ezeket is alig tudtam lekapirgálni.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 14:49 | Válasz | #1443 
Zsírpapírra kell nyomni. (a Royal Icingeset nyomtad nyomózsákkal, ugye?)

 © polszi2009. márc. 17. 14:50 | Válasz | #1444 
Igen, próbálgattam az új csöveimet. (több-kevesebb sikerrel)

Gabi2009. márc. 17. 15:03 | Válasz | #1445 
Akkor jól sejtettem. Nagy vagyok..

 © Fruzsika2009. márc. 17. 15:13 | Válasz | #1446 
Editkém, hoool vagy?

Ede kérdezi, hogy a Torta receptek topic 3-as hsz-ban feltett új fondanja kettévágva ilyen lukacsos, mint a gomolyatúró.
Vajon miért?

Bolti olvasztott MM-ből van, mint az enyém is, ami szép sima volt.


 © orban rozalia2009. márc. 17. 16:09 | Válasz | #1447 


Fruzsika ne izguly, nagyon meg vagyok elégedve,gyorsan csak úgy szabad kézzel csináltam egy rózsát,nagyon jól lehet vele dolgozni,igaz még 2 kanál vizet tettem hozzá.Egy adagot csináltam, de meg kell a másik adagot is csináljam a szirup végett,nagyon megkeményedet,gondolom újra tudom melegíteni és így elkészítve jobban áll.
Azért várom a cukrászok véleményét,nekem jó de nem értek hozzá.

 © orban rozalia2009. márc. 17. 16:14 | Válasz | #1448 
Fruzsika mire értitek hogy marshmallow ?Nem maga a fondant ? Én azzal dolgoztam mostanig.Nem értem .

 © Ede2009. márc. 17. 16:18 | Válasz | #1449 
Polszi!
Nagyon szépek lettek a virágaid és kedvesek ezek a pillangók is, GRATULA!

 © polszi2009. márc. 17. 16:21 | Válasz | #1450 
Köszi, aranyos vagy! Remélem a torta is szép lesz. Már most izgulok...

 © polszi2009. márc. 17. 16:23 | Válasz | #1451 
A marshmallow az a pillecukor. Azt felolvasztva porcukorral összegyúrva kapod a marshmallow-s fondant-ot.

 © Ede2009. márc. 17. 16:32 | Válasz | #1452 
Polszi,
ne izgulj, ilyen szép dekorációval csakis szép torta lehet a végeredmény!

 © orban rozalia2009. márc. 17. 16:36 | Válasz | #1453 
Polszi köszi ! Nagyon szépek a pillangóid a margarettáid is .Te milyen fondantból készítetted ?

 © polszi2009. márc. 17. 16:38 | Válasz | #1454 
A marshmallows-ból. Szerintem nagyon jó vele dolgozni.

anyulia2009. márc. 17. 17:09 | Válasz | #1455 
Polszi!

A pillecukrot mikróban olvasztottad fel,mennyi cukrot vett fel?
Lia

 © polszi2009. márc. 17. 17:16 | Válasz | #1456 
2*280 gr. olyan 70 dkg körüli cukrot felvett.

Gabi2009. márc. 17. 17:16 | Válasz | #1457 
Csatlakoznék Liához, Polszi, ha ilyen jó a fondantod, és tudod nagyjából az arányokat (mennyi cukrot, margarint, vizet, keményítőt vett fel), betehetnéd a te MM fondantodat az új tortás receptes topikba. Kérlek-kérlek-kérlek!

margit22009. márc. 17. 17:25 | Válasz | #1458 
Sziasztok!

Bizony, bizony!... Ennek így lenne miandannyiunk számára haszna, ha a végeredményt, vagyis a pontos receptet oda beírná Polszi! Előre is köszi!

Polszi!
A pillangóid nagyon szépek, ebből biztos, hogy egy csodálatos torta lesz majd! ...

 © polszi2009. márc. 17. 17:31 | Válasz | #1459 
Én ezt a fajtát veszem a tescoban. Tök drága, de nagyon jó illata van és finom is (pedig én útálom a pillecukrokat).

 © polszi2009. márc. 17. 17:32 | Válasz | #1460 
A múltkor nem mértem semmit, de most meg fogom mérni, hogy miből mennyit teszek bele és megírom.

 © Edit2009. márc. 17. 17:34 | Válasz | #1461 
Sziasztok...Hu mennyi mindent irtatok az elmult 2 napban....na megyek es atnezem oket! majd jovok...

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:06 | Válasz | #1462 
Rozika, tegyél egy látogatást Edit tortasulijába néha, ott megtudod, hogy a Marshmallow az egyik fajta fondan alapja.
Van maeshmallow nélküli gyúrható fondan is.
Amúgy van egy új topic, a Torta receptek, oda innen a sok beszélgetésből néhányunk javaslatát, receptjét, tapasztalatát összeszedtem csokorban, de igyekezzen mindenki beírni oda a torta receptjeit. (itt túl hamar lesüllyed) Ott ne beszélgessünk.

margit22009. márc. 17. 18:18 | Válasz | #1463 
Szia Edit!

Már éppen írni akartam Neked délután, mert többen is hiányoltunk. Remélem, hogy jobban vagytok!


 © Edit2009. márc. 17. 18:22 | Válasz | #1464 
Na lanyok...hat jo termes volt itt az elmult napokban...tegnap nem voltam itthon majdnem az egesz anp ezert nem is volt idom ide ulni...azert valljuk be..ha ide benezunk erre az oldalra akkor nem tudunk innen csak ugy 10 perc utan felallni

Polszi nagyon szepeket alkottal! Aranyosan a kis lepkek es a margaretak is es a levelek is...habar nem ertem miert volt nehez lekaparni a zsirpapirrol...arrol pedig szepen le kellene hogy valjon a Royal Icing. Lehet hogy az otthoni zsirpapir nem olyan "zsiros"? az ittenirol szepen levalik, igaz ovatosan kell lehuzni rola mert azert megiscsak raszarad. Ha gond van a zsirpapirral akkor van egy masik megoldas, a "Parchment paper" ami egyebkent suteshez sokkal jobb mint a zsirpapir mert ehhez aztan semmi nem ragad...ha ezzel beleled ki a sutolemezt akkor ezen egymas utan sokszor lehet sutni, amig meg nem barnul teljesen a sutestol es nem kell tepsit sem mosni, tobbszor fel lehet hasznalni. Azt hiszem a Wiltonnal kaphato otthon is.
Orulok, hogy van egy igazi cukrasz koztunk, legalabb kijavit majd minket ha hulyesegeket beszelunk

Fruzsika azert lett lukacsos a fondant mert a marshmalowban sok a levego...hiszen amikor hazi marshmallowt csinalsz akkor azt ugye fel kell habverovel verni es annak az a kovetkezmenye hogy levegot keverunk az anyagba es ettol megno a terfogata es felhabosodik..mint a tojasfeherje. A bolti marshmallowt is habba verik azert lesz olyan habos szivacsos az allaga...amikor felolvad akkor nem jon ki belole az osszes levego ezert hallani is lehet amikor gyurjuk a fondantot hogy pici levego buborekok tavoznak es pukkannak egyet amikor gyurjuk. Hat ezert lukacos...de ez nem baj... amikor kinyujtod a tortara vagy dekoraciot csinalsz belole akkor a levego ugy is kijon majd, tehat azt eszre sem veszed. Az a minta mait belenyomott Ede az nagyon szep! azt jol fel lehet hasznalni majd diszitesnek.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:22 | Válasz | #1465 
Anyulia, a Torta receptek c új topicban minden kérdésedre pontos választ kapsz

 © Edit2009. márc. 17. 18:25 | Válasz | #1466 
Tudja Rozika hogyan kell megtalalni a tortasulit? nekem tobben is irtak mar e-mailben hogy belepnek a honlapra es nem tudjak hol van a tortasuli... es akinek nincs nagy szamitogepes tapasztalata azoknak ez sokkal nehezebb.
Na szoval Rozika ha esetleg meg nem tudnad...akkor belepsz a kprobalt receptekhez es ott a Totasuliban megtalalod az eddig felrakott infokat mindenrol.

 © Edit2009. márc. 17. 18:26 | Válasz | #1467 
Rozika egyebkent nagyon szep lett a fondantod!!!! Ugyes vagy!

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:28 | Válasz | #1468 
Editke, köszi a választ. Ede nagyon várt már, de most van a gyerkőcökkel a munka dandárja, vacsora, majd fürdés...
Megtalálja a válaszodat, ha jön.

Polszi nem zsírpapírra tette, (azt én ajánlottam neki), hanem éppen hogy sütőpapírt írt (de lehet nem a szilikonos fajtát, ami többször is felhasználható) Mert van sima, egyszerhasználatos sütőpapír is.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:33 | Válasz | #1469 
Igen, már én is ajánlottam mMargitkának, hogy nagyon el van dugva.
Itt lett volna jó a bal menüsorban rögtön a receptek alatt, vagy a Kipróbált recik alatt, de nem benne elbújva egy almenüben, mert senki nem tudja, hogy hol keresse, amikor ide érkeznek.
Nem lehetne egy külön linket neki ide a balmenüben, vagy esetleg a Főlapodra, Margitka?
Külföldiek is látogatják a lapodat biztosan sokan, és nem tudják hol keressék. Elbújt.

 © Edit2009. márc. 17. 18:37 | Válasz | #1470 
Dombi!! az amerikai gey vajaskremes bolti tortak izevel egyet ertek!!! BOrzalmasak! Ezt mar irtam korabban is hogy szinte elehetelenek nekem...annyira mu az izuk es rossz, hogy en nem is veszek soha ilyeneket a boltban, es nem is eszem meg sem ha kinaljak. Egyebkent nem tudom mit ertesz azon hogy Wiltonos torta ettel...olyat en meg nem lattam...a Wilton nem arul sutemenyeket meg tortakat , csak az ehhez szukseges alapanyagokat meg eszkozoket en ugy tudom. Egyebkent nem tudod meggyozni az ittenieket hogy az amit ok finomnak tartanak az nem jo...en mar probaltam, es nem sikerult...nekik az a finom...szoval ha ok rendelnek egy torta tolem akkor ugy csinalom ahogy ok szeretik, mert Ok ehhez vannak szokva. Egyebkent most hetvegere beneveztem egy itteni helyi torta-sutemeny versenyre, de meg nem tudom mit fogok csinalni. Itt lesz a church-be ahova jarunk (templom) chili fozo es desszert verseny. Meg vissza kell hivnom majd a szervezoket a szabalyokkal kapcsolatban meg a reszletekkel kapcsolatban, de azt hiszem valami magyar fajta sutit fogok csinalnai...Kijevi keremest vagy a Rumos keremest vagy Rozika egyik foinomsagat fogom megcsinalni...meg nem tudom...lehet hogy torta sutok. Majd felrakom a kepeket.

 © Edit2009. márc. 17. 18:43 | Válasz | #1471 
Oo Fruzsika en nem a szilikonos fajtat mondom...az orok eletu, hanem a parchment papirt ami sokkal jobban ellent all a tapadasnak mint a sima zsirpapir, de ugyan ugy papirbol van, es egy ido utan ki kell dobni sajnos...viszont ha a RI -ot arra nyomjuk ki az tuti hogy ahhoz nem fog hozzaragadni.
Ez tenyleg jo lenne ha a tortasuli beferne a kiprobalt recik ala mondjuk...mert azt hiszem igy tobben latogatnak, es tobben talalnak meg is.

 © dömbi2009. márc. 17. 18:47 | Válasz | #1472 
Lámyok,nekem egyáltalán nem lett lyukacsos a fondantom,amit marsmallowból csináltam.És 15 dkg pillecukorhoz hozzáment a fél kiló porcukor.Eszméletlen jó az íze,állaga,de én ezt nem értem.Valaki...?
Fruzsika,megsütöttem a faragható piskótát.Kérdezz.

 © Ede2009. márc. 17. 18:48 | Válasz | #1473 
Szia Edit!

Örülök, hogy itt vagy! Köszi a választ, az eddigiek is lukacsosak voltak, de nem igazán vettem észre, hogy ennyire. Van meringue porom, meg tudnád mondani, hogy milyen mennyiségben kell használni royal icing készítésénél, mert a tortasuliban, csak tojásfehérjés receptet találtam. Köszi és puszi érte.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:49 | Válasz | #1474 
Nemnem, edit, van nálunk kétféle papaír, Az egyiknek van vékony impregnáltsága, szilikonnal. Kb 4-5 ször használható, vékony papír ez is. Tudom te mire gondolsz most, nekem is van ilyen a tepsi aljába teríthető, az tiszta szilikongumiból van, nem papírból. De amiről én beszélek az szilikonos papír.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:51 | Válasz | #1475 
Van képed róla? küldd el emilben, felteszem a másik topicba. Te is oda írd be a receptjét A Torta receptekbe

 © dömbi2009. márc. 17. 18:53 | Válasz | #1476 
Edit,egy borzasztó nagy kérésem lenne.Természetesen ha nemet mondasz nem sértődöm meg,(még szép,mi)és viszonzom bármivel.A Baking Obession oldalt ha beírod a google-ba,és onnan azt a receptet szeretném kérni,hogy fordítsd le nekem,mert meghaladja az angol tudásomat.Igazában az elkészítését nem értem teljesen pontosan.

 © Ede2009. márc. 17. 18:53 | Válasz | #1477 
Dömbi,

szerintem minél több porcukrot teszel hozzá, annál sűrűbb az anyaga, és kevésbé buborékos, Az előzőm pl tök lukacsmentes volt, de sokkal több porcukorral is csináltam. Most 30 dkg pillecukorhoz tettem 30 dkg porcukrot, de meg vagyok elégedve az állagával.
Edit!
Úgy látom, az arányok tekintetében teljes a fejetlenség minálunk, mindenki próbálkozik és senki nem tudja mikor jó a fondant.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:54 | Válasz | #1478 
Én sem értem. Mert az enyémnek is, ÍEdének is nagyon jó az állaga és 300 gr MM-hez nem tud annyi belemenni. Tettél hozzá vizet is?

 © Fruzsika2009. márc. 17. 18:58 | Válasz | #1479 
Ide kukkantson a díszes társaság, mit dolgoztam ma! Szemelvényeket vittem át innen az új topicba, a Torta receptek címűbe. Ott gyűjtöttem össze az itt régen lesüllyedt dolgokat. Katt ide: Torta recik

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:01 | Válasz | #1480 
Ede, az én szép Fondanom, amit elvittél nem volt buborékos egyáltalán és a 60 deka MM (2 cs) felvett kb 55 deka porcukrot. De visszakeresem mindjárt. Összesen lett 1,26 kg a kész fondan.

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:06 | Válasz | #1481 
Itt az enyém:
PONTOS RECEPTJE
Betettem egy nagy kiolajozott műanyag tálba 2 zacsi MM-t felolvasztani a mikróba. (két részletben kellett volna) Hát persze, hogy fölért a tetőig! Azt hitten, hogy összeesik ahogy olvad, de ez nem akart.

Aztán kiolajoztam az asztalt, meghintettem bőven porcukival, és kiborítottam. Viszonylag hamar összeállt, de ha megnyomva gyúrtam, azért ragadt...Nem tudtam megállapítani, hogy mikor lesz kész, ezért egyszerűen csak abbahagytam. Pedig szerintem jó erősen kellett volna átgyúrni (de enélkül is sima)
Felvett 55 deka porcukit és a végefelé már csak keményítőztem. Jobban is lehetett vele dolgozni.

 © dömbi2009. márc. 17. 19:09 | Válasz | #1482 
Editkém,azt nem irtam hogy mit.Fleur de Sel and Hazelnut Brittle recept kéne.Cserébe én fordítok németről,vagy bármi mást kérjél.

 © Edit2009. márc. 17. 19:19 | Válasz | #1483 
Fruzsika! kerestel olyan recit ami jo tortafaragashoz...az a recept amit felraktam az osszedobalos piskota, az szerintem jo annak. Amikor olyan torta sutsz amit faragni akarsz, azt jobb ha tomeny allagu tesztabol csinalod ami suru es jo tartst biztosit a tortanak majd...puha tojasfeherjes habos piskota nem jo erre a celra sajnos, mert nagyon morzsalodni fog es hamar torik meg omlik majd ossze-vissza. Nagyon fontos a jo eles kes!! Mielott nekiallnal a faragashoz, elotte kenjetek meg a lapokat vajkremmel ahogy egyebkent is toltenetek, es tedd be a hutobe, hogy jol oszealljon, majd mikor mar jol megdermedt, kezdheted a faragast. Ezutan be kell vonni ujbol vajkremmel es johet ra fondant.
Itt van nehany video a tortafaragasrol.

http://www.youtube.com/watch?v=E7xY3MYGHBM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=lBGS0Glb_Y0

Ezt meg csak azert rakom ide mert aranyos dekoracio anyaknapjara pl. itt van a kuszobon. Ezt a cup cake dekoraciot en is megcsinalatam mar Decemberben egy szulinapi tortakent..ilyen cup cake-bol volt kirakva a 16 szam.

http://www.youtube.com/watch?v=E9qtZwHHmx4&feature=related

 © Ede2009. márc. 17. 19:21 | Válasz | #1484 
Fruzsika!

Attól is függhet a lukacsosság, hogy mennyi vizet teszel bele. Én keveset tettem, csak az elején egy evőkanálnyit a melegítéskor, ha jól emlékszem te többet, mert azt mondtad közben is vizezted, lehet ezért jobban összeállt az anyag, nem?

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:28 | Válasz | #1485 
Osszetévesztesz valakivel, én nem vizeztem, dehogyis. Talán a Timie volt?
Egy evőkanállal tettem 30 dekához. Így írja a recept a felolvasztáshoz.


 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:31 | Válasz | #1486 
Ezt a fondant képet és receptbeírást nem most írtam emlékezetből, hanema 198-512-138-as hszekból hoztam ide, tehát frissen írtam be akkor, amikor fotóztam.

 © Ede2009. márc. 17. 19:32 | Válasz | #1487 
Ez esetben viszont nincs több ötletem

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:32 | Válasz | #1488 
Köszönöm Editkém!
Ede keresi nagyon, az ő nevében köszönöm. Ha letette a gyerekeket biztosan jön olvasni.

Én is mindjárt megnézem a videókat is, csak 498-as hsz-ben megtalált pontos fondanrecimet átviszem a Torta receptek topicba.

 © Edit2009. márc. 17. 19:43 | Válasz | #1489 
Ok Dombi mindjart megnezem azt a weboldalt.. es leforditom a recit neked.

Ede a RI-hoz ez a recept Meringue porral:
Ez a recept a suru allagu Ri-hoz van megadva...ha lagyabbat szeretnel akkor tegyel hozza meg pici vizet)

ROYAL ICING
3 evokanal Meringue por
50 dkg atszitalt porcukor
5-6 evokanal langyos viz

Nagon fontos hogy minden eszkoz zsiradek mentes legyen!!!!!

az alapanyagokat a mixerrel 7-10 percig folyamatosan keverjuk amig szilard suru cukros tojasfeherjehez hasonlo hab nem keletkezik. Hogy megakadalyozzuk a kiszaradast, takarjuk le nedves konyharuhaval.
Legmentesen lezarhato dobozban 2-3 hetig tarolhatjuk (nem kell hutobe tenni) Ujra felhasznalas elott a mixerrel jol verjuk habosra megint.

 © Edit2009. márc. 17. 19:51 | Válasz | #1490 
Fruzsika fantasztikus vagy!! koszi hogy beirogattad a reciket a gyujtobe!

 © Edit2009. márc. 17. 19:53 | Válasz | #1491 
Dombi! Nem tudnad nekem ide bemasolni a linket ahol ez a reci van? Mert en nem talalom igy hogy www.Baking Obession.com

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:56 | Válasz | #1492 
Azt hiszem nem tud szegény még linkelni... Majd megírom neki. Vagy talámn Margitka beírta már a Fórumozáshoz a tudnivalókba?

 © Fruzsika2009. márc. 17. 19:59 | Válasz | #1493 
Editkám!
Szerkesztőmódot tudsz már használni?
Be kéne menjél ezzel az alapanyagrecivel a 4-es hsz-be, ahová összegyűjtöttem a gyakori kérdésekre adott válaszokat és az Alapanyagok készítésének receptjeit.
Oda is be kéne tenned ezt, legyen egy hsz-ben az alapok recijei. Aztán egyes tortáké már mehet külön. Így, ha valaki keres valami alapot tudni fogja, hogy a 4-es hszt kell csak átböngéssze

 © Edit2009. márc. 17. 20:04 | Válasz | #1494 
Ok Fruzsika...berakom..igaz mar baraktam a tortas recikhez a RI-recit de csak siman es nem a te altalad osszegyujtottek koze.

 © Edit2009. márc. 17. 20:07 | Válasz | #1495 
Dombinak nem kell ugy bemasolnia hogy innen meg lehessen nyitni, de ha copy-paste-el berakja a helyes wec cimet akkor azt en is be tudom masolni a keresobe copy -paste-el. Nekem ugy Baking Obession.com-al nem jott ki sajnos csak egy csomo mas web oldal. Lehet hogy nem elirta Dombi es Obsession-nak akarta irni? Na jo...elirta! Meg van!

 © Fruzsika2009. márc. 17. 20:08 | Válasz | #1496 
Edit, nagyon szép ez a tortafaragásos valentinos torta. Még a többihez nem jutottam el. Azt már régen meg akartam kérdezni, hogy mire teszik a tortákat, hogy szállítható csimagolható legyen és jól is mutasson? Látok kör alakú valamit aminek 41 cm-es a bordó szegélye . Azt házilag miből lehetne csibálni? Azt a kör lapot? esküszöm szebb, mint akármilyen papír torta csipke...

 © Fruzsika2009. márc. 17. 20:09 | Válasz | #1497 
IGAZ:-)

 © Edit2009. márc. 17. 20:10 | Válasz | #1498 

 © Fruzsika2009. márc. 17. 20:11 | Válasz | #1499 
Edit! Akartam kérdezni, ez egy irtó nagy adag royal icing, ugye? 50 deka porcukiból. Ez eláll sokáig hermetice?


Első ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker