Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Edit cukrászdája és konyhája
A tortakészítés fortélyai

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © bnorsi2009. aug. 03. 16:19 | Válasz | #2400 
Hát arra tényleg nem járunk sajnos. Postán leghamarabb úgy gondolom, hogy 14-re vagy 17-re érne oda. Esetleg nincs ott nálatok cukrászkellékes, ahol meg tudod venni vagy rendelni? Megnéztem a tortát, szerintem 300 virág van rajta, azt valóban el kell kezdeni időben. Csütörtökig, ha nem sikerül venned, akkor írj és megrendelem neked!

 © Edit2009. aug. 03. 16:31 | Válasz | #2401 
Szia Tuncike!

Ezek ugyan olyan kisviragok mint amiket en csinaltam a nagy rozsaszin viragos tortamhoz. Nagyon egyszeru megcsinalni oket.


Nekem a Wiltnos keszlet van meg amit ide is felraktatok...abban a csomagban benne vannak az alap szerszamok amik a tragant viragkesziteshez kellenek..tompa vegu kis farud, szivacs parna, kiszurok, level mintazo stb...A viragok egyebkent gyorsan mennek amikor a kiszuroval belszursz a vekonyra kinyujtott fondantba akkor egymas utan sokat kiszaggathatsz annelkul hogy kivennek a kivagott mintat a kiszurobol..csak egymas utan szaggasd es majd ha megtelt a kiszuro akkor az ugy is a tetejen el kezd kijonni, es akkor csak kiboritasz vagy 10 kisviragot egyszerre. Fontos hogy a fondant vagy tragant massza be legyen egynletesen puderozva vekonyan a kemenyitovel es akkor nem ragadnak majd ossze. Ezutan tedd ra a kisviragokat a szivacsra es a gombolyu gegu palcaval csinalj a kozepen melyedest es a szirmokat is elvekonyithatod egy kicsit hogy szep virag formaja legyen. A kozepebe meg a kicsi piros pontot en ugy csinalnam hogy egy diszito cso (ami a habzsakra valo)aminek kis luku a nyilasa azt hasznalnam a kiszurasra es az is gyorsan megy..utanna csak bele kell ragszgatni a kis pontokat a viragok kozepebe. nekem 1 nap alatt kiszaradtak.

 © Edit2009. aug. 03. 16:36 | Válasz | #2402 
Marti nagyon szep lett a tortad es utolagosn is Boldog Nevnapot neked is meg anyukadnak is!

 © bnorsi2009. aug. 03. 17:01 | Válasz | #2403 
Edit, akkor érdemes megvenni azt a könyvet? Mert ha van hozzá a párna is és ahogy írod farúd is, akkor lehet. Mert nem sorolják fel mi van benne pontosan :( Máshol 8-9000 ft, Sőreginél az 5500 ft elég jó ár érte, bár nekem így is sok sajnos. Nagyon sok dolgom hiányzik még.

 © Edit2009. aug. 03. 17:06 | Válasz | #2404 
Igen Orsi az enyem pont ilyen csomagolasban volt es ezek vannak hozza...igaz nem latszodik minden a kepen ami elvileg benne kell hogy legyen..en nem latom a 2 kis szivacs parnat sem. Az egyik egy vekonyabb habszivacs lapocska a masik pedig egy sima szivacs parna ami jo a szirmokhoz...de a farud az ott van meg a tobbi is.Itt azt hiszem olyan 20$ koruli aron van.Es van a csomagban egy kepes konyv is ami azt mutatja hogyan kell kulnbozo viragokat megcsinalni.

 © bnorsi2009. aug. 03. 17:20 | Válasz | #2405 
Most, hogy jobban megnéztem a képet látom, hogy hátul ott vannak a kis rudak meg a szivacs is. De ha nem írod, hogy jár hozzá észre sem veszem. Akkor lehet beruházok rá. A nárcisz tetszik nagyon-nagyon.

 © tuncike332009. aug. 03. 20:15 | Válasz | #2406 
Orsika ma voltam Szegeden egy cukrász boltba és sikerült kiszúrót vennem, de azért nagyon köszönöm :o) A könyvre nekem is fájna a fogam de ma 10000 költöttem a nagykerbe és ez is sok többet egy darabig nem engedhetek meg magamnak! :o((

 © tuncike332009. aug. 03. 20:17 | Válasz | #2407 
Editke! Köszönöm a segítséget jövőhéten neki is állok virágokat gyártani mert mire kiszúrogatom azt az 500-at Orsika kb. annyit számolt! Na majd beszámolok az elmeállapotomról puszi!

 © bnorsi2009. aug. 03. 21:18 | Válasz | #2408 
Milyet vettél végül? Engem is nagyon izgat ez a könyv + kiszúró szett, de olyan drága. Tudom, hogy ha kiszámolom egyesével a dolgokat, akkor jó árban jön ki, de még olyan alap dolgaim hiányoznak, előbb azokat szeretném megvenni. Még péntekig átgondolom mi legyen.
Mindegyik virág egyforma színű lesz?
A múltkor én is csak egy festékért mentem be aztán egy vagyont hagytam ott. Lehet a netes rendelés jobb lesz, mert nem csábulok annyira el.

 © margareta512009. aug. 03. 22:35 | Válasz | #2409 
Szia!

Igertem,hogy szabad leszek es kuldom a forditast,ma ket uj vendeget kaptam ket hetre igy eltolodik az idopont a forditassal.Abban az esetben ha penteken ezeket is viszik Lengyelorszagba ket napra,akkor a hetvegen elkuldom.

 © csukamarti2009. aug. 04. 08:54 | Válasz | #2410 
Szia Tuncike33 !
A tortádat nem hoztad megmutatni de rábukkantam máshol...
Nagyon jól sikerült !!!!Gratula !!!
Ugye elhozod a recit és hogy formáztad ilyen alakúra ? Mi volt a technikád ?

 © tuncike332009. aug. 04. 09:48 | Válasz | #2411 
Orsika!
3 részes wiltonos fém kiszúrót vettem virág ill. szív alakút 750ft/cs meg csővégeket vettem 6-8db-ot de nekem is kellene a fondandot simizni olyan izéke de 2600 volt tragantpor is 20dkg 5000 akkor találtam betűsablont is az is 6-7000 volt...úgyhogy sok mindent ott hagytam úgy álltam ott mindt egy kisgyerek a játékboltba rohangáltam össze vissza s a lényeg lemaradt levélkiszúró-erező....olyan mérges voltam de oda-vissza 120km Szeged és nem megyek mostanában mert spórolni kell mindig Szponzorokat kellene szerezni

 © tuncike332009. aug. 04. 09:57 | Válasz | #2412 
Márti!
Sütöttem egy nagy tepsibe 14tojásból piskótát háromba vágtam /jó nehéz volt legközelebb lapokat sütök egyenként csak most siettem/ megtöltöttem! Sütöttem 2 db ciciformát azt is háromba vágtam töltöttem egymásra helyeztem és próbáltam kicsit nőiesebbre formálni derék csípő és úgy döntöttem, hogy a két cici között azt a kis rést is kivágom úgy szebb lesz! Az alja gesztenyés volt a cicik kókuszosak! Az egészet bevontam fondant-al előző este csináltam mellbimbót meg egy emberkét létrával /csak azt nem fotóztam le mert szerintem béna lett/ és a nagylányom mutatott egy fűzőt az alapján bedíszítettem kb 8 órás munkám volt benne!

 © bnorsi2009. aug. 04. 10:16 | Válasz | #2413 
Ne is mondd! Én is most írtam össze mi kellene. Egy halom csövet kiírtam és még ugye a könyvön is gondolkodom. A hónapban megyünk nyaralni + keresztgyerek névnapja és még egy szülinap, házassági évforduló is van a hónapban. Szóval kiadás az van bőven nálunk is, azért szívom a fogamat, hogy kell-e nekem az a könyv.
Ezt vetted? Vagy a fémet sikerült olyan olcsón?
virág kiszúró

 © tuncike332009. aug. 04. 13:23 | Válasz | #2414 
Ilyen is volt de ennek a legkisebbjét is nagyoltam mert majd 3cm-nek láttam és én kisebbet szerettem volna! Úgyhogy a fémet vettem mert annak 1.5-2cm kb. az átmérője :o)

 © tuncike332009. aug. 04. 20:55 | Válasz | #2415 
Editke,kedvet kaptam a ferde tortához az esküvői tortám egyike elegáns a másik bolondos és gondoltam erre tökéletesen megfelel a ferde torta! A kérdésem az, hogy nagyon nehéz?? Vagy csak úgy tűnik, hogy bonyolult???
Meg szerintetek mivel ragasszam fel a kis virágokat a tortára ami jól ragad?

 © Edit2009. aug. 05. 05:14 | Válasz | #2416 
Sziasztok..
Marti nagyon jo lett a cici tortadTok profi!

Tuncike en meg sose csinaltam fede tortat....hat szerintem nem artana ha egy kisebbet csinalnal probakent, csak hogy ne erjen meglepetes.En biztos igy csinalnam ahogy a videon is van...igaz bonyolultnak tunik de nagyon sokan csinaljak megis.
A kisviragokat ha fondant tortara ragasztod akkor vagy Royal Icinggal vagy fondantbol csinalt ragasztoval amit ugy tudsz csinalni hogy egy nagy csipet fondantot egy keveske vizben tenyleg csak 1-2 evokanalnyiban orakig aztatsz amig elolvad benne es jo suru ragasztoanyag ga valik..en mindig ezt hasznalom. De ha biztosra akarsz menni csinalj RI-ot es azzal pottyozd be a tortat nehany helyen es a viragokat nyomd bele...ne pottyozz be tul sokat mert hamar megszard meg mielott a viragokat bele tudnad nyomkodni. A RI receptjet megtalalod a tortasuliban. A ferde tortahoz csak annyit akarok meg hozzafuzni hogy nagyon fontos az eles jo kes a faragashoz. A videon ugy mutatja hogy eloszor bekeni az egesz tortat vajkremmel es utanna vagja ki a kozepen a melyedest a ra kerulo tortanak...en ezt nem ugy csinalnam...eloszor kifaragnam utanna vajkrem es ugy ra a fondant.Szerintem ha probakent megcsinalsz 2 kisebb tortat egyasra mar akkor ell tudod donteni hogy menni fog-e vagy sem nagyban.

 © tuncike332009. aug. 05. 08:35 | Válasz | #2417 
Szia Editke! Köszönöm a segítséget sok csinálok próbasütést lesz a ki meg egye biztos

 © bnorsi2009. aug. 05. 09:21 | Válasz | #2418 
Tüncike, nagyon jó árban vetted akkor a kiszúrókat. Én nagyon örülnék, ha belevágnál a ferde tortába. Engem is nagyon birizgál a téma A a google-ba beírod, hogy topsy turvy , akkor a képeknél szebbnél szebbeket találsz ötletnek. Csodásak!

Norelle2009. aug. 05. 16:07 | Válasz | #2419 
nekem ez nagyon tetszik! mostanában bele vagyok bolondulva a lila színbe
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

Norelle2009. aug. 05. 16:08 | Válasz | #2420 
mondjuk egy pár lepkét leszednék róla, hogy ne legyen ilyen csicsás
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

 © margareta512009. aug. 05. 16:39 | Válasz | #2421 
Szia Bnorsi!

Vegre sikerult leforditanom a szoveget.



''Topsy Turvy ''Lissa's Cakes


Blaturile le-am copt in cratite cu diametrul de 32 cm cea mare ,23 cm si respectiv 16 cm.
Am folosit blatul meu de tort de aici ,in cratita mare am facut din 8 oua ,in a doua din 5oua si cea mica din 3 oua,le-am taiat apoi pe fiecare in 3 foi dar la cel mare am folosit doar doua foi pana la urma.

La dorinta sarbatoritei am facut crema cu kivi ,la fel ca si cea de capsuni de la tortul ''floare de primavara'':am facut pireu 400g kivi,am pus pe foc impreuna cu 100g zahar si 4lg zeama de lamaie si am lasat deoparte ;400ml frisca si 300g ciocolata alba am amestecat intr-o cratita pe abur pana s-a topit ciocolata,am pus fierbinte asa peste kivi ,apoi si 2 gelatine dizolvate in apa calduta ,am dat la rece si cand a inceput sa se inchege ,am amestecat totul cu 300ml frisca batuta .Am facut doua portii de crema cu kivi,una pentru cel mare si una pentru cele doua mai mici.

Am pus foaie de blat ,am insiropat ,am taiat felii de kivi si am pus crema.Peste crema am pus inca o foaie de blat si am insiropat cu ciocolata -200g ciocolata si 100ml frisca topite impreuna...am insiropat pe cel mare si inca o portie pentru celelalte doua....

..apoi am pregatit crema diplomat.
Am folosit o portie de diplomat pentru cel mare si cel mic si 1/2 de portie pentru cel mijlociu.
Am pus crema peste a doua foaie din cratita si am inclinat cratita ,am pus sub ea o rola ca sa stea inclinata si am indreptat frumos cu o paleta,apoi am lasat-o asa pana s-a intarit.
La fel am procedat si cu celelalte.

A doua zi am scos tortul din cratita ,am masurat ca cel de deasupra sa fie pe mijlocul celui mare si am mai decupat putin din crema,atat cat sa fie in drept cu partea mai mica.
Partea inalta are 12 cm si partea mica 8 cm.
Cu cel de-al doilea am procedat la fel ,dar am mai pus inca o foaie de blat deasupra,pe margine, ca sa fie de aceeasi inaltime cu cel mare si la cel mic i-am adaugat si lui inca o foaie de blat...deci acum toate 3 aveau aceeasi inaltime.


Am imbracat torturile intr-un strat subtire de unt ,sub cel mijlociu si sub cel mic am pus cate un carton invelit in folie.

Am imbracat in pasta pe fiecare si le-am ornat,am infipt cateva betisoare in cel mare si cel mijlociu si le-am suprapus ,apoi am mai finisat decorul .
In total a avut o greutate de 11 kg si cam 300 g.


A torta lapokat 32cm a legnagyobb,23cm a kozepso,16 cm a legkisebb labosban sutottem.
A legnagyobb torta laphoz 8 tojast,kozepso 5 tojas,alegkisebbhez 3 tojast hasznaltam es mindegyik haromban vagtam,a legnagyobbnal csak ket lapot hasznaltam fel.

Az unnepelt kivansagara kivi kremet csinaltam,ugyan ugy mint az eper tortanal"FLOARE DE PRIMAVARA"
csinaltam 400 ml kivi puret,feltettem fozni a kivit,100 g cukorral es 4 kanal citromlevel utana fere tettem/ez a pure/
400 ml tejszint es 300 g feher csokoladet gozfolott addig kavartam mig elolvadt a csoki,forron a kivire ontottem ., ket zselatint lapot feloldottam meleg vizben miutan kihult 300 ml tejszinhabbal ossze kavartam.Ket adag kivi puret csinaltam egyett a nagytortara es a masikat a ket kisebb tortara.
A legnagyobb torta lapot be szirupoztam ra raktam egy sor kivit fel karikazva es ra a kivi pure egy reszet ujbol torta lap es a kovetkezo csokolade szirupot raktam;200 g csokoladet es 100 ml hejszinhabot ezt az adagot megegyszer megcsinalom a masik kettonek.
Elkeszitem a diplomata kremet.
Egy adagot keszitettem a nagy es kicsi tortanak es egy1/2 adagot a kozepsonek.
A masodik lapot labosba raktam a labos ala egy hengert kell tenni hogy ferden lehessen ara kenni. diplomata kremet addig kell igy hagyni mig megkot a krem ,ugyan igy kell eljarni a tobbi tortakkal .

Masnap kiszedtem a labosbol ugy allitottam be hogy a kisebbik reszuk egyenesek legyenek/egy keves kremet le szedtem/A torta nagyobbik oldala 12 cm es a kisebbik oldala 8 cm
A masikokkal is ugyan igy jartam el most kell fel tenni a harmadik lapot.

Vajkremmel bekentem veknyan,vekony kartont bevonva foliaval raktam a kozepso es kicsi torta ala a nagytorta es kozepso tortaba palcikakat szurtam hogy biztosan alljon.

A pasta szot nem ismerem de gondolom a marcipan masszara gondol.Mielott ossze allitja szerintem a vekony vajkremre rakja diszites kent.Az ossz sulya tortana 11 kg es 300 g

Nagyon jo volna ha valaki a kepeket betudna masolni es at irnak az altalam irt szoveget

 © margareta512009. aug. 05. 17:25 | Válasz | #2422 
CREMA DE KIWI
Crema:3 oua
6 lg zahar
100g ciocolata alba
6 kiwi
5ooml frisca
15 g gelatina
Ouale si zaharul se amesteca pe baie de abur pana se ingroasa ,se pune ciocolata rupta bucatele,se amesteca pana se topeste ,se ia deoparte si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa .Frisca se bate bine .Kiwii se fac piure.Se amesteca cu frisca piureul de kiwi si crema de oua.
Este o crema foarte buna!

Kiwi krem

3 tojas
6 kanal cukor 100 g feher csoki
500 ml tejszin
6 drb kiwi
15 g zselain

A tojast a cukorral gozfolott surure fozni hozza adni a darabokra tort csokoladet ha ez is fel olvadt fere tenni.A zselatint keves vizben feloldani,a tejszinhabot felverni a kihult zselatint hozza onteni,a kiwit pepesiteni es hozza kavarni a tejszinhabhoz es vegul a kihult tojas csokis kremet.

CREMA DIPLOMAT
-1litru de frisca se bate bine
-35g gelatina se pun la hidratat in cateva linguri de apa sau suc de fructe
-7 oua se bat pe foc cu 14 linguri zahar,pana devine compozitia ca o smantana
-se da compozitia de oua deoparte si se adauga gelatina si se amesteca bine
-cand este calduta,compozitia de ou se adauga peste frisca
-se adauga fructe si arome (dupa preferinta)-eu am folosit ananas si vanilie
Se captuseste vasul cu folie alim.,se pune o foaie de blat,se toarna crema si apoi cealalta foaie.


DIPLOMATA KREM

1 liter tejszinhabot felverni
35 g zselatint feloldani vizben vagy gyumolcsleben
7 tojast 14 kanal cukoral fozni ameddig tejfol surusegu lesz,ha a zselatin langyos akkor a tojas kremhez onteni es jol ossze kavarni.A tojaskrem ha mar alig langyos a tejszinhabba onteni es jol ossze dolgozni,lehet izesitenni kulombozo gyumolcsokkel vagy vaniliaval.


 © dorothy622009. aug. 05. 17:33 | Válasz | #2423 
Hello Tüncike, Szegeden voltál személyesen a boltban, valahogy így vettem ki a szavaidból, ha igen írd meg nekem kérlek a cimet és amit lehet tudni róla, mert nagyon szeretném tudni hol is van ez a nagyker. üdv . Dorothy

 © tuncike332009. aug. 05. 18:33 | Válasz | #2424 
Cukrász-fagyidiszkont Szeged Huszár utca 1. Tel:06-62/44-39-77
Nem tudom mit meséljek....minden földi jót lehet kapni amire nekünk szükségünk van! Egy szürke nagykapun kell bemenni több üzlet van abban az udvarban ha be fordulsz balra kell fordulni s ott a végén bal kéz fele, de ki is van írva! :o)
Jajj én nagyon sok pénzt el tudtam volna költeni :o) ha voltál ott várom a beszámolódat :o) miket vettél!

 © Edit2009. aug. 06. 02:00 | Válasz | #2425 
Koszi Margareta,Koszi hogy leforditottad a receptet. Sajnos nem sikerult a fotokat ide bemasolnom, talan majd Margitkanak sikerul beszerkesztenie a receptekhez meg a leirashoz.

 © tuncike332009. aug. 06. 04:35 | Válasz | #2426 
Norelle! Ezt a tortát én is megcsodáltam...gyönyörű!!

 © Évica2009. aug. 06. 08:57 | Válasz | #2427 
Szia Edit,
engem az érdekelne hogy a vajkrém hogy lesz fehér??
Nekem mindig sárgára sikerül, és a videókon olyan habos az állaga, olvastam hogy kukorica szirup kell bele, de azt hol lehet beszerezni??
Mit nem csinálok jól?
És ha vki tudna nekem egy jól bevált fehércsoki tortatöltelék recit adni azt nagyon megköszönném!!!

 © Noémi2009. aug. 06. 10:16 | Válasz | #2428 
Rendeltem én is most márkiszúrókat, ma érkezett meg, a gyerekekkel gyorsan gyártottunk pár virágot, nagyon jó vele dolgozni, ilyenek lettek az elsők, a többi már csak jobb lehet(főleg ha a gyerekek nélkül csinálom)!


 © bnorsi2009. aug. 06. 10:38 | Válasz | #2429 
SZiasztok!

Nagyon szépen köszönöm a fordítást! Így már jobban értem hogyan is készült a torta

Noémi, melyik kiszúrót vetted? Holnap rendelek én is, de olyan káosz van a fejemben mit is kellene. Csak a pénz szab határt. :(

Évica, a 696-os hozzászólásnál van írva miért fehér a vajkrém. Még jó, hogy a kosárfonásos videót keresem. Valaki nem mentette el? Fent van a topikban, de nem találom és a youtube-on is hiába keresem.
Viszont találtam sok vajkrémből készült virágot. Gerbera, hortenzia, dália, rózsa stb... Ha kell felteszem ide hol találjátok. Csak a 104-es sziromnyomó kell hozzá.

 © bnorsi2009. aug. 06. 10:40 | Válasz | #2430 
Ja, az jutott eszembe, hogy a mesteremberek használnak olyasmit, mint a marcipán simító. A fugázáshoz meg ilyesmihez. Igaz az fém és fa a fogója, de lehet megnézem milyen a legkisebb hátha megfelel tortasimításra is.

 © Noémi2009. aug. 06. 10:55 | Válasz | #2431 
Orsi, a könyveset vettem meg, meg vettem egy marcipán formázó szettet is, az 1800-ast, ez az olcsóbb.Tegnap előtt késő este rendeltem le, ma reggel meg is érkezet, 1500 volt a szálítási díj.
Szerintem megéri az 5000 Ft-ot ez a szett, elég sok minden van benne, és jó képek lépésről lépésre a virágok készítéséről. Tudsz vele tulipánt, nárciszt, szekfüt,liliomot és orchideát is készíteni.

 © Noémi2009. aug. 06. 10:55 | Válasz | #2432 
Meg még gyöngyvirágot is, aki nagyon unatkozik....

 © Noémi2009. aug. 06. 10:58 | Válasz | #2433 
Férjem amúgy burkol, hát a fuga simítók nagyon nagyok, nem tortához valók, de az ötleted nem rossz, én inkább hobbi boltban néznék valami ilyesmi után, szoktak cserepet, dobozkákat is kis csempedarabkákkal díszíteni, lehet, hogy ott találnál kisebbet is.

 © dorothy622009. aug. 06. 11:29 | Válasz | #2434 
Szia, küldjél fotókat róla, meg mindnt, hogy honnan van, nagy lázban égek, hogy felszerelhessem magam, köszi.

 © bnorsi2009. aug. 06. 11:47 | Válasz | #2435 
Vajkrémes és royal icing virágok:
A legtöbbet a 140-es sziromcsővel készítik és 3-as pontnyomóval.

Rózsák:
Rózsa 1.

Rózsa 2.

Rózsa 3.

Rózsa 4.

Rózsa 5.

Rózsa 6.

Egyéb virágok:

Hibiszkusz + valami trópusi virág

Gerbera

Hortenzia?

Dália, gyöngyvirág

Írisz ( nem túl részletes )

Pipacs? (talán )

Petúnia

MArgaréta

Dorothy, Sőregitől rendelte meg Noémi a virágkészítés könyvet. 5500 ft körül van és vannak hozzá kiszúrók meg szivacs, nyújtófa meg 1-2 pálcika. Képen láttam csak, még gondolkodom rajta, de lehet most a vajkrémes virágoknak állok neki és majd csak 1-2 hónap múlva a fondantnak.

Noémi, ne keseríts el, hogy csak nagy simítókkal dolgoznak ezek a mesterek! Akkor még gondolkodom mi lehetne.

 © Noémi2009. aug. 06. 13:11 | Válasz | #2436 
Dorothy, ezt vettem meg.
Ezek meg amarcipán formázók, természetesen fondantra is jók.

 © Noémi2009. aug. 06. 13:12 | Válasz | #2437 
Orsi, megkérdeztem a férjem telefonon, azt mondtam, hogy van kisebb is, és olyan is aminek gumis a felülete, 1000 ft körül mozog.Mikor haza jön megmutatja, én ezt még nem is láttam nálla, csak a nagyokat. Majd lefotózom, jó?

 © Noémi2009. aug. 06. 13:14 | Válasz | #2438 
képzeljétek az első virágokat letettm közvetlen az ablak mellé hogy fotózzam, aztán jött egy kis zápor, eset rá pár szem eső, tönkrement az egész... de már készítettem újakat, ezek már sokkal szebbek, margarétát is próbáltam, azon van még mit gyakorolni.

 © bnorsi2009. aug. 06. 13:15 | Válasz | #2439 
Hajlok rá, hogy én is megveszem a könyvet. A könyvhöz csomagolt formázókkal meg lehet csinálni szépre a kicsi virágokat vagy kell hozzá ez a marcipán mintázó készlet?
Felhívtam Sőregit, nincs 1-2 kiszemelt nyomócső és így akkor veszem a könyvet.

 © dorothy622009. aug. 06. 13:47 | Válasz | #2440 
Köszi, szóval a Sőregi ilyen gíorsan küldi a cuccost, na most megnézem a videókat mégegyszer rendesen.

 © dorothy622009. aug. 06. 14:00 | Válasz | #2441 
Hááát, lehet, hogy nagyon kis egyszerű megoldás, de meg lehet próbálni egy simítólapra ( tortasimítóra gondolok) pillanatragasztóval fogót ragasztani és kész, vagy nagyon nagy hülyeség?? (A gyereknek biztos van otthon egy műanyag építőkockája, és nem veszi észre,ha felhasználod.) Vagy JÁTÉKVASALÓ A JÁTÉKBOLTBÓL? RÉGEN MÉG VASBÓL LEHETETT KAPNI OLYAN KIS PIROS FOGÓVAL:

 © bnorsi2009. aug. 06. 14:48 | Válasz | #2442 
Habkártyára gondolsz? Lehet meg lehetne próbálni azt is. Csak nem értem, hogy mi kerül 2500-2800 ft-ba azon a simítón, hiszen csak egy műanyag lap fogóval. Legalábbis most sokkal értelmesebb dolgokat tudok venni ennyi pénzből. Bár segít az is, hogy nem sok mindenem van eddig :)

 © dorothy622009. aug. 06. 15:49 | Válasz | #2443 
Az nem segít, mert először nekem is a nélkülözhetetlen dolgokat kell beszereznem pl. ételfesték, utána a többit.

A tapétát is hasonló izével simítják le, hogy a légbuborék kijöjjön alóla, vajon az milyen és mennyi lehet. (Ez itt a kérdés.)

Norelle2009. aug. 06. 16:17 | Válasz | #2444 
Váá! A gerbera az egyik kedvenc virágom! Nagyon jó az a torta! Lehet megpróbálom szülinapomra ha lesz időm, vagy majd valamikor
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

Norelle2009. aug. 06. 16:19 | Válasz | #2445 
a pipacs meg szerintem inkább szegfű akar lenni
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

 © Noémi2009. aug. 06. 16:48 | Válasz | #2446 

Itt vannak az új virágocskák.
Orsi, nekem hasznos a marcipánformázó, a szetbe a kis rudacskák számomra túl vékonyak a formázáshoz. De lehet neked meg beválna.

 © Noémi2009. aug. 06. 17:05 | Válasz | #2447 
Lisa cukorrmasszájából készült, nekem ez jobbnak tűnik mint eddig készített pillecukros fodantjaim, igaz csak házilag készített pillecukorral próbálkoztam. szép vékonyrak lehet nyújtani.
Beírtam a blogomba a receptjét, akit érdekel nézze meg itt.

 © bnorsi2009. aug. 06. 17:16 | Válasz | #2448 
Szerintem nagyon szépek lettek! Nekem a legjobban az tetszik ami balra lent van. Most már tuti megrendelem ezt a könyvet!

Dorothy, nekem is nagyon sok dolog kell még. Ételfestékből most a 8 darabos szettet szerettem volna, de inkább a könyv. Most amit készíteni szeretnék tortát, arra virágok kellenek és az oldalát kosárfonással akarom. Virágokat is vajkrémből szeretném, így azokat még tudom a folyékonnyal is színezni, ami van itthon. Úgyhogy kinyomókat veszek és a könyvet valamint virágszöget. Majd a jövő hónapban a fondanthoz festéket és formázókat. Sajnos a családi költségvetés havi 5-6000 ft-nál nem enged többet, de szépen lassan össze fog az gyűlni.

Norelle, látod az lehet, hogy szegfű és nem pipacs. Éreztem én, hogy melléfogok vele.

 © bnorsi2009. aug. 06. 20:03 | Válasz | #2449 
Edit, a honlapodon láttam egy Pokemonos tortát, amin voltak fenyőfák is és fű. Azt melyik festékkel csináltad, mert én a Wilton honlapját átböngésztem és az össze sötétzöldre a Kelly Green festéket írja? Viszont olyan világos a dobozon. Létezik, hogy olyan sötétre fest?
Pl. erre is ezt írja:
fenyő

 © Aghy2009. aug. 06. 22:21 | Válasz | #2450 
Sziiiasztok, jó rég voltam itt Nálatok. Nyaraltunk, azóta meg meló ezerrel...
Végignézegettem amiket csináltatok, nagyon sokat ügyeskedtetek, gyönyörűek!

Egy kérdés: kellene csinálnom hétvégén egy tortát, anyunak lesz a szülinapja hétfőn, viszont ő nem szereti az olyan nagyon "nehéz" krémes dolgokat. Gondoltam, valami joghurtos dolog jó lenne bele. Csak az az igazság, attól félek, ha megcsinálom a joghurtos krémet, dermedés után elkezdem bevonni fondanttal, majd díszíteni, egyszerűen a laza joghurtos cucc nem fogja bírni a fondant súlyát, és elhagyja magát....én akkor felvagdosom az ereimet...

Van valami ötletetek arra, hogy a gyerekeim ne maradjanak árvák? Ti olyan ügyesek vagytok!

 © bnorsi2009. aug. 07. 07:59 | Válasz | #2451 
Szerintem ha kellő zselatin van a krémben, akkor az van olyan kemény, mint bármelyik vajas krém. Ugyan én még nem vontam be fondanttal tortát, nem tudom milyen súlya van, de egy tejszínes krém sem hiszem, hogy keményebb és tejszínes tortákat is vonnak be vele. De majd jönnek a többiek, aztán hátjha pontosan tudják, hogy lehet-e
Nekem ez is nagyon tetszik:
Erdei gyümölcsös torta

 © Aghy2009. aug. 07. 09:53 | Válasz | #2452 
Orsi köszi,én is azon gondolkodtam, ha kicsit több zselatint teszek bele....csak ugye az a gáz, hogy ez már csak akkor derül ki, mikor a kész torta ott figyel a hűtőben, tehát még azt sem tudom megcsinálni, mint egy normál krémnél, hogy ha úgy látom, nem elég kemény, akkor még keverek bele, mivel a joghurtos krémeket ugye folyékony állapotban szokták a tésztára önteni, és csak dermedés után derül ki, mennyire lett kemény. Na azért várom ám továbbra is a véleményeteket, tapasztalataitokat...

legyen szép napotok.

 © Aghy2009. aug. 07. 09:59 | Válasz | #2453 
Orsi,hűűű....megnéztem azt a joghurtost, tényleg nagyon jól néz ki (nekem főleg a joghurtkrém szimpatikus), lehet, próbából csinálok egyet...

 © Aghy2009. aug. 07. 10:14 | Válasz | #2454 
Még egy kérés: valahol láttam (nem emlékszem pontosan, de szerintem itt a fórumban volt belinkelve valamikor), hogyan kell a torta oldalára a kosárfonást csinálni, tegnap óta keresem, de nem lelek rá. Nem emlékszik valaki véletlenül, hol van? Köszi

anyulia2009. aug. 07. 10:32 | Válasz | #2455 
Aghy!
Remélem sikerül betenni a linket,én is e szerint díszítettem a tortáim oldalát,nagyon hasznos.Kerítésfonat
A 2105-ös hozzászólásban van amit Editke betett,sok hasznos ötletet találsz.
Lia

 © Aghy2009. aug. 07. 11:12 | Válasz | #2456 
Lia, köszönöm, de sajna nem erre gondoltam. Amit én keresek, az egy video, és ott valahogy azt mutatták be, hogyan kell egyből a torta oldalára díszíteni kerítésfonat módon. Persze ez is jó lenne, ha el tudod nekem magyarázni. Mivel azt nem értem, eszerint papírra készíted el, és utána rakod valahogy a tortára???? Vagy hogy van ez???? (lehet, én vagyok fogyatékos, de sajna nem értem...)

anyulia2009. aug. 07. 11:31 | Válasz | #2457 
Aghy!
Nem papírra készítem,hanem rögtön a tortára.Nekem sokat segített ez a rajz.Elmagyarázni nehéz,próbál meg úgy hogy húzól a krémmel függőlegesen 2 csíkot a torta oldalára és azokon húzol át vízszintesen csíkot,jön a következő függőleges csík a megfelelő távolságra,és így tovább váltakozva..Nem tudom jobban leírni,próbáld a képek alapján valahogy biztosan sikerül.Lehet először próbálgatni sima lapon is a mintát,utána a tortán.
Lia

 © tuncike332009. aug. 07. 11:40 | Válasz | #2458 
Szia Ági de ari vagy...:o) nem vagy fogyi csak azért van papírra mintázva, hogy jól lehessen látni...a torta oldalára kell ezeket a mintákat nyomni!

 © Aghy2009. aug. 07. 14:27 | Válasz | #2459 
Jaaa...értem már , htá most nagyon nevetek...saját magamon. Én meg azt gondoltam, ez valami másfajta technika. A fene abba a bonyolult gondolkodásomba...
Most jöttem haza a Bakótól....hát lányok, utálom azt a helyet, mert szerintem kasza egy társaság, de van 1-2 dolog, aminek jó ára van,vagy legalábbis nem drágább a sőregitől, és persze csak sikerült ott hagynom 13 ezret...affffenébe....

 © bnorsi2009. aug. 07. 16:55 | Válasz | #2460 
Aghy, tegnap másfél órát kerestem a kosárfonatos videót, egyik ismerősöm visszaküldte a linket, amit neki egyszer még én küldtem el és NEM MŰKÖDIK! Youtube-on volt, fehér krémmel és rózsaszínnel dolgozott rajta a csaj. Már nincs fent Pedig én is most akartam csinálni a közeljövőben.

 © Aghy2009. aug. 07. 21:31 | Válasz | #2461 
Afffenééébe, hogy pont azt veszik le, ami nekünk fontos lenne. Nem is értem,miért nem kérdeznek előbb minket!!

 © Edit2009. aug. 08. 03:43 | Válasz | #2462 
Sziasztok lanyok!
Aghy Itt van egy masik kosarfonasos video ebbol jol latszik hogyan kell csinalni...egyebkent biztos fent van valahol it a konyhamban valahol az elejen amikor elkezdtem irogatni ide. Majd megint felgyujtok egy csomo videot es Margitkaval berakatjuk vagy a Technikak koze vagy a tortasuliba..a suliba lenne jo mert akkor mi ertelme a sulinak ha ileyneket nem lathatnak ott.

kosarfonas vajkremmel

 © Edit2009. aug. 08. 03:54 | Válasz | #2463 
Szia Orsi,

A pokemonos tortan a zold fenyot valoszinu hogy tobb zold festekbol kevertem ossze..en leginkabb a hunter zoldet szeretem ami sokkal elethubb mint a Kelly green. A zseles Wilton festekekbol nagyon keves kell hogy megfesse a vajkremet szep zoldre. En mindig kikeverem a nekem tetszo szint. Ha tul vadnak talalod a zold szint es csak mondjuk egy fajta zolded van akkor barnaval es sargaval tompithatod a szinet es szebb zoldet kapsz.

 © Edit2009. aug. 08. 04:04 | Válasz | #2464 
Lanyok! a fondant simito az nem ugyan az mint a habkartya...az egyikkel a fondantot tudod simara simogatni a masikkal meg a kremet. Ket kulon szerszam...nem lehet oket felcserelni mert nem hasznalhato a fondant simito a friss vajkremhez csak a habkartya. Viszont nekem is van komuves kis keno lapatom ami jo a vajkrem simitasahoz a torta oldalanal.

Evica! a vajkrem attol olyan feher mert nem margarin van hozza adva hanem vagy vaj, vagy novenyi magas szazaleku zsiradek amit a cukraszok is hasznalnak. (az allaga es a szine pont olyan mintha sertes zsir lenne, de az nem jo a vajkremekhez) A habos vajkrem a megfelelo aranyok miatt olyan kremes es habosan sima...ez mind a folyadek mennyisegetol es a porcukortol es zsiradektol fugg....es attol hogy jol ki legyen keverve geppel, viszont vigyazni kell arra is hogy ne keruljon tul sok legbuborek a krembe mert attol meg szakadozni kezd amikor kenjuk. Ez a kevero lapattol is fugg, hogy mennyi levegot kever az anyagba es milyen a fordulatszama. Gyakorlat teszi a mestert...probalgassad hol igy hol ugy es majd meglatod neked mi jon be...

 © bnorsi2009. aug. 08. 12:11 | Válasz | #2465 
Edit, megrendeltem már a Kelly Green festéket. Majd kiderül milyen lesz. Elvileg azt írták a honlapon és a Wilton hivatalos honlapján teljesen más színe van, mint a magyar honlapon. Úgyhogy kíváncsi leszek milyen lesz.
Ma nekiugrottam egy csokitortának. Ha kész teszek fel képet róla. Remélem olyan lesz, mint amilyet szeretnék.

 © Aghy2009. aug. 08. 15:04 | Válasz | #2466 
Edit, aranyos vagy, nagyon köszönöm, ez nagyon jól jött most, el is raktam jól a linket, nehogy elhagyjam megint!

Szép napot Nektek.


 © tuncike332009. aug. 09. 18:10 | Válasz | #2467 
Editke drága,szeretném megkérdezni hogy az a fondant ami egy hete tökéletesen adta magát isteni volt vele dolgozni /légmentesen elzártam egy dobozba/ tegnap elővettem átgyurtam és szépen tudtam nyújtani minden rendben volt de ahogy a tortára tettem a szélénél itt ott kicsit berepedt!! Vajon miért?? Meg a színe is megváltozott a testszínű fondantom erős narancs lett! De miért??

 © bnorsi2009. aug. 11. 18:14 | Válasz | #2468 
Megérkezett a könyvem a kiszúrókkal és a többi cuccal! SZUPER! Annyira örülök neki! A hétvégén nyaralni megyünk, így nem kezdek bele már a virágokba, de nagyon várom, hogy készíthessem!
Ezek vannak benne, hátha valaki kedvet kap hozzá:
24 darabos levél és virágkiszúró
levélerező
vastag és vékony szivacs
3 rúd a formázáshoz
1 mappaszerűség, amit már láttam videókon használatban
2 tartókar



Noémi, Edit, az a fehér tartókar az mi a csoda???

Tünci, fotóztam neked a kiszúrók közötti különbséget:




 © Noémi2009. aug. 11. 19:40 | Válasz | #2469 
Orsi, a mappa szerüséget mire hasznáéják a videókon? Arra gondolok, hogy könnyen lehet rá RI pillangókat rajzolni, ha alá tesszük a mintát. Jól gondolom?
Amúgy a karszerüséget férjem kereszbe összeillesztette, és azt mondja, hogy szerinte ez könyvtartó, én arra használtam, nekem erre a célra bevált, így előttem volt a kinyitott könyv virágozás közben, és nem foglalt sok helyet. De azért kiváncsi vagyok Edit mit mond róla, hogy tényleg ez e a funkciója.

 © tuncike332009. aug. 11. 20:00 | Válasz | #2470 
Noéminek igaza van az tényleg könyvtartó sajnos én csak videókból tudom ill. láttam :o(
Orsikám látom én már látom, hogy azok a kiszúrók amiket a könyvhöz adtak sokkal szebbek mostmár depressziós is lettem mert én is úgy szeretnék ilyet de nekem tényleg nem lesz mostanában sok egyéb dolog miatt! Tehát meg kell elégednem azzal ami van, pedig már szponzorokat is vadászok nem-e valaki meglátja bennem a szunnyadó őstehetséget és befektetne egy csomó kis mütyürbe
Azért jó munkát kívánok a csodaszép kiszúróidhoz ! Pussza

 © bnorsi2009. aug. 11. 20:02 | Válasz | #2471 
Lehet, hogy valóban a könyvet kell rátenni.
Most nem találom pontosan azt a videót, amin kifejezetten ezt a mappát használták, de a fondantot nyújtják alatta.
Itt csak sima zacsi között csinálja:
rózsakészítés

Valamint a kiszaggatott leveleket, szirmokat láttam közötte tárolni, hogy ne száradjon ki, míg felhasználod.

 © bnorsi2009. aug. 11. 21:22 | Válasz | #2472 
Jaj, nem azért fotóztam, hogy fájdítsam a szívedet, hanem hogy lásd a méretbeli különbségeket! A tortákat ismerősöknek készíted szívességből? Egy kis plusz pénzt nem tudsz kihozni belőlük és abból megvenni? Nem olcsó, de tényleg csudajó! Én is mosolyogtam szépen ma. El akartam kicsit somfordálni a dolgot a férjem előtt, erre a futár nem egyszerre jött vele? Így tudja mennyit fizettem és az sem segített rajtam, hogy nem egyedül csak az én rendelésem. Mert ismer... Tudja, hogy a nagyobb rész a miénk.

 © bnorsi2009. aug. 11. 21:32 | Válasz | #2473 
mappa
Noémi, itt a háttérben a rózsaszirmok ilyen mappaszerűségben vannak. Más felhasználást még nem találtam, de amit írtál az is nagyon jó! Tavasszal szeretnék majd egy nárciszos-tulipános-pillangós tortát! Még majd pillangót kell megtanulni készíteni. A többi szerintem menni fog a könyvből.

 © Aghy2009. aug. 11. 22:25 | Válasz | #2474 
Sziasztok! Felköszöntöttük anyut, ezt csináltam a szülinapjára.






 © Évica2009. aug. 11. 22:49 | Válasz | #2475 
Csajok, szupi a kiszúró.
Tüncikém, ne fájjon a szived, szerintem egy kis kreativitással ugyanolyan vagy még szebb dolgokat készithetsz mint a kinyomóval! És azt tényleg te csináltad!!!!!
Nekem sem lesz egyhamar keret rá, ez van....
Én piacon szoktam román árusoktol kinyomókat turizni, vasárnap egy csillag és egy szivecske sikerült darabja 100ft-ért, úgy tudok nrki örülni!!!

 © Évica2009. aug. 11. 22:50 | Válasz | #2476 
Aghy, guszta a torta, a jobb oldaliban mik azok, szilva??

 © Aghy2009. aug. 11. 23:23 | Válasz | #2477 
Évica, nem szilva, áfonyát meg szedret raktam bele, mert a töltelék is erdei gyümölcsös joghurtos tejszines.

 © tuncike332009. aug. 12. 06:23 | Válasz | #2478 
Ha-ha akárcsak magamat látnám :o) Én is így szoktam járni, mikor sántikálok valamiben tuti lebukok!! De tudnék spórolni csak az a baj, hogy a következő havi pénzt is már beosztottam valamire no de majdcsak jön a karácsony!

 © tuncike332009. aug. 12. 06:33 | Válasz | #2479 
Évica köszi az együttérzést persze én is így csinálom minden kütyüt összegyűjtök. Pl. valamelyik nap a turiban vettem gyerek gyurmázó darabkákat fogalmam se volt róla, hogy alkalmas lesz-e de pár darabot sikerül belőle hasznosítani, csak az a bajom, hogy úgy csinálnék már kisgyereknek tortát vidámat vagy barbisat és mindig csak felnőttnek kell készítsek De viszont a Sparba akkora hülyeséget vettem kicsi kiöntő formák azt hiszem ólom kiöntő és le volt ragasztva a csomag nem láttam milyen mély lehet és mennyire kidolgozott....hát semmire nem jó ki is dobtam mert mérges lettem!
Orsikám ugye Te kérdezted, hogy állok a virágokkal? 22-re kell a torta és úgy gondoltam hétfőn neki állok! Ahogy közeledik az idő egyre idegesebb vagyok kicsit félek!

 © tuncike332009. aug. 12. 06:43 | Válasz | #2480 
Ágikám ez a torta ill. torták csodálatosak és a belső mintázata!!!!!! Munkás volt gondolom! Nekem is van valami sakk szelet receptem ki akartam próbálni de sose vetettem rá magam a témára rendesen! Lesz majd receptje a tortádnak a tortásba?

 © Aghy2009. aug. 12. 10:07 | Válasz | #2481 
Tüncike, köszönöm. 2 napig csináltam őket, igazából szerintem nem tartott volna idáig, ha nem problémázgatok mindenen, de én ilyen vagyok, hogy el tudok molyolni dolgokkal, amiknek esetleg nincs is akkora jelentőségük.
Tulajdonképp azért lett kettő, mert 66odik szülinapra készült, csak igy fotón a két hatos nem adja ki annyira jól magát, vagy talán valahogy máshogy kellett volna díszítenem.
A joghurtos tölteléket a 2451-es hozzászólásba rakta be Orsi a linket, aszerint csináltam, a kockás túrókrémes pedig kis változtatással innen van: kockás torta

 © Aghy2009. aug. 12. 10:15 | Válasz | #2482 
Ja, már akartam mondani Nektek, képzeljétek a múlt héten vettem egy szalagvágót , amit a sőregi is forgalmaz (csak én a Bakónál vettem), hát képzeljétek vissza kellett vinnem, mert egyszerűen nem vágta el a MMfondant, úgyhogy ha ilyenre fájna valaki foga azért gondolja meg.

 © tuncike332009. aug. 12. 15:10 | Válasz | #2483 
Ági!

De hát hogyhogy nem?? És mit csináltak,kicserélték vagy levásároltad?

 © bnorsi2009. aug. 12. 16:24 | Válasz | #2484 
Nagyon szuper lett a torta! Akkor finom az a krém? Még én nem csináltam csak kacérkodtam vele.
Hát érdekes, hogy nem vágta el a fondantot az a vágó. Pedig jó drága is. Karácsonyra tervezek egy ilyen szalagos tortát, de én sima derelyevágóval gondoltam levágni a szélét. Persze tudom, hogy ez sokkal profibb cucc és sok mintát csinál. Wilton honlapján mutatták használatban, könnyedén vágta a fondantot.Lehet csak hibás volt?

 © Aghy2009. aug. 12. 17:59 | Válasz | #2485 
Tüncike, Orsi, fogalmam sincs miért, gondolom mert azok a műanyag korongok nem elég élesek, nem értem, miért nem tudják fémből csinálni.(Biztos az már nem férne bele az árba...hmmm..) Mivel a MMfondant sokkal rugalmasabb mint a sima fondant gondolom a simát azért vágja normálisabban (bár az sem tökéletes, én kipróbáltam.) Csak a sima egyenes korong használható, azok a cakkos szélűek nem, úgyhogy én is maradok a sima derelyevágónál, mintát meg tudok szaggatni a szalagba kicsi kinyomókkal, a szélét meg marcipán formázóval.

A joghurtkrém valami isteni, próbáljátok ki mindenképp, én már vagy az ötödik tortát csinálom belőle, persze különböző ízesítésűeket. Ráadásul itt tőlem nem messze van egy tejbolt, csoda házi gyümölcsjoghurtokat lehet kapni, mindenféle hozzáadott cukor nélkül, abból szoktam. Igaz valamivel drágább mint az üzleti, de megéri. De pl a tejszín amit belerakok azt is ott szoktam venni, és olcsóbb mint a mindenfélével kezelt felverhetetlen bolti, viszont olyan gyönyörű sűrű,hogy...húúú...

 © Aghy2009. aug. 12. 18:01 | Válasz | #2486 
ja, Orsi elfelejtettem még az előzőből, hogy levásároltam, de szerintem ha akartam volna vissza is adták volna a pénzt. De sajna mindig tudok onnan hazahozni valamit....kéne egy bankjegynyomó automata...

 © Edit2009. aug. 13. 05:18 | Válasz | #2487 
Sziasztok lanyok...sajnos mar megint napok ota nem voltam itt, alig tudtam visszolvasni :) Megprobalok sorba valasozlni a kerdesekre.
Tuncike! nem tudom miert lett a fondantod sokkal sotetebb 1 nap elmulasaval...lehet hogy egy kicsit sotetetik a fondant miutan megszarad, de en meg nem vettem eszre hogy a test szinu fondant sotet narancssarga lett volna nehany nap utan, foleg hogy legmentesen be is csomagoltad. Wiltonos zsele alapu festeked van? Mert lehet hogy mas festek nem ugy reagal....nem tudom sajnos...az igaz hogy egy kicsit sotetedik a szine mindennek kesobb de az nem annyira eszreveheto.

Az a sarga mappa es tartokar az tulajdonkepen osszetartozik. A mappat tobbmindenre fel lehet hasznalni de hogy nektek a gum pastes csomagba a tartokart minek raktak bele azt nem tudom , mert a fondanthoz nem kell hasznalni...ott a mappat arr alehet hasznalni hogy a kiszurt fondant szirmokat vagy alkatreszeket az alatt taroljuk hogy ne szaradjon ki olyan hamar mert akkor nehez vele dolgozni. Ha be kemenyitoporozzatok a nejlon alatt akkor szirmokat is szepen szet lehet alatta lapitgatni a rozsahoz. Egyebkent arra is jo hogy a Wiltonos tortadekoralos konyvben vannak a sablonok es azokat ha kivagjatok akkor pont ala illik a nejlon ala, es a muanyag folott lehet gyakorolni a vajkremes diszitest...aztan csak le kell huzni vissza a talba a vajkremet a tetejerol es lehet ujbol gyakorolni...pl a kosarfonasos technikat is jol lehet gyakorolni ezen vagy a kulonbozo disziteseket. A kar koze akkor tesszuk be a mappat amikor olyan dekoraciot gyakorlunk ami egyebkent nem vizszintesen van hanem mondjuk eloben a torta oldalan tehat azt kell gyakorolni hogy meredek vagy fuggoleges iranyban nyomjuk ki a zsakbol a kremet...erre az egyik pelda az amikor a torta oldalan a "fuggo" zsinor diszitest csinaljuk, azt csak vagy igazi tortan lehet gyakorolni , vagy ezen a mappan.
Aghy ! Nagyon aranyos lett a tortad! De ha nem mondod akkor en eszre sem veszem a 66-os szamot...azt hittem csak ugy dekoraltad. Ez a sakk tablas tortaformam nekem is meg van de meg nem sutottem vele sajnos.A viragjaid is szepek lettek, ugyes vagy!
Most megint nem leszek sajna egy darabig mert Vsarnaptol vendegunk lesz 10 napig Mo-rol,es meg dolgozok is kozben majd...de azert majd igyekszem bekukkantani...el vagyok maradva egy csomo recept feltevessel is :(
puszi lanyok :)

 © tuncike332009. aug. 13. 06:00 | Válasz | #2488 
Puszi Editke ! Azért köszi, hogy fordítasz a kis "tanítványaidra" is időt! Jövőhéten sem unatkozol kellemes kikapcsolódást a vendégeiddel!

 © Aghy2009. aug. 13. 10:29 | Válasz | #2489 
Edit, nem tudom sajna milyen az a sakktáblás tortaforma, én nem ilyennel csináltam,hanem csak simán megsütöttem a tortalapot egy ovális tálban, felvagdostam egyforma csíkokra, és rétegenként raktam minden második csíkot, a köztes üres helyekre pedig nyomtam a túrós tölteléket habzsákból. Következő rétegnél pedig ellentétesen raktam a tésztát, így aztán az alsó tésztára került a következő réteg krém, a krémre pedig egy csík tészta. A tetejére és az aljára pedig egész tortalap.

 © bnorsi2009. aug. 13. 12:09 | Válasz | #2490 
Egy jó megoldás
fondant simítóra

 © tuncike332009. aug. 13. 13:10 | Válasz | #2491 
Orsi! Szuper!! teljesen tökéletes már telefonálok is az asztalos barátunknak, hogy készítsen is egy két darabot!

 © Évica2009. aug. 13. 20:43 | Válasz | #2492 
Basszus....neki milyen könnyen megy, én vért szoktam izzadni ilyenkor, és mindenkinek menekülnie kell 1km-es körzetből.
Egyszer biztos nekem is így fog menni, remélem!
Pedig olyan egyszerűnek látszik...

 © bnorsi2009. aug. 13. 21:21 | Válasz | #2493 
Évi, én is néztem, hogy a felesleges kis dudort hogy tüntetik el, de csak megemeli, lesimítja és kész is. Na majd kíváncsi leszek nekem hogy megy az első! De lehet azért lesz telepakolva virágokkal, mert olyan egyenetlen lesz.
Asztalos jó ötlet erre a kis szerkezetre, én kicsi vágódeszkára gondoltam feltenni egy fogókát. Valami jó kis simára.

Norelle2009. aug. 14. 10:15 | Válasz | #2494 
Azt hiszem jövőhéten elkészítem első fondantos tortámat Remélem menni fog. Majd kiderül Félek tőle
"A szent házasságban csak eleinte vonzerő a csók, de a jó asztal az örökös kapocs a férj és feleség között."

 © tuncike332009. aug. 14. 14:11 | Válasz | #2495 
Orsika nézd az én kiszúrom milyen semmit mondó olyan mintha csak egy pötty lenne messziről nem elég cikkcakkos a széle, mégiscsak a könyveset kellett volna megrendelni! No de jól van ez egy darabig!Meg ilyen lett a kosaram




 © Évica2009. aug. 14. 17:58 | Válasz | #2496 
Norelle, próbálkozz, kicsit izzadós a dolog, de fog ez menni!!

 © Noémi2009. aug. 14. 18:37 | Válasz | #2497 
Megmutatom mit készítettem a napokban, ezért nem jöttem mostanában.
Kávé és vaniliakrémes

Puncs

Kókuszkrémes

Csupa csoki

Gyümölcstorta

Csoki dió

Vanília dió

És közelebről a rózsák

 © bnorsi2009. aug. 14. 19:45 | Válasz | #2498 
Tüncike, sajnos ez egy drága hobbi. Rengeteg dolog van amit meg lehet venni és sajnos aki nem áll úgy anyagilag lassan, apródonként kell megvenni az eszközöket. Nekem is van egy sorrend. Nagyon szerettem volna ezeket a kiszúrókat, de tényleg, így ezek voltak az elsők. A tortád nagyon szépséges, tervben van nekem is egy ilyen kosár.

Norell, hajrá! Majd mutasd meg mit alkottál!!!

Noémi! Aztaaaaaaaa! Milyen sok tortát gyártottál és milyen szépségesek! Majd ha szusszantál egy kicsit leírod a krémek receptjeit? Mind nagyon jól hangzik!


margit22009. aug. 14. 20:14 | Válasz | #2499 

Húúú, de szuper képeket tettetek be ide is! ....



Első ... 22 23 24 [25] 26 27 28 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker