Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Fruzsika és Ede konyhája

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Noémi2009. ápr. 22. 16:36 | Válasz | #1477 
Tegnap fedeztem fel a blogodat, rögtön regiztem, én egy ideig láttam is az üzenetet, de ma már nem, én sem tudom mi lehet. Amúgy nagyon jó, hogy blogot csináltál, recik nem lsznek benne?

 © Ede2009. ápr. 22. 16:28 | Válasz | #1476 
Noémi!
Képzeld, tegnap este megkaptam az emilt, hogy üzentél a blogba, bementem, hogy válaszoljak neked, de nem találtam az üzenetet. Nem tudom miért, a férjemre vár a proléma megoldása, ha lesz egy kis ideje. Azért köszönöm, hogy bekukkantottál oda :)


 © Ede2009. ápr. 22. 16:25 | Válasz | #1475 
Köszönöm szépen!
Edit! Vajkrémmel kevertem a festéket össze, úgy pacsmagoltam fel a tortára.

 © Edit2009. ápr. 22. 16:24 | Válasz | #1474 
Ede! apukad festmenyeibol nem mutatsz nekunk nehanyat? szivesen megneznem azokat is...biztos gyonyoruek!

 © Edit2009. ápr. 22. 16:22 | Válasz | #1473 
Ede!! ez a tortad is milyen szep lett! Nagyon jo otlet ez a palettas torta! Es nagyon elethure megcsinaltad a festekeket is..mivel keverted ossze a festeket? porcukorral? vagy vajkremmel?

 © Fruzsika2009. ápr. 22. 16:11 | Válasz | #1472 
Én mondtam edének, írja be oda is a címet és én feliratozás után aláteszem a fotót, de azt mondja nem teszi be, mert semmi változás nincs, ugyanaz a receptje, mint a pillés tortájának. Mondtam, akkor is tegye be, hogy ott gyűljön a sok szép fórumos torta. És írja be, hogy ugyanaz belül, mint a másik torta.

margit22009. ápr. 22. 14:59 | Válasz | #1471 
Fruzsika!

Remélem, hogy ezt a "Palettás-tortát is beteszitek a tortás topikba! Nagyon tetszik!

 © Fruzsika2009. ápr. 22. 14:49 | Válasz | #1470 
Noémi, lesz egy kicsit szebb blogja is, ha majd ráér a fiam, átszerkesztik. Ez még hevenyészett...

 © Noémi2009. ápr. 22. 14:24 | Válasz | #1469 
Köszönöm szépen a köszöntést!
Gratulálok a blogodhoz, legyen benne sok örömed!
Én is regiztem ott, írtam is hozzászólást, tegnap láttam, ma nem látom, nem tudom miért,pedig frissitettem is.

margit22009. ápr. 22. 14:24 | Válasz | #1468 
Ede!

Meglátszik, hogy örökölted a kézügyességét apukádnak! Ez is találó nagyon! Ha matartja a szülinapját, akkor én is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok Neki!

 © Noémi2009. ápr. 22. 14:22 | Válasz | #1467 
Ede, ez is nagyon szép lett! Akkor nem csodálkozom, hogy kislányodnak is ilyen jó a rajzkészsége, a nagyapjára ütött úgy látszik ilyen téren, meg hát rajtad is látszik, a te kézügyességed is művészi!
Ez a tortád is nagyon szép lett!

 © Noémi2009. ápr. 22. 14:19 | Válasz | #1466 
Igen látom Fruzsika!

 © Ede2009. ápr. 22. 13:59 | Válasz | #1465 
Jé Noémi, mit csiripelnek nekem a Fruzsikák?! Ma van a névnapod? Isten éltessen sokáig

 © Fruzsika2009. ápr. 22. 13:58 | Válasz | #1464 
Noémi, fenn van itt, látod már?

 © Noémi2009. ápr. 22. 13:50 | Válasz | #1463 
Nem látszik, pedig kiváncsivá tett, és látom még a blogodba sem tetted fel. Remélem Fruzsika majd megoldja és láthatjuk majd.

 © Ede2009. ápr. 22. 13:41 | Válasz | #1462 
Palettás-torta

Apukám festő, az ő szülinapjára készült.





 © pannika2009. ápr. 20. 20:39 | Válasz | #1461 
Fruszika ! Köszönöm szépen, én nem ezt a recit készitetem, hanem a 3o dk porcokor és a 3o dk MM. ez nekem szivós lett.

margit22009. ápr. 20. 20:02 | Válasz | #1460 

... De ugye rátapintottam a lényegre! ... Azért tényleg büszke lehetsz Edére, nagyon szépen megcsinálja a tortáit! Én még rábeszélni sem tudom magamat, hogy nekiálljak... Tulajdonképpen annyi türelmem sem lenne, mert ahogy sorra elmesélik itt a tortakészítők, bizony sok idő megy rá...

 © Fruzsika2009. ápr. 20. 12:29 | Válasz | #1459 
Hát :-)))))))) most jól megnevettetél!
El is újságolom neki :-)

 © Fruzsika2009. ápr. 20. 12:27 | Válasz | #1458 
Igen, sajnos mivel nem pirult, azt hittem nyers, és még tovább sütöttem.

Nem vettem le kisebb hőfokra, végig 175 fokon sütöttem, ahogy megadtad a légkeverésre a receptben. Azzal is elég kellett volna lenni a 25 percnek (te is így írtad légkeveréssel is) Az almáspitém is 25 perc alatt szép aranybarnára sül mindig tojásfehérjével lekenve és készre.
Itt az lehetett a baj, hogy a tojásfehérje alá nem kellett volna vízzel lekenjem (nem is volt lisztes) és akkor sűl szépen és nem kényszerülök tovább sütni.
Szóval én rontottam el, tudom. Egy jól kipróbált és bevált recepten nem kellene változtatni semmit sem. Legalább az első próbálkozáskor nem. Ez a tanulság.

margit22009. ápr. 20. 12:15 | Válasz | #1457 
Fruzsika!

Én is lekenem langyos vízzel, csak, hogy a lisztet leszedjem róla. Aztán kenem rá a tojássárgáját + 1 evőkanál tejet összekeverten... De Te írtad, hogy + 20 perccel tovább sütötted... Hát az nagyon sok, még ha le is vetted kisebb hőfokra a légkeverés miatt......

margit22009. ápr. 20. 12:09 | Válasz | #1456 
Fruzsika!

Természetesen Edének gratulálunk, hiszen Ő csinálta! ...Te "csak manager" vagy!

 © Fruzsika2009. ápr. 20. 12:07 | Válasz | #1455 
Drága Margitkám!
Írtam is, nem a recept volt a rossz, hanem én baltáztam el és tudom is mivel.
Láthattad, milyen szépen vékonyra ki tudtam nyújtani.
Az almás pitét én mindig tojásfehérjével kenem csak meg, és attól gyönyörű egyenletes barna és szép fényes is lesz. Gondoltam, ezt is csak azzal kenem, hogy egyenletes barna legyen.
De ez nem lett az, csak az első tekercs. Lehet, azzal tettem rosszat, hogy vízzel is lekentem a tojásfehérje alá és ezért nem pirult az istennek sem úgy, mint a pitém. Az egyik tekercs jól pirult, látható, mert nyilván az kevesebb vizet kapott. Nem tudom.

 © Fruzsika2009. ápr. 20. 11:47 | Válasz | #1454 
Köszi Lia és mindenki a gratulációt, de legyetek szívesek ne hízlaljatok annyira, mert Edére fér rá inkább, rám már egy deka sem (mégis én hízok) :-)

Pannika, itt ez a nagyon jó fondant:
Tavaszi pillangós torta ÚJ (wiltonos)FONDANT

anyulia2009. ápr. 20. 09:03 | Válasz | #1453 
Fruzsika!

Nagyon szép lett ismét a torta gratulálok Edének,igazi mesterMŰ.
Lia

Gabi2009. ápr. 20. 08:18 | Válasz | #1452 
Nagyon aranyos lett a dekoráció!

margit22009. ápr. 20. 07:44 | Válasz | #1451 
Húha!

Na ez a pogácsa nagyon szép kívül-belül egyaránt!

margit22009. ápr. 20. 07:42 | Válasz | #1450 
Fruzsika!

Végignéztem a torta dekorációkat és a kész tortát is! ...Ámulatosan jól néz ki!

A rétesednél talán kicsit több tejt raktál a tojássárgájához, ezért pirult lassan... Legközelebb próbáld meg 2 tojássárgájával, és csak 1 evőkanál tejet tegyél bele, akkor hamarabb pirosodik. De mivel a tésztája jó vékony, nem szabad tovább sütni, mert akkor tényleg nagyon kemény lehet...

 © pannika2009. ápr. 20. 07:37 | Válasz | #1449 
Szia Fruzsika!
Nem lehet a rétesed annyira nemsikerült mint irod, hiszen olyon sok finomsággal töltötted, igy kora reggel meg is éheztem rá.nagyon guszta és a pogid is. Segits már légyszi, holtalálom meg a nagyonjó fondant recijét mert nem találom.

 © Csu2009. ápr. 19. 22:36 | Válasz | #1448 
Nagyon szép lett Ede legújabb alkotása
Kár, hogy nem Ede készítette a tortát, biztos fantasztikus lett volna.
Én megjutalmazom Edét így is egy....

 © Fruzsika2009. ápr. 19. 21:56 | Válasz | #1447 
Rozika, betettem a réteshez egy felvágott képet is. A diósat eper szemekkel (nyers kemény eper szemekkel, a mákosat meggy befőttel. Volt még túrós is, abba meg aszalt feketecseresznye szemeket tettem. Az előbb megbontottam és meglepődtem, hogy megpuhult. De azért nem az igazi. De ebben nem a recept a hibás, hanem én :-(

Pulykahús leves volt és töltött csírkesűlt. Meg még csináltam a maradék füstöltsonkából (és levéből) zöldséges fehérbab levest, meg kakaós palacsintát (ez utóbbi kettőt elvitték holnapra ebédre, ne kelljen Edének főzni.

Ő tudja majd elmondani, hogy a testszínt miből keverte. A fondantja nagyon jó, a legutóbbi Torta receptjénél írta le a fontos receptjét.
Sima fondantból csinálta a figurákat is...ezért nem száradtak olyan gyorsan...

 © orban rozalia2009. ápr. 19. 21:38 | Válasz | #1446 
Fruzsika a menyed kész művész !
Nagyon szépek a dekorációk,a babák arcát mivel színezte vagy milyen fondant ?

Biztosan szép napot töltöttetek együtt,milyen finomságokat készítettél ?
A pogid nagyon jól néz ki !és a rétesed is ,mivel is töltötted ?


 © Teri2009. ápr. 19. 21:12 | Válasz | #1445 
De majd elteszik emlékbe, mert ezt érdemes!
Kevesen kapnak ilyen szépet a szülinapjukra.
Egyedi, szép és találó!

 © Fruzsika2009. ápr. 19. 21:07 | Válasz | #1444 
Nem, egy ált. isk. első osztályos kiscsaj (a farmeros) és egy három éveske :-)az édesanyjuk szülinapjára adják a virágot, az anyai szíven csücsülnek.

Még anyák napjára is szép lenne, találó mondnivaló...

Kár érte, hogy nem ő sütötte a tortát.

 © Fruzsika2009. ápr. 19. 21:03 | Válasz | #1443 
Na, most küldte ede az összerakott tortadekorációt! Bübájos lenne, de a bátyja sajnos tejszínhabos tortát rendelt a feleségének a szülinapjára, Edéék innen vitték a dekorációt, de arra sajnos nem lehetett feltenni! :-(

 © Teri2009. ápr. 19. 21:00 | Válasz | #1442 
Pedig nagyon jól néz ki így a rétesed Fruzsika!
Na, majd legközelebb. Pedig tojással van kenve, tehát szépen kellett volna pirulnia?!
A nyanyás pogid is nagyon kívánatos!

Már látom, hogy Ede megint valami frenetikusat alkot.
A két kiscsaj nagyon édes. Egy tini és egy kisebb?

 © Fruzsika2009. ápr. 19. 18:34 | Válasz | #1441 
Nagyon élveztem Ede munkáját. Elhozta a sógornője szülinapjára készülő tortadekorációt, de jobbnak látta úgy szállítani haza összerakás nélkül, hogy majd ott rakja össze, mert a fondant bábui nem száradtak még meg tökéletesen. A fehér tortán lesz egy fondant szív, arra ülteti rá a sógornő két kislányát, kezükben egy-egy mini gerberacsokorral, s közöttük lesznek a szülinapi lufik. Nagyon édi lesz. Remélem majd készen is lefotózzák ma este.
Teszek fel pár részmunka fotót.:-)






 © Fruzsika2009. ápr. 19. 18:16 | Válasz | #1440 
Én meg nagyon finom öregtésztás sajtos pogácsát sütöttem kárpótlásul, mert sajnos egyáltalán nem sikerült a rétesem nagy szomorúságomra! Nyilván elbénáztam, senki nem eszi, csak "apuka" nyeli hősiesen. Túlsütöttem és kiszáradt :-(
Öregtésztás pogácsa:

És a rétesem, amin így nem látszik hogy kőkemény:
(sajnos nem akart pirulni és kb 20 perccel tovább sütöttem légkeverésesen 175 fokon (45 percig) gőzös sütőben. Pedig gyönyörű vékonyra volt nyújtva, szépen tudtam vele dolgozni.)






Gabi2009. ápr. 13. 20:02 | Válasz | #1439 
Ede, gratulálok a blogodhoz! Remek ötlet volt a férjedtől!

 © Ede2009. ápr. 13. 19:59 | Válasz | #1438 
Köszi Andi, aranyos vagy!

Igazad van Edit, oda fogok rá figyelni!

 © Edit2009. ápr. 13. 16:58 | Válasz | #1437 
Ede! Nekem lenne egy javaslatom, most hogy lesz egy sajat blogod is...amikor elkeszulsz egy ujabb tortaval, tervezd meg hol fogod lefotozni es milyen hatterrel...ez azert fontos, hogy a hatterben ne legyen olyan ami nem illik oda...en is csak mostanaban figyelek erre mikor fotozok. Persze ha van photo shop-od akkor ezeket ki lehet korrigalni.Ez meg nagyon fontos lesz majd a jovoben amikor mondjuk egy albumot akarsz osszeallitani a tortaidbol.

atandi2009. ápr. 13. 14:31 | Válasz | #1436 
Kedves Ede! Én, aki tényleg nem vagyok híve anem torta kinézetű tortáknak, lehidaltam az egérkéstől, s beleszerettem. Megenni mondjuk sose lenne szívem, de kisütős gyurmából, gyerekszobába dekornak is több mint tökéletes lenne! Hihetetlen kézügyességed van, büszkék vagyunk rás, (elvégre a "mi Edénk" is vagy...
Andrea

margit22009. ápr. 13. 09:50 | Válasz | #1435 
Ede!
Ez igazán csudajó meglepi! Csak töltögessed szorgalmasan, és nagyon szép gyűjtemény lesz belőle egy idő múlva!

 © orban rozalia2009. ápr. 13. 09:45 | Válasz | #1434 
Ede én is megkukkantottam a blogod ,gratulálok hozzá,nagyon ügyes vagy !

 © Ede2009. ápr. 13. 09:25 | Válasz | #1433 
Köszönöm! Képzeljétek, ez a blog egy meglepi a férjemtől. Az éjszaka hozta össze, én csak most reggel néztem meg, ti hamarabb láttátok! Még igazán kezdetleges, azért nincs fenn minden és bele is kell jönnöm a dologba...

margit22009. ápr. 13. 07:48 | Válasz | #1432 
Ede!

Gratulálok a blogodhoz, megtaláltam! ...

 © Csu2009. ápr. 13. 07:28 | Válasz | #1431 
Ede,
ez a torta (is) gyönyörű..gyönyörű...gyönyörű
Fantasztikus...és egyben írigylésre méltó a kézügyességed.
Légy nagyon büszke magadra, sok cukrász nem tudna ilyen meseszépeket alkotni

 © Edit2009. ápr. 13. 04:43 | Válasz | #1430 
A szineket fantasztikusan valogattad ossze! nagyon tetszik!

 © Edit2009. ápr. 13. 04:43 | Válasz | #1429 
Ede megneztem a blogodat! Nagyon jo otlet hogy megcsinaltad...az elso orchides tortat is felrakhattad volna, mert az is nagyon szep lett.

 © Ede2009. ápr. 13. 03:33 | Válasz | #1428 

margit22009. ápr. 12. 21:10 | Válasz | #1427 
Oké Ede!

Akkor majd ezt így írjad be, amikor a vajkrém és a fondant receptet is írod! Nagyon várom a képeket majd! ...

 © Ede2009. ápr. 12. 19:47 | Válasz | #1426 
Margitka!

A piskóta és a csokikrém recepttel nem kísérleteztem, ugyanaz, mint a rózsás tortámé, viszont a vajkrém és a fondant recept új és nagyon elégedett vagyok mindkettővel, azoknak feltétlen beírom a receptjét. A felső szintet vágtuk meg most, van róla kép, holnap meg az alsót fogjuk, arról is lesz kép (mert nem egyforma a kettő belseje), együtt felrakom őket.

margit22009. ápr. 12. 17:59 | Válasz | #1425 
Ede!

Most megnéztem a tortarecik topikban, és Editében is, de nem látok róla sehol sem felvágott fotót! Ugye megmutatod úgy is! Várom!
Mi van a belsejében? Ugye lesz receptje?

 © Ede2009. ápr. 12. 17:40 | Válasz | #1424 
Köszönöm szépen Margitka! :) Megmondom őszintén ez a kedvenc tortám, fájt a szívem megvágni, de megérte, mert finom lett!

margit22009. ápr. 12. 17:32 | Válasz | #1423 
Ede!
Ez a torta annyira szép, hogy szerintem már ennél szebbet nem is lehet csinálni!

 © Ede2009. ápr. 12. 16:15 | Válasz | #1422 
Tavaszi pillangós torta


margit22009. ápr. 12. 11:52 | Válasz | #1421 
Ja az! Az tényleg nagyon finom, mi is szeretjük!

 © Fruzsika2009. ápr. 12. 11:29 | Válasz | #1420 
Margitka, a tortád nagyon finim. Azért írom, hogy a tortád, mert a te Kávés diós kockád receptje tortaformában

A kifli tényleg nagyon fini volt, csak óriások voltak és sajna nagyon összenőttek, úgy kellett mindegyiket letépni a másikáról. Azért a formájuk hagy még kievetnivalót. De még három nap után is finom ehető volt

margit22009. ápr. 12. 11:24 | Válasz | #1419 
Fruzsika!

Nagyon szép a kiflid bélzete most is! Gondolom, hogy a tortád is finom lehet! ..... Látom, hogy most is dióval szórtad körbe a krémet!
Kinyomóm nekem is egy van, pár méret van mellé, de én sem tudom nagyon használni... Igaz, hogy ritkán is van hozzá türelmem.

 © Fruzsika2009. ápr. 12. 10:39 | Válasz | #1418 
Itt az ígért kiflim képe:
És itt a mostani kávékrémes tortám
(természetesen egyszem nyomóm van, az is óriás)

 © Fruzsika2009. ápr. 12. 10:05 | Válasz | #1417 
Jaj, dehogyis!
Csak lusta voltam letölteni a gépről...

margit22009. ápr. 08. 08:36 | Válasz | #1416 
Fruzsika!

Látom, hogy elfogyott a maradékod, pedig vártam...
Ültettem ám kintre a szabadba hajnalkát 2 helyre is... Remélem, hogy sikerül. Egyiket be is keríttettem a férjemmel, majd ráfuttatom a kivágott meggyfára...

 © Fruzsika2009. ápr. 06. 11:03 | Válasz | #1415 
Szia Margitka. Mindjárt lefotózom a maradékot.
Nem fotóztam le, mert már tettem be erről a fajta kifliről fotót.

margit22009. ápr. 06. 09:41 | Válasz | #1414 
Fruzsika!

Épp most kérdeztelek a társalgásban, de itt már válaszoltál is s kérdésemre... De hol a fotó a kiflikről? Csak nem fogyott el, mielőtt lefotóztad volna?

 © Fruzsika2009. ápr. 06. 08:55 | Válasz | #1413 
Sikerült a dagasztás az új gépünkben.
Tejfölös kiflit sütöttem.
beleöntöttem a recept szerinti langyos vizet mind, beleszórtam a cukrot, az élesztőt, az egész tálat mérlegre tettem, belemértem 20 deka kovászt, beletettem egy összetört főttkrumplit és 4 deka olvasztott teavajat (olaj helyett). Kimértem külön fél kiló bl80-as lisztet, mikróban meglangyosítottam, közékevertem 2 kk sót, és az összeset a többi anyag közé szórtam, s be a gép alá.

A hozzávalókat ebben a sorrendben mind beletettem a nagyobbik tálba, majd lefedés nélkül a dagasztó kar alatt elindítottam.

Az első 5 percben 2-es fokozaton összeszedettem, majd 5 perc a hármason, kicsi pihenés, majd 4-esen 10 perc.
Tökéletes lett. Aztán lefedtem a fedőjével, letakartam ruhával és megkelesztettem félig, majd visszatettem, és még 5 percig 3-ason dagasztottam. Ezután még újrakelt a táljában.
Aztán formáztam a kifliket, tepsiben kelt még, aztán megszórtam sóval és megspréztem vízzel, s 15-20 percet sütöttem légkeverve 190 fokon.

Az időtényező nagyon fontos a dagasztásnál éppúgy mint a kelesztésnél is!
Hiába nagyobb teljesítményű a gép, akkor sem dagasztja meg hamarabb, mert kell neki az idő.


Ebből az adagból nyolc óriáskifli lett, legközelebb háromba vágom, és mindegyokből négy kiflit csinálok, összesen 12-t.

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 17:38 | Válasz | #1412 
Ede!
Majd kérd meg a férjecskédet, tanítsa meg a picassa webalbumából kimásolni a kép url-jét, és ha az megvan, kimásoltad, menj a gyakorló topicba az 1974 sz hozzászólás leírja, hogyan kell ide a topicokba betenni.
Menni fog. Nagyon egyszerű.

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 17:29 | Válasz | #1411 
Vagy várjátok a négy fiúunokatesót locsolkodni?

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 17:27 | Válasz | #1410 
A fasirtod is 'fönn' van a konyhánkban :-)

Olyan gyönyörű idő van, nem vagytok legalább már bezárva a lakásba. Menjetek kirándulni valahová, ne robotolj egész húsvétkor a konyhában.

 © Ede2009. ápr. 03. 17:14 | Válasz | #1409 
Még csak elképzeléseim vannak. Hidegnek mindenképp megcsinálom a szivárvány-szeletet, az tavaly is bejött, Margitkától van a receptje, isteni fini volt, meg baconnal bevont egybefasírtot is rég sütöttem, itt az ideje! Süti pedig, valami gyorsan elkészíthető finomság lesz, amit még nem választottam ki, mert tortát utána való héten kell gyártanom, szülinapok közelednek a családban!

 © Ede2009. ápr. 03. 16:09 | Válasz | #1408 
Fruzsi!

Finom is volt, még a "férjecském" is megdicsérte, pedig ő nem olyan édesszájú, mint én vagyok! Meglehetősen tömény egyébként, de aki bírja, annak biztos ízleni fog!

 © Ede2009. ápr. 03. 16:07 | Válasz | #1407 
Köszönöm Margitka én is! Bár nem vagyok olyan termékeny, mint Fruzsika, és sokkal kevesebb időm van itt lenni veletek, mint amennyit szeretnék, de azért tudok hozni én is finomságokat Nektek!

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 10:16 | Válasz | #1406 
Küszi Margitka! Látom máris megcsináltad.:-)

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 10:14 | Válasz | #1405 
Ede!
Ez a torta nagyon könnyű és finom lehet! Megcsinálom húsvétra a vendégeimnek.
Van még valami, amit kinéztél?
Milyen menüt tervezel?

 © Fruzsika2009. ápr. 03. 08:43 | Válasz | #1404 
Margitka! Egyenlőre legyen csak közös konyhánk Edével. Nincs neki sok ideje itt lenni. Majd ha több receptje összegyűlik, akkor érdemes lesz nyitni. De ez sokára lesz.

margit22009. ápr. 02. 18:25 | Válasz | #1403 
Fruzsika!

Szívesen átírom a címet. De ha Ede szeretné, akkor lehet neki is külön nyitni konyhát. Hiszen éppen most néztem, hogy mennyi szép tortát rakott már be. Ez azért is jó lenne, mert ha később Ő is szeretne saját oldalt, akkor nem kellene összevadászgatni a receptjeit. Egy topikban könnyebb lenne. Persze ezt Tőle is meg kell kérdezni!

 © Fruzsika2009. ápr. 02. 12:11 | Válasz | #1402 
Margitka!

Kérhetném, hogy ennek a topicnak átírnád a címét, hogy Fruzsika és Ede konyhája?

(úgyis közösen irogatunk bele)

 © Fruzsika2009. ápr. 02. 12:10 | Válasz | #1401 
Fog persze, írni ha letette Lizit :-)

 © Glad2009. ápr. 02. 12:06 | Válasz | #1400 
ugye írsz receptet is?! :)

 © Ede2009. ápr. 02. 11:00 | Válasz | #1399 
Nutellás-csokis édes habos torta:



A tortához: 23 cm átmérőjű csatos tortaforma
6 nagy tojás (sárgája és fehérje külön)
egy csipet só
125g puha vaj/margarin
400g (1 nagy üveg) nutella
1 evőkanál Frangelico vagy rum vagy víz (én rummal csináltam)
100g darált mogyoró
100g étcsokoládé megolvasztva

Felverjük a tojásfehérjéket a sóval kemény, de ne száraz habbá. Egy másik tálban elkeverjük a vajat a nutellával, hozzáadjuk a rumot (vagy amit használunk), a tojássárgájákat és a darál mogyorót. Beleforgatjuk a már visszahűlt olvasztott csokoládét, majd lazítjuk a keveréket egy kanálnyi tojásfehérjehabbal. Végül pedig három adagban óvatosan forgassuk bele a habot. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 30 percig, míg a tészta el nem kezd válni a forma falától, majd rácsra állítva formában hagyjuk kihűlni.

Tortamázhoz:
100g egész mogyoró (hámozott)
1 1/4 dl zsíros főzőtejszín
1 ek Frangelico vagy rum vagy víz (szintén rumot használtam)
125g étcsoki

Az eredeti recept 100g hámozott egész mogyorót ír száraz serpenyőben megpirítva, tányérra kiborítva és kihűtve a torta tetejére rakosgatva, de én nem kaptam, ezért megpirítottam egy kevés darált mogyorót és hagytam tányéron kihűlni, míg a krém készült. Ez azért fontos, mert ha melegen kerül a krémbe a mogyoró megolajosodik.

Egy edényben lassan összemelegítjük a tejszínt a rummal és a darabolt étcsokoládéval. Ha elolvadt a csoki, lehúzzuk a tűzről és úgy kevergetjük még egy kis ideig. Lecsatoljuk a tortáról a formát úgy, hogy az alját hagyjuk rajta, könnyebb legyen egészben mozgatni, mivel lágy, habos a tészája. Megkenjük a csokis mázzal a tetejét és rárakjuk a mogyorószemeket, vagy megszórjuk a darált mogyoróval.






 © Fruzsika2009. márc. 30. 07:11 | Válasz | #1398 
Na, beírom az 1377-be a recit.

 © Edit2009. márc. 29. 23:07 | Válasz | #1397 
Hat ezt a Hires Zala kockat meg kell mostmar nekem is csinalnom..annyira dicseritek hogy felcsigazta az erdeklodesemet. Es Fruzsika azt a csokis piskotata meg csoki kremet amit fozni kell es Ede is megcsinalt, azt mindenkeppen le fogom irni es kiprobalni. Ez a hetvegi menyasszonyos torta csupa csoki lesz...de ezt sajna nem csinalhatom folzottbol mert a vajas tomeny keremet szeretik...

 © orban rozalia2009. márc. 29. 22:00 | Válasz | #1396 
Fruzsika nagyon jól néz ki,remek párosítás a vöröskáposztával.

margit22009. márc. 29. 17:08 | Válasz | #1395 
Aha értem! Akkor már Rád is fér a pihenés ma! ...

 © Fruzsika2009. márc. 29. 16:59 | Válasz | #1394 
Már nem főzök, hanem a fotó készültekor még főttek a hozzávalók :-)

margit22009. márc. 29. 16:34 | Válasz | #1393 
Fruzsika!

Nagyon guszta ez a sok csíkos így együtt! Úgy látom, hogy nem csak a sütikben kedveled a csíkosat!
.... De hogy hogy most is főzöl még?

 © Fruzsika2009. márc. 29. 16:19 | Válasz | #1392 
Ma kacsasűlt volt csíkos 'velesűlt'krumplival és sűltoldalas. Párolt vöröskáposzta és a rizsköret még fől...

margit22009. márc. 25. 14:48 | Válasz | #1391 

Oké Fruzsika! Jó unokázást!

 © Fruzsika2009. márc. 25. 10:57 | Válasz | #1390 
Margitkám, senkit sem ünnepelünk, csak Eduskának akarok küldeni a krémjéből és a belsejéből mintát. Még nincsenek itt, minden pillanatban várom őket. A két kiscsaj most jön először anyukájuk nélkül (neki most dolga van. De lehet nem alszanak itt, mennek is ma haza. Attól függ, ha akarnak, maradnak.
Persze, majd hozok képet.

margit22009. márc. 25. 10:28 | Válasz | #1389 
Fruzsika!

Mielőtt főzni kezdek, még ide is benéztem. A tortádat megcsodáltam, nagyon tetszik! Akkor várod a kis unokáidat, ahogy olvasom! Kit ünnepeltek? ...A torta recijét és a felvágott fotót én is várom majd!

 © Fruzsika2009. márc. 25. 09:31 | Válasz | #1388 
Graham lisztből próbáld ki, minr a reci is írja.
Itt van, innen vettem.
Jó a sima kovász is bele, vagy a gyorskovász, ami a konyhámban le van írva.Limara zsemléje

 © Fruzsika2009. márc. 25. 09:28 | Válasz | #1387 
Terikém, ez a Rozika Zala kockája alapján készült, de nem egészen. Más a krém és a teteje is. (Tojással sürített csokikrém. Isteni, majd leírom, mert várom a LILIT-LIZÁT!

 © Fruzsika2009. márc. 25. 09:26 | Válasz | #1386 
Katika, csak pár percig rendetlenkedik, lehet mire beérsz a dolgozóba már jó is.

 © Fruzsika2009. márc. 25. 09:25 | Válasz | #1385 
Lányok, sziasztok!
At EXtra a honlap gazdája csinálja, valamit javítgatnak. Nem nálatok a hiba, ne aggódjatok.

 © Noémi2009. márc. 25. 09:14 | Válasz | #1384 
Nagyon jól néz ki ez a torta!!!!

 © Hmv.2009. márc. 25. 09:03 | Válasz | #1383 
Én mindkét gépen mozillát, tehát nem ez lehet a probléma.

Gabi2009. márc. 25. 08:44 | Válasz | #1382 
Milyen böngészőt használtok?

 © Hmv.2009. márc. 25. 08:40 | Válasz | #1381 
Nekem mindig azt írja ki, hogy az üzenet feldozás alatt van, vagy ilyesmi, akkor baloldalt rákatt. a "fórumra", visszajön a lista, amiből megint kikeresem az a rovatot, ahova küldtem a hozzászólást.

Csak az itthoni géppel van így, a munkahelyemen egy-két pillanat múlva megjelenik a hozzászólás.

Én sem tudom, mitől van ez, de nálam nem két nap óta, hanem mindig is így volt.

 © orban rozalia2009. márc. 25. 08:15 | Válasz | #1380 
Fruzsika miért van ,hogy mikor rálépek a mehet gombra mindig kiírja hogy a cím nem található,küldjem újra,harmadik alkalommal írja hogy az üzenet feldolgozásban van.
Még van így valaki,vagy velem van gond .Két napja így müködik .

 © orban rozalia2009. márc. 25. 08:12 | Válasz | #1379 
Szia Fruzsika ! Én is kedvet kaptam a zsemléhez ,nagyon finom,szeretném kipróbálni teljeskiörlésü lisztből.
A tortád fantasztikus ,kíváncsi vagyok milyen felvágva,az ízharmóniája nagyon tetszik !

 © Teri2009. márc. 25. 07:52 | Válasz | #1378 
Fruzsika!

Szépek a sütijeid, meg a zsömik. A torta is gyönyörű!!

Ez Rozika csíkosa Margitka karamellásával ötvözve Fruzsika módra?
Ki a szerencsés, aki megkapja?


Első ... 2 3 4 [5] 6 7 8 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker