Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Receptek
Ide csak RECEPTEKET írunk

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © alliz2006. jan. 25. 18:14 | Válasz | #240 
Sziasztok!

Tud valaki tojásfehérjéből készítendő sütit?
Sajnálom kidobni, !
Köszi előre !

 © Fruzsika2006. jan. 25. 18:41 | Válasz | #241 
Hány van?
Igen. A Horec féle gyümölcskenyér

 © Latsia2006. jan. 25. 18:56 | Válasz | #242 
TOJÁSFEHÉRJÉHEZ / Dumalady

KÓKUSZCSÓK

5 db tojásfehérje, 25 dkg porcukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 25 dkg kókuszreszelék, 2 evõkanál rum, 40 dkg finomra darált mandula.
Díszítéshez: 10 dkg tortabevonó csokoládé

A tepsit kibéleljük sütõpapírral. A sütõt 160 C-fokra (gázsütõ 1. fokozat) elõmelegítjük.
A tojásfehérjébõl kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéját, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát.
A sütõpapírra kanállal vagy habzsákkal kis kupacokat teszünk és a sütõben 15-20 percig sütjük.
Vízfürdõben felolvasztjuk a csokoládét, a kihült sütemények egyik felét belemártjuk. Tortarácson hagyjuk megszáradni.

GYÖMBÉRFELHÕ

2 tojásfehérje, 1 evõkanál citromlé, 16 dkg porcukor, 1 teáskanál õrölt gyömbér, 10 dkg lekvár.

A tojásfehérjét a citromlével kemény habbá verjük. közben beleszitáljuk a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a gyömbérport. A tepsit sütõpapírral kibéleljük. A sütõt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk. A habot kis lyukú csillagcsõrös habzsákba szedjük és apró halmokat nyomunk vele a tepsire. A sütõben kb. 1 óra 15 percig sütjük-szárítjuk. Miután kihült két-két darabot az aljánál fogva összeragasztjuk a lekvárral és így kínáljuk.

HÓGOLYÓ

2 tojásfehérje, 1 teáskanál citromlé, 16 dkg porcukor, 12 dkg vágott mandula

A tojásfehérjéket a citromlével kemény habbá verjük és beleszitáljuk a porcukrot. Végül gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a mandulát. A tepsit kibéleljük sütõpapírral, majd kerek halmokat teszünk rá ( fagylaltos kanállal, vagy kiskanál segítségével).A sütõt a legkisebb fokozatra kapcsoljuk és egy és fél óráig sütjük-szárítjuk a halmocskákat. Közben a sütõ ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a keletkezõ gõz el tudjon távózni.

DIÓ "BOMBA"

15 dkg darált dió, 25 dkg porcukor,1 tojásfehérje, 1 evõkanál baracklekvár, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál rum (felnõtteknek)

A hozzávalókat összegyúrjuk, nedves kézzel golyócskákat formálunk. Kakaóval kevert kristálycukorban megforgatjuk. 2-3 napig száradni hagyjuk.

KÓKUSZGOLYÓ

12 dkg cukor, 4 dkg margarin (Rama), 3 dkg kakaó, 5 dkg kókusz, 1 tojásfehérje, rumos magozott meggy.

A meggy kivételével az összetevõket egy tálban jól összekeverjük. Vizés kézzel, kanál segítségével, kis gombócokat formálunk, közepébe tesszük a rumos magozott meggyet és kis tálkában öntött kókuszreszelékbe forgatjuk. Pár nappal fogyasztás elõtt készítjük - hosszú ideig eltartható.

BARACKPUDING

Habosra kikeverünk 2 tojásfehérjét. 3 púpos evõkanál porcukorral meg 3 evõkanál barackízzel, és óvatosan hozzáadunk még 4 kemény habbá vert tojásfehérjét. Alaposan kizsírozott õzgerincformában, a sütõben gõzfürdõben 35-40 percig sütjük. Tálra borítva, karamellmártással öntjük le.

SAJTOS FÁNK / Sherpa01

4 tojás fehérje, 15 dkg reszelt parmezán, a sütéshez olaj.

A tojásfehérjét habbá verem, majd belekeverem a reszelt parmezánsajtot. Olajos kanállal forró olajba szaggatom. Mikor aranysárgára sült, itatóspapírra szedem. Borkorcsolyaként forrón tálalom.

MANDULACSÓK

28 dkg cukor, 28 dkg mandula, 5 dkg reszelt csokoládé, fél citrom leve és héja, 7 tojás fehérje.

A hozzávalókat összegyúrjuk, kicsit állni hagyjuk, és kikent sütõlemezre diónyi halmokat gömbölyítünk belõle, és forró sütõben megsütjük.
Sokáig eláll és finom marad.

 © Latsia2006. jan. 25. 18:58 | Válasz | #243 
Püspökkenyér /Mikko

6-7 tojáshabja
10 dkg dió összevágva
10 dkg étcsoki
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj

Az összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat.
Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig sütjük 180 fokon. Tűpróba!


 © szoboszka2006. jan. 25. 19:59 | Válasz | #244 

Ma gombőc levest főztem az is gyorsan elkészíthető:

egy evőkanál lisztből olivaolajon rántást készítünk,teszünk
bele sót egy cikk össze zuzott foghagymát őrölt
köményt,felengedjük kb másfél liter vízzel,ésfőzöm kb 10 percet.

Gombócot készítünk: 2-3 közepes burgonya megfőzve
Összetöröm ,egy tojással sóval bossal,s ha van
petrezselyem
zölddel és egykis liszttel ősszeállítom ,és
ebből gombócokat
készítek és a levesbe főzöm,és tálalhatjuk.

 © Fruzsika2006. jan. 25. 21:47 | Válasz | #245 
Szia szoboszka!
Ez milyen volt? Elég fura, nem?
Főztél már máskor is?

 © pilcher2006. jan. 25. 22:00 | Válasz | #246 
Sziasztok!

Lenne egy fontos, és sürgős kérdésem! Eddig úgy tudtam, hogy a kenérsütő gépbe először a folyadékot tesszük, aztán a lisztet, és utoljára az élesztőt. Erre most nézelődtem kicsit Margitkánál, és látom, hogy pont fordítva írja. Kora reggel kezdek majd sütni egy kenyeret, és szeretem kimérni ilyenkor a hozzávalókat. Reggel csak összedobom, és kész. De most akkor milyen sorrendben dobáljak?

margit22006. jan. 25. 22:39 | Válasz | #247 
Picher!

Melyik receptet nézted? Én is a folyadékot teszem alulra általában.

 © pilcher2006. jan. 25. 22:45 | Válasz | #248 
Olyan általános dolgok a gépi kenyérsütés cím alatt. A kismérő élesztőre adott grammját kerestem, ezt is átolvastam. Modato kenyerét karom kipróbálni.


Köszi, hogy gyorsan válaszoltál, ezért szuper az oldalad, többek közt!!!!

margit22006. jan. 25. 23:07 | Válasz | #249 
Pilcher!

Most megnéztem! Te az előre programozást olvastad. Ott mindent fordítva kell berakni, úgy, ahogy ott le van írva.
Ha nem előre akarsz programozni, hanem mindjárt kenyeret sütni, akkor először a folyadékot kell belerakni!

 © pilcher2006. jan. 26. 08:26 | Válasz | #250 
Szép jó reggelt Mindenkinek!!

Köszönöm Margitka, legközelebb figyelmesebben olvasok.Reggel tettem az üstbe, még a lisztet is meglangyosítottam. Nemsokára kész lesz.

margit22006. jan. 26. 08:59 | Válasz | #251 
Tárkonyos krumplileves:(ahogy én csinálom)

Sós vízbe belerakom az apróra karikázott sárgarépát, zöldséget, csíkokra vágott zellergumót. Kicsit később a kockára vágott krumplit. Majd egy kis ételizesítőt és eperlevél tésztát főzök bele. Utána 1 evőkanál vízbe kevés lisztet keverek, 1 egész tojást, és behabarom a levest. Tejjel felöntöm, és egy kis ecetet is öntök bele. Majd lekapcsolom a gázt, és tárkonnyal megszórom.
Tálaláskor 1-2 evőkanál tejszínnel fogyasztjuk, ízlés szerint még tárkonnyal megszórjuk.


tárkonyos krumplileves


Tarhonya: elkészítését a mikróban csinálom:

Egy jénay tálba pici olajat öntök, belerakom az 50 dkg tarhonyát, és a legmagasabb fokozaton megpirítom (kb. 3-4 perc). Ezután beledobok 1 fej vöröshagymát, megsózom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel. Letakarom folpack fóliával, amit néhány helyen kilyukasztok. Visszateszem a mikróba, és kb. 20-25 perc alatt készre főzöm, közben néhányszor megkeverem.

A sertéspörköltet elkészítem, és beleöntök 1 üveg Uncle Ben's mártást, majd egy kicsit összefőzöm.


tarhonya, sertés pörkölt Uncle Ben's mártással


Almatorta:

Hozzávalók: 6 db alma, 20 dkg cukor,1 csomag vaniliás cukor, 5 dl víz, 12,5 dkg ráma margarin, 4 tojás 1 citrom héja és leve, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál vitamil finomliszt, kis sütőpor.
A forma kienéséhez kb. 2 dkg vaj, vagy ráma.
Elkészítése: Az almákat felszeletelve kb. 3 evőkanál cukorral a 0,5 liter vízben főzni, amíg megpuhul. Majd 23 cm-es átmérőjű kivajazott formába rakosgatjuk körbe. Elkészítjük a masszát: a cukrot, rámát, tojás sárgáját, jól kikerjük robotgéppel, belerakjuk a többi hozzávalót, természetesen a tojás felvert habját utoljára óvatosan hozzákeverjük.
Ráöntjük a masszát az almára, és előmelegített sütőbe rakjuk. 200 fokon 20 percig sütjük (légkeverésnél 180 fokon sütjük, de kicsit tovább, az alma levesességétől függően).
Ha megsült, utána tálra borítjuk.


almatorta


 © alliz2006. jan. 26. 11:07 | Válasz | #252 
Köszönöm ! Sorban mindet kipróbálom !

 © mckoy2006. jan. 26. 11:47 | Válasz | #253 
Fruzsika!
köszi hogy válaszoltál arra fordított receptre,most megyek,megsütöm ha sikerült hozom a fotót!

 © mckoy2006. jan. 26. 13:43 | Válasz | #254 
készen lett az almás süti..
még a tepsiben felvágtam rosszat sejtve..
jól tettem
ilyen lett remélem elfogy,az ize nem rossz..

recept a kukában





 © Fruzsika2006. jan. 26. 13:59 | Válasz | #255 
Nem tűnik ez rossznak kedves Mckoy! Mi baja? Ki is tudtad szedni.
Hidd el, én rengetegféle almáspitét kipróbáltam, de a legeslegjobb az, amit a margitka receptjei között találsz. Szó szerin ez az én receptem is.
És egyszerű.
Azut próbáltad már?

 © Fruzsika2006. jan. 26. 14:02 | Válasz | #256 
Egy ilyent mentettem le még az indexen, de nem sütöttem meg még:
bedke - maceszka írta:

Fordított gyümölcsös süti (Misi bácsi)

3 tojás
1 dl tej
1 dl étolaj
2 cs. vaníliás cukor
ezeket összekeverni, beleönteni
25-30 dkg cukor (gyümölcstől függ)
30 dkg liszt
1 sütőpor
jól összekeverni.
Kizsírozott tepsibe gyümölcsöt tenni (szilva, barack, alma, stb. ) , ráönteni a tésztát.

Sütés után felvágni, majd azután megfordítani a sütit.

 © mckoy2006. jan. 26. 14:07 | Válasz | #257 
az volt a baj Fruzsika,hogy a zsemlemorzsa nem itatódott át kellőképpen,és morzsálódott le róla,ahogy kivettem a tepsiből a sütit./meg olyan rossz az íze a zsemlemorzsától/

és tényleg nem tudtam eldönteni hogy a teteje az alja vagy pont fordítva?
no mindegy..
megyek meglesem azt a bizonyos recit..
azért köszi a másik receptet nyáron ha lesz meggy kipróbálom!

 © mckoy2006. jan. 26. 14:09 | Válasz | #258 
megnéztem...egyszerű.és jónak tűnik valóban!
járt utat....

 © Fruzsika2006. jan. 26. 14:14 | Válasz | #259 
:-)

 © Maresz2006. jan. 26. 14:53 | Válasz | #260 
Az olyan mint az Amerikai almatorta, azt csináltam már és nagyon finom. azt tényeg meg kell fordítani!:-)

margit22006. jan. 26. 17:46 | Válasz | #261 
Vargabéles vagy Stíriaimetélt / Fröken

10 dkg szélesmetélt
10 db tojás
30 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
1 cs. vaníliás cukor
1 kg krémes joghurt
kevés vaj a tepsi kikenéséhez

A szélesmetéltet megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük.
A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a vaníiliás cukrot és a joghurtot , jól elkeverjük.
A tésztát a masszába keverjük és kivajazott tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőbe tesszük és 180 fokon 50 percig sütjük. Sütés közben megemelkedik, ne ijedj meg, mert aztán visszasüllyed!!




 © Maresz2006. jan. 26. 21:17 | Válasz | #262 
30 dkg liszt,
30 dkg cukor,
20 dkg olvasztott vaj,
4 db tojás,
1/2 cs. sütőpor,
vaníliás cukor, fahéj
szilva, vagy alma

A hámozott darabolt gyümölcsöket egy kisebb (kb. 20*40-es) tepsi aljába
helyezzük, meghintjük vaníliás cukorral, fahéjjal. /Ez a legmacerásabb része
az egésznek/
A cukrot a tojásokkal kicsit habosra keverjük, majd hozzáadjuk a
felolvasztott (de nem forró vajat), ezután a sütőporos lisztet, majd a
gyümölcsre öntjük. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Forrón,tejszínhabbal isteni, de hidegen is nagyon finom. Amerikai almatorta nagyon egyszerű, most nem tudok képet hozni, de már sokszor csináltam. Meg kell fordítani!:-)

 © szoboszka2006. jan. 27. 16:35 | Válasz | #263 
Szia Fruzsika!
Életemben először főztemezt a levest ,deaki a kökött galuska levest szereti annak ízlik.
Egyszer meglehet enni.
Szoktam úgy is főzni,hogy nem vízzel,hanem húslevesel engedem fel.
Mikor harmadik nap is van még húsleves akkorigy fogy el.

 © szoboszka2006. jan. 27. 20:39 | Válasz | #264 
Krémes /ahogy én készítem/
25dkg lisztet,fél doboz tejfőlt,10dkg margarint,két tojás sárgáját összegyúrjuk,és kinyújtjuk.
Olvasztott margarinnal megkenjük,összetekerjük,ketté vágjuk,kinyújtjuk, és mind két lapot kisütjük.
Krém:
6,5 dl vízből,15dkg cukorból szirupot főzünk
3 csomag vanilia pudingot 2dl-er vízzel csomómentesre keverünk,a szirupot félre húzva a tűzhelyről ezt hozzá keverjük,és két három percet még főzzük tovább.
6 tojás fehérjét 10 dkg cukorral 1 cs vaniliás cukorral kemény habbá verjük.
Ezt a habot hozzá keverjük a pudingos sziruphoz,lassú kavargatáss közben főzzük két-három percet.
Ezt a krémet forrón a két lap közé tesszük.
Ha kihűlt szeletelhetjük.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!:-)

 © Maresz2006. jan. 27. 20:42 | Válasz | #265 
Jól hangzik! Képet nem tudsz hozni?

 © szoboszka2006. jan. 27. 20:59 | Válasz | #266 
Sajnos nemtudok fotót kűldenia krémesről,de elmondhatom,hogy első alkalommal mikor sütöttem jól sikerűlt,azóta sem tudom sosem elrontani.
Elég magas,és nagyon finom.
Egyet kifelejtettem,hogy mindkét lapot mielőtt a sütőbe teszem,a nyers tésztát késsel óvatosan bekockázom,és könyebb szeletelni.
16 drb lesz kb belőle.
Próbáld megsütni.


 © Maresz2006. jan. 27. 21:14 | Válasz | #267 
Majd a jövőhéten,most Gizi süti lesz, meg Bounty-s muffint kértek a gyerekek.:-)

 © Latsia2006. jan. 27. 22:49 | Válasz | #268 
Bedke = Maceszka?

 © szoboszka2006. jan. 29. 11:44 | Válasz | #269 
Répatorta

Hozzávalók:2 bögre liszt,2 bögre cukor ,4 tojás,1 teáskanál sütőpor,1 teáskanál szódabikarbóna,1 teéskanál fahéj,1 bögre olaj,4 közepes reszelt répa.
Összekeverjük a hozzávalókat,és közép meleg sütőben megsütjük.

Máz:
Tejszines sajt,1 bögre porcukor,egy fél margarin,1 csomag vaniliás cukor.

Ezt a tészta tetejére kenjük,és szeletelhetjük.
Nagyon finom!

 © Maresz2006. jan. 29. 22:26 | Válasz | #270 
Még csak annyit, hogy mekkora a bögre és hány dekás a sajT?

 © szoboszka2006. jan. 30. 09:02 | Válasz | #271 
3dl-es a bögre,a sajt tubusos,170 ft-ba kerűlt,az ára biztos emelkedett, de pontosan hány dekás azt nemtom.kb170 gr-os lehet.

 © Maresz2006. jan. 30. 15:38 | Válasz | #272 
A szombati csirketorta!:- ( ez legalább sikerült)

margit22006. jan. 30. 16:18 | Válasz | #273 
Szia Maresz!

Ezt a csirketortát hogy kell csinálni?

 © Maresz2006. jan. 30. 16:31 | Válasz | #274 
Csirketorta!!!Hozzávalók:

4 személyre:
3 db nagyobb csirkemellfilé
15 dkg bacon szalonna szeletek
25 dkg trappista sajt
3 db tojás
liszt
só, ízlés szerint fehérbors



Elkészítése:

A csirkemellfiléket lapjában félbevágjuk, majd hosszában vékony /1.5cm széles / csíkokra felvágjuk. Besózzuk, picit borsozzuk / ez el is maradhat /, fél órát állni hagyjuk. Addig lereszeljük a trapista sajtot, felverjük a tojásokat és 3-4 bacon szalonna szelettel kibélelünk egy kerek jénai sütőtálat. Elkezdjük panírozni a csirkemellet a következő módon, liszt-tojás-reszelt sajt, lerakunk egy sor csirkemellet a már előzőleg szalonnával kibélelt jénaiba, utána egy pár szelet bacon, majd megint a csirkemell, tehát rétegezve rakjuk. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét baconnal beborítjuk. Előmelegített sütőben, 200-220 C-on, kb. 1 óra altt pirosra sütjük. Torta szerűen szeleteljük. Burgonyapürével és idénysalátával tálaljuk. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!!


 © Maresz2006. jan. 30. 18:58 | Válasz | #275 
Még annyit, hogy előtte én fokhagymás tejbe áztattam a csirkemellet, és előmelegített sütőben, nem kellet neki, csak bő félóra.

margit22006. jan. 30. 19:18 | Válasz | #276 
Maresz!

Köszi, hogy beírtad a recit! Ennek minden hozzávalója nagyon finom, úgy, hogy felteszem az elkészítendők listájára!

 © pilcher2006. jan. 30. 22:43 | Válasz | #277 
Nahát! Ez nagyon hasonlít az én sajtos csirkemellemre, csak még finomabb lehet, mert szalonna is van benne!
Kipróbálom!

 © Latsia2006. jan. 31. 01:48 | Válasz | #278 
Szia Maresz ezt mi is nagyon szeretjük!
Fennt van a képe az oldalamon...

 © Latsia2006. jan. 31. 01:50 | Válasz | #279 
Margitka ennek a Vargabéles vagy Stíriai metéltnek a receptje mellé odatennéd a Recepteknél a tulajdonos nevét? Lehet, hogy nektek nem mond semmit, de nekem itt Svédországban ő az egyetlen barátnőm...
Köszönöm szépen!

 © Latsia2006. jan. 31. 01:55 | Válasz | #280 

 © Maresz2006. jan. 31. 15:08 | Válasz | #281 
Bólyi mákos! Tészta ugyanaz mint a túrósnál! TÖLTELÉK: 20 dkg mák, 15 dkg porcukor. 1 citrom reszelt héja , 1 dl tej.

margit22006. jan. 31. 16:49 | Válasz | #282 
Szia Latsia!

Megkerestem a társalgásban a 4481-es hsz.-t, ahol beírtad a Vargabéles-Stíriai metéltet, de nem találtam a kért nevet. Ezért legjobb lenne, ha Te magad írnád oda szerkesztő módban. (Fórum-moderálás-szerkeszt-beírás-mehet)

 © alliz2006. jan. 31. 23:13 | Válasz | #283 
Szevasztok!

Nagyon finom kenőmájast csináltam ma. Régen terveztem, megcsinálta, csak az a baj, hogy nem lehet kenni, mert kemény. Vagy tejfellel fogom legközelebb puhítani, vagy formára hűtöm, és akkor szeletelni kell .

Fél kg csirkemájat, és fél kg csirkemell filét feltettem főni kevés leveskockás vízben, csak hogy ellepje, annyiban.
Közben 20 dkg margarinban megdinszteltem 2 fej hagymát, és beletettem még sülni 30 dkg húsos szalonnát összekocházva, és 5-6 gerezd fokhagymát.
Amikor a főzés és sütés kész, a húst, és a májat kiszedtem a léből, és a kicsit meghűlt sütött cuccokkal péppé turmixoltam

Nagyon-nagyon finom .
Újabb kenyérkéket sütöttem hozzá, ma a kenyerek tetejét olajjal kentem meg. Fantasztikusan ropogósak lettek.

Jó éjszakát kívánok mindenkinek !!

margit22006. jan. 31. 23:32 | Válasz | #284 
Szia Alliz!

Ilyen alapanyagokból biztos nagyon finom lett a kenőmájasod! Lehet, hogy több margarin kell bele, esetleg tejszín, érdemes még kisérletezni vele!
A kenyér olajjal való megkenését már Latsia is említette, biztos jó ötlet.
Neked is jó éjt!

 © Maresz2006. feb. 01. 19:51 | Válasz | #285 
RAKOTT tészta :
25 dkg daráthús, 25 dkg csipkés szélű kockatészta, 1 kis fej hagyma, 2 dl tejföl, 15 dkg reszelt sajt, 1 ek. margarin, 1 tojás, pirospaprika, só.
ELKÉSZÍTÉS: A hagymát kevés olajon megpiritjuk, majd beletesszük, a sót, pirospaprikát. A tésztát kifőzzük, majd átforgatjuk az olvasztott margarinnal. Belekeverjük a megpárolt darálthúst, és két kanál tejfölt. egy hőűlló tálba öntjük. A maradék tejfelt a reszelt sajttal és a tojással összekeverjük, majd a tetejére öntjük. Sütőben pirulásig sütjük.Tálaláskor még tehetünk rá tejfelt. Finom.

 © Maresz2006. feb. 01. 19:51 | Válasz | #286 

margit22006. feb. 01. 20:09 | Válasz | #287 
Szia Maresz!

Köszi a receptet! A hozzászólásból kivettem a kép maradványait, mert zavaró volt.
A reci nagyon finom lehet, legalább is az alkotórészekből erre gondolok. Kár, hogy a kép egy kicsit elmozdult, és homályos lett.

 © Maresz2006. feb. 01. 20:23 | Válasz | #288 
Sajnos nem tudok máskikat csinálni, met elfogyott!:-)

 © alliz2006. feb. 02. 10:45 | Válasz | #289 
Szevasztok!

Tegnap a kalácsok maradékából, és pár száraz kifliből máglyarakást csináltam .


A száraz kalácsmaradékokat és a kifliket összevágtam kockára, leöntöttem vaniliás-cikros tejjel. Nem kell tocsogni a tejben a tésztának, hogy el ne ázzon.
Egy jénait kikentem margarinnal, szórtam bele zsemlemorzsát. 4 almát meghámoztam, és szeletekre vágtam. A tejes tésztadarabok felét elterítettem a tál aljára, ráraktam az almát, megszórtam fahézjjal, rátettem a tészta másik felét.
Közben 4 tojássárgát izlés szerint cukorral kikevertem, tettem hozzá annyí tejet, hogy a tészta tetejéig érjen, amikor ráöntöttem. A 4 tojás fehérjéből habot vertem, cukrot is tettem hozzá, ráterítettem a tésztára, és megsütöttem.
Nagyon finom volt, a gyerekek is nagyon szerették.

Margitka!
Csináltam képeket is, a Kenyérsütőgép vásárlás topikon a 15436. sz hozzászólás alatt vannak, légyszives tedd ide is be. Köszönöm !









margit22006. feb. 02. 11:39 | Válasz | #290 
Szia Alliz!

Megtaláltam a képeket, de Te a múltkori hozzászólás számot adtad meg, ahol a kiflik voltak.... ezek a 15525-ön vannak!

A gyermekeid nagyon aranyosak! Látszik, hogy örültek a sütinek és a fényképezésnek is!


 © Maresz2006. feb. 02. 11:42 | Válasz | #291 
Hát ez is nagyon finomnak látszik!:-)Mi az a tetején? Csokoládé?

 © alliz2006. feb. 02. 11:49 | Válasz | #292 
Tényleg, összekevertem ! Olyan izgalomban voltam, mert ma tettem fel először én a képet, .Köszi !

 © alliz2006. feb. 02. 11:50 | Válasz | #293 
Unokák !!

 © alliz2006. feb. 02. 11:51 | Válasz | #294 
Nincs rajta csoki, de mivel a tojásfehérje cukorral lett felverve, a cukor karamellizálódott meg a tetején .

 © Maresz2006. feb. 02. 11:53 | Válasz | #295 
Köszi!:-) Én kis tudatlan.

margit22006. feb. 02. 11:57 | Válasz | #296 
Alliz!

Gratulálok az unokákhoz! Nem is gondoltam, hogy már ilyen nagy unokáid vannak! Igazán nagyon helyesek!

margit22006. feb. 02. 21:45 | Válasz | #297 
Gluténmentes Csíkos kalács - Jani receptje

270 ml langyos tej
30 dkg Emese süteménypor
10 dkg Mantler liszt
2 egész tojás
5 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
2 nagymérő cukor
(mivel az Emese sütemény por édes)
1 csomag vaníliás cukor
0, 5 kismérő só
1 csomag szárított élesztő
Sütni: normál programon, II. fokozat, közepes szín. (3. óra)
Csengetéskor lehet beletenni: kis citromhéj, 1 marék mazsola áztatottan,
Nálam 2: 17-kor van még 2 perc az utolsó dagasztásból hátra, ekkor lehet beletenni 1-2 kanál kakaóport, hogyha csíkos kalácsot szeretnénk.






margit22006. feb. 04. 20:47 | Válasz | #298 
Láttam az indexen, hogy Latsia talált egy jónak tűnő liszérzékeny receptgyűjteményt. Maceszka és Jani a figyelmetekbe ajánlom:

Lisztérzékeny receptek


valamint muffin receptek is vannak az alábbi linken:

Lisztérzékeny muffin receptek




 © Latsia2006. feb. 04. 20:56 | Válasz | #299 
Yessss!
Pont írni akartam, hogy írd be léccí, és lám...bárcsak minden kívánságunk ilyen gyorsan teljesülne...


Első ... 2 3 4 [5] 6 7 8 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker