a medwefórum 2009 augusztusában bezárt

2012 május végéig élt a medweblog
Fórum   >>   Kenyérsütés otthon - gépben vagy sütőben
a kenyeres oldal fóruma
sikér szejtán néven a bioboltokban kapható

Ez a téma le van zárva!

Listázás fordított időrendi sorrendben


 kw142007. márc. 29. 15:52 | Válasz | #1697 
Szia!

Ha jól tudom a te géped teljesen megegyezik a Clatronic BBA 2605-el. Az alábbi címen megtalálható a kezelési utasítása: www.clatronic.pl/instrukcje.php

 dorina2007. márc. 30. 16:22 | Válasz | #1698 
Sziasztok!
Most vettem egy Hausmeister HM l300 -as kenyérsütőgépet. Valakinek van valami tapasztalata vele kapcsolatban?
A programjaival meglennék elégedve, csak ezek az előmelegítések nem tetszenek. Egyáltalán létezik olyan két karos kenyérsütő amelyiken nincs előmelegítési funkció? Sajnos én nem találtam.

 Márti2007. márc. 31. 17:38 | Válasz | #1699 
Szia Katus!
Márti vagyok,olvastam a kenyér sütési gondjaidrol. Sokkal egyszerübb és könyebb a kenyér sütés mint ahogyan gondolod, nekem se sikerült elsöre inkább ugy 3 jára de már anyira fejlesztettem hogy, sikeres kenyereket tudok sütni.És nem csak kenyeret hanem fonot kalácsot is. Bármilyen más sütit amelyet dagasztanikel.Mondok egy jó receptet ha betartod az arányokat akor sikerülni-e kel.Hozávalók a kenyérhez:52dkg liszt ezt keverheted bármilyen arányba fehér kenyérlisztel, magvaslisztel,rozsosal is vagy felesbe is, lényeg hogy 52dkg legyen, ezt kiméred elsönek ezt félre teszed utána 3deci langyos vízet teszünk a keverö edénybe, 2szem kockacukor, ha kaptál a kenyérsütö mellé mérökanalat annak a kisabbik felével 2jócsapottkiskanálal tegyélbele sót,majd rámakockábol egy pupozott evökanálal nembaj ha kicsit több mivel etöl nem szárad ki a kenyér igy tóvább is el ál.Hozá öntjük a lisztett, és ugy 2dgk élesztöt ha nemtudod kimérni a felénél picit kisebb.Nem kel fel futatni csak ugy szord a liszt tetejére. Én az 5. fokozaton szoktam elkészíteni de nem a gépben sűtöm ki hanem a sütöben. Ezt az adagot igy csakk a sütöben lehet megcsinálni mivel kifut a kenyérsűtöben. De hid el igy is nagyon finom, és áramban gazdaságosabb is.Mivel a sűtésnél használ több áramot.Ha kész vagy az elkészítésével akkor be is gyujthatod a sütöt hogy felmelegedjen mire elkészül a gép a dagasztásal. Ha kész a gép akkor még várj kicsir mig az edény feléig megnem kel a tészta, majd vedki, de langyos nyujtódeszkára ted, nehogy viszaessen.Majd megformázhatod sütöformához és a tetejét beis vághatod mint a kegyerekét ahogy tátod, neféjtöle ha egy kicsit visza ugrik, nembaj ha már benevan a formában, a gáztüzhej közelébetéve hagyod kelni, takardle könnyü könyharuhával.Mikor már látod, hogy feljőt és jó nagy majdnem a duplája vagy több akkor a sütöt lentebb veszed ugy félálásba ha akarod tetejét megszorhatod bármivel, de kenyd meg valamivel, hogy ráragadjon a magvak vizel vagy tojás sárjájéval de ezt inkább nem javaslom, én nem szoktam megkeni sem és megszorni sem. Beteheted a sütöbe adig kel sütni mig szépközepes barna nem lesz. /formanélkül is megsütheted teflonos tepsiben hoszukáskenyeret formázol és minden más ugyan az / Jóétvágyat remélem sikerülni fog.

 Horváth Gábor2007. ápr. 02. 15:39 | Válasz | #1700 
Szevasztok Kenyérsütők!
Nincs valakinek egy fölösleges sütővödre?(Nethaus kenyérsütő gépbe való)
Megvenném...

 Lacás2007. ápr. 12. 11:57 | Válasz | #1701 
Hali All!
Alaska kenyérsütőgéphez keresnék keverőlapátokat. Ha van valakinek, vagy tud valami címet ahol lehet szerezni ilyet, kérem írjon!
Sikerült elcseszni egy mosogatásnál, nagyon tapad rá a tészta... :-(((

KöszöNEttel: Lacás

eladok@mail.tvnet.hu

 Judit Mária2007. ápr. 16. 20:08 | Válasz | #1702 
Kedves konyhatündér.Vigyázz a sütnivaló lisztkeverék tele van tartóősítóval, emulgáló szerekkel, E 200-600ig. Én azért sütök kenyeret,hogy ezektől megmeneküljek.

 Judit Mária2007. ápr. 16. 20:08 | Válasz | #1702 
Kedves konyhatündér.Vigyázz a sütnivaló lisztkeverék tele van tartóősítóval, emulgáló szerekkel, E 200-600ig. Én azért sütök kenyeret,hogy ezektől megmeneküljek.

 konyhatündér2007. ápr. 19. 13:31 | Válasz | #1703 
Köszi szépen !! Én is csak a végső elkeseredésemben nyúlok hozzá...

 Eszter2007. ápr. 20. 19:58 | Válasz | #1704 
Sziasztok!
2 éve sütök már kenyereket, az egyik legjobb receptet itt találtam. De én a kenyeret nem a kenyérsütőben sütöm meg, azt csak dagasztásra használom, hanem a gázsütőben, és találtam egy nagyon jó trükköt: sütőzacskóba teszem (pár helyen ki kell lukasztani a zacskót) és így olyan ropogós kenyerem lesz mindig, mintha csak pékségben sütötték volna! És nem esik be a teteje, olyan az alakja, amilyennek akarom és nagyon hamar megsül! (600g-os kenyér kb 30-40 perc alatt) Ajánlom mindenkinek!

 © Nora2007. ápr. 23. 10:10 | Válasz | #1705 
Már több helyen olvastam erről a sütőzacskós megoldásról, de még nem próbáltam. Nem tudom elképzelni gyakorlatban... a ragacsos, nyúlós tésztamasszát beledugom egy sütőzacsiba, ami belül mindenhova odakenődik, odaragad? és a formáját megtartja, amilyenre formázom? Mert az is probléma volt korábban, hogy a sülés közben nőtt ugyan, de keresztben "folyt" szét, így szép nagy, lapos lepényeim lettek. Vagy tegyem be valami sütőformába?

 Léda2007. ápr. 23. 14:10 | Válasz | #1706 
Kedves Eszter!Ha van időd és kedved légyszíves írd le a receptet.Én 12 éve probálkoztam először a kenyérsütéssel.Többféleképpensütőttem(kisérletezni szeretek) magos,krumplis,rozsos,korpás kenyereket,szigoruan lerben,akárcsk Te,csak én kézzel dagasztottam.Érdekel,hogy csinálod a tésztát?! Hol lehet kapni sütőzacsit?Köszönöm a választ előre is.Üdv

 istvan2007. ápr. 24. 09:54 | Válasz | #1707 
valaki kuldjon alaskabm2000 magyar leirast.koszi

 dorina2007. ápr. 24. 17:08 | Válasz | #1708 
Konkrétan mire vagy kiváncsi?
Az én gépemen magyarul vannak a feliratok.

 Bagi Marianna2007. ápr. 25. 13:07 | Válasz | #1709 
Miért kell a kenyérhez ascorbinsan? ha kihagyom mi lesz?

medwe2007. ápr. 25. 13:09 | Válasz | #1710 
Semmi.
Az aszkorbinsav az élesztőnek segít egy kicsit.

 © tanti2007. ápr. 26. 08:11 | Válasz | #1711 
Szia!
Zacsit a DM-ben szoktam venni, de minden
áruhálánc üzletében láttam már.
Hivatalos neve "Alu-fix sütőzacskó, zárószalaggal". Az alufóliák, folpackok és a sütőpapírok környékén keresgéld.
A celofánhoz hasonlít legjobban, különböző nagyságban kapható.
Hasznos jószág, mert a kenyéren kívül a húsok, zöldségek, hurka sütése után nem kell sikálni
a tepsit és a rert!:)

 © tanti2007. ápr. 26. 08:24 | Válasz | #1712 
Szia!
A jól kidagasztott és megkelt kenyértészta rugalmas, lisztes kézzel formázható,nem ragacsos, nem tapad.
Gépből kivéve jól átgyúrod, megformázod és belecsusztatod a zacsiba, majd egy olyan edénybe teszed, amilyen formát akarsz.
Természetesen a zacsi mérete fontos.
A félkilós kenyerekhez a 25x38-ast szoktam használni, a nagyobbakhoz az "extra nagy"-ot.

 © Nora2007. ápr. 26. 10:07 | Válasz | #1713 
Nagyon köszönöm Tanti!
Feltétlen kipróbálom!

 © tanti2007. ápr. 26. 13:20 | Válasz | #1714 
Lehet, hogy megvettek érte, de én tuti receptet nemtok írni a kenyerekről.
Sem gépben, sem hagyományosan.
Hetente kétszer sütök (kézzel dagasztva, tepsiben), de mindegyik más, ui. a kenyértészta egy "élő" valami, amit tapintással kell érzékelni.
Sok múlik a lisztek minőségén.
Hiába "00"-ás, de pl.: a komáromi malom termékeit évek óta nem veszem, mert piszkos, zsizsikes és darabos, pedig a 90-es évek közepén az ún."félfogós" lisztjük szuper volt.
Aztán meg nincs patikamérlegem.
Írjátok a receptekben, hogy 2,5 dkg élesztő..., hogy a fenébe centizzem ki?! kettétöröm az ötdekásat, oszt jól van:)

A lényeg, hogy én kizárólag az ujjam bögyeire hagyatkozom kenyérsütéskor.

 © tanti2007. ápr. 26. 13:32 | Válasz | #1715 
Kedves Medwe!
Kérlek töröld ki a hozzászólásomat, mert így visszaolvasva asszem, rosszat írtam.

Bocsánat!!!!

 © kicsitüss2007. ápr. 26. 13:56 | Válasz | #1716 
Ez természetes! Arra hagyatkozom én is, és nem csak a kenyérnél!

 Léda2007. ápr. 26. 16:28 | Válasz | #1717 
Kedves tanti! Köszi a tippet,már meg is vettem a sütőzacskót.Megértelek,hogy nem tudod megadni a mennyiséget,mert én sem mérek szinte semmit,mindent szemre sütők és mindig sikerűl.Én is az ujjam bögyeire hagyatkozom.

 Léda2007. ápr. 26. 16:41 | Válasz | #1718 
Apropó aszkorbinsav.A nagymamám kemencébe sütőtte a kenyeret,nagyon finomakat,de,már nem él,sajnos).Ő kovásszal sütőtt.Mikor Apámat kérdeztem,mi kell a kovászba?azt mondta"fiam,tegyél bele ecetet"Attól eltekintve,hogy nem kemencében sütők,emlékeztet a mama kenyerére az én kenyerem.Ezzel,csak azt szerettem volna mondani,hogy aszkorbinsav helyett jó az ecet is.Bele kell keverni a kovászba.

 dorina2007. ápr. 26. 17:33 | Válasz | #1719 
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!Ki szokott magvakat tenni a kenyérbe (lenmag,szezámmag, napraforgómag stb.)? Nagyon szeretném kipróbálni, de nem tudom hogy kell őket beletenni. Megkell előtte pirítani, vagy beáztatni, vagy semmit nem kell velük csinálni, csak a csipogásnál hozzászórni a tésztához? Hallottam már olyat is, hogy az üstnek nem használnak a magok, mert megsérthetik a teflont. Igaz ez?

 Léda2007. ápr. 26. 18:55 | Válasz | #1720 
Szia!Ha a gépben sütsz,akkor a többi anyaggal együtt kell bele tenni,szerintem,én kézzel dagasztok,ott célzserű dagasztás után bele tenni,hogy miközben gyurod a tésztát,ne bökje a kezed,pl: a tökmag.A magokkal nincs semmi tenni való,csak hozzá keverem a dagasztott tésztához.A tetejére is szoktam szórni,az kellemesen megpirul és nagyon jó íze lesz.Ha a megkelt tésztára rá szórod akkor csak a tetején lesz?!De lehet,hogy más többet tud erről mondani neked.Addig is sok sikert.

 kw142007. ápr. 26. 20:09 | Válasz | #1721 
Szia! Ha magokat teszek a kenyérbe, akkor egy kicsit megpirítom őket, mert akkor intenzívebben érezni az ízüket. A lenmagot van aki áztatja és úgy teszi a kenyértésztába. Ha megpirítod, akkor fedő alatt csináld, mert kipattog. Csipogáskor szoktam beszórni. Eddig nem vettem észre, hogy megsértették volna a teflonozást, de nem sok ilyen kenyeret sütöttem.

 Török Ildikó2007. máj. 02. 17:09 | Válasz | #1722 
Hol tudnk hozzájutni Bomann 566-os kenyérsütőhöz való keverőlapáthoz Debrecenben?

 kw142007. máj. 03. 17:12 | Válasz | #1723 
Szia!
Próbáld meg Digitel System Kft.-t. Wesselényi u. 47. 52/530-577

 anaisz012007. máj. 07. 11:34 | Válasz | #1724 
Sziaztok!
Teljesen új vagyok a kenyérsütés terén.Egy Nethaus4520-as gépem van két lapátos.
Ha esetleg valakinek van e gép terén tapasztalata szívessen venném.
Olyan hiányos a leírása,hogy azt se tudom hogy mi mit jelent.A cipóméretnél ez van csak megadva 2.0 LB,2.5 LB, 3.0 LB.Ezek az arányok dekában mit jelentenek?Van valakinek tippje?És még az érdekelne,hogy melyik cipóméreten mennyi lisztből érdemes sütni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Egy kezdő.

 Mariva2007. máj. 11. 12:59 | Válasz | #1725 
Mindenkinek Szia!
SOS szükségem lenne egy teljes kiörlésű liszt/tek/ből készülő kenyér receptjére. Kézzel szeretném dagasztani, bár van kenyérsütöm, és egy közepesméretű puding sütőben szeretném kisütni. Ha nagy marhaságot tervezek, csak nyugodtan taszítsatok oldalba

 edina2007. máj. 15. 17:03 | Válasz | #1726 
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni ,hogy hol juthatok hozzá ALASKA BM2000 kenyérsütőgéphez való keverőlapáthoz Veszprémben vagy a környéken?

 Tamara2007. máj. 18. 11:00 | Válasz | #1727 
Helló!! Sajna én is kidobtam mosogatásnál a kenyérsütő lapátot. Hol lehet szerezni ALASKA BM. 2000 típoshoz?? köszi

 © tanti2007. máj. 18. 12:40 | Válasz | #1728 
Szia!
Olvass vissza jópár oldalt és kísérletezz.
Rengeteg receptet közzétettünk már itt, de a Googl-ban is kotorászhatsz.
Abban viszont egyetértünk sokan (e Fórumon), hogy a kenyérsütésnél nincs tuti recept, hisz az egy "élő tészta", sok függ a dagasztás idejétől, a lisztek minőségétől és milyenségétől, az adalék anyagok mennyiségétől.

Jó kísérletelzést!:)


 © tanti2007. máj. 18. 12:43 | Válasz | #1729 
http://www.hazikenyer.hu/liszt.php

 RitaL2007. máj. 18. 15:06 | Válasz | #1730 
Sziasztok!
1 hete vettem a kenyérsütő gépemet. AFK BM3 típusú. Sütöttem vele egy pár kenyeret, de nem igazán sikerültek. Tegnap aztán rájöttem a problémára. A géphez adott mércés pohár rosszul van bejelölve! Nem a pohár aljától kezdi a számolást, hanem feljebb. Tehát amikor 200 ml-ig töltöm a poharat valójában már 235 ml van benne. Úgyhogy most vettem egy cumisüveget, azzal fogom mérni a vizet a kenyérhez. Egy kérdésem is lenne hozzátok. Sikért kell vagy érdemes a BL-80-as liszthez is tenni? Elvileg elég magas a sikértartalma, nem? Vagy csak, ha más Graham vagy rozslisztet is tesztek a kenyérbe?

 budaiak2007. máj. 20. 13:50 | Válasz | #1731 
Igen nagyrabecsülöm Medwe Ur összeállításait, s most a kenyérsütés rejtelmeihez érkeztem.Mindennel egyetértek, de meg kell jegyeznem, hogy a szejtán már sikér néven is megtalálható az értelmesebb tulajdonosu naturboltokban.Van viszont két kérdésem: a diabetikus/fogyasztó(??) hatású GUÁR liszt hol található minden más adalék nélkül, és az ezzel történő kenyérsütésnél milyen mennyiséget szabad a keverékbe tenni??

 Horváth Gábor2007. máj. 23. 13:25 | Válasz | #1732 
Szevasztok Kenyérsütők!
Nincs valakinek egy fölösleges sütővödre?(Nethaus kenyérsütő gépbe való)
Megvenném...

 Kemmerné Kiss Adrienne2007. máj. 25. 16:54 | Válasz | #1733 
Nézegettem a honlapodat Medwe . Segítséget szeretnék kérni a következőben: Férjem cukorbeteg lett és a betegsége mellé kapott A4.es papirt amelyen péksütemények ill. különböző élelmiszerek szénhidráttartalma van feltüntetve. A legalacsonyabb szénhidráttartalmú kenyér neve "Levegő kenyér". Élelmiszer és kenyérboltban is kerestem, de nem ismerik. Ajánlottak helyette másik kenyeret, de az mindennapi étkezésre megfizethetetlen.Ha esteleg megtudnán írni a receptjét nagyon- nagyon megköszönném. Adrienne

 Kemmerné Kiss Adrienne2007. máj. 25. 17:06 | Válasz | #1734 
Nézegettem a honlapodat Medwe . Segítséget szeretnék kérni a következőben: Férjem cukorbeteg lett és a betegsége mellé kapott A4.es papirt amelyen péksütemények ill. különböző élelmiszerek szénhidráttartalma van feltüntetve. A legalacsonyabb szénhidráttartalmú kenyér neve "Levegő kenyér". Élelmiszer és kenyérboltban is kerestem, de nem ismerik. Ajánlottak helyette másik kenyeret, de az mindennapi étkezésre megfizethetetlen.Ha esteleg megtudnád írni a receptjét nagyon- nagyon megköszönném. Adrienne

 Gondáné Fülöp Andrea2007. máj. 29. 19:19 | Válasz | #1735 
Milyen gépet ajánlotok gyakorlott kenyérsütők? Mi most szeretnénk kiprobálni a bolti helyett.

 © Nora2007. máj. 30. 10:18 | Válasz | #1736 
Nekem a legolcsóbb, névtelen (Trion) van a metró áruházból. 10e Ft alatt az ára, és semmi baja 2,5 éve.

 Stella2007. jún. 10. 12:05 | Válasz | #1737 
Hauser BM 891 típusú géphez keresek használati útmutatót, alap receptet. Segítséget előre is köszönöm! ;)

 lufy012007. jún. 27. 23:40 | Válasz | #1738 
Kemmerné Kiss Adrienne!
http://www.kenyersutes.hu/shop.php
Itt rendelhető fogyi-diabetikus sütőkeverék, a csomagon lévő recepttel, gépben megsütve (fehér kenyér program) kiváló diétás kenyér készíthető, ellentétben a boltokban kapható kalácsízű diétás kenyerekkel.

 Major András2007. jún. 29. 14:41 | Válasz | #1739 
Segélyként Komáromi fehér kenyérkeverék lisztet kaptam. Kérdésem, hogy süteményt -amibe tejföl és margarin van- lehet e ebből a lisztből készíteni? A válasz sürgős lenne! Üdv.: Major A.

 © Tincsike2007. jún. 29. 14:57 | Válasz | #1740 
Szia!

Nézd meg az összetevőket, ha jól tudom ezekben a keverékekben benne van már az élesztő is. Úgyhogy csak akkor használd sütihez, ha kelt tésztát szeretnél.
Ha nincs benne élesztő, akkor is érdemes megnézni, hogy mennyi só van benne, mert a kenyérbe kell elég sok, ami sütiben nem biztos, hogy jó.

 csabai2007. júl. 02. 09:58 | Válasz | #1741 
Szia! Segítséget szeretnék kérni.Elromlott a hausmaister 1300-as kenyérsütőm,de eltünt a jótállási papirja.Ha valaki tudna segíteni,hogy Komárom megyében hol van szervize, nagyon megköszönném.

 Kiss Csaba2007. júl. 05. 16:20 | Válasz | #1742 
Szeretnék infót kérni mert szükségem lenne egy hausmeister kenyérsütőhöz egy sütőbetétre.Ha vki tud ilyet legyenszíves segíteni! picur74@tvn.hu

 k.jojo2007. júl. 06. 05:45 | Válasz | #1743 
Szia ! menj ki vasárnap a bolhapiacra

 Robzie702007. júl. 07. 13:25 | Válasz | #1744 
Sziasztok!

Ismét kedvet kaptunk a kenyérsütéshez:-) Van egy Severin BM3982-es gépünk. Ám adódott egy kis probléma! Emlékeszem mikor vettük vhonnan sikerült magyar használati utasítást szereznem de vhová elkeveredett. Vkinek nincs esetleg?

 solya2007. júl. 10. 13:34 | Válasz | #1745 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Nethaus (NH - 4510) kenyérsütőhöz keresek használati utasítást.
Előre is köszönöm!

 Netty2007. júl. 11. 15:26 | Válasz | #1746 
Sziasztok!

Olvastam a sütőben elkészíthető kenyérről.
Azt viszont nem találom sehol,hogy hány fokon kell sütni a kenyeret.
Nekem hőlégkeveréses elektromos sütőm van.
Köszi a választ
Netty

 Netty2007. júl. 11. 15:26 | Válasz | #1747 
Sziasztok!

Olvastam a sütőben elkészíthető kenyérről.
Azt viszont nem találom sehol,hogy hány fokon kell sütni a kenyeret.
Nekem hőlégkeveréses elektromos sütőm van.
Köszi a választ
Netty

 Netty2007. júl. 11. 15:28 | Válasz | #1748 
miért ment el háromszor?:)

 Becker József2007. júl. 15. 08:36 | Válasz | #1749 
Szia! Mért szárad ki a kenyér másnapra? Hogyan lehetne ezt megakadályozni?

 kw142007. júl. 15. 09:26 | Válasz | #1750 
Szia!

Tegyél a kenyérbe 1-2 evőkanál zsiradékot (olaj, margarin, zsír). A folyadék egy része legyen tej, joghúrt, vagy kefír.

 Becker2007. júl. 16. 10:42 | Válasz | #1751 
Szia kw14!
Köszönöm, de eddig is használtunk 2 ek. olajat, ill. 1 doboz kefírt. De sajna még ezek után is kiszárad. Ezeket a mennyiségeket a recept alapján tettük bele. Segítsetek!!!!

 © tanti2007. júl. 16. 13:22 | Válasz | #1752 
Szia!
Talán a tárolással...

Általában - kihűlés után - vászonzacsiba téve rakom a kenyértartóba.
Ebben a melegben viszont a hűtő "zöldséges" rekeszébe pakolom. Két nap múlva sem száraz.

 Robzie702007. júl. 17. 13:59 | Válasz | #1753 
Kovász kell bele.

 yosq@enternet.hu2007. júl. 19. 14:37 | Válasz | #1754 
A HAUSER typ. kenyérsütőgépeknek tudomásom szerint nincsen megyei képviseletük.Én a következő címen tudtam beszerezni minden alkatrészt a javításhoz: SEC kft. BP.Thököly-ut 46. tel:06-1-422-1545. Üdv. YOSQ

 Liza2007. júl. 25. 18:04 | Válasz | #1755 
Érdeklődni szeretnék, hogy azóta sikerült-e dagasztókart kapni a géphez. Mert nekünk is elveszett at egyik. Ha igen, írd meg légyszi, hogy hol kaptál?

 Eszter2007. aug. 19. 19:10 | Válasz | #1756 
Miért kell ascorbinsav a kenyérbe?

 Eszter2007. aug. 19. 19:44 | Válasz | #1757 
Olvasom az oldalt, hát itt a válasz a kérdésemre ascorbinsav-ügyben. De jó!

Örömömben közreadom a barátnőm puha pizzatészta receptjét, amit - természetesen - kenyérsütőben készitek. Hozzávalók a betevés sorrendjében:
2,5 dl langyos tejben elkevert 2 dg élesztő
1 egész tojás
2 evőkanál olaj
3 db közepes főtt krumpli reszelve
40 dg liszt
1 pupos teáskanál só

Az elkészült tésztát olajos kézzel egy gáztepsiben szétnyujtom. Hagyom még kelni a tüzhely tetején, amig bemelegszik a sütő, azután 180 fokon kicsit elősütöm mielőtt megpakolom.(max 10 perc)
Remélem, mindenkinek sikerül, aki kipróbálja

 Kitti2007. aug. 20. 21:30 | Válasz | #1758 
Hol lehet venni Bomann kenyérsütő géphez keverőlapátot? Köszi a segítséget!!!

 Kitti2007. aug. 20. 21:30 | Válasz | #1759 
Hol lehet venni Bomann kenyérsütő géphez keverőlapátot? Köszi a segítséget!!!

 © Levin vagyok2007. aug. 23. 10:22 | Válasz | #1760 
Üdvözlet!
Tegnap vettem végre egy kenyérsütőgépet, mert elegem lett a bolti, nagyáruházi műkenyerek adalékanyagokkal telepakolt "ízvilágából". A típus: Hausmeister HM1300. from Tesco. :)
Ma akarom kipróbálni a használati útmutató szerinti első, alaprecepttel, hogy megbizonyosodjak: a gép működik-e? Már nekiláttam olvasni ezt a fórumot is, kb. 2006 év elejétől idáig. Ígérem, nem fogok kérdezni :D, csak most egyetlen kérdés: akinek van ilyen gépe, annak mi a tapasztalata ezzel a típussal? Az én személyes véleményem így, egyelőre gyakorlati tapasztalatok hiányában, hogy ezek a gépek - ha nem hibásak eleve -, akkor azért nagyjából azonos minőséget tudnak produkálni, miután a technológia is lényegében ugyanaz. A programok lehetnek azok az eltérések, amelyek az árat befolyásolhatják, meg természetesen a gépek márkaneve!
Na, most ennyit, még áztatom az üstöt és a keverőlapátokat (kétlapátos ez a típus!), hogy a gyári szagot csökkentsem, aztán indul az első, egyelőre csak alaprecept szeinti beüzemelés! :)

 © Levin vagyok2007. aug. 23. 16:36 | Válasz | #1761 
Na, kérem... Kész lett a legelső, a géphez adott leírásban javasolt alaprecept szerinti fehérkenyerem!
BL 80-as, tescós kenyérlisztből, hozzá most elsőre még zacskós élesztő (a műszaki leírás ezt írja!), vaj, víz, cukor, só.

A legelső benyomásom, miután kivettem a kenyeret az üstből, belevágtam, kóstoltam: basszus, ennek remek íze van!! de...! A teteje nem süppedt be, ez igaz..., ugyanakkor egy vékony kéreg, héj sült, alatta azonban a tészta félig "lent" maradt, azaz nem ment fel. Megsült ez is, csak nem egyenletesen! Az íze még így is nagyon jó.

Magáról a gépről (Hausemeister HM 1300): szerintem működik, működni fog..., ezzel nem lesz talán komoly baj. A két keverőlapát belesült a tésztába, de a kenyér könnyen kijött az üstből, és a géphez adott kis kampóval gyerekjáték volt kiemelni a tésztából mindkettőt.
A műszaki leírás: szerintem jó és érthető, világosan fogalmaz, de itt is van "de"!
A receptek két kenyérméretről szólnak, nevezetesen 1,5 lb, illetve 2 lb méretekről.
A gép programpaneljén viszont "élből" 2 lb és 2,5 lb mennyiség van feltűntetve, amivel én is csak akkor szembesültem, amikor délelőtt indítottam az alapprogramot.
Szerintem a mellékelt használati útmutatóban található receptek nem igazán ehhez a géphez készültek, ez bizony valahonnan össze lett ollózva.
Míg sült a kenyér, olvasgattam a vonatkozó honlapokat, fórumokat és az a gyanúm támadt, hogy ez az un. Hausemeister géptípus talán a Hauser márkanév egy "tovább hasznosított" (lopott?) változata, nagyon hasonlít ugyanis a Hauser BM 801-es géptípusra.
Ettől függetlenül még lehet ez is jó gép..., én nagyon remélem!!
Még egy apró hiba: a géphez adott mérőpoháron egyszerűen alig lehet olvasni a jelzett mennyiséghatárokat, baromi halványak a jelzések.

Ja, és még valami! Sokszor olvastam, hogy egyes géptípusokhoz nem adtak a vásárláskor magyar nyelvű leírást, tartozékokat, ami csak otthon, kicsomagoláskor derül ki általában!
Na, de Hölgyek/Urak! Nem utólag kell siránkozni, hanem a boltban a vásárláskor szépen alaposan megnézni, hogy minden benn van-e a dobozban? Ha az eladó nem hajlandó kinyitni a dobozt, akkor szépen távozunk az üzletből, és megyünk oda, ahol a kereskedők azt az alapszabályt követik: első a vevő! :D

Na, most ennyit. Már dresszírozom magamat a krumplis kenyérre.

 © Levin vagyok2007. aug. 24. 17:48 | Válasz | #1762 
Most sül a gépben Medwe burgonyás kenyere, én még tettem a tésztához a biztonság kedvéért két evőkanál étolajat is. Sikér, zabkorpa van benne, az aszkorbint kihagytam.
Megdolgoztatom a masinát ebben a három napban, hogy ha netán van valami hibája, az minél előbb kiderüljön.

 Görögteknős2007. aug. 25. 15:45 | Válasz | #1763 
Szia Levin!
Nekem is pont ilyen gépem van, és tényleg jó! A méretekkel valóban nem stimmel valami. Ha a leírás szerinti kisebb kenyeret készítem, sokszor a sülés végén kilátszik a fél lapát, a kenyér nem tölti meg az üstöt.(Az íze és az állaga teljesen rendben van.)Vajon hogy lehet "átméretezni" a recepteket?

 © Levin vagyok2007. aug. 25. 16:25 | Válasz | #1764 
Na, helló, végre valaki!
Amit írsz, az szerintem nem biztos ám, hogy csak az (el)méretezés miatt van.
Lehet a liszt vagy akár az élesztő minősége miatt is.
Én pl. legelőször a leírás szerinti kezdő, alapreceptet próbáltam, pontosan azokkal az adagmennyiségekkel, amit javasolt a gyári recept, és remekül bedagasztotta a tésztát, mindjárt legelsőre. Igaz - ezt már írtam is - hogy nekem nem jött fel teljesen a tészta, egy vékony kéreg sült a tetején, ami alatt lett egy kis lyuk belül.

Tegnap aztán megcsináltam Medwe itteni krumplis kenyér receptjét, ami már tökéletes lett formára is, ízre is (oké, egy kicsit túl sóztam, de ennek is megvan az oka).
Szerintem próbálkozz az itteni receptekkel is, az itt megadott méretekkel! Véleményem, hogy csak a gyakorlati, személyes tapasztalat alakíthatja ki, hogy pl. ehhez a géptípushoz melyek lesznek a megfelelő adagok?
Az a bizonyos sikér, amit itt már többen is javasoltak, szerintem csodákra képes, bioboltban lehet kapni, 400 Ft egy 25 dekás csomag.

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 09:56 | Válasz | #1765 
Helló, Görögteknős! Neked írom, mert Neked is ez a géptípusod van. Megsütöttem a géphez mellékelt tojásos kenyér receptjét is, itt az adott és javasolt vízmennyiség egy részét három tojással kell helyettesíteni. Nekem ez a tészta ízre nem vált be.
Mindent rendben megcsinált a gép, kevert, dagasztott, sütött, csak maga a kész kenyér íze valahogy nem lett az igazi.
A tojás szerintem mehet a piskótába, a nokedlire, a krémesbe..., kenyértészába nem való!! ...de ez persze egyéni ízlés kérdése.

medwe2007. aug. 26. 10:11 | Válasz | #1766 
Tojásos kenyér, pfuj!
A géphez mellékelt receptek általában használhatatlanok, csak a mennyiségek és az arányok miatt miatt érdemes tanulmányozni őket.

Átméretezni a kenyeret az arányok betartásával érdemes, de csak akkor, ha van a programok között olyan, ami tudja kezelni a növelt mennyiséget.
Ellenkező esetben sületlen vacak lehet a végeredmény.

Nekem Trisám van, épp egy félbarna sül benne, már tele a ház az illatával, de a gyári mennyiségek közül a legkisebb kenyér ebben sem jó, mindig valaki formátlan szörny kerül ki belőle. Ezért nem is csinálok egykilósnál kisebb veknit.

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 10:36 | Válasz | #1767 
Medwe, osztom maximálisan a véleményedet, de hogy osztani tudjam azt, előbb ki kellett próbálnom a tojást is.
A krumplis kenyered azonban tényleg remek, csak a só adagolásával kell vigyázni, különösen akkor, ha a krumpli főzővizét is sózzuk, majd azt a tésztához adjuk.
Én azt mondom, hogy talán az alapanyagokat kell letesztelni elsőre, aztán már lehet variálni majd az adagolásokkal is. Ez a tescós BL 80-as liszt úgy néz ki, hogy nem is rossz a gépekbe.

Milyen is a géped pontosan? Én nem ismerem ezt a típust, pedig mielőtt az enyémet megvettem, azért körülnéztem a "piacon".

medwe2007. aug. 26. 11:24 | Válasz | #1768 
a gépről egy éve írtam részletesebben, fotókkal,
csináltam hozzá Neked egy linket, remélem, működik.

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 11:33 | Válasz | #1769 
Köszönöm, néztem!
Nekiálltam olvasni a fórum hozzászólásokat már korábban a legelejétől, és amint látom, ez a 4. oldalon van, idáig még nem jutottam, de ideérek..., komolyan mondom.

Nem édekes, hogy ezek szerint a többségünk a kevésbé ismert márkaneveket választja ezeknél a gépeknél? Pedig gyárt kenyérsütőt a Bohmann, a Kenwood, a Panasonic is, és mégis maradunk az "névteleneknél"? Erről azért megvan az én véleményem és sejtésem is itt lejjebb, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy jó legyen a kenyér!

Medwe, mégegyszer kösz..., ma egy fűszeres gépi sült kenyértészta izgatja a fantáziámat...

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 11:38 | Válasz | #1770 
Ja, még csak annyit, hogy ezek szerint akkor Te is a "fekvő kenyeret" részesíted előnyben. (?)

medwe2007. aug. 26. 11:53 | Válasz | #1771 
Valahol lejjebb már írtam, hogy ezektől a gépektől nem szabad sokat várni, nagyjából egyformák.
A Bomann nekem nem számít nevesnek, különösen azután, hogy az első gépem ilyen volt és nem szerettem.
A Kenwoodot sem tartom különösebben nagy névnek és hiába cseng jól a Panasonic is, szórakoztató elektronikában vitathatatlanul jók, de mit keresnek a konyhában?

Igen, a fekvő kenyér nekünk használhatóbb, mint a nehezen szeletelhető és aztán problémásan kenhető és túl böhöm álló.

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 12:06 | Válasz | #1772 
Nekem az a meglátásom, hogy a mai világban minden technikai gépet, kezdve a konyhai kisgépektől egészen az autókig, eleve úgy állítanak össze, hogy max. 2-3 évig üzemeljenek üzembiztosan, majd utána a cél, hogy a vásárló újat vegyen.
Emlékeim szerint őseink porszívót, televíziót vagy pláne egy kocsit az átkosban általában egy, vagy legalábbis egy fél életre választottak és vettek (és ezek ki is tartottak addig!)..., a kenyérsütő gépekről most nem szólok, mert ez az átkosban egyszerűen ismretlen fogalom volt!

Panasonic..., milyen frankó is lenne egy CD lejátszós sztereó kenyérsütőgép?!

 © Tincsike2007. aug. 26. 13:07 | Válasz | #1773 
Szerintem a Kenwood jól variálható, masszív konyhai cuccokat készít. Attól, hogy nem ismered, még egy nagy márka. (következésképpen nem is olcsó)
A Panasonic meg szintén minőségi konyhai dolgokat árul, nekünk pl. Panasonic mikrónk van, és elég jó darab.
Miért kellene megmaradnia a szórakoztató elektronikánál?

medwe2007. aug. 26. 13:31 | Válasz | #1774 
Igen, ez a helyzet, de sajnos egyre több az olyan sztori, amikor a hiperszuper termék egy hónappal éli túl a garanciaidőt, utána fődarabcserés. Lehetőleg drágábban, mint az új.

A napokban ért véget egy ilyen kalandom.
Két éve vettem Londonban egy Nikon Coolpix 4600 gépet.
Két hónappal élte túl a garanciaidőt.
Szó nélkül behalt, nem lehetett bekapcsolni.
A NIKON Hungária 1200 Ft-ért adott árajánlata szerint panelhibás, a javítás 50.000 Ft.
Én a gépet 45e Ft-ért vettem...
Köszöntem, nem kértem.
A nevetséges áron kívül más se hiányzik, minthogy egy magyar szervizben belegányoljanak a gépembe...

Kikerestem a neten a NIKON vezérigazgatójának a nevét és a címét.
Kiküldtem neki a gépet Tokióba azzal, hogy az első komoly gépem is NIKON, 86-ban használtam vettem és ma is kifogástalan, bízhatom-e a márkában a továbbiakban?
Postafordultával kaptam egy választ, hogy utaljak át nekik 67 (!!) eurót, megjavítják.
Július elején átutaltam.
Pénteken megjött a gép, gyorspostával.
És jó.
Kíváncsi vagyok, meddig.



Kedwes Tincsike!
Nem kellene megmaradni a szórakoztató elektronikánál sem a Kenwoodnak, sem a Panasonicnak, pusztán arra gondoltam, hogy egy jónevű cég egyáltalán nem biztos, hogy ugyanolyat fog alkotni, ha piacnövelés céljából lineáris választékbővítésbe kezd.
Sok jónevű cég égette le magát más területeken, hadd ne mondjak példát.
Én pedig nem fizetek többet egy konyhai cuccért, csupán mert a gyártója a világ legjobb középkategóriás equalizereit készíti.

 © Levin vagyok2007. aug. 26. 14:31 | Válasz | #1775 
Tincsike, kicsit most offolunk, de aztán vissza a kenyérhez!

Szóval, nem az a kérdés, hogy egy ismertebb márka jó/jobb, mint pl. egy névtelen gyártó terméke, hanem sokkal inkább az, hogy egy márkanévért kiadsz akár dupla annyi költőeszközt, mint egy nevesincs gyártó termékéért, ugyanakkor a meghibásodás, vagy eleve a selejt vásárlásának a rizikója lényegében ugyanakkora a két terméknél. Ma már egytől egyig mindent ott gyártanak, gyártatnak, ahol a legolcsóbb a munkaerő, amely még feltétlenül szükséges ezen gépek (autó, kenyérsütő, fényképező...stb.) összeállításához. Na, és hol is a legolcsóbb a munkaerő...?
Nekem is volt Kenwood (rádió) tunerem a 80-as évek legelején, szólt is az, mint a karikacsapás. Ma a mini hifim, a televízióm, a telefonom Panasonic, de azért, mert akcióként, viszonylag jó áron vettem ezeket, és mert ezekre a termékekre SZÁNTAM ennyi és ennyi pénzt! A kenyérsütő gép esetében - és általában minden egyszerűbb kis háztartási gépnél - azonban én már nem követem ezt a szisztémát, mert vallom, hogy a dupla ár mögött itt nincs dupla minőség! A kenyeret ugyanúgy megsüti (legalábbis remélem) a 12 ezres Hausemeister, mint a 25 ezres Kenwood!

Na, tényleg vissza a kenyérhez!
Oivabogyós dolgot sütött már valaki esetleg?

Ja..., még csak annyit, hogy olvastam itt valakitől a gépi lekvárkészítésről is. Ez a lekvárfőzés nem károsítja a teflon üstöt? Ugye azért a forró cukor, az baromi forró tud lenni!

 © Tincsike2007. aug. 26. 16:20 | Válasz | #1776 
Nem vagyunk egy véleményen a gyártókkal kapcsolatban, de ez nem baj. Szerintem nem csak a gyártás helye számít, hanem az innováció is, és ezt egy egyszerű kis cég nem képes finanszírozni.

A lekváros kérdésedre meg szerintem egyszerű a válasz. Ha a cukrot nagyon magas hő éri, akkor elkezd karamellizálódni, ami a lekvárkészítésnek nem tesz jót, mert ugye megbarnul, és ki szereti mondjuk a barna sárgabarack lekvárt? Szóval szerintem lekvárfőzéshez pont azért jó a kenyérsütő, mert egyenletes, kellően alacsony hőmérsékleten tudja tartani az üstöt, és így nem ég oda a lekvár.
Mellesleg a kenyérben is van cukor. Ettől lesz ropogós a héja.

 © Levin vagyok2007. aug. 27. 16:22 | Válasz | #1777 
Kösz a választ, akkor - ha jól értem - a kenyérsütőgépek lekvárfőző programja eleve nem forrósítja fel annyira a cukrot, mint a hagyományos kézi lekvárfőzések esetében az tapasztalható. Már csak egy jó kis, egyszerű lekvár receptet kellene keresnem.

 © Levin vagyok2007. aug. 27. 16:27 | Válasz | #1778 
Ja, ezt meg elfelejtettem megkérdezni:
Szal, találtam egy un. kapros-túrós kenyérreceptet, amelybe 25 deka túrót írnak, 50 deka liszthez (minden más egyéb a szokásos mennyiségben, most nem írom ide).
Az érdekelne engem igazából, hogy ez a 25 deka túró vajon mit csinálhat a tésztával, azaz: túróval is megkel-e rendben a kenyértészta? Sütött esetleg már valaki túróval kenyeret, van ilyen tapasztalat?

 Timi2007. aug. 28. 16:25 | Válasz | #1779 
Szia Levin! Nekem is ilyen típusú sütőm van. Az első kenyerem nekem is az alaprecept szerinti volt. Elég jól sikerült, csak kicsit édes lett. Most sütöm a rozsos kenyeret. Majd meglátjuk!!!

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 16:52 | Válasz | #1780 
Na, amint látom, itt mindenki szépen csendben visszaszokott a szupermarketek adalékanyagokkal fűszerezett, agyonfogdosott műkenyereinek jól megszokott ízvilágához!


Nekem sül a kapros túros kenyerem.

medwe2007. aug. 30. 17:03 | Válasz | #1781 
Nekem meg nemsokára elfogy.
A tészta második, javított-bővített kiadásán most ügyködik a gép, de kiflinek fogom megsütni nemsokára. A kenyér nem jött be.
Röviden: vacak lett.
Olyan, amiket kezdő házipék koromban a Bomannal sütöttem, nedves, horpadt, grízes. Az íze jó.
Csupán kaprot nem tettem bele, de jobb is.




 © Levin vagyok2007. aug. 30. 17:17 | Válasz | #1782 
Én most néztem az üvegen át, egyelőre szépen +kelt a tészta, habár már bátorkodtam itt kérdezni, hogy kinek van valami tapasztalata a túróval, mint "kenyéradalékkal"?

Valamelyik nap géppel sütöttem un. kakaós piskótát, azaz keverttésztát. Na, nekem meg az nem jött be..., nem is igazán az ízzel van bajom, sokkal inkább magával a tészta állagával. Lényeg tehát, hogy a géppel ilyen süteményt nem nagyon fogok sütni, persze a kalács "az más tészta".

medwe2007. aug. 30. 17:18 | Válasz | #1783 
mutatok viszont három készlisztes kenyeret
ilyet nem veszünk többet:



ezeket pedig azóta is


medwe2007. aug. 30. 17:20 | Válasz | #1784 
Kedwes Levin, nekem sem volt tapasztalatom, talán az előző beírásomból kiderül, hogy épp a kérdésed hatására kezdtem kísérletezni.
Tegnap sült meg életem első túróskenyere, mára derült ki hogy milyen másnaposan, az meg holnapra fog, hogy viselkedik ez a túrós tészta a sütőben.
Kifliként.

Amúgy egész jó ez a képfeltöltés.hu, egyszerűbb, mint a saját tárterületemre felpakolni valamit.

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 17:36 | Válasz | #1785 
Medwe, nekem idáig kelt a túróstésztám - majdnem túlkelt az üstön -, mindjárt kezdi sütni a masina, egy óra múlva jegyzem majd ide a véleményemet. Látom a képeiden ezeket kenyérliszt keverékeket, az alsó képen levőből én is vettem, de...!!! Ezek nincsenek telerakva, akarom mondani: telekeverve mesterséges adalékokkal??!
Talán nem reklám, ha ideírom, hogy akinek útbaesik a Népstadion, az nézzen már el a Herba Házba, ahol elég sok és elég sokféle gabonaőrleményt árusítanak.
Van honlapjuk is.

medwe2007. aug. 30. 17:52 | Válasz | #1786 
A lisztkeverékekben is vannak adalékok, de jóval kevesebb mint a boltiban, viszont a belőlük készült kenyeret nem teszik madár- és egérürülékkel szennyezett kosárba és nem fogdossák össze ötvenen, mire az asztalra kerül.

Az én túrósóm is szépen megkelt, de a sütés során jól be is esett a közepe, valszeg a folyadék volt benne túl sok.
Ami most van a gépben, jóval keményebb, tettem bele vajat is és ebből most bár biztos kifli lesz.

Nem reklám, hol van az a Herba Ház, mi a webcímük?

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 17:54 | Válasz | #1787 
Szabad itt fű alatt káromkodni?
B...a, meg! Beesett a tészta nálam is! Szépen felnyomta magát az üstben, majd pedig középen visszazuhant a"mélybe" az egész! Most sül.
Pedig valahogy azért de jó is lenne kikísérletezni ezt a túróstészta variációt, mert nekem - bevallom -, ez az egyik gyengém, azaz nagyon szeretem. Kellene egy olyan, tésztaállagilag is megfelelő recept.
Nálam most 200 ml víz, 25 deka túró, 50 deka BL 80-as liszt, fél budafoki élesztő az alapmassza, ehhez ment természetesen a só, cukor, valamint a kapor.

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 18:00 | Válasz | #1788 
Medwe, nagyjából egyszerre írtuk a lentieket, tehát a lényeg: beesett a túrós tésztám nekem is, a lisztkeveréket akkor én is kipróbálom majd, a Herba Ház az 1-es villamos vonalán, a Népstadion után egy megálló. Ha a Lágymányosi híd irányába megyünk, Hős utca a megálló. A keresőbe beírjuk azt, hogy Herba Ház, ki fogja adni az oldalukat, én is így néztem valamelyik nap. Ja..., én már többször voltam is az üzletben, tényleg van lisztválasztékuk, meg persze minden egyéb más, ami a kenyérhez otthonra nem árthat!

medwe2007. aug. 30. 18:01 | Válasz | #1789 
A fél élesztő az biztosan sok!
Fél kiló liszthez szűk két deka kell, a horpadásnak három oka:
1. vacak liszt - szejtán hozzáadásával kezelhető
2. túl sok élesztő - óvatossággal kezelhető
3. túl sok folyadék - a hozzáadott mennyiség csökkentésével kezelhető

Nagyon jó lesz a kenyér cukor nélkül is, a cukor segít az élesztőnek, de nem kell a kenyérbe.
Valaki lejjebb írta, hogy ettől lesz ropogós a héja: az egyenesen butaság.
Ropogós akkor lesz, ha gőzben sül, illetve elég hamar kiveszem a gépből és szárazabb levegőn hűl.

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 18:04 | Válasz | #1790 
Közben gondolkodom még mindig. Valszeg, tényleg a folyadék lehet sok a tésztában - igaz, én recept szerint adagoltam -, hiszen a túró is eleve vizes! Legközelebb én a 200 ml víz helyett a túróhoz tejet fogok adni de abból is csak max 100 milkát.

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 18:09 | Válasz | #1791 
Na, a szejtánt hagytam én most ki, véletlenül! Most, hogy olvastam, jutott eszembe. A liszt nálam jó, eddig legalábbis jónak bizonyult (BL 80-as, Pannon márka). A budafoki élesztőt meg én is ma próbáltam először, sokan írták, hogy jó minőségű, én ehhez a túrós tésztához egy csomag felét tettem. (Kb. 2-2,5 deka..., de inkább kevesebb).

 © Levin vagyok2007. aug. 30. 20:10 | Válasz | #1792 
+sült a kaprós túrós, ízre elfogadható, talán még egy kevés zöldséget elbírt volna (kb. egy evőkanálnyi fagyasztott kaprot), de hát, tényleg összeesett a tészta. Lehet, hogy talán nem is fehér kenyérlisztből kellene sütni? Rozsliszten gondolkodom még.

medwe2007. aug. 31. 09:01 | Válasz | #1793 
Nem lett rossz ez a kifli, tehát a recept:

2,5 dl tej
50 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
3 ek zabkorpa
3 dkg vaj
2 ek joghurt (lazítani kellett)
1 csapot ek cukor
2 mk só
kömény az egyik sor megszórásához
sós-vizes tej a megkenéséhez

 © Levin vagyok2007. aug. 31. 10:31 | Válasz | #1794 
...és az ilyen kifli féle - amennyiben van az a mennyiség, amelyik nem fogy el első körben - az európai éghajlati viszonyok között meddig áll el?


Amúgy rendes kifliméret ez? A képről nem igazán lehet megállapítani.

 atesszan2007. aug. 31. 18:30 | Válasz | #1795 
Helló!Hauser BM 821-hez keresek hsználati utasitást.
Más:Hogyan lehet élesztő nélkül sütni a gépben?Van vkinek recepje?Szép napot!


Első ... 15 16 17 [18] 19 20 21

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől