Fórum   >>   Gondolatok
Gondolatok Állattartóknak...

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Pócs Balázs2014. márc. 17. 20:33 | Válasz | #102 
Mos' mé' mondasz ilyet? :-)

 © Szekér István2014. márc. 17. 16:57 | Válasz | #101 
Ezek nem hülyék, ezek hazudnak
„Kövér László csütörtökön Egerben az MTI-nek kifejtette: a Jobbiknak egyelőre nem látszik komoly esélye arra, hogy felülmúlja a 2010-es eredményét, vagy megszorítsa a kormánypártokat. Mindenképpen fel kell hívni azonban a figyelmet arra - tette hozzá a házelnök -, hogy nem csak a baloldal nem tud hiteles alternatívát felmutatni, hanem a Jobbik sem, mert olyan ígéreteket, fenyegetéseket fogalmaznak meg, amelyek - ha ezeket be is tudnák váltani - ártanának az országnak.”

Már annál a résznél kinyílt a bicska a zsebemben, ahol a Jobbikot és a „baloldalt” egy szintre helyezi, de az a mondat, hogy a Jobbik árt az országnak, már egyszerűen elfogadhatatlan. Azért tovább olvastam.

„A házelnök szerint nem lehet differenciáltan külfölditőke-ellenes olyan párt, amely felelősen akar cselekedni Magyarországért, mert több millió ember maradna hirtelen munka nélkül, ha kivonulnának a külföldi befektetők. A bankokkal, bankárokkal szemben ugyanúgy nem lehet differenciáltan támadóan fellépni, mert a bankok finanszírozzák a magyar vállalkozókat, és ha a pénzintézeteket "a kelleténél és az ésszerűnél jobban megszorongatja a magyar politika, azzal a gazdaságon, a vállalkozókon keresztül saját magának okoz kárt" - jelentette ki.”

Lehet, hogy csak én látom így, de nekem a fenti sorokból az tűnik ki, hogy Kövér László egyértelművé teszi számunkra, hogy gyarmati függésünk olyan méretű, hogy bárki, aki megpróbálja azt felszámolni az gyakorlatilag politikai öngyilkosságot követ el. Persze ezt így nem mondja, és nem is aggódik azokért, akik erre készülnek. Inkább csak cinikusan rázza a mutatóujját és az „országért aggódik”, ahol ők, mint jó és mérsékelt (középszerű) politikusok az ország megmentői, és a „hé, emberek, hát mi megteszünk mindent, de olyan nehéz” színdarab szereplői. A másik oldalon pedig a „gaz” radikálisok, akik – véleménye szerint – populista szólamokkal és radikális politikájukkal csak rombolják a már kész munkát.
De mi is ez a kész munka? Éppen ez az, amit Kövér nem ért vagy nem vesz észre. Az elmúlt 4 évben (és korábban eltelt 24 évben) a külföldi tőke bebetonozása zajlott. Pont erről van szó. Pont ez tette szükségessé egy radikális politikai erő létrejöttét, akik ezt a paradigmát képesek lesznek megváltoztatni, és nem csak gazdasági értelemben az országot kiemelni a mocsárból. Most meg azzal jön Kövér, hogy nem lehet ám ezeknek (ti. külföldi bankoknak, külföldi cégeknek, tőkének) nekimenni. Nem is most akartunk ennek nekimenni. Már évekkel ezelőtt is neki akartunk ennek menni. Már akkor is azt akartuk, amikor az első gyárainkat privatizálták el, de Kövérék már akkor is ellenünk dolgoztak. (Itt kellene Kövér figyelmébe ajánlani a Háború a nemzet ellen című filmet.) Most meg azt mondja, nem szabad. Akkor mégis mikor szabad? Azt mondja még, hogy: ha megszorítjuk őket a kelleténél jobban, akkor magunknak okozunk kárt. Na! Nesze semmi, fogd meg jól! Megint csak azt tudom mondani, hogy nem ez az alapvető baj. A Fidesszel van baj, mert nem értik. Illetve vagy hazudnak vagy nem értik. A társadalom nem kizárólag gazdasági válságban van. Szerintük a gazdasági probléma kiküszöbölése fogja megoldani az emberek minden más problémáját. Így hitte (hiszi) a legtöbb néppárt ma Nyugaton. A Jobbik ezzel szemben azt hangsúlyozza, hogy először meg kell oldani az anyagi (gazdasági) szinten túli problémákat, és ezen megoldások magukkal fogják hozni a helyes szemléletet is, amivel érdemes lesz hozzálátni az anyagi problémák elhárításához. Ez lenne a paradigmaváltás.

Ja! És a számok: „több millió ember maradna HIRTELEN (értsd: egyik napról, a másikra) munka nélkül” – szinte zokogja Kövér. Aztán ha letöröltük mi is a könnyeinket, akkor gondolkozzunk el ezen. Több millió? Az legalább kettő. Az adatok szerint összesen (15-74 évesig) 3,5 millió ember dolgozik ma Magyarországon. Ha ebből levonom a közalkalmazottakat: 900.000, akkor 2,6 millió ember marad. A több millió nem nagyon lehet így három, mert nincs is annyi dolgozó ember, tehát maradjon a kettő. Tehát a közleménybe burkolt riogatás, hogy ha a Jobbik veszi át a kormányzást az országban, akkor a külföldi cégek – azonnal (ugye egyik napról, a másikra) – kivonulnak az országból és megszűnik kétmillió munkahely. Aha! És ezt, mert Kövér László mondta, minden potenciális szavazó elhiszi. Arról nem is beszélve, hogy – foci nyelven szólva, mert azt értik a Fideszben is – 10:0-nál az ellenfél javára, a 89. percben lejövő csapatkapitány ne adjon tanácsokat annak, aki az eleje óta mondja, hogy rossz a taktika.

„Arra a kérdésre, hogy mekkora véleménye szerint a kétharmados győzelem esélye, Kövér László úgy válaszolt: 2010-ben sem azzal foglalkozott, hogy meglesz-e ez az arány, és 2014-ben sem ezt gondolja a legfontosabbnak. Egy biztos többséggel, biztos támogatással rendelkező kormány tovább folytathatja megkezdett munkát, be tudja fejezni az elkezdett programokat, reformokat; minél nagyobb a támogatottság, annál erősebb a kormány, minél erősebb a kormány, annál erősebb lehet az ország - jelentette ki.”

A végére még futotta egy lózungra. Hol a program? Hol lehet számon kérni, hogy mi a „munka”, amit folytatnak? Talán az a munka, hogy tovább erősítik a külföldi tőkét, amivel ugye nem lehet packázni, vagy az a munka, hogy nemzetiszínű szalagot kötnek mindenre, amire még nem kötöttek az elmúlt 4 évben? Tényleg nem értik, mi a baj? Szerintem értik. Ezek nem hülyék. Ezek hazudnak.

Tisztelettel:
Kovarcz Emil
olvasói levél

Forrás: kuruc.info

 © Lakos Istvánné2014. márc. 04. 16:01 | Válasz | #100 
"Milyen ez a világ körülöttem?"

A honvéd utcán lakó férfitestvéremnek két idős, 14, és 15-éves kutyája van. Az egyik kutya időskori betegségben szenved, többször volt kezelve, többet nem lehet érte tenni, húzza a hátsó lábát. A bátyámat megkereste az Önkormányzati dolgozó, hogy a Minisztériumban tett feljelentést valaki a kutyái miatt, így kiment ellenőrizni mi is a helyzet. Az egyik kutya láncon van mert hajlamos a szökésre, neki kellett 6m-re a láncot változtatni. Minden rendben találva, válasz ment vissza, nincs semmi gond, kutyák jóltartva és ellátva. Ezután még nem volt vége, a Bátyám jár a "Kompetencia fejlesztő" iskolában és másodszor ott kereste meg az Önkormányzat ugyanazon munkatársa, de már nem egyedül. A Mentsvár egyik munkatársa volt vele, aki az állatokat megnézvén kijelentette, hogy az ő kutyája is ugyanilyen volt már öreg korában.Ez volt a második feljelentés.Bátyámék ismét hívták az állatorvost akinek beszámoltak kálváriájukról. "Ezek szerint az embereket is el kellene oltani ha sántítanak és idősek?" A két kutyát már beoltotta erre az évre is és beírta a beteg kutya betegségét és, hogy a Bátyám még nem egyezik bele az eutanáziában.Testvérem a könyveket bevitte a hivatalban fénymásolják és küldjék aki még esetleg jelentgetni akar. Hozzáteszem, azért mert valaki szegény, az nem jelenti azt, hogy az állatait nem látja el, sőt jobban szereti őket annál, mivel pici koruk óta ő nevelte ezt a két kutyát,szerintem természetes, hogy amíg nem szenved az állat nem oltassuk el. Kíváncsi lennék az Önkormányzatnál hány kutya van bejelentve hivatalosan, azt meg kellene szorozni sokkal-sokkal, és akkor lenne valódi a szám!
A Feljelentőnek ha nincs más dolga javasoljuk, hogy söprögessen először a maga háza táján, mielőtt a máséra menne!!! Esetleg járja végig a falut és valós feljelentések is születnének!
Mivel a feljelentő nevét nem adják ki, csak gyanú van az illető személyére. Nagyon valószínű, hogy a Bátyáméknál van beoltva mindkét kutya már erre az évre is. Amikor elmennek egy-két napra akkor a nővérem látja el az állatokat, ja vannak cicák is, mivel ő lakik hozzájuk közel.
"ILYEN EZ A VILÁG KÖRÜLÖTTÜNK"

 © Vidéki Eszter2013. okt. 15. 12:46 | Válasz | #99 
Kedves Eszementek! Csak azért idézem be ezt a jó hosszú szöveget,hogy mindenki értse,hogy mit követ el akkor,amikor becsületet sért,vagy rágalmaz. Ez az egyetlen egy dolog,amit az ember tehet az "eszement,nem gondolkodók" megsegítése érdekében. Tehát ez egy tájékoztatás azoknak,akiknek inge...akiknek nem :azoknak is jól jöhet majd...mert itt e kis városkában csak így tudnak egyesek létezni... vagy szabad idejüket eltölteni...

Rágalmazás

A rágalmazás tényállása az ember jó-hírnevének, társadalmi megbecsülésének büntetőjogi védelmét teremti meg. A rágalmazás vétségét az követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Minősítő körülmény, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követik el. Ezen esetekben a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés.

Tény: a múltban lejátszódott, vagy a jelenben folyamatban levő bármilyen esemény, történés (az utóbbi fogalom körébe tartozik az ember tudatállapota, tudattartama is). A bírálat, a kritika és a véleménynyilvánítás nem esik a tényállítás fogalma alá, így ezek nem alkalmasak rágalmazás megállapítására. A tényállítás tehát személyes tapasztalaton, meggyőződésen alapuló (vagy ilyen látszatot keltő) közlés arról, hogy a múltban létezett vagy a jelenben létezik valamilyen esemény vagy történés. A tény híresztelése a más által tett tényállítás továbbadása, míg a tényre közvetlenül utaló kifejezés használata azt jelenti, hogy az elkövető a valóságnak olyan jellemzőjét emeli ki, amelyből logikailag meghatározott tényre (eseményre, történésre) lehet következtetni.

A tényállításnak, a tény híresztelésének vagy a tényre közvetlenül utaló kifejezés használatának a sértettől különböző, más személy előtt kell történnie (tehát nem valósul meg rágalmazás, ha csak sértett szerez tudomást a becsület csorbítására alkalmas közlésről).

Becsületsértés

A becsületsértés elsősorban az emberi méltóságot sértő, gyalázkodó cselekményekkel szemben biztosít büntetőjogi oltalmat. A becsületsértés vétségét az valósítja meg, aki a rágalmazás esetén kívül mással szemben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben, és/vagy nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el. A bűncselekményt egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a jogalkotó.

A becsületsértés a rágalmazáshoz képest kisegítő törvényi tényállás: ha az elkövetési magatartás a rágalmazás törvényi tényállásának keretei közé illik, akkor a becsületsértés nem állapítható meg.

A becsületsértés megvalósul olyan emberi méltóságot sértő kifejezések használatával is, amelyekből nem lehet közvetlenül valamely tényre következtetni (pl. a sértett testi tulajdonságaival, szellemi képességeivel kapcsolatos sértő kifejezések). A becsület csorbítására alkalmas egyéb cselekmény is megszégyenítő, lealázó jellegű a sértettre nézve, de nem minősül kifejezés használatának (pl. a sértett mozdulatainak emberi méltóságot sértő utánzása). A becsületsértést tettlegesen is el lehet követni (olyan becsületcsorbító cselekménnyel, amely a sértett testének érintésével jár, de nem okoz testi sérülést, és nem szexuális indíttatású, pl. a sértett pofonvágása).

Amennyiben az elkövető mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, de az nem minősül rágalmazásnak, és nem áll összefüggésben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével, illetve nem nagy nyilvánosság előtt történik, akkor a becsületsértés szabálysértési alakzata valósul meg.

Közös vonások

A rágalmazásnak és a becsületsértésnek sértettje lehet nemcsak természetes személy, hanem jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet is, mivel a jogi személyeknek és a jogi személyiség nélküli személyösszességeknek is lehet társadalmi megbecsültségük, amiket ezen bűncselekmények sérthetnek.

A büntetőjogi védelem mindenkit megillet, életvitelétől, tulajdonságaitól függetlenül, de a közéleti szereplőknek nagyobb mértékben kell elviselniük a kritikai megnyilvánulásokat.

Mindkét bűncselekmény elkövethető szóban, írásban, sőt akár rajzos, képes ábrázolással is.

Nagy nyilvánosság előtt történik az elkövetés, ha nagyobb, vagy előre meg nem határozható számú személy előtt valósul meg, vagy a sajtó, egyéb tömegtájékoztatási eszköz vagy sokszorosítás útján történik.

A rágalmazás és a becsületsértés elkövetője nem büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valóságát bebizonyítja. A valóság bizonyításának azonban csak akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta (tehát közérdek vagy jogos magánérdek bizonyítottsága hiányában akár való tény állítása, híresztelése stb. is bűncselekmény lehet).

Rágalmazás és becsületsértés miatt csak magánindítvány alapján indulhat büntetőeljárás, és a vádat a sértett, mint magánvádló képviseli.

Rágalmazás

A rágalmazás tényállása az ember jóhírnevének, társadalmi megbecsülésének büntetőjogi védelmét teremti meg. A rágalmazás vétségét az követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Minősítő körülmény, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követik el. Ezen esetekben a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés.

Tény: a múltban lejátszódott, vagy a jelenben folyamatban levő bármilyen esemény, történés (az utóbbi fogalom körébe tartozik az ember tudatállapota, tudattartama is). A bírálat, a kritika és a véleménynyilvánítás nem esik a tényállítás fogalma alá, így ezek nem alkalmasak rágalmazás megállapítására. A tényállítás tehát személyes tapasztalaton, meggyőződésen alapuló (vagy ilyen látszatot keltő) közlés arról, hogy a múltban létezett vagy a jelenben létezik valamilyen esemény vagy történés. A tény híresztelése a más által tett tényállítás továbbadása, míg a tényre közvetlenül utaló kifejezés használata azt jelenti, hogy az elkövető a valóságnak olyan jellemzőjét emeli ki, amelyből logikailag meghatározott tényre (eseményre, történésre) lehet következtetni.

A tényállításnak, a tény híresztelésének vagy a tényre közvetlenül utaló kifejezés használatának a sértettől különböző, más személy előtt kell történnie (tehát nem valósul meg rágalmazás, ha csak sértett szerez tudomást a becsület csorbítására alkalmas közlésről).

Becsületsértés

A becsületsértés elsősorban az emberi méltóságot sértő, gyalázkodó cselekményekkel szemben biztosít büntetőjogi oltalmat. A becsületsértés vétségét az valósítja meg, aki a rágalmazás esetén kívül mással szemben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben, és/vagy nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el. A bűncselekményt egy évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a jogalkotó.

A becsületsértés a rágalmazáshoz képest kisegítő törvényi tényállás: ha az elkövetési magatartás a rágalmazás törvényi tényállásának keretei közé illik, akkor a becsületsértés nem állapítható meg.

A becsületsértés megvalósul olyan emberi méltóságot sértő kifejezések használatával is, amelyekből nem lehet közvetlenül valamely tényre következtetni (pl. a sértett testi tulajdonságaival, szellemi képességeivel kapcsolatos sértő kifejezések). A becsület csorbítására alkalmas egyéb cselekmény is megszégyenítő, lealázó jellegű a sértettre nézve, de nem minősül kifejezés használatának (pl. a sértett mozdulatainak emberi méltóságot sértő utánzása). A becsületsértést tettlegesen is el lehet követni (olyan becsületcsorbító cselekménnyel, amely a sértett testének érintésével jár, de nem okoz testi sérülést, és nem szexuális indíttatású, pl. a sértett pofonvágása).

Amennyiben az elkövető mással szemben a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, de az nem minősül rágalmazásnak, és nem áll összefüggésben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével, illetve nem nagy nyilvánosság előtt történik, akkor a becsületsértés szabálysértési alakzata valósul meg.

Közös vonások

A rágalmazásnak és a becsületsértésnek sértettje lehet nemcsak természetes személy, hanem jogi személy és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet is, mivel a jogi személyeknek és a jogi személyiség nélküli személyösszességeknek is lehet társadalmi megbecsültségük, amiket ezen bűncselekmények sérthetnek.

A büntetőjogi védelem mindenkit megillet, életvitelétől, tulajdonságaitól függetlenül, de a közéleti szereplőknek nagyobb mértékben kell elviselniük a kritikai megnyilvánulásokat.

Mindkét bűncselekmény elkövethető szóban, írásban, sőt akár rajzos, képes ábrázolással is.

Nagy nyilvánosság előtt történik az elkövetés, ha nagyobb, vagy előre meg nem határozható számú személy előtt valósul meg, vagy a sajtó, egyéb tömegtájékoztatási eszköz vagy sokszorosítás útján történik.

A rágalmazás és a becsületsértés elkövetője nem büntethető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valóságát bebizonyítja. A valóság bizonyításának azonban csak akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta (tehát közérdek vagy jogos magánérdek bizonyítottsága hiányában akár való tény állítása, híresztelése stb. is bűncselekmény lehet).

Rágalmazás és becsületsértés miatt csak magánindítvány alapján indulhat büntetőeljárás, és a vádat a sértett, mint magánvádló képviseli.


További jó szórakozást és olvasgatást!!! Szeretettel: Vidéki Eszter

 © Szekér István2013. okt. 06. 20:33 | Válasz | #98 


„…a legnagyobb szigorúság a kompromittáltakkal szemben. Sok fejnek kell lehullania, mint a kiemelkedő mákfejeknek, ha az ember fölöttük ellovagol.”

(Ferenc József utasítása Haynau számára)1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

Bár a magyar honvédseregek csak augusztus 13-án, Világosnál – szimbolikus módon az oroszok előtt – tették le a fegyvert, a Habsburg katonai közigazgatás megtorló akciói már július elején megkezdődtek. A május végén lemondott Welden után a „bresciai hiéna” néven emlegetett Haynau táborszernagy lett a császári hadsereg új főparancsnoka, aki Ferenc József (ur. 1867-1916) utasítása nyomán a már megszállt területeken ádáz hajtóvadászatba kezdett a „rebellió” támogatói ellen. Mivel a háború még folyt, a nyári akciók java része a polgári lakosság – főleg jegyzők, papok, tanítók – ellen irányult, a világosi fegyverletétel után azonban megkezdődhettek a tárgyalások I. Miklóssal (ur. 1825-1855) az orosz fogságba esett tisztek átadásáról. Bár a cár újfent könyörületességre intette a fiatal Ferenc Józsefet, a császár mindenképpen példát akart statuálni a szabadságharc kézre kerített vezetőivel, igaz, még ő is elutasította Haynau kérését, aki a foglyokat statáriális eljárás keretében akarta kivégeztetni.

Ennek következtében számos városban – például Kecskeméten, Aradon vagy Nagyváradon – különleges katonai törvényszékek alakultak, melyek közül a később kivégzett 13 honvédtiszt elleni eljárást Aradon, Karl Ernst törzsbíró vezetésével folytatták le. A bíróság az aradi tizenhármakat két szempont alapján választotta ki: egyfelől mindegyikük a császári hadsereg tisztjeként kezdte meg katonai pályafutását, másfelől pedig valamennyiükről elmondható volt, hogy az 1848. október 3-i uralkodói manifesztum kiadása után – melyben V. Ferdinánd (ur. 1835-1848) önkényesen feloszlatta a magyar országgyűlést – önálló seregtesteket vezettek. Bár ehhez rendes esetben tábornoki rang szükségeltetett, Lázár Vilmos személyében mégis akadt egy kivétel, akit Bem az utolsó napokban nevezett ki ezredesnek, és a világosi fegyverletételkor állt először egy seregtest élére. A haditörvényszék elé állított tisztek elleni vád elsősorban fegyveres lázadás volt, amit a Függetlenségi Nyilatkozat kiadása – 1849. április 14-e – után szolgálatban maradók esetében felségárulásnak minősítettek.

Kimondhatjuk, hogy az eljárás számos szempontból koncepciós jellegű volt, hiszen Haynau körében már a tárgyalások előtt döntöttek a halálos ítéletről, a vádak pedig jogi szempontból is aggályosak voltak: a felségárulás azért volt vitatható, mert Ferenc József a törvények értelmében nem volt legitim király, a fegyveres lázadás vádjának pedig többek között az mondott ellen, hogy Ferdinánd 1848 októberében törvénytelenül oszlatta fel a magyar országgyűlést. Ez a tény a Karl Ernst főtörzsbíró vezette 14 tagú törvényszéket ugyanakkor nem akadályozta meg abban, hogy augusztus 25-én – Kiss Ernő kihallgatásával – megkezdje a honvédtisztek elleni eljárást.

A vizsgálat során a vádlottak nem részesültek méltányos eljárásban – ugyanis a vád képviselte a „védelmet” is –, vallomásaikat csak kivonatosan rögzítették, az ítéletet pedig két nappal a kivégzés előtt tudatták velük. A törvényszék – Haynau kívánságának megfelelően – szeptember 26-án valamennyi honvédtisztet kötél általi halálra ítélte, négy fő ügyében azonban Ernst enyhítésért fellebbezett Haynauhoz, aki Lázár Vilmos, Dessewffy Arisztid, Schweidel József és Kiss Ernő esetében az ítéletet golyó általi halálra változtatta. Az enyhítést az első két esetben az indokolta, hogy Dessewffy és Lázár az osztrákoknak adták meg magukat, Schweidel és Kiss pedig viszonylag jelentéktelen szerepvállalása miatt részesült főparancsnoki „kegyben.”

A honvédtisztekkel párhuzamosan gróf Batthyány Lajos, az első felelős kormány miniszterelnöke ellen is eljárás indult, akire az Olmützben ülésező osztrák bíróság a lázadás mellett azt is rá akarta bizonyítani, hogy részt vett az 1848. október 6-i bécsi forradalom megszervezésében – az ügyészek ennek nyomán úgy vélték, tettei együttesen kimerítik a felségárulást. Batthyány esetében az előre borítékolt döntés szintén a halálos ítélet volt, ám az ítészek kezdetben úgy gondolták, az uralkodó később kegyelmet gyakorol majd a gróf felett; ez végül nem valósult meg, ugyanis a jogi szempontból ugyancsak aggályos eljárás előtt Ferenc József szabad kezet adott Haynaunak az ítéletek végrehajtása szempontjából, és átadta neki a foglyot.

A „szabad kéz” azt jelentette, hogy a táborszernagynak csak utólagos jóváhagyást kellett kérnie Bécstől, vagyis a szeptemberben Pestre szállított miniszterelnök sorsa megpecsételődött. Haynau az ő esetében is ragaszkodott a legmegalázóbb kivégzési módhoz, az akasztáshoz, azonban Batthyány egy, a felesége által bejuttatott tőrrel olyan sérüléseket tudott magának okozni, melyek lehetetlenné tették az ítélet – ilyen – végrehajtását. A miniszterelnök és a tizenhárom, Aradon fogva tartott tiszt kivégzését Haynau szándékosan október 6-ára, a bécsi forradalom és Latour hadügyminiszter meggyilkolásának évfordulójára időzítette, amivel egyértelművé tette, hogy az eljárások célja a bosszú és nem az igazság volt.

Ezen a szomorú napon Aradon hulltak le először a Ferenc József által követelt fejek: Haynau rendelkezése nyomán – hajnali fél hatkor – a négy golyó általi halálra ítélt tisztet – sorrendben Lázárt, Dessewffyt, Kiss Ernőt és Schweidelt – végezték ki először, utánuk következtek a kötélre szánt tábornokok. A sort hat órakor Poeltenberg Ernő nyitotta meg, őt pedig Török Ignác, Láhner György, Knezić Károly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly gróf, Aulich Lajos, majd Damjanich János követte. A legszörnyűbb büntetés így Vécsey Károly grófnak jutott osztályrészül, neki ugyanis végig kellett néznie társai halálát; miután ő már senkitől nem tudott elbúcsúzni, kivégzése előtt jobb híján Damjanichnak csókolt kezet.

A 13 mártír honvédtiszt a szemtanúk szerint bátran állt hóhérai elé, akik elrettentésül estig kinn hagyták a holttesteket. Számításaik nem váltak be, ezzel a lépéssel ugyanis csak azt érték el, hogy a közeli falvakból több ezren zarándokoltak a vesztőhelyre. Batthyány Lajost ugyanezen a napon Pesten az esti órákban, az Újépület zárt udvarán állították kivégzőosztag elé, majd a ferencesek belvárosi templomában helyezték végső nyugalomra.

Az aradi tizenhármak és az első felelős miniszterelnök meggyilkolásával a Haynau által levezényelt megtorlás elérte csúcspontját, ami nem csak Magyarországon váltott ki erős indulatokat, de Európát is tiltakozásra sarkallta. A honvédtisztek és Batthyány kivégzése a bírósági eljárás dacára puszta gyilkosság volt, hiszen az ítélethozatalra egy koncepciós pert követően, jogtalan vádak alapján került sor; halálukkal Haynau – és Ferenc József – a magyarság függetlenségi törekvését kívánta büntetni, ennek nyomán pedig a tizennégy kivégzett férfit joggal tartjuk nemzeti ügyünk mártírjainak.

 © Vass Roland2013. szept. 23. 21:39 | Válasz | #97 
Köszönöm kedves Szabadszállás...
hogy miután az angol tanfolyamról este fáradtan kijövök, és mennék haza pihenni, azzal kell szembesülnöm, hogy a kerékpáromat megrongálták! Mivel ellopni gondolom nem sikerült, ezért a kilométer óra vezetékét elvágták, a kis táskáét szintén, a lámpát lelopták, a váltókat megbabrálták. És ismét a központban, nem egy eldugott kis utcában! Nem igaz, hogy élni sem hagyják már itt az embert! Még jó, hogy autóra nem telik, fényes nappal annak a fékjét is elvághatják?! Nem igaz, hogy itt mindent szabad! (már akiknek). Most nagyon elegem van és el vagyok keseredve!

 © Halasi János2013. júl. 26. 16:35 | Válasz | #96 
Balázs!

A Tiéd az egy pozitív változat,mert szerintem aki elvitte a virágot,az hadilábon állhat Wass Alberttel,de talán az olvasással is...
Bár kitudja...
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Pócs Balázs2013. júl. 26. 16:23 | Válasz | #95 
Talán a "kísérő" szeme rátévedt a talapzaton lévő táblára és elolvasta Wass Albert sorait és így útravalót is kapott. Legközelebb hátha nem viszi el a virágokat...

 © Halasi János2013. júl. 26. 15:56 | Válasz | #94 
Szép nyári napot Mindenkinek!

Az utóbbi napokban különös dolgot figyelhettem meg. A Trianon emlékműnél elültetett virágoknak gyökerük volt, de lábuk nem, mégis „elmentek” valahová...
Biztosan volt kísérőjük is, mert egyedül eltévedtek volna!

No comment...
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Szekér István2013. júl. 12. 08:44 | Válasz | #93 

Nagyobb ütemben adósítja el az országot Orbán, mint az előző kormányok?


Az ember általában azt szereti, hogyha igaza van, mert akkor ütögetheti a mellét, hogy lám-lám, én megmondtam. Ezúton tudatom a kedves Olvasóval, hogy igazunk volt. Ezúttal azonban nincs ok az örömre, mert azzal, hogy igazunk volt az országunk csak rosszabb helyzetbe került. Miről is van szó? Szó szerint közöljük az MNB adatait az államadósságra vonatkozó júniusban kiadott közleményét:

„Az MNB adatai szerint március végén a GDP arányos államadósság 82,4 százalékot ért el. Az adósságállományt 480 milliárd forinttal a nettó adósságfelvétel, 470 milliárddal pedig a forint leértékelődése növelte.”

Mi történt tehát?

Érdemes továbbolvasni>> © Szekér István2013. júl. 11. 06:32 | Válasz | #92 

A valóság pillanata, a pillanat valósága – avagy Húsz év után véget ért a matiné, s most felkapcsolták a villanyt!


Esténként, az egykor magát magyarnak nevező ATV 30 perces szárszói összefoglalóin teszi próbára magát a nép egyszerű gyermeke, s ily forma vónék magam is. Azt gondolná az ember, hogy ennél lejjebb már nincs. Pedig van! Az urbánus szubkultúra mélységes mély bugyraiba empirikus tapasztalatszerzés céljából alámerítkező szociológus-hallgatók köreiben a dús képzeletű nép a valaha szebb napokat látott házigazdát – nevére alliterálva – darab idő óta már csak a „szarházi” jelzős szerkezettel aposztrofálja. Mi tagadás, ebben azért benne foglaltatik évek hosszú sorának írói munkássága, rásegítve némi heti tetves törzsgárdatagsággal. Hiába, no, a nép szava Isten szava, ahogy mondani szokás.

Érdemes továbbolvasni>>
 © Szekér István2013. jún. 29. 21:50 | Válasz | #91 

 © Vidéki Eszter2013. jún. 23. 15:15 | Válasz | #90 
Kedves Mindenki! Bizonyára sokan értesültek már Aszódi Rita nagyszerű eredményéről,aki a Montenegróban megrendezett birkózó EB ezüst érmét hozta haza,így öregbítve Magyarország és Szabadszállás hírnevét. Gratulálunk mindenkinek,aki Rita eredményéért dolgozott az elmúlt években és majdan teszi azt. Öröm az ürömben,hogy itt Szabadszálláson megszűnt a birkózó szakosztály, amely annak idején dr. Balázs Sándor polgármestersége alatt és támogatásával indult újra, s Aszódi Imre lelkes és lelkiismeretes munkája nyomán nagyszerű eredményekkel dicsekedhetett. Köszönet az akkori edzőnek Kertész Sándor úrnak is! Sajnos a birkózó szakosztály támogatottság híján megszűnt már,pedig igazán nem került volna sokba a városnak. És érdekes módon ismét az elbukott perek költségei jutnak eszembe... abból telt volna erre is,arra is és sok-sok fontos dologra,amely Szabadszállásnak illetve az itt élőknek valóban a hasznára vált volna. Mindezektől függetlenül örüljünk Rita sikerének és legyünk büszkék rá!!! SZÉP VOLT RITA!!!!!

 © Füleki Imre2013. jún. 07. 12:13 | Válasz | #89 
[img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img][img] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu[/img]

 © Szekér István2013. jún. 04. 20:27 | Válasz | #88 

Van, aki barackfáról, és van, aki nagy országról álmodik Trianon napján - Varga B. Tamás válaszdala (Klikk a videó megtekintéséhez.)


Avagy valahogy így nézne ki az úgynevezett összetartozás dala, ha nemzeti kormány rendelte volna meg nemzeti elkötelezettségű emberektől.

A Visszarendezés Dalának első része válasz a barackfás agyrémre, a második pedig megmutatja, mi jut eszébe egy valóban magyar embernek Trianonról. © Lakos Istvánné2013. máj. 17. 15:53 | Válasz | #87 
A követelések behajthatóak lennének ugyanúgy ahogy a kommunális adó és a többi adónem miatt mennek a felszólítások és letiltások a munkahelyekre, ugyanúgy ez ügyben is meg lehet ezt tenni. Aki segélyen van le szabad dolgoznia, ha kutyát akar tartani!

 © Lakos Istvánné2013. máj. 17. 15:48 | Válasz | #86 
Kedves Gábor!
Elolvastam írásodat és a linken lévőt is. Hidd el, hogy elég lenne 2-3 embert megbüntetni rendesen és mindjárt nagyobb lenne az oltási kedv a városban. Ezek szerint mi vagyunk a hülyék akik eleget tesznek a rendeletek betartásának, a többiek pedig jót derülnek rajtunk. Nem csak azok nem oltatnak akiknek kevés a pénzük!!! Egyébként pedig akinek annyira kevés a pénze, az minek is tart 3-4 kutyát az udvarában? A mi kutyáink nincsenek utcán csak az udvarban, mégis eleget tettem a kötelezőnek előírt oltásnak és a chipp-nek is. Én is miért is vonjam meg a szánktól az ételt, ha ez nem kötelező?
Ha nincs rá jogszabály akkor csinálni kell- ez mostanában nagyon megy úgyis.
Régebben volt összeírás nem volt egy buta dolog, még ha ez sok mindenkinek nem is tetszik!
A város negyedrésze jó ha eleget tesz ennek a rendeletnek. Nem kell kötelezővé tenni, aki akarja beoltatja aki nem az nem és kész. Persze értem én, hogy ki kell írni, hogy kötelező akkor pedig tenni kellene valamit a betartásért.
Köszönöm a válaszod Gábor de tudok egyetérteni veled.
Ez a dolog városunk jegyző asszonyát is minősíti akinek ez kötelessége lenne!!!

 © Bajusz Gábor2013. máj. 17. 11:10 | Válasz | #85 
Nem beszélve arról, hogy aki eddig legalább veszettség ellen beoltatta kutyáját, ezután a chip plussz költsége miatt esetleg a kötelező oltást is meg akarja úszni?

 © Bajusz Gábor2013. máj. 17. 11:06 | Válasz | #84 
Kedves Erzsike!

A képviselő testület a jogszabályok betartására vonatkozó ellenőrzések ügyét nem tárgyalta.
A következő linken elérhető néhány gondolat, mely azt gondolom országos szintű kérdéseket vet föl.
kutyachip

Egyéni véleményem az egészről, hogy kissé visszataszító számomra ez a megoldás. Nem természetes, hogy idegen anyagot ültetünk be az állatok testébe.(bár egy fogtömés is idegen anyag, mégis milyen hasznos.)
Feltételezem, hogy lesznek olyan állattartók, akik lemondanak kutyáikról, mert nem tudják , vagy nem akarják kifizetni ezeket az összegeket.
Gondoljunk csak bele, ha most elindulna a nagy ellenőrzés hadjárat és megkezdődnének a büntetések. Behajthatóak lennének-e a követelések? Nyílván némi pénz folyna be a nagy kalapba(így is folydogál), de a "Zöldek" is elgondolkodhatnának erősen, hogy mit kezdjenek azzal a rengeteg kutyával, amit az utcára eresztenek. Fordítva is elsülhet a sok okoskodásuk. Ez az előrelátás hiányát tükrözi.
Sok itt az ellentmondás. Túl sok!
BG

 © Lakos Istvánné2013. máj. 17. 10:35 | Válasz | #83 
Tisztelt Polgármester Úr!
A 2013. 05.15-én kelt írásomhoz választ szeretnék kapni valakitől. Mivel ön állatorvos is, annál jobban tudnia kell-e probléma meglétéről.
Miért is nincs évek óta kutyaösszeírás városunkban? Érdekes évekkel ezelőtt volt.
Nem tudom azt a választ elfogadni, hogy nincs rá emberük, arra van amire önök akarják.
A becsületes állattartók nevében kérem, hogy válaszoljon. Miért is írták mindenhol a kötelező chip és oltást ha nem tartatják be?

 © Lakos Istvánné2013. máj. 15. 11:29 | Válasz | #82 
Engem nagyon érdekelne, hogy a kutyatartókat ellenőrzi-e hatósági személy a chip és az oltás meglétéről.
A közvetlen környezetemben is olyan véleményeket hallok amikor én mondtam, hogy hívom az állatorvost a kutyákhoz, hogy elgondolkodtató.
Meglesz az chip nélkül is,,, vagyis oltás sem lesz. Amikor mondom egy másik több kutyát tartónak, hogy én nem szeretnék büntetést fizetni, a válasz : Hátha nem büntetnek, vagyis most sem fog egy kutyát sem oltatni a háznál, ahogy eddig sem pedig több is van.
Ezután én elgondolkodom én is szegény vagyok,de a kötelező rendeleteket mindig betartom. Nekünk is plusz kiadás amit valahol be kell hozni, de meg kell oldani.
TUD NEKEM VALAKI ILLETÉKES VÁLASZOLNI ARRA, HOGY LESZNEK-E ELLENŐRZÉSEK A KUTYATARTÓKNÁL VAGY MI VAGYUNK A BUTÁK AKIK RENDBEN BETARTJÁK A KÖTELEZŐ RENDELETEKET? AZT EDDIG IS TUDTAM, HOGY AZ ÁLLATORVOS A HIVATALNÁL LEADJA A BEOLTOTT EBEK NYILVÁNTARTÁSÁT, DE MI VAN A BE NEM OLTOTT KUTYÁKKAL? KICSIT TÚL SOKAN VANNAK!!!

Én mo

 © Szekér István2013. máj. 01. 21:52 | Válasz | #81 


Árulja el képviselő úr, ha csak hároman voltak ott az esetnél, plusz egy vak komondor, ki vezette az autót Solttól Fülöpházáig, ha a nyilatkozatai szerint mind a hároman ittak?


 © Pócs Balázs2013. ápr. 28. 10:24 | Válasz | #80 
Hosszú, de érdemes végig olvasni. Ja, és még valami a szezon elején: ne irtsák, gyűjtsék!

"Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert..."

A már sajnos régebben "előrement" +Lajos Atya, a lazarista missziós pap, a magyar újkori természetgyógyászat úttörője megerősítette a magyar természetgyógyászokat abban, hogy a természet törvényei Isten törvényei és azok változatlanok, örök törvények.

Azt mondta, hogy pl. a közlekedési törvényeket át lehet hágni büntetlenül, ha nincs rendőr a közelben, és akkor megúszta a felelősségre vonást, de ha valaki a természet törvényeit hágja át, akkor az saját magát bünteti meg!!! A természet úgy működött évmilliókkal ezelőtt, ahogy ma működik és úgy fog működni évmilliók múlva is. Bölcsen mondta, hogy semmi új nincs a Nap alatt, mert amit ma felfedeznek, az már régóta létezik, csak az ember most ért el oda, hogy megismerjen olyan dolgokat, tényeket, amelyet eddig eszközök, vagy tudás híján nem ismert fel, vagy már rég elfelejtette azt az elemi tudást a természetes dolgokról, erdő, mező növényeiről és állatairól, melyet a tudományoskodás töröltetett az emberi emlékezetekből.

A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnövény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Lajos Atya védelmébe vette a parlagfüvet, melyet csak allergén növényként emlegetnek az utóbbi időben és elmondta róla, hogy már a régi gyógynövény könyvek is leírják több gyógyító tulajdonságát, de meg is lehet enni, mert nagyon sok vitamint tartalmaznak a levelei és a virága, meg a pollenje is, kivétel nélkül.

A múlt századelőn az előkelő szalonokban az ambrózia illat volt az úri, és az előkelő illat. Ez pedig a parlagfű, az ambrosia artemisifolia illata volt.

Amikor a spanyolok és a portugálok felfedezték és kisajátították az Új Világot, azaz az Amerikai földrészt, akkor keresztényi szellemben kiirtották az őslakosokat (inkák, aztékok, toltékok, stb). Amikor az angolok is vérszemet kaptak, hogy nekik is kell az új világból, ők sem kímélték az őslakos indiánokat, és kíméletlenül öldösték azokat, szintén a keresztényi szellemiségre hivatkozva. A franciák is erős nemzetté váltak és látták, hogy lemaradnak az Új Világ elosztásánál, ezért ők is részt követeltek Amerikából, de nekik már csak néhány Közép Amerikai rész és Kanada jutott, de Kanadát megosztották egymás között az angolokkal. Az angolokkal ellentétben a franciák nem öldösték ok nélkül az őslakosokat, ezért azok hálából egy csomó titkukat megosztották velük. Ilyen titok volt a parlagfű titka is. A parlagfű egy ősi, nagyon intelligens növény, sok tekintetben az embernél is intelligensebb. A parlagfűnek az a természetben a feladata, hogy megóvja a földet a kiszáradástól!! A hol parlagon van egy földdarab, ott elszaporodik, hogy megóvja, az adott föld területét. Ahogy megóvta, azután átadja a helyét más növényeknek, amelyek az így megóvott talajon már képesek voltak megmaradni és szaporodni. Olyan ez, mintha valaki nyerne a lottón 1 milliárdot és neki csak 100 millió kellene, és a maradék 900 milliót elosztaná a rászorulók között. Valamennyi parlagfű képes erre az önzetlen cselekedetre, s vajon hány ember lenne képes erre? Ezért írtja a balga ember és irtatja sok balga hatóság kül- és belhonban egyaránt? Ők ugyanis nem lennének képesek ilyen nemes cselekedetekre!

A búzára, a búzából készült ételekre a lakosság 90 %-a, a szarvasmarha tejére és az ilyen tejjel készült tejtermékekre a lakosság 80 %-a allergiás és mégsem irtják ki sem a teheneket, sem a búzát a földeken. Ezt az érzékenységet nem allergiának hívják, hanem glutén- és laktóz érzékenységnek! Ugye mekkora csúsztatás! Nagyon sokan allergiásak a pollenekre (ürömfű, repce, paréj, libatop, stb), s nemcsak a parlagfű pollenjeire, s mégis a parlagfű van kikiáltva fő ellenségnek! Legalább annyi ember allergiás az állati szőrökre, különösen a kutya- és macskaszőrökre és ezen állatok ürülékeire, mint a parlagfű pollenjeire, s mégsem irtatják ki hatóságilag sem a kutyákat, sem a macskákat, pedig más tekintetben, csak Budapesten az utcai megszáradt kutyagumik szállóporától évente 3-4 kisgyermek meg is vakul!

10 évvel ezelőtt két kisbusznyi allergiás gyermek lett kirándultatva Dobogókőre. A gyermekek allergiás betegek voltak, s Dobogókőn a parlagfűben játszottak, pedig akkor volt a virágzása, és senki sem prüszkölt, senki sem váladékozott tőle! Sokan szedtek csokorba parlagfüvet, hogy otthon büszkélkedjenek vele, hogy már nem allergiásak a parlagfűre. Ahogy a buszok beértek a Flórián tér közelébe, szegény gyermekek elkezdtek prüszkölni, köhögni. Vajon miért? Azért mert az autók kipufogó gázai lemarták a pollenek védőburkát, amely védőburok alatt a polleneknek a bogáncsra hasonlító kis karmai vannak. Ezek a kis karmocskák irritálták a légutak nyálkahártyáit. Addig, amíg ép volt a védőburok, addig nem allergizáltak!!! Akkor most ki a hibás a parlagfű, amelynek a pollenje védőburokkal van ellátva, hogy ne sértse meg a légutak nyálkahártyáit, vagy a kipufogó gázok, amelyek lebontják (lemarják) a védőburkot? Nem az autókat kellene inkább irtani, vagy a városokból kitiltani? Vajon m iért erőltetik még a kőolajszármazékokból nyert hajtóanyagokkal üzemelő motorok gyártását, üzemeltetését, amikor van, vannak sokkal környezetkímélőbb, környezettisztább üzemanyagok, hajtóanyagok is?

A válasz: a gyógyszeriparnak óriási üzlet az orvostudomány által gyógyíthatatlannak kikiáltott allergiás betegségek gyógyszeres kezelése!!!!!!!!! Ma már a lakosság 30 %-a allergiás, vagy asztmás, s ők biztos gyógyszerfogyasztók! Mellesleg a légutak nyálkahártyáit a tej- és tejtermékek teszik védtelenné a magas kazein tartalmukkal (300-szor több a kazein a tehéntejben, mint az emberi tejben, s a kazeint az asztalosipar ragasztásra használja!!)! A tejet nem fogyasztók nem allergiásak a pollenekre, s így a parlagfű pollenjeire sem!!

A múlt évezred utolsó éveiben Fejér megyében egy több hektáros területet hagytak parlagon, szándékosan kutatásként, hogy mi lesz ezzel a földdarabbal a természet törvényei szerint. Első évben teljes területét beterítette a parlagfű (hogy honnan tudta meg, hogy ott van egy üres földdarab?). A második évben már a parlagfű több, mint 50 %-ban visszaszorult és átadta a helyét más növénykultúráknak (megjelent a lóhere, a gyermekláncfű, az útilapu (bojtorján), a lósóska, fehér üröm, máriatövis, paréj, libatop, stb). A következő évben már 20 % alá esett vissza a parlagfű aránya az adott területen, pedig senki sem irtotta!!. Öt év elteltével pedig mindössze az eredeti terület 1-2 %-án volt csak parlagfű!! Nem kell tehát irtani, visszafogja az önmagát is a szaporodásban, ha nincs megműveletlen terület, mert neki az a teremtéstől rendelt feladata, hogy megóvja a
termőföldet a kiszáradástól, s teszi a "dolgát"!

Az a tény, hogy az orvostudomány gyógyítani nem tud, csak kezelni, régóta ismert. "Medicus curat, natura sanat." Csak a beteg tudja saját magát meggyógyítani. Az orvos csak kezel (kúrál), a (saját) természet gyógyít. Hippokratész és Galénusz óta semmi sem változott. De a gyógyszeripartól sem várhatjuk el egészségünket. Az is egy iparág -méghozzá jövedelmezőbb, mint a hadiipar-, amely a gyógyszerek eladásából él. Ha a gyógyszerek meggyógyítanának, nem csak szimptómákat szüntetnének meg vagy enyhítenének, rövidesen minden beteg egészséges lenne, és senki nem venne többé gyógyszert. Mindenki előtt világos, hogy egészséges nép egyidejűleg "halott gyógyszeripart" jelentene. Ehhez nézzünk meg néhány idézetet. "Az orvostudomány (beleértve a gyógyszeripart) közvetlenül a szívinfarktus és a rák után az emberiség legveszélyesebb kórokozója lett. Egy átlag német ma kb. ötször annyi gyógyszert fogyaszt, mint közvetlenül a második világháború előtt. Vajon ettől legalább ötször olyan e gészséges is?

Természetesen nem. Ellenkezőleg: a német lakosság átlaga ma sokkal gyakrabban beteg, mint azelőtt... Hirtelen így lett egy olyan iparágból, amely azért keletkezett, hogy betegségeket gyógyítson, új betegségek kiindulópontja." (Kurt Blüchel: Weisse Magier, Fischer Verlag, 1976)

Az emberi szervezet tökéletes. Még az önmaga iránt tanúsított barbár magatartás ellenére is az esetek többségében legalább 30-40 évig betegeskedés nélkül él. Az ember korábban nem érzett fájdalmakat, de egyszer csak számos betegség támadja meg. Azonnal a kórházhoz fordul segítségért, az orvos pedig, amikor felteszi neki a kérdést, honnan erednek ezek a kórok, azt feleli neki: "Mit akar Ön, hiszen ezek a korral járó betegségek."

Szemüveget rendelnek a betegnek, eltávolítják salakanyagokkal, kövekkel, baktériumokkal telített szerveit, kioperálják daganatait, stb. Az okok pedig, melyek ehhez az állapothoz vezettek, senkit nem érdekelnek, beleértve magát a beteget is.

Az emberek kifejlesztették a vegyi alapú gyógyszereket. A szervezetet azonban nem lehet becsapni. A szervezetnek csakis természetes eredetű gyógyszerekre van szüksége. Mi pedig tulajdonképpen egy tömegpusztító élelmiszer- és gyógyszeripari korszak feltételei között élünk.

Azt hiszem, az emberek többsége józan ésszel gondolkodva egyetért azzal, hogy nem az a járható út, hogy kiirtunk mindent körülöttünk, ami virágzik, pollent termel mindent ami él~o. Az sem megoldás, hogy az allergiások szervezetét teletömjük kemikáliákkal, gyógyszerekkel, mert így olyan mellékhatások alakulhatnak ki, amelyek súlyosabb betegségeket idézhetnek el~o, mint maga az alapbetegség.

Abból kell kiindulni, hogy miért van ma annyi beteg, így pollenallergia is. 60-80 évvel ezelőtt kevesebb ember volt és több pollent termelő növény, tehát egy emberre fajlagosan több pollen jutott, mint napjainkban, és mégsem volt ennyi allergiás, asztmás beteg. A virágporok nem veszedelmesek, hanem hasznosak (az egyik legértékesebb táplálékunk). Van, aki a lisztre érzékeny, és mégsem mondjuk, hogy veszedelmes a liszt. Korábban tisztább volt a környezetünk és az emberek is egészségesebben táplálkoztak, többet mozogtak, türelmesebbek voltak egymáshoz, nem zúdult rájuk annyi stressz, annyi elektroszmog, mint napjainkban.

A táplálkozás is nagyon sokat jelent az immunrendszer erősítése szempontjából. A mai átlagember sietve, kapkodva eszik, akár otthon van, akár úgynevezett gyorsétkezdékben. Nem rágja meg jól az ételt, emellett egyoldalúan táplálkozik, az élelmiszeripar által gyártott különféle tartósítószereket, ízfokozókat, állományjavítókat, mesterséges színezékeket, "természet azonos" aromákat, emulgeáló-szereket, stb. tartalmazó, agyon sütött-főzött, hőkezelt ételeket fogyasztja. Az ipari élelmiszerekben levő különböző vegyszerek annyira feldúsulnak az ilyen táplálékokat fogyasztó emberekben, hogy a szervezetük immunrendszerét teljesen leköti az ezen anyagok elleni küzdelem, s ha ilyenkor virágzik egy parlagfű, egy fűzfa, egy ürömféle, akkor annak az egyébként hasznos pollenjei már teljesen megzavarják a szervezetet (autoimmun reakciók). De nemcsak az ipari élelmiszer-előállítás során mérgeződik az étel, hanem a megtermelés során is, mivel többnyire ez is iparilag történik. Például az állatok, hogy minél előbb vágásérettek legyenek, különböző kémiai anabolitikus szereket kapnak, hogy minél előbb meg legyen - mozgás nélkül - az izomtömegük. Az ember az ilyen szereket a hússal együtt elfogyasztja, ezek a szerek egy idő után feldúsulnak, akkumulálódnak a szervezetben, ami aztán mérgezi a szervezetet, gyengíti az immunrendszert. Régen az állatok izomzata a mozgástól (legelő, rét) alakult ki, nem tartalmazott ilyen szereket. Az állatok tápláléka sem tartalmazott annyi káros anyagot, mint napjainkban.

Az iparszerűen tartott állatok, hogy ne kapjanak el egymástól különböző állatbetegségeket (száj- és körömfájás, tüdővész, takonykór, streptococcus, fakultatíve patogén baktériumok stb.), állandóan, -tápba keverten- különböző gyógyszereket, antibiotikumokat kapnak, melyeknek maradványai szintén belekerülnek a húst fogyasztó ember szervezetébe. Ma már antibiotikumért nem a patikába kell menni, hozzájutunk a hús- és a tejboltok termékeiből is.

Az állatok táplálékának egy részét a közutak, szennyez ipari üzemek közvetlen közelében termelik meg. Az árokparti széna ma már még alomnak sem alkalmas, nemhogy tápláléknak. Benne van a kipufogógázok szennyeződése, az úton elrobogó járművek gumipora, fékbetét pora, kuplungbetét pora, stb.

Az elektromos vezetékekkel körülvett nagyüzemi csirkék és pulykák mindegyike leukémiás! Beteg állatokat etetnek a húsevőkkel! Ez is bioterrorizmus!

A közutaktól számítottan 50-80 méteren belül termelt növények annyi koncentrált mérget tartalmaznak, hogy ha el is keverednek a többi, távolabb termelt növénnyel, akkor is mérgezik az állatok szervezetét, így a húsát, tejét, tojását is.

Az ember közvetlenül is fogyaszt ilyen módon termelt élelmiszereket, amelyek szintén az immunrendszert gyengítik. A megoldás az lenne, hogy ha minden út mellett kb. 50 méter széles, minden gyár, légszennyező üzem mellett kb. 100 méter széles erdősávot telepítenének, ami felfogná a gépjárművek, gyárak által kibocsátott mérgeket és tisztítaná a levegőt. Be kellene indítani egy olyan mozgalmat, hogy "Erdősávot az utak, a gyárak mellé!", a mindenféle betegséget (rákot is) gyógyító parlagfű irtása helyett.

A közönséges diesel motorok kipufogógázának koromszemcséit kiszűri az orrunk csillószőrzete. A legújabb "korszerű" HDI, TDI diesel motorok üzemanyagát olyan finomszemcsékké porlasztják szét, hogy azt már nem szűri ki a csillószőrzetünk, hanem belekerül a tüdőnkbe, ott lerakódik, megbetegíti azt. A különböző mesterséges illatanyagok (dezodorok, öblítők, WC szagtalanítók, légfrissítők, stb.) is feldúsulhatnak, de e nélkül is kiválthatnak allergiás reakciókat. Hasonló hatást vált ki a molyirtó naftalin is.

A természetes életmód, a természetes ételek, a "kóser" dolgok adják meg a lehetőséget a túlélésre. Ha megszegünk egy törvényt úgy, hogy nem tudjuk, hogy amit tettünk az törvénysértő, megbüntetnek, ugyanis van egy szabály, miszerint a törvények nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól. A természet törvényeinek nem ismerése sem mentesít a felelősségre vonás alól. A felelősségre vonás betegség formájában jelentkezik! A "kóser" étel vércsoport szerint fogyasztva védi az emberek egészségét és szaporodóképességét!

Nemcsak a hús- és húskészítmények, valamint a tej- és tejtermékek fogyasztását kell kerülnie az allergiás, asztmás betegnek, hanem az egyéb gyorsan bomló fehérjefélék -gomba, tojás, stb.- fogyasztását is. Ez még a biohúsra is vonatkozik. A gombák esetében is hamar keletkeznek olyan fehérje méreganyagok (toxinok), amelyek akár halálosak is lehetnek. S hogy a hús ne büdösödjön, szebb színe legyen, iparilag salétrommal és egyéb olyan szerekkel kezelik, amelyek szintén mérgezést okoznak. Az utóbbi idők döghús-botrányairól, pestises, madár-influenzás, prionos húsairól már nem is szólok, mert ezek önmagukért beszélnek!

Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.

Minél inkább szeretettel közelítünk élő és élettelen környezetünk felé, ez a szeretet visszasugárzódik, visszatükröződik felénk, meggyógyulunk. Ha mosolygunk valakire, legtöbbször mosolyt is kapunk vissza! A mosoly nem kerül pénzbe! A homo sapiens nem arra teremtetett, hogy ölje egymást. Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem előzhet~o meg a rák, az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettől, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásá ban minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek előre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erősíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhőben járunk.

Hazánkban sajnos úgy akarnak védekezni az allergia ellen is az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfű irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfű az embereknek. A parlagfű után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az előbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan
kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!

Lajos Atya óta tudom, tudjuk, hogy a parlagfű az emberek számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztom, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem-, vagy zeller-zölddel, - önmagában sem rossz!- és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre ( leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát. Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rámküldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom.

Veterán dobóatléta vagyok és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsokat. Ilyenkor is szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim. Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítmény javulásokat lehetett tapasztalni.

Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufás-skatulyáni zöld port több tízezer (!) forintért. Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága? Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben. Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet-, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, hanem megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por, a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok! Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegség okozta kártételt helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el. Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségük is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.

A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irtatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt! Nekem erre is meg van a válaszom! Gondolhattam volna!
A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomnak nevezem) tennie kell valamit. Nos a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparnak is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenességeket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne.

Ezért a világ urai, a fizetett bértollnokaikkal és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több Föld-történeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak.

Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől. A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizáltak és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségüket!

KIJELENTHETJÜK: GYÓGYÍTHATÓ A RÁK!

Megelőzésre, az immunrendszer erősítésére törekedjetek!!!
Első legyen a méregtelenítés, béltisztítás, és a savtalanítás!!!
Néhány tipp: jól felszívódó cink, kalcium, szelén, fagyöngy, vérehulló fecskefű+körömvirág, gyermekláncfű, tengeri algák, citrom, ginko biloba, máriatövis mag, a fent említett macskakarom, vörös szőlő magja, töményen, vagy a parlagfű tartós fogyasztása stb.

Minden féle-fajta és színű zöldség, gyümölcs fogyasztása korlátlan mennyiségben!
A hús, és a stressz savasít! A zöldségek, gyümölcsök, a nevetés, lúgosít!

A lelki okokat is figyelembe kell venni, mint pl.: szeretet, önszeretet fontossága, kimászni az érzelmi traumából, akarni megoldani a problémát, és erősen hinni a gyógyulásban!!!

Egyéb terápiák minden betegség ellen:
- Pozitív gondolkodás, derű, vidámság.
- Légzésterápia
- Reflexzóna masszázs,
- mozgás...
...és még sok más! Lehet választani a gyógymódok között!
Tehát van megoldás, csak jó helyen kell keresni!!!

És ez minden betegségre vonatkozik!

A szintetikus gyógyszerek az immunrendszer halálos ellenségei!!!
Amit a kemóval csinálnak, az pusztítás!!! Pont legyengíti az immunrendszert!!!!

Egyéb irodalom is segítségre lehet, csak keresni kell! Leginkább természetgyógyász területen keressétek! Pl.: Váradi Tibor:
Népbetegségek I.; Mária Treben: Gyógyteák, stb

Ennyit megtehetünk értük.Szerző: Dr Weixl- Várhegyi László

 © Vidéki Eszter2013. ápr. 21. 14:05 | Válasz | #79 
Sziasztok! Javítsatok ki,ha rosszul értelmezem az igazgató asszony levelét...de azok szerint a mondatok szerint: "Az iskolákat hivatalosan megkereső egyházak, akik jelzik, hogy biztosítják a hitoktatót a hittanoktatáshoz és benne vannak a kormány által meghatározott történelmi egyházak között, azoknak kötelességünk biztosítani a lehetőséget." úgy lehet értelmezni,hogy akkor a mi iskolánkat is megkereste például a Hitgyüli.??És tudom,hogy az alapvető probléma a törvényi háttér,amely enged bizonyos "egyházakat" működni Magyarországon....egyébként is lassan csak a fénnyel lakhatunk jól-ami tudjátok hova vezet...de,ha ez "köll",hát legyen. Én nem ezt az utat választom. És aki végre felébred és ráébred mi folyik itt,remélem az se... Vagy még várjunk???

 © Szekér István2013. ápr. 13. 18:26 | Válasz | #78 

Hitbizomány – avagy Úgy tűnik, nemcsak a nép, de a politikai osztály is leválthatatlan!


Nézem a tévét. Az ámerikai pénzen kistafírungozott, Ludas Matyi nevére is árnyékot vető Gordon gyerek nyomul ezerrel. Mindeközben Fodor Gábor pártot alapít. Bokros Lajos is pártot alapít, és Kóka Johny is szivárog vissza a kertek alatt. A rendszerváltozásnak nevezett össznépi átverés gárdája és csatolt részeik. Csak közülük lehet, még pontosabban SZABAD választani az állítólag szabad választások alkalmával!

...

FOLYTATÁS... (KLIKK!) © Vidéki Eszter2013. ápr. 09. 06:53 | Válasz | #77 
Sziasztok! A kérdés túl azon,hogy Pócs Balászzsl teljesen egyetértek...szóval a kérdés az,hogy mért pont a "hitgyüli+? 'Tán városunk vezetésében van olyan,aki ennek a szektának hívő tagja? Vagy az iskola vezetésében? Miért pont ez a harmadik választható? Addig is amíg e kérdés eldől,hát tisztelettel megkérném e gyülekezet tagjait,hogy ne itt ebben a városban gyúljenek, énekeljenek ,esetleg ájuljanak el a hit nevében...mondhatnám "eddig és ne tovább",vagy azt,hogy mi lett ebből a városból emberek?: Ébresztő,ha eddig nem volt elég...

 © Szekér István2013. ápr. 06. 21:44 | Válasz | #76 

Egy a sok tájékoztató közül...


"TÁJÉKOZTATÓ
az erkölcstan / a hit- és erkölcstan órák megszervezéséről


Az új köznevelési törvény rendelkezéseinek megfelelően (2011. CXC. törvény 35.§, 97.§, 98.§, 20/2012-es EMMI rendelet 14.§, 74/A§, 182/A§, 182/B§,) erkölcstan órát vagy az ehelyett választható az egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan órát az iskolai nevelés - oktatás első, ötödik évfolyamán 2013. szeptember 1-jétől kezdődően felmenő rendszerben kell megszervezni. Az erkölcstan és a hit- és erkölcstan órák között a szülő választhat, illetve a hit- és erkölcstan választása esetén eldöntheti, hogy melyik hivatalosan bejegyzett egyházat választja.

Hivatalosan bejegyzett egyházak Magyarországon (a parlament december 30-i illetve február 27-i döntése értelmében):
Magyar Katolikus Egyház, Magyarországi Református Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (Statusquo Ante), Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség, Budai Szerb Ortodox Egyházmegye, Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus, Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház, Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye, Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéje, Magyar Unitárius Egyház, Magyarországi Baptista Egyház és a Hit Gyülekezete, Magyarországi Metodista Egyház, Magyar Pünkösdi Egyház, Szent Margit Anglikán/Episzkopális Egyház, Erdélyi Gyülekezet, Hetednapi Adventista Egyház, Magyarországi Kopt Ortodox Egyház, Krisztusban Hívő Nazarénus Gyülekezetek, Üdvhadsereg Szabadegyház -Magyarország, Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza, Magyarországi Jehova Tanúi Egyháza, a hinduizmushoz tartozó Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, két muzulmán felekezet, a Magyar Iszlám Közösség és a Magyarországi Muszlimok Egyháza kezdeményezésére létrejött Magyarországi Iszlám Tanács, továbbá öt buddhista felekezet: a Tan Kapuja Buddhista Egyház; a Buddhista Misszió, Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség; a Magyarországi Karma - Kagyüpa Buddhista Közösség; a Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház és a Gyémánt Út BuddhistaKözösség.)

Iskolánkban azon egyházak képviselői számára, akik e lehetőséggel élni kívánnak, fórumot biztosítunk a szülők tájékoztatására a törvényi előírásoknak megfelelően.

A szülői fórum időpontja: 2013. április 05. 1700
Helye: Általános Iskola földszintes épülete
Várunk minden érdeklődőt.

Sopronhorpács, 2013. 03.27."


Az eredeti link (KATT IDE!)Következő (KATT IDE!)

Következő (KATT IDE!)

Következő (KATT IDE!)

Következő (KATT IDE!)

 © Pócs Balázs2013. ápr. 06. 10:58 | Válasz | #75 
Itt az alapvető hibát pártunk-és kormányunk követte el, amikor egy kártékony, magyar ellenes, pénzéhes szektát a történelmi egyházak sorába emelt...

 Köhlerné Nagy Ibolya2013. ápr. 04. 05:57 | Válasz | #74 
Tisztelt Szekér István Úr!
Tisztelt Szülő!
Nagyon megköszöntem volna, ha az iskolát érintő problémájával először hozzám fordul!
De, ha már így alakult, akkor röviden szeretnék válaszolni. A kormány a 2013-14-es tanévtől bevezeti a hit- és erkölcstan, illetve erkölcstan oktatást 1. és 5. évfolyamtól kezdődően felmenő rendszerben.
Az iskolákat hivatalosan megkereső egyházak, akik jelzik, hogy biztosítják a hitoktatót a hittanoktatáshoz és benne vannak a kormány által meghatározott történelmi egyházak között, azoknak kötelességünk biztosítani a lehetőséget. Ebben a dologban az iskoláknak nincs kompetenciájuk és nem válogathatnak. Itt egyedül a szülők válogathatnak, az ő gondolkodásukon múlik, hogy mit választanak.
Bízva későbbi személyes kommunikációnkban:
Tisztelettel: Köhlerné Nagy Ibolya

 © Szekér István2013. ápr. 03. 15:51 | Válasz | #73 
Kedves Szabadszállásiak!

Az imént a következő levelet küldtem el polgármester úrnak, hiteles és gyors tájékoztatást remélve:

"Tisztelt Polgármester Úr!Megdöbbenve vettem kezembe a mai napon (04.03.) a Szabadszállási ÁMK Petőfi Sándor Általános Iskola nyilatkozatkérését a hit- és erkölcstan oktatásról! A nyilatkozatot biztosan ismeri Ön is, ezért kérem, válaszoljon néhány kérdésemre!
- Önnek, mint a fenntartó képviselőjének mi a véleménye arról a tényről, hogy a nyilatkozaton az önök kormánya által elismert 27 egyházból csak 3 közül lehet választani? A három egyház a következő: Magyar Katolikus Egyház (római katolikus), Magyarországi Református Egyház, HIT Gyülekezete!
- Önnek, mint a fenntartó képviselőjének mi a véleménye arról a tényről, hogy egy olyan egyház tartson hit- és erkölcstan oktatást a szabadszállási iskolában, szabadszállási gyermekeknek, melynek vezetője, Német Sándor, a következő kijelentéseket tette: „Hiszik vagy sem, de a sátán az Országgyűlés jobbikos képviselőinek lelkében lakozik.” vagy a következőt: „Lesz keresztény holokauszt!” és még sorolhatnánk a sületlenségeket.
- Ön, mint a fenntartó képviselője vállalja-e a felelősséget azért, hogy felelős hit- és erkölcstan oktatás folyik majd az iskolában? Ha Ön nem, kinek kell a felelősséget vállalnia?
- Önnek, mint a fenntartó képviselőjének mi a véleménye arról, hogy nem tartottak fórumot a szülőknek az egyházak képviselőivel, így a szülők nem ismerhették meg az általuk választható egyházat, kérdést nem tehettek fel azok képviselőinek a felelős döntés meghozatala előtt? (Nem a katolikus, de nem is a református egyházra gondolok!)
- Önnek, mint a fenntartó képviselőjének mi a véleménye arról a tényről, hogy a nyilatkozatot, amit ma (04.03.) kaptunk és holnapig (04.04.) le kell adni az iskolában 2013. március 28-i keltezéssel kell aláírnia minden szülőnek, ami a tavaszi szünet első napja volt?

Várom gyors válaszát!Tisztelettel:
Szekér István, szülő

Szabadszállás, 2013. április 3."


A HIT Gyülekezete:


 © Szekér István2013. márc. 26. 10:40 | Válasz | #72 

 © Szekér István2013. márc. 24. 18:04 | Válasz | #71 

 © Szekér István2013. márc. 21. 21:37 | Válasz | #70 

 © Szekér István2013. márc. 21. 08:05 | Válasz | #69 

 © Szekér István2013. márc. 20. 06:42 | Válasz | #68 

 © Szekér István2013. márc. 16. 19:55 | Válasz | #67 

 © Pócs Balázs2013. márc. 16. 08:01 | Válasz | #66 
Tehettél volna bátran pontot a kérdőjel helyére.

 © Szekér István2013. márc. 16. 00:06 | Válasz | #65 

 © Szekér István2013. feb. 20. 18:00 | Válasz | #64 
Igen! Szabadszálláson is kint van február 13-tól a székely zászló. Viszont a testületi ülésen a zászló kihelyezésének időpontjából viccet csináló alpolgármester elnézést is kérhetett volna vagy a levezető elnök rendre utasíthatta volna...

Alább a testületi ülés linkje. (49'22"-52'05") Érdemes megnézni!

Testületi ülés - február 13. © Pócs Balázs2013. feb. 17. 18:49 | Válasz | #63 
Szerda óta már Szabadszállás sem kakukktojás! Sőt! Megelőztuk Kunszentmiklóst!! Hoppá!

 © Szekér István2013. feb. 10. 16:45 | Válasz | #62 
Melyik a kakukktojás?
Gyöngyöspata

Ipolynyék (Felvidék)

Püski

Vác

Kerekegyháza
Szabadszállás maNO COMMENT...


ÖN IS SZAVAZHAT!


KLIKK IDE!

 © Pócs Balázs2013. jan. 30. 18:32 | Válasz | #61 
Trianontól Őszödig – avagy a pestises hullák bedobálása ErdélybeKözépkori krónikákban olvashatjuk, hogy annak idején amikor a tatársereg végighömpölygött Európán nem egy esetben igen drasztikus (de hatásos) cselt alkalmazott az ellenséges városokkal szemben, éspedig pestisben elhunyt, pestissel fertőzött katonák hulláit dobáltatták be a várfalakon át a leigázandók közzé.

A pestisek hullák meg is tették a magukét, s nem egyszer nem is a mongolok nyilai, hanem ezek a fertőző, oszló hullák bizonyultak a leghatásosabb fegyvereknek városállamok, népek elpusztításában, leigázásában. Nos, ez a hasonlat jutott ma eszembe, amikor a reggeli hírekben Gyurcsány Ferenc volt magyar szocialista miniszterelnök ismételten, a héten immáron sokadjára a Kossuth rádió reggeli műsorában is elmondta, hogy igenis hiba volt az elcsatolt részekre szorult magyarságnak visszaadni a magyar állampolgárságot, s az, hogy az önhibájukon kívül nemzetből kirekesztettekké vált határon túliak szavazati jogot is kapjanak, az már egyenesen felháborító, jelentette ki az őszödi linkmájszter.

Igaz, jelentgetett ő más figyelemre méltó dolgokat is mostanában ki, így például azt, hogy a trianoni paktum „jogos politikai megoldás" volt, ami standapityere azt jelenti, hogy azoknak volt igazuk, akik Erdélyt és a többi elcsatolt részt elvették a magyaroktól, s az ott élő magyar nemzetiségű lakosságot az idegen „honfoglalók” kényére kedvére kiszolgáltatták. A gyalázatos, a magyar történelemben mindeddig példa nélküli kijelentés minden vita nélkül a haza és nemzetárulás kategóriájába esik, s mint ilyen szebb időkben főbelövéssel „jutalmazták” az ilyesmit.

Hirdetés


Hej, azok a régi szép idők, sóhajtok fel ilyenkor, pedig aki ismer, tudja, nem vagyok egy vérszomjas teremtés, de igenis vannak helyzetek, amikor nem használ a szép szó, az emberség, az igazság s ilyenkor Jézus urunk is bottal, kötélkorbáccsal verte ki a kufárokat a templomból. Az sem vigasztal, hogy többen esküsznek arra, hogy Gyurcsány Ferenc bolond. Nem érdekelnek a modern pszichológia tanai szerint kiállított kórismék sem, mert ez nem érv, hiszen tudnivaló a közösségre veszélyes bolondoknak a zártosztályon a helyük és nem a parlamentben, a politikában, a nyilvánosság előtt!

Gyurcsány Ferenc figurája kapcsán ki kell jelentenem, értékrendem szerint, én nem nevezhetem őt sem nemzet sem hazaárulónak, ugyanis nem tartom sem magyarnak, sem olyasvalakinek akinek bármilyen emberséges köze volna a magyar hazához. Nemzetáruló csak az lehet, aki része az adott, elárult nemzetnek, és lássuk be Gyurcsányt ilyesmivel vádolni egyszerűen szürrealizmus!

A jelenséget tanulmányozva, felötlött bennem a kibúk-űzés vagy a keresztény exorcizmus lehetősége is, aztán rájöttem, ez az a verziója lenne az ördögűzésnek mikor egy veder szenteltvíz sem lenne elég s az ördögűzőnek a vederrel is jól fejbe kéne, verje a megszállottat. Tovább analizálva ezt a bűzlő mintát (ejtsd gyurcsányferenc), melyet Magyarország elmúlt években történt históriájából vettem, percek alatt meg kellett állapítanom, nem élő, lelkes teremténnyel, nem egy emberrel állunk szemben, hanem egy kitenyésztett, funkcionálisan bevethető pszicho-fegyverrel, melyet a magyarországi gyarmatosítók isten` vagy sátántudja milyen agymosások, manipulálások révén tenyésztettek ezzé, ami, magyarokra lövet, hazát árul, erdélyieket köp szembe s az országcsonkolást is jogosnak tartja.

Elemzéseim tükrében én ehejt kijelentem, Gyurcsány Ferenc nem más, mint egy pestissel fertőzött hulla, amihez hasonlókat anno a mongolok dobáltak be a leigázandó várakba, hogy ott pusztulást és káoszt terjesszenek s ezáltal megtörjék a várbeliek ellenállását a hódítókkal szemben. Először a magyarországi „várba” dobták be a Cion et Company nagymesterei a fertőző erkölcsi hullát, majd miután ott valahogy (az anyaszervezet ősi immunitása okán) mégsem okozott teljes agyhalált és tudatmódosulást ez a politikai toxin, hát most, gondolták próba szerencse, bédobták volna ide nekünk is.

Trianontól Őszödig az országhatárok megrajzolásakor ugyanis mindig ugyanazok manipulálták a ceruzahegyét a térképeken, akik hasonló politikai kórságokat tenyésztenek ki s ráültetik a nép, a nemzet nyakára. A kérdés most az, hogy mit is tehetünk mi itt Erdélyben a ránk fogott pestises hulla (ejtsd. Őszödi Fletó nevű bacilus) ellen? Elsősorban nem ijedünk meg és nem maradunk közömbösek. A mi transsylván immunrendszerünknek ugyanis sikerült megőrizze a magyar szót, a magyar lelket sok más baj mentén is. És lehet az anyaországiak közül sokan fel sem fogják, hogy nekünk Trianon óta micsoda keresztet kellett, kell cipelnünk, magyarságunk miatt, de erdélyi törzsem népe, ne feledjétek, lehetséges, pont ennek a keresztnek a cipelése erősítette és őrizte meg gerincünket és lelkünket! Úgy vélem, nincs mit szépíteni a csúfat, nevén kell nevezni az árulót és tolvajt. Kiverni a sakálként settenkedő kufárokat Erdélyből.

A másik dolog, amire fel szeretném hívni a figyelmeteket, a magyar honosítások kapcsán az, hogy egyetlen percig ne úgy gondoljatok erre, hogy nekünk volt, van elsősorban szükségünk erre, hiszen mi bizonyítottunk! Isten és emberségünk, nagyapáink, apáink erejével bebizonyítottuk, hogy mi honosítás nélkül is magyarok maradtunk itt, a Hargita regéje ma is él, és a csillagösvényeken ma is a mi lovunk patkója szikrázik! Az az egyszerű valóság, hogy a honosításokkal kapcsolatban ki kell, mondjam, szegény, gyarmatosított Magyarországnak van ránk szüksége, mint egy rabláncra vert, de láncait már szaggató anyának, az elrabolt, de életbe maradt gyermekei segítségére!

Lelketek, lelkünk rajta segítünk e vagy sem, a megkínzott, meggyalázott, idegen igát nyögő anyaországnak a láncok leverésében, a gyarmatosító hiénák elkergetésében. Mert lehet , hogy minket sokan lerománoznak onnan, de akik nem teszik ezt, akik soha nem tagadtak meg bennünket, azok megérdemlik, hogy segítsünk nekik most eltakarítani a rájuk bedobált pestises hullákat, hiszen bebizonyosodott Attila vére immúnisabb itt Erdélyben mint bárhol máshol… Ez van. Így jártak velünk, testvéreim. És az sem mindegy, hogy ránk nézve is egészségtelen a pestisgyártó gazemberek közelsége… Hát gondolkodjunk el, míg helyén a lelkünk, eszűnk, netán a bicskánk… segítünk e megrabolt országanyánknak elkergetni azokat, akik szerint mi is jogosan megérdemeltük a trianoni országcsonkolást… ?

 © Pócs Balázs2013. jan. 26. 10:11 | Válasz | #60 
hosszú, de nagyon igaz írás. Azt se feledjük, hogy ez a modell sikeresen működik Érpatakon!!!"Miért nem kell Európai Romaközpont Miskolcra?

Dr. Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármesterének írása:
Érpatak településen százmilliós felzárkóztató támogatások mellőzése révén és több tízmilliós szociológiai tanulmányok nélkül 1./ a neoliberális kettős mércék megtagadása, 2./ a következetes közérdek-érvényesítés, 3./ a kivételezések nélküli kötelezettség-megkövetelés és 4./ a magyar hagyományok újraélesztésével sikeresen felzárkóztattuk, beintegráltuk az európai együttélési szabályok közé a neoliberalizmus által korábban mesterségesen mélyigénytelenségbe lezüllesztett, hátrányos helyzetű cigány embereket. Ezen állapotok mint valós és igazi tartós eredmények Érpatakon referenciaként bármikor megtekinthetők és tanulmányozhatók, ellentétben a neoliberális „szakemberek” munkásságának „gyümölcseivel”, melyek tartós eredményként sehol nem tekinthetők meg, és sehol nem tanulmányozhatók referencia jelleggel, mert ők pozitív referenciákkal nem rendelkeznek, ugyanakkor a liberális cigánystratégiák férges és halálos „gyümölcseiről-eredményeiről” viszont a folyamatosan növekvő mindennapos késelésekről, a hordaszerű brutális tömegverekedésekről, lincselésekről, tanárverésekről, iskolakerülésekről, drogozásokról, idősek kifosztásairól és agyonveréseikről szóló híradások tömkelegei tanúskodnak.
A magyar nemzet felemelkedéséhez nincs szükségünk semmiféle világsátorra, nincs szükségünk roma szakkollégiumokra és nincs szükségünk kozmopolita liberális szociológiai „szakembereknek” a valósággal még távoli köszönő viszonyban sem lévő ostoba tanulmányaira, a problémák megértését lehetetlenné tevő hamis fogalomrendszerekben való gondolkozásmódjukra és az ebből következő hülyítéseikre, uszításaikra, mert erre mi, magyar adófizetők semmilyen pénzt nem akarunk tovább pazarolni. A magyar adófizetők pénzéből csak európai és nemzetközi színvonalú magyar hazafiakat nevelő Magyar Kulturális Központokat kell finanszírozni, mert a leghatékonyabb cigányfelzárkóztatást is a magyar kultúra ápolása által lehet megvalósítani (mutatis mutandis Olaszországban az olasz kultúra által, Spanyolországban a spanyol kultúra által, Németországban a német kultúra által, Izraelben (és csak ott!!!) a zsidó kultúra által, ugyanis az Izraelben folyó nemzetstratégia különös figyelmet érdemel, mert Izraelben a palesztinok vonatkozásában semmilyen kisebbségtámogató világsátor-programoknak, semmilyen toleranciának és multikulturalizmus-támogatásnak nincs nyoma a helyi kisebbségpolitika vonatkozásában, semmilyen felzárkóztató állami pénzherdálásokra még a legkisebb mértékben sem kerül sor az államvezetési gyakorlatban, hanem az általuk őshonosnak tekintett zsidóság dominanciájának minden eszközzel való erősítését tekintik kizárólagos feladatnak, annak ellenére, hogy a világban szétszóródott zsidó származású kozmopolita értelmiségiek folyamatosan a toleranciáról, a multikulturalizmusról zengedeznek a diaszpórákban, miközben ők is egymás között folyamatosan a nemzeti identitástudat megerősítését és védelmét szorgalmazzák: legújabban lásd a Tett és Védelem Alapítvány célkitűzéseit: „célja a szuverén, önálló magyarországi zsidó identitás megteremtése, védelme és propagálása. Feladatának tekinti a zsidóság önazonosságát szuverén módon megalapozó, a közgondolkodást átformáló háttérfeltételek kialakítását és ezzel párhuzamosan az öntudattal rendelkezõ zsidókép és önkép alapjainak megteremtését…”
Érpatakon európai viszonylatban az egyik leghatékonyabb és legolcsóbb cigánystratégia úgy valósult meg, hogy a gyakorlatban paradox módon nem a mesterséges és erőltetett „cigánykodtatásra”, a nem létező és az idők homályába veszett cigány nemzettudat építgetésére-keresgélésére kocentráltunk, hanem az országépítő együttélésre alapozott Érpataki Modell elveire, melynek egyik lényeges stratégiai eleme a magyar kultúra fokozott és kiemelt ápolása és tisztelete (!!!), ugyanis a több ezer éves magyar kultúra már kiállta az idők próbáját és sokszorosan bizonyított, lévén egy olyan gazdag kultúrkincs, melyből merítve a hazai cigányság is a leghatékonyabban tud értékes tagjává válni a mai magyar társadalomnak, és kifejezetten azért kell a cigányságnak ebből a kultúrából táplálkozni, mert a cigány kultúra a cigány nemzettudattal együtt, élő eleven voltában az idők homályában már réges-rég, rekonstruálhatatlanul és végérvényesen elveszett. A liberális népbolondítók (szociológusok, romológusok, etnológusok, politológosok és egyéb kozmopolita „értelmiségiek” stb.) által kreált „cigány kultúrák” egy erőtlen és sok szempontból teremtő erő nélküli, vagyis az embert felemelni és megnemesíteni nem tudó ostoba fantazmagóriák, primitív szubkulturális tákolmányok.
A sok százmilliós tanulmányokért és zsíros állásokért versengő liberális „értelmiségi” körök időközönként mindig rájönnek, hogy az előző, az aktuális politikai erőviszonyok megváltozása miatt időlegesen háttérbe szorított nemzetromboló és népbolondító kozmopolita liberális kör által kifejtett „roma kultúra” nem is az igazi, a cigány probléma megoldása pedig nem is az, amit liberális versenytársaik eddig tanítottak, ezért az aktuális politikai körhöz erősebben dörgölődző, és annak a politikai elvárásait gátlástalanabbul kiszolgáló, újabb variánsként fellépő neoliberális kör a magyar adófizetők pénzéből sok százmillióért újból elkezdi kifejteni az „igazi cigány kultúra” körvonalait, és újra elkezdi lefektetni az „igazi felzárkóztató” a többségi társadalom elmarasztalására és ostorozására alapozódó neoliberális cigánystratégia alapelemeit. A miskolci világsátor projekt is sok szempontból ezen liberális álszakértők évekig tartó marakodásának és meddő áltudományos parazitizmusának lenne táptalaja. Ezért a miskolci lehetőséget ezen kozmopolita és nemzetellenes neoliberális körök kezéből kivéve valóban nemzeti érdekeket szolgáló szakértők bevonásával teljesen és alapjaiban újra kell gondolni.
Ma legnagyobb mértékben magyar hazafiakat nevelő Magyar Kulturális Központok létrehozására van szükség. Ma legnagyobb mértékben magyar hazafiakat nevelő Magyar Kulturális Központok létrehozásán keresztül megvalósított és az országépítő együttélés jegyében álló eredményes cigányintegrációra van szükség.
Ez az az út, melyet minden magyarországi állampolgárnak fel kell ajánlani, a magyar hazafivá válást lehet és kell adófizetői pénzen támogatni, aki származásától függetlenül hajlandó ezt a hazát otthonának tekinteni, aki ezért hajlandó dolgozni, idejét és energiáját áldozni az szövetséges és támogatandó, aki viszont ezt a szent hazát nem hajlandó szeretni, aki ezért nem hajlandó áldozatot hozni és aktívan velünk együtt elkezdeni építeni, az elkötelezettsége felerősödéséig semmilyen támogatásra sem méltó. Aki pedig ezt a szent hazát aktív bűnözéssel, parazita életmód folytatásával, nem rendeltetésszerű joggyakorlással, liberális kozmopolita „értékrend” terjesztésével rombolni és fosztogatni kívánja, az ellenség, és kifejezetten üldözendő.
A cigányintegráció igazi problémája nem az, hogy a cigány közösségek nem ismerik eléggé a nem létező vagy az éppen aktuális neoliberális kör által összetákolt „saját kultúrájukat”, vagy hogy nincsenek elegen a rendőrök között meg a közigazgatásban, hanem az, hogy az elmúlt 20 év neoliberális ideológiájára alapozott (az egyéni önzés „védelmét” mindenek fölé helyező közérdeksorvasztó) neoliberális rendszer „jogvédelmi” és „jóléti” szociális segélyezési gyakorlata által a cigányközösségek jelentős számú tagjában annyira leépítette és elsorvasztotta az embert emberré tevő képességeket: az öngondoskodási és felelősségvállalói képességeiket, valamint kötelességtudatukat, az emberi méltóság nevében alanyi jogon nyújtott ingyenes juttatások által, hogy létrejött egy magára maradt és egyre növekvő és egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő „mélyszegény” (értsd: mélyigénytelen, felelőtlen, mélyzüllött) roncstársadalmi réteg, melyre a liberális hangadó média véleménydiktatúrája csak úgy enged tekinteni, mint egy érinthetetlen kötelezettségek nélküli csoportra és a megoldást csak abban engedi látni, hogy újabb és újabb segélyek nyújtása által még jobban túlterhelve a többségi társadalmat sorvasszuk el bennük az emberi képességek maradványait is, hiszen ők már annyira hátrányos helyzetűekké váltak, hogy tőlük már semmi sem várható el, és semmi de semmi nem követelhető. Ebből következően nekik teendőjük nincs, mert minden létfeltételt köteles a többségi társadalom részükre biztosítani, nekik csak egy kötelességük van: fékevesztetten szaporodni és a gyermekeiket törődés, gondoskodás, felelősségvállalás nélkül erkölcsi fertőben testileg-lelkileg sanyargatni és súlyosan veszélyeztetni s ezáltal egy életre megnyomorítani, mert a liberális jogvédelem és az állítólagos „européer szociális szakmai gyakorlat” által biztosítják számukra ehhez a szabadságjogokat, és aki ezt szóvá teszi, azt a médiadiktatúra siserehada azonnal szélsőségesnek és rasszistának bélyegzi és igyekszik parkolópályára helyezni. (Egyébként az egyik destruktív romajogvédő szervezet már előállt a legújabb követeléssel: a hátrányos helyzetű rétegeknek a többségi társadalom alanyi jogon és ingyenesen biztosítsa az áram- és a vízszolgáltatást is, már ezért (a víz és az áram megteremtéséért) sem kelljen megdolgozni-megküzdeni, már ennek a megteremtéséhez szükséges maradék képességét is veszítsék el, mert ők annyira hátrányos helyzetűek, hogy nekik ez alanyi jogon, az emberi méltóság nevében jár. Rövidesen ezen igényük érvényesítése érdekében jogvédőiken keresztül az ombudsmanhoz fordulnak, aki mint a mennyből alászállt „isteni kinyilatkoztatás megtestesítője és képviselője” kinyilatkoztatja, hogy ez valóban emberi alapjogot sért, és az emberi méltóság védelmével ellentétes, akkor ez ellen nincs apelláta és ezen kinyilatkoztatásához pedig a bíróságok és politikusok, mint a katonatiszt a felsőbb parancsokhoz, úgy kezdenek igazodnak, és azon sürgölődnek, hogy ennek a legújabb ombudsmani kinyilatkoztatásnak a liberális jogértelmezés, a jogalkotás és a jogalkalmazás révén minél előbb érvényt szerezzenek. Az ombudsman pedig mandátuma lejártakor mint a „liberális demokrácia szilárd védőbástyája” megtalálva igazi helyét és beül a liberális párt, az LMP fővárosi frakciójába, éppen úgy amint azt a korábbi ombudsman, Kaltenbach Jenő is tette.)
A neoliberális jogvédelem óriási bűne a sikertelen cigányintegráció vonatkozásában az is, hogy igyekszik megvédeni a családokat az állítólagos „hatósági zaklatásoktól” és ez által gyakorlatilag a folyamatos gyermekveszélyeztetések konzerválását okozzák, melynek következtében a hátrányos helyzetű gyermekek a mélyigénytelen szülők környezetében olyan súlyos traumákat, elhanyagoltságot, éheztetéseket és betegségeket él át, aminek következtében egy életre megnyomorodnak, súlyosan sérülnek és maradandó károsodásokat szenvednek. A liberális szociális „szakma” ezt a kegyetlenséget nevezi européer értékrendnek és gyakorlatnak, mégpedig azt, hogy a kiszolgáltatott gyermeket (azzal együttérzést nem mutatva) a veszélyeztetett környezetben hagyja és az elállatiasodott szülőkkel „együtt érezve, őket megértve” a velük való konfrontációt kerülve hagyja megnyomorodni a csecsemőket és felnövekvő gyermekeket, holott számtalan példa van arra Érpatakon is és más településeken, hogy amikor az igénytelen és elállatiasodott szülői környezetből kivesszük a gyermeket és nevelő szülőnél helyezzük el, ahol a gyermek megmenekül a testi-lelki nyomorgatástól és sorozatos traumáktól, akkor amikor újra találkozik a vér szerinti szüleivel, akkor nem is akarja őket látni soha többé, ennek hatására pedig a kiskorút veszélyeztető szülő és környezete-rokonsága kezdi belátni, hogy ő ilyen magatartásformával szülőnek alkalmatlan és vagy nem szül már többet, vagy jelentős mértékben kezdi összeszedni önmagát és kezd jó útra térni és kezdi a sokkal felelősségteljesebb életvezetést erősíteni a mindennapjaikban. A mélyigénytelen környezetből kiemelt gyermek pedig felnőve úgy értékeli a szülőktől való eltávolítást, „hogy ő a családból való kiemelés által lett ember” a liberális szociális szakmával ellentétben ő nem értékeli kegyetlenségnek a gyermekkorban való megnyomorításának megakadályozását. Ennek érdekében alkotta meg az Érpataki Modell Országos Hálózata a Miskolci Bázis (Települések Megmaradásáért Egyesület) zászlóshajó programját, a Szent Imre programot, mely a következetes jogérvényesítés által számolja fel a folyamatos gyermekveszélyeztetéseket. Az elmúlt húsz év gyakorlata során alkalmazott és semmilyen pozitív eredményre nem vezető, hanem a mélyigénytelenséget megnövelő és a gettósodási folyamatokat elképesztő módon felerősítő módszerrel ellentétben nem a százmilliós és milliárdos, a külső életkörülmények rövid ideig tartó javítására irányuló projektek megvalósításában látjuk a problémák megoldási kulcsát, hanem a következetes és kivételezések nélküli rendeltetésszerű jogalkalmazásban. A fő hangsúlyt nem a külső környezet megváltoztatására, hanem a belső emberi minőség fejlesztésére helyezzük, ebből következően az anyagi erőforrásokat elsősorban a külső környezet változtatása helyett a vonatkozó jogi és egyéb szabályozások megismertetésére és következetes megkövetelésére helyezzük és az anyagi támogatásokat is a felelősségteljes hatósági munka (gyermekvédelmi és családsegítő szolgálat, védőnő, háziorvos, jegyző, gyámhatóság, rendőrség, iskola, óvoda, civil szervezetek, jelzőrendszer) összehangolásán és erősítésén keresztül javasoljuk felhasználni az együttélési szabályok megismertetésére és a világosan definiált és megismert követelmények betartatására-ellenőrzésére vonatkozó helyi jelzőrendszer megerősítésén és intenzív, szakszerű s magas szintű munkájához szükséges feltételrendszer biztosításán keresztül valamint a hátrányos helyzetű családokkal való szoros, benső emberi minőséget fejlesztő kapcsolatok ápolására törekedve. A benső emberi minőségfejlesztés kiegészülve egy határozott elvárás- és követelmény-rendszerrel lehet tartósan és maradandóan eredményes, ugyanis a benső lelki-tudati élet minőségi változása hozhat maradandó változást a külső környezetben, e nélkül a külső környezeti változtatásokra áldozott anyagi ráfordítások nem hoznak és nem is hozhatnak tartós eredményt, mert a lezüllesztett igénytelen benső emberi minőség újra létrehozza a külső környezetében is a lezüllesztett állapotokat éppen úgy amint ez az elmúlt 20 évben folyamatosan is történt. Az érpataki tapasztalatokból egyértelműen megérthető, hogy a benső lelki-tudati fejlesztésre törekvés a törvényes állapotok szisztematikus megkövetelése által minden integrációs projekttől hatékonyabban lehetséges a társadalmi rendből kiesett emberek integrálása és visszavezetése a normális emberi együttélés szabályait megvalósító közösséghez.
Az európai cigány kultúrközpont létrehozása helyett ezen gyermekvédelmi szempontokkal kell szisztematikusan szembesíteni a „mélyszegény” (értsd: mélyzüllött és elállatiasodott) családokat és csak ezeket (!!!), a beilleszkedő igényes és tiszteletet érdemlő cigány származású családokra a megállapítások természetesen nem vonatkoznak és nem hagyjuk, hogy őket a médiadiktatúra véleményterrorja mindenáron egy kalap alatt kezelje és összemossa a társadalomból kiilleszkedett züllött családokkal.
Nem hivalkodó látszat roma kultúrát és ezt reklámozó európai cigányközpontot kell létrehozni, hanem az elemi gyermekvédelmi és együttélési szabályokat kell érthető módon megfogalmazni és megkövetelni, az elvárást nem támasztó és alanyi jogon juttatott liberális segélyezési rendszer és a liberális jogvédelem által mesterségesen lezüllesztett cigány közösségek részére egész Magyarországon és egész Borsodban.
Ebből következően a felzárkóztatandó cigány közösségek vonatkozásában nem az élő módon egyáltalán nem is létező állítólagos romakultúra beléjük plántálása a teendő, hanem az általános iskolai szinten is a 7-10 éves gyerekektől már elvárható és megkövetelhető elemi társadalmi együttélési szabályok normarendszerének megismertetése és kikényszeríttetése szükséges a mindennapokban a társadalomból kiilleszkedett személyek és családok esetében. A gettókban élő sok ezres mélyzüllött réteg problémáját nem oldja meg az, hogy indokolatlanul és érdemtelenül felveszünk X ezer cigány származású személyt a köztisztviselői szférába vagy a rendőrségre, hanem az, és csak az, hogy a mély-igénytelen szülőknek előírjuk az agresszivitás fékezését, az együttműködés fokozását, a tanárok, köztisztviselők és a védőnők fenyegetésétől való tartózkodást, az alapvető személyi és családi higiénia meglétét, és ha tetves a gyerek, akkor nem engedjük a közösségbe addig, amíg a szülő (!!!) a védőnő közreműködésével, nem a védőnő meg az óvónő, meg a gyermekvédelmi szolgálat, hanem a szülő (!!!) fel nem számolja a gyermeke tetvességét, vagy ha tegezi a neveletlen gyerek a tanárt, akkor addig amíg meg nem tanítja gyermekét a szülő (!!!) a tanár közreműködésével a magázásra stb, stb, stb.
Ha egy cigány származású személynek az a megelégedettsége-beteljesedése az életében, hogy fizikai segédmunkásként becsülettel dolgozhat egy településen a településért, akkor azt kell megbecsülni, és nem kell mindenáron belőle érdemtelenül érettségizett „cigányértelmiségit” képezni, ugyanis ő így becsületes munka által nagyobb hazafi mint, az a „külföldi ügynökszervezetben” dolgozó liberális romajogvétő, aki folyamatosan a cigányság számára a kötelezettség megkövetelést és a rendeltetésszerű jogalkalmazást akadályozza a köztisztviselő réteg munkája során, az állandó ügyeletesként a rasszista vád hangsúlyozásával („rasszista a rendőr, rasszista a jegyző”) a cigány személy és a rendőr vagy a jegyző előtt, hülyíti a cigány származásút és az ezáltal kezdi elhinni, hogy „a rendőr vagy a jegyző őt azért büntette meg a falopásért, mert ő cigány” és így sokkal nehezebben fogja fel a hátrányos helyzetű társadalomból kiilleszkedett személy, azt az egyszerű tényt, hogy azért büntették meg, mert lopott. Az állandó rasszista vád miatt pedig sok rendőr és jegyző számtalanszor elkerüli a büntetés kiszabását, mert politikailag korrekt köztisztviselőként nem kívánja a rasszista bélyeget és ezzel folyamatosan hozzájárul a jogsértő, hátrányos helyzetű személy társadalomból való kiillesztettségének konzerválásához és a kiillesztettsége fokozódásához, ugyanis ha bizonyos esetben rendszeresen megússza a felelősségre vonást a bűnelkövető a származása miatt hangoztatott rasszista váddal való védekezés miatt, akkor még vehemensen fogja ezt a rasszista kártyát előhúzogatni és ezáltal egyre súlyosabb bűncselekményeket is egyre kockázatmentesebben fog megkísérelni.
Idegen magyarellenes érdekeket képviselő, kozmopolita liberális nemzetrombolást ne kényszerítsenek Miskolcra, ugyanis meg kell akadályozni, hogy 1,7 milliárd ft-os „uniós támogatással” (amihez való hozzájutáshoz, aminek a visszaigényléséhez-visszakuncsorgálásához kb. 3 milliárd Ft magyar adófizetői pénzt kell befizetni a Magyar Államnak az Európai Unió kasszájába) liberális cigányfelzárkóztatás ürügyén tovább folytatódjon hazánkban egy olyan eszement ámokfutás, amely még soha semmilyen kézzelfogható pozitív eredményt nem hozott, csak a cigány közösségen belül a mélyzüllöttség fokozódását és a kilátástalan nyomor növelését.
A megismert részletek szerint 30, 50 fő kozmopolita szociológus fogja hirdetni ostoba liberális tételeit és ezáltal nagyobb gőzerővel fogják hülyíteni a borsodi és a magyarországi cigányságot és ezáltal fokozottan erősíteni akarják a cigányokban a hazátlanság érzése által a többségi társadalomtól való elidegenedettséget és a szolidaritás hiányát és így végeredményként csak egyre erősebben uszíthatóvá akarják tenni a többségi magyar társadalomra a helyi cigányokat, állítólag ezen sötét hülyítő és uszító liberális propaganda képviselői „dolgoznának” a jövőben hosszú éveken keresztül az új intézményben hihetetlen mértékű havi fizetésekért. Mellette írnák a sok milliós ostoba demagóg tanulmányaikat az elnyomott és üldözött, ártatlan, valóságban nem létező képzeletbeli cigányokról és a valóságban nem, de a szennyes és aljas fantáziavilágukban annál élénkebben létező, hihetetlenül „rasszista, kirekesztő, náci-fasiszta, intoleráns” magyar társadalomról, mely ellen szerintük „a cigányságnak össze kell fogni és fel kell lépni”, mert szerintük „már újra itt van nyakukon az állítólagos zsidó- és cigányüldözés”.
Nem kérünk multi-kultúrát, nem kérünk kozmopolita liberalizmust, nem kérünk európai cigányközpontot, mert ez csak az őshonos magyar nemzet gyengítésének és a cigányság továbbzüllesztésének és minél erősebb stratégiai és biológiai fegyverré erősítésének a célját szolgálja a kozmopolita világhódítók kezében az őshonos domináns nemzet ellen. A cigányság számára is a lezüllesztett pária létnél van sokkal méltóságteljesebb szerep egy nemzet építése során. A cigányság ellensége nem a magyarság, hanem saját züllöttsége és igénytelensége valamint a cigányságot nemzetellenes célok eszközeként tudatosan és tudattalanul züllesztők hatalmi köre és az ezeket kiszolgáló nemzetközi és hazai ügynökök hálózata. Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy magyar földön magyar kultúrát kérünk, mert magyar talajból legéleterősebben a magyar kultúra virágzik. Ma legnagyobb mértékben Magyar Hazafiakat nevelő Magyar Kulturális Központok létrehozására van szükség, mert csak a Magyar Hazafiakat nevelő Magyar Kulturális Központok létrehozásán keresztül megvalósított eredményes cigányintegráció a leghatékonyabb és mindkét nép szempontjából a legpozitívabb. A Miskolc előtt lévő 1,7 milliárdos lehetőség felhasználási tervét gyökeresen módosítva a kifejtett szempontok figyelembe vételével a régóta meglévő és kezelendő magyar-cigány együttélési problémák megoldását sokkal hatékonyabban segítő országosan is példaértékű megoldásokra és mintaprogramokra kellene felhasználni.
Érpatak, 2013-01-25." © Szekér István2013. jan. 01. 17:26 | Válasz | #59 
Nagy László: Adjon az Isten

Adjon az Isten
szerencsét,
szerelmet, forró
kemencét,
üres vékámba
gabonát,
árva kezembe
parolát,
lámpámba lángot,
ne kelljen
korán az ágyra hevernem,
kérdésre választ
ő küldjön,
hogy hitem széjjel
ne dűljön,
adjon az Isten
fényeket,
temetők helyett
életet -
nekem a kérés
nagy szégyen,
adjon úgyis, ha
nem kérem.
Kormorán - Nagy László - Adjon az Isten

 © Szekér István2012. dec. 24. 10:46 | Válasz | #58 
Kedves Fórumozók!

Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Szabó Gyula előadásában: Ady Endre: Karácsonyi Rege

 © Vassné Fáber Katalin2012. júl. 25. 22:01 | Válasz | #57 
Nem tudom, kinek volt szerencséje személyesen találkozni Vargyas polgármesterével, nekem igen! Aki beszélt már vele, akit már vendégül látott, aki ismeri, akire csak ránézett, annak nagyon sok szép pillanatot okozott!!!! Gratulálok neki, hiszen azt gondolom, az ő munkáját csak utánozni lehet és példát venni róla, tőle!!

 © Halasi János2012. jún. 20. 17:56 | Válasz | #56 
Szia,Eszter!

Jólesik olvasnom,a véleményedet!
Emlékezz csak vissza,az árvízi gyűjtésre és az adjon erőt a további munkádhoz!
Mennyi szabadszállási ember összefogott akkor, egy nagyszerű ügyért...
Hinni kell az emberekben,egyszerűen nincsen más út!Ha megértik és elfogadják, miért is kell az összefogás.Összefognak!
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Vidéki Eszter2012. jún. 18. 23:02 | Válasz | #55 
Szia János! Végül is igazad van..még mindig nem tudtak megtőrni jónéhányunkat...pedig de nagyon akarják....

 © Halasi János2012. jún. 17. 09:45 | Válasz | #54 
Szia Eszter!

,,Nem mindig lehet megtenni, amit kell, de mindig meg kell tenni, amit lehet." (Bethlen Gábor)

Hát, igen... A politika zseniális módon csöpögtette bele a magyarok lelkébe ezt a "nem tudunk összefogni"”birkák vagytok” dolgot.
Hány száz év telt el Mohács óta? Ha ez idő alatt a magyar nem tudott volna összefogni, szerinted/szerintetek lenne még Magyarország? Nem. Az első ellenség úgy tarolt volna le minket, hogy ma már azt se tudnák, hogy mi is volt az a magyar. De még itt vagyunk. Ez nem lehetséges, na nem lett volna összefogás.
És, hogy ez mennyire sokáig létezett, mondok rá egy egyszerű példát: ha lakodalom volt, akkor a falu asszonyai összegyűltek és sütöttek, főztek. Közben énekeltek, beszélgettek mindennapos dolgokról, kipletykálták azt, aki megérdemelte. Egyszóval közösség voltak. Mindenki mindenkiről mindent tudott és így segíteni is tudtak egymásnak…

Régen majdnem minden hétvégén mentek valamelyik ismerőshöz, vagy ismerős ismerőséhez segíteni a ház körüli munkában, vagy házat építettek, vagy egyszerűen dolgoztak a szőlőben. Nem volt ám kék füzet, vagy jelenléti ív. Kalákában dolgoztak önként, mert akkor ez volt az általános.

Csak, hát azóta folyamatosan sunyi módon súgják az emberek fülébe, hogy "nem tudunk összefogni". És ez belemerül a tudatalattiba. A tudatalatti egy nagyon érdekes dolog. Ha te egy egészséges ember vagy és egy nap ötször mondják neked, hogy fáj a lábad, hatodszorra már érzed, hogy valami nincs vele rendben.
Volt is ezzel egy kísérlet: egy moziban a film közben a másodperc tört részére bevágták egy nevenincs üdítő képét. Jóformán észre se lehetett venni. A film végén a nézők döntő többsége olyan üdítőt vett.

Rengeteg dolgot sugdosnak a magyar fülébe: nem tudunk összefogni, bírkák vagyunk, genetikailag nem is létezik a magyarság, hanem egy összekutyult keverék, stb,stb,stb... Ráadásul ott van a híradó, ahol szinte csakis negatív, vagy felháborító híreket mondanak. Ezzel csak az a céljuk, hogy észrevétlenül megtörjenek minket. Hogy belesavanyodjunk a világba és ne is legyen kedvünk valamit is tenni, mert úgyse...
Nem véletlenül írtam mottóként a Bethlen Gábor idézetet. Csak ennyit kellene tenni és akkor lenne előremozdulás...

"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Vidéki Eszter2012. jún. 16. 22:02 | Válasz | #53 
Szia János! Nem akartam senkit sem megbántani a "birkanyáj" szóval, de nagyon rosszul esik,hogy a nagy többség nyugodtan menetel a "vágóhíd" felé.... nem létezik,hogy nem fogják fel:ez a z út oda vezet... sajnálom a városomat,még ha "gyüttmönt" vagyok is...,mert akik a tudatos lepusztítás után jönnek,vért,fognak izzadni..A korrupcióról annyit,hogy szkeptikus vagyok abban a tekintetben,hogy fel akarják számolni egészen... lehet ez a kirikat... gyorsabban és szigorúbban kellene...

 © Halasi János2012. jún. 14. 17:32 | Válasz | #52 
Sziasztok!

Most talán elindult valami...
Bár valószínűleg,csak a rendőri korrupció jéghegyének csúcsát látjuk,de Honvédség után a Rendőrségnél is fejek hullottak,ez mindenesetre biztató jel...

Azt gondolom,mi egyszerű emberek nem birkák vagyunk,hanem kiszolgáltatottak a végtelenségig..
Kiszolgáltatottak a kórházak várólistáján,a bankok adóslistáján,a munkahelyen és még lehetne sorolni...

Óriási gond,hogy kiszoktunk a templomokból,olyan értékrendet alakítottunk ki, amilyet a médiában láttunk...

Nem Nemzetben és Hazában gondolkodunk,hanem globalizációban és Európában,ez nem hiba,ez bűn...

"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Vidéki Eszter2012. jún. 13. 22:32 | Válasz | #51 
Sziasztok! Olvasgatva a lenti sorokat,tapasztalva a magyarországi helyzetet közbiztonság terén,hát jó lenne már,ha rend lenne... már csak azért is,mert az a bizonyos 100 nap rég letelt... Minden szinten rendnek, korrupció-mentesnek kellene lenni..azaz tisztának, becsületesnek (néhányan már azt sem tudják ezek a szavak mit jelentenek!!). persze,ahol káosz és pusztulás van: ott mindent meg lehet tennio,no meg ahol egy nagy-nagy birkanyáj---

 © Halasi János2012. jún. 13. 19:23 | Válasz | #50 
Még valami!

A tanyámba négyszer-ötször is betörtek, a csőkutat is felhúzták az UFO-k...
Már nem is szóltam rendőrnek,ugyan minek...
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Halasi János2012. jún. 13. 19:16 | Válasz | #49 
Szia,Balázs!

Igen szigorú előírások szabályozták a csendőrt. Köteles volt intézkedni, ha arra került sor, s itt a „kötelesen” van a hangsúly. És köteles volt használni a fegyverét is, ha a saját biztonsága vagy mások élete és vagyonbiztonsága forgott kockán. Ha nem használt fegyvert, noha az indokolt lett volna, súlyosan megbüntették.

A csendőr nem ismerte a mai magyar rendőrségnél szokásos mérlegelés fogalmát. Mindenkivel szemben fel kellett lépnie adott esetben, nem számított, hogy vándorcigány vagy arisztokrata az illető. A testület filozófiája szerint a csendőrségnek a közrenddel kapcsolatos helyzetekre kellett reagálnia és választ adnia. Ennyi.

Egy csendőrrel senki sem beszélhetett úgy, ahogyan ma beszélnek egy rendőrrel. Ezt nemcsak a csendőr, de a törvény sem engedte volna. Hiszen a csendőr az államot képviselte.

Nem évültek el az ügyek.Egy tyúklopást sem zártak le addig, amíg meg nem fogták a tettest. Ha ez húsz évig tartott, akkor addig tartott!

Súlyos és megbélyegző vád a csendőrségnek a magyarországi zsidók deportálásában való „öntevékeny részvétele”.De az előírások és az utasítások szerint jártak el,parancsot megtagadni nem túl szerencsés dolog...
A mesterségen keltett legendák, a lejárató, a besározó vádak megtették a hatásukat.

Szomorú, hogy a csendőrséget az ÁVH-val vagy a SS-sel tartja rokonnak a magyar társadalom jelentős része...
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Pócs Balázs2012. jún. 12. 19:41 | Válasz | #48 
Kedves János!

Hát éppen ezért nem kell manapság a csendőrség.

Mert rendet tennének, és akkor nem lehetne a zavarosban halászgatni...

 © Halasi János2012. jún. 12. 18:04 | Válasz | #47 
Szép Napot!

Ma 131 éve alakult meg,a Magyar Királyi Csendőrség!

Az alábbi visszaemlékezés, bepillantást enged városunk múltjának egy kicsi szeletkéjébe...

Egy lovas csendőr életéből…

1944. október havában, a Nagy Magyar Alföldön utolért bennünket a háború. Az időben Bajor Kálmán alez. úr, kecskeméti osztályparancsnok, a kiürített szabadszállási lovas őrs vezetésével bízott meg. Az osztályparancsnokság is visszavonulóban volt, nyugati irányban a Duna felé.
Egy napon, délben, Mészáros István lovas szakaszvezető bajtársammal szolgálatba indultunk. Én egy szép, szürke lipicai kancán ültem, ő pedig hasonló termetű fekete lován. Könnyűnyergelést rendeltem, a kardokat is az őrsön hagytuk. Lovam igen élénk vérmérsékletű állat volt, a szárakba nagyokat rántott. Felvettem az érintkezést és simán haladtunk a főtér felé. Éppen jött a tábori csendőr szakaszparancsnok főtörzsőrmester és közölte, hogy siessek a községháza tanácstermébe, a vezérőrnagy úr hívat.
Percek alatt elértük a községházát, járőrtársam átvette a lovamat, én pedig a vezérőrnagy úr elé pattantam és jelentkeztem, mint szabadszállási őrsparancsnok. A vezérőrnagy úr a következő parancsot adta: „Fiam, az Izsák felől a faluba vezető úton egy német zárt páncélos oszlop áll arccal felénk. A községen kell nekik keresztülvonulni, de nem tudnak, mert ez a néptömeg elállja az utat – közben kimutatott az ablakon – s nem hajlandók félrevonulni, a németek pedig nem akarnak beléjük gázolni. Maguknak különös képességük van a néptömeg szétoszlatására. Tehát az a feladata, hogy az embereket parancsolja félre és az utat tegye azonnal szabaddá!”
Igenis, vezérőrnagy úr! – feleltem, keményen tisztelegtem, villámgyors hátraarccal és kemény kilépéssel távoztam.
Míg a lovamhoz értem, átfutottam emlékezetemben a néptömeg szétoszlatására vonatkozó utasításokat a SZUT-ból, s arra is gondoltam, hogy hívatom a hat lovas és hat gyalogos csendőrömet. De nem tettem. Átvettem a lovamat és nyeregbe szálltunk. (Kiképzésünk értelmében a néptömeg szétoszlatása a „kardot ránt” vezényszóval kezdődött, de kardjainkat az őrsön hagytuk.)
Gondoltam, értenek magyarul is ezek a jó népek és nem kell erősítés. A néptömeg felé fordultunk, jól kihúztam magam a nyeregben és a törvény nevében hangosan felszólítottam az embereket, hogy menjenek a piactérre és hagyják szabadon az utat. Szavaimat még a legtávolabb állók is jól értették. Egy pillanatra halálos csend lett, azonban nem mozdult senki!
A csendet egy mély hang törte meg, úgy négy lóhossznyi távolságra előttem: „Könnyű maguknak ott a ló hátán, de bennünket elbolondítottak, kiűztek az otthonunkból, melyért egy életen át dolgoztunk. Azt dobolták ki, hogy csak egy pár napra kell eljöjjünk, míg az új csodafegyvereket használják, azután visszamehetünk. Most látjuk, hogy a németek is, a magyar csapatok is menekülnek. Mi innen egy lépést nem megyünk tovább! Verjék vissza az oroszokat, hogy haza mehessünk!”
Valahogy csak eddig volt ideje mondania, de részben igaza volt.
Nem volt időnk megnyugtató szavakat válaszolni néhány kilométerre a front mögött, különben is a lovam nyugtalankodott. Lábszáraimat egyenlően szürkém oldalához szorítottam, a hang irányába fordítottam, szárat adtam, lovam két hátulsó lábára állt és egy erőteljes ugrással a tömeg közepében termett, körülbelül ott, ahol az atyafi beszélt. Lovam nyugtalansága a tetőfokon járt. Körbe forogtam. A nép pedig rémülten, de hangtalanul, olyan gyorsan tolta le magát az útról, ahogy csak lehetett!
Nem éreztem, hogy lovam bárkinek a lábára lépett volna, de a lényeg az, hogy fél perc alatt lesodorta magát a néhány ezerfőnyi tömeg az útról s az szabaddá vált. Ott álltunk ketten az út közepén, a községháza előtt. Az ablakból a v. őrgy. úr végignézte a jelenetet, s a fejét csóválva mosolygott örömében.
Még egyszer fölszólítottam az embereket, hogy maradjanak a piactéren, s az árkon senki se jöjjön át. Jobbra tekintettem és megláttam a német páncélos oszlopot az út jobb oldalán. Intettem az élen járó parancsnoknak, hogy indulhatnak. Az oszlop motort indított és megmozdult. A német parancsnok előtt keményen tisztelegtem, a nehéz páncélosok elhúztak előttünk, a német parancsnok tiszteletadást vezényelt, a fiatal német katonák egyenest a szemünkbe tekintettek. Vagy 10 perc multán elhaladtak a német páncélosok. Odaszóltam a tömegnek, hogy máskor se állják el az utat, hisz soha sem lehet tudni, hogy a harcos egységek hová mennek, hová csoportosítják őket. A katona sohasem menekül, hanem parancsot teljesít. Lehet, hogy két nap múlva visszajönnek.
A tömeg harag nélkül maradt, mi pedig folytattuk eredeti szolgálatunkat.
Másnap, a tábori csendőr főtörzsőrmester szokatlanul barátságosan üdvözölt, és nyomatékosan kijelentette, hogy ezután előre tiszteleg, ha lovas csendőrt lát. Mondotta, hogy ők előtte megpróbálták, de nem tudták a tömeget elmozdítani az útról. A vezérőrnagy úr különösen szívébe zárta most a magyar lovas csendőrt!
Rég volt, az emlékek élnek még, csak a nevek mosódnak el lassan...

Gonda Zsigmond
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Pócs Balázs2012. jún. 04. 21:38 | Válasz | #46 
Ma összefutottam Szamosfalvi Swartz Andrással és ezt a verset olvasta fel nekem (manapság, de különösen a mai napon, nagyon aktuális ):

Szamosfalvi Swartz András: Szólítalak Titeket!

Szólítalak Titeket ősök, nagy katonák,
Ti hősök- adjatok erőt, mozduljanak a lábak, a karok,
hogy méltók legyünk hozzátok, nagy elődök.
Szólítalak Melkizédech és Téged Bendegúz
a Kaukázus lábainál, Mitridares Eupator, s
Francia Kiss Mihály. Nagy elődök, Ti hősök
Prónay és Héjjas Iván.

Ősök, Ti nagy katonák Bercsényi Miklósok,
hősök! A Talpasok, ó micsoda katonák,
Ti névtelen tarpai parasztok, regősök,
bosszúálló dévák segítsetek! Hogy tetszhalott
nemzetünk bénult tagjai mozduljanak,- Ti nagy katonák
Horthy Miklósok,- fiak Istvánok, repülősök.

Szólítalak Titeket hétköznapok hősei: ma élő, cselekvő
magyarok! Mert KISZ- titkárok országa lettünk,- ezen az oldalon
is ők vannak, és a másik oldalon is, csak átöltöztek.
De nincs alku!
És ez most rajtunk múlik. Mert nincs kicsi áruló és nagy áruló.
Csak áruló van. Mint, ahogy Haza is csak egy van.
Nincs külhon, meg anyaország,
Csak egy hon létezik.

És így kell viselkedni és nyilatkozni, hogy méltó utódai
legyünk a nagy elődöknek.
Ma, Bulcsú napján emlékezzünk a nagy katonákra,
legyenek Ők a példaképeink, kik arra tanítanak minket,
hogy az élet célja, az értelmes halál.
Ne hagyjuk, hogy lassú kivéreztetéssel átaludott életből
belealudjunk a halálba, harc nélkül.
Legyünk méltók elődeinkhez, kik nagy katonák, hősök.

Mai magyarok! Az ősök vére kötelez!
Elég a szolgaságból, szabadság vagy halál!
Ezt az utat jártál elődeink, és ezért élhetünk ma.
Szólítalak Titeket ősök, nagy katonák, Ti hősök!
Adjatok erőt, hogy mozduljanak a karok, a lábak,
hogy méltók legyünk hozzátok nagy elődök!


 © Szekér István2012. jún. 04. 05:59 | Válasz | #45 
Trianon, 1920. június 4.

A világ legigazságtalanabb „békéje”


Magyarnak lenni nem származás és nem hit kérdése, hanem vállalás. Közös sors vállalásai itt és most, e megcsonkított haza vészterhes időszakában. A szuverén Magyarország fönntartására nem látok más utat, mint a nemzeti érzésű öntudatos polgárság kifejlesztését. A "nemzeti érzés" nem irredentizmus és nem fasizmus, egyszerűen annyit jelent, hogy nemcsak önmagával törődik, hanem országa sorsával is.

(Benedek István 1993 augusztus)1920. június 4. a trianoni békeszerződés aláírása a magyar nemzet gyásznapja, melyről így írt a korabeli tudósító: "A budapesti templomokban ma délelőtt megkondultak a harangok, a gyártelepek megszólaltatták szirénáikat és a borongós őszies levegőben tovahömpölygő szomorú hanghullámok a nemzeti összeomlás fájdalmas gyászát jelentették... Ma tehát elszakították tőlünk a ragyogó magyar városokat a kincses Kolozsvárt, a Székelyföldet, a Rákócziak Kassáját, a koronázó Pozsonyt, az iparkodó Temesvárt, a vértanúk városát Aradot és a többit mind, felnevelt kedves gyermekeinket, a drága, szép magyar centrumokat. Ma hazátlanná tettek véreink közül sok millió hű és becsületes embert... A város és az ország némán, méltóságteljesen, de komor daccal tüntetett az erőszakos béke ellen. Egész Budapest a gyászünnep hatása alatt állott."

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, Téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

A 93 ezer négyzetkilométeres Magyarország az egyetlen a világon, amely saját országával van körülvéve.

 © Seitz-Kristo Erika2012. máj. 17. 09:33 | Válasz | #44 
A kóborkutyák ellátása mellett van még egy problema, amit mihamarabb meg kellene oldani Szabadszálláson. Ez a láncon tartott kutyák sorsa! A folyamatos láncon tartása a kutyáknak tartósan megváltoztatja az állat pszichikai állapotát, s ezáltal viselkedését, méghozzá nem pozitív, hanem negatív irányba. Vajon mi játszódhat le egy rövid láncra kötött kutya lelkében a tizenvalahány év alatt, amíg él? Mit érezhet, hogy a látható világában mindenki más szabadon jár-kel, csak éppen ő nem? Hogy az emberek – a saját falkája! – beszélnek egymással, hogy szeretik egymást, neki meg csak egy-két szó jut az odavetett kotyvalék mellé, nesze, te büdös…
Miközben leginkább és mindig csak arra vágyik, hogy a családját szerethesse. Amiért mindent megtenne… No, ebben akadályozza a lánc.
Miert tesszük ezt vele, hiszen a kutya erősen igényli a társaságot? Kutya láncon nem tud élni, csak vegetál!

Ezt belátták a törvényhozók is és ezért 2010.07.01-én lépett életbe az Állatvédelmi Törvény végrehajtási rendeletének 41/2010. (II. 26.) új szabályzata.

A rendelet fontos részét képezi a kedvtelésből tartott állatok tartási körülményeinek szabályozása.
Az ilyen állatok tartási helyének olyan méretűnek kell lennie, hogy az állat fajára jellemző mozgási igényét ki tudja elégíteni. Lófélék és eb esetében a mozgási igény az állat mozgatása útján is kielégíthető, azonban esetükben is törekedni kell az olyan tartási módra, amely lehetővé teszi az állat kedve szerinti mozgását.
TILOS:
•ebet tartósan 10 m2 -nél kisebb területen tartani
•ebet huzamosabb ideig 4 m-nél rövidebb eszközzel kikötve tartani
•patás állatot és ebet állandó jelleggel kikötve tartani

A Büntető Törvénykönyv (1978. évi IV. tv.) módosítása kimondja: állatkínzó, "aki gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza", "vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő".

TOVÁBBI FONTOS ELŐÍRÁSOK:
•A kedvtelésből tartott állatokkal kíméletesen kell bánni, azoknak szükségtelenül fájdalmat, szenvedést, illetve félelmet okozni nem szabad.
•Az ebek kikötéséhez, illetve vezetéséhez használt eszközöknek az állatra történő rögzítésére kizárólag nyakörv vagy hám használható oly módon, hogy az az állat egészségét ne veszélyeztesse.
•A kedvtelésből tartott állat tartója köteles az állat életfeltételeinek kialakítása és a tartása során:
a.)az adott faj viselkedési és szociális igényeit is figyelembe venni,
b) az állatot a fajának (fajtájának), korának, fiziológiai állapotának és tartási céljának (használatának) megfelelően olyan takarmánnyal ellátni, amely annak jólétét szolgálja.

A kutyus tartási helyét az állat tartójának naponta legalább egy alkalommal ellenőrizni kell. Az állattartónak gondoskodnia kell arról, hogy az állatok tartási helyén a környezeti viszonyok megfeleljenek az állatok szükségleteinek. Állandó fényben vagy állandó sötétségben, valamint állandó zajban állatot tartani nem szabad. Biztosítani kell neki az árnyékot, a fedett helyre való húzódás lehetőségét.

Amennyiben a kutyust futólánccal - vagy ahhoz hasonló elven működő szerkezettel - kikötve tartjuk, a feszített és futó részek hosszának összege nem lehet kevesebb 5 m-nél, valamint a futó rész nem lehet rövidebb 3 m-nél.

Az Állatvédő Egyesületünk minden kutyatartónak ingyen ajándékoz egy 10 méteres futóláncot, aki másképp nem tudja megoldani kutyája tartását, de ellenőrizzük, hogy felszerelték-e!! Sajnos vannak rossz tapasztalataink. Erdeklődni lehet a Polgármesteri Hivatalban.

Erika Seitz-Kristó
Gegen Tierelend in Ungarn e.V.
0049 7143 40 44 36
0036 70 233 19 75
eseitzx@gmail.com

 © Seitz-Kristo Erika2012. máj. 17. 09:28 | Válasz | #43 
Kedves Szabadszállásiak!

4 évvel ezelőtt alapítottam a barátaimmal Németországban egy közhasznú állatvédő egyesületet , ami azt jelenti, hogy az egyesület tagjai ingyen dolgoznak. Egyesületünk neve: „ Gegen Tierelend in Ungarn“ , aminek célja a szabadszállási kóborkutyák megmentése a biztos halál elől.

Időközben mentünk kutyusokat a tatabanyai gyepmesteri telepről is.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban Törvény) 48/A. § (3) bekezdése alapján „A települési - a főváros belterületén a fővárosi - önkormányzat kötelező feladata a település belterületén a kóbor állatok befogása.”
Idézetek a gyepmesteri telepekre vonatkozó 41/1997. (V.28.) FM rendeletből (5. sz. függelék az Állat-egészségügyi Szabályzathoz):
A gyepmester feladatai:
- a város utcáinak, tereinek, külső határának havonkénti bejárása, kóbor állatok és ebek befogása, amelyet kíméletesen kell végrehajtani;
- a befogott állatoknak a gyepmesteri telepre szállítása, gondozása és a hatósági állatorvos utasítása szerinti megőrzése - a polgármesteri hivatal határozatában megállapított tartási és ápolási költségek megtérítése után - a tulajdonosnak való kiadása, vagy a leölés utáni ártalmatlanná tétele;
- az állatok lőfegyverrel, elektromos kábítókészülékkel való leölését a fegyver, illetve a készülék használatára kiképzett, a kiképzést okmánnyal tanúsító dolgozó végezheti...

A kóborkutyákat 14 napig köteles a gyepmesteri telep ellátni, utána ha nem sikerül gazdát találni, az állat életét ki lehet oltani, de csak a z 1998. évi (XXVIII.) állatvédelmi törvény előírása szerint:
- "az állat életének kioltása kizárólag kábítás után történhet... gondoskodni kell azonban arról, hogy az állat életének kioltása szakszerű gyorsasággal és a legkisebb szenvedéssel járjon".

Két éve fizeti az egyesületünk a kutyusok élelmezését, állatorvosi ellátását , előkészítését az utazásra és a szállítást. Huszarné Bognat Viktória feladata az állatvédő egyesületünknek a kutyusok sozializálása, sétáltatása és kezelése ivartalanítás után.
Tavaly szeptember óta Szabadszállásról 49 kutyusnak sikerült Németországban és Schweizban nagyon jó családot találni a honlapunkon

www.gegen-tierelend-in-ungarn.de

a “Glücksfelle”! szóra kattintunk és utána a kutyus képére, majd láthatók lesznek a kiközvetített kutyusok képei, némelyik kép mögött található leírás a kutyusokról az új családban.

Erika Seitz-Kristó
Gegen Tierelend in Ungarn e.V.
0049 7143 40 44 36
0036 70 233 19 75
eseitzx@gmail.com


 © bviki802012. máj. 09. 19:27 | Válasz | #42 
Kedves Szabadszállásiak !!
nem minden ami fénylik , szokták mondani !!!csak egy pár szót szeretnék szólni az eboltással és az eb tartással kapcsolatban! El kezdödött az oltási időszak most jelenleg a mai nap folyamán 4 kutyust dobtak ki a helyi lakosok , egy szó szerint a kocsiból repült , kölyökként !! Kérdezem én ? Ilyenkor hol van a becsület és az állatok tisztelete ??!!


Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát és enni adunk neki, akkor az soha nem fog megharapni. Ez a különbség a kutya és az ember között. © Vidéki Eszter2012. máj. 08. 22:13 | Válasz | #41 
Kedves Mindenki! Most láttam,hogy a kezdőlapon rólam is szólt néhány mondat,amit szeretnék megköszönni. A valósághoz tartozik,hogy nem csak az én ötletem volt. Baráti társaságban beszéltünk arról,hogy hogyan is lehetne segíteni. A megoldást kellett megtalálni. De mindenki,aki bárhogyan segített,mindenki aki jó szándékból cselekedett: köszönetet érdemel! Így teljes a kép.

 © Halasi János2012. máj. 06. 12:24 | Válasz | #40 
TRIANON ÁRNYAI…

Magyarország hangulata nyomasztó, a sajtó levert. A Borsszem Jankó, ez a mindent és mindenkit kigúnyoló pesti vicclap június 3- i száma elején egy egész oldalas rajzot jelentetett meg: emberek tízezreinek tömege, az előtérben egy asztal, rajta papírlappal, a papírlapon tollat tartó kézzel. A kép aláírása a következőképpen hangzott: "Aláírjuk-e?" A vicclap sikert aratott- az emberek azonban nem nevettek, hanem sírtak rajta...
A Simonyi-Semadam Sándor vezette kormány június 4-én katonai készültséget rendelt el az összes csapattesteknél, csendőrösszpontosítások történtek és a városokban a rendőrőrszemeket megkettőzték.
Budapest állandó telefonösszeköttetésben állt Párizzsal. A nagy sajtóorgánumok kiadóhivatalai előtt nagy tömegek lesték a kirakatban időnként megjelenő friss hírközleményeket. Az utcák kora reggeltől nyugtalansággal voltak tele. Az emberek arcán szorongás és fáradtság látszott. Az utcán sem zajlott az élet olyan hevesen, ahogyan szokott.
Tíz óra után pár perccel jött egy hír... egy végzetes hír. Megkondultak a harangok. Előbb Pesten, aztán az ország többi területén is elterjedt a hír... Két órán át tartott a harangzúgás. Az egész ország területén zúgtak a harangok.
Budapest gyászba borult, az emberek feketébe öltöztek. Gyászlobogók lengtek mindenhol. Az emberek, a férfiaktól az asszonyokon át a gyerekekig és az öregekig mind zokogtak. Emberek rázták haragosan az ég felé az öklüket. Az Oktogon sarkán egy rokkant katona letépte zubbonyát és könyökben levágott csonka karját mutatva, őrjöngve kiabálta: "Hát ezért?"
Az utcákon ismeretlen emberek borultak egymás nyakába, mások a zokogókat vigasztalták. A rikkancsok hangja vágott bele időnként ebbe a gyászos hangulatba: "Rendkívüli kiadás!" A lapok gyászkeretben jelentek meg, az emberek hangosan olvasták egymásnak a vezércikkeket.
A Múzeum körúton az emberek a Himnuszt kezdték énekelni.
A templomok hamar tele lettek síró emberekkel, papok próbálták vigasztalni az elkeseredett embereket.
Az ország összes italmérése bezárt. Minden zárva volt, csak a harangok zúgtak, siratták az elhunytat. Az iskolában nem tanítottak, a diákok és a tanárok egyaránt siratták az elhunytat.
Az elhunytat, az ezer éves Magyarországot.
Miközben Magyarországon ez a síron túli hangulat uralkodott, valahol Párizs mellett, a XIV. és XV. Lajos francia királyok által építtetett Trianon-kastélyban megcsonkították hazánkat.
A ma rendelkezésre álló adatok alapján Magyarország vesztesége számokban kifejezve a szerződés alapján a következőképpen oszlott meg: (Kerekített értékek)
Magyarország területe (Horvátországgal együtt!) 325 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre és lakossága 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent. Ugyanekkor több mint 3 millió magyar került az új határokon túlra, holott ezek jobbára összefüggő tömbben az új utódállamok határai mentén éltek.
Ily módon került számokban kifejezve 1,6 millió magyar Romániához, kb. 1 millió Csehszlovákiához, félmillió Jugoszláviához, és kb. 26 ezer Ausztriához. Így szinte minden harmadik magyar idegen állampolgárrá vált. Területileg nézve Magyarország kétharmadát (71%-át) elveszítette, miközben a csehek és románok területe megduplázódott. Románia például nagyobb területet kapott -103 ezer négyzetkilométer-, mint a meghagyott, csonka Magyarország. A szerbek területe ötszörösére gyarapodott és lakossága 4 millióról 13 millióra emelkedett. A háború többi 'bűnöse' esetében viszont Németországtól területének csak 13%-át és lakosságának 10%-át vették el. Bulgáriától 8%-nyi területet csatoltak el, az ennek megfelelő arányú lakossággal, Törökország pedig csak azon területeit veszítette el, melyeknek lakossága nem volt török.

A trianoni döntés értelmében tehát, melyről Magyarországot senki sem kérdezte meg, a magyar állam területének 71,4%-át, lakosságának pedig 64%-át elveszítette. Hegyeinek, erdőinek, ásványkincseinek, vizeinek és vasútvonalainak zömét szintén elveszítette… Az új határ pl.:. pont a vasúti csomópontok után került meghúzásra… Losonc, Rozsnyó, Kassa, Csap, Királyháza, Szatmár, Nagyvárad, Arad, Temesvár, Szabadka…
Tehát Magyarország mind ezt elveszítette anélkül, hogy lakosságát megkérdezték volna.
A viták elkerülése miatt egyoldalú döntés született, mert a jogszerű birtokosokat a tárgyalásból kizárták, a magyar felet csak akkor hívták meg, mikor szentesítenie kellett – késel a torkán - saját országának megcsonkítását.
A 3 millió magyarnak, akiket idegen uralom alá hajtottak, az elnyomás és üldözés jutott osztályrészül.

Az akkori francia külügyminiszter így vélekedett: "Egy nemzet sincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt késsel a torkán egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás."

Nos, Magyarországot megalázták, de nem vált becstelenné: mert a "Nem, nem, soha!", az "Igazságot Magyarországnak!", a "Mindent vissza!" és a "Csonka Magyarország nem ország, egész Magyarország mennyország!" jegyében megpróbált küzdeni az igazságtalan békediktátum ellen…

"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Szekér István2012. máj. 05. 20:54 | Válasz | #39 
Sziasztok!
Itt van ennek fejében a Széll Kálmán terv 2.0! Olyan megszorítások jönnek,hogy a csecsemőtől az aggastyánig 60.000 Forintba kerül minden magyar állampolgárnak 2013-ban!!! Ehhez vajon mit szólna az amúgy is szakadék felé vágtató Pannon Puma? Talán csak annyit tudna mondani nagyon halkan, hogy ezt "elk.rtuk a választásoknál"!?

 © Pócs Balázs2012. máj. 04. 14:39 | Válasz | #38 
Kommentár nélkül:


 © Pócs Balázs2012. máj. 02. 17:51 | Válasz | #37 
Ja! És a Pannon Puma is éppen ugrik! A szakadék felé... Már csak azt nem tudom, hogy ez a mi kis pumánk ilyen bátor, vagy csak vak, mint az egyszeri cigány lova....

 © Bajusz Gábor2012. máj. 01. 20:52 | Válasz | #36 
Nagy az öröm a hírekben. Beindul a GDP növekedés.
Hitelt kapunk Kínától is. Sok-sok Milliárd dollárt. Esetleg valamit magunknak termelni, gyártani nem kellene? Azt ugye tudja mindenki, hogy még mindig kína az egyik legolcsóbb munkaerőpiac.
Jó úton vagyunk, hogy ezt megdöntsük.

 © Vidéki Eszter2012. ápr. 25. 22:03 | Válasz | #35 
Na ezért fontos a számonkérés,és az elszámoltatás. Ami most nem történik. mert addig a míg a nemzet vagyonát mutyizzák el, hordják szét,és addig amíg magyar települések közvagyonát "bohóckodják el",addig nem lehet tovább lépni, amíg nincs számonkérés és az elkótyavetyélt közvagyon visszaszerzése (már amit lehet...)addig nincs újrakezdés, nincs semmi...

 © Pócs Balázs2012. ápr. 25. 16:56 | Válasz | #34 
Ez így igaz, ha egyes emberekről, egyénekről van szó. De itt egy városról, urambocsá', egy nemzetről van szó.

Egyetlen egy hazaáruló kommunistát nem vontak felelősségre, az un. "rendszerváltás" idején. (nyilván azért, mert meg sem történt a rendszerváltás, hiszen a "múlt" rendszer haszonélvezői is, és a mostanié is ugyanazok.) És látod hova jutottunk... Azt sem nagyon látom, hogy megbánták volna, amit tettek. (lásd biszku béla elvtárs nyilatkozatát '56-ról...)Ha ez a megbocsájtósdi működne, akkor az összes egykori (és mai) bolsevik már húsz éve Grál-lovag lenne.

Szóval, ami működhet egyéneknél, az nem biztos, hogy működik közösségek esetében, pláne, ha kommunistákról van szó...

 © Bajusz Gábor2012. ápr. 25. 12:05 | Válasz | #33 
Ezek fogalmi kérdések Balázs. És persze nézőpont is.
Az empátia mindig gyógyítóbb erejű, mint a büntetés. Sőt, csak az a gyógyító erejű. S ha nagyon bele akarnék menni akkor azt mondanám, hogy ez egy evolúciós folyamat.
Ha mindenki felismerné saját magában a jellemhibákat és tenne ellenük, elérkezne a földi paradicsom. Erre még várni kell
Csak nézzük meg saját érzéseinket és ha őszinték vagyunk magunkhoz, meg is van az eredmény. És ez nem hit, vagy vallás kérdése.

 © Pócs Balázs2012. ápr. 25. 11:07 | Válasz | #32 
Kedves Tücsi! Ezt Vitya akkor mondta. Most meg most van. Ennyi!

 © Pócs Balázs2012. ápr. 25. 11:03 | Válasz | #31 
"A hatalom vonzza a korrumpálhatókat. Az abszolút hatalom az abszolút korrumpálhatókat." - Frank Herbert

Hát igen, ha valaki, akkor Szolzsenyicin ismerte a bolsevik módszereket...
A báldy-gáspár tandemnek köszönhetően Szabadszállás lakossága is részesülhet a trockij-berija- mao-che guevara-gyurcsány féle vonal áldásaiból....

Abban viszont nem értek veled egyet, Gábor, hogy ezek az emberek áldozatok volnának. Ők bűnösök, vastagon!

 © Bajusz Gáborné2012. ápr. 25. 10:03 | Válasz | #30 


"Én úgy gondolom, hogy a magyar nép min...den várakozástól eltérő nyugalommal tűri a kormány ámokfutását. Nincs Európában még egy olyan nép, amely olyan békésen tűrte volna mindazt, amit a kormány művelt az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjasokkal, a szociális ellátással és a családokkal. Ha Franciaországban, Németországban vagy Olaszországban ennek a felét megengedte volna magának egy kormány, már nem lenne a helyén. A magyar az sokkal béketűrőbb nép, fát lehet vágni a hátán. Most sem gyors, erőszakos megoldást keresett, hanem egy éven keresztül harcolt a népszavazásért, aláírásokat gyűjtött. Hasonló helyzetben Franciaország már sztrájkban állna.

Arra van szükség, hogy az emberek egyértelműen kinyilvánítsák a véleményüket, nem fogadják el, hogy a kormány semmibe veszi őket, hogy az a korábban, a választáskor kötött megállapodást egyoldalúan felrúgja, és hogy kétszer fizettessék meg velük ugyanazt.

Szeretném, ha az emberek éreznék, a demokrácia nem négyévente egyszer leadott parlamenti voksról szól, hanem van mód a részvételi demokrácia gyakorlására is. Van arra lehetőség, hogy két választás között is bizonyos elhibázott kormányzati intézkedéseket hatályon kívül helyezzenek és megmutassák, hogy Petőfinek van igaza: azért a víz az úr. "

(Orbán Viktor 2008)


 © Bajusz Gábor2012. ápr. 24. 23:24 | Válasz | #29 
Ezt ma délután hallottam az országházban hangzott el:

“A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.” Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról

Nem szeretem az általánosításokat, de ha való igaz az, hogy az emberiség történelmében ilyen személyiségek alakulhattak ki, és ez a nézeteknek, elméleteknek köszönhető, akkor ezt tudomásul kell venni és helyén kell kezelni.
Hiszen ezek az emberek áldozatok.

Moderálás: Amit ezután írtam, az átment személyeskedőbe, még ha név nélkül írtam is.
Ezért jobbnak láttam törölni.

 © Vidéki Eszter2012. ápr. 23. 06:36 | Válasz | #28 


Tudsz jobbat?

Ma Magyarország, nem egy szabad, független ország. Ki van szolgáltatva az EU döntéshozóinak, a nemzetközi pénzügyi oligarchiák kényének, kedvének. Adóság csapdában, kamatrabszolgaságban sínylődünk, és terveik szerint fogunk is az idők végezetéig.

A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Magyarország örökké szabad. Magyarországon, magyar embereknek, magyar emberek által, magyar érdekeknek megfelelő törvények szülessenek.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarország földi javai, természeti kincsei, stratégiai üzletágai külföldi tulajdonban vannak.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Magyarország területén minden, ami a földön, az alatt és felett található a Szent Korona - soha el nem idegeníthető - tulajdonát képezi. A birtokos jogokat - ami ez esetben megegyezik a tulajdonjogokkal, a külföldi kézre való átjátszás kivételével - a Szent Korona Országának tagja gyakorolhatja. Amit eddig elvettek így, úgy, vagy amúgy, visszajár!
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon annak van igaza, kiváltsága, helyzeti előnye, akinek hatalma, pénze van.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
A kötelezettségek és jogok tekintetében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon - és persze a világon - a pénz hatalma alá rendelődik minden. Akár a természet kárára is. Korszakalkotó, természet és ember kímélő találmányok kerülnek íróasztalok fiókjaiba, vagy lehetetlenülnek el, ha a nemzetközi olaj, gyógyszer és politikai maffia érdekeibe ütközve.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Minden magyar érték - szellemi és anyagi -, a természet és a magyarság érdekeit kell, hogy szolgálja.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon demokrácia van, ami idegen érdekek által irányított, pártok által működtetett diktatúrát jelent. A "szabad" választások alkalmával, arra adhatjuk voksainkat, akiket a háttérhatalom e célra kijelöl, vagyis az "Ő" befolyása alatt áll. Bizonyíték erre az elmúlt húsz év során megtízszereződött államadósság, és a nyom nélkül elherdált állami vagyon. Felelős nincs. Az egymást váltó kormányok egymást mossák tisztára, néhány pojácán elverve tessék-lássék a port. Érdekeink érvényesítéséhez nincsenek megfelelő eszközök, nincs média tájékoztatás és persze akarat sem hozzá. Ha felemeled a hangod, te vagy az antiszemita, a rasszista, a fasiszta. Ha az utcán merészelsz tiltakozni, csőcselék és/vagy terrorista leszel.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Mindazok vezetőkkel szemben, akik visszaélnek a bizalommal, és megsértik a Szent Korona Alkotmányát, nem csakhogy joga, hanem kötelessége a Szent Korona tagjának ellentmondani, ellenállni. Ez az ellenállási jog. 1222-től az Aranybullában foglaltak szerint, ÖRÖKÉRVÉNYŰ jogunk!
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon a parlamenti demokratikusnak nevezett önkény játékszabályai szerint, az irányítás, végrehajtás és az ellenőrzés teljesen összemosódik. Minden a pártérdekek alá rendeződik, figyelmen kívül hagyva a Nemzet igazi érdekeit.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Az irányítás, a végrehajtás és az ellenőrzés háromlábú biztos talapzaton állva, elkülönülten, érdekösszefüggések nélkül, a vezetésben résztvevő személyek visszahívhatóságával valósuljon meg.
Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon egy szűk politikai elit dönt a megtermelt többletjavak, adóbevételek ezermilliárdjainak elosztásáról.
A Szent Korona Alkotmánya kimondja:
Az adóforintok formájában kifejezhető bevétel a keletkezés helyszínén, vagyis a települések közösségei által kerüljenek felhasználásra. Abból részesüljön a központi irányítás. Ne fordítva, ahogy manapság. A helyi közösség jobban el tudja dönteni, hogy arra van-e szüksége, hogy meglegyen a téli tüzelő az iskolába, vagy esetleg gigantikus völgyhidakra, mezőn felépített alagutakra, vagy aranyárban épülő autópályára van-e szüksége a településnek. Tudsz ennél jobbat?

Ma Magyarországon hallottál már arról, hogy egy sztrájkoló közösség érdemben elért volna valamit? Nem? Hallottál már olyat, hogy a nép által kezdeményezett népszavazást kitűztek volna? Nem? Még akkor sem, amikor 600 ezer aláírás gyűlt e célból össze? Hallottál már olyat, hogy bármilyen jogi lépés, ami a hatalom ellen irányult a felperes igazával zárult? Nem? Hogy lehet ez? Hát nem demokráciában élünk? De igen! Pontosan ott. A legaljasabb találmány a világon, mert elhiteti, hogy jogaid, lehetőségeid vannak. Azért arra gondosan ügyelnek, hogy megosszák a Nemzetet, mert az egyetlenegy ellenszere a diktatúrának az EGYSÉG! Az ellen nincs orvossága, csak az erőszak! Ez az eset viszont már máslapra tartozik.
Tudsz ennél jobbat?

Ha igen, akkor mondd, és tegyünk úgy! De tegyünk! A csodában reménykedés, a várakozás, a 2014-es választási eredményekben való bizakodás, ha mégsem akkor majd az azt négy év múlva követő választások fényes jövő képe, Nemzetünk halálát jelenti.

Tennünk, cselekednünk kell, hogy gyermekeinknek lehessen magyar múltja és jövője!

Orosházi Ferenc
a Zászlós

"Minden vagyonodat elvesztetted. A virágok is elvesztették színpompás ékszereiket, csak puszta gyökerük maradt meg a föld alatt. Azért ne hidd, hogy most már többé sohasem fognak virágozni."

(Wass Albert)

 © Pócs Balázs2012. ápr. 22. 08:16 | Válasz | #27 
Kaptam egy levelet, és a mellékletben igen érdekes és egyben vérlázító dolgokról olvastam. Ráadásul ez mimajdnem mindenkit érint.

"PÉLDÁK A PÉNZINTÉZETI ELSZÁMOLÁSOK SZABÁLYTALANSÁGAIRA

Több tucat szerződés átnézése során nem találtam olyan esetet, amelyben a pénzintézeti elszámolása transzparens és matematikailag megfelelő lett volna. A jelenségre, és nem egyes pénzintézetekre kívánok fókuszálni, ezért a pénzintézet megnevezése nélkül néhány jellegzetes elszámolási visszaélésre hívnám fel a figyelmet.
Az elszámolás vonatkozásában meghatározó törvényi előírás:
HPT. 203. § c) a kamatokat, szolgáltatási díjakat, az ügyfelet terhelő egyéb költségeket, a késedelmi kamatokat, valamint a kamatszámítás módszerét.

1.
Számos szerződés hivatkozik a svájci frank alapú hitelnél a CHF LIBOR, euró alapnál az EURIBOR értékére. Csak elvétve akad pénzintézet, amelyik az aktuális értéket nyilvánosságra hozza. De nem találtam olyan magyar pénzintézetet sem, ahol a történelmi adatok is elérhetők lennének. A kamat számításának alapvető feltétele a kiinduló bázisadat ismerete, amit jogszabály is előír:
Az Alkotmány 61. § (1) „A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.”
A személyes adatok védelméről, és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény 19. § (1) bekezdése szerint: „Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy (a továbbiakban együtt: szerv) a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.”
A CHF LIBOR, EURIBOR értékének nyilvánosságra hozatala a pénzintézet részéről kötelező.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kötelezettség a közérdekű információk nyilvánosságra hozatala, ami a saját maga által készített Nyilvánosságra hozatali politika ír elő, ami a szervezet honlapján Szabályzó eszközök/Működési politikák/Nyilvánosságra hozatali politika útvonalon érhető el. A PSZÁF nagyon szakszerűen határozza meg, mi a nyilvánosság, mit kell nyilvánosságra hozni, sőt kijelöli magát arra, hogy a széles köröket érintő információ esetében felületet biztosít. A PSZÁF saját előírását nem tartja be, nem tette és nem is teszi közzé a referencia kamatokat.
A CHF LIBOR, EURIBOR értékek a REUTERS és a BBA honlapjáról érhetők el. Mindkét honlap angol nyelvtudást igényel és a történelmi adatokat csak előfizetők hívhatják le. Elképzelhetetlen és lehetetlen feltétel, hogy az ügyfél több száz eurót költsön a történelmi LIBOR érték megtekintéséért. (Pl. mennyit esett 2009. januárban a CHF LIBOR értéke, miközben a bank neki nem csökkentette a kamatát.) A referenciakamat közlésének hiánya kimeríti a Hpt. 213. § (1) c) pontjának semmisségi feltételét.
2.
Számos pénzintézet van, amelyik nem kötötte ki a CHF LIBOR érékét, bár svájci frank alapú szerződést kötött. Ebben az esetben a Svájci Nemzeti Bank referencia kamata a mérvadó. (Ezt a tényt a PSZÁF 2006. szeptemberében megjelent tájékoztatója is tartalmazza.) A referencia kamat ingyen elérhető a SIX Swiss Exchange/Markdaten/Swiss Reference Rates útvonalon. http://www.six-swiss-exchange.com/indices/swiss_reference_rates/reference_rates_de.html
Közölni kellett volna az ügyfelekkel, hogyan lehet elérni a tőzsde oldalát és hogyan kell kiválasztani referencia kamat. A PSZÁF nyilvánossági politikájának 7. pontja határozza meg pénzügyi kultúra, a fogyasztói tudatosság megvalósulását, gyakorlatban azonban nem teljesíti.
3.
A hitelszerződésekben csaknem minden esetben egyenletes törlesztő részleteket írnak elő a fogyasztó részére, ami az annuitás módszerével számítható. Az annuitás minden Microsoft programban benne van. Az Excel/Képletek/Pénzügyi/Részlet útvonalon érhető el. Ennek ellenére egyes pénzügyi szolgáltatók számítása eltér az egész világon egységesen használt képlettől.
4.
Általános tapasztalat, hogy a pénzügyi szolgáltató a szerződésben közöl egy kamatlábat, azonban az ezzel számolt törlesztő részlet nem egyezik meg a Microsoft programmal számolt matematikai értékkel. A törlesztő részlet alapján számított kamatláb 0,5-2% magasabb a szerződésben szereplő mértéknél, ami a havi törlesztő részletet akár 10%-kal is emelheti.
5.
A bank a későbbi folyósításra hivatkozással devizában egy keretösszeget határoz meg, ami akár 10-15%-kal is magasabb a ténylegesen folyósított kölcsönnél. (Egyébként erre jegyezteti be a jelzálogot, ami súlyos visszaélésre adhat okot.) A törlesztő részletet és egyéb költségeket is a keretösszeg alapján határozza meg.
6.
A pénzintézet a svájci frank alapú szerződésnél egy speciális számítási módot alkalmaz, amelynek egyik eleme a forint kamat. Valyon devizaalapú szerződést kötöttek-e a felek, ha végső soron forint kamattal számolnak?
7.
A pénzintézet az általa megadott kamatszámítási képletben forint kamatot határoz meg, csak nem jelöli meg, milyen forint kamatra (MNB, BUBOR, banki?) gondolt.
8.
A pénzintézet olyan bonyolult számítási módszert alkalmaz, amely áttekinthetetlen, és így semmisnek minősül.
9.
A pénzintézet a kamat mértékét az árfolyam változás arányában emeli, ami alapvetően ellentétes a hitelpiaci törvénnyel.
10.
A pénzintézet olyan elszámolást ad az ügyfélnek, amely követhetetlen számítási módszert tartalmaz.
11.
A pénzintézet a saját maga által előírt kamatperiódust nem tartja be.

12.
A bank olyan költségtételt alkalmaz, amely fogalmat sem a Hpt., sem a bank saját fogalomtára nem tartalmaz, de az elszámolásban mégis érvényesíti.
13.
A végtörlesztés esetén a bankok jellemzően nem adták meg a tételes elszámolást. Az ügyfél által rendelkezésre álló adatokból számított érték a hitel értékétől függően akár milliós tételekkel magasabb a bank szerint fizetendő összegnél.
14.
Meg kell jegyezni, hogy számos pénzügyi szolgáltató szerződése semmis, sőt egyes esetekben nem a semmisség a kérdés, hanem hogy hányszorosan semmis. Mindez arra utal, hogy a pénzügyi szolgáltatók a szerződéskötés idején nem is törődtek a törvényi előírások betartásával.
15.
Egyetlen szerződést sem láttam, amelyben a CDS felár, mint a kamat mértékét befolyásoló tényező szerepelt volna. A banknak tehát nincs erkölcsi alapja a jelzett mutató változására hivatkozni.
16.
A pénzintézet emeli a kamatot, majd a korábbi befizetések eredményeként keletkezett tőkecsökkenést nem veszi figyelembe, hanem az eredeti tőkeösszeg szerint számolja újra az annuitást és állapítja meg a törlesztő részletet. Ezzel a módszerrel a kölcsön kifizethetetlen.

Megítélésem szerint a PSZÁF-nak hivatalból kellene foglalkozni az árazás egyes szabálytalanságainak törvényesítésével. Kötelezni kellene a pénzintézeteket a korrekcióra és a túlszámlázás tőkefizetésként való rendezésére. Amennyiben továbbiakban is előfordul pénzügyi visszaélés, olyan mértékű szankciót alkalmazni, ami a hamis számításokból adódó nyereségnél mértékénél magasabb bírságot eredményez. Csak egy ilyen módszer alkalmas a hamis elszámolások visszaszorítására.

Budapest, 2012. március 19.

Makkos Albert"

...hát, így néznek bennünket hülyének a zsiványok...


 © Pócs Balázs2012. ápr. 19. 19:55 | Válasz | #26 
Dr. Bene Gábor, alkotmányjogász gondolatai a www.magyarokszovetsege.hu -n.

"Az EU-nak állítólag nincs joga a földjog harmonizációjára.

A minap kaptam hírt, hogy az Országgyűlésben Vona Gábor kérdőre vonta a miniszterelnököt a földvédelem ügyében, s azonnal vita követte az interneten, s ebből idézek most:
„Nem tetszik ez nekem, hogy ennyien meg szeretnék "védeni" az én földemet...egyetlen dédunokaként örököltem dédikémtől több tíz hektár földet/erdőt a nyugati határszélen, amit most jobb híján - no meg spekuláns megfontolásból is - kiadtam művelésre (én lassan már öreg vagyok a megművelésére, gyerekeim külföldre pályáznak, nem akarnak itt maradni). Alig várom, hogy megnyíljon a piac, és a valódi kereslet felhajtsa az árakat e téren is, és a néhány km-re lévő földekhez hasonló osztrák áron tudjam értékesíteni.”
Ide vezet az alkotmányos jogtudat hiánya, amely a hazai értelmiség - ezen belül leginkább a jogászok és a pártpolitikusok - bűneként nem juthat el a magyarok tömegeihez. Hiszen még ma is, az egykori egyetemi párttitkár vezethet alkotmányjogi tanszéket, így a következő jogászgeneráció sem tud majd felkészülni a valóságos magyar alkotmányból. Ezért ne is csodálkozzunk azon, amit a fenti „földtulajdonos” így írt le a vita hevében:
Milyen - nemzeti érzés alapú - jogon is szeretne ebben engem bárki is korlátozni, hogy a saját tulajdonomat annak adjam el, aki többet ad érte (esetleg egy osztrák földművelő)?
Először meg kellene érteni ennek a szerencsétlennek, hogy őseink nem véletlenül nem beszéltek soha földtulajdonról (mert azt a Teremtő a nemzetnek adta), de annál inkább beszéltek a birtoklásról, amit viszont a jogok és kötelezettségek egyensúlya terhelt, s nem volt sokáig eladható. Ráadásul a birtokos gyermekei nem örökösök voltak, hanem birtokostársak. Márpedig birtokostárs nem hagyja ott a birtokát azért, hogy elmenjen más országba mosogatni! A fentiekből sajnos logikusan következik a materialistává nevelt földmívesivadék következő kérdése, amely nem a megmaradás, az ősi értékekhez való ragaszkodás felé mutat:
Ettől most hazaárulónak kellene éreznem magam?"

Erre a rövid kérdésére a rövid válaszom: IGEN!
A hosszabb pedig így szól: ha eddig nem érdeklődött a magyar joghagyomány iránt, akkor itt az idő rá. A jog ugyanis nem azonos azzal, amit emberek "gyártanak" az Országgyűlésben. Mert annak az alapjai labilisak és többnyire hamisak. A valódi jog azonban erkölcsi, s alapjai a Teremtőtől valók.
Szerintem éppen azzal kellene a "dédikét" és minden ősünket megtisztelni, hogy eltűnődünk azon, hogy mennyi vér és verejték öntözte azt a földet, amelyet eddig nem akart egy ősünk sem eladni, de művelni és a biztonságban élni rajta igen. Mert tudta, hogy nem a pénz számít!
A vitában többen megnyilatkoztak. Pl. „KISPAL” szépen fogalmazott: "Olyan politika kell, ahol nem eladni éri meg, hanem termelni" Én azonban még azt is hozzátenném: egészséges élelmiszert termelni mindig megéri, hiszen a Teremtő nem a profit kedvéért, hanem a közjó szolgálatáért bízta ránk a termőföldet. S egyedül a föld biztosít jövőt egyénileg is a népünknek.

Végül a legfontosabb:
Az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottsága által kiadott tanulmánykötet 146-ik oldalán szerepel Stathis Banakas (az összehasonlító jog, angol professzorának) egy érdekes gondolata: "Az Egyesült Királyság Magyarországhoz hasonlóan az EU tagja, de a földtörvény kívül esik az EU hatáskörén, ami annyit jelent, hogy az EU-nak nincs joga a földjog harmonizációjára....a föld kulcsfontosságú a szuverenitás szempontjából. Nem lehet állam föld nélkül, de föld nélkül szuverenitás sem lehetséges"
A kötet nem a nyilvánosságnak készült, hanem a képviselőknek, s a 176. oldalán én képviselem a Szövetséget. Címe egyébként "Történelmi tradíciók és az új Alkotmány", s nekem az a rossz érzésem támadt, hogy talán azért akarják pártpolitikusaink egy része a földjog harmonizációját, hogy véglegessé váljon a Magyar Állam megszűnése? Hiszen Banakis professzor szerint semmi sem kötelez minket a földjog harmonizációjára, hacsak nem történt előzetesen valami nagy hazaárulás, már a csatlakozási tárgyalásokon, vagy még előtte.

Mivel az EU kérdésben kétségkívül Halász József a legtájékozottabb a nemzeti oldalon, így a Magyarok Szövetsége nevében Őt kérjük fel arra, hogy fejtse meg ezt a rejtélyt.
Válaszát várja, nemzetépítő Szövetségünk minden tagja.

Honféltő szeretettel: Dr. v. Bene Gábor"

 © Halasi János2012. ápr. 12. 18:10 | Válasz | #25 
????????

Mondjuk, azok után,hogy nem énekelheted el a saját Himnuszodat a
kézimeccsen és nem vethetsz keresztet sport meccs előtt - már nem
csodálkozom semmin sem!
Hol itt a demokrácia?
Hol itt az egyenlőség?
Hol vannak a szabadságjogok?
Visszamegyünk Nero korába?
vagy Kajafáséba?

Álljon már meg ez az őrület!
Mit várunk, amikor jön egy ilyen fax Bernie Ecclestone és azt mondja
a Szentkoronára - aki jogi személy! - hogy made in China? Akkor még
azt hittem, hogy csak egy szimpla tahó tajparaszt...,ám re kellett döbbennem,hogy ennyire semmibe nézik Magyarságunkat,a nagy Europérek...
"Miféle világ ez körülöttem? S,hová lettek az álmaim?"
/ Ismerős Arcok /

 © Pócs Balázs2012. ápr. 12. 16:20 | Válasz | #24 
"Mit, miért?A Magyar Királyság, vele nemzeti önállóságunk 1944. március 19-én a német bevonulás miatt – nem önszántából –, megszűnt létezni. A német és a szovjet megszállás, gyakorlatilag átmenet nélkül egymást váltotta. A II. Világháborút követő 45 év a Szovjet birodalom fennhatósága, a kommunista ideológia elnyomása alatt telt.1990-ben következett a rendszerváltásnak elkeresztelt módszerváltás. A Királyságot ekkor sem szüntették meg (nem is lehet). Ez volt az az időszak, amikor még hittünk. Reméltük, hogy annyi év megpróbáltatása után sorsunk jobbra fordul, de szemünkre hályog került. Ma már tudjuk, hogy – néhány lángelme kivételével – teljesen vakok voltunk.Nemzetünk húszévnyi megaláztatása, gyarmati sorsba süllyesztése, erkölcsi lezüllesztése, az ország vagyonának teljes kifosztása közben, 2011. április 18-án, a kétharmados fülkeforradalmárok összetákolták az alaptörvényüket, amelyben hivatkoznak a Szent Koronára, mint követendő(!) értékre.Hivatkoznak, de nem a Szent Korona erkölcsrendje szerint cselekszenek. A Szent Korona szellemiségével ugyanis, a sáska népekre oly jellemző, kivagyi, másokon keresztül tipró életmód, harácsoló viselkedési morál, öntelt, arrogáns, nemzetvesztő ország vezetési forma, nem összeegyeztethető. Kiárulták, kiárusítják földi javainkat, gombokért osztogatják mindenféle jöttmentnek. Most már őseink otthonát, a földet, az anyaföldet, szó szerint a hazánkat játsszák át „nekik” hitszegő áruló módjára.A Szent Korona Alkotmánya a tulajdon viszonyokat nagyon egyszerűen rendezi. A világon egyedülállóan, nem magyar észjárású ember számára érthetetlen módon. A világ más népeinek gondolkodásába egész egyszerűen nem fér bele, hogyan lehet minden jogok forrása – az ő értékrendjük szerint – egy tárgy. Szerintünk pedig, velük ellentétben: „Az általa képviselt értékek jelentik, az egyetlen, valóban demokratikus alkotmányt a földön. Az egyetlent, ami az emberek szabadságát és egyenlőségét hirdeti.” (William Sexpeare, én és ÉN c. könyvéből)Ugyanis mindent – ami a földön, föld alatt, és a föld fölött található – a Szent Korona, azt saját tulajdonaként rendeli. Így a „te” tulajdonodat is. Te „csak” a birtokosa vagy, ami valójában megegyezik a tulajdonjoggal. Néhány dolgot nem tehetsz meg vele: a legfontosabb az, hogy nem idegenítheted el. Ez nem azt jelenti, hogy nem adhatod el, csak figyelj a magyar szóra! Nem idegenítheted el! Vagyis nem adhatod el a birtokolt ingatlanodat, csak a Kárpát-haza, a Szent Korona nemzetek-közösségét alkotók – akik elismerik a Szent Korona legfőbb méltóságát –, valamely tagjának.

Idegennek NEM!

Ez a Szent Korona nemzet és honvédő csodája!

(mellékesen jegyzem meg, hogy Izrael állam is hasonló módon jár el. Mi több, ha egy izraeli állampolgár bárhol a világon ingatlant szerez, az a zsidó állam törvényei szerint, Izrael tulajdonát képezi, és persze azt gondolja, hogy azt jogosan meg is védelmezheti. Belegondoltunk már, hány százezer hektár hazai termőföld és egyéb ingatlan lehet ezen egyedek kezében?)Nézzük röviden, mit jelentene a gyakorlatban, ha holnaptól visszaállítanánk ősi Alkotmányunkat. Jogilag vissza kell mennünk 1944. március 19.-ére. Erkölcsiségben, gondolkodásban pedig bő ezredévvel, I.István korát megelőző időkre. Oda, ahol még a magyarság életében nem vert gyökeret az ármány és az áruló hitszegés.Először. Ami 1944 óta történt, jogi értelembe véve semmisnek tekintendő. A teljesség igénye nélkül például:

- nem vettünk fel senkitől semmiféle kölcsönt – mint ország –, tehát nem is tartozunk senkinek egy „huncut buznyákkal” sem. Sem kamattal, sem tőkével.

- nem vagyunk tagjai semmiféle nemzetközi szervezetnek, így sem az EU-nak, sem a NATO-nak, sem az IMF-nek.

- minden egyes nemzetközi szerződés – így a Multikkal megkötöttek is – semmisnek tekintendő, de valós nemzeti érdekeinknek megfelelően, természetesen bármi újra tárgyalható.

Másodszor. A Szent Korona tulajdona semmivel sem terhelhető. Így az a ház, lakás amiben te élsz – vagy egyéb más földterületek, erdők, mezők, ipari ingatlanok – sem. Ha van a birtokodban lévő tulajdonlapon bármilyen terhet jelentő bejegyzés, lekerül róla. Mindenféle rárakódott mocsoktól tisztává kell tenni a Szent Korona tulajdonát, merthogy nem lehet másként. Ingatlan birtokosa – a fentebb leírtak szerint –, csak a Kárpát-haza szülöttje lehet. Nem bújhat el nemzetidegen semmilyen kft, Rt, alapítvány és egyéb, jelenkorszakunk divatos álcái mögé, vagyis birtokos jogokat, csak természetes személy gyakorolhat. Amennyiben ez a Szent Korona Alkotmánya szellemének megfelelően nem lehetséges, akkor minden jog – a birtokjog is – visszaszáll oda, ahová rendeltetett, a Szent Korona tulajdonába.Bizalommal, szeretettel fordulunk embertársaink felé. Felnőtt, családi szinten is önálló döntéshozásra jogosult – nem adókkal, közterhekkel agyongyötört – társadalom megvalósulását segítjük elő a Szent Korona történelmi Alkotmányának helyreállításával. A nemzet irányítás, az igaz-szólás, az igazságosság, a mindenkire vonatkozó teherelosztás és teherviselés, a természettel való harmonikus együttműködés szem előtt tartásával valósul meg. Oly módon, hogy a – Magyar Nemzet érdekeit a legmesszebbmenően figyelembe vevő – felelősségteljes irányítás, végrehajtás és ellenőrzés hármas egysége, ténylegesen elkülönül egymástól.Helyre állítjuk a munka becsületét, és természetesen helyére tesszük a segélyezés rendszerét. Teret engedünk az összes olyan világra szóló, csodálatos magyar találmánynak, amelyet az élővilág károsító, természet gyilkos, emberszabású élősködök a „haszon” érdekében ellehetetlenítettek, és végre a magyarság, és az összemberi társadalom érdekeit szolgálhatják.A Szent Korona Országában nincs mit takargatni, nincs rejtegetni való. Nem lesz több titok, nem lesz több pusmogás, emberöltőnyi, vagy azt meghaladó titkosítás. Helyette feltárjuk a múltat. A múlt kivizsgálására és a valódi elszámoltatásra vonatkozó jövőbeni cselekedeteinket nem a gyűlölet, hanem az igazság kiderítése iránti jogos igény vezérli.Ezt szeretnénk. Ezt akarjuk. Ezt valósítjuk meg.Mi a teendőd? Tudj róla, és ismertesd a környezeteddel, mi, miért, milyen célból fog történni. Tisztelettel kérlek, terjeszd ezt az írást. Nyomtasd is ki – lehetőségeidnek megfelelő példányban –, és juttasd el az internetet nem használó nemzettársainkhoz is.Kiskunlacháza, 2012. április 9. Húsvét-hétfő

Orosházi Ferenc

a Zászlós, a Magyar Nemzeti Hadsereg tisztje"

 © Vidéki Eszter2012. ápr. 05. 06:22 | Válasz | #23 

Háromféle magyar

Háromféle ember van ebben az országban,.. háromféle magyar. Mind a három egyezik abban, hogy elégedetlen a világgal, a kormánnyal, ami ennek a világnak a nyakán ül, a rendszerrel, mindennel. Panaszkodnak, morognak, keseregnek, átkozódnak. Aztán egy részük úgy próbálja megoldani a maga bajait, hogy kiszolgálja a hatalmon lévőket. Csatlakozik hozzájuk. Hasán csúszik, farkát csóválj...a, s ha odalöknek neki egy koncot, s befogadják cselédnek, akkor veszettebb lesz a veszett kutyánál, marósabb a vad farkasnál, kegyetlenebb az ellenségnél, kommunistább a kommunistánál, csakhogy bebizonyítsa a maga hűségét, és nagyobb koncot kapjon érte.

Egy másik részük az ellenkezőjét teszi: feláll a két lábára és verekszik. Védi azt, amiről úgy érzi, hogy az övé. A maga jussát az élethez. A maga jussát a szabadsághoz. A maga jussát ehhez a földhöz, melyen született, s mely a hazája. Verekszik másokért is, mindenkiért. A mások jussáért, a mások szabadságáért. A még csak meg sem születettekért is verekszik. Mindenkiért és mindenki helyett.

Aztán van a harmadik csoport, a nagy csoport, amit úgyis nevezhetünk: a nép. Akinek nincsen arca, sem rossz, sem jó. Sem szép, sem csúnya. Se nem hős, se nem áruló. Senki és semmi. Tömeg. Nyáj. Nem tesz se jót, se rosszat. Semmit se tesz. Csak meghúzódik és vár. És mint a fű a rátaposó láb alatt, meghajlik, meggörbed tűr, mindent eltűr, s amikor tovább lép a nagy láb, akkor lassan felegyenesedik megint. De sohasem egészen. Egy kissé mindég meghajolva marad, készen arra, hogy újra lelapuljon egy másik láb alatt. Érted? Eszébe sem jut, hogy tegyen valamit a rátaposó láb ellen, megvágja, megszúrja, küzdjön ellene, kockázatot vállaljon jussáért, a szabadságáért, bármiért, érted? Ez a nagy tömeg. Ez a nép.

(Wass Albert)


[1] 2

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől