Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Ballagások, iskolai ünnepek
A cikkekkell, az iskolák ünnepi rendezvényeivel kapcsolatos véleményeket hozzászólásokat várunk

Listázás időrendben


 Farizeus2016. jún. 20. 07:50 | Válasz | #95 
Szerintem tök világos. Bort iszik és vizet prédikál. Nem először.

 fordítás2016. jún. 19. 20:34 | Válasz | #94 
Hegedűs nem tud fogalmazni ,nem alkalmas polgármesternek.Sajnos nemcsak ezért.

 nem másik2016. jún. 19. 19:16 | Válasz | #93 
Lefordítanád magyarra? Hol tanultad az anyanyelvet? 1-es leülhetsz..

 másikszülő2016. jún. 19. 15:37 | Válasz | #92 
Nem értek veled egyet! Mit mondjon? Azt hogy egyes helyeken ájtatoskodjon és máshol a széthúzást szítsa? Oly dolgot kívánjon ahogy ő áll a dolgokhoz ? Isten ments! Tudja itt mindenki miről van szó.

 8as-szülő2016. jún. 19. 11:07 | Válasz | #91 
Nagyon szépen meg volt szervezve ez a ballagás. Igazgató asszony is szép beszédet mondott, az énekek és szavalatok jó lettek kiválasztva.
Hegedűst azonban nem értettem. A mellettem állók is csak lestek, hogy mit is akar kinyögni. Köszönte a köszönetet ezerrel köszöngetve. Ezen túl csak a képmutatása sütött át jobban a dumáján. Ő beszél becsületről, tisztességről az életben. Ettől lepadlóztam.
Ferike ha hallgattál volna bölcsebb ugyan nem maradhattál volna, de pár rád illő negatív megjegyzést megspórolhattál volna.
Azt is jó tudni, a mi családunkba ugyan úgy mint másokhoz messze vidékekről jöttek rokonok. Kérdezték is utána hogy ez az egyén a polgármester? Nem gondolták volna a mondanivalója alapján. Hát tudod Ferike magadat járassad le ne a városunkat.

 csak a duma2016. máj. 03. 10:44 | Válasz | #90 
Duma az van mint ahogy megszoktuk hölgyeim és uraim. Harsány öndicséretek valóságos intézkedés és eredmények nélkül. Ez a helyzet. A szavazók ezt akarták! Ezt akarták?

 Nemdedós2016. máj. 02. 22:16 | Válasz | #89 
Hallgatva a polgármester nagyívű nyögdécselését nem értem mit nem ért?
A nappali gimnáziumot Mezőfi idején indították. Ezen nem lehet vita, ez így volt. Hegedűs magyaráz, hogy képviselő volt mennyit tett. Általában el se járt az testületekre se a bizottságra.
A nappali középiskola megszűnt Hegedűs alatt. Ezen se lehet vita.
Érdekes formában jön elő már megint a kérdés, mi kinek érdeme, bűne. Ami rosszul sül el, az mások bűne. Amiben van valami jó, azt Hegedűs sajátítja kifele, ha az ég egy világon semmi köze hozzá nincsen.
A tényleges helyzet az, hogy Mezőfi indította és Mocsári igazgató úr. Ők vették a fáradságot és elmentek családokhoz, eljártak a szomszéd falvak iskoláihoz és agitáltak a rétsági középsuliba.
Mi történt 3 éve, amire Hegedűs hivatkozik, de játsza a hülyét, mintha nem tudná? Elvbarátai ott fenn a kormányban eldöntötték, hogy nyugdíjaskorú nem dolgozhat. Mocsári le lett írva, hiába akart aktívkodni. Ehhez jött a nagy Klikkelés, és központosítás. Ez is betett. A központosított írányításnak nem érdeke több tagozat. Egy épületben minél több diák, az kell.
Még egy dolog történt 3 éve. Híre ment, hogy Hegedűs akar pógármaistro lenni. Ettől kezdbe már 2014 tavasszal nem jelentkeztek a 14-es tanézve elegen. 15-ben se jelentkeztek a 15-ösre és így tovább. Szépen lassan kifogyott a létszám. Egy osztály maradt, most már ez is megszűnt. Kár érte. Ténylegesen igaz, hogy a városi ranghoz tartozik egy középiskola. Akkor ezentúl Rétság nem érdemi a városi rangot?
Ezen túl vette-e a fáradságot Hegedűs polgármester hogy elődjéhez hasonlóan, pedagógiai szakértővel összefogva végigjárja a környék iskoláit, igazgatóit, polgármestereit, hogy jelentkezzenek Rétságra a nyolcadikosok? Ilyenről nem hallottam. Öysszefogott-e Mezőfi alpolgármesterrel az ügy lendítése érdekében?
Nagy duma megy most is, és semmi cselekedet. Ha ő a polgármester, miért nézte tétlenül a megszűnést? Kivel tárgyalt a nagy haveraknak kikiáltott tábornokok, miniszterek, országgyűlési képviselők, más nagyhatalmú úrak közül ebben a témában? Mit intézkedett. Látatlanból lehet tudni, hogy nagy semmit! Testületin se vetette napirendre egy alkalommal se, hogy legyen valami döntés, vagy minimális tájékoztatás a szülők felé.
Dicsekedni a hülye is tud olyan dolgokkal, amihez nem is ért és nem is csinált benne semmit. A hibások meg mindenki más. Ezt már ismerjük.
Igenis kár a megszűnés. Igenis a polgármesternek dolga lett volna intézkedni és nem tétlenül nézni mi lesz a vége. Mert ezt előre megmondták, ha nem indul új osztály akkor finító. Ez lett a szomorú vég. Sokan sajnáljuk! Nem csak a 10 évet, hanem az 50-et is amikor mindig volt valamilyen nappali vagy esti középsuli. Most nem lesz!

 bukottdiák2016. máj. 01. 19:01 | Válasz | #88 
"a rétsági középiskola. Élt tíz évet."
Öregebb az már, csak közben is voltak zűrös idők. Hallottam a Zsuzsi nénitől, hogy ő Romhányba járt rétsági gimibe, mert itt nem volt üres kastély. Most meg nincs gyerek. A példagógus meg félti a felelőtlen állását!

 Bravó2016. máj. 01. 15:50 | Válasz | #87 
Az oktatási rendszer egyik áldozata lett a rétsági középiskola. Élt tíz évet. Az igazgató is elmondta, hogy senki sem tudja mi lesz holnap, hová fognak tartozni, mi lesz a sorsuk. Ami itt az oktatásban zajlik, az felháboritó! Most ujabb teljes államosítás jön, tantárgyakat szüntetnek meg szakközépiskolákban, feje tetején az egész rendszer, csakúgy, mint az egészségügy. Szégyen, gyalázat!! Ezt akartuk??!! Ide kellenének a milliárdok a kurva életbe!!!

 nemgimis2016. máj. 01. 11:23 | Válasz | #86 
Hegedűs megmondta a frankót. A ballagóknak csak így, 18-as felhívás nélkül tanácsolta, hogy hasznos lyukakat töltsenek be. Ízlés dolga, de azért meggondolhatta volna hol és mit beszélt.

 Szófosók2015. okt. 12. 12:35 | Válasz | #85 
Kedves Ferkó! Mielőtt kezedbe adják az innen-onnan összeollózott ünnepi szövegeket, legalább előtte fussad át! Akik pedig a kezedbe adták, máskor jobban figyeljenek!

 tökös2015. okt. 07. 17:50 | Válasz | #84 
Már egy év eltelt és a nagy semmit tevésben egyre nagyobb az önbizalma. Simán kihúzza a négy évet, mert az utcai duma a semmiről az jól megy neki, a "lelkes hívek" meg még asszisztálnak is neki. Az ígérgetés, meg a hazudozás az tovább fog fokozódni.

 ügyet-lenke2015. okt. 07. 14:25 | Válasz | #83 
Mi ebben a kérdés. Szerény véleményem szerint marad négy évig hacsak nem veszi észre időben, hogy nagy neki ez a kabát. A város vérének szívása havi félmilás jövedelem felvétele a semmi munkára.
Hacsak nem mond le, akkor marad.
Vagy a nép el nem zavarja. Erre kevés megoldást látok, pedig valakinek rá kellene már koppintgatni a körmére. Nem fogadom el törvényesnek ezért a *munkáért* pofátlanul magas fizetést felvenni.

 lenke2015. okt. 07. 12:09 | Válasz | #82 
Hacsak??

 matek2015. okt. 07. 11:21 | Válasz | #81 
Olvasni tud. A számok lényegét nem fogja fel. Ez a helyzet. Ezt az embert választotta a falu fővezérnek. Ezt kell még 4 évig elviselni! Hacsak --- !

 őszi falevél2015. okt. 07. 10:03 | Válasz | #80 
A véletlen műve éppen arra jártam. Megálltam a Himnuszra, na gondoltam megvárom és tiszteletem teszem a mártíroknak. Nem volt kihirdetve így mégis ott lehettem Sasi boltba menet.
Nem hiányzott oda beszéd. Az iskolások műsora szép volt és elég.
Nem értem mi a jófenének tolta oda magát a polgármester más szövegét felolvasni. Nem figyelt rá senki, szépen beszélgette ott hátul a gyerekek és a pár felnőtt is.

 1602015. okt. 07. 09:22 | Válasz | #79 
ne gondolja senki jótevő ferikéről az olvasott szöveg megértését . szép teljesítmény valami második generációs /2g/ által plagizátorozott sorok felolvasása . váltani lenne tanácsos . van már 3g és most a 4g a divat a modern cuccokban . réccságon is van 4 gondolkodó . kellene meghallani szavukat . kész mehet .%!"=.*

 apúka2015. szept. 03. 16:02 | Válasz | #78 
Az igazgatóváltás megosztja a szülőket is. Éppen ezért kellett volna részletes tájékoztatás. Most. Nem a szülőin, utólag magyarázkodni. Ha egyáltalán akar valaki magyarázatot adni.
Mindent lehet ebben az országban. Aki hatalmon van dönthet. A döntésnek megalapozottnak indokolhatónak kell lenni. Megjegyzem méltányosnak, ésszerűnek és takarékosnak is.

 1 szülő2015. szept. 03. 08:58 | Válasz | #77 
Akkor írok

Hatalmas egy beszéd amit Hegeferi polgitól hallottunk ezen a felvételen. Ha nem lettem volna magam is ott azt hinném valami vicc. Kabarénak jobban elmenne. Hofihoz szeretne közelíteni és pályát változtatna? Erről egy régi vicc jut eszembe. A kabaréban okos emberek hülyéskednek, errefelé hülye emberek okoskodnak. Ez a nem mindegy!
Különben is honnan veszi a bátorságot oktatási intézmény ünnepségén nyiltan kereskedelmi reklámozni. Minden törvény tiltja.

Remélem az új diri beválik. Gyarmatról jó tanár hírében állt. Az igaz nem minden jó tanár jó vezető. Ha őt tették ide hát vele kell dolgozni és a iskola érdekében segíteni. Egyetértek a cikkíróval, a régi diri többet érdemelt volna.

A gimit sajnálom. Ez nagyon úgy néz ki így nem életképes. Addig volt fontos Mezőfinek és Hegedűsnek is amikor a 10 évvel ezelőtti kampányban lehetett nagyokat mondani a városi rang, meg a gyerekeink jövője. Akik előre látták hogy nem működőképes egy fiókgimi egy 2800 lelkes faluban azokat lefujjogták, megbélyegezték. A vég már évekkel ezelőtt kezdődött csak a valósággal nem akar senki szembenézni. Kár érte mert ha már beindult fenn kellene tartani. Ameddig Mocsáry tanár úr hajtott érte hogy legyen tanuló addim ment a bicogli. Most nem fontos senkinek. Főként a városnak nem? Ez szomorú. Egy osztály még est vagy levelező tagozaton se helyi gimi, csak albérletes oktatás. Kár érte. Sok jó tanár volt és sok fiatal nőtt fel a tíz év alatt akik mégiscsak letették az érettségit és megállják helyüket az életben.
A gimit sajnálom.

 1szülő2015. szept. 03. 08:58 | Válasz | #76 
Ide lehet írni?

 öregdiák2015. máj. 10. 16:47 | Válasz | #75 
Köszönet a szervezőknek ezért a szép napért. Felemelő érzés volt találkozni régi osztálytásaimmal, és néhány tanárommal. Sajnálom, hogy többen nem tudtak eljönni.
Köszönet a cikk mellé tett képekért is.

 egyetértő2012. okt. 09. 14:45 | Válasz | #74 
Hát igen kedves pedagógusok, erről azt jut az eszembe többek között, mint gyakorló szülőnek, hogy szülői értekezleteken hányszor lettünk kioktatva, hogy a gyerek mit ne nézzenek a tv-be. Ezen az ünnepségen kihangosítva, hogy jól hallják a 6-7 éves elsősök is, valóban ilyen kegyetlen dolgok részletezése volt hallható. Én úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes, és ezt be kellene most látni, mert ez igen megrendítő volt, ahogy elmondták, hogy kivel mit és hogyan csinálták ott a kivégzéskor. Kinek volt ez jó, még ha így volt is. Ezzel nagyobb hangsúlyt adtak az ünnepségen a történteknek? Véleményem szerint önök most tettek azért, hogy időben "tanulják" meg kicsi gyerekeink, hogy hogyan lehet kegyetlenkedni.

 sétáló2012. okt. 08. 11:21 | Válasz | #73 
Volt péntek délelőtti időben ez az ünnep. Arra sétáltam megálltam. Kiverte a biztosítékot ahogy ez szervezve lett. Ki a felelős?
Egyik kérdés hogy felolvassák a vértanúk kivégzésének naturális történetét. Ki mennyit szenvedett, aki lógott de nem halt meg azt a hóhérnak kellett megfolytani az utolsó kivégzett társa holttestének kezét csókolta és hasonló szövegek. Ezek történelmi adatok felnőtteknek! Mindenki tisztán hallotta a kihangosítás miatt. Az első sorban a 7 és 8 éves első második osztályos gyerekek kaptak kiképzést hogyan kell gyilkolni. Arról nem szóltak mire fel alakult így a helyzet. A többség tudja. Az alsótagozatossak honnan tudnák? Tvben az ilyen műsorok 16 éves karikával mehetnek de minimum 12 kellene. Erre nem gondol egy pedagógus se amikor ezt betanította? A kicsik meg éjszaka sikoltoznak, felriadnak a szülők nem tudják mely szerint ez az iskolai nevelés eredménye.
A másik kérdéskörben nem értem mit is koszorúztak? A honfoglalási emlékművet :-( Mi köze ehhez az aradi kivégzéseknek? Van a városban két helyen is emléktábla a 1848/49 beli hős embereknek. Katonáknak de civileknek akik az életüket feláldozták. Van Görgei márványtábla is. Ki ennek a rendezvénynek a felelős vezetősége aki ezeket nem tudja.
Harmadik kérdéskör mit keres a fidesz képviselet egy iskolai ünnepség keretében? Szóltak a többi pártnak Jobbiktól MSZP vezetőknek a koszorúzásról hogy mehetnek oda tiszteletet leróni? Nem érthető ez a kivételezés egy iskolai ünnepségen. Úgy mondták iskolai műsorban tilos politikai pártot engedni.
Rétságon mindent meglehet csinálni?
A polgármester ezek dolgokról nem gondolkodik el?

 © GiK2012. jún. 21. 20:14 | Válasz | #72 
Végülis igazad van és megnyugtatok mindenkit, hogy nincs ebben semmi célzatosság. Lehet hogy a tájékozatlanságomról teszek bizonyságot de igazából nem tudom melyik sisakban melyik fiú motorozott pedig mind a kettőt ismerem.
˙ ˙A válogatás alapja az volt, hogy a mozgó bemutatóból kiragadott képekkel valamelyest attraktív módon érzékeltessem a lehetetlent Állóképbe merevítve a leírhatatlan mozgást. Valószínű nem sikerült több jó képet csinálni a piros sisakosról. (egyszerűen lekéstem a poénokat) Akkor azt kellett volna csinálnom, hogy a másikból is kevesebbet teszek ki? Ezt azért nem akartam.
˙ ˙Ha esetleg Te vagy a piros sisakos annyiban tudlak kárpótolni, hogy ha kéred egy pendrive-re lemásolom Neked mind a 300 felvételt és akkor válogathatsz oszthatsz meg belőle kedvedre.

 akac2012. jún. 21. 19:17 | Válasz | #71 
Nagyon jó a cikk, tetszik az is, hogy sok fénykép került fel a mutatványokról. Egy észrevételen lenne, hogy a képek 3/4-én a kék bukósisakos szerepel. A piros bukós csak 5 képen van rajta. Mivel páros fellépésről van szó, úgy gondolom, hogy egyenlő arányban kellett volna a képeket készíteni/feltölteni. Ez számomra elfogultságot mutat, ami nem tisztességes a piros bukósisakossal szemben.

 © GiK2012. jún. 17. 21:31 | Válasz | #70 
Megnéztem az előző évi képeket, tényleg ott is volt lufi, és naplóátadás. Nekem mégis újításnak tűnt, és a most ballagóknak is most volt ilyen először. (Na ez jó vicc) Ha valakit ez zavar, elnézést, de a cikkek már nem írom át. Sokan lementették, átmásolták.
˙ ˙Ettől függetlenül köszönöm az észrevételt és a javító kritikát.

 A.I.Lókusin2012. jún. 17. 21:10 | Válasz | #69 
Elnézte? Elhallotta? Tavaly volt ballagós? A többi JÓ?

 Pontoska2012. jún. 17. 20:58 | Válasz | #68 
Karcsi, egy kis helyesbítés: a lufik és az osztálynapló átadása nem újítás, mert ezek már tavaly is részei voltak a ballagásnak.

 joci2012. jún. 17. 16:25 | Válasz | #67 
Mi van? savanyú a szőlő? Akinek nem tetszik ne nézze. Akik ott voltak nekik tetszett.

 A.I.Lókusin2012. jún. 17. 13:49 | Válasz | #66 
Igazi amerikás! Lufikás, valami gyönyörűségesen giccseske! Ez kell a ....

 © GiK2012. jún. 17. 09:05 | Válasz | #65 
Köszönöm a kiigazítást.
Erről nem volt tudomásom, mert nem hangzott el, hiszen meglepetésként tartogatták, és az is lett. Így teljesebb a kép. Valóban egy színpompás mozzanata volt az eseménynek, amely emlékezetessé tette. Jó ötlet!

 szülő2012. jún. 17. 07:46 | Válasz | #64 
Csak egy kis helyesbítés,a 8.osztályosok ballagási cikkéhez.Nem az alsó osztályosoktól kapták a lufit a ballagók,hanem a nyolcadikos SZMK rendelte meg a szolgáltatást.Gálik Zsófitól aki Rétságon indította el nemrég Rendezvényszervezői vállalkozását nagy örömünkre. Gyönyörű volt KÖSZÖNJÜK!!!

 joci2012. jún. 15. 20:34 | Válasz | #63 
húú de kiráááály volt a motoros délelőtt!!! Máskor is akarom!!!

 rétsági2010. aug. 09. 11:11 | Válasz | #62 
Bocs, Károly! 2010. van, köszönjük az értesítést a könyvek átvételéről

 valaki2010. júl. 10. 09:50 | Válasz | #61 
Kedves aggódó szülők! Nem tudom hányan vagytok, kiknek a véleményét tolmácsolod szerényen, ebben a többes számban... mindegy! Sikerült melléfognod, nincs közöm a szülői munkaközösséghez, de te megint tudtál rúgni valakikbe! Remélem jól esett! Dícsérni is fogsz majd?

 © GiK2010. jún. 28. 18:28 | Válasz | #60 
Ismét szükséges reagálni a már nem először fellobbantott nicknevekkel kapcsolatos polémiára.
˙ ˙Leszögezendő, hogy a nicknév használat nem csak a netes fórumok sajátja, nem csak lehetőség, hanem kötelező. Ez bennefoglaltatik a szabályzatunkban is.
˙ ˙A fórumra mindenki egy-egy témával kapcsolatban leírja véleményét. A vélemény a fontos, nem a név! Ez is az ilyen fórumok sajátja. Ha a vélemény jó, akkor felesleges kampányolni, ha támadó, vagy durva, arra nem kell reagálni. A fórumok ilyen alapon "öntisztítók", nem reagálnak a témától eltérő, párszavas beszólásokra. Akkor valóban lehet véleményeket mondani.
˙ ˙Amúgy nincs jó vélemény és rossz vélemény! Minden igazi véleménynek jogosultsága van a maga gondolatrendszerében tapasztalati környezetében. Eltérő lehet, más szempontú lehet, de hogy melyik a jó melyik a rossz azt nem is lehet eldönteni. Mert a fórum nem ítélőbíróság, hogy döntéseket hozzon valaki igaza mellett.
˙ ˙Ez persze csak akkor működik igazán, ha az egyéb alapelveket is betartja minden hozzászóló. Hozzászól (témához, cikkhez, más véleményéhez) és nem a másikat cinkeli, véleményt mond, és nem rágalmaz, hamisít, valótlan dolgokat híresztel. Mert ezek viszont nem valók a fórumokba.
˙ ˙Egy dolog, ha valaki valamilyen szerepben - mondjuk képviselőként, intézmémyvezetőként stb - felvetett kérdésekre konkrétan válaszol, akkor a név hiteleíti az elmondottakat. Bár ezt sem helyeseljük, mert nem attól válik igazzá valami, hogy ki mondta. És ez a fajta kérdés-válasz sem fórumos téma. Ennek létjogosultsága lenne a városi honlapon, ahol valóban névtelenül kérdést lehetne feltenni, és a hivatalnok névvel, vagy inkább a funkció megjelölésével válaszol. Sajnos ott ilyen nincs. Ez a fórum nem töltheti be azt a szerepet.

 prizma2010. jún. 28. 16:02 | Válasz | #59 
Kedves János, ez nem a megoldások fóruma. Optimális esetben vélemények cserélődhetnek ki kulturált hangnemben. A közéleti harcnak, a konkrét megoldásoknak más teret keres, aki tenni akar..

 névnélküli jános2010. jún. 28. 15:54 | Válasz | #58 
miért használnak az emberek a neten nickneveket

Miért is? Mert gyávák. Nem merik senkinek a szemébe mondani a véleményüket, konformisták, akik nem vállalják az összeütközéseket, megalkuvók, akik inkább elviselik saját veszteségeiket. Lusták, akik nem veszik a fáradságot, hogy utánamenjenek a dolgoknak, megelégszenek a pletykákkal. Erőszakosak, akik a net arctalanságát kihasználva hangoskodhatnak, odahaza meg egyszerű nyúlbélák csupán. Hazugok, mert a net névtelensége alatt odavágják az igazságot, de ha szembe találkoznak az általuk szapult illetővel, akkor körbenyalják, mint a legjobb ismerős, barát. Hazug rendszer hazug polgáraik ők, a névtelenül beírók. Így most pölö én is!

 prizma2010. jún. 28. 12:02 | Válasz | #57 
Jó lenne már befejezni ezt a névkövetelősdit, milliószor elmondták többen, miért használnak az emberek a neten nickneveket. Ha valaki képtelen ezt felfogni, az az ő szellemi képességét minősíti, pláne, ha az illető minősítget alaptalanul. Kedves Anikó, vélemények vannak, lesznek, olyanok is, melyek neked nem tetszenek. Ezekben is van igazság, ha tetszik, ha nem.

 Anikó2010. jún. 28. 09:27 | Válasz | #56 
"A szülői munkaközösség nem mindig a szülők és a gyerekek érdekeit védi, képviseli, mint azt utóbb hallhattuk" Ezt kifejtenéd bővebben, vagy csak vádaskodsz? Én adom a nevemet, te miért nem? Így könnyű állítani bármit, bárkinek. Ez téged minősít még így látatlanban is. Üdv: Varga Róbertné, Anikó

 másvidéki2010. jún. 25. 15:17 | Válasz | #55 
a legkönnyebb a gyerekre fogni mindent, azt hiszik azzal minden el van intézve.
csak az alkalmatlanságát igazolja egy tancsi, ha lehúzza a diákot, ahelyett, hogy felkarolná, támogatná.

 aggódó szülők2010. jún. 25. 10:50 | Válasz | #54 
Mindig a gyerek a hibás? Na, neeee. Az igazgató és a tanárok, azok meg szentek? Bízunk a képviselők körültekintő döntésében, hogy tehetsége alapján választanak majd igazgatót. A szülői munkaközösség nem mindig a szülők és a gyerekek érdekeit védi, képviseli, mint azt utóbb hallhattuk. Felháborító, ami ebben az iskolában folyik!

 valaki2010. jún. 22. 08:35 | Válasz | #53 
Rétságon mindenki okosabb a másiknál, jellemző, hogy név nélkül szidjátok az embereket, legyen az tanár, diák, képviselő, bármi.Szerintem mindenki maradjon a kaptafánál és azzal foglalkozzon, amihez ért!Talán a saját gyerekedben keresd először a hibát, lehet hogy nem is olyan okos, szorgalmas, mint ahogy gondolod!

 Igazságkereső2010. jún. 21. 17:54 | Válasz | #52 
Az hogy lehet, hogy hasonló, ha nem rosszabb jegyekkel egyik gyerek jeles, a másik nem?

 rétsági szülő2010. jún. 21. 09:02 | Válasz | #51 
A szülő tud valamit, amit Te meg Én nem !

 kőműves2010. jún. 21. 08:51 | Válasz | #50 
A Ferencnek van építőipari cége is??? Egyébként így lehet tiszta pénzt keresni, meg így lehet az önkormányzatnak takarékoskodni!!! Kérdés?? Ha valaki egész évben rossz jegyeket kapott, akkor az ,hogyan lehetett év végére kitűnő???

 rétsági szülő2010. jún. 21. 08:37 | Válasz | #49 
Kedves pártatlan! Pont ezeket szerettem volna én is leírni. Pénzzel itt bármit lehet - ezek szerint! Többen is azt hittük,hogy rosszul hallunk! Úgy látszik, aki a többi gyereket zavarja az órán, pofátlanul viselkedik a tanárokkal (és itt még finoman fejeztem ki magam), az a végén csak kitünő lesz! Ez több mint érdekes!

 pártatlan2010. jún. 20. 17:36 | Válasz | #48 
sajnos még a mai időkben is azt kell tapasztalni, hogy a pénz és a trágár viselkedés a példaadó a gyerekek és sajnos a tánorok részére is.nem a jó tanulás és a helytállás a jó a nevelők szemében sem, hanem a pénz és a szülők seggnyalása az első. szánalmas. hogy aki egész évben rosssz jegyekkel és rossz magatartással akadályozta a tanórákat, az kitűnő tanuló lett. aki több versenyen vett részt és a megyében igen jó eredményeket ért el az már nem is számít. szánalmas és korrupt nevelőtestület irányítja gyeremekeink jövőjét. nem lenne csoda, ha több szülő elvinné a gyermekét más iskolába. mi lenne akkor a költségvetéssel ????

 © GiK2010. jan. 16. 21:59 | Válasz | #47 
A rétsági nappali tagozatos középiskola szalagavatójáról készült tudósításunk
itt megnyitható

 Kaári Sándor2009. nov. 09. 17:32 | Válasz | #46 
Gratulálok. A további évekre is sikereket kivánok. Nem lesz könnyü...
A kerámiafalat nem Horváth S, hanem Balczó Edit készitette!

 gimigame2009. szept. 02. 16:58 | Válasz | #45 
Mi a bajod tulajdonképpen?
Senki nem tette kifogás tárgyává amikor az iskolai ünnepségen Mesefi ott volt és beszélt. Finomann politikai propagandára hasznosította ezt az esetet. Ez pedig tilos. Az emberkék nem hülyék!Lelke legyen rajta.
Az ellenben joggal kérdezhetik tőle számon, miért nem volt a szent álmának feltüntetett gimi megnyitóján.
Hol itt a van kalapja nincs kalapja? Egyszerű ügy vegye a kalapját akár van akár nincs és húzzon ...

 böliovi2009. szept. 02. 14:50 | Válasz | #44 
van kalapja nincs kalapja
üsd vágd nem apád

 gimigame2009. szept. 02. 13:32 | Válasz | #43 
Lál lám. Mesfinek csak addig érdekesség a középiskola, amilyen mértékig lehet vele pózolni milyen nagy hőstettet hajtott végre a beszervezésével. A többivel nem törődik.
Az iskolai ünnepen persze előadja a tankönyvek témáját, mintha az ingyenes tankönyvet ő találta volna fel. Elfelejtette mondani, hogy ezt az MSZP kormány találta ki és vezette be és fizeti! Nem egyre megy!
A gimivel meg már nincs dolga. Ott alig van rátsági gyerek és szülő, ott nem lehet teccelegni, ott nem lehet kampányolni, oda nem is kell elmenni?

 © GiK2009. szept. 02. 10:34 | Válasz | #42 
Az évnyitókról szóló képes riportunk
itt megnyitható.

 © GiK2009. jún. 18. 08:20 | Válasz | #41 
A balassagyarmati Mikszáh Kálmán Szakközépiskola rétsági kihelyezett tagozata évzárót tartott. Erről szóló tudósításunk
itt megnyitható

 © GiK2009. jún. 13. 13:04 | Válasz | #40 
Elballagtak az általános iskola 8. osztályos diákjai. Ők jövőre már más városok középfokú intézményeiben tanulnak tovább. A méltóságteljesen felemelő ünnepségről szóló képes tudósításunk
itt megnyitható

 © GiK2008. dec. 10. 22:51 | Válasz | #39 
Az iskolai mikulásünnepségről kapott képes beszámolónk
itt megnyitható

 hatodikos anyucija2008. jún. 17. 12:28 | Válasz | #38 
Magyar valentinó nem engedi!!!!! hahahahaha
kirekesztő vagy feketerigó.

 rigó2008. jún. 17. 08:08 | Válasz | #37 
Helyesírásból meghúztalak volna az biztos.Látod, te csak egy okoskodó vagy.Mások hibáját rögtön észreveszed, közben te nem tudsz helyesen írni és még meg is magyarázod.

 egyedikes2008. jún. 16. 20:57 | Válasz | #36 
Asszem feltalálák má a helyesírásjavító progikat. Csak tunni ké hasznáni.

 prizma2008. jún. 16. 20:41 | Válasz | #35 
Ez még viccnek is rossz!

 hatodikos2008. jún. 16. 17:19 | Válasz | #34 
múlt idő, kéttt tté!!!!!

 © GiK2008. jún. 16. 15:23 | Válasz | #33 
Kedves hatodikos, vagy aki annak vallja magát. Végülis ez egy nicknév. Meg van bocsátva!
˙ ˙Ha legközelebb hibát talász, örömmel megköszönöm, ha e-mail címemre megírod. Akkor is kijavítom. Nem titkolt szándékunk, hogy ne legyen se gépelési, de ami fontosabb tartalmi hiba.
˙ ˙Javaslom térjünk vissza a topic témájához, mert ez már off.
A témához kicsit sem tartozó egyéni párbeszédet - chat - töröltem

 kaboca2008. jún. 16. 10:25 | Válasz | #31 
Majdcsak rájön Rétság, hogy valamit rosszul csináltak!

 fujtóskáposzta2008. jún. 15. 19:56 | Válasz | #29 
Megnéztem a ballagási képeket. Az egy dolog, hogy a polgármester kicsit elég szarul est rajtuk, megértem, a szakmai ésmagánéleti kudarcok hamar kiülnek az ember arcára....na, de...ha jól láttam, nem láttam a város kulturális miniszterét a képeken. Nálunk faluhelyen az oktatási bizottság elnökének kutyakötelessége legalább a ballagáson ott lennie, ha már nem jár máshová. Nálunk így tiszteli meg az iskolás gyerekeket, továbbá nálunk még rövid beszédet is szokott mondani, hogy tudják az iskolások, ki intézi az oktatás dolgait a faluban, hogy tudják, valakinek fontos az ügyük az igazgatón kívül. Rétságon miért nem mennek normálisan a dolgok?

 rigó2008. jún. 15. 19:19 | Válasz | #28 
Kedves hatodikos, hogy írjuk azt, hogy "bocsánatott"? Inkább meg se szólaltál volna.

 hatodikos2008. jún. 15. 17:59 | Válasz | #27 
Gik Bácsi!
Azt mondta az anyukám, hogy kérjek tőled bocsánatott!
Gik Bácsi ne haragudj! Láttam én a kezed, de hát azt a sok betűt meg helyesen írtad.

 V.T.Edit2008. jún. 15. 17:54 | Válasz | #26 
Kedves Karcsi!
Igazad van! "Hatodikos" hangvétele nem igazán segitőkészre sikerült. A képek nagyon jók, és köszönjük a 8 A nevében, hogy így, törött, felkötött karral is vállaltad a videozást. Hibát pedig csak az nem vét, aki nem is dolgozik. Karcsi! Csak így tovább.
V.T.Edit

 rio2008. jún. 14. 19:06 | Válasz | #25 
Kedves Gik! Sajnálom ami Veled történt. Te vagy az egyetlen, aki a valóságnak megfelelően tájékoztatod az emebereket a valós helyzetről Rétságon. Legyen erőd továbbra is, hadd tudja meg mindenki az igazságot, ami itt történik. Jobbulást és kitartást kivánok!

 © GiK2008. jún. 14. 17:21 | Válasz | #24 
Kedves hatodikos!
˙ ˙Egyrészről köszönöm a hibajelzést, már ki is javítottuk.
˙ ˙Másrészről megjegyzem, nemigen lehetsz rétsági, sem nem voltál ott az ünnepségen, mert akkor pontosan tudnád, hogy engem - a cikk elkövetőjét és a főlap elkészítőjét - baleset ért, ezért mostanában csak egy (bal) kézzel vagyok kénytelen írni az anyagok azon részét amely nevemhez kötődik. (Igen, az iskola mellé jártam, a gyermeknapi tudósítás készítése közben az iskola mellett törtem a jobb karom.) Nem csoda hát, ha hibát vétek. A billentyűn a T betű mellett van a Z betű, ilymódon könnyű volt melléütni.
˙ ˙Amúgy valóban az a véleményem, hogy ne legyen hiba a honlapon, de az is, hogy más stílusú figyelmeztetésre is mindig javítjuk a hibákat. Aki tehát nem megszégyeníteni, hanem tényleg segíteni akar, más szavakat választ.
˙ ˙Nem akarok éppen ebben a topicban aktuálpolitizálni, de vannak ebben a városban akik elmennek betegállományba, pedig nem betegek, hogy ne kelljen dolgozni. És vannak - nem csak jómagam - akik betegen is megtesznek mindent munkájukért, vagy éppen a lakosság informálására. Ehhez no comment.

 hatodikos2008. jún. 14. 14:34 | Válasz | #23 
Ballagás és tanévzáró - A rétsági iskola szombaton délelőtt tartozza évbúcsúztató ünnepségét.
Mit csinál, mit cselekszik?
TARTOZZA
Van aki az iskola mellé járt?

 © GiK2008. jún. 14. 13:59 | Válasz | #22 
Az általános iskola évzárójáról és a 8. osztályosok ballagásáról szóló riportunk
itt megnyitható

 © GiK2008. jún. 11. 21:57 | Válasz | #21 
Az általános iskolások "Bolond ballagásáról" készült rövidhírünk itt olvasható
itt olvasható.

 © Fórummester2007. jún. 21. 18:04 | Válasz | #20 
A nappai tagozatos gimnáziumi osztály évzárójáról szóló tudósítás, és az igazgató nyilatkozata
itt megnyitható

 man2007. jún. 17. 20:16 | Válasz | #19 
Lehetséges, hogy oka van a bosszúnak. Tudniillik választások előtt az eredeti honlapon megjelentek G3 és bandája elleni kritikák, aggályok, továbbá Mezőfi dicsérete is langyos volt akkoriban. Valamit tényleg "ártott" ugyan a honlap ezeknek, de a választás nem a honlapon dőlt el, hanem a kocsmákban. Ahogy ez már többször is felvetődött, kár ismételni. De azért fel kellene fogni. És azt hiszem, semmilyen választás sem fog honlap alapján eldőlni. A honlaphoz először is net-hozzáférés kell, ami sokakat kizár a rendszeres információkból. Aztán meg a kampányok idején mindig a leghangosabbakra figyelnek oda a legtöbben. És a többség gyakran nem minőség.

 Málnafagyi2007. jún. 17. 17:00 | Válasz | #18 
Neked mindegy lenne, hogy mekkora az a sajt amit ki akarnak énekelni?
Az a meglátásom, hogy negyedakkora sajtért kár lenne. Ez a nem mindegy!
Ezt kellene már látni azoknak a vaksiknak, akik bagóért kidobják a pénzt. Ami pedig frankó volt az nem kellett.
Mert nem őket dicsérte egyvégtében. Meg bosszút akartak állni, csak senki nem tudja, hogy miért? Mert ha a régi honlap ártott volna ezeknek, most nem lennének ott. Ezt olyan nehéz felfogni? Amit most csinálnak az többet árt! Ha így folytatják legközelebb nem lesznek ott. Annak pedig a honlap és a több mérhetetlen kapzsiság lesz az oka.

 GiK2007. jún. 17. 14:26 | Válasz | #17 
Kedves User!
Nem, nekem 60 ezer forintot fizetett a művelődési központ (Persze ebből is levontak.)
˙ ˙Úgy gondolom, nem ez a baj, hanem a minőségbeli különbség. No meg az, hogy annak idején senki felé nem szorgalmazta a polgármester, hogy küldjön anyagot. Ez a szerkesztőség dolga volt, és el is végezte. Tőlük elvették ezt a feladatot, másnak adták. Akit megbíztak vele, miért nem végzi el?
˙ ˙Sőt olyan megjegyzések láttak napvilágot, hogy én a pénzemért a szakadó esőt köteles vagyok fényképezni, stb.
˙ ˙Akkor aki "költséghatékonyan" 48-ért csinálja - igérete szerint ugyanazt sokkal korszerűbben és jobban - akkor annak miért nem kötelessége megcsinálni? Mert azt TM képviselő is megmondta, hogy nem lehet minőségi visszaesés!
˙ ˙De ebbe a vitába én jobban nem kívánok belefolyni, csak leírtam a tényeket, és a tapasztalataimat.
˙ ˙A többit ítélje meg a Tisztelt Olvasó!

 user2007. jún. 17. 13:34 | Válasz | #16 
"Feri elvárom, hogy a városi honlapra legyen tudósítás!"
Most a sajt 48 ezer forintba kerül ami GIK csőrében 58 ezer forint volt, amíg ki nem énekelte valaki!:-)

 GiK2007. jún. 16. 20:46 | Válasz | #15 
Az észrevétel jogos lehet, még egyszer átnézem. Nem mondom, hogy nem fontos a helyes szöveghasználat, de azért egy-egy elütés nem olyan nagy tragédia. Lásd alább a Te kétsorosodban is van jónéhány. Azért kösz a véleményt, mindjárt korrigálom.

 grétsi2007. jún. 16. 19:17 | Válasz | #14 
a tudósítás nagyon gyors, biztos ezért van benne sok elírás.
Vannak már ingyenes helyesírásellenőrztős szövegszerkesztől, amiken át lehetne futtatni a hosszabb cikkeket.

 © Fórummester2007. jún. 16. 13:35 | Válasz | #13 
Az általános iskola bállagásal egybekötöt évzáró ünnepségéről szóló tudósítás
Innen is megnyitható!

 © Fórummester2007. jún. 13. 17:36 | Válasz | #12 
Cikkünk az általános iskola Bolond Ballagásáról
Itt megnyitható

 Érettségiző2007. máj. 09. 18:21 | Válasz | #11 
Ki a fene vagy te?Ha tudni akarod igen is keményen vették az érettségit!!Mellesleg te vagy a legnagyobb paraszt!!!!!!Szecska

 © Fórummester2007. máj. 07. 21:45 | Válasz | #10 
A személyeskedést kérem mellőzni, ez a topic nem egyes emberek és hozzászólók minősítéséről szól!

 Szecska2007. máj. 07. 20:58 | Válasz | #9 
Pont annyit ér ahogy te írsz ! Hú de megijedtem ! A kapa meg kiesik a szádból ! Remélem te is le akarsz érettségizni ? Te vagy a rétsági suli szeme fénye !

 hugi2007. máj. 07. 20:13 | Válasz | #8 
Szecska ha megtudom ki vagy szetutlek meg ha pasi is vagy!!!!!Te tudod mit ersz,semmeit.Ocska vagy!!Jo a Retsagi suli,suttyo!!

 Szájbely Zsolt2007. ápr. 30. 16:34 | Válasz | #7 
Köszönöm az érdeklődést és a szerkesztő szivességét, két javítanivalót kérnék, ha lehet. A nevem helyesen írva: Szájbely Zsolt. A vers utolsó szava helyesen: életet. Köszönettel!
OK. Javítottam!

 szerkesztő2007. ápr. 30. 11:28 | Válasz | #6 
Egyik fórumolvasónk jelezte, hogy a verset, amit Szájbelyi Zsolt felolvasott, maga az előadó írta. Sőt amikor tudomására jutott tanulótársa igénye, el is juttatta hozzánk a költeményt. Bár erre a felületre akár maga is beírhatta volna a verset, de a lényeg, hogy ilymódon közreadhatjuk:

Pogácsa helyett

búcsúzni jöttünk
zsákunk telítve szívvel és reménnyel
nektek hoztuk barátaim
boldogságot fényes éltetek gyémántos útján

fejetek ég felé emelve
az Ember gyermekei bizony Ti vagytok
jövőnk sorsa tán kezetekben rejlik
a Cél felé mindnyájan boldogan haladtok

ám egy nagy próbatétel még előttetek áll
az érettségi képe lidércként lebeg
kívánok hozzá erőt barátaim
ebben a harcban csakis nyerni lehet

ezernyi út - éjbe visz vagy fénybe?
sorsotok fonala éterben köttetett
előre bátran rátok vár a világ
sikerben gazdag gyönyörű életet!
˙ ˙ ˙ ˙Szájbely Zsolt

 Szecska2007. ápr. 30. 07:39 | Válasz | #5 
Ez nem így van kedves nebuló !

 Tanuló2007. ápr. 29. 12:20 | Válasz | #4 
Ne irigykedj! Keményen tanulunk mindannyian és tanáraink nagy segítséget adnak. Aki megszerzi a papírt annak ugyanannyit ér, mint bármelyik másik gimibe ért volna. Akinek sok pénze van máshova járni, az esetleg többet tud. De a bizi érvényes papír lesz. Ki a fene kérdezi meg tőled meg, hogy a jogsidat hány hibaponttal éppenhogy beszerezted? Van és kész. Érvényes vagy nem? Amit írtál csak rossz indulat.

 Szecska2007. ápr. 29. 11:32 | Válasz | #3 
Az szép hogy elballagtatok ! Milyen eredménnyel fogtok levizsgázni ? Ne féljetek majd elintézik ezt is mint félévkor ! Csak arról feledkeztek el hogy az érettségitek szert se fog érni !

 Tanuló2007. ápr. 27. 09:38 | Válasz | #2 
Köszönöm a tökre jó képeket! A verseket is lehetne feltenni? Azok is jók voltak, de elfelejtettem. Még 1szer köszi aki csinálta. Gratula, király egy honlap.

 © Fórummester2007. ápr. 26. 20:40 | Válasz | #1 
Az esti tagozatos gimnázium ballagásáról szóló cikk innen is megnyitható!


[1]

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-