Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 MikorVolttegnap 09:56 | Válasz | #5599 
Ez abban időben esélyes megvalósulásra mikoron az URÁNUS vette használatba a pijacot. Mindent beajánlottak, szaréhúgyé beszerezték a mostani polgármester assistálásával. Egész pontossan fogalmazva átverte képviselő társait. Azt állította be neki magának kell, mint helyi vállalkozó, ezt segíteni kell. Megszavazás után már nem kötötte a szerződést de idehozta az Uránus főnököt, aki csak betett a városnak. A pijacot nem működtette rendességgel. Elűzte az eladókat vevőket. Nőtt a gaz. A többi !jótéteményről! ne is ejtsük el a szót.
Úgy vagyok értesülve az előző önkormányzati képviselőség ezt a helyzetet tisztázta. Uránusnak fikarcnyi köze nincs a pijachoz. Elindult a fejlesztés. Lett aztán nagyon fajin polgármester beválasztva aki más képpen gondolja el a dolgokat. Pijac ügyben betart. Hát ez van. Ezt dobta a gép. Vagy a szavazók !jól átgondolt! és teljesen önkéntes /?/ beválasztása. 2 lehetőséget látok. 1. a józanon gondolkodó többségnek sikerül megrendszabájozni a polgit. 2. Rétságnak annyi. Megáll a fejlődés leépülés lesz. Nagy duma jön, nulla fejlődés. Aki teheti elhúz ebből a porfészekből. Csak hallottam hogy már alig van lakos a városban! Igaz ez? Mondta haver hogy már 2750 is alig van. Randa egy jövő!

 nem zöldséges2015. júl. 05. 10:44 | Válasz | #5598 
Ha ez így van, akkor most miről beszélgetünk?

 előzmények2015. júl. 03. 10:58 | Válasz | #5597 
Nem kell messzire menni, lenne is tippem, hogy ki.
Annak idején, mikor még átjártak Diósjenőről (nem kevesen) körtét, almát, diót, mákot stb... árulni, azzal távoztak, alig, hogy kipakoltak, megjelent egy csapzott hajú fazon, minden irat nélkül és helypénzre hivatkozott goromba, sértő stílusban...

 nem zöldséges2015. júl. 02. 21:44 | Válasz | #5596 
Igen, nagyon jó lenne. Sőt, még bolhapiacot is el tudok ott képzelni!
Szívesen vásárolnák ott, ha lenne aki árusít...de akkor ezek szerint hajrá helyi őstermelők!! Bátran lehet árulni, most még helypénz nélkül! Mondom én, hogy bátran..tuti megjelenne valaki abban a pillanatban büntetni, illegális árulásért vagy ilyesmi.

 Háziasszony2015. júl. 02. 19:21 | Válasz | #5595 
Ezek a tervek ténylegesen tök szupik. Ilyen piacunk lenne, az nagyon nagyot dobna ezen a városon. Érthetetlen a lacafaca. A polgi azért lett beválasztva emelje már fel a seggét. Bocsika!

 © GiK2015. júl. 02. 18:53 | Válasz | #5594 
Gyakorlatilag ha valaki most ott árulna nem szólna rá senki. Ez a piac erre van. Itt lehet árusítani, másutt nem.
˙ ˙A piac területe önkormányzati tulajdon, ezzel nincs is gond. A fentiekhez képest ha valami változás lenne, akkor azt rendeletben és hirdetményben ki kellene függeszteni.
˙ ˙Az alább írtak szerint úgy tűnik egy időre nem lesz változás. Pedig kellene lépni. A tervek nagyon jók, azt az előző önkormányzat megterveztette és elindította. A megvalósulás után biztosan lesz tarifa az "asztalnál árusítóknak" is ha nem is megfizethetetlen. Most nem tudok ilyenről.

 nem zöldséges2015. júl. 02. 16:38 | Válasz | #5593 
Biztos, hogy lenne kereslet rá! De ha még azt sem tudjuk, hogy ki szedhetné egyáltalán a helypénzt, akkor hogy menjen oda árulni valaki? Gondolom önkormányzati tulajdon, akkor csak az önkormányzatnak kéne a kezébe venni a dolgokat...vagy rosszul gondolom?

 © GiK2015. júl. 02. 16:08 | Válasz | #5592 
Tisztelt "nem zöldséges"
˙ ˙Nagyon jó a felvetés! De! Nem kell a piacot kitalálni, mert van. Csak az árusoknak oda kell menni és kínálni a portékát. Amióta a buszpályaudvar a szomszédságba települt, híre is lenne, és a közönség is megtalálná. Most még olyan sincs aki helypénzt szedjen.
˙ ˙Néhány őstermelő elhatározná, hogy pl. csütörtöki, vagy pénteki napon rendszeresen kimegy, (heti piacnapot meghonosítva) biztos hogy gyorsan odaszokna a nép. Mondok mást. Vasárnap! A piac nem tilos, csak a boltok!
˙ ˙Az biztos, hogy ha indulna valamilyen kezdeményezés, a honlapunk is segítene a hirdetésben. Ide jöhetne bárki zöldséget is árusítani. Van a közelben jó és biztonságos parkolási lehetőség, gyalogos forgalom. Szerintem idény jelleggel, ideiglenes helyet is adna az önkormányzat.
˙ ˙Az egy további kérdés, hogy van a piac fejlesztésére kész terv! Nagyon szép kis piac lenne. Az előző testület elkezdte. Vannak adminisztratív akadályok, de az megfelelő munkával leküzdhető.
˙ ˙Csak - egyszerű állampolgárként - azt látom, hogy a jelenlegi polgármester inkább akadályozza a piac és környékének minden fejlesztését. Azt, hogy ott bármi történjen a helyben lakók érdekében. Ennek a nemakaromságnak áldozata a szuper módon felújított vizesblokk zárva tartása is. Nem hiszem el, hogy az önkormányzati tulajdonú telken egy önkormányzati építményhez nem lehet elintézni egy vízóra bekötést. Persze ha valaki nem is akarja akkor nem megy.
Ide kattintva megnyithatók a tervek
˙ ˙Igazán impozáns elképzelés, aminek láthatóan 2013 őszén elindultak a munkálatai, csak leálltak. Érdemes elgondolkodni a miérteken.

 nem zöldséges2015. júl. 02. 15:44 | Válasz | #5591 
Inkább valami termelői piacon kéne gondolkodni a képviselőtestületnek. Az összes zöldséges csak a rossz minőséget sózza ránk, ráadásul aranyáron. Irigylem a váciakat a jó kis püspöki piac és a rendes piac miatt.

 Zöldség2015. júl. 02. 13:21 | Válasz | #5590 
Nekem jó a felvétel és köszönöm az beterjesztés elérési lehetőségét is. Javallom, térjünk rá a lényegre, ez a magnó dolog nekem uncsi.
Ez a zöldségesség nálam is kiveri a 100 ampert. Mi van ebben a városban?
Havereknek mindent szabad, a régen itt áruló zöldségest meg se kérdezik?
Erre adjatok szót, mert ez nem hagy nyugodni mi lenne ott? Kinek érdeke megengedni amit nem lehetne?

 ifj. Majnik2015. júl. 02. 13:07 | Válasz | #5589 
Kedves Karcsi!
Fáradozásodat természetesen respektálom - úgy a hasonló jellegű tudósításokkal (hangban), mint az ezzel a honlappal való bíbelődésedet. Az én beírásom egy ponton nem nélkülözi a cinikusságot, de csak azon téren, hogy egy MK29-es magnó a vaterán kb 5000 Forint, nulla befektetés...
És való igazad van! A városnak kellene gondoskodnia arról, hogy a testületi ülések normális minőségben legyenek elérhetők, láthatók - képben, hangban. Való igaz, hogy ez nem a Te feladatod. Igazából kár, hogy ezt nem személyesen kérdeztem meg Tőled, hanem itt a fórumon, de mostmár mindegy. A magnót - ha kell, megveszem (itt most egy nagy mosoly-jel lenne.)
Válasz beírását sajnos most nincs módomban kommentálni, esetleg majd egyszer...

 Válasz!2015. júl. 02. 12:30 | Válasz | #5588 
A fórumolvasók nevében várjuk, hogy ifj. Majnik megveszi a szükséges eszközöket GIK-nek a saját pénzéből, nem csak itt írogat. Nagyon helyes ha végre más is áldoz fel anyagiakat a magán jövedelméből. Szívességét előre is köszönjük és várjuk, hogy a jövőben ki az, aki odamegy és veszi a fáradságot és tájékoztatja a lakosságot, ha már nincs közvetítés a testületi ülésről! Nekem nagyon nem tetszik az ilyen okoskodás, miért nem csináltál te jobbat? Valaki megtiltotta? Szerintem nem. Pont ezen a honlapon volt fenn, hogy lesz ülés, a tv meg nem közvetítette. Ennyi!!!

 © GiK2015. júl. 02. 11:49 | Válasz | #5587 
Szervusz Laci!
˙ ˙Azért ez is több mint a semmi. A nyilvánosság tájékoztatására így is elegendő. Igaz, nem HIFI. Az asztal közepére tettem egy spéci kicsi szerkezetet. (nem egyet, kettőt) A terem adottságai, a külső zaj, meg az hogy a beszélők különféle távolságra ültek tőle, ezt eredményezte egy diktafonon.
˙ ˙Nem akarok Neked cinikus választ adni, de hasonló felvetéseket máskor is hallottam. Vegyek jobb fényképezőt, hangfelvevőt, stb. Kérdezném miből? Amíg képviselő voltam - csak szerényen jegyzem meg - az összes képviselői díjamat, meg még legalább ugyanannyit költöttem eszközökre, a honlap működtetésére. Most nincs miből! Illene a városnak is kellő módon közzétenni ez ülésekre vonatkozó dolgokat. Vagy akit megválasztottak, vállalja fel hogy ezután majd ő tájékoztatja a lakosságot, saját pénzén, idejében, eszközeivel. Én legalább vettem a fáradságot és elmentem. Felvettem, feldolgoztam, feltettem. Más is megteheti!
˙ ˙Bocsánat, ez kikívánkozott belőlem. Nem elsősorban Neked szól, hanem a hasonló felvetések így együtt csordultak most ki.

 ifj. Majnik2015. júl. 02. 11:42 | Válasz | #5586 
Belenéztem ebbe a június 30-i testületi ülésbe. Érdekes kaland, de a legérdekesebb az benne, hogy:
Karcsi! 2015 június 30-án hogy tudsz ennyire ócska hangminőséget produkálni???
Veszek már neked egy ilyen spéci kis szerkezetet, tedd az asztal közepére és még a levegővétel is hallatszani fog!!
https://www.youtube.com/watch?v=3-1yglgn3J0

 © GiK2015. júl. 02. 11:37 | Válasz | #5585 
Tisztelt Érdekel!
˙ ˙Valóban volt kedden soronkívüli ülés, amelyet a TV nem közvetített. (tervezett napirendje és iratai megtalálhatók ezen a portálon) Ezért is tettük közzé az ott készült hangfelvételt.
˙ ˙Megjegyzendő, hogy a valódi vita számtalan észrevétellel a PVB ülésen volt, majdnem egy óra időtartamban, amelyet röviden foglalt össze az testületin a PVB elnöke, Dr. Szájbely Ernő.
˙ ˙A dolog lényege, hogy egy magánszemély haszonbérletbe kívánja venni az Ipari park sarkánál, a Suzuki szalon mellett, a 2-es út és a Pusztaszántói út által zárt szögben lévő mezőgazdasági területet. Haszonbérbe, ennek évi díja 9415 Ft. A beadványból kiderült, hogy ott nem mezőgazdasági tevékenységet folytatna, hanem zöldségkereskedést nyitna. (A kérelmező jóhiszeműségét persze senki nem vonja kétségbe, de tény, hogy ez a megoldás számtalan jogszabályba ütközik.) No erről folyt a vita, a bizottsági tagok többsége a jogi helyzet tisztázását valamint a közlekedési gondokat vetette fel.
Az előterjesztés a beadvány részleteivel itt elérhető
˙ ˙Ha az ügy tovább "fokozódik", akkor külön cikkben - más testületi témák elemzése mellett - kitérek erre is, és a vonatkozó bizottsági vitából is idézek hangfelvétel alapján. Addig érdemes ezek fényében figyelmesen meghallgatni a videóban rögzített összefoglalót.
Videósított hangfelvétel ide kattintva megnyitható

 Érdekel2015. júl. 02. 10:45 | Válasz | #5584 
Miről van szó? Lemaradtam valamiről? Mikor volt közvetítés? Mit akarnak átjátszani?

 Vega2015. júl. 02. 09:32 | Válasz | #5583 
Ez a zöldségárus dolog nekem nem gömbölyű. Újabb CBA ügyet akarnak a Hegedűs-Dávidka duó?
Ott is egy havernak lett átjáccva szaré húgyé verseny nélkül egy terület. Eredményt látjuk.
Persze nagy duma lesz majd a válalkozók segítéséről. Hahaha!
A többi zöldségesre ki gondol? Ők is árulnának ott de nekik nem szabad. Jön egy libling annak azonnal? Volt aki korábbi időkbe rákérdezett eleve el lett hajtva, ott nem lehet. Most akkor miért lehetne? Az ő helyi válalkozási helyzetükkel miért nem foglalkozik a tisztelt testületi tagság. Hol itten a versenyegyenlőség. A többi zöldséges fizeti a hatalmas bérleteket, rezsit mindent itt pedig fillérekért betelepítik a konkurenciát? Ez felháborító.
Ismerem a zöldségeseket. Ahogy felkerült a testületi papír utána kérdeztem is mit szólnak. Nem szólnak ők semmit mert félnek. Kitolnak velük. Nagyon fel vannak háborodva.
Őket akik már nem kis ideje szolgáltatnak Rétságon miért nem kérdezi meg senki?
Egyet biztosra mondhatok. Igazi vega nem vesz porba mocsokba, autók füstjébe kitett zöldnövényt. Másnak is érdemes gondolkodni milyen *védőborítást* kap az ott tárolt dinnye, ubi, tök, káposzta és egyebek. Még a sátor alatt tartott barack, paprika, paradicsom is kap a *jóból*. Erről jobb nem is beszélni.
Nem kell itt semilyen vélemény. Nem szabad engedni és kész. Ha mégis annyira kell a zsé valakinek vagy a városnak akkor legyen normál versenyhelyzet. Más is pályázhasson.

 © GiK2015. júl. 01. 23:44 | Válasz | #5582 
A június 30-i soronkívüli képviselő-testületi ülés hangfelvételéből egy kísérőképpel készítettünk videót. Az alig fél órás, 8 napirendet tárgyaló tanácskozás így is jól követhető.
Ide kattintva megnyitható

 Nézőke2015. jún. 22. 11:44 | Válasz | #5581 
Tegnap megtudtam nézni a testületi ülést a Karcsi jóvoltából, teljesen egyetértek "csak nézek" hozzászólóval. A jegyzőt agyondicsérte a Ferike, aztán olyan szarok voltak az anyagok, hogy alig ment át valami, visszadva, megint vsszaadva, átdolgozni, kegésziteni stb. Máskor ilyen csak elvétve fordul elő, igaz nem csütörtökön csak pénteken hordják ki de legalább alaposak az anyagok. Úgyhogy ezzel nincs mit dicsekedni hegedüs úr. Dolgozni kéne, igazuk volt amikor nem fogatták el a munkádat, két honap alatt kurva kevés apukám amit csináltál! Nem szégyeled magad?

 Jobbikosok2015. jún. 22. 11:35 | Válasz | #5580 
Köszönjük a főorvos urnak hogy végre méltoképen lessz megemlékezve junis 4-röl Trianon kapcsán, hallotuk hogy ő javasolta ezt a bizotsági ülésen. A többiek is támogatták, nekik is köszönet. Hegedüs megint hazudott nekünk mikor aztat montta hogy öt megölik ha ezt egyáltalán szobahozza.

 © GiK2015. jún. 21. 16:41 | Válasz | #5579 
Feltöltésre kerültek a június 19-i képviselő-testületi ülés videói. Az alábbi linkekre kattintva megtekinthető:
Az első rész az 1-8 napirend tárgyalásával
2. rész, a 9-22 napirendi pontok tárgyalásával
3. rész, a 23 napirend és az Egyebek

 csak nézek2015. jún. 19. 18:04 | Válasz | #5578 
Hú. Ferike azt mondta, adta elő, hogy milyen jó elő van készítve a testületi ülés.
Ahogy vesszük. Ez neki lehet hogy nagyon jó.
Hány előterjesztését is fogadta el a testület? Egyet se. Mindet vissza kell adni, átdolgozásra, mert tárgyalásra alkalmatlan. már a 13.nál tartanak
(Bocsika, a szabadságról szólót tudomásul vette, a járóbeteget meg nem Ferike terjesztette be, ahhoz neki semmi köze.)
Főorvos úr nagyon udvariasan adja elő, hogy semmi nem derül ki a leírtakból, ezt így nem lehet tárgyalni. Szavaztak arra, hogy nem!
Akkor miről beszél ez az ember a nagyon jó munkáról.
Köszönjük ebből inkább nem kérünk. Ez ment 4 éven keresztül 2006 és 2010 között. Az eredmény látható. Nem kellene a semmit ilyen öntelten dicsérni.

 pityu2015. jún. 19. 17:04 | Válasz | #5577 
Mi mukodik a fahazba? Városi sportklub? Hmmmm... Lasan leomlik az épület. Nem kellene ezt Bizottsagin napirendre venni? Testuletik szünetében nincsenek onfenyezo riportok sem. Hiányolom. Megszűnt a nagy nezettsegnek örvendő Testuletiket fenyezo "Megkerdeztuk az illetekest." c. musor is. A riporter- musorvezeto - tanacsnok-képviselő eltunt a kozeletbol.Hiányolom. Bar mondjuk egy honlapon "tudositónktól" neven meg mindig megírja a sajat véleményét. Saját! A kepvisolo testületi üléseken sem bizottsagin sem sot a bizottsági ülést megelőző vasárnapi "baráti" osszejoveteleken sem!!! Vesz részt. Megis mindig jolertesult a témákban amik elhangzanak a bizottsagin. Jo oké elolvassa a jegyzőkönyveket. Es a tobbi? Ami jegyzokonyvon kivul hangzik el? Pl a szünetben?

 ténykérdés2015. jún. 19. 09:13 | Válasz | #5576 
Délután kiderül, hogy mennyire mennek Rétságon "olajozottan" az ügyek?!

 hozzászóló2015. jún. 18. 09:24 | Válasz | #5575 
Én nem tudom hol nem locsolnak, de az általános iskola előtti parkot, a volt orvosi rendelők előttit és a Flamingó mellettit napi szinten locsolják. Füvet is rendszeresen nyírnak, de csak bizonyos helyeken, ezt például nem tudom, hogy közterület és közterület között miért van különbség.a Nyárfa utca két széle, közvetlen az út széle, tehát nem a házak közötti óriási rész, amit a lakók szorgalmasan nyírnak is ( lakótelep közepe) rendszeresen kimarad!Más utcáknál ez nincs így, sőt...Csak attól is függ,hogy ki lakik ott, és nem a polgira gondoltam!

 ki-a-pm2015. jún. 18. 08:17 | Válasz | #5574 
Ez szép javaslat. Legyél te nyugodtan abban viszek vizet több köz területi növényre. Minden fára nem tudok.

Elmondanám ezek mellett szép a közös összefogás, de nehogy már az helyett dolgozzon a nép aki a semmiért veszi fel a havi fél milát. Ezt jól kitalálta eddig is. Neki kellett volna főállású alpolgármester, aki helyette dolgozik, kellett volna személyi titkár aki elolvassa a leveleit, kellett volna ember aki megszámolja a városháza ablakait. Mi nem kellene még?

Ki merem jelenteni itt mindenkinek itt szándékos betartás van az előző ciklus eredményeinek tönkre tételére. Ami akkor szép lett nemhogy ne fejlődjön, hanem száradjon ki, a buszpályaudvari WC meg ne nyíljon. Mit soroljak még?

Ehhez képest a harmadikról vizet cipelni este amikor megjövök a melóból elég meredek elvárás.

 te2015. jún. 18. 07:56 | Válasz | #5573 
.. vigyél a senyvedő fához egy vödör vizet. meglátja más és ő visz a másikhoz. a példád ragadós lesz. a végén a szidott választottunk is rá kap a park gondozására.

 ki-a-pm?2015. jún. 17. 12:46 | Válasz | #5572 
Borzasztó! Ki is a polgármester már háromnegyed éve? Miért enged ilyet? Ő a felelős!
Amennyiben igaz amiket híresztel.
Ez öngól Ferikétől!
Ha meg rágalmazás, akkor tényleg rendőrség!
Megmondom itt mindenkinek, úgy ne spóroljon a polgi, hogy a tavaly szépen kialakított parkok kiszáradnak, a füvet nincs mivel lenyírni, új kisfák víz nélkül senyvednek. Direkte tönkre akarja valaki tenni?
Tavaly a példátlan méretű városi fejlődés mellett meghagytak 200 milliót! Nem úgy mint előtte amikor Hege volt a pénzügyi főnök és hiányba tett majdnem annyit a nulla forintos igéretekkel.
Ennyit tennék csak hozzá az adófizetők pénzének megbecsüléséhez.

 antilájk2015. jún. 17. 12:33 | Válasz | #5571 
km óra nélküli olajfogyasztás? Rétságon bárakármiket meg lehet tenni? Felelősök meg nincsenek, meg szabályzatok, meg munkaköri leírogatások??? Az adófizetők pénze meg smafu? Rendőrség bevonása???

 lájk2015. jún. 16. 11:24 | Válasz | #5570 
Ez nagyon meg van mondva!
Köszike az igazmondó idézetet!

 Fonogram2015. jún. 15. 11:23 | Válasz | #5569 
Olvasván a testületi elő terjesztéseket Ferikének egy sláger soraival hívnám fel a figyelmét mi is lenne a dolga .:
"
Csak annyit kérek
tőled, ha érted
Ne vágj ki minden fát
Legalább néha- néha
lazíts egy félórát

Hogy magad alatt vágod
egyszer majd belátod
én már nem nézem
Azt, hogy hallgass énrám
ott fenn a magas létrán
én már nem kérem

Csak annyit kérek
tőled, ha érted
Ne vágj ki minden fát
"

 Dzsoki2015. máj. 30. 09:13 | Válasz | #5568 
Követve ezeket a beírásokat azt lehet levonni mint tanúlság, hogy nem elegendő a választásig nagyot ígérni. A választás megbízás a feladatra. Nem arra, hogy el se olvassa miről van szó és nemmel szavazzon. Ha lett volna érdemi közbevetőleges beterjesztése, az más dolog de ilyen nem volt. Ahogy a főorvos megmondta. Könnyű nemmel szavazni arra amit más sok munkás nappal összehozott. Varga úrnak fel kellene ébredezni és felkészülten beváltani amit egy képviselőtől elvár a város.

 a szomszédszomszédja2015. máj. 27. 19:27 | Válasz | #5567 
A szomszédom unszolására megnéztem a májusi testületi műsort.
Jó volt katona képviselő úr szövege: " álmodjuk meg, csináljuk meg közösen!"
Erre jött a kérdés, hogy ki adott le javaslatot az éves karbantartási tervhez? "Ön adott le?" " Te adtál le"? Nagy csönd. A kérdező megválaszolta: "dolgozni kellene, nem frázisokat pufogtatni milliókról, meg szítani a hangulatot, előterjesztéseket kellene írni, amiről lehet vitatkozni"! Nekem erről az ugrott be, hogy nem álmodozni kellene uraim, hanem ahogy mondták dolgozni, de nagyon, előterjesztéseket kellene írni megalapozott tényekkel. Mi az hogy a múlt hónapban érdemi előre lépés nem történt?! Akkor mi a bánatos akárminek vannak ott egyesek több mint félmillióért havonta? Füvet vágatni! Ahhoz vannak ott elegen! Habár ma elég sok helyen már méteres a fű! Nincsen benzin? Érdekes volta a viszont válasz: " a pm kérte hogy kapjon egy embert, nem kapott, helyette a Műv. Ház-ba vettek föl egy embert" Hát akkor javaslom utána nézni a korábbi jegyzőkönyveknek (kérem az illetékest, hogy kanyarítsa be ide a gyöngébbek kedvéért) amikor ti kedves öcsém a főnököd javaslatára, erős közben járására leszerveztétek a hivatalt, megszüntettétek a nektek (nekik) nem tetsző személyeket beosztással együtt, most meg sírtok mint a f.....s stb., hogy kellene egy ember. Elhangzott állítólag korábban hogy ezek a fiatal kisasszonyok a városnak fognak segíteni. Ezt is ki kellene a jegyzőkönyvekben keresni, ha volt ilyen, gondolom ha elhangzott biztosan volt ilyen állítás. A jegyző válaszolt rá, hogy ezek a lányok csak a vállalkozóknak segítettek, erre is kíváncsiak lennénk, hogy kiknek és mennyi vállalkozónak. mert csak úgy dől a pénz hozzájuk. Az akkori jegyző elmondta, hogy baj lesz, le se sajnálták! Az volt a válasz, hogy a háromezer rétsági elvárja, hogy rendben menjenek a dolgok! Hát bizony rendben mentek! Káosz, jegyzőkönyvek hiányoznak, stb. ( remélem, hogy a most folyó ÁSZ vizsgálat megállapít valamit!)Ezek után a fiatal titán, akiben még én is bíztam, nem szavazta meg a 2015 évi karbantartási tervet! Akkor most semmi ne legyen, álljon meg az élet, vagy mi a bánatos legyen. A hab a tortán, hogy a "Gyereknapi programot" sem támogatta a fiatal titán, sőt ahogy hallani ott akarnak az egésznek betartani ahol csak tudnak, hallani ilyen szóbeszédeket is. Kicsi város ez barátaim, itt mindenki tud mindent, csak javasolni tudom hogy óvatosan a szavakkal, mert akiben a legjobban megbízol az fog kibaltázni veled. A Facebook oldalt nem lehet meg hamisítani, azt le lehet tölteni, le lehet menteni. Csak nehogy szembesüljetek egyszer a véleményetekkel? Akkor majd lehet magyarázkodni, meg átkozódni! Csak megjegyzem, hogy elsősorban csak magatokra! Összegezve a véleményemet: a jövőben egy kicsit szerényebben és ha lehet a köz érdekében, a populista , demagóg duma az egyszerű embereket nem érdekli,remélem ez a többség, a híveknek meg teljesen
mindegy, azok mindent elhisznek, de az élet szerencsére nem ilyen egyszerű! További eredményes felkészülést az illetékeseknek! Be lehet bizonyítani!

 néző2015. máj. 25. 12:59 | Válasz | #5566 
Megnéztem a beidézett videó második részét. Mezőfi jól összefoglalta az elején, mi is a helyzet. Érdemes rákattintani. Kár, hogy nem a szavazáskor mondta el azonnal, amikor Dávidka feltűnően nemmel szavazott.

 1apuka2015. máj. 25. 10:18 | Válasz | #5565 
Ugyan ez a véleménye a szüreti napról is, "nem hoz ő ide lovakat, lovasokat meg traktort sem, hozzanak a nyuggerek, még azt is lebeszéli, aki esetleg eljönne szívesen. Akkor ki van itt ebben a kis városban a közért, ki akar tenni a zemberekért??? Populista dumából elég! Van kitől tanulnia!

 1apuka2015. máj. 25. 10:13 | Válasz | #5564 
Azt írta a Facebook oldalon, az illetékes csoportban, hogy majd a "nyuggerek megszervezik! Kíváncsian várja". Azon szurkol, hogy minél rosszabbul sikerüljön és sajnos erre biztat másokat is. Csak nem esik le a tantusz neki, hogy ez nem róla, róluk szól, hanem a "Rétsági gyerekekről". A többit minden normálisan gondolkodó ember tegye hozzá!

 Rétságifiatal2015. máj. 25. 10:06 | Válasz | #5563 
Jó ötletnek tartottam, hogy a fiatalokból is legyen képviselő a városban. Jelen helyzet nem igazolta a szavazatomat és az elképzelésemet.
Varga úr tehetett volna valamit amikor a pályázat kiírásról szó volt. Mint képviselő már jó előre tudta, milyen feltétel kell a bepályázáshoz. Segíthetett volna az egyesület írásos papírjainak rendbetételében. Akkor nem került volna ilyen helyzetbe ez a lelkes, mindenre kész csapat.
Csodálkozom, hogy egy szót nem szólt miszerint ez így nem lesz jó és be kellene adni időben a bíróságra. Akik a képviselőségére tették a voksot ezt joggal elvárhatták tőle.
Nem tartom helyesnek a gyereknap leszavazását mert az nem pótolja hogy a rétsági fiatalok támogatása a fenti ok miatt elmaradt. Gyereknap legyen minél jobb, az a gyerekek érdeke.
Aki segíteni nem tud, legalább ne fúrja ami a köz érdeke.

 Bélus2015. máj. 24. 17:53 | Válasz | #5562 
Dávidka szánalmas vagy!!!
Fogalmad nincs az egészről aztán osztod az észt!!!
Minek vagy Te ott???

 mutyiellenes2015. máj. 24. 17:09 | Válasz | #5561 
Ezt adta a gazdi a szádba? Bértollnok vagy semmi más. Dávidnak igaza van, nem a város, az adófizetők pénzét kell haveroknak osztogatni, hanem pályázni. Pályázni. És pályázni.

 ajjaj2015. máj. 24. 16:47 | Válasz | #5560 
Mezőfi jól megmonta a kis Dávidkának, tanulni kellene, eljárni bizottságikra, hogy legalább lövése legyen a dolgokról. Ez akart lenni a pénzügyi bizottsági elnök? Nevetséges, ahhoz még nagyon sokat kell öregem tanulni, de nem ám a Hege gazdidtól!!

 © GiK2015. máj. 24. 13:02 | Válasz | #5559 
A retsag.net youtube csatornájára feltöltésre kerültek a 2015. május 22-i képviselő-testületi ülés videói. Két részben ahogyan a tárgyalás is tartott egy szünettel.
Az első rész (1-6 napirend) ide kattintva megtekinthető
A szünet utáni rész a 7-22 napirend és Egyebek itt megnyitható

 Ló2015. máj. 23. 17:31 | Válasz | #5558 
Ez a Dávidka olyan felkészült hogy még azt sem tudja, mire adhat támogatást az illetékes bizottság, ha jól emlékszem a TKB. Ezek szerint el sem olvasta a mútkori ülés anyagát. Úgy látszik ebben is követi a kopasz gazdiját. A Katona meg a földmutyizó Dávidka miért nem adott le egy javaslatot sem a városi karbantartási tervhez? Mi a f@szt keresnek ezek akkor ott? Mit képviselnek? Csak saját magukat? A gyereknapi rendezvény leszavazása meg egyenesen felháboritó ettől a Hegedüs kedvencétől? Dávidka, ne legyen gyereknap? Így is hallani hogy nagy az erőfeszités a részetekről, hogy ne sikerüljön jól ez a gyereknap! Nem szégyellitek a pofátokat? A gyerekeinkkel akartok kib@zni? Másokat meg meggyanusitasz, akik önként segitenek? Ne magatokból induljál ki kisfiam!! Nem mindenki olyan pénzéhes! A lovaidat meg tartsd meg magadnak b@szkikám! A motorosokat is ti vettétek rá hogy majdnem százezret kérjenek egy gyereknapi bemutatóért? Pedig azokat ugyancsak támogatta az önkormányzat.

 ellenzék?2015. máj. 23. 10:39 | Válasz | #5557 
Ha nem jár nem jár. Nem kötelező. tanácskozási jog van minden beválasztottnak úgy tudom.
Kötelező viszont elolvasni a kiadott beterjesztéseket. Ha változtatni akar beadni írásban.
Az nem képviselői ténykedés hogy fel se készül, nagyokat hallgat, ha megszólal is minek, azt se tudja miről van a lényeg. Ellenben a város érdekét szolgáló dolgokra nem szavaz.
Ez az ami egyre jobban bosszantja mindenkinek a csőrét. Nem ezért lett beválasztva hogy okostojáskoggyon, akadálya legyen a tényleges munkának, de a fontos ügyeket leszavazza.

 Volt2015. máj. 23. 09:47 | Válasz | #5556 
Dávidka akkor is hallgatott, amikor a p. biz. elnöke elmodta, hogy ő és Katona dr. egyetlen javaslatot sem a adtak be a karbantartási tervhez.Dolgozni kell kispajtás, nem mindenbe belekötni! És el kell járni bizottsági ülésre, mert látszik, hogy lövésed sincs semmiről.

 ellenzék?2015. máj. 22. 19:05 | Válasz | #5555 
Most bújik kifele a szög a zsákból.
Dávidka, a polgi kedvence nem akarja a városi karbantartásokat. Nem akarja, hogy ebben az évben is legalább annyit költsön a város a közterületekre, mint előzőben. Nem szavazta meg!!!! Rajta múlna rohadna minden, mert megjegyzendő, módosító javaslata az nem volt, csak leszavazta amit mások munkával összeállítva beterjesztettek.

Nem szavazta meg azt se, hogy legyen gyereknap. Mi baja vele, nem tudni.

El lehet ezen gondolkodni hölgyeim és uraim. Ki itt az ellenzék? Ki szavazza le a városérdekű előterjesztéseket? Itt látszik fehéren a feketével.

 © GiK2015. máj. 03. 20:54 | Válasz | #5554 
A honlapon még nincs róla cikk. lesz az is, de a videók már megnézhetők portálunk (retsag.net) youtube csatornáján.
Itt más videókkal együtt megnézhető
Az első helyen ezek a filmek találhatók.

 érdeklődő2015. máj. 03. 20:49 | Válasz | #5553 
Mikor lesz közvetítés a retsagnet honlapon a lakosságiról?

 toynak!2015. ápr. 21. 22:29 | Válasz | #5552 
Csak azt nem értem, hogy lehet egy magánpénzből működtetett honlap esetében ezzel jönni! Ha megválaszolja akkor köszönet érte, de aki nézte a testületi ülést a tv-ben ott volt róla szó. Ezen a honlapon is fenn van a testületi ülés szövege teljes terjedelmében. Okos, nagy többséggel, nagy fizetéssel megválasztott polgármesterünket nem kellene inkább kérdezni? Lesz falugyűlés is, oda is el kell menni kérdezősködni! Én úgy gondolom, hogy ezért a honlapért csak köszönet illeti azt, aki nem kevés munkával és pénzből működteti. Szóval érdekesek egyes emberek az biztos.

 Manó2015. ápr. 21. 18:48 | Válasz | #5551 
Sztem meg nem telt le . Ki vagy te hogy bárkit is felelősségre vonjál?!

 toy2015. ápr. 21. 14:35 | Válasz | #5550 
Piaci 1015 04 09 én /5540 /
kérdezett,a piaci Wc-vel kapcsolatban
egypár napot kért rá
a Girasek Úr az már letelt?

 1néző2015. ápr. 19. 10:11 | Válasz | #5549 
Megszoktam nézni utólag a nagyérdemű műsort. Ami nekem most feltűnt, hogy a 2014 évi zárszámadást a polgi nem szavazta meg. Még a szegény jegyző kérdezte, hogy mi van, mert Ő sem értette, hogy mi van! Erre volta válasz a polgitól, hogy 5 igen de ő nem szavazta meg. Vissza tekintve a februári ülésre ott pedig a 2015 évi költségvetést nem szavazta meg "Dávidkával" együtt. Akkor mit akar ő osztogatni a jövőben, mert ő meg "Dávidka" mindent megígért és azt telesíteni is fogja. Azt lehetett hallani, hogy nagy bemondásra készült a polgi,úgy látszik, hogy jegelte a témát a következő alkalomra, valószínűleg a 28-i "Lakossági Fórumra" ami a polgi kötelező házi feladata lesz. össze írok én is egy pár kérdést és majd meglátjuk milyen választ kapok, lesznek hozzá aláírások is. Ha már lúd, akkor legyen kövér! A képviselők többségén látszik a felkészültség, az illetékesnél meg a sötét demagóg duma, ha tudja egyáltalán, hogy mit jelent a "demagóg" fogalom! Nem abból áll a munka, hogy kivágatom a sövényeket, mert valaki mondta, hanem végezni kellene az érdemi munkát, busz váró, köz WC, piac tér stb. Jó munkát az illetékeseknek. A tanácsadóknak meg csak annyit, hogy ha lehet előre mozgassák a szekeret, a sok-sok kiscsoportos megbeszélések során. A zemberek, nem hülyék!

 1polgár2015. ápr. 19. 09:30 | Válasz | #5548 
Igen tisztelt kedves GIK!
Mit értesz az alatt hogy szigorú megfogalmazások?
Ezek enyhe szavak arra amit ez a fazon művel polgármesterség címén.
Te is láttad a 3 résznél az Egyebes témánál.
Mindenkit hülyére akar venni. Hazudozik össze meg vissza. Leginkább a képviselő társait nézi hülyének. Azt képzeli ha nem balhéznak nagy nyilvánosan a sok eszement sületlenségen, akkor az igaz is lesz. A következőkben a választókat nézi hülyének. Olyan dolgokban dobálozkodik 10 miliókkal, aminek a választó nem tud utána nézni. Ugyan akkor semmi valós alapja nincs. Elmúlik egy hónap alatt mint a bárányhimlő, követlezőkbe nem esik szó róla. Újabb nagyotmondások fognak következni. Egyetlen érdemleges elő terjesztés nincs ezekben a témákban. Nem árulok el nagy titkot nem is lesz, mert nem lehet. Porhintés, fontoskodás amit letesz a videón.
Úgy hogy kedeves GIK ne mentegesd ezt az alkalmatlanságot, elítélendő cselekedetet azzal hogy a megfogalmazások szigorúak.
Nagyon finomak e szók ahhoz képest amit ez a manus ki érdemel.

 © GiK2015. ápr. 18. 21:42 | Válasz | #5547 
A hozzászólók véleménye szigorú megfogalmazások az ülésről. Ahogy a népmesék végén szerepel: "aki nem hiszi, járjon utána".
Ehhez itt a lehetőség! Elérhetők az ülés videói, a tárgyalás három részének megfelelően.
A képviselő-testületi ülés első órája itt megtekinthető
Az ülés szünet utáni második részének videója
A tanácskozás harmadik része itt megtekinthető
A retsag.net youtube csatornáján a korábbi ülések videói is elérhetők!

 Pünkösd2015. ápr. 18. 09:10 | Válasz | #5546 
Valamit hallottam, amit nem értek. Igaz, hogy a májusi ülésen a polgármester nem lesz ott, mert magánprogramja van. Vezekelni megy Csíksomlyóra? Jól van jól, van is neki mit, de miért dologidőben?
Itt lehet levenni, hogy a város ügyei őt egyáltalában nem érdekelik. El se olvassa ami be van adva.
Volt egy ülésezési munkaterv decemberben. Bele volt írva május 22 képviselő gyűlés. Miért nem akkor szólamlott fel? Mert nem érdekli.
Aztán elmegy szabadságra.
Pont akkor amikor a fizetésért kellene dolgozni.
Másujban oylan semmi témák lesznek, mint a bérleti díjak, illetve a város életében legfontosabb a rendezési terv. Ő lenne a beterjesztő. Na arra kíváncsi lennék mit terjeszt be egyébként is, de ha ott se lesz?
Komolyan mondom vicc kategóriája ez a faszi.
Ferike! lehet nyugodtan menni Csíksomlyóra, meg akárhovába is! De ha nagy ez a kabát, akkor tedd le a lantot. Nem kell itt 20 % rétsági szavazatával játszani a vezért és nem tenni minimális dolgot ami a kötelességed. Mondjál le ez ilyen egyszerű. Nem arra választottak, hogy ugyan legyen már valaki aki havonta felveszi a fizetését és a legfontosabb időkben lelép.

 ez-nem-pm2015. ápr. 18. 07:55 | Válasz | #5545 
Hege bácsi csak a dumát adja le.
A lakosság jól mondja, hogy azért nem lesz főzés a majálisnál mert ő a polgármester.
El nem tud intézni semmit, de a tv kamerába mondja bele a nagyokosságokat amiből szinte semmi nem igaz.
Az az igazság fehéren feketén, hogy ez a polgármester semmit el nem tud intézni. Zavarosan beszél, másra mutogat.
Meg lehet nézni hol tart ez a város amióta ő uralkodik.
Ez a jó kifejezés rá. Szolgálatot vállalt de uralkodást gyakorol.
Minden esik szétfele amit az elődök rendbehoztak. Nem is kell felsorolni. Egy szaros vízóra bekötést nem tud elintézni ami az önkormányzat tulajdonát képező telken van.
Mert nem akarja. Ez a helyzet. A főzést se akarja intézni. Másra mutogat.
Ami kicsapta a tíz ampert nálam. Többször ismételgette Dávidka milyen sok dologba venne részt de nem engedik bele. Itt volt a lehetőség. El se jött a fontos ügyek tárgyalására. Más alkalmakkor is késik. És ezt a személyt isteníti a polgi. Aki dolgozik helyette annak kellene nagy hálás köszönetet letenni.

 Showhivatal2015. ápr. 17. 23:46 | Válasz | #5544 
Hegedűs megint leadta a nagy dolgozóst. Amihez semmi köze abba belebeszélt. Intézkedik hol vágjonak ki sövényeket, amikor ehhez neki semmi köze.
Aztán meg leadja, hogy oldjátok meg a majálisban a főzést? Mi van? ilyenkor nem intézkedik?
Mi a különbség? Az elsőre van városgondnok, az ő feladatköre. A második benne van a költségvetésben összeggel, feladattal. Városi rendezvény, a rendelet és a határozatok végrehajtásáért a polgármester felelős. Ebben neki kell intézkedni.
Állandó jelleggel fordítva ül a lovon ez a faszi.
Meg leadja, hogy nem ért a számítógéphez, nem is akarja megtanulni. Mi van itt? Ha megválasztatta magát akkor ez kötelessége. Legközelebb elmegy buszsofőrnek és előadja, hogy arra nincs jogsija, de nem is szerzi meg de fizessék. Ekkora nagy dumát én még nem hallottam.
Nem dolgozik, mert nincs aszisztenciája. Mi kellene még? A félmiliós havi fizetésért mindig másokkal akar dolgoztatni.
Hát vicc ez a pasi. Remélem ő se veszi magát komolyan. Mert más se az biztos. Én Skuci úr helyében nem beszéltem volna le. Ami nem megy, ne erőltessük. Mondjon le. Ez lett volna a jó válasz.

 Maped Show2015. ápr. 17. 19:47 | Válasz | #5543 
Ezek a testületi ülések igazi Maped Show-k. Legalább olyan jól lehet szórakozni, egyes emberek előadásain. Hiába: a bölcs nép szavazott, ez az eredménye.

 © GiK2015. ápr. 10. 21:18 | Válasz | #5542 
A piac ügyben felvetett kérdések jogosak. Az olvasó megérdemli a korrekt, részletes és valós tájékoztatást. Főképpen a feltett kérdés alapján elkezdtem anyagot gyűjteni, és külön cikkben - csak kicsivel bővebben mint egy fórumhozzászólás - fogom közreadni a részletekkel tagolt, dokumentumokkal is alátámasztott helyzetet. Addig pontos infromációkhoz jutok, kérek pár nap türelmet.

 kofa2015. ápr. 10. 20:59 | Válasz | #5541 
Nagyon okoska vagy hapci! Kérdezd meg a főnöködet, mivel ő ezelőtt négy éve is képviselő volt! Csak elfelejtette ő is, meg még néhányan a környezetéből!!!

 piaci2015. ápr. 09. 23:02 | Válasz | #5540 
Kérdések a piac létesítményeinek /Wc/kapcsán:
-Ki építette a rétsági piacot, ki fizette a tereprendezés, térbeton, kerítés, kezelőépület, elárusítópultok, közművek(víz-villany)költségeit?
-Ki kapott építési,- használatbavételi,-üzemeltetési engedélyt a piacra?
-Ki fizeti a mai napig a közművek költségeit?
-Tudtak-e a döntéshozó testületi tagok a piaci létesítmények vitatott jogállásáról?(Mérleg Hangadó 2014 különkiadás 5.oldal)
-Igaz-e, hogy 12 millió forintba került az épület "felújítása"?
- Van-e per folyamatban a piac létesítményeivel kapcsolatban?
-Más tulajdonának ellenszolgáltatás nélküli önkormányzati elvétele államosítás?

 füstölő!2015. márc. 30. 16:32 | Válasz | #5539 
Kedves érett nevű hozzászóló! Ha a laktanyában landolt és "véletlenül" meggyullad, vagy meggyújták neked is és az egész városnak jut a füstből, meg a szennyezőanyagból! Erre gondolni azért kellene az okos kérdés feltevése előtt!

 Szemétügyek!2015. márc. 30. 16:21 | Válasz | #5538 
Azért rakja ki az érintett mert nincs hová raknia, mert a háza körül csak egy métern uszótelek tartozik a házához, se több se kevebb. A szobában nem tárolható,csak az árok tetején elhelyezett fakereten tudjuk elhelyezni, a többi a 1 m-en túl mind közterület!
Az érintettek ennek ellenére kitakarították az árkot, az utcát és ha hó esett még a járdát is, ami természetesen közterület!

 érett2015. márc. 30. 15:59 | Válasz | #5537 
Ha április 02-án lesz zöld hulladék hordás miért rakja ki a zsákokat a ház elé akiket érint. 1 hétig az utcán kell az ilyet tárolni ?

 Szemétügyek!2015. márc. 30. 14:49 | Válasz | #5536 
Kérem válaszoljon már valaki illetékes, hogy hol van zöldhulladék lerakóhely Rétságon? Elmúlt csütörtökön az önkormányzat zöld kisteherautója vitte el a zöldhulladékot a Zöldhíd feliratú általunk kirakott zsákokba rakva. A kábel tv. hirdetésben az a tájékozatás olvasható, hogy április 2-án lesz elöször, majd két hetente. Tisztelettel várom valamelyik illetékes, vagy önkormányzati képviselő válaszát!

 Piac2015. márc. 30. 11:23 | Válasz | #5535 
Ez a piaci wc ügye is elég érdekes.
Most az derül ki, hogy a vízóra az Uránusz nevén van.
Eltelt már fél év, miért van az Uránusz nevén?
Egyáltalában megengedte az önkormányzat a saját területére más kössön szerződést?
Az is egy másik kérdés, hogy Uránusz már nincs is úgy hallottam.
Más nevére át lehetett írni, csak az önkormányzatra nem?
Fizeti valaki egyáltalában az óra díjját?
Alapdíjj is van ha nincs fogyasztás akkor is.
Ezért nem lehet átadni a felújításon korszerűsített vizesblokkot?
Ebben intézkedjen polgármester úr!
Helyében már rég csináltam volna egy aknát, abba beköttetem volna az önkormányzat vizét és az megy a budikhoz.
Az uránusz, vagy ki az atyavilágnak meg ottmarad a vízórája oszt jónapot.
Azért még az is érdekes a dologban, hogy a polgármester úr mindig dicsekszik, hogy elmegy ehhez a miniszterhez, ahhoz az állami számvizsgáló főnökéhez, mindenféle nagy emberhez és mi mindent elintéz a városnak.
Hát hanta az van, mert még semmit nem intézett el ez egy mások dolog.
De ne mondja már, hogy az egykori üzlettársával nem tud aláíratni egy papírt, hogy lemond a vízóráról.
Úgyse kezdhet vele semmit ha jól sejtem.
Ott az Uránusz már egy liter vizet ki nem termelhet.
Itt lenne az egyszerű lehetőség hogy fél év után elintézze ezt a dolgot a polgármester úr!
Itt tehetne tanúbizonyságot, hogy a város érdeke vezérli nem pedig a haverral összefogva akar betartani a buszwc megnyitása ügyében.

 konyhalány2015. márc. 30. 10:20 | Válasz | #5534 
Hegedűs polgármester érdekes magyarázatot adott a konyha kérdésében. Amikor Dr Szájbéli emlékeztette arra időkre mikor ő volt a pénzügyi bizottság elnöke, akkor minden körülmények között többször meg akarta szüntetni a konyhát. Vállalkozásba akarta adni, erőszakosan. Állandóan azt hajtogatta, hogy micsoda dolog 100 forint alapanyagból 150 hozzáadásával ebédet készíteni. Akkor se értette hogy nyers húst nem lehet az asztalra dobni. Ebéd legyen belőle arra személyzet kell, energia kell, felszerelés kell, ami nincs ingyen. Ez az adat véleményem szerint most rosszabb. Egy szerencséje volt a konyhának. Az hogy ezek csak pufogtattak, ijesztgettek, de nem tudtak végigvinni egy ilyen dolgot. Semmit nem tudtak elintézni. Most látszik milyen úton kell ezt profin kivitelezeni. Közbeszerzési szakértő, pontos leírás, versenykiírás, egyeztetés dogozókkal, intézményekkel, döntés. Nem egy egyszerű dolog kérdése, de a jobb szolgáltatás érdekében elengedhetetlen.
Mit szól minderre Ferike? Azt hogy sokat tanult? És mit tanultál Ferike? Most nem kellene a vállalkozás általi jobb körülmény, a karbantartás, a két menü? Az nem mert akkor nem dumálhatsz bele mit egyenek pénteken meg a többi napon. Ezért nem akarod, hogy kiskirálykodhass?
Nem felejtik el a rétságiak milyen véres szájjal tépted magad több alkalommal is a konyha megszüntetésére. Tudja ezt mindenki. Azon se lepődik meg ember ebben a faluban, hogy 180 fokot fordultál mint a szélkakas. Nem egyszer, több témában is. Most nem akarod a konyha jobbítását vállalkozás által.
Ezt sokan nem értik. Nem is tudod megmagyarázni.

 © GiK2015. márc. 30. 07:47 | Válasz | #5533 
Hát igen, itt megvan az az előny, hogy ami a nézőnek érdektelen, előre lehet lapozni, illetve egyes részeket vissza lehet "tekerni" és többször megnézni. Van bőven ismételni való!

 köbüki2015. márc. 30. 07:31 | Válasz | #5532 
Érdemes (tanulságos) végignézi (hallgatni). Élőben nézni szenvedés volt, ezért megvártam míg Karcsi felteszi.

 © GiK2015. márc. 29. 13:28 | Válasz | #5531 
A testületi ülés videói feltöltésre kerültek és megtekinthetők:
1. rész: 1-6 napirendi pontok itt
2. rész: 7 napirendtől az "Egyebek"-ig
Meg kell jegyeznem, hogy a Rétsági Televízió adása igen csapnivaló minőségű volt. A felvétel innen lett rögzítve. A második rész elején itt ott pár másodperces kimaradások is tapasztalhatók. Amennyiben sikerül egy jobb felvételhez hozzájutni kijavítom, vagy kicserélem.
Az ülés iratai itt megtekinthetők:
A napirend iratai ide kattintva elérhetők

 Kopaszka2015. márc. 29. 11:57 | Válasz | #5530 
Ez a Hegedűs elmehet a jó francba a kérdéseivel. Olyan kérdéseket tesz fel amelyekre a választ neki tudni kéne, hiszen az előző négy évben ő is képviselő volt, meg ha jól tudom a pénzügyi bizottságnak is tagja volt, most meg ugy csinál meg ugy kérdez, mintha a Marsról pottyant vóna ide polgármesternek oktoberben. Látod b@szkikám, most üt vissza, hogy szartál résztvenni a munkában és nem tejjesitetted a képviselői kötelességedet. Nem vagy képben, de nagyon nem, ez látszik frankón. Csak a duma megy. Azon is majd beszartam, amikor azt mondta, hogy a Pápai úr,a Volántól 31-én 9 órára jelenik meg nála, aztat nem tette hozzá, hogy persze csak akkor, ha bebocsátást nyer a királyi birodalmába. Kész röhej ennek az embernek a nagyképü viselkedése.

 mozinéző2015. márc. 28. 13:11 | Válasz | #5529 
Nekem is elállt a szavam amiket láttam hallottam. Két témakört ajánlok figyelmükbe hölgyeim és uraim.
Elsőnek fel tűnt dicső Feriként még mindig a nagy atya Úristennek képzeli magát. Ilyenekt szó be: 'A jegyzőm' és hasonló. Ferike! nem mondták még eleget, hogy nem te vagy a király? Nem neked van Rétságod, de Rétságnak lennél polgármestere amennyiben a dolgodat tennéd. Megesküdtél, szolgálatot fogadtál nem hatalom megalománián nagyképűséget.

Nagy hanta le lett téve mennyi mindenkivel tárgyaltál. Emlékeztető egyről van. Fehéren feketével kiderül, milyen hantapalinta volt a városház felújítási téma. Kikerestem az emlékeztetőt a weblapon. No erre nem lennék büszke a te helyedben! Nagy pofára esés. Ilyen minden dolog amibe belenyúlsz. Ne felejtsük el feleslegesen kidobott pénz Ludányi havernak. Előre, engedély nélkül ami semmire jó csak. Akár dolgozott akár nem, nincs értelme.
Második a szeméttel kapcsolatos ügy. Mi van Ferike? Azt hitted itthagynak neked 200 milát aztán munka meg nincsen? Ne azt regéljed milyen munka lenne, hanem arról számoljál már be légyszives, mit intéztél el! Nem gondolod luxus havi félmiláért csak panaszkodni?

Ide tartozik 5527 beírás kérdése! Mi az hogy megint a laktanyába hordjátok a szemetet. Ki lett írva, hogy április 2-én jön a zsákokért a Zöldhid. Ki van fizetve ennek elszállítása a kukadíjban és a megvett zsákok díjába. Akkor miért lopják el a zöld Tojotások a zsákokat amihez nekik semmi közük nincsen. Aztán Ferike tudtával és engedélyével újra szeméthegyek lesznek a laktanyába? Még egyszer fizessen a város az adófizetők forintjából az elszállításért? Ezt nem hiszem el, hogy normális embernek meg lehet magyarázni erre mi szüksége van. Hacsak egy nem: Ferike ígérgeti városszerte majd ezt is elviteti, amazt is rendbe teteti. Így lett elhordatva amihez semmi köze.

Mi a jó fenének avatkozik bele amihez fingja nincs! Ha nem a Zöldhíd viszi, akkor nem pénzen vett zsákba rakom! Kérem vissza két zsák árát! Hol volt kihirdetve mikor milyen zöldelszállítás lesz? Egy kiírásra nem telik?

 Rizsa2015. márc. 28. 11:46 | Válasz | #5528 
Néztem a tegnapi ülést és nekem az jött le, hogy ez a testület tegnap is meg az eddigi elözö üléseken is minden normális dologban partner attól függetlenül, hogy a polgármester vagy bárki másvezeti elő a témát. Egyet tudok érteni azzal is, hogy a polgármester munkájának a megitélése nem attól függ, hogy mennyi a duma, hanem attól, hogy vannak e eredmények. Tegnap is sok volt a rizsa, csak úgy röpköttek a százmillák a polgi szájából nem létezö pályázatok kapcsán, de a város számára fontos dolgokban nincs haladás. Elhangzott: pl. nyilvános wc, buszváró, piac stb. Ezekkel kellene foglalkozni Hegedüsnek, nem a közmunkásokkal, meg a pénteki böjtel a menzán. Az meg egyenesen felháboritott, hogy volt képe azt mondani, hogy neki kell eltakaritani, megoldani a szart. Hát egy: ha jól tudom ő is képviselő volt az elözö ciklusban, aztán meg mutasson már egy települést pl. a megyében, ahol az elödök több mint kétszáz millió forintos tartalékot hagytak a kasszában. Kissebb legyen a mellény hapsikám üzenem nagydumás Ferkónknak, még nincs mire büszkének lenni.

 Szemétügyek!2015. márc. 28. 09:34 | Válasz | #5527 
Takarítottam a ház körül, meg az árokba. A zöld hulladékot a Sipos boltban a hulladék elszállítására alkalmas zsákokba tettem, én és a szomszédaim is. Tegnap reggel látom, hogy az önkormányzat zöld kisteherautója elvitte. Milyen alapon? Ez így jó, én örülök neki, meg a szomszédok is. Csak azt nem értem, hogy a kábel tv. hirdetésben az található, hogy a Zöldhíd április 2-án viszi el zöldhulladékot először, majd két hetenként. Kérdem én hol van Rétságon zöldhulladék lerakóhely, vagy ez is megy a laktanyába és utána a város pénzén vitetik el, vagy majd meggyullad és égetik. Ezek szerint ha a laktanyába landolt a szemét, úgy mint régen, akkor minek ez az álságosság. Utána meg a város és adófizetők pénzén lesz eltüntetve? Ahogy hallottam a testületi ülésen sok szemét van ott még, amit szintén nem értem miért van ott? A vállalkozó mikor valamit elvállal, annak azt is bele kell kalkulálni, hogy a keletkezett sittet szabályosan elhelyezi. Akkor még mindig a laktanya jelenti a szabályosságot? Utána meg megy a lamentálás az ülésen ki vigye el. Aki a pénzét megkapta az már biztos nem viteti el. Jó lenne ha nem néznének már bennünket városlakókat egészen hülyének, ha a vállalkozó megkapta a pénzt azt most kell felszólítani? Ne már, hogy kaphatta meg ha nem teljesítette a kötelességét? Itt valami nem kerek?

 MaMár2015. márc. 14. 17:09 | Válasz | #5526 
Ha ugyanígy mások is elgondolkodnak az Ipari Parkról akkor elértem acélom.
Tisztelettel: Makkai Márton

 gyáravató2015. márc. 13. 22:21 | Válasz | #5525 
A város vezetősége felelős emberekből áll ezt ki lehet jelenteni. Már ha kedves MaMár a testületi tagok többségéhez besorolható emberkékre gondoltál. Ők eddig is mindent meg tettek. A befolyt pénzből a jelentős felújítás mellett a megtakarítás az érdemük.
Amennyiben a jelen polgármesterre is gondolsz nem hinném, hogy partner lehet az üzemekkel való tárgyalásban. Jobb ha be se próbálkozik mert ott egészen biztosan tudják, ő és az akkori jegyző haverja találták ki az adóemelést. A választók lehetnek feledékenyek, de az üzemek nem felejtenek, mert szépen meg lettek sarcolva pár millióval. Ferike nem rúg labdába. Jobb ha nem is próbálkozik csak rontana a helyzeten.
Különben is egy olyan embernek milyen hírneve van aki egy gyáravatóra a sok meghívott öltönyös ember között helyi polgármester létére megjelenik farmerben és kockás ingben. Szégyen volt a városra amikor megláttam a képeket a honlapon.
Jobb tisztán látni amikor a városvezetésről beszélünk, hogy mikor konkrétan kit, vagy kiket értünk alatta. Sajnos nem egységes a kép.

 MaMár2015. márc. 13. 20:16 | Válasz | #5524 
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy én sem a kollektív imától várom a földi Paradicsom rétsági megvalósulását. Éppen az általad említett tények miatt hívtam fel a figyelmet az Ipari Park fontosságára. A gazdaság állandóan változik, cégek jönnek-mennek, születnek-megszűnnek, más települések is létesítenek ipari parkokat, változnak a gazdasági, adózási feltételek. Mi sem ülhetünk a babérjainkon, állandóan figyelemmel kell kísérnünk a fejleményeket, versenyképesnek kell lennünk. Jó kapcsolatokat kell fenntartanunk az Ipari Park cégeivel és kedvező feltételeket biztosítani nekik. Amit látszólag elveszítünk a magasabb adókról, építményadóról való lemondással azt megnyerhetjük a hosszú távon való gyümölcsöző együttműködéssel, józanabb mértékű, de biztosabb hosszútávú adóbevételekkel. Magyarul: nem hagynak faképnél bennünket hirtelen egy jobb feltételekkel kecsegtető ajánlatért. Messzemenőkig egyetértek abban is, hogy ezért bizony a város vezetése a felelős, de nem árt ha a polgárok is tisztán látnak ez ügyben, kapacitálva, hátszelet adva a vezetésnek a helyes döntések meghozatalában. Tényleg nem lenne jó, ha ez a jól felépített rendszer "egy tollvonás" miatt bukással végződne.
Rétságon megvannak a személyi feltételek, a felelősségvállalás, szakértelem és ambíció a jelenlegi helyzet fenntartására és lehetőség szerinti fejlesztésére.
Tisztelettel: Makkai Márton

 © GiK2015. márc. 13. 08:54 | Válasz | #5523 
Ez mind igaz, de azért a városi vezetés felelőssége és hozzáállása sem elhanyagolható. Mert valós tény, hogy az ipari park működése az első évtizedben áldozatot jelentett a városnak, és lemondást az akkori helyi adókról. A kedvezmények folyamatos kivezetésével - a letelepedést követő 10 év után - kezdtek a cégek adófizetővé válni. Tehát 2004-2006-ra fordult termőre az a fejlesztés, amit az elődök bevállaltak.
˙ ˙Igen ám, de a 2006-2010-es képviselő-testület olyan adópolitikát folytatott, ami csökkentette a városhoz folyó bevételeket. Mindez tényekkel és a számokkal bizonyítható, hiszen az ipari parkkal való jó gazdasági, helyi politikai kapcsolatok esetén már 2006-tól lehetett volna annyi plusz többlet, hogy ne legyen (mindent összeszámítva) 200 millió feletti hiány 2010-re! Mert hiszen bevétel akkor is volt, csak ez nem látszott meg a városon. (Mielőtt valakik más számokat emlegetné a hiánynak sok összetevője volt. Fejlesztési hitel, munkabér hitel, kifizetetlen számlák, vállalt kötelezettségek stb.)
˙ ˙Ami a lényeg. A 2006-2010 testület hozott egy helyi rendeletet, amely az ipari park cégeit a többihez képest aránytalanul nagy építményadóval sújtotta, mert ezzel plusz 20 millióval többet akartak beszedni. Ez a rendelet 2010-ig élt. A következménye az lett, hogy megromlott a viszony az ipari parkkal, és más adónemek bevétele csökkent lényeges mértékben. Ismerjük azokat a módszereket, ahol a több telephellyel, más városokban központtal rendelkező cégek hogyan osztják meg a helyi adó kötelezettségeiket. Értelemszerűen ott "fejezik be a gyártást" és számlázzák a készterméket, ahol kedvezőbb adózás van. Ez nem csalás, hiszen az ÁFA és egyéb adók az államnak ugyanúgy befolynak, helyi adó is valamelyik városnak. No ez a nem mindegy, hogy melyik városnak! De csak egy egyszerű példa. Az sem mindegy, hogy egy nagyobb gépjármű (pl. egy kamion), a cég melyik telephelyén van bejelentve, mert ezek gépjárműadója is igen tetemes. A rossz adópolitika riasztotta a cégeket, miközben a környékünkön több helyen ígértek "helyi adóparadicsomot". (Tolmács pl kisebb helyi adót állapított meg, nem volt ingatlanadója. Ennek hatására is létesült ott benzinkút és épül új üzem.) Több cég gondolkodott rajta, hogy "központját" és számlázási gazdasági irodáját ilyen telephelyekre helyezi át.
˙ ˙Mígnem a 2010-ben megválasztott testület első intézkedései között helyre tette az irreális és diszkriminatív adómértékeket. Ennek következtében ugyan lemondott kb 20 millió bevételről, de a példa mutatja, hogy sokkal többhöz jutott más adónemekből. Mert hát közben a kapcsolat is javult.
˙ ˙Tény tehát, hogy az ipari park ittléte megalapozza a város gazdasági feltételeit, sőt a többiekhez képest igazán jó feltételeket teremt olyannyira hogy az állam nemhogy nem ad, hanem elvesz 70 milliót más települések javára (adóerőképesség alapján akinek van attól elvesznek és kiosztják azoknak akiknek nincs bevétele.) De az is tény, hogy az üzemek ittléte nem jelent garanciát a tartósan magas bevételre! Rendkívül sok múlik a város hozzáállásán, a kapcsolatokon, az adórendszeren és egyáltalán a várospolitikán. Ezt semmiképpen nem szabad szem elől téveszteni!
˙ ˙Következtetéseket, lehetőségeket ki-ki vonja le maga. Röviden: egy hibás várospolitikával könnyen bukhat a város - egy tollvonással - akár 100 millió bevételt, de megfelelő vezetéssel ez a pénz itt maradhat!

 MaMár2015. márc. 13. 00:38 | Válasz | #5522 
Kissé még visszakanyarodva a költségvetés témájához egészen halkan felhívnám a Kedves Olvasó figyelmét egy fontos, figyelmen kívül semmiképp nem hagyható tényre. Rétság város polgárai összekulcsolt kezekkel hálaimát rebeghetnének a mindenható Ipari Park jótékony szellemének a jólétünket biztosító bőkezű adóbevételekért, amiből lehet osztogatni, vagy fosztogatni, de leginkább megbecsülve okosan a köz és a város érdekében felhasználni, mely adóbevételek lehetővé teszik szeretett kormányunknak a bőséges adóelvonást (mert gondoljuk meg jobb így mintha állami segélyekre szorulnánk). Meg nem sértve városunk tisztes adófizető vállakozóit és polgárait, de látni kell, hogy az adóbevételek derékhadát az Ipari Park adja és nem mindegy, hogy a költségvetés ezt és a többi adóbevételt elherdálja, vagy okosan, takarékosan, felelősen gazdálkodik vele, végig szem előtt tartva azt, hogy ha már bölcs előrelátással létrehozták, ugyanolyan bölcsen (a benne tevékenykedő cégekkel barátságban) meg is tartsuk magunknak és gyermekeinknek.
Tisztelettel: Makkai Márton

 kosututca2015. márc. 12. 17:11 | Válasz | #5521 
Nem kell ezen csodálkozni. Ez az alak más alkalmakkor is tett már rasszita bejelentéseket. Találtam erről cikket ezen a weblapon is.
http://www.retsag.net/onkorm/cikk0910.htm
Mer most beválasztották nem változott meg. A kisebbséggel parolázik, szavazatot szerez, a hátuk mögött meg ezt csinálja amik itten bizonyítva vannak tényekkel.

 Cigány2015. márc. 12. 16:41 | Válasz | #5520 
Az 5509-es hozzászolásomba leirt hirek igazak voltak, mostan látom a penzügyi jegyzökönyvet. Hegedüs ténleg aztat montta hogy ne aggyák oda tantermet mert jobb ha szemelött leszünk, meg még aztat is montta, hogy ottan bált is rendezünk. Aztat halottam, hogy ez a simlis meg aztat montta a Botos Jankonak meg a Jónás Palinak hogy ö azért nem szavaszta meg az ülésen mert ö a tantarmet akarta odaadni. A kurva életbe igy lehet hinni egy polgármesternek?

 nem zeti bohóc2015. márc. 11. 08:59 | Válasz | #5519 
talán a nemzeti bohócboltban kapható, vagy a para-lamentben, ott úgy tudom elég sok a bohóc.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-