Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 MaMár2015. márc. 14. 17:09 | Válasz | #5526 
Ha ugyanígy mások is elgondolkodnak az Ipari Parkról akkor elértem acélom.
Tisztelettel: Makkai Márton

 gyáravató2015. márc. 13. 22:21 | Válasz | #5525 
A város vezetősége felelős emberekből áll ezt ki lehet jelenteni. Már ha kedves MaMár a testületi tagok többségéhez besorolható emberkékre gondoltál. Ők eddig is mindent meg tettek. A befolyt pénzből a jelentős felújítás mellett a megtakarítás az érdemük.
Amennyiben a jelen polgármesterre is gondolsz nem hinném, hogy partner lehet az üzemekkel való tárgyalásban. Jobb ha be se próbálkozik mert ott egészen biztosan tudják, ő és az akkori jegyző haverja találták ki az adóemelést. A választók lehetnek feledékenyek, de az üzemek nem felejtenek, mert szépen meg lettek sarcolva pár millióval. Ferike nem rúg labdába. Jobb ha nem is próbálkozik csak rontana a helyzeten.
Különben is egy olyan embernek milyen hírneve van aki egy gyáravatóra a sok meghívott öltönyös ember között helyi polgármester létére megjelenik farmerben és kockás ingben. Szégyen volt a városra amikor megláttam a képeket a honlapon.
Jobb tisztán látni amikor a városvezetésről beszélünk, hogy mikor konkrétan kit, vagy kiket értünk alatta. Sajnos nem egységes a kép.

 MaMár2015. márc. 13. 20:16 | Válasz | #5524 
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy én sem a kollektív imától várom a földi Paradicsom rétsági megvalósulását. Éppen az általad említett tények miatt hívtam fel a figyelmet az Ipari Park fontosságára. A gazdaság állandóan változik, cégek jönnek-mennek, születnek-megszűnnek, más települések is létesítenek ipari parkokat, változnak a gazdasági, adózási feltételek. Mi sem ülhetünk a babérjainkon, állandóan figyelemmel kell kísérnünk a fejleményeket, versenyképesnek kell lennünk. Jó kapcsolatokat kell fenntartanunk az Ipari Park cégeivel és kedvező feltételeket biztosítani nekik. Amit látszólag elveszítünk a magasabb adókról, építményadóról való lemondással azt megnyerhetjük a hosszú távon való gyümölcsöző együttműködéssel, józanabb mértékű, de biztosabb hosszútávú adóbevételekkel. Magyarul: nem hagynak faképnél bennünket hirtelen egy jobb feltételekkel kecsegtető ajánlatért. Messzemenőkig egyetértek abban is, hogy ezért bizony a város vezetése a felelős, de nem árt ha a polgárok is tisztán látnak ez ügyben, kapacitálva, hátszelet adva a vezetésnek a helyes döntések meghozatalában. Tényleg nem lenne jó, ha ez a jól felépített rendszer "egy tollvonás" miatt bukással végződne.
Rétságon megvannak a személyi feltételek, a felelősségvállalás, szakértelem és ambíció a jelenlegi helyzet fenntartására és lehetőség szerinti fejlesztésére.
Tisztelettel: Makkai Márton

 © GiK2015. márc. 13. 08:54 | Válasz | #5523 
Ez mind igaz, de azért a városi vezetés felelőssége és hozzáállása sem elhanyagolható. Mert valós tény, hogy az ipari park működése az első évtizedben áldozatot jelentett a városnak, és lemondást az akkori helyi adókról. A kedvezmények folyamatos kivezetésével - a letelepedést követő 10 év után - kezdtek a cégek adófizetővé válni. Tehát 2004-2006-ra fordult termőre az a fejlesztés, amit az elődök bevállaltak.
˙ ˙Igen ám, de a 2006-2010-es képviselő-testület olyan adópolitikát folytatott, ami csökkentette a városhoz folyó bevételeket. Mindez tényekkel és a számokkal bizonyítható, hiszen az ipari parkkal való jó gazdasági, helyi politikai kapcsolatok esetén már 2006-tól lehetett volna annyi plusz többlet, hogy ne legyen (mindent összeszámítva) 200 millió feletti hiány 2010-re! Mert hiszen bevétel akkor is volt, csak ez nem látszott meg a városon. (Mielőtt valakik más számokat emlegetné a hiánynak sok összetevője volt. Fejlesztési hitel, munkabér hitel, kifizetetlen számlák, vállalt kötelezettségek stb.)
˙ ˙Ami a lényeg. A 2006-2010 testület hozott egy helyi rendeletet, amely az ipari park cégeit a többihez képest aránytalanul nagy építményadóval sújtotta, mert ezzel plusz 20 millióval többet akartak beszedni. Ez a rendelet 2010-ig élt. A következménye az lett, hogy megromlott a viszony az ipari parkkal, és más adónemek bevétele csökkent lényeges mértékben. Ismerjük azokat a módszereket, ahol a több telephellyel, más városokban központtal rendelkező cégek hogyan osztják meg a helyi adó kötelezettségeiket. Értelemszerűen ott "fejezik be a gyártást" és számlázzák a készterméket, ahol kedvezőbb adózás van. Ez nem csalás, hiszen az ÁFA és egyéb adók az államnak ugyanúgy befolynak, helyi adó is valamelyik városnak. No ez a nem mindegy, hogy melyik városnak! De csak egy egyszerű példa. Az sem mindegy, hogy egy nagyobb gépjármű (pl. egy kamion), a cég melyik telephelyén van bejelentve, mert ezek gépjárműadója is igen tetemes. A rossz adópolitika riasztotta a cégeket, miközben a környékünkön több helyen ígértek "helyi adóparadicsomot". (Tolmács pl kisebb helyi adót állapított meg, nem volt ingatlanadója. Ennek hatására is létesült ott benzinkút és épül új üzem.) Több cég gondolkodott rajta, hogy "központját" és számlázási gazdasági irodáját ilyen telephelyekre helyezi át.
˙ ˙Mígnem a 2010-ben megválasztott testület első intézkedései között helyre tette az irreális és diszkriminatív adómértékeket. Ennek következtében ugyan lemondott kb 20 millió bevételről, de a példa mutatja, hogy sokkal többhöz jutott más adónemekből. Mert hát közben a kapcsolat is javult.
˙ ˙Tény tehát, hogy az ipari park ittléte megalapozza a város gazdasági feltételeit, sőt a többiekhez képest igazán jó feltételeket teremt olyannyira hogy az állam nemhogy nem ad, hanem elvesz 70 milliót más települések javára (adóerőképesség alapján akinek van attól elvesznek és kiosztják azoknak akiknek nincs bevétele.) De az is tény, hogy az üzemek ittléte nem jelent garanciát a tartósan magas bevételre! Rendkívül sok múlik a város hozzáállásán, a kapcsolatokon, az adórendszeren és egyáltalán a várospolitikán. Ezt semmiképpen nem szabad szem elől téveszteni!
˙ ˙Következtetéseket, lehetőségeket ki-ki vonja le maga. Röviden: egy hibás várospolitikával könnyen bukhat a város - egy tollvonással - akár 100 millió bevételt, de megfelelő vezetéssel ez a pénz itt maradhat!

 MaMár2015. márc. 13. 00:38 | Válasz | #5522 
Kissé még visszakanyarodva a költségvetés témájához egészen halkan felhívnám a Kedves Olvasó figyelmét egy fontos, figyelmen kívül semmiképp nem hagyható tényre. Rétság város polgárai összekulcsolt kezekkel hálaimát rebeghetnének a mindenható Ipari Park jótékony szellemének a jólétünket biztosító bőkezű adóbevételekért, amiből lehet osztogatni, vagy fosztogatni, de leginkább megbecsülve okosan a köz és a város érdekében felhasználni, mely adóbevételek lehetővé teszik szeretett kormányunknak a bőséges adóelvonást (mert gondoljuk meg jobb így mintha állami segélyekre szorulnánk). Meg nem sértve városunk tisztes adófizető vállakozóit és polgárait, de látni kell, hogy az adóbevételek derékhadát az Ipari Park adja és nem mindegy, hogy a költségvetés ezt és a többi adóbevételt elherdálja, vagy okosan, takarékosan, felelősen gazdálkodik vele, végig szem előtt tartva azt, hogy ha már bölcs előrelátással létrehozták, ugyanolyan bölcsen (a benne tevékenykedő cégekkel barátságban) meg is tartsuk magunknak és gyermekeinknek.
Tisztelettel: Makkai Márton

 kosututca2015. márc. 12. 17:11 | Válasz | #5521 
Nem kell ezen csodálkozni. Ez az alak más alkalmakkor is tett már rasszita bejelentéseket. Találtam erről cikket ezen a weblapon is.
http://www.retsag.net/onkorm/cikk0910.htm
Mer most beválasztották nem változott meg. A kisebbséggel parolázik, szavazatot szerez, a hátuk mögött meg ezt csinálja amik itten bizonyítva vannak tényekkel.

 Cigány2015. márc. 12. 16:41 | Válasz | #5520 
Az 5509-es hozzászolásomba leirt hirek igazak voltak, mostan látom a penzügyi jegyzökönyvet. Hegedüs ténleg aztat montta hogy ne aggyák oda tantermet mert jobb ha szemelött leszünk, meg még aztat is montta, hogy ottan bált is rendezünk. Aztat halottam, hogy ez a simlis meg aztat montta a Botos Jankonak meg a Jónás Palinak hogy ö azért nem szavaszta meg az ülésen mert ö a tantarmet akarta odaadni. A kurva életbe igy lehet hinni egy polgármesternek?

 nem zeti bohóc2015. márc. 11. 08:59 | Válasz | #5519 
talán a nemzeti bohócboltban kapható, vagy a para-lamentben, ott úgy tudom elég sok a bohóc.

 AranyÁSZok2015. márc. 09. 23:06 | Válasz | #5518 
Kösz Karesz a jegyzőkönyvet. Szűkszavú az tény. Legközelebb ha időd megengedné érdemes lenne hangfelvételt csinálni.
Ami a 26-28 oldalakon le van írva az tipikus esete a nem semminek. Ferikénk csak magyarázkodik. Ezt azért jobban illett volna az ülésen is elővezetni. Így megjátszotta a jófiúcskát. Lessz is aki elhiszi neki.
Egy helyen azt olvasom ""Készítettem egy beszámolót, de konkrét, elintézett dologról nem tudok beszámolni. Dolgoztam, tettem a dolgomat, de konkrétumot most nem látott az intézett ügyekben"". Ezt mondta bele a jegyző könyvbe két hónap után. Mert emlékezetem nem csal januárba se tett le semmit. Azért ehhez pofa kell. Két hónap alatt majdnem egy milát felmarékol közpénzből, szívja le az önkormányzatot és van képe ilyet írni! ""Konkrét intéznivalókról nem tudok beszámolni""! Akkor mi a jó fenének vagy te ott kispajtás? A semmit csinálni nem kell polgármesternek lenni. Ezt csináltad eleget képviselőként amikor nem tetted tiszteletedet az üléseken. Nem ezért választottak be téged. Más helyen ezért már fegyelmit osztanak a polgármesternek ha nem teljesíti a testületi határozmányt. Megkérdezem meddig tart még a testület birka türelme az itt felsorolt törvényen kívüliségek szankciózárára?

 © GiK2015. márc. 09. 20:13 | Válasz | #5517 
Sikerült beszerezni a PVB ülés jegyzőkönyvét. Tekintve hogy ez is közérdekű adat el is helyeztem ezen honlap megfelelő oldalán.
http://www.retsag.net/onkorm/pvb1505.pdf
˙ ˙A linkre kattintva megnyitható.
˙ ˙Elsőként előre kell bocsátani, hogy a jegyzőkönyv az elhangzottak lényegét tartalmazza, nem szószerinti. Ez a PVB ülésre különösen igaz, mert a viták hevét nemigen lehet belőle kiolvasni, de a lényeges megállapításokat igen. (Ezt írja elő a törvény)
˙ ˙Vannak benne igen érdekes dolgok. Érdemes belelapozni. Például a Cigány Kisebbségi Önkormányzat teremigény témakörhöz, vagy Egyebek előtt a polgármester kötelező beszámoló elmaradásáról szóló részhez.
˙ ˙Tervek szerint lesz egy elemző írás a testületi üléshez, és annak keretében ezen irat egyes részeihez is szolgálunk háttérinfókkal.

 © GiK2015. márc. 06. 18:07 | Válasz | #5516 
A bizottsági ülések jegyzőkönyve elvben nyilvános, bár a városi honlapra nem teszik fel. Ezt a legutóbbit megigényelem, és amikor fent lesz majd itt is jelzem. Még nem készült el, az ülést követő 15 napon belül készül el. Pár nap még van.

 © GiK2015. márc. 06. 14:12 | Válasz | #5515 
Kérem őrizzük meg az esemény méltóságát, még akkor is, ha az Rétság Városi Önkormányzat rendezvénye, de a képviselő-testülettel nem lett egyeztetve. Ebből következően vannak "nem szerencsés" elemei a rendezvénynek, de kérem ne legyünk nagyon ünneprontók. (például hogy 26 éve minden ilyen ünnepség 18 órakor kezdődik, most nem, de erről eddig nem volt előzetes tájékoztatás.) Az elemző értékelés ugyancsak a képviselőkre tartozik, amit minden bizonnyal meg is tesznek.

 Kérdező2015. márc. 06. 10:42 | Válasz | #5514 
Természetesen a Petőfi utcai közös láncszavalásra gondoltam, A nemzeti bohócsipkát egyébként nehéz beszerezni, ezért lenne jó, ha a helyszínen osztogatnák, de a csörgős változatot!

 Kérdező2015. márc. 06. 10:27 | Válasz | #5513 
Azt kérdezném Hegedűs Ferenc polgármestertől és kis csicskásától Varga Dávidkától, hogy vasárnap adnak-e a helyszínen bohócsipkákat vagy azt vinni kell?

 jkv2015. márc. 05. 20:28 | Válasz | #5512 
Csak az igazság és a tények kedvéért! Meg kell nézni a bizottsági ülésen készült jegyzőkönyvet, az nyilvános és benne van minden. Ki, mit mondott javasolt! passz! Girasek úr biztosan fel tudja tenni és olvashatjátok. Károly! Segíts tisztán látni!!! Köszönöm!

 irodalmár2015. márc. 05. 20:15 | Válasz | #5511 
Ki szaval?! Mit szaval?! Hol szaval?! Szerintem aki ezt kitalálta, biztos, hogy vagy nagyon beteg, vagy súlyos alkoholista! A harmadik verzió pedig az, hogy neeemmm nooorrrrmmmmáááálllliiissss!!!!!

 lóvé2015. márc. 05. 20:10 | Válasz | #5510 
Aki a költségvetést nem fogadta el az ne nagyon akarjon osztogatni, meg fosztogatni! Világos ugye!

 Cigány2015. márc. 05. 19:27 | Válasz | #5509 
Mit hallottam? A pénzügyis bizottsági ülésen az eredeti javaslat a középiskolába adott volna nekünk irodát, de a Hegedűs Ferenc aztat montta, hogy jobb ha szem elött leszünk, mert még ott képesek lennénk bált is rendezni legyünk inkáb a polgármesteri hivatalba, az ülés után meg aztat montta hogy azért nem szavaszta meg mert ő külön irodát akart adni nekünk. Eldobom az agyam!

 Frankó2015. márc. 05. 19:23 | Válasz | #5508 
Furcsa dolog, hogy Hegedűs Ferike, városunk polgármestere és a kis csicskása, a Varga Dávidka nem szavazták meg a város költségvetését. Ha rajtuk múlt volna, most nem lenne kötségvetés, melynek súlyos következményei lennének mindannyiunkra. Ami külön érdekes, hogy a polgármester Ferkó a saját maga által beterjesztett költségvetésre mondott nemet. Hát akkor mi a lóf@sznak terjesztette be, miért nem olyat vitt a testület elé, amelyikkel egyetért? Ha ezt nekem valaki meg tudja magyarázni, annak gratulálok! A kis csicskáson nem csodálkozom, azt se tudja miről van szó, ez jól látszik. Kárpótlásul majd elszavalja a Nemzeti Dalt a Petőfi utcában vasárnap. Nézem a plakátot, azt írják, hogy a városunk csatlakozott a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezéséhez. Mi van? Ki a f@szom csatlakozott? Megkérdeztem képviselőket, egyik sem tudott róla. Akkor ez megint hegedűs magánakciója? Szerepeljen a kis csicskása Dávidka valahol?

 megáll-ó2015. márc. 04. 10:23 | Válasz | #5507 
Ne izguljatok. Nem lesz ebből a buszmegből semmi.
Ez csak afféle magamutogató ígérgetés, mint amit már megszokhattunk. Majd elmegyek az ÁSZhoz mert hullanak a csontok, majd szólok Hende miniszernek, lehozom a táncosokat, Beszélek Hajnis Ferivel egy forintért ideadja a területet. Mindenki tud ilyen bemondásokat, aminek aztán semmiféle érdemi folytatása nem lesz. Utána meg nagy csönd, az lesz.
Véleményem az, hogy a 2-es út mellett nem lehet megállítani 160 buszt a benzinkút körül két oldalon. Ha meg válogatás lenne, akkor mi értelme? Nincs erre hely se. Vagy megint azt akarják hogy oldalanként 6-7 busz álljon a csúcsidőszakban. Ebbe se az útfelügyelet nem megy bele. Véleményezem a VOLÁN se. Növeli a menetidőt és a balesetveszélyt. A kiépítés költségéről nem is beszélve, ami minimakalkula 15-30 milánál kezdődik. Ki fizetné és miből?
Egy másik dolog kérdése, hogy az egész pályaudvar helykiválasztás volt hibás. Aki elgondolta hova legyen megnézhette volna a benzinkúttal szembeni területet, ahol a kis körforgalom van. Ez ugyan el lett adva a CBA-nak, de nem épít. Másik se épít, de ez nem ide tartozó. Azért lett volna jobb ott mert a lakosság több mint 60 %-a ezen a területen lakik. Akár a lakótelep, a Szőlő, Takarék utca akár a Börzsönyi, Jászteleki felé lerövidült volna az út. Aki a központba siet annak se lenne hosszabb mint a jelenleg minél távolabbra tett új buszforduló. Gyarmat is kitette a pályaudvarát. Ez annyira nem lenne messze. ismétlem a lakosság nagyobb része lakik erre.
Amikor ez a téma volt Hegedűs miért nem szólt mint pénzügyi elnök? Csak kapkodtak, semmire nem volt idő. Gondolkodni se. Most már ez a hajó elment.
Nem hiszem hogy még egy megállót építeni Rétságon, de ígérgetni következmények nélkül mindent lehet.
Valahogy úgy látom ezt a kérdést, mint egy időszakban Katona Dr. mindig előadta, hogy ő milyen tárgyalásokat folytat a Volánokkal és a buszok a laktanyába be fognak menni. persze már majdnem el van intézve csak kevés egyeztetés kell. Hasonlókat hallottunk minden alkalomkor. Mi lett belőle? Látjuk. Nem hogy nem megy be, hanem a betegnek többet kell gyalogolni a dombra. Ilyenfélének vélem Hegedűs ígérgetéseit is. Annyira nem szegény hogy ne ígérjen. Csak valamit látnánk ami meg is valósul.

 fa szamár2015. márc. 04. 02:22 | Válasz | #5506 
Azért ezt a buszmegálló dolgot át kellene gondolni. Évekig kínlódtunk, hogy ne a 2. úton álljanak a buszok. Most, hogy sikerült a buszmegállót áthelyezni, 500 méterrel távolabb hozzuk létre ugyanazt a helyzetet?

 © GiK2015. márc. 03. 15:20 | Válasz | #5505 
A február 27-i képviselő-testületi ülés videói elérhetők a RétságNet Youtube csatornáján. + részben, ahogy a szünetekkel volt tagolva.
Az első rész ide kattintva megtekinthető
Az második rész ide kattintva megtekinthető
Az harmadik rész ide kattintva megtekinthető
A videók kiegészítésre kerültek Mezőfi Zoltán alpolgármesterrel a szünetben készült interjúval, az elfogadott költségvetés főbb jellemzőiről.
Mezőfi Zoltán interjú ide kattintva megtekinthető

 AranyÁSZok2015. márc. 03. 00:48 | Válasz | #5504 
Ferike! Végignéztem a videókat. Vártam mikor számolsz be mi lett az állami számvevősékhez tett bejelentéseddel. Tudod amikor nagy hanggal adtad a nagyot kinek szólsz és itt hullanak a csontok, és majd jól megvizsgálnak mindent mert minden szar ami eddig volt.
Nem tudom jól vagyok-e értesülve. A madarak azt csiripelik, hogy beadtad az ÁSZ-nak az igényt. Azok meg annak rendje és módja szerint leszarták a te igényedet. Igaz-e azt írták, nem foglalkoznak ilyen kérésekkel? Erről miért nem számoltál be. Szvsz ez kötelességed! Csak a csontokat emlegetni vagy bátor? Amikor meg elhajtanak a balfenékre akkor hallgatsz?
Ejnye ejnye! csak mások bőrére és hitelének rontására vagy bátor?

 Megkérdeztem2015. márc. 02. 20:18 | Válasz | #5503 
Én beszéltem a tolmácsi polgival,valóban beszéltek a hegével, de nem csak kifejezetten erről a lehetőségről! Ez csak egyik alternatíva volt, feldobták a labdát, várják az esetleges alternatívákatí!!!!

 Nehogymá!2015. márc. 02. 12:49 | Válasz | #5502 
nem értem-nek. Ne beszélj már hülyeségeket lemondani a polgármesternek! Minek? Az ellenzékinek nevezett képviselők úgy is megszavazzák, amit ő már előre elintézett, eldöntött. Hülye lenne, így minek? Ezek szerint nem vetted észre az ülésről készült videófelvételen, hogy ott hogy is voltak a dolgok?

 Kérdés2015. márc. 02. 11:52 | Válasz | #5501 
Azt szeretném megtudni mit történt? Az ezt megelőző testületi ülésen pl. dr. Szajbély meg Hegedűs polgármester úgy vitatkoztak mint két rossz óvodás gyerek. "Nincs ilyen!", "Van ilyen", többször egymásnak odamondogatva elég erélyes hangnemben. A végén a polgármester ütötte le úgymond a labdát, hogy "Van ilyen!". Igaz valamit súgott a mellette ülő jegyző neki. Én csak azt nem értem mi történt, hogy pár hét elteltével ilyen nagy az összhang most? Mi ennek az oka? Személy szerint én örülök a béke hangjának, de akkor is értetlenül állok ezen a nagy pálforduláson. Akkor most jó és törvénytisztelő polgármester Hegedűs Ferenc? Mi van a háttérben???

 döbbenve!2015. márc. 02. 11:11 | Válasz | #5500 
Hát én megnéztem ezt a videófelvételt. Valamit nem értek. A képviselő-testület úgymond ellenzési tábora dalolva megszavazta Ludányi Ákosnak azt amit meg se rendelt a képviselő-testület. Nem volt ejnye-bejnye. Ha hege bácsinak esze van a jövőben mindent így csinál, előre elintézi, utána meg a négy képviselő megszavazza, és helyesel, mert miért ne. Most olyan nagy volt az összeborulás, hogy csak pillogtam. Mire volt jó az a kekeckedés akkor az elején otóberbe, ha most már egymás szájából esznek.

 nem értem2015. márc. 02. 09:41 | Válasz | #5499 
Ez nem teljesen korrekt ám. Elhiszem a bizottságin való letolást a polgármesterre. Hallottam is róla. A tv néző lakosság azt hiheti milyen szép rendben vannak a dolgok. Minden törvény szerint halad. A polgármester intézkedik, lealkudja a szak értő árát, mindent bejelent az ő személyes varázsára mennyi dolgot intéz el és sorolhatnám. Teljes béke látványa fogad.
Aki a költség vetéséről a hosszú szöveg lényegét nem érzi át annak nem jött le egyetlen dolog se a polgármesteri tehetetlenségről.
Van ami nekem nagyon gyanús. Azt mondja valamelyik szak értőt aki előtte 220 ezerért csinált volna valamit lealkudta 70 ezerre. Plusz áfa. Hogy van ez polgármesterkém? Először nem a legjobb ajánlatot írtad le? Ha elfogadják, hova lett volna a pénz különbözete? Ez így nagyon mutyi és korrupt gyanús. Esetleg elfogadja a testület mert nem néz mögé, akkor 150 ezerrel átvágja a várost a nagy jótevő?
A végén be jelenti mit tárgyalt Tolmáccsal. Szépen ki színezi a történteket. A kérdés az hol van erről írás? Van róla levél váltás vagy emlékeztető? Mi lenne ha a testület tovább akarja vinni az ügyet, erre alapítva tárgyalni. Már azt is Hege dönti el miszerint úgyse fogadja el a testület az ajálatot? Majd kiderülne a szavazáskor. Ezt tényleg nem lehet elfogadni, de a tárgyalást tovább lehetne vinni. A szó elszál a papír meg marad.
Ezek a dolgok nagyon gyanúsak sok egyénnek.
Nincs olyan hogy a polgi valamit intézkedik majd a testület megszavazza mert kényszerhelyzet van. A munkát már engedély előtt elvégezték. Akor fizesse ki saját szakállára saját pénzből. Ne szabálytalanul köz pénzből. Nincs ilyen. Ha ezt beveszi a testület akkor ezt el fogja több alkalomkor is játszani ez az egyén. Meg is magyarázza hogy ő milyen nagyon intézkedik.
Így ne intézkedjen.
Itt az ideje venni a kalapját és lemondani. Gyengén muzsikál. A hasonló közvetítés elfedi ezt a gyenge muzsikát. Azt tünteti fel, milyen nagy az összeborulás, milyen rendben van minden, milyen helyzet magaslaton van a polgármester.

 © GiK2015. márc. 01. 18:03 | Válasz | #5498 
A február 27-i képviselő-testületi ülés videói elérhetők a RétságNet Youtube csatornáján. + részben, ahogy a szünetekkel volt tagolva.
Az első rész ide kattintva megtekinthető
Az második rész ide kattintva megtekinthető
Az harmadik rész ide kattintva megtekinthető

 Cigány2015. márc. 01. 14:44 | Válasz | #5497 
Fel vagyok háborodva! A kampányban kelletünk ferike, most meg az irodánkat sem szavasztad meg? Szép dolog mondhatom, igy leszarni minket. Még jo hogy azok négyen megszavaszták!

 Ajjaj2015. márc. 01. 14:41 | Válasz | #5496 
A testületi ülésen három dolog tünt fel a sok között. Az egyik, hogy a Hege bácsi polgármesteri programját jól kiherélték, egyik igérete sem lett elfogadva, ez bizony gáz polgármester bácsi!
A másik, hogy nem szép dolog, ha valaki nem mond vagy nem ír le igazat. A járási hivatal vezetője nem is tudott arról, hogy ő mit igért? Akkor hogy lehet nyilatkozni az ő nevében? Hogy lehet leirni olyat, amit nem is mondott? Kettőtök közül valaki nem mondott igazat! Ez nagy gáz!!
A harmadik, hogy sok napirendnél elhangzott, hogy a bizottság csak ezért vagy azért javasolja elfogadni ezt vagy azt, mert nem akarja hogy más igya meg a levét a polgármesteri mulasztásnak. Pl.előbb végeztetünk munkát, aztán jön az árajánlat, mint a Ludányi Ákosnál? Vagy a két hölgy úgy kezd dolgozni a Polgármesteri Hivatalban, hogy még a hivatalt vezető jegyző sem tud róla, megállaopodás meg sehol? Nagyon kesztyüs kézzel bántak a képviselők a polgármesterrel, bár azt hallottam, hogy a bizottsági ülésen azt mondták neki, hogy lejárt a türelmi idő! Várjuk a fejleményeket!

 Tévéző2015. márc. 01. 14:28 | Válasz | #5495 
Néztem a pénteki közvetítést és halálra röhögtem magam a Varga Dávid gyereken. Szerintem azt se tudja miért ül ott és azt se, hogy miröl is van szó. Kabaré, ahogy szavaz. Fingja nincs, adott esetben hogyan szavazzon,csak lesi a Hegedüst. Már mindenkinek fenn a keze, a Hegedűs meg még piszmog a papirjaival, a Dávidka meg csak nézi, nézi, lesi, hogy most mire is tegye fel a kezét. Aztán ahogy Hegedűs szavaz, ő is gyorsan ugyanarra szavazva emeli a kezét. Tudod te Dávidka, hogy mi a fenének ülsz ott? Önálló gondolatod az nincs? Vagy kérd meg a polgit, gyorsabban járjon a keze, mert igy nagyon röhejes vagy.

 Nahát2015. feb. 27. 18:32 | Válasz | #5494 
Ferike! Mi van itt az épületfelújításnál? Csak a havernak kell fizetni, de senki nem tud semmit? Előre megrendelted a testület nélkül, de semmi nem stimmel? A járási vezető is elmondta így nem lehet. Egyetlen dolgot amit te csinálsz nem tudsz beterjeszteni. Ez az egész ügy szégyen Rétságnak. De ahogy hallom akár 200 millióba is kerülhet.
Ne kezd el újra a szabálytalan költekezést mert ez nem vezet sehová és úgyse engedi meg a testület.

 Néző2015. feb. 27. 17:39 | Válasz | #5493 
Ferike. Mit tartasz te jogtalannak? A jogszabályt? Az adóelvonást nem a te pártodon lévő kormányzó szabta ilyen magasra? Ilyenkor miért nem mégy a nagy haverokhoz csükkentésért.
Ha jól emlékszem te dicsekedtél állmabácsi átvállalt 60 misi adóságot. Ezt 5 évről vállalta át évi 12 kürülivel. Most akkor mi van? Elvesz 70 misit, ahogy elhangzott a pénzügyi elnök előadásából. Egyik kezével ad egy kevese, másikkal jól elvon 70 misit.
Láttam csak néztél a szakvszerű előadáson. Fogalmad nem volt. Majd egyes sorokhoz hozzászólsz adtad le a nagyhalált. Mikor? Itt volt a lehetőség. Máskor már minek?
A polgármesteri igéreteid megbuktak. Az látszik nem te vagy a főnök, ellenben a bizottsági elnökök és tagok tudják a dolgukat. Nélkülük itt semmi nem lenne ez levehető a képernyőn. Nyugodtan le lehet mondani. Ezt erősen ajálom.

 ki a birka2015. feb. 26. 22:26 | Válasz | #5492 
Tudod kedves übü elég lesz megnézni pénteken a TV közvetítést az önkormányzatiról. Pontosan le lehet venni, ki az aki felkészül, aki képben van. Azt is ki a birka aki szabályt se ismer, nincs képben, belebeszél a felnőttek dolgába. No csak azt mondom, nézni, látni és észre is venni a valóságot nem bűn!!!

 übü2015. feb. 26. 19:39 | Válasz | #5491 
Az a baj, hogy szerény kisvárosunkban még mindig sok a bégető birka! De nem baj, mert a betegség az elmúlik!

 Lökött!2015. feb. 26. 18:36 | Válasz | #5490 
Honnan leszünk kirúgva mi akiknek nem tetszik hege bácsi? Az én főnökömnek ő nem parancsol, meg sokakénak se!

 tévedés2015. feb. 26. 17:47 | Válasz | #5489 
fid-sz! írkálhatsz te ide akármit, majd néz meg a holnapi közvetítést, hogy nagy hege király mire megy a két, esetleg három szavazatával a néggyel szembe! Majd meglátod mihez lesz joga, k.....lni, ahhoz! Meg vagyok érteve?

 szavazó2015. feb. 26. 17:03 | Válasz | #5488 
Te fid-ss te olyan zizi vagy mint a neved. Nem lehet megérteni? A képviselőket is a nép választotta. Volt akit több szavazattal mint Hegét.
A a felállás kérlekszépen, hogy a polgármester ha nem tud a testülettel együtt működni, akkor neki annyi. A testület a főnöke. Az hozhat döntést. Ő jelenthet és végrehajthat. Akár tetszik ez neked akár nem. A testület jól teszi a dolgát. remélem nem is dőlnek be ennek a hatalommániás tökfejnek.

 fid-sz2015. feb. 26. 16:41 | Válasz | #5487 
Akkor is Hege bácsi a főnök. Hiába irkálgat ide egy szakértő. Igaz lenne az írása nem kellakkor polgit választani. Ő a főnök és kész. Ezen nincs vita. Neki van joga mindenhez. Akinek nem tetszik ki lesz rúgva. Meg vagyok értve.

 Jurátus2015. feb. 26. 16:05 | Válasz | #5486 
A lakosság körében valóban tévesen túlzó értelmezések tapasztalhatók a polgármester funkcióját és jogkörét illetően.
A polgármester feladatait és határkörét a 2011 CLXXXIX. törvény szabályozza, aminek címe: Magyarország helyi önkormányzatairól.
Lényegében az a helyzet, hogy néhány más törvényekben is rögzített speciális feladatok kivételével - ilyen például a védelmi feladatok - a jogkörét a képviselő-testülettel összehangoltan, a testületi határozatokon keresztül gyakorolja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a polgármester az ügyek többségében előterjeszti javaslatát, és azt a képviselő-testület általában megszavazza, akkor lesz végrehajtható. Amennyiben a felvetések jók, vagy biztos többséget tud maga mögött a vezető, vagy a javaslat. Amennyiben nincs egy javaslatnak többsége, akkor hiába terjesztette elő a polgármester, az nem végrehajtható.
A polgármesteri hivatal tekintetében a polgármester a jegyzőn keresztül irányítja a hivatal munkáját, és ellenőrzi a testületi döntések végrehajtását. A hivatal dolgozóinak munkáltatói feladatait a jegyző látja el. E tekintetben tehát a polgármesternek nincs közvetlen utasítási lehetősége. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a napi munka során nem kérheti az ügyvitelt ellátó munkatársat egy-egy levél megírására, vagy fax küldésére, stb. De a munkáltatással kapcsolatos feladatok a jegyzőt illetik meg. Aki a nagyobb hivatalokban az osztály, vagy csoportvezetőkön keresztül irányítja és ellenőrzi a hivatal munkatársainak munkáját.
Az intézmények tekintetében a jogkörök a képviselő-testületet illetik meg. Az intézményvezetők tekintetében az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása tartozik a polgármesterre. Például a szabadságok kiadása, stb. De a munkafeladatokat a testület határozza meg a munkatervek, pedagógiai, stb tervek jóváhagyásával, a testület biztosítja a költségvetést és az intézmények vezetői önálló jogkörükben eljárva vezetik az intézményt.
Ezek és a törvény alapján alapján kijelenthető, hogy a város életével kapcsolatos fontos döntések, a képviselő-testületet illetik meg. A polgármester lehetősége a testület számára elfogadható javaslatot előterjeszteni, és ezáltal - megszavazása esetén - megvalósítani.
Amennyiben javaslataihoz nem tud többséget szerezni, ilyen döntés hiányában nem adhat közvetlen utasítást vagyonnal való gazdálkodás, személyi kérdések, intézményirányítási feladatok tekintetében.

 tévedés2015. feb. 26. 13:54 | Válasz | #5485 
Tévedés kispajtás, mert hiába ígér bármit hege bácsi, ha a hét képviselőből négy más szavaz meg, akkor az ő ígérgetése egy nagy nulla! Nem az lesz amit a kiskirály mond elhiheted!

 fid-sz2015. feb. 26. 10:40 | Válasz | #5484 
Le lehet nyugodni a picsába! Hege bácsit polgármesternek választották a szavazók. Ő parancsol mindenkinek. Akinek nem teszik ki lesz rúgva. Ez a fajta irkállás tök kulizás. Nem érdekli azt elhiheted. Nem a szabályok érdeklik. Rétságnak akar intézkedni. Amit megmond az meg van mondva.

 hitel2015. feb. 12. 08:50 | Válasz | #5483 
Nem lehet igaz, hogy ez a Hegedűs ennyire nem tartja tiszteletben a törvényeket.
Én egy szomszédos kis faluban dolgozok hivatalban. Sok itt a szegény ember. Jöttek is a polgármesterhez meg a jegyzőhöz. Kaptak is pénzt! A SAJÁTJUKBÓL adtak aki meg volt szorulva. Volt olyan hónap, amikor negyed fizetésük kölcsönbe volt szegény embereknél. Mindig rendesen megadták.
Ezeknek a vezetőknek nem volt több állásuk és félmilliós fizetésük. Főképpen nem hirdették magukról, micsoda jótevők.
Ferikének is csak azt ajánlom, ha jótékonykodni akar, tegye a saját pénzéből. Ne pedig törvénytelenül, szabálytalanul, hűtlen kezeléssel a közös kasszából.

 némaság2015. feb. 05. 09:21 | Válasz | #5482 
bali! csak 17 leütésre telt? miért nem zajongatsz!

 bali2015. feb. 04. 17:20 | Válasz | #5480 
Nagy a csend !!!!

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:31 | Válasz | #5479 
Ha akartam se tudtam volna kérvényezni. Nem volt ez sehol kihirdetve. Kérdés miért urambátyám módra ment az ismeret terjesztése az igénylésről. Akinek megsúgták kapott aki rászorul de nem tud róla faggyon meg. Szerencsém eddig a nap kegyesen besötött ki szobám ablakán, rásegített a konvektorra. Spórolva csak kitartok tavaszig.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:29 | Válasz | #5478 
Én elég szűken éldegélek. Eszembe nem jött a társadalom kenyeréért kunyerálni. Kijövök abból ami jut. Aki rászorul kér nem ítélem el. Aki átveri a népet arra nem találok szavakat. Minden itteni lakost lop meg vele.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:28 | Válasz | #5477 
Mocskos egy dolog a szociális segélyes fát eladni. Akinek tudomása van róla tegyen bejelentést. Az illető fizesse vissza az árát. Hogy képzelte ezt el.

 © GiK2015. jan. 29. 18:20 | Válasz | #5476 
Tekintve, hogy az előzményekről, korábbi cikkek alapján, is itt lehetett vitatkozni, a szociális tűzifa-juttatással kapcsolatos riportunk számára is ezt a topicok jelöltük ki.
A cikk itt is elérhető

 MaMár2015. jan. 28. 03:21 | Válasz | #5475 
Az én "autóm" távirányítóra indul, de nem mozdul a nappaliból egy tapodtat sem, nem hogy 60 km/órás sebességgel, de 5-el sem. 15 éve nem autóztam Sződliget felé, de a távirányítós "autóm" elvitt Amerikáig, innen vettem a példát. Talán már kitaláltátok, hogy a távirányítós "autó" csak a tévém, de nagyszerűnek tartom, hogy közelebb is van (Sződligeten) jó példa. A jó példát pedig bárhonnan át lehet venni. Reméljük Rétságon is lesz ilyen technika. Csak azt tudom mondani: Hajrá! (vagy: Let's go!)
Tisztelettel: Makkai Márton.

 fa szamár2015. jan. 26. 11:06 | Válasz | #5474 
Bocsi pityu! Biztos csipás voltam!

 fa szamár2015. jan. 26. 11:04 | Válasz | #5473 
Ezért nem kell Amerikába menni, csak elindulni a 2. számú főúton dél felé. Sződligetnél, ha átléped a megengedett 60 km/órás sebességet akkor a gyalogátkelőhelynél pirosat kap, oszt jó napot.

 pityu2015. jan. 26. 08:41 | Válasz | #5472 
Értem Amerika. :) Eddig kell menni a példák miatt? Én csak Sződligetig megyek a régi 2-es en. az első lámpáig. tudod ott már évek óta így van. Köszönöm

 Tolya2015. jan. 25. 14:14 | Válasz | #5471 
Bocsika van! A lónak is 4 lába van mégse asztal. Főállású alpolgármestert akart ez mindenki tuggya. Nem jött be neki. Remélem a mostani akciója se jön be neki. A város pénzét ne osztogassa amiért neki kell dolgozni.
Még 1x bocsika!!!!!

 Totya2015. jan. 25. 12:00 | Válasz | #5470 
Ez a fószer nem érti meg hogy nem érdekel a kutyát se mit adott be a választóknak a kampányidőben. Akkor is figyelmeztették nem ígérhet olyat ami nem teljesíthető. Most akkor ne jöjjön azzal mit ígért polgármesteri programjába. Akkor rúg labdába ha egyeztet, ha a javaslat nem egyéni haszonhajtás, de törvényes alapokon van. A testületi tagokat meg tudja győzni akkor betarthatja a szavát. Már kezdi észrevenni nem ő a főnök. A szabályok rá is vonatkoznak. Ne pofázzon az ülésen oda nem való dolgokat.

Nálam az verte ki a biztit, amikor főállású polgármester akart aki helyette dolgozik. Most titkár urat akar, aki a levelezését elintézni. Remélem ezt komolyan mondta mert viccnek nagyon durva lenne. Felmarékol félmillós fizetést havonta és a leveleit nem tudja megválaszolni a számítógépen? Akkor monnyon le! Majd a város pénzén külön fizessenek neki csicskákat. Ezt felejtse el. Nem hülyék a képviselők hogy ezt megengedjék. De nem hülye a nép se hogy bevegye.

 speed2015. jan. 25. 09:47 | Válasz | #5469 
Szerintem. A táblára rá kell írni a radar kontrol szöveget és ábrázolva legyen egy kamera. Aki gyorsan hajt annak villogjon fel. Lámpa pirosítást jó 5letnek tartom. Itt túl közelre esik a villanyrendőr, ezért nem hiszem a helyben való bevezetést.

 MaMár2015. jan. 25. 03:21 | Válasz | #5468 
Piros lámpa
Televíziós riportműsorból tudom, hogy az Egyesült Államokban működik olyan forgalomfigyelő rendszer, amely a megengedett sebességet átlépő járművet érzékelve, az útjában következő közlekedési jelzőlámpát pirosra állítja. A riportban megszólaltatott rendőrségi vezető szerint a rendszer nagyon hatásosan működik. A legádázabb gyorshajtó is mérsékli a sebességét, ha sebesség túllépés miatt rögtön meg kell állnia. A tapasztalatok szerint a forgalom sebessége beáll a legmagasab, de még szabályos mértékre, ezzel az út áteresztő képessége a legjobban kihasználható teljes biztonság mellett. A január 23-i képviselő-testületi ülésen szó esett arról, hogy Rétságon a 2-es főút Balassagyarmat felől beérkező szakaszán felújítandó forgalomfigyelő elektronikus jelzőtáblát fel lehetne szerelni ilyen rendszerrel. Az amerikai tapasztalatok alapján mindenképpen hasznos lenne megtenni, mert sokkal nagyobb biztonságot nyújtana a gyalogátkelő környékén és az attól beljebb közlekedőknek. A forgalomlassító terelő a kisebb járműveket valóban lassítja, de a kamionok igencsak billegnek a kormánymozdulatra, és korábbi tragédiából tudjuk, hogy ha egy is elszabadul közülük, másodpercek alatt a városközpontban is okozhat balesetet. Véleményem szerint ha a jelzőtábla felvillantja a gyorshajtónak a sebességkorlátozó jelzést és ezen felül a jelzőlámpát is pirosra állítja, akkor jelentősen megnő a biztonságunk ezen a szakaszon, de még a város belsőbb részén is.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 bali2015. jan. 24. 18:54 | Válasz | #5467 
Jegyző úr nem biztos hogy jó ötlet az Iskola konyhát Vállalkozónak ki adni !!Ha Nagyorosziban még az a Vállalkozó aki 2010-ben Volt arra rengetek Panasz érkezett az Önkormányzathoz Volt hogy a munkabéreket nem fizette ki időbe volt hogy három hónapot késet De Volt olyan konyhája is hogy nem volt alapanyag és nem tudták a dolgozok hogy miből főzzenek a gyerekeknek Szerintem ezt jó meg kell Gondolni a Képviselő Testületnek és a Polgármesternek

 nemsemmi2015. jan. 24. 14:01 | Válasz | #5466 
Tipikus esete a nem semminek ahogy Ferike erölködik az elején. Ezt a Fábry sóba kellene mutogatni. Azt hittem Ernő Dr. előbb beszól neki. Birka türelme van az biztos.
Mi az hogy Ferike szabja meg mi a szabály. Nem ő szabja meg. "ilyen nincs" "Most majd lesz" "Nem lesz". Unalmas is lett volna az ülés hasonló dolgok nélkül. Ferike mindig gondokodik egy kis szórakozásról.
Köszönöm a feltöltést. Így megnézhettem, mert az internetes közvetítés úgy xar ahogy van. Akinek a dolga miért nem csinálja meg rendesre.?

 © GiK2015. jan. 24. 11:33 | Válasz | #5465 
A január 23-i képviselő-testületi ülés videója itt megkinthető:
http://youtu.be/-22iCR6cEak

 © GiK2015. jan. 23. 16:14 | Válasz | #5464 
Próbáltam szólni, minden telefon ki van kapcsolva. Remélhetőleg észreveszik és kijavítják a hibát. Legkésőbb szünetben. Érdemes néha visszalapozni.
Ha az vigasz, akkor felvétel alapján - mint eddig - rövidesen felkerül a retsag.net youtube csatornájára és megnézhető lesz.

 tv2015. jan. 23. 16:05 | Válasz | #5463 
nézni lehet csak hallgatni nem

 zemberek2015. jan. 23. 14:52 | Válasz | #5462 
Emberek!
16.00-tól kezdődik a Maped Show! Nézzétek!

 © GiK2015. jan. 22. 13:14 | Válasz | #5461 
Tisztelt Gamer!
˙ ˙Ha már a nevem szóba került, nem minden gúny nélkül, engedtessék meg nekem, hogy reagáljak. A testületi ülésekre való felkészülés kapcsán, néhány dolgot - a legnagyobb szerénység mellett - el kell mondani. Hivatkozhatnék a 2 szakmámra, legalább másik kettő profi gyakorlására papír nélkül, a három felsőfokú végzettségemre a több mint 20 éves intézményvezetői gyakorlatomra, a versenyszférában szakértőként végzett évtizedes tevékenységemre, vagy akár a 16 éves képviselő-testületi tapasztalatra. Ezek azért kellő alapot adnak arra, hogy az ember tudja - egykori képviselőként - mi miről szólhat. Tudhat okosan kérdezni, érvelni.
˙ ˙De mindez természetesen semmit nem ér, ha rutinból közelítettem volna egy-egy témához. Mert bizony a képviselői munka nem az ülés pár órájára szorítkozik. Az alább említett képviselőtársaimmal is bizony nagyon sokat készültünk az ülésekre, és hónap közben is igyekeztünk utánajárni az összefüggéseknek. Egy-egy ülés anyaga olykor elérte a 300 oldalt. Ezt nem csak elolvasni kellett, hanem utánanézni a kapcsolódó jogszabályoknak, esetleg érintett cégnek, hasonló témákat már tárgyalt városok határozatainak, és így tovább. Kétségtelen, hogy az utóbbi időszak technikai fejlődése sokat segített ebben, az interneten percek alatt rengeteg dolognak lehet utánanézni. Jómagam majd 20 éve vagyok rendszeres internethasználó, szinte a kezdetektől, amikor az országban elérhető volt a hálózat. Rengeteget segít, ha valaki tudja és akarja használni. Ezen túl számtalan konzultációt folytattam szakemberekkel, külső szakértőkkel, amikor bizonyos témában hozzá akartam szólni. Tudom, hogy képviselőtársaim is így tettek. Nem a levegőbe beszéltünk, az egészen biztos. Nem zárom ki, hogy néha téved az ember, de - összefoglalásul is csak azt lehet írni - a testületi munka alapja az alapos felkészülés, a helyi rendeletek, a vonatkozó jogszabályok (legalább a téma erejéig) ismerete, és az állandó tanulás, ismeretszerzés. Nem vagyok túl okos, de törekszem rá, hogy amiben megnyilatkozok, azt megalapozottan tegyem. Biztosan tudom így vannak ezzel egykori képviselő-társaim, és a jelenlegi képviselők is.
˙ ˙Azt nem minősíteném újra - benne van véleményem a cikkben - hogy amikor pl a PVB elnöke konkrét kérdés kapcsán azonnal az SzMSz (a testületi munka bibliája) konkrét paragrafusára hivatkozik, akkor a polgármester nem is tudja miről van szó, sőt megjegyzi, hogy az SzMSz csak arra jó, hogy "kiba**zonak a polgármesterrel". Talán ha elolvasná és alkalmazná, ha felkészülne az ülésekre, nem kerülne ilyen helyzetbe.
˙ ˙Tanulni nem szégyen, de elkerülhetetlen.

 kérdező2015. jan. 22. 12:11 | Válasz | #5460 
A polgi mit akar dolgozni, ha még a levelezésére is titkárt szeretne? Nem elegen dolgoznak már a hivatalban?

 Okoska2015. jan. 22. 11:31 | Válasz | #5459 
Jó az észrevételed pajtás!
Öregapámtól tanultam egy nép szólást ami azt ecseteli mi a különbség a tsz és a cirkusz között. A válasz egyszerű volt akkor a cirkuszban okos emberek hülyéskednek, a tsz-ben hülye emberek okoskodnak.
A hasonlatot le lehetne fordítani az előző ciklus és a mostani ciklus dolgaira.
Óriási különbség amikor tanult, több szakmában járatos emberek, sokéves vezetői és önkormányzat közgyűlési tapasztalattal szólnak valamihez, vagy amikor egy tájékozatlan ember erőlködik.
A nevezett embereket ismerem. Annyira legalább hogy a nevüket le tudjam írni.
Ezek az emberek nem értettek sok dologhoz, de megtették, hogy utána néztek a dolgok kérdésének. Ezt mindenki megteheti. Utána lehet járni, bele lehet tanulni, előre elolvasni a tartozó részeket.
A cikk írója se a levegőbe beszél. Ahol hivatkozás van rá lehet klikkelni bejön a jogi rész esetleg egyéb hivatkozás. Segít nekünk is eligazodni.
Csak Köszönet GiKnek a rétsági weblap működéséért és a részletes tájékoztatásárt.
Egy kicsit lehetne rövidebb ez tény. Értjük mi a helyzet.

 Gamer2015. jan. 22. 11:19 | Válasz | #5458 
Rosszul emlékezel. Volt ilyen 12 évvel ezelőtt. Felbiztatott tömeg zavarta az üléseket. Az ügy helyre lett téve, a polgármestert felszólították, hogy szabályosan vezesse az ülést és a hangoskodókat ne engedje. Az az érdekes a dolog kérdésében, hogy akkor is most is éppen a polgi biztathatta fel egyes embereket a rendbontásra. Itt Hegedűsnek kellett volna azonnal intézkedni. Netalán szóba tenni és figyelmeztetni azt a bunkó alakot.

 demokrata2015. jan. 22. 11:10 | Válasz | #5457 
Borzalmas gyengén és hamisan muzsikálnak az okoskodó négyesek, nem csoda, ha kifütyülték őket. Még ilyen se volt Rétságon, hogy kifütyüljenek valakiket...

 Gamer2015. jan. 22. 10:51 | Válasz | #5456 
Elolvastam a cikket. Mit mondjak nem rövid de sok igazság van benne. Most Hegedűs a fő okos. Eddig is voltak akik értettek mindenhez. Bulejka, Giracsek, DrSzájbély. Az a negy kérdés emberek, hogy egy okossal vagy egy okoskodóval bővült a csapat?

 tankos2015. jan. 20. 17:58 | Válasz | #5455 
Ezt a volt harkocsizók "golyóhézagállításnek" nevezték.

 favágók2015. jan. 20. 10:15 | Válasz | #5454 
Ki a fas*om találta ki a tamplomkert fák kivágását? Honnan vette az eszét. Az ilyennek a tökét kell legajjazni, nem a fákat. Az irat aláírója jótevő Ferikénk. Ilyen jót ne tegyen Rétsággal. Csak rombolni tud. Nem hiszem ez lenne a dolga.
A templomkerti fák kivágása közbotrány. Eszedbe ne jusson Ferike!

 teszegető2015. jan. 19. 17:40 | Válasz | #5453 
az emeszpé meg hangosan mongyogattya, hogy nemleszgázáremelés,

 lopo2015. jan. 19. 12:26 | Válasz | #5452 
Nem csak orszagosan helyben is lopkogya a fityesz a jobbik programjat.

 Hóember2015. jan. 16. 19:44 | Válasz | #5451 
Csengőbongó! teszem azt nincs hó, elolvadtam. Kimerem jelenteni mindenkinek, hogy itt nagyon félre vagy tájékozódva. Mit gondolsz rólam nem érdekel. Majd lesz véleményem akkor beírom. Elmondanám nincs kitől pénzt átvennem, nem is fogadnék el. nagy tévedésben vagy a személyemet illetően. Ennek a dolognak a kérdését már régebben is leírtam. Lesz hó, lesz hóember és lesz vélemény is. Netalán mással van bajod, akkor neki címezd. nem vagyok senki postása.

 csengő2015. jan. 16. 18:16 | Válasz | #5450 
Kedves Hóemberke! Teszem azt, nagyon csendben vagy. Ennyire érdektelen lettél a közügyek iránt, nem venném a szívemre!? Vagy neked is osztottak júdáspénzt, mint a mesefiúnak? Elnézést ha kicsit megmozgattam a szürkeállományodat.

 © GiK2014. dec. 30. 22:27 | Válasz | #5449 
Elnézést ha kicsit indulatosan válaszoltam.
˙ ˙Egyébként a honlapot az olvasók is szerkesztik. Úgy is hogy sok információt eljuttatnak hozzám, úgy is, hogy felhívják a figyelmet hibákra. Ezeket mindig örömmel vesszük, megköszönjük, és mielőbb kijavítjuk.
˙ ˙Magam is Boldog új évet kívánok mindenkinek, akik ezt az oldalt olvassák.

 miert2014. dec. 30. 21:28 | Válasz | #5448 
Huhu..nem bántásbòl kérdeztem Karcsi. Tényleg. Boldog új. Èvet !

 © GiK2014. dec. 29. 17:19 | Válasz | #5447 
A provokatív kérésre lehet ismét tényszerű választ adni.
˙ ˙Egyrészről tudomásul kell venni, hogy ez a portál egy magánember magánhonlapja, amit saját pénzéből és idejéből üzemeltet. Azokkal az adatokkal és információkkal, amihez hozzájut. Már arra is gondoltunk, hogy ezeket az oldalakat lezárjuk és marad a heti egy-két képes beszámoló. Erre van ugyanis kapacitás. Több olvasónk kért, hogy amennyire lehet, tartsuk meg és frissítsük az önkormányzati lapokat is, mert itt kap részletes információkat. Erre törekszünk, bár jelen körülmények között nem várható el, hogy azokat az infókat is hitelesen és pontosan feltüntessük, amit nem kapunk meg.
˙ ˙A bizottsági oldallal nem tudom mi a probléma? Azon az SzMSz-ben megszavazott személyek és bizottságok szerepelnek, sőt a Szavazatszámláló is fel van tüntetve, ami a városi honlapon nem is elérhető. Az igaz, hogy egyes böngészők igen lustán frissítenek, az oldalakat elsősorban a Cache akkumulátorban tárolt adatok szerint veszik elő, ami olykor megtévesztő. A frissítés gomb ez esetben is csodát tud tenni.

 miért2014. dec. 29. 13:23 | Válasz | #5445 
miért nincsenek kicserélve a bizottsági tagog itt az oldalakon??


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-