Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 ellenzék?tegnap 19:05 | Válasz | #5555 
Most bújik kifele a szög a zsákból.
Dávidka, a polgi kedvence nem akarja a városi karbantartásokat. Nem akarja, hogy ebben az évben is legalább annyit költsön a város a közterületekre, mint előzőben. Nem szavazta meg!!!! Rajta múlna rohadna minden, mert megjegyzendő, módosító javaslata az nem volt, csak leszavazta amit mások munkával összeállítva beterjesztettek.

Nem szavazta meg azt se, hogy legyen gyereknap. Mi baja vele, nem tudni.

El lehet ezen gondolkodni hölgyeim és uraim. Ki itt az ellenzék? Ki szavazza le a városérdekű előterjesztéseket? Itt látszik fehéren a feketével.

 © GiK2015. máj. 03. 20:54 | Válasz | #5554 
A honlapon még nincs róla cikk. lesz az is, de a videók már megnézhetők portálunk (retsag.net) youtube csatornáján.
Itt más videókkal együtt megnézhető
Az első helyen ezek a filmek találhatók.

 érdeklődő2015. máj. 03. 20:49 | Válasz | #5553 
Mikor lesz közvetítés a retsagnet honlapon a lakosságiról?

 toynak!2015. ápr. 21. 22:29 | Válasz | #5552 
Csak azt nem értem, hogy lehet egy magánpénzből működtetett honlap esetében ezzel jönni! Ha megválaszolja akkor köszönet érte, de aki nézte a testületi ülést a tv-ben ott volt róla szó. Ezen a honlapon is fenn van a testületi ülés szövege teljes terjedelmében. Okos, nagy többséggel, nagy fizetéssel megválasztott polgármesterünket nem kellene inkább kérdezni? Lesz falugyűlés is, oda is el kell menni kérdezősködni! Én úgy gondolom, hogy ezért a honlapért csak köszönet illeti azt, aki nem kevés munkával és pénzből működteti. Szóval érdekesek egyes emberek az biztos.

 Manó2015. ápr. 21. 18:48 | Válasz | #5551 
Sztem meg nem telt le . Ki vagy te hogy bárkit is felelősségre vonjál?!

 toy2015. ápr. 21. 14:35 | Válasz | #5550 
Piaci 1015 04 09 én /5540 /
kérdezett,a piaci Wc-vel kapcsolatban
egypár napot kért rá
a Girasek Úr az már letelt?

 1néző2015. ápr. 19. 10:11 | Válasz | #5549 
Megszoktam nézni utólag a nagyérdemű műsort. Ami nekem most feltűnt, hogy a 2014 évi zárszámadást a polgi nem szavazta meg. Még a szegény jegyző kérdezte, hogy mi van, mert Ő sem értette, hogy mi van! Erre volta válasz a polgitól, hogy 5 igen de ő nem szavazta meg. Vissza tekintve a februári ülésre ott pedig a 2015 évi költségvetést nem szavazta meg "Dávidkával" együtt. Akkor mit akar ő osztogatni a jövőben, mert ő meg "Dávidka" mindent megígért és azt telesíteni is fogja. Azt lehetett hallani, hogy nagy bemondásra készült a polgi,úgy látszik, hogy jegelte a témát a következő alkalomra, valószínűleg a 28-i "Lakossági Fórumra" ami a polgi kötelező házi feladata lesz. össze írok én is egy pár kérdést és majd meglátjuk milyen választ kapok, lesznek hozzá aláírások is. Ha már lúd, akkor legyen kövér! A képviselők többségén látszik a felkészültség, az illetékesnél meg a sötét demagóg duma, ha tudja egyáltalán, hogy mit jelent a "demagóg" fogalom! Nem abból áll a munka, hogy kivágatom a sövényeket, mert valaki mondta, hanem végezni kellene az érdemi munkát, busz váró, köz WC, piac tér stb. Jó munkát az illetékeseknek. A tanácsadóknak meg csak annyit, hogy ha lehet előre mozgassák a szekeret, a sok-sok kiscsoportos megbeszélések során. A zemberek, nem hülyék!

 1polgár2015. ápr. 19. 09:30 | Válasz | #5548 
Igen tisztelt kedves GIK!
Mit értesz az alatt hogy szigorú megfogalmazások?
Ezek enyhe szavak arra amit ez a fazon művel polgármesterség címén.
Te is láttad a 3 résznél az Egyebes témánál.
Mindenkit hülyére akar venni. Hazudozik össze meg vissza. Leginkább a képviselő társait nézi hülyének. Azt képzeli ha nem balhéznak nagy nyilvánosan a sok eszement sületlenségen, akkor az igaz is lesz. A következőkben a választókat nézi hülyének. Olyan dolgokban dobálozkodik 10 miliókkal, aminek a választó nem tud utána nézni. Ugyan akkor semmi valós alapja nincs. Elmúlik egy hónap alatt mint a bárányhimlő, követlezőkbe nem esik szó róla. Újabb nagyotmondások fognak következni. Egyetlen érdemleges elő terjesztés nincs ezekben a témákban. Nem árulok el nagy titkot nem is lesz, mert nem lehet. Porhintés, fontoskodás amit letesz a videón.
Úgy hogy kedeves GIK ne mentegesd ezt az alkalmatlanságot, elítélendő cselekedetet azzal hogy a megfogalmazások szigorúak.
Nagyon finomak e szók ahhoz képest amit ez a manus ki érdemel.

 © GiK2015. ápr. 18. 21:42 | Válasz | #5547 
A hozzászólók véleménye szigorú megfogalmazások az ülésről. Ahogy a népmesék végén szerepel: "aki nem hiszi, járjon utána".
Ehhez itt a lehetőség! Elérhetők az ülés videói, a tárgyalás három részének megfelelően.
A képviselő-testületi ülés első órája itt megtekinthető
Az ülés szünet utáni második részének videója
A tanácskozás harmadik része itt megtekinthető
A retsag.net youtube csatornáján a korábbi ülések videói is elérhetők!

 Pünkösd2015. ápr. 18. 09:10 | Válasz | #5546 
Valamit hallottam, amit nem értek. Igaz, hogy a májusi ülésen a polgármester nem lesz ott, mert magánprogramja van. Vezekelni megy Csíksomlyóra? Jól van jól, van is neki mit, de miért dologidőben?
Itt lehet levenni, hogy a város ügyei őt egyáltalában nem érdekelik. El se olvassa ami be van adva.
Volt egy ülésezési munkaterv decemberben. Bele volt írva május 22 képviselő gyűlés. Miért nem akkor szólamlott fel? Mert nem érdekli.
Aztán elmegy szabadságra.
Pont akkor amikor a fizetésért kellene dolgozni.
Másujban oylan semmi témák lesznek, mint a bérleti díjak, illetve a város életében legfontosabb a rendezési terv. Ő lenne a beterjesztő. Na arra kíváncsi lennék mit terjeszt be egyébként is, de ha ott se lesz?
Komolyan mondom vicc kategóriája ez a faszi.
Ferike! lehet nyugodtan menni Csíksomlyóra, meg akárhovába is! De ha nagy ez a kabát, akkor tedd le a lantot. Nem kell itt 20 % rétsági szavazatával játszani a vezért és nem tenni minimális dolgot ami a kötelességed. Mondjál le ez ilyen egyszerű. Nem arra választottak, hogy ugyan legyen már valaki aki havonta felveszi a fizetését és a legfontosabb időkben lelép.

 ez-nem-pm2015. ápr. 18. 07:55 | Válasz | #5545 
Hege bácsi csak a dumát adja le.
A lakosság jól mondja, hogy azért nem lesz főzés a majálisnál mert ő a polgármester.
El nem tud intézni semmit, de a tv kamerába mondja bele a nagyokosságokat amiből szinte semmi nem igaz.
Az az igazság fehéren feketén, hogy ez a polgármester semmit el nem tud intézni. Zavarosan beszél, másra mutogat.
Meg lehet nézni hol tart ez a város amióta ő uralkodik.
Ez a jó kifejezés rá. Szolgálatot vállalt de uralkodást gyakorol.
Minden esik szétfele amit az elődök rendbehoztak. Nem is kell felsorolni. Egy szaros vízóra bekötést nem tud elintézni ami az önkormányzat tulajdonát képező telken van.
Mert nem akarja. Ez a helyzet. A főzést se akarja intézni. Másra mutogat.
Ami kicsapta a tíz ampert nálam. Többször ismételgette Dávidka milyen sok dologba venne részt de nem engedik bele. Itt volt a lehetőség. El se jött a fontos ügyek tárgyalására. Más alkalmakkor is késik. És ezt a személyt isteníti a polgi. Aki dolgozik helyette annak kellene nagy hálás köszönetet letenni.

 Showhivatal2015. ápr. 17. 23:46 | Válasz | #5544 
Hegedűs megint leadta a nagy dolgozóst. Amihez semmi köze abba belebeszélt. Intézkedik hol vágjonak ki sövényeket, amikor ehhez neki semmi köze.
Aztán meg leadja, hogy oldjátok meg a majálisban a főzést? Mi van? ilyenkor nem intézkedik?
Mi a különbség? Az elsőre van városgondnok, az ő feladatköre. A második benne van a költségvetésben összeggel, feladattal. Városi rendezvény, a rendelet és a határozatok végrehajtásáért a polgármester felelős. Ebben neki kell intézkedni.
Állandó jelleggel fordítva ül a lovon ez a faszi.
Meg leadja, hogy nem ért a számítógéphez, nem is akarja megtanulni. Mi van itt? Ha megválasztatta magát akkor ez kötelessége. Legközelebb elmegy buszsofőrnek és előadja, hogy arra nincs jogsija, de nem is szerzi meg de fizessék. Ekkora nagy dumát én még nem hallottam.
Nem dolgozik, mert nincs aszisztenciája. Mi kellene még? A félmiliós havi fizetésért mindig másokkal akar dolgoztatni.
Hát vicc ez a pasi. Remélem ő se veszi magát komolyan. Mert más se az biztos. Én Skuci úr helyében nem beszéltem volna le. Ami nem megy, ne erőltessük. Mondjon le. Ez lett volna a jó válasz.

 Maped Show2015. ápr. 17. 19:47 | Válasz | #5543 
Ezek a testületi ülések igazi Maped Show-k. Legalább olyan jól lehet szórakozni, egyes emberek előadásain. Hiába: a bölcs nép szavazott, ez az eredménye.

 © GiK2015. ápr. 10. 21:18 | Válasz | #5542 
A piac ügyben felvetett kérdések jogosak. Az olvasó megérdemli a korrekt, részletes és valós tájékoztatást. Főképpen a feltett kérdés alapján elkezdtem anyagot gyűjteni, és külön cikkben - csak kicsivel bővebben mint egy fórumhozzászólás - fogom közreadni a részletekkel tagolt, dokumentumokkal is alátámasztott helyzetet. Addig pontos infromációkhoz jutok, kérek pár nap türelmet.

 kofa2015. ápr. 10. 20:59 | Válasz | #5541 
Nagyon okoska vagy hapci! Kérdezd meg a főnöködet, mivel ő ezelőtt négy éve is képviselő volt! Csak elfelejtette ő is, meg még néhányan a környezetéből!!!

 piaci2015. ápr. 09. 23:02 | Válasz | #5540 
Kérdések a piac létesítményeinek /Wc/kapcsán:
-Ki építette a rétsági piacot, ki fizette a tereprendezés, térbeton, kerítés, kezelőépület, elárusítópultok, közművek(víz-villany)költségeit?
-Ki kapott építési,- használatbavételi,-üzemeltetési engedélyt a piacra?
-Ki fizeti a mai napig a közművek költségeit?
-Tudtak-e a döntéshozó testületi tagok a piaci létesítmények vitatott jogállásáról?(Mérleg Hangadó 2014 különkiadás 5.oldal)
-Igaz-e, hogy 12 millió forintba került az épület "felújítása"?
- Van-e per folyamatban a piac létesítményeivel kapcsolatban?
-Más tulajdonának ellenszolgáltatás nélküli önkormányzati elvétele államosítás?

 füstölő!2015. márc. 30. 16:32 | Válasz | #5539 
Kedves érett nevű hozzászóló! Ha a laktanyában landolt és "véletlenül" meggyullad, vagy meggyújták neked is és az egész városnak jut a füstből, meg a szennyezőanyagból! Erre gondolni azért kellene az okos kérdés feltevése előtt!

 Szemétügyek!2015. márc. 30. 16:21 | Válasz | #5538 
Azért rakja ki az érintett mert nincs hová raknia, mert a háza körül csak egy métern uszótelek tartozik a házához, se több se kevebb. A szobában nem tárolható,csak az árok tetején elhelyezett fakereten tudjuk elhelyezni, a többi a 1 m-en túl mind közterület!
Az érintettek ennek ellenére kitakarították az árkot, az utcát és ha hó esett még a járdát is, ami természetesen közterület!

 érett2015. márc. 30. 15:59 | Válasz | #5537 
Ha április 02-án lesz zöld hulladék hordás miért rakja ki a zsákokat a ház elé akiket érint. 1 hétig az utcán kell az ilyet tárolni ?

 Szemétügyek!2015. márc. 30. 14:49 | Válasz | #5536 
Kérem válaszoljon már valaki illetékes, hogy hol van zöldhulladék lerakóhely Rétságon? Elmúlt csütörtökön az önkormányzat zöld kisteherautója vitte el a zöldhulladékot a Zöldhíd feliratú általunk kirakott zsákokba rakva. A kábel tv. hirdetésben az a tájékozatás olvasható, hogy április 2-án lesz elöször, majd két hetente. Tisztelettel várom valamelyik illetékes, vagy önkormányzati képviselő válaszát!

 Piac2015. márc. 30. 11:23 | Válasz | #5535 
Ez a piaci wc ügye is elég érdekes.
Most az derül ki, hogy a vízóra az Uránusz nevén van.
Eltelt már fél év, miért van az Uránusz nevén?
Egyáltalában megengedte az önkormányzat a saját területére más kössön szerződést?
Az is egy másik kérdés, hogy Uránusz már nincs is úgy hallottam.
Más nevére át lehetett írni, csak az önkormányzatra nem?
Fizeti valaki egyáltalában az óra díjját?
Alapdíjj is van ha nincs fogyasztás akkor is.
Ezért nem lehet átadni a felújításon korszerűsített vizesblokkot?
Ebben intézkedjen polgármester úr!
Helyében már rég csináltam volna egy aknát, abba beköttetem volna az önkormányzat vizét és az megy a budikhoz.
Az uránusz, vagy ki az atyavilágnak meg ottmarad a vízórája oszt jónapot.
Azért még az is érdekes a dologban, hogy a polgármester úr mindig dicsekszik, hogy elmegy ehhez a miniszterhez, ahhoz az állami számvizsgáló főnökéhez, mindenféle nagy emberhez és mi mindent elintéz a városnak.
Hát hanta az van, mert még semmit nem intézett el ez egy mások dolog.
De ne mondja már, hogy az egykori üzlettársával nem tud aláíratni egy papírt, hogy lemond a vízóráról.
Úgyse kezdhet vele semmit ha jól sejtem.
Ott az Uránusz már egy liter vizet ki nem termelhet.
Itt lenne az egyszerű lehetőség hogy fél év után elintézze ezt a dolgot a polgármester úr!
Itt tehetne tanúbizonyságot, hogy a város érdeke vezérli nem pedig a haverral összefogva akar betartani a buszwc megnyitása ügyében.

 konyhalány2015. márc. 30. 10:20 | Válasz | #5534 
Hegedűs polgármester érdekes magyarázatot adott a konyha kérdésében. Amikor Dr Szájbéli emlékeztette arra időkre mikor ő volt a pénzügyi bizottság elnöke, akkor minden körülmények között többször meg akarta szüntetni a konyhát. Vállalkozásba akarta adni, erőszakosan. Állandóan azt hajtogatta, hogy micsoda dolog 100 forint alapanyagból 150 hozzáadásával ebédet készíteni. Akkor se értette hogy nyers húst nem lehet az asztalra dobni. Ebéd legyen belőle arra személyzet kell, energia kell, felszerelés kell, ami nincs ingyen. Ez az adat véleményem szerint most rosszabb. Egy szerencséje volt a konyhának. Az hogy ezek csak pufogtattak, ijesztgettek, de nem tudtak végigvinni egy ilyen dolgot. Semmit nem tudtak elintézni. Most látszik milyen úton kell ezt profin kivitelezeni. Közbeszerzési szakértő, pontos leírás, versenykiírás, egyeztetés dogozókkal, intézményekkel, döntés. Nem egy egyszerű dolog kérdése, de a jobb szolgáltatás érdekében elengedhetetlen.
Mit szól minderre Ferike? Azt hogy sokat tanult? És mit tanultál Ferike? Most nem kellene a vállalkozás általi jobb körülmény, a karbantartás, a két menü? Az nem mert akkor nem dumálhatsz bele mit egyenek pénteken meg a többi napon. Ezért nem akarod, hogy kiskirálykodhass?
Nem felejtik el a rétságiak milyen véres szájjal tépted magad több alkalommal is a konyha megszüntetésére. Tudja ezt mindenki. Azon se lepődik meg ember ebben a faluban, hogy 180 fokot fordultál mint a szélkakas. Nem egyszer, több témában is. Most nem akarod a konyha jobbítását vállalkozás által.
Ezt sokan nem értik. Nem is tudod megmagyarázni.

 © GiK2015. márc. 30. 07:47 | Válasz | #5533 
Hát igen, itt megvan az az előny, hogy ami a nézőnek érdektelen, előre lehet lapozni, illetve egyes részeket vissza lehet "tekerni" és többször megnézni. Van bőven ismételni való!

 köbüki2015. márc. 30. 07:31 | Válasz | #5532 
Érdemes (tanulságos) végignézi (hallgatni). Élőben nézni szenvedés volt, ezért megvártam míg Karcsi felteszi.

 © GiK2015. márc. 29. 13:28 | Válasz | #5531 
A testületi ülés videói feltöltésre kerültek és megtekinthetők:
1. rész: 1-6 napirendi pontok itt
2. rész: 7 napirendtől az "Egyebek"-ig
Meg kell jegyeznem, hogy a Rétsági Televízió adása igen csapnivaló minőségű volt. A felvétel innen lett rögzítve. A második rész elején itt ott pár másodperces kimaradások is tapasztalhatók. Amennyiben sikerül egy jobb felvételhez hozzájutni kijavítom, vagy kicserélem.
Az ülés iratai itt megtekinthetők:
A napirend iratai ide kattintva elérhetők

 Kopaszka2015. márc. 29. 11:57 | Válasz | #5530 
Ez a Hegedűs elmehet a jó francba a kérdéseivel. Olyan kérdéseket tesz fel amelyekre a választ neki tudni kéne, hiszen az előző négy évben ő is képviselő volt, meg ha jól tudom a pénzügyi bizottságnak is tagja volt, most meg ugy csinál meg ugy kérdez, mintha a Marsról pottyant vóna ide polgármesternek oktoberben. Látod b@szkikám, most üt vissza, hogy szartál résztvenni a munkában és nem tejjesitetted a képviselői kötelességedet. Nem vagy képben, de nagyon nem, ez látszik frankón. Csak a duma megy. Azon is majd beszartam, amikor azt mondta, hogy a Pápai úr,a Volántól 31-én 9 órára jelenik meg nála, aztat nem tette hozzá, hogy persze csak akkor, ha bebocsátást nyer a királyi birodalmába. Kész röhej ennek az embernek a nagyképü viselkedése.

 mozinéző2015. márc. 28. 13:11 | Válasz | #5529 
Nekem is elállt a szavam amiket láttam hallottam. Két témakört ajánlok figyelmükbe hölgyeim és uraim.
Elsőnek fel tűnt dicső Feriként még mindig a nagy atya Úristennek képzeli magát. Ilyenekt szó be: 'A jegyzőm' és hasonló. Ferike! nem mondták még eleget, hogy nem te vagy a király? Nem neked van Rétságod, de Rétságnak lennél polgármestere amennyiben a dolgodat tennéd. Megesküdtél, szolgálatot fogadtál nem hatalom megalománián nagyképűséget.

Nagy hanta le lett téve mennyi mindenkivel tárgyaltál. Emlékeztető egyről van. Fehéren feketével kiderül, milyen hantapalinta volt a városház felújítási téma. Kikerestem az emlékeztetőt a weblapon. No erre nem lennék büszke a te helyedben! Nagy pofára esés. Ilyen minden dolog amibe belenyúlsz. Ne felejtsük el feleslegesen kidobott pénz Ludányi havernak. Előre, engedély nélkül ami semmire jó csak. Akár dolgozott akár nem, nincs értelme.
Második a szeméttel kapcsolatos ügy. Mi van Ferike? Azt hitted itthagynak neked 200 milát aztán munka meg nincsen? Ne azt regéljed milyen munka lenne, hanem arról számoljál már be légyszives, mit intéztél el! Nem gondolod luxus havi félmiláért csak panaszkodni?

Ide tartozik 5527 beírás kérdése! Mi az hogy megint a laktanyába hordjátok a szemetet. Ki lett írva, hogy április 2-én jön a zsákokért a Zöldhid. Ki van fizetve ennek elszállítása a kukadíjban és a megvett zsákok díjába. Akkor miért lopják el a zöld Tojotások a zsákokat amihez nekik semmi közük nincsen. Aztán Ferike tudtával és engedélyével újra szeméthegyek lesznek a laktanyába? Még egyszer fizessen a város az adófizetők forintjából az elszállításért? Ezt nem hiszem el, hogy normális embernek meg lehet magyarázni erre mi szüksége van. Hacsak egy nem: Ferike ígérgeti városszerte majd ezt is elviteti, amazt is rendbe teteti. Így lett elhordatva amihez semmi köze.

Mi a jó fenének avatkozik bele amihez fingja nincs! Ha nem a Zöldhíd viszi, akkor nem pénzen vett zsákba rakom! Kérem vissza két zsák árát! Hol volt kihirdetve mikor milyen zöldelszállítás lesz? Egy kiírásra nem telik?

 Rizsa2015. márc. 28. 11:46 | Válasz | #5528 
Néztem a tegnapi ülést és nekem az jött le, hogy ez a testület tegnap is meg az eddigi elözö üléseken is minden normális dologban partner attól függetlenül, hogy a polgármester vagy bárki másvezeti elő a témát. Egyet tudok érteni azzal is, hogy a polgármester munkájának a megitélése nem attól függ, hogy mennyi a duma, hanem attól, hogy vannak e eredmények. Tegnap is sok volt a rizsa, csak úgy röpköttek a százmillák a polgi szájából nem létezö pályázatok kapcsán, de a város számára fontos dolgokban nincs haladás. Elhangzott: pl. nyilvános wc, buszváró, piac stb. Ezekkel kellene foglalkozni Hegedüsnek, nem a közmunkásokkal, meg a pénteki böjtel a menzán. Az meg egyenesen felháboritott, hogy volt képe azt mondani, hogy neki kell eltakaritani, megoldani a szart. Hát egy: ha jól tudom ő is képviselő volt az elözö ciklusban, aztán meg mutasson már egy települést pl. a megyében, ahol az elödök több mint kétszáz millió forintos tartalékot hagytak a kasszában. Kissebb legyen a mellény hapsikám üzenem nagydumás Ferkónknak, még nincs mire büszkének lenni.

 Szemétügyek!2015. márc. 28. 09:34 | Válasz | #5527 
Takarítottam a ház körül, meg az árokba. A zöld hulladékot a Sipos boltban a hulladék elszállítására alkalmas zsákokba tettem, én és a szomszédaim is. Tegnap reggel látom, hogy az önkormányzat zöld kisteherautója elvitte. Milyen alapon? Ez így jó, én örülök neki, meg a szomszédok is. Csak azt nem értem, hogy a kábel tv. hirdetésben az található, hogy a Zöldhíd április 2-án viszi el zöldhulladékot először, majd két hetenként. Kérdem én hol van Rétságon zöldhulladék lerakóhely, vagy ez is megy a laktanyába és utána a város pénzén vitetik el, vagy majd meggyullad és égetik. Ezek szerint ha a laktanyába landolt a szemét, úgy mint régen, akkor minek ez az álságosság. Utána meg a város és adófizetők pénzén lesz eltüntetve? Ahogy hallottam a testületi ülésen sok szemét van ott még, amit szintén nem értem miért van ott? A vállalkozó mikor valamit elvállal, annak azt is bele kell kalkulálni, hogy a keletkezett sittet szabályosan elhelyezi. Akkor még mindig a laktanya jelenti a szabályosságot? Utána meg megy a lamentálás az ülésen ki vigye el. Aki a pénzét megkapta az már biztos nem viteti el. Jó lenne ha nem néznének már bennünket városlakókat egészen hülyének, ha a vállalkozó megkapta a pénzt azt most kell felszólítani? Ne már, hogy kaphatta meg ha nem teljesítette a kötelességét? Itt valami nem kerek?

 MaMár2015. márc. 14. 17:09 | Válasz | #5526 
Ha ugyanígy mások is elgondolkodnak az Ipari Parkról akkor elértem acélom.
Tisztelettel: Makkai Márton

 gyáravató2015. márc. 13. 22:21 | Válasz | #5525 
A város vezetősége felelős emberekből áll ezt ki lehet jelenteni. Már ha kedves MaMár a testületi tagok többségéhez besorolható emberkékre gondoltál. Ők eddig is mindent meg tettek. A befolyt pénzből a jelentős felújítás mellett a megtakarítás az érdemük.
Amennyiben a jelen polgármesterre is gondolsz nem hinném, hogy partner lehet az üzemekkel való tárgyalásban. Jobb ha be se próbálkozik mert ott egészen biztosan tudják, ő és az akkori jegyző haverja találták ki az adóemelést. A választók lehetnek feledékenyek, de az üzemek nem felejtenek, mert szépen meg lettek sarcolva pár millióval. Ferike nem rúg labdába. Jobb ha nem is próbálkozik csak rontana a helyzeten.
Különben is egy olyan embernek milyen hírneve van aki egy gyáravatóra a sok meghívott öltönyös ember között helyi polgármester létére megjelenik farmerben és kockás ingben. Szégyen volt a városra amikor megláttam a képeket a honlapon.
Jobb tisztán látni amikor a városvezetésről beszélünk, hogy mikor konkrétan kit, vagy kiket értünk alatta. Sajnos nem egységes a kép.

 MaMár2015. márc. 13. 20:16 | Válasz | #5524 
Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy én sem a kollektív imától várom a földi Paradicsom rétsági megvalósulását. Éppen az általad említett tények miatt hívtam fel a figyelmet az Ipari Park fontosságára. A gazdaság állandóan változik, cégek jönnek-mennek, születnek-megszűnnek, más települések is létesítenek ipari parkokat, változnak a gazdasági, adózási feltételek. Mi sem ülhetünk a babérjainkon, állandóan figyelemmel kell kísérnünk a fejleményeket, versenyképesnek kell lennünk. Jó kapcsolatokat kell fenntartanunk az Ipari Park cégeivel és kedvező feltételeket biztosítani nekik. Amit látszólag elveszítünk a magasabb adókról, építményadóról való lemondással azt megnyerhetjük a hosszú távon való gyümölcsöző együttműködéssel, józanabb mértékű, de biztosabb hosszútávú adóbevételekkel. Magyarul: nem hagynak faképnél bennünket hirtelen egy jobb feltételekkel kecsegtető ajánlatért. Messzemenőkig egyetértek abban is, hogy ezért bizony a város vezetése a felelős, de nem árt ha a polgárok is tisztán látnak ez ügyben, kapacitálva, hátszelet adva a vezetésnek a helyes döntések meghozatalában. Tényleg nem lenne jó, ha ez a jól felépített rendszer "egy tollvonás" miatt bukással végződne.
Rétságon megvannak a személyi feltételek, a felelősségvállalás, szakértelem és ambíció a jelenlegi helyzet fenntartására és lehetőség szerinti fejlesztésére.
Tisztelettel: Makkai Márton

 © GiK2015. márc. 13. 08:54 | Válasz | #5523 
Ez mind igaz, de azért a városi vezetés felelőssége és hozzáállása sem elhanyagolható. Mert valós tény, hogy az ipari park működése az első évtizedben áldozatot jelentett a városnak, és lemondást az akkori helyi adókról. A kedvezmények folyamatos kivezetésével - a letelepedést követő 10 év után - kezdtek a cégek adófizetővé válni. Tehát 2004-2006-ra fordult termőre az a fejlesztés, amit az elődök bevállaltak.
˙ ˙Igen ám, de a 2006-2010-es képviselő-testület olyan adópolitikát folytatott, ami csökkentette a városhoz folyó bevételeket. Mindez tényekkel és a számokkal bizonyítható, hiszen az ipari parkkal való jó gazdasági, helyi politikai kapcsolatok esetén már 2006-tól lehetett volna annyi plusz többlet, hogy ne legyen (mindent összeszámítva) 200 millió feletti hiány 2010-re! Mert hiszen bevétel akkor is volt, csak ez nem látszott meg a városon. (Mielőtt valakik más számokat emlegetné a hiánynak sok összetevője volt. Fejlesztési hitel, munkabér hitel, kifizetetlen számlák, vállalt kötelezettségek stb.)
˙ ˙Ami a lényeg. A 2006-2010 testület hozott egy helyi rendeletet, amely az ipari park cégeit a többihez képest aránytalanul nagy építményadóval sújtotta, mert ezzel plusz 20 millióval többet akartak beszedni. Ez a rendelet 2010-ig élt. A következménye az lett, hogy megromlott a viszony az ipari parkkal, és más adónemek bevétele csökkent lényeges mértékben. Ismerjük azokat a módszereket, ahol a több telephellyel, más városokban központtal rendelkező cégek hogyan osztják meg a helyi adó kötelezettségeiket. Értelemszerűen ott "fejezik be a gyártást" és számlázzák a készterméket, ahol kedvezőbb adózás van. Ez nem csalás, hiszen az ÁFA és egyéb adók az államnak ugyanúgy befolynak, helyi adó is valamelyik városnak. No ez a nem mindegy, hogy melyik városnak! De csak egy egyszerű példa. Az sem mindegy, hogy egy nagyobb gépjármű (pl. egy kamion), a cég melyik telephelyén van bejelentve, mert ezek gépjárműadója is igen tetemes. A rossz adópolitika riasztotta a cégeket, miközben a környékünkön több helyen ígértek "helyi adóparadicsomot". (Tolmács pl kisebb helyi adót állapított meg, nem volt ingatlanadója. Ennek hatására is létesült ott benzinkút és épül új üzem.) Több cég gondolkodott rajta, hogy "központját" és számlázási gazdasági irodáját ilyen telephelyekre helyezi át.
˙ ˙Mígnem a 2010-ben megválasztott testület első intézkedései között helyre tette az irreális és diszkriminatív adómértékeket. Ennek következtében ugyan lemondott kb 20 millió bevételről, de a példa mutatja, hogy sokkal többhöz jutott más adónemekből. Mert hát közben a kapcsolat is javult.
˙ ˙Tény tehát, hogy az ipari park ittléte megalapozza a város gazdasági feltételeit, sőt a többiekhez képest igazán jó feltételeket teremt olyannyira hogy az állam nemhogy nem ad, hanem elvesz 70 milliót más települések javára (adóerőképesség alapján akinek van attól elvesznek és kiosztják azoknak akiknek nincs bevétele.) De az is tény, hogy az üzemek ittléte nem jelent garanciát a tartósan magas bevételre! Rendkívül sok múlik a város hozzáállásán, a kapcsolatokon, az adórendszeren és egyáltalán a várospolitikán. Ezt semmiképpen nem szabad szem elől téveszteni!
˙ ˙Következtetéseket, lehetőségeket ki-ki vonja le maga. Röviden: egy hibás várospolitikával könnyen bukhat a város - egy tollvonással - akár 100 millió bevételt, de megfelelő vezetéssel ez a pénz itt maradhat!

 MaMár2015. márc. 13. 00:38 | Válasz | #5522 
Kissé még visszakanyarodva a költségvetés témájához egészen halkan felhívnám a Kedves Olvasó figyelmét egy fontos, figyelmen kívül semmiképp nem hagyható tényre. Rétság város polgárai összekulcsolt kezekkel hálaimát rebeghetnének a mindenható Ipari Park jótékony szellemének a jólétünket biztosító bőkezű adóbevételekért, amiből lehet osztogatni, vagy fosztogatni, de leginkább megbecsülve okosan a köz és a város érdekében felhasználni, mely adóbevételek lehetővé teszik szeretett kormányunknak a bőséges adóelvonást (mert gondoljuk meg jobb így mintha állami segélyekre szorulnánk). Meg nem sértve városunk tisztes adófizető vállakozóit és polgárait, de látni kell, hogy az adóbevételek derékhadát az Ipari Park adja és nem mindegy, hogy a költségvetés ezt és a többi adóbevételt elherdálja, vagy okosan, takarékosan, felelősen gazdálkodik vele, végig szem előtt tartva azt, hogy ha már bölcs előrelátással létrehozták, ugyanolyan bölcsen (a benne tevékenykedő cégekkel barátságban) meg is tartsuk magunknak és gyermekeinknek.
Tisztelettel: Makkai Márton

 kosututca2015. márc. 12. 17:11 | Válasz | #5521 
Nem kell ezen csodálkozni. Ez az alak más alkalmakkor is tett már rasszita bejelentéseket. Találtam erről cikket ezen a weblapon is.
http://www.retsag.net/onkorm/cikk0910.htm
Mer most beválasztották nem változott meg. A kisebbséggel parolázik, szavazatot szerez, a hátuk mögött meg ezt csinálja amik itten bizonyítva vannak tényekkel.

 Cigány2015. márc. 12. 16:41 | Válasz | #5520 
Az 5509-es hozzászolásomba leirt hirek igazak voltak, mostan látom a penzügyi jegyzökönyvet. Hegedüs ténleg aztat montta hogy ne aggyák oda tantermet mert jobb ha szemelött leszünk, meg még aztat is montta, hogy ottan bált is rendezünk. Aztat halottam, hogy ez a simlis meg aztat montta a Botos Jankonak meg a Jónás Palinak hogy ö azért nem szavaszta meg az ülésen mert ö a tantarmet akarta odaadni. A kurva életbe igy lehet hinni egy polgármesternek?

 nem zeti bohóc2015. márc. 11. 08:59 | Válasz | #5519 
talán a nemzeti bohócboltban kapható, vagy a para-lamentben, ott úgy tudom elég sok a bohóc.

 AranyÁSZok2015. márc. 09. 23:06 | Válasz | #5518 
Kösz Karesz a jegyzőkönyvet. Szűkszavú az tény. Legközelebb ha időd megengedné érdemes lenne hangfelvételt csinálni.
Ami a 26-28 oldalakon le van írva az tipikus esete a nem semminek. Ferikénk csak magyarázkodik. Ezt azért jobban illett volna az ülésen is elővezetni. Így megjátszotta a jófiúcskát. Lessz is aki elhiszi neki.
Egy helyen azt olvasom ""Készítettem egy beszámolót, de konkrét, elintézett dologról nem tudok beszámolni. Dolgoztam, tettem a dolgomat, de konkrétumot most nem látott az intézett ügyekben"". Ezt mondta bele a jegyző könyvbe két hónap után. Mert emlékezetem nem csal januárba se tett le semmit. Azért ehhez pofa kell. Két hónap alatt majdnem egy milát felmarékol közpénzből, szívja le az önkormányzatot és van képe ilyet írni! ""Konkrét intéznivalókról nem tudok beszámolni""! Akkor mi a jó fenének vagy te ott kispajtás? A semmit csinálni nem kell polgármesternek lenni. Ezt csináltad eleget képviselőként amikor nem tetted tiszteletedet az üléseken. Nem ezért választottak be téged. Más helyen ezért már fegyelmit osztanak a polgármesternek ha nem teljesíti a testületi határozmányt. Megkérdezem meddig tart még a testület birka türelme az itt felsorolt törvényen kívüliségek szankciózárára?

 © GiK2015. márc. 09. 20:13 | Válasz | #5517 
Sikerült beszerezni a PVB ülés jegyzőkönyvét. Tekintve hogy ez is közérdekű adat el is helyeztem ezen honlap megfelelő oldalán.
http://www.retsag.net/onkorm/pvb1505.pdf
˙ ˙A linkre kattintva megnyitható.
˙ ˙Elsőként előre kell bocsátani, hogy a jegyzőkönyv az elhangzottak lényegét tartalmazza, nem szószerinti. Ez a PVB ülésre különösen igaz, mert a viták hevét nemigen lehet belőle kiolvasni, de a lényeges megállapításokat igen. (Ezt írja elő a törvény)
˙ ˙Vannak benne igen érdekes dolgok. Érdemes belelapozni. Például a Cigány Kisebbségi Önkormányzat teremigény témakörhöz, vagy Egyebek előtt a polgármester kötelező beszámoló elmaradásáról szóló részhez.
˙ ˙Tervek szerint lesz egy elemző írás a testületi üléshez, és annak keretében ezen irat egyes részeihez is szolgálunk háttérinfókkal.

 © GiK2015. márc. 06. 18:07 | Válasz | #5516 
A bizottsági ülések jegyzőkönyve elvben nyilvános, bár a városi honlapra nem teszik fel. Ezt a legutóbbit megigényelem, és amikor fent lesz majd itt is jelzem. Még nem készült el, az ülést követő 15 napon belül készül el. Pár nap még van.

 © GiK2015. márc. 06. 14:12 | Válasz | #5515 
Kérem őrizzük meg az esemény méltóságát, még akkor is, ha az Rétság Városi Önkormányzat rendezvénye, de a képviselő-testülettel nem lett egyeztetve. Ebből következően vannak "nem szerencsés" elemei a rendezvénynek, de kérem ne legyünk nagyon ünneprontók. (például hogy 26 éve minden ilyen ünnepség 18 órakor kezdődik, most nem, de erről eddig nem volt előzetes tájékoztatás.) Az elemző értékelés ugyancsak a képviselőkre tartozik, amit minden bizonnyal meg is tesznek.

 Kérdező2015. márc. 06. 10:42 | Válasz | #5514 
Természetesen a Petőfi utcai közös láncszavalásra gondoltam, A nemzeti bohócsipkát egyébként nehéz beszerezni, ezért lenne jó, ha a helyszínen osztogatnák, de a csörgős változatot!

 Kérdező2015. márc. 06. 10:27 | Válasz | #5513 
Azt kérdezném Hegedűs Ferenc polgármestertől és kis csicskásától Varga Dávidkától, hogy vasárnap adnak-e a helyszínen bohócsipkákat vagy azt vinni kell?

 jkv2015. márc. 05. 20:28 | Válasz | #5512 
Csak az igazság és a tények kedvéért! Meg kell nézni a bizottsági ülésen készült jegyzőkönyvet, az nyilvános és benne van minden. Ki, mit mondott javasolt! passz! Girasek úr biztosan fel tudja tenni és olvashatjátok. Károly! Segíts tisztán látni!!! Köszönöm!

 irodalmár2015. márc. 05. 20:15 | Válasz | #5511 
Ki szaval?! Mit szaval?! Hol szaval?! Szerintem aki ezt kitalálta, biztos, hogy vagy nagyon beteg, vagy súlyos alkoholista! A harmadik verzió pedig az, hogy neeemmm nooorrrrmmmmáááálllliiissss!!!!!

 lóvé2015. márc. 05. 20:10 | Válasz | #5510 
Aki a költségvetést nem fogadta el az ne nagyon akarjon osztogatni, meg fosztogatni! Világos ugye!

 Cigány2015. márc. 05. 19:27 | Válasz | #5509 
Mit hallottam? A pénzügyis bizottsági ülésen az eredeti javaslat a középiskolába adott volna nekünk irodát, de a Hegedűs Ferenc aztat montta, hogy jobb ha szem elött leszünk, mert még ott képesek lennénk bált is rendezni legyünk inkáb a polgármesteri hivatalba, az ülés után meg aztat montta hogy azért nem szavaszta meg mert ő külön irodát akart adni nekünk. Eldobom az agyam!

 Frankó2015. márc. 05. 19:23 | Válasz | #5508 
Furcsa dolog, hogy Hegedűs Ferike, városunk polgármestere és a kis csicskása, a Varga Dávidka nem szavazták meg a város költségvetését. Ha rajtuk múlt volna, most nem lenne kötségvetés, melynek súlyos következményei lennének mindannyiunkra. Ami külön érdekes, hogy a polgármester Ferkó a saját maga által beterjesztett költségvetésre mondott nemet. Hát akkor mi a lóf@sznak terjesztette be, miért nem olyat vitt a testület elé, amelyikkel egyetért? Ha ezt nekem valaki meg tudja magyarázni, annak gratulálok! A kis csicskáson nem csodálkozom, azt se tudja miről van szó, ez jól látszik. Kárpótlásul majd elszavalja a Nemzeti Dalt a Petőfi utcában vasárnap. Nézem a plakátot, azt írják, hogy a városunk csatlakozott a Honvédelmi Minisztérium kezdeményezéséhez. Mi van? Ki a f@szom csatlakozott? Megkérdeztem képviselőket, egyik sem tudott róla. Akkor ez megint hegedűs magánakciója? Szerepeljen a kis csicskása Dávidka valahol?

 megáll-ó2015. márc. 04. 10:23 | Válasz | #5507 
Ne izguljatok. Nem lesz ebből a buszmegből semmi.
Ez csak afféle magamutogató ígérgetés, mint amit már megszokhattunk. Majd elmegyek az ÁSZhoz mert hullanak a csontok, majd szólok Hende miniszernek, lehozom a táncosokat, Beszélek Hajnis Ferivel egy forintért ideadja a területet. Mindenki tud ilyen bemondásokat, aminek aztán semmiféle érdemi folytatása nem lesz. Utána meg nagy csönd, az lesz.
Véleményem az, hogy a 2-es út mellett nem lehet megállítani 160 buszt a benzinkút körül két oldalon. Ha meg válogatás lenne, akkor mi értelme? Nincs erre hely se. Vagy megint azt akarják hogy oldalanként 6-7 busz álljon a csúcsidőszakban. Ebbe se az útfelügyelet nem megy bele. Véleményezem a VOLÁN se. Növeli a menetidőt és a balesetveszélyt. A kiépítés költségéről nem is beszélve, ami minimakalkula 15-30 milánál kezdődik. Ki fizetné és miből?
Egy másik dolog kérdése, hogy az egész pályaudvar helykiválasztás volt hibás. Aki elgondolta hova legyen megnézhette volna a benzinkúttal szembeni területet, ahol a kis körforgalom van. Ez ugyan el lett adva a CBA-nak, de nem épít. Másik se épít, de ez nem ide tartozó. Azért lett volna jobb ott mert a lakosság több mint 60 %-a ezen a területen lakik. Akár a lakótelep, a Szőlő, Takarék utca akár a Börzsönyi, Jászteleki felé lerövidült volna az út. Aki a központba siet annak se lenne hosszabb mint a jelenleg minél távolabbra tett új buszforduló. Gyarmat is kitette a pályaudvarát. Ez annyira nem lenne messze. ismétlem a lakosság nagyobb része lakik erre.
Amikor ez a téma volt Hegedűs miért nem szólt mint pénzügyi elnök? Csak kapkodtak, semmire nem volt idő. Gondolkodni se. Most már ez a hajó elment.
Nem hiszem hogy még egy megállót építeni Rétságon, de ígérgetni következmények nélkül mindent lehet.
Valahogy úgy látom ezt a kérdést, mint egy időszakban Katona Dr. mindig előadta, hogy ő milyen tárgyalásokat folytat a Volánokkal és a buszok a laktanyába be fognak menni. persze már majdnem el van intézve csak kevés egyeztetés kell. Hasonlókat hallottunk minden alkalomkor. Mi lett belőle? Látjuk. Nem hogy nem megy be, hanem a betegnek többet kell gyalogolni a dombra. Ilyenfélének vélem Hegedűs ígérgetéseit is. Annyira nem szegény hogy ne ígérjen. Csak valamit látnánk ami meg is valósul.

 fa szamár2015. márc. 04. 02:22 | Válasz | #5506 
Azért ezt a buszmegálló dolgot át kellene gondolni. Évekig kínlódtunk, hogy ne a 2. úton álljanak a buszok. Most, hogy sikerült a buszmegállót áthelyezni, 500 méterrel távolabb hozzuk létre ugyanazt a helyzetet?

 © GiK2015. márc. 03. 15:20 | Válasz | #5505 
A február 27-i képviselő-testületi ülés videói elérhetők a RétságNet Youtube csatornáján. + részben, ahogy a szünetekkel volt tagolva.
Az első rész ide kattintva megtekinthető
Az második rész ide kattintva megtekinthető
Az harmadik rész ide kattintva megtekinthető
A videók kiegészítésre kerültek Mezőfi Zoltán alpolgármesterrel a szünetben készült interjúval, az elfogadott költségvetés főbb jellemzőiről.
Mezőfi Zoltán interjú ide kattintva megtekinthető

 AranyÁSZok2015. márc. 03. 00:48 | Válasz | #5504 
Ferike! Végignéztem a videókat. Vártam mikor számolsz be mi lett az állami számvevősékhez tett bejelentéseddel. Tudod amikor nagy hanggal adtad a nagyot kinek szólsz és itt hullanak a csontok, és majd jól megvizsgálnak mindent mert minden szar ami eddig volt.
Nem tudom jól vagyok-e értesülve. A madarak azt csiripelik, hogy beadtad az ÁSZ-nak az igényt. Azok meg annak rendje és módja szerint leszarták a te igényedet. Igaz-e azt írták, nem foglalkoznak ilyen kérésekkel? Erről miért nem számoltál be. Szvsz ez kötelességed! Csak a csontokat emlegetni vagy bátor? Amikor meg elhajtanak a balfenékre akkor hallgatsz?
Ejnye ejnye! csak mások bőrére és hitelének rontására vagy bátor?

 Megkérdeztem2015. márc. 02. 20:18 | Válasz | #5503 
Én beszéltem a tolmácsi polgival,valóban beszéltek a hegével, de nem csak kifejezetten erről a lehetőségről! Ez csak egyik alternatíva volt, feldobták a labdát, várják az esetleges alternatívákatí!!!!

 Nehogymá!2015. márc. 02. 12:49 | Válasz | #5502 
nem értem-nek. Ne beszélj már hülyeségeket lemondani a polgármesternek! Minek? Az ellenzékinek nevezett képviselők úgy is megszavazzák, amit ő már előre elintézett, eldöntött. Hülye lenne, így minek? Ezek szerint nem vetted észre az ülésről készült videófelvételen, hogy ott hogy is voltak a dolgok?

 Kérdés2015. márc. 02. 11:52 | Válasz | #5501 
Azt szeretném megtudni mit történt? Az ezt megelőző testületi ülésen pl. dr. Szajbély meg Hegedűs polgármester úgy vitatkoztak mint két rossz óvodás gyerek. "Nincs ilyen!", "Van ilyen", többször egymásnak odamondogatva elég erélyes hangnemben. A végén a polgármester ütötte le úgymond a labdát, hogy "Van ilyen!". Igaz valamit súgott a mellette ülő jegyző neki. Én csak azt nem értem mi történt, hogy pár hét elteltével ilyen nagy az összhang most? Mi ennek az oka? Személy szerint én örülök a béke hangjának, de akkor is értetlenül állok ezen a nagy pálforduláson. Akkor most jó és törvénytisztelő polgármester Hegedűs Ferenc? Mi van a háttérben???

 döbbenve!2015. márc. 02. 11:11 | Válasz | #5500 
Hát én megnéztem ezt a videófelvételt. Valamit nem értek. A képviselő-testület úgymond ellenzési tábora dalolva megszavazta Ludányi Ákosnak azt amit meg se rendelt a képviselő-testület. Nem volt ejnye-bejnye. Ha hege bácsinak esze van a jövőben mindent így csinál, előre elintézi, utána meg a négy képviselő megszavazza, és helyesel, mert miért ne. Most olyan nagy volt az összeborulás, hogy csak pillogtam. Mire volt jó az a kekeckedés akkor az elején otóberbe, ha most már egymás szájából esznek.

 nem értem2015. márc. 02. 09:41 | Válasz | #5499 
Ez nem teljesen korrekt ám. Elhiszem a bizottságin való letolást a polgármesterre. Hallottam is róla. A tv néző lakosság azt hiheti milyen szép rendben vannak a dolgok. Minden törvény szerint halad. A polgármester intézkedik, lealkudja a szak értő árát, mindent bejelent az ő személyes varázsára mennyi dolgot intéz el és sorolhatnám. Teljes béke látványa fogad.
Aki a költség vetéséről a hosszú szöveg lényegét nem érzi át annak nem jött le egyetlen dolog se a polgármesteri tehetetlenségről.
Van ami nekem nagyon gyanús. Azt mondja valamelyik szak értőt aki előtte 220 ezerért csinált volna valamit lealkudta 70 ezerre. Plusz áfa. Hogy van ez polgármesterkém? Először nem a legjobb ajánlatot írtad le? Ha elfogadják, hova lett volna a pénz különbözete? Ez így nagyon mutyi és korrupt gyanús. Esetleg elfogadja a testület mert nem néz mögé, akkor 150 ezerrel átvágja a várost a nagy jótevő?
A végén be jelenti mit tárgyalt Tolmáccsal. Szépen ki színezi a történteket. A kérdés az hol van erről írás? Van róla levél váltás vagy emlékeztető? Mi lenne ha a testület tovább akarja vinni az ügyet, erre alapítva tárgyalni. Már azt is Hege dönti el miszerint úgyse fogadja el a testület az ajálatot? Majd kiderülne a szavazáskor. Ezt tényleg nem lehet elfogadni, de a tárgyalást tovább lehetne vinni. A szó elszál a papír meg marad.
Ezek a dolgok nagyon gyanúsak sok egyénnek.
Nincs olyan hogy a polgi valamit intézkedik majd a testület megszavazza mert kényszerhelyzet van. A munkát már engedély előtt elvégezték. Akor fizesse ki saját szakállára saját pénzből. Ne szabálytalanul köz pénzből. Nincs ilyen. Ha ezt beveszi a testület akkor ezt el fogja több alkalomkor is játszani ez az egyén. Meg is magyarázza hogy ő milyen nagyon intézkedik.
Így ne intézkedjen.
Itt az ideje venni a kalapját és lemondani. Gyengén muzsikál. A hasonló közvetítés elfedi ezt a gyenge muzsikát. Azt tünteti fel, milyen nagy az összeborulás, milyen rendben van minden, milyen helyzet magaslaton van a polgármester.

 © GiK2015. márc. 01. 18:03 | Válasz | #5498 
A február 27-i képviselő-testületi ülés videói elérhetők a RétságNet Youtube csatornáján. + részben, ahogy a szünetekkel volt tagolva.
Az első rész ide kattintva megtekinthető
Az második rész ide kattintva megtekinthető
Az harmadik rész ide kattintva megtekinthető

 Cigány2015. márc. 01. 14:44 | Válasz | #5497 
Fel vagyok háborodva! A kampányban kelletünk ferike, most meg az irodánkat sem szavasztad meg? Szép dolog mondhatom, igy leszarni minket. Még jo hogy azok négyen megszavaszták!

 Ajjaj2015. márc. 01. 14:41 | Válasz | #5496 
A testületi ülésen három dolog tünt fel a sok között. Az egyik, hogy a Hege bácsi polgármesteri programját jól kiherélték, egyik igérete sem lett elfogadva, ez bizony gáz polgármester bácsi!
A másik, hogy nem szép dolog, ha valaki nem mond vagy nem ír le igazat. A járási hivatal vezetője nem is tudott arról, hogy ő mit igért? Akkor hogy lehet nyilatkozni az ő nevében? Hogy lehet leirni olyat, amit nem is mondott? Kettőtök közül valaki nem mondott igazat! Ez nagy gáz!!
A harmadik, hogy sok napirendnél elhangzott, hogy a bizottság csak ezért vagy azért javasolja elfogadni ezt vagy azt, mert nem akarja hogy más igya meg a levét a polgármesteri mulasztásnak. Pl.előbb végeztetünk munkát, aztán jön az árajánlat, mint a Ludányi Ákosnál? Vagy a két hölgy úgy kezd dolgozni a Polgármesteri Hivatalban, hogy még a hivatalt vezető jegyző sem tud róla, megállaopodás meg sehol? Nagyon kesztyüs kézzel bántak a képviselők a polgármesterrel, bár azt hallottam, hogy a bizottsági ülésen azt mondták neki, hogy lejárt a türelmi idő! Várjuk a fejleményeket!

 Tévéző2015. márc. 01. 14:28 | Válasz | #5495 
Néztem a pénteki közvetítést és halálra röhögtem magam a Varga Dávid gyereken. Szerintem azt se tudja miért ül ott és azt se, hogy miröl is van szó. Kabaré, ahogy szavaz. Fingja nincs, adott esetben hogyan szavazzon,csak lesi a Hegedüst. Már mindenkinek fenn a keze, a Hegedűs meg még piszmog a papirjaival, a Dávidka meg csak nézi, nézi, lesi, hogy most mire is tegye fel a kezét. Aztán ahogy Hegedűs szavaz, ő is gyorsan ugyanarra szavazva emeli a kezét. Tudod te Dávidka, hogy mi a fenének ülsz ott? Önálló gondolatod az nincs? Vagy kérd meg a polgit, gyorsabban járjon a keze, mert igy nagyon röhejes vagy.

 Nahát2015. feb. 27. 18:32 | Válasz | #5494 
Ferike! Mi van itt az épületfelújításnál? Csak a havernak kell fizetni, de senki nem tud semmit? Előre megrendelted a testület nélkül, de semmi nem stimmel? A járási vezető is elmondta így nem lehet. Egyetlen dolgot amit te csinálsz nem tudsz beterjeszteni. Ez az egész ügy szégyen Rétságnak. De ahogy hallom akár 200 millióba is kerülhet.
Ne kezd el újra a szabálytalan költekezést mert ez nem vezet sehová és úgyse engedi meg a testület.

 Néző2015. feb. 27. 17:39 | Válasz | #5493 
Ferike. Mit tartasz te jogtalannak? A jogszabályt? Az adóelvonást nem a te pártodon lévő kormányzó szabta ilyen magasra? Ilyenkor miért nem mégy a nagy haverokhoz csükkentésért.
Ha jól emlékszem te dicsekedtél állmabácsi átvállalt 60 misi adóságot. Ezt 5 évről vállalta át évi 12 kürülivel. Most akkor mi van? Elvesz 70 misit, ahogy elhangzott a pénzügyi elnök előadásából. Egyik kezével ad egy kevese, másikkal jól elvon 70 misit.
Láttam csak néztél a szakvszerű előadáson. Fogalmad nem volt. Majd egyes sorokhoz hozzászólsz adtad le a nagyhalált. Mikor? Itt volt a lehetőség. Máskor már minek?
A polgármesteri igéreteid megbuktak. Az látszik nem te vagy a főnök, ellenben a bizottsági elnökök és tagok tudják a dolgukat. Nélkülük itt semmi nem lenne ez levehető a képernyőn. Nyugodtan le lehet mondani. Ezt erősen ajálom.

 ki a birka2015. feb. 26. 22:26 | Válasz | #5492 
Tudod kedves übü elég lesz megnézni pénteken a TV közvetítést az önkormányzatiról. Pontosan le lehet venni, ki az aki felkészül, aki képben van. Azt is ki a birka aki szabályt se ismer, nincs képben, belebeszél a felnőttek dolgába. No csak azt mondom, nézni, látni és észre is venni a valóságot nem bűn!!!

 übü2015. feb. 26. 19:39 | Válasz | #5491 
Az a baj, hogy szerény kisvárosunkban még mindig sok a bégető birka! De nem baj, mert a betegség az elmúlik!

 Lökött!2015. feb. 26. 18:36 | Válasz | #5490 
Honnan leszünk kirúgva mi akiknek nem tetszik hege bácsi? Az én főnökömnek ő nem parancsol, meg sokakénak se!

 tévedés2015. feb. 26. 17:47 | Válasz | #5489 
fid-sz! írkálhatsz te ide akármit, majd néz meg a holnapi közvetítést, hogy nagy hege király mire megy a két, esetleg három szavazatával a néggyel szembe! Majd meglátod mihez lesz joga, k.....lni, ahhoz! Meg vagyok érteve?

 szavazó2015. feb. 26. 17:03 | Válasz | #5488 
Te fid-ss te olyan zizi vagy mint a neved. Nem lehet megérteni? A képviselőket is a nép választotta. Volt akit több szavazattal mint Hegét.
A a felállás kérlekszépen, hogy a polgármester ha nem tud a testülettel együtt működni, akkor neki annyi. A testület a főnöke. Az hozhat döntést. Ő jelenthet és végrehajthat. Akár tetszik ez neked akár nem. A testület jól teszi a dolgát. remélem nem is dőlnek be ennek a hatalommániás tökfejnek.

 fid-sz2015. feb. 26. 16:41 | Válasz | #5487 
Akkor is Hege bácsi a főnök. Hiába irkálgat ide egy szakértő. Igaz lenne az írása nem kellakkor polgit választani. Ő a főnök és kész. Ezen nincs vita. Neki van joga mindenhez. Akinek nem tetszik ki lesz rúgva. Meg vagyok értve.

 Jurátus2015. feb. 26. 16:05 | Válasz | #5486 
A lakosság körében valóban tévesen túlzó értelmezések tapasztalhatók a polgármester funkcióját és jogkörét illetően.
A polgármester feladatait és határkörét a 2011 CLXXXIX. törvény szabályozza, aminek címe: Magyarország helyi önkormányzatairól.
Lényegében az a helyzet, hogy néhány más törvényekben is rögzített speciális feladatok kivételével - ilyen például a védelmi feladatok - a jogkörét a képviselő-testülettel összehangoltan, a testületi határozatokon keresztül gyakorolja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a polgármester az ügyek többségében előterjeszti javaslatát, és azt a képviselő-testület általában megszavazza, akkor lesz végrehajtható. Amennyiben a felvetések jók, vagy biztos többséget tud maga mögött a vezető, vagy a javaslat. Amennyiben nincs egy javaslatnak többsége, akkor hiába terjesztette elő a polgármester, az nem végrehajtható.
A polgármesteri hivatal tekintetében a polgármester a jegyzőn keresztül irányítja a hivatal munkáját, és ellenőrzi a testületi döntések végrehajtását. A hivatal dolgozóinak munkáltatói feladatait a jegyző látja el. E tekintetben tehát a polgármesternek nincs közvetlen utasítási lehetősége. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a napi munka során nem kérheti az ügyvitelt ellátó munkatársat egy-egy levél megírására, vagy fax küldésére, stb. De a munkáltatással kapcsolatos feladatok a jegyzőt illetik meg. Aki a nagyobb hivatalokban az osztály, vagy csoportvezetőkön keresztül irányítja és ellenőrzi a hivatal munkatársainak munkáját.
Az intézmények tekintetében a jogkörök a képviselő-testületet illetik meg. Az intézményvezetők tekintetében az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása tartozik a polgármesterre. Például a szabadságok kiadása, stb. De a munkafeladatokat a testület határozza meg a munkatervek, pedagógiai, stb tervek jóváhagyásával, a testület biztosítja a költségvetést és az intézmények vezetői önálló jogkörükben eljárva vezetik az intézményt.
Ezek és a törvény alapján alapján kijelenthető, hogy a város életével kapcsolatos fontos döntések, a képviselő-testületet illetik meg. A polgármester lehetősége a testület számára elfogadható javaslatot előterjeszteni, és ezáltal - megszavazása esetén - megvalósítani.
Amennyiben javaslataihoz nem tud többséget szerezni, ilyen döntés hiányában nem adhat közvetlen utasítást vagyonnal való gazdálkodás, személyi kérdések, intézményirányítási feladatok tekintetében.

 tévedés2015. feb. 26. 13:54 | Válasz | #5485 
Tévedés kispajtás, mert hiába ígér bármit hege bácsi, ha a hét képviselőből négy más szavaz meg, akkor az ő ígérgetése egy nagy nulla! Nem az lesz amit a kiskirály mond elhiheted!

 fid-sz2015. feb. 26. 10:40 | Válasz | #5484 
Le lehet nyugodni a picsába! Hege bácsit polgármesternek választották a szavazók. Ő parancsol mindenkinek. Akinek nem teszik ki lesz rúgva. Ez a fajta irkállás tök kulizás. Nem érdekli azt elhiheted. Nem a szabályok érdeklik. Rétságnak akar intézkedni. Amit megmond az meg van mondva.

 hitel2015. feb. 12. 08:50 | Válasz | #5483 
Nem lehet igaz, hogy ez a Hegedűs ennyire nem tartja tiszteletben a törvényeket.
Én egy szomszédos kis faluban dolgozok hivatalban. Sok itt a szegény ember. Jöttek is a polgármesterhez meg a jegyzőhöz. Kaptak is pénzt! A SAJÁTJUKBÓL adtak aki meg volt szorulva. Volt olyan hónap, amikor negyed fizetésük kölcsönbe volt szegény embereknél. Mindig rendesen megadták.
Ezeknek a vezetőknek nem volt több állásuk és félmilliós fizetésük. Főképpen nem hirdették magukról, micsoda jótevők.
Ferikének is csak azt ajánlom, ha jótékonykodni akar, tegye a saját pénzéből. Ne pedig törvénytelenül, szabálytalanul, hűtlen kezeléssel a közös kasszából.

 némaság2015. feb. 05. 09:21 | Válasz | #5482 
bali! csak 17 leütésre telt? miért nem zajongatsz!

 bali2015. feb. 04. 17:20 | Válasz | #5480 
Nagy a csend !!!!

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:31 | Válasz | #5479 
Ha akartam se tudtam volna kérvényezni. Nem volt ez sehol kihirdetve. Kérdés miért urambátyám módra ment az ismeret terjesztése az igénylésről. Akinek megsúgták kapott aki rászorul de nem tud róla faggyon meg. Szerencsém eddig a nap kegyesen besötött ki szobám ablakán, rásegített a konvektorra. Spórolva csak kitartok tavaszig.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:29 | Válasz | #5478 
Én elég szűken éldegélek. Eszembe nem jött a társadalom kenyeréért kunyerálni. Kijövök abból ami jut. Aki rászorul kér nem ítélem el. Aki átveri a népet arra nem találok szavakat. Minden itteni lakost lop meg vele.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:28 | Válasz | #5477 
Mocskos egy dolog a szociális segélyes fát eladni. Akinek tudomása van róla tegyen bejelentést. Az illető fizesse vissza az árát. Hogy képzelte ezt el.

 © GiK2015. jan. 29. 18:20 | Válasz | #5476 
Tekintve, hogy az előzményekről, korábbi cikkek alapján, is itt lehetett vitatkozni, a szociális tűzifa-juttatással kapcsolatos riportunk számára is ezt a topicok jelöltük ki.
A cikk itt is elérhető

 MaMár2015. jan. 28. 03:21 | Válasz | #5475 
Az én "autóm" távirányítóra indul, de nem mozdul a nappaliból egy tapodtat sem, nem hogy 60 km/órás sebességgel, de 5-el sem. 15 éve nem autóztam Sződliget felé, de a távirányítós "autóm" elvitt Amerikáig, innen vettem a példát. Talán már kitaláltátok, hogy a távirányítós "autó" csak a tévém, de nagyszerűnek tartom, hogy közelebb is van (Sződligeten) jó példa. A jó példát pedig bárhonnan át lehet venni. Reméljük Rétságon is lesz ilyen technika. Csak azt tudom mondani: Hajrá! (vagy: Let's go!)
Tisztelettel: Makkai Márton.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-