Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 Cigányma 14:44 | Válasz | #5497 
Fel vagyok háborodva! A kampányban kelletünk ferike, most meg az irodánkat sem szavasztad meg? Szép dolog mondhatom, igy leszarni minket. Még jo hogy azok négyen megszavaszták!

 Ajjajma 14:41 | Válasz | #5496 
A testületi ülésen három dolog tünt fel a sok között. Az egyik, hogy a Hege bácsi polgármesteri programját jól kiherélték, egyik igérete sem lett elfogadva, ez bizony gáz polgármester bácsi!
A másik, hogy nem szép dolog, ha valaki nem mond vagy nem ír le igazat. A járási hivatal vezetője nem is tudott arról, hogy ő mit igért? Akkor hogy lehet nyilatkozni az ő nevében? Hogy lehet leirni olyat, amit nem is mondott? Kettőtök közül valaki nem mondott igazat! Ez nagy gáz!!
A harmadik, hogy sok napirendnél elhangzott, hogy a bizottság csak ezért vagy azért javasolja elfogadni ezt vagy azt, mert nem akarja hogy más igya meg a levét a polgármesteri mulasztásnak. Pl.előbb végeztetünk munkát, aztán jön az árajánlat, mint a Ludányi Ákosnál? Vagy a két hölgy úgy kezd dolgozni a Polgármesteri Hivatalban, hogy még a hivatalt vezető jegyző sem tud róla, megállaopodás meg sehol? Nagyon kesztyüs kézzel bántak a képviselők a polgármesterrel, bár azt hallottam, hogy a bizottsági ülésen azt mondták neki, hogy lejárt a türelmi idő! Várjuk a fejleményeket!

 Tévézőma 14:28 | Válasz | #5495 
Néztem a pénteki közvetítést és halálra röhögtem magam a Varga Dávid gyereken. Szerintem azt se tudja miért ül ott és azt se, hogy miröl is van szó. Kabaré, ahogy szavaz. Fingja nincs, adott esetben hogyan szavazzon,csak lesi a Hegedüst. Már mindenkinek fenn a keze, a Hegedűs meg még piszmog a papirjaival, a Dávidka meg csak nézi, nézi, lesi, hogy most mire is tegye fel a kezét. Aztán ahogy Hegedűs szavaz, ő is gyorsan ugyanarra szavazva emeli a kezét. Tudod te Dávidka, hogy mi a fenének ülsz ott? Önálló gondolatod az nincs? Vagy kérd meg a polgit, gyorsabban járjon a keze, mert igy nagyon röhejes vagy.

 Nahát2015. feb. 27. 18:32 | Válasz | #5494 
Ferike! Mi van itt az épületfelújításnál? Csak a havernak kell fizetni, de senki nem tud semmit? Előre megrendelted a testület nélkül, de semmi nem stimmel? A járási vezető is elmondta így nem lehet. Egyetlen dolgot amit te csinálsz nem tudsz beterjeszteni. Ez az egész ügy szégyen Rétságnak. De ahogy hallom akár 200 millióba is kerülhet.
Ne kezd el újra a szabálytalan költekezést mert ez nem vezet sehová és úgyse engedi meg a testület.

 Néző2015. feb. 27. 17:39 | Válasz | #5493 
Ferike. Mit tartasz te jogtalannak? A jogszabályt? Az adóelvonást nem a te pártodon lévő kormányzó szabta ilyen magasra? Ilyenkor miért nem mégy a nagy haverokhoz csükkentésért.
Ha jól emlékszem te dicsekedtél állmabácsi átvállalt 60 misi adóságot. Ezt 5 évről vállalta át évi 12 kürülivel. Most akkor mi van? Elvesz 70 misit, ahogy elhangzott a pénzügyi elnök előadásából. Egyik kezével ad egy kevese, másikkal jól elvon 70 misit.
Láttam csak néztél a szakvszerű előadáson. Fogalmad nem volt. Majd egyes sorokhoz hozzászólsz adtad le a nagyhalált. Mikor? Itt volt a lehetőség. Máskor már minek?
A polgármesteri igéreteid megbuktak. Az látszik nem te vagy a főnök, ellenben a bizottsági elnökök és tagok tudják a dolgukat. Nélkülük itt semmi nem lenne ez levehető a képernyőn. Nyugodtan le lehet mondani. Ezt erősen ajálom.

 ki a birka2015. feb. 26. 22:26 | Válasz | #5492 
Tudod kedves übü elég lesz megnézni pénteken a TV közvetítést az önkormányzatiról. Pontosan le lehet venni, ki az aki felkészül, aki képben van. Azt is ki a birka aki szabályt se ismer, nincs képben, belebeszél a felnőttek dolgába. No csak azt mondom, nézni, látni és észre is venni a valóságot nem bűn!!!

 übü2015. feb. 26. 19:39 | Válasz | #5491 
Az a baj, hogy szerény kisvárosunkban még mindig sok a bégető birka! De nem baj, mert a betegség az elmúlik!

 Lökött!2015. feb. 26. 18:36 | Válasz | #5490 
Honnan leszünk kirúgva mi akiknek nem tetszik hege bácsi? Az én főnökömnek ő nem parancsol, meg sokakénak se!

 tévedés2015. feb. 26. 17:47 | Válasz | #5489 
fid-sz! írkálhatsz te ide akármit, majd néz meg a holnapi közvetítést, hogy nagy hege király mire megy a két, esetleg három szavazatával a néggyel szembe! Majd meglátod mihez lesz joga, k.....lni, ahhoz! Meg vagyok érteve?

 szavazó2015. feb. 26. 17:03 | Válasz | #5488 
Te fid-ss te olyan zizi vagy mint a neved. Nem lehet megérteni? A képviselőket is a nép választotta. Volt akit több szavazattal mint Hegét.
A a felállás kérlekszépen, hogy a polgármester ha nem tud a testülettel együtt működni, akkor neki annyi. A testület a főnöke. Az hozhat döntést. Ő jelenthet és végrehajthat. Akár tetszik ez neked akár nem. A testület jól teszi a dolgát. remélem nem is dőlnek be ennek a hatalommániás tökfejnek.

 fid-sz2015. feb. 26. 16:41 | Válasz | #5487 
Akkor is Hege bácsi a főnök. Hiába irkálgat ide egy szakértő. Igaz lenne az írása nem kellakkor polgit választani. Ő a főnök és kész. Ezen nincs vita. Neki van joga mindenhez. Akinek nem tetszik ki lesz rúgva. Meg vagyok értve.

 Jurátus2015. feb. 26. 16:05 | Válasz | #5486 
A lakosság körében valóban tévesen túlzó értelmezések tapasztalhatók a polgármester funkcióját és jogkörét illetően.
A polgármester feladatait és határkörét a 2011 CLXXXIX. törvény szabályozza, aminek címe: Magyarország helyi önkormányzatairól.
Lényegében az a helyzet, hogy néhány más törvényekben is rögzített speciális feladatok kivételével - ilyen például a védelmi feladatok - a jogkörét a képviselő-testülettel összehangoltan, a testületi határozatokon keresztül gyakorolja. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a polgármester az ügyek többségében előterjeszti javaslatát, és azt a képviselő-testület általában megszavazza, akkor lesz végrehajtható. Amennyiben a felvetések jók, vagy biztos többséget tud maga mögött a vezető, vagy a javaslat. Amennyiben nincs egy javaslatnak többsége, akkor hiába terjesztette elő a polgármester, az nem végrehajtható.
A polgármesteri hivatal tekintetében a polgármester a jegyzőn keresztül irányítja a hivatal munkáját, és ellenőrzi a testületi döntések végrehajtását. A hivatal dolgozóinak munkáltatói feladatait a jegyző látja el. E tekintetben tehát a polgármesternek nincs közvetlen utasítási lehetősége. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a napi munka során nem kérheti az ügyvitelt ellátó munkatársat egy-egy levél megírására, vagy fax küldésére, stb. De a munkáltatással kapcsolatos feladatok a jegyzőt illetik meg. Aki a nagyobb hivatalokban az osztály, vagy csoportvezetőkön keresztül irányítja és ellenőrzi a hivatal munkatársainak munkáját.
Az intézmények tekintetében a jogkörök a képviselő-testületet illetik meg. Az intézményvezetők tekintetében az egyéb munkáltatói jogok gyakorlása tartozik a polgármesterre. Például a szabadságok kiadása, stb. De a munkafeladatokat a testület határozza meg a munkatervek, pedagógiai, stb tervek jóváhagyásával, a testület biztosítja a költségvetést és az intézmények vezetői önálló jogkörükben eljárva vezetik az intézményt.
Ezek és a törvény alapján alapján kijelenthető, hogy a város életével kapcsolatos fontos döntések, a képviselő-testületet illetik meg. A polgármester lehetősége a testület számára elfogadható javaslatot előterjeszteni, és ezáltal - megszavazása esetén - megvalósítani.
Amennyiben javaslataihoz nem tud többséget szerezni, ilyen döntés hiányában nem adhat közvetlen utasítást vagyonnal való gazdálkodás, személyi kérdések, intézményirányítási feladatok tekintetében.

 tévedés2015. feb. 26. 13:54 | Válasz | #5485 
Tévedés kispajtás, mert hiába ígér bármit hege bácsi, ha a hét képviselőből négy más szavaz meg, akkor az ő ígérgetése egy nagy nulla! Nem az lesz amit a kiskirály mond elhiheted!

 fid-sz2015. feb. 26. 10:40 | Válasz | #5484 
Le lehet nyugodni a picsába! Hege bácsit polgármesternek választották a szavazók. Ő parancsol mindenkinek. Akinek nem teszik ki lesz rúgva. Ez a fajta irkállás tök kulizás. Nem érdekli azt elhiheted. Nem a szabályok érdeklik. Rétságnak akar intézkedni. Amit megmond az meg van mondva.

 hitel2015. feb. 12. 08:50 | Válasz | #5483 
Nem lehet igaz, hogy ez a Hegedűs ennyire nem tartja tiszteletben a törvényeket.
Én egy szomszédos kis faluban dolgozok hivatalban. Sok itt a szegény ember. Jöttek is a polgármesterhez meg a jegyzőhöz. Kaptak is pénzt! A SAJÁTJUKBÓL adtak aki meg volt szorulva. Volt olyan hónap, amikor negyed fizetésük kölcsönbe volt szegény embereknél. Mindig rendesen megadták.
Ezeknek a vezetőknek nem volt több állásuk és félmilliós fizetésük. Főképpen nem hirdették magukról, micsoda jótevők.
Ferikének is csak azt ajánlom, ha jótékonykodni akar, tegye a saját pénzéből. Ne pedig törvénytelenül, szabálytalanul, hűtlen kezeléssel a közös kasszából.

 némaság2015. feb. 05. 09:21 | Válasz | #5482 
bali! csak 17 leütésre telt? miért nem zajongatsz!

 bali2015. feb. 04. 17:20 | Válasz | #5480 
Nagy a csend !!!!

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:31 | Válasz | #5479 
Ha akartam se tudtam volna kérvényezni. Nem volt ez sehol kihirdetve. Kérdés miért urambátyám módra ment az ismeret terjesztése az igénylésről. Akinek megsúgták kapott aki rászorul de nem tud róla faggyon meg. Szerencsém eddig a nap kegyesen besötött ki szobám ablakán, rásegített a konvektorra. Spórolva csak kitartok tavaszig.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:29 | Válasz | #5478 
Én elég szűken éldegélek. Eszembe nem jött a társadalom kenyeréért kunyerálni. Kijövök abból ami jut. Aki rászorul kér nem ítélem el. Aki átveri a népet arra nem találok szavakat. Minden itteni lakost lop meg vele.

 nappal fűtő2015. jan. 30. 09:28 | Válasz | #5477 
Mocskos egy dolog a szociális segélyes fát eladni. Akinek tudomása van róla tegyen bejelentést. Az illető fizesse vissza az árát. Hogy képzelte ezt el.

 © GiK2015. jan. 29. 18:20 | Válasz | #5476 
Tekintve, hogy az előzményekről, korábbi cikkek alapján, is itt lehetett vitatkozni, a szociális tűzifa-juttatással kapcsolatos riportunk számára is ezt a topicok jelöltük ki.
A cikk itt is elérhető

 MaMár2015. jan. 28. 03:21 | Válasz | #5475 
Az én "autóm" távirányítóra indul, de nem mozdul a nappaliból egy tapodtat sem, nem hogy 60 km/órás sebességgel, de 5-el sem. 15 éve nem autóztam Sződliget felé, de a távirányítós "autóm" elvitt Amerikáig, innen vettem a példát. Talán már kitaláltátok, hogy a távirányítós "autó" csak a tévém, de nagyszerűnek tartom, hogy közelebb is van (Sződligeten) jó példa. A jó példát pedig bárhonnan át lehet venni. Reméljük Rétságon is lesz ilyen technika. Csak azt tudom mondani: Hajrá! (vagy: Let's go!)
Tisztelettel: Makkai Márton.

 fa szamár2015. jan. 26. 11:06 | Válasz | #5474 
Bocsi pityu! Biztos csipás voltam!

 fa szamár2015. jan. 26. 11:04 | Válasz | #5473 
Ezért nem kell Amerikába menni, csak elindulni a 2. számú főúton dél felé. Sződligetnél, ha átléped a megengedett 60 km/órás sebességet akkor a gyalogátkelőhelynél pirosat kap, oszt jó napot.

 pityu2015. jan. 26. 08:41 | Válasz | #5472 
Értem Amerika. :) Eddig kell menni a példák miatt? Én csak Sződligetig megyek a régi 2-es en. az első lámpáig. tudod ott már évek óta így van. Köszönöm

 Tolya2015. jan. 25. 14:14 | Válasz | #5471 
Bocsika van! A lónak is 4 lába van mégse asztal. Főállású alpolgármestert akart ez mindenki tuggya. Nem jött be neki. Remélem a mostani akciója se jön be neki. A város pénzét ne osztogassa amiért neki kell dolgozni.
Még 1x bocsika!!!!!

 Totya2015. jan. 25. 12:00 | Válasz | #5470 
Ez a fószer nem érti meg hogy nem érdekel a kutyát se mit adott be a választóknak a kampányidőben. Akkor is figyelmeztették nem ígérhet olyat ami nem teljesíthető. Most akkor ne jöjjön azzal mit ígért polgármesteri programjába. Akkor rúg labdába ha egyeztet, ha a javaslat nem egyéni haszonhajtás, de törvényes alapokon van. A testületi tagokat meg tudja győzni akkor betarthatja a szavát. Már kezdi észrevenni nem ő a főnök. A szabályok rá is vonatkoznak. Ne pofázzon az ülésen oda nem való dolgokat.

Nálam az verte ki a biztit, amikor főállású polgármester akart aki helyette dolgozik. Most titkár urat akar, aki a levelezését elintézni. Remélem ezt komolyan mondta mert viccnek nagyon durva lenne. Felmarékol félmillós fizetést havonta és a leveleit nem tudja megválaszolni a számítógépen? Akkor monnyon le! Majd a város pénzén külön fizessenek neki csicskákat. Ezt felejtse el. Nem hülyék a képviselők hogy ezt megengedjék. De nem hülye a nép se hogy bevegye.

 speed2015. jan. 25. 09:47 | Válasz | #5469 
Szerintem. A táblára rá kell írni a radar kontrol szöveget és ábrázolva legyen egy kamera. Aki gyorsan hajt annak villogjon fel. Lámpa pirosítást jó 5letnek tartom. Itt túl közelre esik a villanyrendőr, ezért nem hiszem a helyben való bevezetést.

 MaMár2015. jan. 25. 03:21 | Válasz | #5468 
Piros lámpa
Televíziós riportműsorból tudom, hogy az Egyesült Államokban működik olyan forgalomfigyelő rendszer, amely a megengedett sebességet átlépő járművet érzékelve, az útjában következő közlekedési jelzőlámpát pirosra állítja. A riportban megszólaltatott rendőrségi vezető szerint a rendszer nagyon hatásosan működik. A legádázabb gyorshajtó is mérsékli a sebességét, ha sebesség túllépés miatt rögtön meg kell állnia. A tapasztalatok szerint a forgalom sebessége beáll a legmagasab, de még szabályos mértékre, ezzel az út áteresztő képessége a legjobban kihasználható teljes biztonság mellett. A január 23-i képviselő-testületi ülésen szó esett arról, hogy Rétságon a 2-es főút Balassagyarmat felől beérkező szakaszán felújítandó forgalomfigyelő elektronikus jelzőtáblát fel lehetne szerelni ilyen rendszerrel. Az amerikai tapasztalatok alapján mindenképpen hasznos lenne megtenni, mert sokkal nagyobb biztonságot nyújtana a gyalogátkelő környékén és az attól beljebb közlekedőknek. A forgalomlassító terelő a kisebb járműveket valóban lassítja, de a kamionok igencsak billegnek a kormánymozdulatra, és korábbi tragédiából tudjuk, hogy ha egy is elszabadul közülük, másodpercek alatt a városközpontban is okozhat balesetet. Véleményem szerint ha a jelzőtábla felvillantja a gyorshajtónak a sebességkorlátozó jelzést és ezen felül a jelzőlámpát is pirosra állítja, akkor jelentősen megnő a biztonságunk ezen a szakaszon, de még a város belsőbb részén is.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 bali2015. jan. 24. 18:54 | Válasz | #5467 
Jegyző úr nem biztos hogy jó ötlet az Iskola konyhát Vállalkozónak ki adni !!Ha Nagyorosziban még az a Vállalkozó aki 2010-ben Volt arra rengetek Panasz érkezett az Önkormányzathoz Volt hogy a munkabéreket nem fizette ki időbe volt hogy három hónapot késet De Volt olyan konyhája is hogy nem volt alapanyag és nem tudták a dolgozok hogy miből főzzenek a gyerekeknek Szerintem ezt jó meg kell Gondolni a Képviselő Testületnek és a Polgármesternek

 nemsemmi2015. jan. 24. 14:01 | Válasz | #5466 
Tipikus esete a nem semminek ahogy Ferike erölködik az elején. Ezt a Fábry sóba kellene mutogatni. Azt hittem Ernő Dr. előbb beszól neki. Birka türelme van az biztos.
Mi az hogy Ferike szabja meg mi a szabály. Nem ő szabja meg. "ilyen nincs" "Most majd lesz" "Nem lesz". Unalmas is lett volna az ülés hasonló dolgok nélkül. Ferike mindig gondokodik egy kis szórakozásról.
Köszönöm a feltöltést. Így megnézhettem, mert az internetes közvetítés úgy xar ahogy van. Akinek a dolga miért nem csinálja meg rendesre.?

 © GiK2015. jan. 24. 11:33 | Válasz | #5465 
A január 23-i képviselő-testületi ülés videója itt megkinthető:
http://youtu.be/-22iCR6cEak

 © GiK2015. jan. 23. 16:14 | Válasz | #5464 
Próbáltam szólni, minden telefon ki van kapcsolva. Remélhetőleg észreveszik és kijavítják a hibát. Legkésőbb szünetben. Érdemes néha visszalapozni.
Ha az vigasz, akkor felvétel alapján - mint eddig - rövidesen felkerül a retsag.net youtube csatornájára és megnézhető lesz.

 tv2015. jan. 23. 16:05 | Válasz | #5463 
nézni lehet csak hallgatni nem

 zemberek2015. jan. 23. 14:52 | Válasz | #5462 
Emberek!
16.00-tól kezdődik a Maped Show! Nézzétek!

 © GiK2015. jan. 22. 13:14 | Válasz | #5461 
Tisztelt Gamer!
˙ ˙Ha már a nevem szóba került, nem minden gúny nélkül, engedtessék meg nekem, hogy reagáljak. A testületi ülésekre való felkészülés kapcsán, néhány dolgot - a legnagyobb szerénység mellett - el kell mondani. Hivatkozhatnék a 2 szakmámra, legalább másik kettő profi gyakorlására papír nélkül, a három felsőfokú végzettségemre a több mint 20 éves intézményvezetői gyakorlatomra, a versenyszférában szakértőként végzett évtizedes tevékenységemre, vagy akár a 16 éves képviselő-testületi tapasztalatra. Ezek azért kellő alapot adnak arra, hogy az ember tudja - egykori képviselőként - mi miről szólhat. Tudhat okosan kérdezni, érvelni.
˙ ˙De mindez természetesen semmit nem ér, ha rutinból közelítettem volna egy-egy témához. Mert bizony a képviselői munka nem az ülés pár órájára szorítkozik. Az alább említett képviselőtársaimmal is bizony nagyon sokat készültünk az ülésekre, és hónap közben is igyekeztünk utánajárni az összefüggéseknek. Egy-egy ülés anyaga olykor elérte a 300 oldalt. Ezt nem csak elolvasni kellett, hanem utánanézni a kapcsolódó jogszabályoknak, esetleg érintett cégnek, hasonló témákat már tárgyalt városok határozatainak, és így tovább. Kétségtelen, hogy az utóbbi időszak technikai fejlődése sokat segített ebben, az interneten percek alatt rengeteg dolognak lehet utánanézni. Jómagam majd 20 éve vagyok rendszeres internethasználó, szinte a kezdetektől, amikor az országban elérhető volt a hálózat. Rengeteget segít, ha valaki tudja és akarja használni. Ezen túl számtalan konzultációt folytattam szakemberekkel, külső szakértőkkel, amikor bizonyos témában hozzá akartam szólni. Tudom, hogy képviselőtársaim is így tettek. Nem a levegőbe beszéltünk, az egészen biztos. Nem zárom ki, hogy néha téved az ember, de - összefoglalásul is csak azt lehet írni - a testületi munka alapja az alapos felkészülés, a helyi rendeletek, a vonatkozó jogszabályok (legalább a téma erejéig) ismerete, és az állandó tanulás, ismeretszerzés. Nem vagyok túl okos, de törekszem rá, hogy amiben megnyilatkozok, azt megalapozottan tegyem. Biztosan tudom így vannak ezzel egykori képviselő-társaim, és a jelenlegi képviselők is.
˙ ˙Azt nem minősíteném újra - benne van véleményem a cikkben - hogy amikor pl a PVB elnöke konkrét kérdés kapcsán azonnal az SzMSz (a testületi munka bibliája) konkrét paragrafusára hivatkozik, akkor a polgármester nem is tudja miről van szó, sőt megjegyzi, hogy az SzMSz csak arra jó, hogy "kiba**zonak a polgármesterrel". Talán ha elolvasná és alkalmazná, ha felkészülne az ülésekre, nem kerülne ilyen helyzetbe.
˙ ˙Tanulni nem szégyen, de elkerülhetetlen.

 kérdező2015. jan. 22. 12:11 | Válasz | #5460 
A polgi mit akar dolgozni, ha még a levelezésére is titkárt szeretne? Nem elegen dolgoznak már a hivatalban?

 Okoska2015. jan. 22. 11:31 | Válasz | #5459 
Jó az észrevételed pajtás!
Öregapámtól tanultam egy nép szólást ami azt ecseteli mi a különbség a tsz és a cirkusz között. A válasz egyszerű volt akkor a cirkuszban okos emberek hülyéskednek, a tsz-ben hülye emberek okoskodnak.
A hasonlatot le lehetne fordítani az előző ciklus és a mostani ciklus dolgaira.
Óriási különbség amikor tanult, több szakmában járatos emberek, sokéves vezetői és önkormányzat közgyűlési tapasztalattal szólnak valamihez, vagy amikor egy tájékozatlan ember erőlködik.
A nevezett embereket ismerem. Annyira legalább hogy a nevüket le tudjam írni.
Ezek az emberek nem értettek sok dologhoz, de megtették, hogy utána néztek a dolgok kérdésének. Ezt mindenki megteheti. Utána lehet járni, bele lehet tanulni, előre elolvasni a tartozó részeket.
A cikk írója se a levegőbe beszél. Ahol hivatkozás van rá lehet klikkelni bejön a jogi rész esetleg egyéb hivatkozás. Segít nekünk is eligazodni.
Csak Köszönet GiKnek a rétsági weblap működéséért és a részletes tájékoztatásárt.
Egy kicsit lehetne rövidebb ez tény. Értjük mi a helyzet.

 Gamer2015. jan. 22. 11:19 | Válasz | #5458 
Rosszul emlékezel. Volt ilyen 12 évvel ezelőtt. Felbiztatott tömeg zavarta az üléseket. Az ügy helyre lett téve, a polgármestert felszólították, hogy szabályosan vezesse az ülést és a hangoskodókat ne engedje. Az az érdekes a dolog kérdésében, hogy akkor is most is éppen a polgi biztathatta fel egyes embereket a rendbontásra. Itt Hegedűsnek kellett volna azonnal intézkedni. Netalán szóba tenni és figyelmeztetni azt a bunkó alakot.

 demokrata2015. jan. 22. 11:10 | Válasz | #5457 
Borzalmas gyengén és hamisan muzsikálnak az okoskodó négyesek, nem csoda, ha kifütyülték őket. Még ilyen se volt Rétságon, hogy kifütyüljenek valakiket...

 Gamer2015. jan. 22. 10:51 | Válasz | #5456 
Elolvastam a cikket. Mit mondjak nem rövid de sok igazság van benne. Most Hegedűs a fő okos. Eddig is voltak akik értettek mindenhez. Bulejka, Giracsek, DrSzájbély. Az a negy kérdés emberek, hogy egy okossal vagy egy okoskodóval bővült a csapat?

 tankos2015. jan. 20. 17:58 | Válasz | #5455 
Ezt a volt harkocsizók "golyóhézagállításnek" nevezték.

 favágók2015. jan. 20. 10:15 | Válasz | #5454 
Ki a fas*om találta ki a tamplomkert fák kivágását? Honnan vette az eszét. Az ilyennek a tökét kell legajjazni, nem a fákat. Az irat aláírója jótevő Ferikénk. Ilyen jót ne tegyen Rétsággal. Csak rombolni tud. Nem hiszem ez lenne a dolga.
A templomkerti fák kivágása közbotrány. Eszedbe ne jusson Ferike!

 teszegető2015. jan. 19. 17:40 | Válasz | #5453 
az emeszpé meg hangosan mongyogattya, hogy nemleszgázáremelés,

 lopo2015. jan. 19. 12:26 | Válasz | #5452 
Nem csak orszagosan helyben is lopkogya a fityesz a jobbik programjat.

 Hóember2015. jan. 16. 19:44 | Válasz | #5451 
Csengőbongó! teszem azt nincs hó, elolvadtam. Kimerem jelenteni mindenkinek, hogy itt nagyon félre vagy tájékozódva. Mit gondolsz rólam nem érdekel. Majd lesz véleményem akkor beírom. Elmondanám nincs kitől pénzt átvennem, nem is fogadnék el. nagy tévedésben vagy a személyemet illetően. Ennek a dolognak a kérdését már régebben is leírtam. Lesz hó, lesz hóember és lesz vélemény is. Netalán mással van bajod, akkor neki címezd. nem vagyok senki postása.

 csengő2015. jan. 16. 18:16 | Válasz | #5450 
Kedves Hóemberke! Teszem azt, nagyon csendben vagy. Ennyire érdektelen lettél a közügyek iránt, nem venném a szívemre!? Vagy neked is osztottak júdáspénzt, mint a mesefiúnak? Elnézést ha kicsit megmozgattam a szürkeállományodat.

 © GiK2014. dec. 30. 22:27 | Válasz | #5449 
Elnézést ha kicsit indulatosan válaszoltam.
˙ ˙Egyébként a honlapot az olvasók is szerkesztik. Úgy is hogy sok információt eljuttatnak hozzám, úgy is, hogy felhívják a figyelmet hibákra. Ezeket mindig örömmel vesszük, megköszönjük, és mielőbb kijavítjuk.
˙ ˙Magam is Boldog új évet kívánok mindenkinek, akik ezt az oldalt olvassák.

 miert2014. dec. 30. 21:28 | Válasz | #5448 
Huhu..nem bántásbòl kérdeztem Karcsi. Tényleg. Boldog új. Èvet !

 © GiK2014. dec. 29. 17:19 | Válasz | #5447 
A provokatív kérésre lehet ismét tényszerű választ adni.
˙ ˙Egyrészről tudomásul kell venni, hogy ez a portál egy magánember magánhonlapja, amit saját pénzéből és idejéből üzemeltet. Azokkal az adatokkal és információkkal, amihez hozzájut. Már arra is gondoltunk, hogy ezeket az oldalakat lezárjuk és marad a heti egy-két képes beszámoló. Erre van ugyanis kapacitás. Több olvasónk kért, hogy amennyire lehet, tartsuk meg és frissítsük az önkormányzati lapokat is, mert itt kap részletes információkat. Erre törekszünk, bár jelen körülmények között nem várható el, hogy azokat az infókat is hitelesen és pontosan feltüntessük, amit nem kapunk meg.
˙ ˙A bizottsági oldallal nem tudom mi a probléma? Azon az SzMSz-ben megszavazott személyek és bizottságok szerepelnek, sőt a Szavazatszámláló is fel van tüntetve, ami a városi honlapon nem is elérhető. Az igaz, hogy egyes böngészők igen lustán frissítenek, az oldalakat elsősorban a Cache akkumulátorban tárolt adatok szerint veszik elő, ami olykor megtévesztő. A frissítés gomb ez esetben is csodát tud tenni.

 miért2014. dec. 29. 13:23 | Válasz | #5445 
miért nincsenek kicserélve a bizottsági tagog itt az oldalakon??

 Hóember2014. dec. 28. 09:59 | Válasz | #5444 
Teszem azt esik a hó. Szerény véleményem szerint itt az ideje. Elmondanám itt mindenkinek lenne miről vitatkozni. Ünnep után nem olvadok el meg is írom véleményem.

 borz2014. dec. 22. 22:03 | Válasz | #5443 
Ez a pojáca polgármester a testületi ülésen a Kotroczó kérdésére, hogy a facebookon milyen gyár képét mutogatja egy másik manusszal, azt mondta, hogy azt nem is ő rakta fel, meg egyébként is érdeklődők vannak stb. stb. A fénykép meg a Hegedűs facebook oldalán van fenn, azzal a szöveggel , hogy hú de mennyi munkahelye lessz a rétságiaknak a fémmegmunkáló üzemben. Ezt nem is ő rakta fel - mondta, hát akkor ki a jó fene? Csak parasztvakitás ezek szerint ez is, mint általában a nagy dumája amit elereszt mindenhol? Ferike, vedd észre magad, ne hazudjál lépten nyomon!

 rétsági2014. dec. 21. 22:03 | Válasz | #5442 
Halász, én normális hangnemben ìrtam, elvárom tőled is. A kézművesek már összepakoltak, nyugodtan le lehetett ülni, többünknek sikerült bejutni, nem értem neked miért nem? Ha jövőre nem lesz halászlé, akkor valòszinüleg az nem fog tetszeni neked.

 Halász2014. dec. 21. 20:58 | Válasz | #5441 
Nagy tévedés kedves rétsági? Milyen rétsági aki ezt nem tudja. Egyszer volt még ha jól emlékszem 2009-ben. Akkor is bent a csarnokban. No ebből elege lett a népnek mert a kiosztott dolog minden volt csak nem halászlé. Ne kérdezd ki volt az a jótevő aki ezt is elintézte pedig akkor se kérte senki. De legalább le lehetett ülni asztalhoz.
Úgy tudom az illetékességgel rendelkezők átgondolták. Ez után nem volt ilyen. Hangulatban bent a csarnokban volt tea és különféle sütemény. Volt olyan, hogy kint fagyoskodtak a ködben az emberek, állítólag köszöntő is volt és ott osztottak teát, forralt bort kalácsot. Ez is meg lett szüntetve. Egyet értettem vele. Nem való egy városnak ilyen.
Arra meg semmi szükség, aki részt se vett a programon, csak jön csajkával feltankolni és elhúz. Ez minek. Akkor másnap rendezzenek ételosztást szegénységi alapon. Amúgy hogy lehetett volna már bemenni te nagy okos? Lötyögtetni körbe a szabadban a hajlékony tálat. Aztán ha bementél, nem volt asztal se szék erre kitéve. Az oldalterem jó lett volna ami a parkolóba nyílik, nem értem miért nem nyitották ki azt legalább. Hazugság! nem lehetett bemenni, mert kivitelezhetetlen. Ha valaki megpróbálta majd az árusok asztalára rakta volna a portékák közé a tálat? Gondolkozzál ember!

 Tévéző2014. dec. 21. 20:08 | Válasz | #5440 
Ebből a Hegedűs Ferikéből, mindenki Hegéjéből csak úgy dől a sok hazugság, a gátlástalan rosszindulat és az önfényezés. Elviselhetetlen természete van az biztos, ő a nagyokos, a mindent elintéző. Érdekes, hol volt ez az ember az elmult négy évben, amikor ha nem tévedek képviselő volt és kutyakötelessége lett volna a városért dolgozni, a sokszor melldöngetve hirdetett nagy kapcsolatatit kamatoztatni a városért? Akkor leszarta a várost, leszarta az embereket, leszart mindent, most meg jár a pofája hogy ez se jó, az se jó! Akkor miért nem szólt? Aztán meg gusztustalan volt ahogy a Mezőfit le akarta járatni a félmillával, szerencsére helyre lett rakva. Két őszinte szava volt egész este, mikor azt mondta, hogy "hülye vagyok". No ebben egyetértünk! Ezzel az emberrel nem lehet együttműködni, ez két hónap után szerintem már látható, egyszerüen alkalmatlan polgármesternek,alkalmatlan vezetésre, ez teljesen nyilvánvaló. Csak az indulatokat meg a feszültséget tudja gerjeszteni maga körül. Szellemi képességeiről meg ne is beszéljünk, az tragikus. És még van pofája másokat használhatatlannak minősiteni. Jó reggelt rétságiak, nem kezdtek esetleg felébredni? Biztos hogy jól döntöttetek?

 rétsági2014. dec. 21. 20:03 | Válasz | #5439 
Évekig volt kint halászlé, senkinek nem volt gondja vele. Amúgy be lehetett menni az aulába és ott elfogyasztani..én is úgy tettem.

 válaszoló2014. dec. 21. 19:42 | Válasz | #5438 
5436-nak: kérdésedre a válasz: Hegedűs Ferenc osztotta itt is főleg az észt, kis csicskása Varga Dávidka közreműködésével. Naon fasza lett ugye?

 nemsemmi2014. dec. 21. 15:40 | Válasz | #5437 
Ki volt az a barom aki kitalálta, hogy a szépen felújított művközpontból ki kell zavarni az embereket a szeles, sötét, koszos parkolóba ha meg akarják kínálni teával süteménnyel?
Nem lehetett valami nagy ész de szerintem nem is sok hasonló rendezvényen lehetett ott.

 nemhalaszle2014. dec. 21. 08:47 | Válasz | #5436 
Elmentem az ünnepségre. Eddig minden alkalommal elmentem. Most kár volt. Megalázzák az embereket az kinek ünnep?
Nem halászlét enni mentem. Nem bírom az ilyen népkonyhákat. Rendesen meg se lehet enni amit kimérnek. Azt lehet amit sokan csináltak elvinni ételhordóban. Ha a polgármester ingyenkonyhát, vagy ételosztást akar azt ne keverje az város ünnepével.
Előző években szépen ki lett csiszolgatva a rendezvény. Egybefogottabb lett. A műsor után az előtérben lehetett süteményt venni, teát inni, kellemesen elbeszélgetni. Kinek volt a nagy ötlete ezt megszüntetni. Nem volt ugyan fagy, de odakint nem ugyanaz. Se meghittség se beszélgetni nem lehet. De enni se. Majdnem ráborították a kabátomra az egyik leveses műcsajkát.
Ehhez nem lehet kellemes ünnepeket kívánni. Nem is kívántak. Szép célzás, hogy a díszkivilágítás ezen darabját le is vették a művelődési házrol. ha nem kell nekik miért nem tették más helyre.
A kézműves népművészeti várás nagyon jó volt. A műsor nagyon jó volt. A többi gagyi. Azt szeretném tudni kinek a nevén futott ez az egész?

 morgós2014. dec. 21. 08:35 | Válasz | #5435 
Kár volt elmenni az ünnepélyre tisztelt uram letegezték,meg sem tisztelték egy öltönnyel.Gondolom a halászlé meg a forralt bor is szar volt.Jól elb...ta a karácsonyát a polgármester

 ádám2014. dec. 20. 20:41 | Válasz | #5434 
Délután elmentem a karácsonyi ünnepségre megnézni az unokámat. A végén kijött a szinpadra az új polgármester és elkezdett beszélni. Először is egy ilyen ünnepségre valahogy fel is illene öltözni, nem egy ócska viseltes csikos pulóverbe mondani egy ünnepi köszöntőt. Másodszor ki hatalmazta fel ezt az embert, hogy mindenkit letegezzen. Kikérem magamnak, én nem őriztem együtt Dejtáron ezzel az egyénnel a libákat! Hogy jön egy ekkora bunkósághoz, voltak ott idősebb hölgyek is rajtam kívül, mit képzel ez az alak. Egyébként a testületi ülésen dicső polgármesterünk mint egy kocsis, úgy beszélt. Azt mondta, hogy az szmsz csak azért van, hogy "kibasszanak a polgármesterrel", a "városgondnoknak meg fingja sincs semmihez". Szégyen egy ilyen "városvezető". Menjen el birkapásztornak bár lehet , hogy annak se lenne jó, meert számolni se tud. Aztán a végén az az önfényezés, dicsekvés, hogy miket intézett ő el, és ezt csak Hegedüs Ferike tudja a környéken elintézni egyedül, hányingere van az embernek. Még szerencse, hogy leállitották. Az előző testület által megcsinált dolgok persze mind rosszak, minden szar, minden el van b@szva stb. Megkérdeztem, hogy ki fütyült egy-egy döntés után, azt mondták, hogy a Gál Gábor gyerek. Na ez meg otthon fütyörésszen inkább.

 © GiK2014. dec. 20. 15:03 | Válasz | #5433 
Felkerültek a testületi ülés videói a RetsagNet youtube csatornájára. 3 részben, az alábbi linkeken elérhető:
Az tanácsokás első része a szünetig.
A tanácskozás második része az első szünettől a másodikig
A tanácskozás 3 része a második szünet után történtek

 ühüm2014. dec. 20. 12:00 | Válasz | #5432 
Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen, az tanuljon belőle.

 nemtanár2014. dec. 20. 09:15 | Válasz | #5431 
Szomorú, hogy nem tudsz olyan hozzászólást írni ami ehhez a témához tartozik, hanem a helyesírási szabályt emlegetni! Mi köze ennek a helyesíráshoz? Ha te vagy a magyar helyesírási bajnok, akkor légy szíves tájékoztass minket is, mert szeretnénk rád büszke lenni! Igaz annak nem itt a helye! A múltkor is olyan ember gúnyolta a másikat, akinek a korábbi írásában ott volt a súlyos hiba, ami persze lehetett gépelési hiba is, de van egy közmondás, a söprögetésről!

 hehehe2014. dec. 20. 06:44 | Válasz | #5430 
A legújabb helyesírási szabályokat használod?

 bali2014. dec. 19. 21:39 | Válasz | #5429 
Szerintem teljesen mindegy hogy van e zakó a Polgármesteren!! Ez előtt a Képviselők ugyan ezt csinálták a Volt Polgármesterrel Ha vissza emlékszel Polgár!!Most meg olyan a volt Polgármester mint a pincsi kutya !!!

 ékszerész2014. dec. 19. 19:09 | Válasz | #5428 
Lehet szidni a polgármestert,beindult a müsor
Itteni rész moderálási elveket sért, ezért törölve.

 Polgár2014. dec. 19. 17:55 | Válasz | #5427 
Ez a Hegedűs nevű egyén mit erőlködik itt. Egy zakója nincs hogy megtisztelje a város legnagyobb fórumát? Miért nem szégyelli már el magát?
A bizottságelnök elmondta a bizottsági szavazást akkor miért erőlködik. Ott nem volt ott? Ott kellett lenni. A tv előtt akar népszerűsködni ellenben csak belezavarodik a sok hülyeségbe. Nagy ez a kabát Ferike! Eltolhatnád már a biciklit ha nem veszed le, hogy a testület a főnököd és nem fordítva.

 fa szamár2014. nov. 26. 09:43 | Válasz | #5426 
Fel kell kérni Gá Gá-t, hogy írja meg helyettünk a véleményeket. Az biztosan tetszeni fog a polgármester úrnak. Akár el is mondhatja neki, de szigorúan csak 18 és 06 óra között, mert napközben a "polgár úr" nagyon elfoglalt.

 szálka2014. nov. 25. 22:38 | Válasz | #5425 
Na, ez a gál gábor csak jobb ha csöndbe marad ami a fórumot illeti. Először nézzen körbe a saját háza táján, a rétsági levél hazug mocskolódásai sokkal jobban zavarják a tisztességes embereket. Senkiházi gáborkák az igazi szarkeverők!

 demokrata2014. nov. 25. 18:36 | Válasz | #5424 
Vége a választásoknak, a devizahiteles fidesz szavazóknak sem ezt ígérték, hogy 256 forinton váltják át a frankot! Szorul a hurok a hazug politikusok körül. Helyben a politikát el kellene felejteni és csak a város érdekében dolgozni. Nagyon kellene az összefogás, mert a kormányra immár a megválasztott polgármester SEM számíthat!!

 n/agybaj2014. nov. 25. 17:48 | Válasz | #5423 
Az a baj ebben a dolog kérdésében, ahogyan Hegedűs hozzá áll a kérdéshez. Fennhangon emlegeti, hogy ő meg nem nézi, nem ért hozzá, nem tudja hogy működik az internet. Ez egy magán embernél még elmegy, de egy polgármester hogyan mondhat be ilyet. Ma már minden munkakörhöz hozzá tartozik az internet. Ott írnak leveleket, ott lehet pályázatot beadni, ott lehet jogszabályokat megnézni és hagy ne soroljam. Ezzel a kijelentéssel azt is bevallja, hiába választották polgármesternek, ő a dolgát ezen kérdésekben nem akarja elvégezni. Ezzel az erővel mondhatná, hogy nem tud írni, valaki írja már le helyette, nem tud olvasni, olvassák fel neki, és sorolhatnám. Ki merem jelenteni nem lehet valaki polgármester digitális analfabétaként. Ha eddig nem használta hát mutassa már meg neki valaki, és használja arra amire való.
Rossz hírem van. Ennél már csak az a nagyobb baj, hogy valami olyanról nyilatkozik, amit nem is látott fogalma sincs. Olyanról jelenti ki nagy nyilvánosság előtt hogy megszüntetni kell, amit nem is látott. Nem szokatlan ettől az embertől az eddigiekben sem. Csak van egy nagy különbség hölgyeim és uraim! Eddig magánemberként megtehette, hogy nem lát nem hall de azért beszél. Polgármesterként ezt nem teheti meg. Minden internetezőt sért ezzel a hozzá állással nem csak azokat akik a fórumot használják. Ja kritika! Úgy vélem ez a kritika is teljesen jogos. Nem megszüntetni kell, hanem akire vonatkozik tanuljon belőle. Legalább annyit arról beszéljen aminek utána járt.

 MaMár2014. nov. 25. 16:48 | Válasz | #5422 
Megkaptuk a magunkét
Tisztelt fórumozó társak! Az önkormányzat november 21-i testületi ülésén megemlítették a fórumot. Nem kisebb személyek mint Gál Gábor volt képviselő, Mezőfi Zoltán alpolgármester és Hegedűs Ferenc polgármester. Bárcsak büszkén írhatnám e tényt, de sajnos nem tehetem. A lényeget a polgármester mondta ki: Rétságon meg kell szüntetni, hogy személyeket alaptalanul bántsanak az Interneten. Nem teljesen szó szerint idéztem, de az üzenet ez volt. Vajon miért alakult ki rossz vélemény a fórumról? Abban már mindannyian egyetértettünk korábban, hogy a fórum hasznos a vélemények ütköztetése céljából, itt bárki hozzászólhat a városban történtekhez. Megteheti őszintén, név nélkül, bántódás nem érheti. A különböző közszereplők megtudhatják mit is gondolnak róluk valójában az emberek. De itt van a kutya elásva! Néhányan visszaélnek a név nélküliséggel. Ha valakinek nem tetszik amit róla írnak, jogosan kifogásolja, ha a róla szóló vélemény valótlan, sértő, vagy trágár. A nem megfelelő hangnem miatt elvész a tartalom, a mocskolódás eltereli a figyelmet a mondanivalóról és íróját sem becsüli senki. Nemcsak saját véleményét, de a fórumot, az azon megjelent véleményeket teszi semmissé, tágabb értelemben a honlapot és vele együtt Rétságot is degradálja, (le)minősíti. Nem az a baj hogy kritizálunk, a negatív dolgokról beszélni kell, hogy megszabadulhassunk tőlük. De a negatív véleményt, kritikát is lehet és elvárható tisztességgel, művelt ember módjára előadni. A fórumozók többsége nehezményezi a nem megfelelő hangnemben megjelenő hozzászólásokat, ezért kérem ezek szerzőit, ügyeljenek rá hogyan fogalmaznak. Fórumunkat ország-világ előtt és önmagunk előtt tegyük tisztességessé, vállalhatóvá. Kritikáink, véleményeink, hozzászólásaink legyenek komolyak, elfogadhatóak, figyelemre méltóak és iránymutatóak azok számára is akikről szólnak és akik városunkat irányítják.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 eztmost hogy2014. nov. 24. 19:33 | Válasz | #5421 
Ez a kisbetűs gál minden választást megelőzően akkorát köszön, hogy a nagy parkoló visszhangzik. Kampányidőszakon kívül már visszaköszönni is derogál. No nem most derült ki, csak eddig nem leveleztem.

 demokrata2014. nov. 24. 17:46 | Válasz | #5420 
Vége a választásoknak, tehát el lehet mondani az igazságot, Lázár úr meg is tette a Parlamentben ma. Tehát, 2015-től az önkormányzati pályázati rendszer megszűnik, pályázni nem kell, nem lehet! Helyette a terveket nem teljesen kidolgozva be kell adni a minisztériumba, ahol majd eldöntik a programok alapján, ki és mennyit kap majd. Totális mutyi, és még a saját önkormányzatainak sincs biztosíték arra, hogy kap egyáltalán valamikor valamit! Gratulálok, a fideszes önkormányzatokba csak úgy dől majd a lé. Vagy nem!

 Jócikk2014. nov. 24. 09:58 | Válasz | #5419 
Jónak és tanulságosnak mondható írás. Nem tér ki azonban egy fontos tényezőre, ami itt Rétságon jellemző.
A pártjelöltként bejutott polgármesterrel szemben pártkötődés nélküli, a város érdekét vállaló független képviselők vannak többségben. Az is elgondolkodtató, hogy a cikkben leírt esetekben a polgármesterek felkészültek, ismerik a jogszabályokat, a gazdálkodást, a pályázatokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos módszereket műszaki alapokat, és a politikai pályát. Így lehet eligazodni a viszonyok közt.
Rétságon azonban egy alkalmatlan, felkészületlen, iskolázatlan embert juttattak vezető pozícióba. 8 általános+ipari iskola. Megjegyzendő ez törvényes, a polgármesteri tisztséghez nem kell iskolai végzettség csak szavazat.
Ezzel szemben a testületben minden tag diplomás, felkészült, a többség városvezetésben nagy tapasztalattal, jogi pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. Ugyanez a helyzet a jelölt bizottsági tagoknál is.
Ebben a verzióban az a variáció, mely szerint a polgármester hagyja a testületi tagokat, bizottságokat dolgozni, egy ilyen kisvárosban (kis polgármesteri hivatallal, kevés lakosságszámmal, 7 fős testülettel, tiszteletdíjas alpolgármesterrel) azt eredményezheti, hogy akkor a polgármester nem csinál semmit, engedi, hogy a javadalmazásban nem részesülő bizottsági tagok, illetve az övéhez képest tizedannyi tiszteletdíjat kapó képviselők dolgozzanak. Láttuk ezt a helyzetet korábban is. Most például az SZMSZ kidolgozásánál. Hegedűs polgármester nem volt képben, érdemi hozzászólása sem volt, nemhogy javaslata, vagy ellenvetése. Erőlködése volt egy státus beállításával kapcsolatban, de a testületi működés igencsak szigorú megszorításával, a jogkörök felosztásával kapcsolatban köpni-nyelni nem tudott. Valószínűleg fel sem fogta, hogy minden jogot elvett tőle az SZMSZ-ben a testület.
Ha így megy le az 5 év, akkor ugyan nagy bukfenc nem lesz, csak újra azok dolgoznak, akiknek ez nem dolga és akinek dolga lenne előmozdítani a város érdekét beletörődik, hogy semmit nem tud, ezért nem is akar tenni a nem kevés havi fizetés felvétele mellett. Még jó kifogása is arra miért nem teljesíti választási ígéreteit, amelyek egyébként törvényesen nem is valósíthatók meg. Rá lehet fogni, hogy a csodálatos vágyakkal szemben a testület a fékek szerepét töltik be. Erre is láttunk már példát. Semmiképpen nem szolgálja a város érdekét.
Egyet lehet javasolni. ha a polgármesternek nagy ez a kabát, nem tud felkészülten részt venni a munkában, akkor mondjon le, hagyja hogy a város érdekében más legyen ebben a pozícióban, aki tényleg dolgozni akar. Ezt a hírek szerint egyébként maga lebegtette be, amikor azzal is kampányolt a választások előtt, hogy amennyiben nem az ő csapata jut be, és nem lesz többsége még az esküt se teszi le, lemond. Hát többek véleménye szerint jobban is tette volna. Nem tudni ez a nyilatkozat igaz-e. Hegedűs Ferenc többször eresztett már el egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat, akár ez is igaz lehet. Csak mint ahogyan azt sem váltotta valóra, hogy kivonul Rétságról, ha ígérte ezt sem hajtotta végre. Kár!

 elfogulatlan2014. nov. 24. 08:04 | Válasz | #5418 
Nagyon tanulságos cikk
http://index.hu/belfold/2014/11/24/senki_nem_akar_tetenyi_eva_lenni/
http://index.hu/belfold/2014/11/24/senki_nem_akar_tetenyi_eva_lenni/

 © GiK2014. nov. 22. 10:56 | Válasz | #5417 
A sok hozzászólás között nehogy elvesszen, ezért újra kiteszem:
Az ülés első részének videója itt megnézhető:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához
Feltöltésre került, itt elérhető a második rész:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához

 zakó2014. nov. 22. 10:52 | Válasz | #5416 
A Gál (monitoringbizottság) Gábor mit képzel el? A lakosság minden napirendhez szóljon hozzá? Amikor ők voltak ezt miért nem vezette be? Akkor a lakossági fórumok se lettek meghirdetve és egy jó sokaságú képviselő-testületi ment le mutyiban. Nem is tudott róla senki, csak üléseztek.
Nagy lelemény volt akkora marhaságot is kitalálni, hogy a bizottságba miért nem minden képviselő javasolhat. Hát mert csak. Azért mert a bizottságnak nem az a dolga. De azért megkérdezném Gál (monitoringbizottság) Gábort, az ő idejükben ez a nagy lelemény miért nem tört benne felszínre? Példának okáért Jávorka javasolta volna a bizottságba Dr. Szájbélit, Majnik javasolta volna Giraseket, Kotroczóné javasolta volna Bulejkát. Egész biztos ezt megszavazták volna? Hát nem. Meg se kérdezték, nem pediglen a képviselők javaslata szerint figyelembe vettek volna valamit is. Teljesen az ő hold udvarukból mutyiztak be tagokat. Még a képviselők összeválogatása is necces volt. Ő beszél? Aztán mi lett az eredmény? Csődök sorozata. lemondások, kilépések sorozata.
Ebből az látszik hiába is volt Gál (monitoringbizottság) Gábor 4 évig képviselői tag semmit nem tanult az önkormányzati törvényből a demokratikusság működéséből. Amit elmondott arra igaz egy dakota köz mondás. Halgattál volna bölcs maradtál volna. A mondat második fele ugyan kétséges, de a csönd szebb lett volna amit bedumált. Jobb is hogy olyan szar volt a technikai készültség alig lehetett valamit kivenni belőle. Nem nagy kár érte a nagyothallókat.

 tuti2014. nov. 21. 22:52 | Válasz | #5415 
Tóth Mária megmondta a tutit. Kiosztotta Ferikét, hogy a polgármesternek nem az a dolga, hogy a közmunkások után koslasson. Ebben 100 százalékig igaza van. A jegyző is elmondta mi az eljárás. Akkor miért nem veszi tudomásul Ferike, hogy azzal kellene foglalkozni, ami a dolga?


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-