Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 istvan2015. okt. 01. 17:55 | Válasz | #5815 
Varga Pityu Istvan haha ez jo :) rosszul sejtetsz valamit a többiekkel. Na de mindegy is nem ez a lenyeg. Igen többé kevesbe egyetertek. Ám a lényegen nem valtosztat a dolog miszerint a bizottságok többségi resze maradt ugy mint 10-14ben. Ezert a kistelepulesunk mehet tovabb(ha akarjak) mivel a testület is javarészt maradt ugy ahogyan volt. Tehat a bizottságban es a testületnek megszavazzak amit kell. Itt a megvalósítási utak azok amik eltérnek egymástól. DE! ES MOST JOL JOL FOGYELJETEK MERT FORDULOPONT! A polgármester irnak es a Szalybeli úrnak volt egy nagybeszelgetese amire a Szalybeli doktor azt mondta hogy -nem szo szerint idézem de a lenyeg itt van-"remelem hogy a közös munka ebben a szellemben tud tovabb folyni" Nos kedves mindket oldalrol fujjolok akkor most mit mondtok? Ezt magyarázom mar miota csak nem mindenki fogja fel hogy KOMPROMISSZUM!!! Akkor most kit fogtok fujjolni? Mert valami biztosan nem lesz jo valakinek valami. ne fotelforradalmarkodj. Kelj fel járj tudd mé halld valakitöl! Gyözödj meg rola SK. Ezt teszem. Koszi.

 botvessző2015. okt. 01. 16:42 | Válasz | #5814 
Mindkét közmunkást azonnali hatállyal felfüggeszteni!

 lúzer2015. okt. 01. 16:02 | Válasz | #5813 
Ilyen hülye agyament kérdést. Magadtól találtad ki vagy súgott valaki! Az egy agysejteskéd rémülten kapaszkodik nagy tök üres fejedben.

 tálalós kérdés2015. okt. 01. 14:14 | Válasz | #5812 
a volt polgármesteretek, Zoltán miért csak tologatja a bringáját, miért nem ül rá?

 főnök-azki2015. okt. 01. 14:06 | Válasz | #5811 
Na ilyenkor merül fel a kérdés, ki is a főnöke a közmunkásoknak és ki felel ilyen esetekben. Vagy a fegyelmezetlenségből bekövetkezett súlyosabb esetekben.
A testületi ülés videóját nézve Hegedűs polgármester simán lenyilatkozta, hogy a 'közmunkásaimmal' elkezdjük a szöllő utca végének takarítását. Ha ennyire beleavatkozik a dolgokba, akkor a felelősség is az övé ilyen dolgok előfordulásának kérdésében.
Mikor kap ezekért fegyelmit, ha megengedi?

 sörös2015. okt. 01. 09:34 | Válasz | #5810 
Ma hallottam, hogy tegnap az egyik közmunkás, természetesen piásan majdnem megkéselte a szintén közmunkás társát. Az esetről készült valami meghallgatás is, tanúk is voltak, de érdembeli intézkedés állítólag nem történt, egy ejnye-bejnyével megúszta a delikvens. Mondják , hogy ez az ember rendszeresen iszik munka időben is. Aki törzsvendég a patak parti kocsmában az láthatta többször is, hogy a fűnyíró kabóca be volt állítva a tuják mellé, a gazdája meg nyugodtan szlopálgatott a hűvösben, egy előnye volt még ennek a szitunak, hogy nem fogyott a benzin. ilyen a takarékos üzemmód. Milyen ott a munka morál, ahol a közmunkás nyugodtan iszogat munkaidőben? Egyébként ez volt az a személy aki egy hónapja részegen, fűvágás közben begurult az árokba a Rózsavölgyi úton a sarki háznál, ahol munkaidőben a magán ház előtt vágta a füvet "teljesen szabályosan"!

 Realista2015. szept. 29. 16:36 | Válasz | #5809 
Kétkedő hozzászólásához csak annyit, hogy jónéhány rétsági választó fejében kellene bizony nagyon is egy teljes generálozás. Ezek egy része nagyon sötét és megvehető, másik részük elvakult pártbuzi, az eredmény a jelenlegi polgármester, meg kis Dávidkája. Amíg a fejekben ekkora a sötétség és ekkora az elvakultság, addig sajnos így történnek a dolgok kis városunkban. Egyetértek "netkedővel", meg kellett volna hagyni az előző polgit és a testületet na persze Hegedűs nélkül, aki semmit nem csinált az elmult négy évben. Az elözö testület és a polgi már jól összerázóttak az elmult években. Olvassátok el még egy párszor a választások elött megjelent, ha jól emlékszem "Mérleg" cimü Hangadót, abba faszányosan le vagyon irva, hogy honnan hová vezették azok a várost. Ezt nagy kár volt elba@ni feleim. Öt év alatt de sok minden fejlödhetet vóna tovább. Igy se reménytelen teljesen, de azért nem lessz egyszerü. Ilyen polgármesterrel és ilyen jegyzővel? Nahát ez a jegyzö? Ez púp a város hátán, aszondom huzzon haza ahonnan jött. Ugye többnevü Varga Pityu István te is eggyetértesz ezzel?!? Város rendes polgi és főállásu jegyzö nélkül? Mit akarunk akkor emberkék?

 netkedő2015. szept. 29. 11:51 | Válasz | #5808 
Tulajdonképpen Mi bajod a Zolikával? Nézzél szét a városon. Akárhogy nézzük az ő idejében lett Járóbeteg, tűzoltóság, buszudvar. Ő idejében lett fizetőssé az ipari park. Lett útépítés, városparkírozás, játszó terek, kisfocipálya. Minden nem jut eszembe.
Ezen túl más dolgokért kapott hideget-meleget. Azt is meg érdemelte. Most mire mondod tulajdonképpen az önfényezést? Alapja lenne, de inkább csendbe marad.

Kétkedő nem én vagyok. magam nevében tudom megadni milyen lenne a jó testület. Elég megnézni a legutóbbi önkormányzati videót. Hegedűs nulla. A generálozást ott kellene kezdeni akik a semmit csinálják nagy szorgalommal. Nézzed meg másik két képviselő hol volt. Azokat is ki kell hagyni. Ezek helyett kellenének új emberek kispajtás! Aki dolgozik eddig is rajtuk múllott az elintézett dolgok kérdése. Őket hagyni kell dolgozni.

 pártfogód2015. szept. 29. 11:33 | Válasz | #5807 
A moderálási elvek 14 pontja alapján törölve.

 kétkedő2015. szept. 28. 12:12 | Válasz | #5806 
Nagyon kellene már Rétságnak egy teljes generálozás, egy nagy megújulás. Ha ez nem következik be, ez a város végleg az enyészeté lesz.

 © GiK2015. szept. 28. 08:19 | Válasz | #5805 

 istván2015. szept. 28. 06:25 | Válasz | #5804 
dehogy is sejtetek semmit. Sőt ott sem voltam. csupán egy érdekes felvetés volt a témában a pontos indokok tudása. Csupán nyitott a szemem és a fülem. Való Igaz Hogy nem indokolt a zárt ülés a témában. Bár ha jól tudom az Alpolgármester kérte a Zártat. De nincs jelentősége.

 Lakossági2015. szept. 27. 21:42 | Válasz | #5803 
Az áprilisi lakossági fórum is zárt ülés volt? Ott mondta el Ferike, hogy nem adott feladatot az alpolgármesternek, mert nem bízik meg benne. A jelenlévő választók szemébe vallotta be nem teljesíti a kötelességét, és hogy részrehajló, egyéni sérelmek alapján akarja a várost vezetni. Ez lement a tv-be is. Az nem volt zárt ülés. Ha jól sejtem a mostani ügymenet annak a folytatása vagy következménye.

 © GiK2015. szept. 27. 21:36 | Válasz | #5802 
Nem kell itt a zárt ülés titoksértéséről gondolkodni. Tényleg nem tudom mi hangzott ott el. Ahhoz, hogy miről szól a napirend, elég volt elolvasni a zárt ülés napirendjének címét, és e tárgyban korábban hozott zárt ülés jegyzőkönyvéből a közzétett határozatot.
˙ ˙Én mindössze "wise" nevű hozzászóló felvetésére reagáltam. A helyzet megítélését pedig az alakuló ülésen történtek is segítik.
˙ ˙Mindössze a felvetésre annyit válaszoltam, hogy Rétságon nincs főállású alpolgármester és úgy tűnik most éppen az a baj. Hogy valójában mi, az a hozott határozatból - ha volt ilyen - kiderül. Meg joggal elvárhatjuk a polgármestertől is - ha már zárt ülésre tette azt a napirendet, ami nem lehetett volna az - hogy nem titkolózva, hanem a nyilvánosság számára is elmondja, mely tőle kapott feladatot nem teljesítette az alpolgármester. Ugyanis a törvény szerint bármit vissza lehet vonni, de amit ki sem adtak, azt elég nehezen.
˙ ˙Amúgy meg kedves István! Nem kérnék én senkit titoksértésre mert a képviselők betartják a szabályokat, úgysem adnának egyértelmű választ. Bőven elég a fentiek mellett nyitott szemmel figyelni a városi közéleti folyamatokat. Röviden azt is mondhatnám, ne gondolja senki, hogy a rétsági polgárok annyira ostobák lennének, hogy nem látják mi folyik itt. Elárulom barátilag: nem ostobák! Tudják!

Viszont Kedves István! Ha te ilyen pontosan meg tudod ítélni egy hozzászólásból, hogy az elhangzott-e a zárt ülésen, akkor vagy Neked súgtak, vagy ott voltál személyesen, és itt, ilyen csalafinta módon sejteted az ott elhangzottakat. Ha meg csak blöffölsz, akkor nincs alapod mások megszólására!

 rebókai2015. szept. 27. 19:55 | Válasz | #5801 
vót mán réccssságon lehallgatási botrány......

 istván2015. szept. 27. 19:27 | Válasz | #5800 
Ez a "konfliktus lényege éppen az"....."Éppen ez most a bűne! Érdekes, ugye!" Ha ez zárt ülés tárgya volt akkor honnan is tudja a hozzászóló, hogy mi is a zárt ülés tárgya? Mert hogy a határozat nyilvános az ok. Abból kiderül, hogy az Alpolgármester marad a helyén. de az OK! A bent elhangzottak a ZÁRT ÜLÉSEN hogy miért is van az elöterjesztés az bizalmas. Nem véletlenül ZÁRT az ülés. Ezekután furccsállom, hogy a hozzászóló tudja az indokot. tehát nekem az jőn le hogy a zárt ülések anyagait tartalmát nem tartja valaki tiszteletben. olyanok is megtudhatják akik nem tagjai a testületnek. Mutyigyanu van. Ki lehet az Edward Snowden kis településünkön? :) ?

 © GiK2015. szept. 26. 20:55 | Válasz | #5799 
Tisztelt wise!
Valóban sokan nem ismerik az önkormányzat pontos működését. Nem érdekli az emberek egy részét a napi politika. Ha rendben mennek a dolgok ezzel nincs is semmi baj, bár néhány információt nem árt pontosan tudni
˙ ˙Rétságon nem volt, jelenleg sincs főállású alpolgármester. Mezőfi sem volt főállású! Megválasztott képviselő volt, akit a polgármester jelölt az alpolgármesteri tisztségre. Ezért a törvényben szigorúan meghatározott tiszteletdíjat kap(ott) az ugyancsak szerény képviselői tiszteletdíjának kiegészítésével. (Nem pluszban hozzá!)
˙ ˙A dolog iróniájára mégis wise hozzászólása világított rá! Arról van ugyanis szó, hogy a konfliktus lényege éppen az, hogy Mezőfi az alakuló testületi ülésen éppen akként nyilatkozott, hogy nem kell a városnak főállású alpolgármester! Hegedűs erőltette, hogy de igen kell, csak Mezőfi főállásban, az előző indok miatt nem vállalta! Éppen ez most a bűne! Érdekes, ugye!
Az alakuló ülés videója - benne az említett vita is - itt megnézhető!

 Rio2015. szept. 26. 19:22 | Válasz | #5798 
Elfogadom,hogy nem a rosszindulat beszél Önből,de az alpolgármester nem volt főállásu.Idáig is,kötelességből végezte a feladatait,a polgármester minden döntéséből kihagyta,egyáltalán nem bizta meg feladattal:egy polgármesternek félre kell tenni, valós vagy valótlan sérelmeit,együtt kellene dolgoznia a képviselőkkel.Abban tökéletesen igaza va,hogy szükség lenne egy jó jegyzőre,aki képben van és elfogultság nélkül végezné a munkáját Rétság érdekében.

 wise2015. szept. 26. 18:37 | Válasz | #5797 
Minden rosszindulat nélkül. Rétság, egy alig háromezer lakosú kisváros, nem hiszem, hogy szüksége van főállású alpolgármesterre, egy jó jegyzőre viszont igen!

 gáz2015. szept. 26. 18:01 | Válasz | #5796 
Mit vártok a Hegedűstől?Az elmúlt ciklusban sem csinált semmit,sőt el sem járt az ülésekre,csak munka nélkül ellógta a négy évet.Most sem az ő érdeme az hogy milyen felújítás lesz megcsinálva,mert egy értelmes feladatott sem jelölt meg,de a Dávidka sem és Katona sem. Tojnak a városra.Csak a duma van tehetség semmi.

 padlógáz2015. szept. 26. 17:17 | Válasz | #5795 
Igaza van RIÓ-nak. Nem ezért szavaztunk Ferkóra.
Azt magyarázta kisöpri a bolsikat a testületből.
Az ábra azt mutatja hogy saját párttársát, elődjét molesztálja. Nem lehet hinni ezek után neki a JÓ NAPOT-ot se.

 Rio2015. szept. 26. 15:42 | Válasz | #5794 
Nagyon sajnálom,hogy idáig fajult a "hadjárat",mindez Rétság tekintélyét rombolja.Hosszu évek óta ez nem fordult elő.Remélem,hogy az alpolgármester nem veszi fel a kesztyüt és ugyanolyan szorgalommal fog dolgozni,mint eddig.Vesztes ebből az ügyből Rétság lakóssága és a polgármester.Most azok is elfordultak tőle,akik még hittek,hogy valamit tud tenni Rétságért.

 istvan2015. szept. 26. 15:00 | Válasz | #5793 
Maradt alpolgármester. De. Alplgarmesteri javadalmazast nem kap. Képviselői teendőit ugyanugy ellátja.Azt hogy a kepviseloi tiszteletdijjat külön lehet e választani az alpolgarmesteri javadalmazastol azt egyenlore nem tudom, nem neztem utanna. De a teny hogy marad a testületnek mint alpolgármester de feladatot a Polgarmestertol nem kap.

 padló2015. szept. 26. 13:48 | Válasz | #5792 
Lehet igaz a hír? Valaki közölje mert ez tartozik a lakosságra.
Úgy hallottam egy képviselőtöl a feladatokat a testület nem vonhatja el csak a polgármester. Akkor erről nem is lehetett szavazni bármilyen nagy titkolózás van.
Hegedűstöl kitellik, hogy világ csúfjára teszi ki a várost efféle dolgokkal. Mivel tett kevesebbet Mezőfi mint elődje 12 év alatt. ? Többet tett. Láttam a közvetítést az előző alpolgármeter ott se volt.
Amikor alpolgármester volt akkor se nagyon szaggatta a gyeplőt. Mezőfi ettől sokkal többet tett.
A szive csücske Dávidkája se volt ott. Csak nem belőle akar alpolgármestert aki el se jár nem egy alkalommal dolgát elvégezni. ?
Itt csak a kibaszásra megy a dolog. Elvonni tölle a pénz. Mindenkinek betartani ahol csak lehet. Ez nagy szégyen.
Ez Hegeferkó stílusa. Őkelme nem dolgozik, de aki helyette a testületbe letesz valamit azzal kibaszarintani van esze. Nézzük lássuk ez a Mezőfi mégiscsak 12 éve vezette a várost. Úgy ahogy. Többet tett mint Hegeferi el tud képzelni az biztos. Ne legyen titok az se, hogy Mezőfit képviselőnek a nép választotta be legnagyobb szavazattal. A szokás szerint ezért lett alpolgármester. Ezt Hegeferkónak tiszteletbe kell tartani. Helyette saját magát képes szembe hazudtolni. Ő javasolta be alpolginak. Erre fel mit akar. ?
Padlót fog mindenki ekkora rossz indulattol.

 botvessző2015. szept. 26. 11:44 | Válasz | #5791 
Tehát akkor csak úgy van, se feladat, se pénz?

 istvan2015. szept. 26. 11:39 | Válasz | #5790 
Maradt. Javadalmazas es feladat, megbízások nélkül.

 Ledöbbentem2015. szept. 25. 17:44 | Válasz | #5789 
Csak most hallom... Mezőfitől el akarja venni az alpolgármesterséget a polgi????? Mire fel? Ja persze... Mert nem adta el magát neki, hanem az okosnégyes tagja lett! UNDORÍTÓ!!!

 kedd252015. szept. 21. 22:14 | Válasz | #5788 
Kedves Jurátus! Nem értek a joghoz már nem is fogok. Ettől még birom a szakmailag megalapozott szólásaidat. A fórumozók felvilágosítására remek. Köszönet hogy gyakran erre jársz. Csak azt ne gondold, hogy akikre vonatkozik megértik és betartják az elő írásokat. egyszerűen nem törődnek vele. Majd éppen bunkóferkó lesz az aki foglalkozik a törvénnyel? Ez viccnek is rossz. eddig csak az derült ki nem ír semmit le. Most az is hogy nem is olvas. nézze meg mindenki a testületire kiadott meghívót. Az van bele írva, hogy kedden szeptember 25-re hívja a képviselőket. ez tényleg soronkívüli ennek is nevezi. Most akkor vagy valami nagy varázsló és még a naptár is az ő parancsai szerint változik, vagy olyan egy lúzer fel se fogja mit ír alá. ha ő nem olvassa el miért nem olvastattya fel valakivel hangosan? Más csak-csak akad a városházán valaki aki ha felolvas neki meg is bízik benne. Egyszóval kedves Jurátus tiszteletreméltó az igyekezeted, de ferkókát se ez se más törvények nem zavarják. őt kellene visszainteni nem az alpolgármestert.

 istvan2015. szept. 21. 18:30 | Válasz | #5787 
Teljesség igénye nelkul idéztem ide a paragrafust. Teny hogy a bizottság a napirendeket megváltoztathatja es kiveheti belolle a zárt ülés ezen pontját. Hiszen a felmentésre tett javaslat mogott nyomos ervnek kell lennie. Egy szemelyes konfliktus nem érv. De az idezesem szerint ha felmenteshez állásfoglalás kell a tobbi kepviselotol, bizottsagtol akkor helytálló lehet a zárt ülés. Termeszetesen egyetértek a leirt érvekkel hiszen logikus. Amennyiben marad zárt iles ugy a nyilvanos hatarozatbol ki fog derulni, hogy a zárt ülés indokolt volt/lesz. Jelen esetben es a logikát követve a jelenlegi ismereteim alapján nem latok okot a zárt ülésre. Tovabba kivancsi is vagyok a miertjere.

 Jurátus2015. szept. 21. 18:02 | Válasz | #5786 
Stimmel Kedves István!
Az idézet pontos, csak az okát nem értem. Ugyanis az alpolgármester külön, és különleges kategória. Nem minősíthető vezetői megbízásnak, ugyanúgy mint ahogyan egy bizottság elnökének megválasztása sem.
(Milyen vezetői feladatai lennének. Ülésvezető?, gépkocsivezető?, alkalomadatán?) Van valamiféle vezetői munkaköri leírása?
Különösen nem az, ha az alpolgármester társadalmi megbízatásban látja el ezt a feladatot.

Mi a helyzet az alakuló ülésen, ahol az alpolgármester választás mindenütt nyílt ülésen történik? Nem is tudna hozzájárulást adni vagy nem adni az érintett, hiszen ez nem egy vezetői pályázat, nem is tudja - hacsak informálisan nem - hogy őt (vagy első sikertelen javaslat után őt is) jelölik. Eképpen nem is nyilatkozhatna, hogy zárt ülést kér. Akkor ugyanilyen eljárásrend alkalmazandó a megbízás visszavonására is.

Ismét felhívom figyelmedet a normaszöveg pontos értelmezésére. (Már bocsánat!) Ha az áll az Mötv 76.§ d-ben, hogy .../alpolgármester/ "megbízását visszavonja", akkor ezt kell alatta érteni. Nincs itt szó semmilyen "vezetői" megbízás visszavonásáról. Alpolgármesteri megbízás visszavonásáról szól a törvény.

Egyébiránt nem tudom, az érintett nyilatkozatát előre írásban kikérték-e - ez ugyanis "jobb helyeken" így szokás -, és a napirend kitűzését ennek megfelelően teszik közzé. Például tényleges vezetői pályázat elbírálásánál a pályázat része a nyilatkozat egyidejű benyújtása.
Ha pedig volt ilyen nyilatkozat, akkor a meghívón fel lehet tüntetni, hogy az érintett kérésére zárt ülés az Mötv 46. § ... vagy SZMSZ ... paragrafus alapján. Az igazán jobb helyeken ezt így teszik közzé. Természetesen a döntéshozók számára kiküldött irathoz is mellékelendő a nyilatkozat.

Nem szerencsés dolog keverni a szezont a fazonnal! Igaz, sok hangzásbeli hasonlóság fedezhető fel közöttük. Csak éppen egészen mást jelentenek.

Úgy látom ez meddő vita. Majd a képviselő-testület eldönti. (Eképpen eleve jogsértő a meghívón direktben közölni, hogy zárt ülés. Jogszerűbb lenne azt feltüntetni, hogy: "zárt ülésre javasolt." Ennek eldöntése ugyanis nem a meghívót aláíró polgármester dolga, hanem a képviselő-testület jogköre! Tudod kedves István, az önkormányzás nem csak 7 ember ügye! A választókat illik tájékoztatni a zárt ülés okáról és körülményeiről. Továbbá a zárt ülések határozatait ugyancsak nyilvánosságra kell hozni, ami olykor elmarad. Tény, hogy ezen a honlapon is olvasható 16/2015 jegyzőkönyv, benne szerepel e tárgyban korábbi zárt tárgyalás határozata 168 szám alatt. Régebben ezen határozatok közzétételében voltak hiányosságok.

 istvan2015. szept. 21. 15:14 | Válasz | #5785 
46. § (1) A képviselő-testület ülése nyilvános.

(2) A képviselő-testület

a) zárt ülést tart önkormányzati hatósági, összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás esetén;

b) zárt ülést tart az érintett kérésére választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, annak visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor;

c) zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés esetén, továbbá az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor, a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené

 istvan2015. szept. 21. 15:09 | Válasz | #5784 
Lehet hogy kérte a zárt ülést. Ezt nem tudjuk. De lehet hogy a PVB ulesen nem teszik zárta a temat mert ugy dont a bizottsag hogy nincs ok zárt ülésre.

 lenke2015. szept. 20. 15:20 | Válasz | #5783 
És ezt a jegyzőnk nem tudja??

 Jurátus2015. szept. 20. 15:09 | Válasz | #5782 
Valóban érdekes kérdések vetődnek fel.
Jogi értelemben a mostani önkormányzati törvény (Mötv) tartalmaz olyan előírást, amely lehetővé teszi a polgármester indítványára az alpolgármesteri megbízás visszavonását. Nem felmentését, hanem visszavonását! Mötv 76. § d.
Kétségtelen, hogy az új törvény igen nagy felhatalmazást ad a polgármesternek sok kérdésben, így ebben is.
A törvény ugyan nem tartalmaz indoklási kötelezettséget, de egy ilyen - eddig szinte példátlan - eljáráshoz meg kellene indokolni, milyen feladatokat bízott a polgármester az alpolgármesterre, és azokat hogyan hajtotta végre. Avagy mi más indoka van a döntésnek? Értelemszerűen a képviselő-testület dönthet a kérdésben, ehhez pedig valódi és alapos indok kell.
Ahogy tájékozódni lehetett, Rétságon az alpolgármesternek nincs a polgármester által meghatározott feladat és jogköre. Ebben egyébként a polgármester mulasztott, mert neki kell ezeket megadni.
Amennyiben a képviselő-testület nem menti fel az alpolgármestert, akkor a polgármester megvonhatja a számára adott feladat és jogköröket. Nagy kérdés, hogy ha nem is adott semmit, akkor mit von vissza?
Álláspontom szerint ez a jogintézmény nem ilyen kisváros képviselő-testületére lett kidolgozva, ahol az alpolgármesteri megbízás tulajdonképpen jelképes. Tekintve, hogy az alpolgármester (sőt akár több alpolgármester is) lehet főállású, akinek a munkáltatói jogait a polgármester gyakorolja. Ez esetben lehet jelentősége annak, hogy a munkaviszonyban működő alpolgármester jogviszonya hogyan szüntethető meg. Rétságon ilyen helyzet nem áll fenn.
További kérdés, hogy mi történik, ha a testület nem szavazza meg az indítványt. Akkor az alpolgármester marad alpolgármester. A feladat és jogkörök megvonása - ismétlem, ha lett volna ilyen meghatározva - nem szünteti meg az alpolgármesteri rangot, és az általános helyettesítési jogkört (amennyiben csak egy alpolgármester van), csak a tiszteletdíját szállítja le a képviselőkkel egyenlő mértékűre.
A zárt ülés kitűzése sem szabályos. Alpolgármester választás minden esetben nyílt ülésen, (bár titkos szavazással) történik. (E két fogalmat sok tapasztalt jegyző is keveri olykor. Nem kellene.) Az alpolgármester választás az alakuló ülésen is nyílt napirend.
A törvény meghatározza, mely esetekben lehet zárt ülést tartani. A kinevezés, felmentés, fegyelmi, kitüntetés, esetében valóban lehetséges, amennyiben az érintett a zárt ülést kéri. Nincs információ arról, hogy az érintett ez esetben ezt kérte-e? Ugyanakkor a törvényszöveg nem véletlenül használ eltérő fogalmakat. Van ahol felmentést ír, itt azonban nem. Itt megbízás visszavonásáról szól a normaszöveg. Ez esetben nem tartható zárt ülés.

 mi van itt?2015. szept. 20. 14:43 | Válasz | #5781 
Volt itt már pár ciklus, pár önkormányzat, pár polgármester jegyző és alpolgármester, de ilyet még nem látott Rétság, de az ország se hiszem.
Mi az hogy az alpolgármester felmentése? Van ilyen? Úgy tudom hogy nincs.
Volt 12 évig alpolgármester, aki lássuk be nem sok semmit csinált, inkább végigpislogta az üléseket már amikor ott volt. Mégsem jutott eszébe senkinek a leváltása. A polgármester javasolta, a testület megválasztotta. Akkor most ki a hunyó?
Miért zárt ülés? Hegedűs megint elkezd titkolózó zárt üléseket szervezni szabálytalanul?

 lenke2015. szept. 20. 13:32 | Válasz | #5780 
Nem az alpolgit kellene leváltani, hanem a polgit. Mert nem az alpolgi nem dolgozik, hanem a polgi nem dolgozik vele együtt. Mivel nem ad feladatot neki.

 beja2015. szept. 15. 14:23 | Válasz | #5779 
A moderálási elvek 8. és 14. pontja alapján törölve.

 némá2015. szept. 11. 10:00 | Válasz | #5778 
A moderálási elvek 14. pontja alapján törölve.

 idemel2015. szept. 05. 12:01 | Válasz | #5777 
Tisztázzuk: kb. 2011 óta a jegyző kinevezése, felmentése, mindenféle személyi ügye is kizárólagosan a POLGÁRMESTER hatáskörébe tartozik. Ha a polgármester együtt akr működni a testülettel, akkor kikéri a véleményét, és figyelembe is veszi. Ha nem akar, akkor történik az, ami most Rétságon tapasztalható: minél rosszabb, annál jobb, mert legalább van kire mutogatni. Nem veszitek észre, hogy azok, akik semmire nem alkalmasak, mindig másra mutogatnak?

 védőbácsika2015. szept. 02. 22:22 | Válasz | #5776 
A védőnő (védőnénike) is vidéki lesz (Nagyoroszi)! A tények, azok tények, a többi meg süket szöveg!

 istvan2015. szept. 02. 21:34 | Válasz | #5775 
Igen jol latod van jegyzői diplomával rendelkező ember Rétságon. Hogy miert nem vette at a feladatokat es latja el a jegyzői feladatokat az egyenlore szamomra is rejtély. Utannajarok. Az a biztos. Elobb utóbb ki bujik a szög a zsákból. Probalkozik az latszik sot!!!! Aztán hogy mennyire ert hozza passz! Sok ember nem megy szembe egy státuszban, hivatalban...stb. Levo emberek mert ő a jegyző. Ha bele is ul valaki egy ilyen szekbe meg nem biztos hogy tudni fogja a dolgat. Nehez de szep szakma jogaszkodas. Kiskapuk ismerete nagy dolog! Tapasztalatból mondom. A zavarosban halaszas pedig hajjajj. Az meleg pite. Hogy ert e hozza azt meg lehet hogy elobb utóbb megtudjuk es a levet mi fogjuk inni. Ami vagy ízlik vagy nem. Meg mem dolgozott élesben. Csupan gyakornok volt. Ezt ne feledjük.

 nútféder2015. szept. 02. 20:12 | Válasz | #5774 
Lenne Réccságon jegyző aszt hallottam. De az nem jó a polginak. Ez a jó, akivel össze tud stimmelni és lehet a zavarosban halászgatni.
Eszt a helyzetet a kormány idézte elő mert a jegyző szerződtetését a testület kezéből kivette és a polgármester egyhatalmú kezébe tette le. Senki nem szólhat bele. Ezt hallottam aki ért hozzá.

 istvan2015. szept. 02. 19:34 | Válasz | #5773 
A jegyző lerdese nem valasztas volt. Mivel nem talált a varos ezert ide helyezték.

 értetlenke2015. szept. 02. 18:46 | Válasz | #5772 
Az jó, és a jegyzőt ki fizeti?

 Mimennyi2015. szept. 02. 17:24 | Válasz | #5771 
Az igazgató pénzét már nem a város fizeti. A KLIK fizeti az utiköltséggel együtt.

 értetlenke2015. szept. 02. 16:42 | Válasz | #5770 
Mennyit visz el utikültség címén az említett két ember a várostól, a jegyző és az igazgatónő? Nem tudod véletlenül?

 nútféder2015. szept. 02. 16:12 | Válasz | #5769 
Monta monta. Mondott mást is amit magát hazudtolva simán megváltoztat. Van pár köpenyege lehet fordigatni.
Aszt modta a konyhát privatozáli kell. Mostanában meg betartott aki akarta nem szavazta meg. Aszt monta csak rétságiak legyenek itteni dolgozók közben a jegyző is Oroszibol jön az iskola igazgató is Gyarmatból. Aszt monta sokba kerül az iskola ne legyen rá több költve amennyit az állam ad. Az állam átvette, miért nem mondja, hogy akkor parkettázzon fessen, ne emberkéknek kelljen dolgozni. Adójukbol megfizették akkor miért nem adja az állam? Az állam át akarta venni, hogy ne legyen a városoknak több bekerülés, akkor meg aszt monta hogy ne adjuk nem szavazta meg.
Hát vannak ilyen emberek akik így változtatják a véleményüket. Egy helyzet azért van. Az ilyen emberek hiteltelenek nem szokás beválasztani fontos posztra.

 valaki2015. szept. 02. 14:51 | Válasz | #5768 
Csak annyival, hogy többe kerül, mert utazási költséget is kell fizetni a részére! Meg mondta egyszer valaki, hogy a Rétsági intézményekben, Rétságiaknak kell dolgozni!!!

 nútféder2015. szept. 02. 08:42 | Válasz | #5767 
Várd ki a végét! Sokan elhitték Gresina polgármestersége alatt hogy nem hiányzik senkinek, nem lehet rosszabb. Lett. Egy éve ősszel hitték nem lehet rosszabb Mezősinél. Megkaptátok.
Ne legyél te annyira biztos ki kinek hiányzik.
Aszt hiszem egy virágcsokrot meg érdemelt volna.
Lessz itt még pofára esés egyes kérdésekben Réccságon akik aszt hiszik nem lehet rosszabb.
Egy Gyarmatról bejáró vezető mitől lenne jobb egy helybelinél?

 iskolás2015. szept. 02. 08:12 | Válasz | #5766 
Borosné senkinek se hiányzik.

 nútféder2015. szept. 01. 11:33 | Válasz | #5765 
Fogadja a nagy ajnározást, hogy az eredeti szakmáját gyakorolta. Képzeljétek, nagyobb ovációt kapott egy tanterem le parkettázásért , ami a KLIKK dolga lett volna , mint az az igazgató, aki az elmúlt 5 évben a legnehezebb időkben vezette az intézményt. Két nagy felújításon is átmentek, nem kevés gonddal sikeresen új iskolát varázsolva. Az új vezetőtől ugyan elhangzott egy köszönő mondat, de a mi dicső polgink csak az oroszi polgármestert, a rendőrséget ünnepelte. Borosné eszébe se jutott, egy jó szava nem volt. Oroszi ismerőseimtől tudom, hogy jobb lenne ha a polgijuk otthon is csak parkettázna.
Erre mondja a köznyelv, hogy sz** a párját megtalálja. Szalonképetlenebbül viszony lényeglátóan következőképp: minden koszos disznó megtalálja a maga dörgölőzőfáját.
Nincs itt semmi párhuzam, csak egy népi mondást idéztem fel.
Aszt pedig mindenki döntse el, hogy a törvényesség nagy őrzője jegyző segédletével hol van nagyobban szabályok felrúgása, képviselők lenézése. Egy szóval úgy néz ki egymásra találtak.
A többit remélem GIK megírja. Nagyon járkált a fotójával mint mindig.

 kérdező2015. szept. 01. 11:08 | Válasz | #5764 
Mit csinált a nagyoroszi polgármester az elsősök tantermében? Miről van szó?

 hát igen2015. aug. 31. 11:38 | Válasz | #5763 
...láthatjuk esetenként erre a példát...napjainkban is.

 más2015. aug. 31. 08:40 | Válasz | #5762 
A minőség sokkal fontosabb, mint az életkor... szerintem.

 arány2015. aug. 30. 08:38 | Válasz | #5761 
Minden beszédből annyinak van haszna amennyi realizálható.
Voltak önjelölt fiatalok! Ha teszem azt 50 évnél húznánk meg a határt a 23 /ön/jelöltből legalább 12 ennél fiatalabb. Nem a választék volt kevés, hanem a minőség.
+5755 nek van igaza. Dolgozni, letenni valamit. Jöhet utána a fiataloskodás.
http://www.valasztas.hu/dyn/onk14/szavossz/hu/M13/T100/tjk.html

 MaMár2015. aug. 30. 04:06 | Válasz | #5759 
Jancsi bácsi
Az MSZMP főtitkára Kádár János, a forradalmár, szocialista vezető, mindenki "Jancsi bácsija" egyszer csak öreg lett. Betegeskedni kezdett, hatalma meggyengült és megjelentek a helyére pályázók. Halála után új vezetők kerültek a párt, helyesebben a Párt pozícióiba és ezt a folyamatot a nép felé úgy kommunikálták, hogy a Pártban "fiatalítás" folyik. Nos egy párt ma is fiatalíthatja a vezetőit, ha unja a "vének tanácsát" és indíthat fiatal képviselőjelölteket is a választásokon. Ezt Rétság önkormányzatában is meg lehetne tenni, ha a képviselők valamely párt tagjai volnának. De a képviselők közül a polgármesterrel együtt is csak kettő (!) tagja valamely pártnak. A pártjuk szabadon fiatalíthat, ezzel máris lendítene a dolgon, de a többiek független képviselők, így egyedül lévén csak saját magukat fiatalíthatják. Tehát a rétsági önkormányzat tagjainak fiatalítása csak kis részben valaki, vagy valakik szándékának függvénye, nagyobb részben a természetes úton mehet végbe. Eszerint egy fiatal -legalábbis a mostani képviselőknél fiatalabb- ember úgy kerülhet be az idősebb képviselők közé, ha egyszerűen jelölteti magát és indul a választáson. Ha sikerül választókat toboroznia a céljai mögé és megválasztják képviselőnek, máris fiatalította az önkormányzat tagságát.
Ilyen egyszerű. Hogy mégsem egyszerű? Persze, hogy nem az! A politika sohasem volt egyszerű.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 tvnéző2015. aug. 29. 18:23 | Válasz | #5758 
Neki kellett volna részletes tájékoztatást adni az igazgatócseréről. Legalább olyan mértékig megemlékezni az előző igazgatóról és megköszönni a munkát mint a "védőnénik" esetében tette.
Mindenki tudja már az új intézményvezető nevét. Nagyháziné Bacsa Mónika.
Látszik mennyire érdekli a 3000 rétsági lakos gyermekének sorsa.
Leszögezem, nem a név elfelejtése a nagyobb baj, de ezek szerint még csak nem is egyeztetett vele semilyen gyerekeket érintő kérdésben. Ez a nagyobb bűn. De mennyire leadja hogy ő a szívét lelkét a városért reggel hattól este tízig.

 celofán2015. aug. 29. 16:52 | Válasz | #5757 
Nézem a testületi ülés egyebek részét.Hegedűsnek bemutatták az új iskolaigazgatót és nem tudja megmondani a nevét.Röhej.

 © GiK2015. aug. 29. 15:25 | Válasz | #5756 
Feltöltésre kerültek a retsag.net youtube csatornájára a képviselő-testületi ülés videói.
Itt is megadjuk a linkeket:
Az ülés első részének videója a napirend előttitől a 9. témáig
Az ülés második részének videója a 10-23. napirendig
Az Egyebek című napirendi pont tárgyalásának felvétele

 Fiatalok?2015. aug. 29. 14:44 | Válasz | #5755 
Kösz a választ.
Elképzelni tudom hát.
A pozícióba kerüléshez viszont a fiatalnak is tenni kell valamit. Hitelessé tenni magát ahhoz hogy 400-500 szavazatot megszerezzen. Csak a fiatalság ön magában nem elég a bizalomhoz a feladathoz.
A választók gondolták így. Jelentkező volt 2014-ben is sok fiatal képében. Döntött a nép sokan nem kellettek. Ebből csak az jön le, nem a megválasztást kell várni utána dolgozni. Előtte kell bizonyítani kiérdemelni a bizalmat, elérni a választók akaratát.

 istvan2015. aug. 29. 13:11 | Válasz | #5754 
Igazak a megallapotasaid. De ha vegigolvasod az elozo bejegyzesemet akkor ott kitérek az oreg rokakra. Meg valami. Es ez csupan mero kerdes hátsó szándék nelkul. Mely fiatal 30-35 os- vagy fiatalabb mindegy is- tudnád elképzelni egy következő testületben bizottságban? Esetleg varosvezetesi pozícióban.

 OralB2015. aug. 29. 12:46 | Válasz | #5753 
na barvo . te nem eresztetted bö lére . add már meg mi ebben a mellé beszélés . elég tényekre hivatkozó . eresszed te is a bö levet és érvekkel vitázva adjál válasz.

 Fiatalok?2015. aug. 29. 12:42 | Válasz | #5752 
Hát van igazad a fiatalításban. Mi a valóság azt is nézzük meg?
2006-10 testületben voltak fiatalok. Mit csinált Dobos dr? Pályáztatás nélkül eladatta a CBA helyt, fillérekért, ami azóta se épül. Aztán lemondott. Mit csinált Gál? Egyetlen értelmes beterjesztése nem volt. Olyan volt hogy jelentsék fel Giraseket. Munka helyett felvette a monitoringos pénzt. Mi mást csinált a városnak érdemlegeset?
Itt a jelenlegi csapatban V Dávidka? Lassan telik egy év, hány beterjesztést adott be? Mindig késik, alig szól valamit akkor is a polgit erősítgeti.
Kell a fiatalítás, de ha így áll a dolog, azért a tapasztalt rókákat se reális mellőzni.
Olyan fiatalokat kellene beválasztani, akik valamit már letettek a köz asztalára.

 rebókai2015. aug. 29. 12:33 | Válasz | #5751 
mellébeszélés bő lére eresztve!

 © GiK2015. aug. 29. 12:22 | Válasz | #5750 
Érdekesek a felvetések. Sajnos a tv közvetítésből sokszor nem jön le a lényeg. Még mindig nem veszi észre a néző, hogy akkor most amire igennel szavaztak, az nemet jelentett. A polgármester nem tartja be itt sem az SzMSz-t. (32. §. 2 bek), hogy a savazás előtt a végleges határozati javaslatot szó szerint ismertetni kell. (Fel kell olvasnia!) Ez nem látszik nagy hibának, pedig a jegyzőkönyvhöz, a hangfelvételhez, a tv adáshoz szükséges lenne, hogy tisztán lehessen követni, hogy miről is szavazott a testület. (pl szociális rendelet - meg mások is - igennel, hogy előkészítetlen, nem tárgyalható, vissza kell hozni újra.)
˙ ˙Lesz majd elemző cikk az ülésről, de azért egy jelenség két szálát ebben a hozzászólásban is megemlítem.
˙ ˙A közbeszerzési szakértő kiválasztásánál kifogásolták, hogy nem lett külön ajánlatkérés. Ez csak részben igaz. nagyon kis részben! Ugyanis az a helyzet, hogy a városközpont rehabilitáció kapcsán több közbeszerzési feladatra - előrevetítve a jövőben is várható közbeszerzéseket - lett ajánlat kérve több cégtől is. A mostani cég adta a legolcsóbb, és tartalmilag legjobb ajánlatot, amit a munka eredményessége is bizonyított. (Minden közbeszerzés elsőre sikeres.) Na mármost lehet azt mondani, ha pl valaki árajánlatot kér boríték beszerzésére papírboltoktól, és kap egy nagyon jó ajánlatot, akkor 1 hónap múlva nehogy ugyanott vásároljon, hanem újra kérjen ajánlatot, holott a piaci helyzet semmit sem változott, vagy inkább romlott. Itt ugyanez a helyzet.
˙ ˙De ha már ezt kérdésként veti fel a polgármester, akkor miért most amikor jelentős időveszteség áll fenn? Miért nem javasolta az árajánlatkérést a közbeszerzési terv elfogadásakor (májusban)? Mert az látható volt, hogy lesz közbeszerzés! Akkor csendben volt! Akkor is csendben volt amikor a konyha közbeszerzésére ugyanezt a - korábban versenyben kiválasztott céget - bízta meg a testület. Akkor most mitől lett hirtelen rossz, amit eddig ő is megszavazott? Ráadásul a májusi ülés közbeszerzési témájának ő volt az előterjesztője, simán beírhatta volna a javaslatok közé, hogy: "közbeszerzési szakértő ajánlatkérés". Nem írt be ilyet. A májusi ülésen szerepelt a a városkarbantartások tervezése, és ütemzése is. Ahhoz volt más javaslata, de ugyancsak nem említette, hogy ajánlatkérés kellene a közbeszerzésre. nem említette a jegyző sem, pedig ha a törvényesség ezt megkövetelné, akkor neki a fent említett eseteknél is jelezni kellett volna.
˙ ˙A felvetésnek tehát lehet jogalapja, de időben kell megtenni.
˙ ˙Késésben vannak a városkarbantartási munkák. Ez sajnálatosan tény.
˙ ˙Csak arra nem kérdezett rá senki, hogy "Kedves polgármester úr! Mikor és milyen város-karbantartási tervet nyújtottál be? Milyet dolgoztattál ki a hivatallal?" Nem kérdezték, pedig ez lett volna a lényeg! Az előterjesztéseket nézve neki fontosabb volt pár fa kivágása, a fűszálak igazgatása, a közmunkások zaklatása (hiszen van nekik főnökük) és egyéb állandóan visszatérő jelentéktelen témák. Nem érdekelte annyira a város, hogy a karbantartásokról előterjesztést írjon, vagy írasson. (Márciusra volt előírva a munkatervben!) Elfogadható iratot, akire tartozik, nem készített! Májusra a képviselők, és a sokat szidott PVB - látva hogy különben semmiben nem lesz előrelépés - elkészített egy részletesen kidolgozott előterjesztést, ami már alkalmas volt az érdemi vitára és 29 pontban pontosította a karbantartási feladatokat. JÚLIUSBAN került érdemi tárgyalásra. Az irat benyújtója Fodor Rita pénzügyi vezető volt, de az irat is tartalmazza, hogy a részletes kidolgozásban a PVB 3 szakembere vett részt?
˙ ˙Júliusban! Soronkívüli ülésre kérte ugyancsak a PVB, hogy legyen már előrelépés! Nem a polgármester előmunkálatai alapján! (Bár minden javaslat 7 szavazattal lett megszavazva!) Itt sem szólt egy szót sem, hogy ha közbeszerzés kell - le volt írva hogy kell - akkor kérjenek ajánlatokat. Hát persze hogy késedelem van, mert akkor már a munkáknak kellett volna folynia!
˙ ˙A TV-ben előadottak jól mutatják a helyzetet. Van aki dolgozik, előkésízt iratokat, de ezzel nem büszkélkedik. Aztán van aki leadja a nagy dumát, de arról írásokat nem tesz le. Aztán majd másokat hibáztat. Igenis elégtelen egyebekben emlegetni, hogy ő ezt meg azt akarja a városban megvalósítani. Mikor mit, most ismét a laktanyában valamit. Készítsen előterjesztést, szabályoknak megfelelő mellékletekkel, javaslatokkal. Annak lenne értelme. A szövegelésből a naív állampolgár még azt hinné, mennyi mindent mond - és ennek alapján tesz - a polgármester a városért. pedig láthatóan a beszéden kívül nem sokat. Ami megvalósul, az mások érdeme. Elő is fordult, hogy mennyire megdicséri és köszöni a PVB alapos munkáját, mellesleg nem szavazta meg azt az előterjesztést, ami az ő neve alatt lett kiadva.
˙ ˙A reális kép kialakításához ezeket is érdemes mérlegelni. Ki szítja a szembenállást együttműködés helyett? Ki nyújt be az alpolgármester ellen ki tudja milyen (titkosra tett) előterjesztést, ahhelyett hogy szóba állna vele, és kérné a 12 éves városvezetői tapasztalatait, ismereteit, kapcsolatait.

 istvan2015. aug. 29. 12:05 | Válasz | #5749 
"Félek, hogy soha. Mert Rétság ilyen volt, ilyen és ilyen is lesz. Tanúja voltam, ahogy a Rétságon élő mai harmincas generációt kinyírták és félek, a mai fiataloknak sem lesz jobb, mert az idő telik, a hozzáállás ugyanaz marad." Igaz, teljesen egyetértek. A jelenleg regnáló nagy többségében "kenyere javat elfogyasztott" képviselőknek (mindenfele rosszindulat nelkul) ell kell kezdeni kinevelni a helyükbe lépő generációt. Ha nem adnak teret a mai 30-35 os korosztálynak, nem adnak a velemenyukre, nem szólítják meg az érdeklődőket, a kistelepulesunk el fog öregedni le fog épülni. Felgyorsult világunkban igenis el kell azt ismerni amit egy rátermett fiatal tud. Mert ezt a tudást az idősebb korosztály (becsmerles nelkul) nem ismeri. A két tudásnak idősebbnek fiatalabbnak talakoznia kell es az erdekeknek is. Ez fog előbbre vinni es a kommunikáció. Nem a személyeskedés es nem a"csak a nekem van igazam" mindenki hulye hozzáállás.

 makacs tény2015. aug. 29. 10:33 | Válasz | #5748 
Borzasztó, ami itt folyik. Egy dolog viszont tény: sajnos Rétságon a politikai csatározás már eljutott a végpontjáig. Akik részt vesznek benne, azoknak semmi sem drága. Hegedűs Feri polgármestersége alatt lehetőleg ne történjen semmi, de ha valamibe belebukik, az mégjobb. Hegedűs Feriék pedig dettó ugyanez, csak fordítva. Mikor oldjuk már fel az időzárat ezen a városon? Mikor lépünk már túl ezeken a bölcsődés dolgokon? Félek, hogy soha. Mert Rétság ilyen volt, ilyen és ilyen is lesz. Tanúja voltam, ahogy a Rétságon élő mai harmincas generációt kinyírták és félek, a mai fiataloknak sem lesz jobb, mert az idő telik, a hozzáállás ugyanaz marad.

 Laikus2015. aug. 28. 13:20 | Válasz | #5746 
Helló! Nyissál már egy honlapot és ott köhögjél! Majd itt pocskondiázod azt akinek a honlapján vagy? Neked ennyire hiányos valami? Ahogy elnézém a kritikát nem törli ki, hanem hosszan tényszerű választ és videó megnézést tesz lehetővé. Én a helyébe a szemétkedőket sokkal jobban kivágnám innen! Ennyi! Nem kötelező idejönni!

 OralB2015. aug. 28. 12:58 | Válasz | #5745 
Fogkefe monnyon le!!!!!!
Elavult, veszélyes, hatástalan.

 fogkefe2015. aug. 28. 12:24 | Válasz | #5744 
A moderálási elvek 8. és 14. pontja alapján törölve.

 ráérő2015. aug. 28. 12:21 | Válasz | #5743 
tisztelt Fórumos mester!
Nem az általad felsoroltakkal van nékem bajom, hanem a te kényed, kedved, ellenérzésed által piros betűs sorok nélkül kigyomlált, örökre? eltüntetett - talán téged bíráló, politikai megnyilvánulásaidnak (elveidnek?) nem tetsző írásokat sajnálom.
persze tiéd, gazdádé a lap.
radírod így is úgy is téged a mestert és gazdád jellemez.

 © Fórummester2015. aug. 28. 09:57 | Válasz | #5742 
Tisztelt Fórumozók!
A moderálási elvekről ugyan nincs vita, de tájékoztatásként ismét ki kell hangsúlyozni, mit is tartalmaz a moderálási elvek 14. pontja. (Egyébként elérhető a honlap fórum oldalának menüjéből)
"Az új PTK életbelépését követően - az esetleges jogviták megelőzése érdekében - külön értesítés nélkül törlésre kerülnek azok a bejegyzések, amelyek IP címe nem beazonosítható. Pl külföldi szerverek használata, stb. Ilyen, és más külföldi címről való hozzászólás csak regisztrált, valós e-mail címet használó felhasználók számára megengedett."
Tehát a tartalom vizsgálata nélkül töröljük azokat a bejegyezéseket, amelyek nem azonosítható, külföldi szerverről érkeznek és elérhető e-mail cím nem szerepel mellettük.
Kérjük ezt tudomásul venni!

 Brutusz2015. aug. 28. 09:29 | Válasz | #5741 
Na közbe ki lett törölve. Nem értem miért is? A beíró kétségbe vonta hogy Szájbely érthet a jogszabályhoz.

Bocsika! Nem visszamásolás, csak nélküle nem érthető az előző szolim.

 Brutusz2015. aug. 28. 09:27 | Válasz | #5740 
Felettébb érdekes az érverésed. Nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy a törvényt betű szerint idézze valaki. Képviselőnek kötelessége megismerni és használni a jogszabályt, erre tette le az esküt. Akár jogász, akár nem.

Abban pedig az van fehéren feketén, hogy a szavazás módját, a bizottság összetételét a képviselő-testület határozza meg. Az vezeti félre az olvasót, aki mást állít annál ami bele van írva a jogszabályba.

Na ná majd a mellébeszélő, oroszibeli embereket is megvezető jöttmentnek jobban hisztek, mint aki már 25 éve szolgálja a várost.

 kalap-álló2015. aug. 28. 09:15 | Válasz | #5739 
A moderálási elvek 14 pontja alapján törölve.

 © GiK2015. aug. 27. 23:35 | Válasz | #5738 
A testületi iratokhoz van itt egy képviselői vélemény, amit a PVB ülésen csatolt be:
Ide kattintva megnyitható!
˙ ˙Különben sem értem azt az okfejtést, hogy akik az államot és a törvényességet képviselik - megjegyzem nem kevés javadalmazásért - azok nem tudnák mit jelent egy jogszabály? Ne vicceljünk már emberek!!! Ezen az alapon minden relatív, nem lehet elhinni, hogy van Alaptörvény, hogy volt választás, hogy van Parlament, és így tovább. Mert ez nem autó! Az Mötv 2011-es! ha valami nem lenne világos, már csak kijavították volna. Mint ahogy sokat módosítottak is rajta - sajnos - nem a demokrácia érdekében, hanem érdekek szerint. Ha tehát az ott leírtak, nem azok lennének ami a fenti hivatkozás szerint is betű szerint benne van, akkor már nem lehetne ott. Ha pedig ott van, a Kormányhivatal sem mondhat szabálytalanságot!
˙ ˙Fanatikusokkal, tényekkel nem foglalkozókkal - már megbocsáss - tényleg nem érdemes vitatkozni.

 istvan2015. aug. 27. 22:10 | Válasz | #5736 
Vagy nem tudja eltonteni. Mert amint elolvastam a paragrafushoz tartozo nagyon sok anyagot ez nem egy egyertelmu torveny ha a gyakorlatot nezzuk. De ez nem egyedi a Magyar torvenykezesben. Pl.: NAV kontra Kozlekedesfelugyelet teherautokra vonatkozo szabalyozasa. Csak hogy egy peldat emlitsek. LEZARTAM. Jo ejt.

 © GiK2015. aug. 27. 21:34 | Válasz | #5735 
Már ne haragudj, ha egy hivatalos felügyeletet gyakorló szervnek feltesznek egy kérdést, hogy szabálytalan-e bizottsági ügyben módosító indítványt tenni, és erre nem azt írja, hogy: "igen szabálytalan, mert ez és ez a jogszabály szabályozza akként", akkor nem lehet mást gondolni, hogy az állásfoglalás kérés ellenére nem írtak olyant hogy szabálytalan lenne az eddigi, és a mostani gyakorlat.
˙ ˙Gondolom a Kormányhivatalban felelős emberek, felkészült jogászok vannak. Ha egy csöppet is necces lett volna a felvetés, bizony leírták volna, hogy szabálytalan. (mint ahogy sok más ügyben, más településeknek meg is írják) Ha meg nem szabálytalan, akkor milyen lehet még? Egyféle. SZABÁLYOS!

 istvan2015. aug. 27. 21:25 | Válasz | #5734 
Nem cafolta de nem is erositette meg. Ergo nem helyes a megallapitas hogy jogosnak fogadta el a felvetest. Bar sükettel vitatkozni felesleges. Lezartam a vitat a temaban. A jogi allasfoglalasig amiben egyertelmu allasfoglalas van.

 Jurátusz2015. aug. 27. 12:26 | Válasz | #5733 
A moderálási elvek 14 pontja alapján törölve.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-