Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Testületi ülés - kommentár
A képviselő-testületi ülések konkrét napirendjeihez, a hozzá fűzött kommentárokhoz és az azokkal kapcsolatos témákhoz várunk hozzászólásokat

Név:

E-mail cím:
 [url]
Hozzászólás:

Listázás időrendben


 Tévézőma 20:08 | Válasz | #5440 
Ebből a Hegedűs Ferikéből, mindenki Hegéjéből csak úgy dől a sok hazugság, a gátlástalan rosszindulat és az önfényezés. Elviselhetetlen természete van az biztos, ő a nagyokos, a mindent elintéző. Érdekes, hol volt ez az ember az elmult négy évben, amikor ha nem tévedek képviselő volt és kutyakötelessége lett volna a városért dolgozni, a sokszor melldöngetve hirdetett nagy kapcsolatatit kamatoztatni a városért? Akkor leszarta a várost, leszarta az embereket, leszart mindent, most meg jár a pofája hogy ez se jó, az se jó! Akkor miért nem szólt? Aztán meg gusztustalan volt ahogy a Mezőfit le akarta járatni a félmillával, szerencsére helyre lett rakva. Két őszinte szava volt egész este, mikor azt mondta, hogy "hülye vagyok". No ebben egyetértünk! Ezzel az emberrel nem lehet együttműködni, ez két hónap után szerintem már látható, egyszerüen alkalmatlan polgármesternek,alkalmatlan vezetésre, ez teljesen nyilvánvaló. Csak az indulatokat meg a feszültséget tudja gerjeszteni maga körül. Szellemi képességeiről meg ne is beszéljünk, az tragikus. És még van pofája másokat használhatatlannak minősiteni. Jó reggelt rétságiak, nem kezdtek esetleg felébredni? Biztos hogy jól döntöttetek?

 rétságima 20:03 | Válasz | #5439 
Évekig volt kint halászlé, senkinek nem volt gondja vele. Amúgy be lehetett menni az aulába és ott elfogyasztani..én is úgy tettem.

 válaszolóma 19:42 | Válasz | #5438 
5436-nak: kérdésedre a válasz: Hegedűs Ferenc osztotta itt is főleg az észt, kis csicskása Varga Dávidka közreműködésével. Naon fasza lett ugye?

 nemsemmima 15:40 | Válasz | #5437 
Ki volt az a barom aki kitalálta, hogy a szépen felújított művközpontból ki kell zavarni az embereket a szeles, sötét, koszos parkolóba ha meg akarják kínálni teával süteménnyel?
Nem lehetett valami nagy ész de szerintem nem is sok hasonló rendezvényen lehetett ott.

 nemhalaszlema 08:47 | Válasz | #5436 
Elmentem az ünnepségre. Eddig minden alkalommal elmentem. Most kár volt. Megalázzák az embereket az kinek ünnep?
Nem halászlét enni mentem. Nem bírom az ilyen népkonyhákat. Rendesen meg se lehet enni amit kimérnek. Azt lehet amit sokan csináltak elvinni ételhordóban. Ha a polgármester ingyenkonyhát, vagy ételosztást akar azt ne keverje az város ünnepével.
Előző években szépen ki lett csiszolgatva a rendezvény. Egybefogottabb lett. A műsor után az előtérben lehetett süteményt venni, teát inni, kellemesen elbeszélgetni. Kinek volt a nagy ötlete ezt megszüntetni. Nem volt ugyan fagy, de odakint nem ugyanaz. Se meghittség se beszélgetni nem lehet. De enni se. Majdnem ráborították a kabátomra az egyik leveses műcsajkát.
Ehhez nem lehet kellemes ünnepeket kívánni. Nem is kívántak. Szép célzás, hogy a díszkivilágítás ezen darabját le is vették a művelődési házrol. ha nem kell nekik miért nem tették más helyre.
A kézműves népművészeti várás nagyon jó volt. A műsor nagyon jó volt. A többi gagyi. Azt szeretném tudni kinek a nevén futott ez az egész?

 morgósma 08:35 | Válasz | #5435 
Kár volt elmenni az ünnepélyre tisztelt uram letegezték,meg sem tisztelték egy öltönnyel.Gondolom a halászlé meg a forralt bor is szar volt.Jól elb...ta a karácsonyát a polgármester

 ádámtegnap 20:41 | Válasz | #5434 
Délután elmentem a karácsonyi ünnepségre megnézni az unokámat. A végén kijött a szinpadra az új polgármester és elkezdett beszélni. Először is egy ilyen ünnepségre valahogy fel is illene öltözni, nem egy ócska viseltes csikos pulóverbe mondani egy ünnepi köszöntőt. Másodszor ki hatalmazta fel ezt az embert, hogy mindenkit letegezzen. Kikérem magamnak, én nem őriztem együtt Dejtáron ezzel az egyénnel a libákat! Hogy jön egy ekkora bunkósághoz, voltak ott idősebb hölgyek is rajtam kívül, mit képzel ez az alak. Egyébként a testületi ülésen dicső polgármesterünk mint egy kocsis, úgy beszélt. Azt mondta, hogy az szmsz csak azért van, hogy "kibasszanak a polgármesterrel", a "városgondnoknak meg fingja sincs semmihez". Szégyen egy ilyen "városvezető". Menjen el birkapásztornak bár lehet , hogy annak se lenne jó, meert számolni se tud. Aztán a végén az az önfényezés, dicsekvés, hogy miket intézett ő el, és ezt csak Hegedüs Ferike tudja a környéken elintézni egyedül, hányingere van az embernek. Még szerencse, hogy leállitották. Az előző testület által megcsinált dolgok persze mind rosszak, minden szar, minden el van b@szva stb. Megkérdeztem, hogy ki fütyült egy-egy döntés után, azt mondták, hogy a Gál Gábor gyerek. Na ez meg otthon fütyörésszen inkább.

 © GiKtegnap 15:03 | Válasz | #5433 
Felkerültek a testületi ülés videói a RetsagNet youtube csatornájára. 3 részben, az alábbi linkeken elérhető:
Az tanácsokás első része a szünetig.
A tanácskozás második része az első szünettől a másodikig
A tanácskozás 3 része a második szünet után történtek

 ühümtegnap 12:00 | Válasz | #5432 
Akinek nem inge ne vegye magára, de akinek igen, az tanuljon belőle.

 nemtanártegnap 09:15 | Válasz | #5431 
Szomorú, hogy nem tudsz olyan hozzászólást írni ami ehhez a témához tartozik, hanem a helyesírási szabályt emlegetni! Mi köze ennek a helyesíráshoz? Ha te vagy a magyar helyesírási bajnok, akkor légy szíves tájékoztass minket is, mert szeretnénk rád büszke lenni! Igaz annak nem itt a helye! A múltkor is olyan ember gúnyolta a másikat, akinek a korábbi írásában ott volt a súlyos hiba, ami persze lehetett gépelési hiba is, de van egy közmondás, a söprögetésről!

 hehehetegnap 06:44 | Válasz | #5430 
A legújabb helyesírási szabályokat használod?

 bali2014. dec. 19. 21:39 | Válasz | #5429 
Szerintem teljesen mindegy hogy van e zakó a Polgármesteren!! Ez előtt a Képviselők ugyan ezt csinálták a Volt Polgármesterrel Ha vissza emlékszel Polgár!!Most meg olyan a volt Polgármester mint a pincsi kutya !!!

 ékszerész2014. dec. 19. 19:09 | Válasz | #5428 
Lehet szidni a polgármestert,beindult a müsor
Itteni rész moderálási elveket sért, ezért törölve.

 Polgár2014. dec. 19. 17:55 | Válasz | #5427 
Ez a Hegedűs nevű egyén mit erőlködik itt. Egy zakója nincs hogy megtisztelje a város legnagyobb fórumát? Miért nem szégyelli már el magát?
A bizottságelnök elmondta a bizottsági szavazást akkor miért erőlködik. Ott nem volt ott? Ott kellett lenni. A tv előtt akar népszerűsködni ellenben csak belezavarodik a sok hülyeségbe. Nagy ez a kabát Ferike! Eltolhatnád már a biciklit ha nem veszed le, hogy a testület a főnököd és nem fordítva.

 fa szamár2014. nov. 26. 09:43 | Válasz | #5426 
Fel kell kérni Gá Gá-t, hogy írja meg helyettünk a véleményeket. Az biztosan tetszeni fog a polgármester úrnak. Akár el is mondhatja neki, de szigorúan csak 18 és 06 óra között, mert napközben a "polgár úr" nagyon elfoglalt.

 szálka2014. nov. 25. 22:38 | Válasz | #5425 
Na, ez a gál gábor csak jobb ha csöndbe marad ami a fórumot illeti. Először nézzen körbe a saját háza táján, a rétsági levél hazug mocskolódásai sokkal jobban zavarják a tisztességes embereket. Senkiházi gáborkák az igazi szarkeverők!

 demokrata2014. nov. 25. 18:36 | Válasz | #5424 
Vége a választásoknak, a devizahiteles fidesz szavazóknak sem ezt ígérték, hogy 256 forinton váltják át a frankot! Szorul a hurok a hazug politikusok körül. Helyben a politikát el kellene felejteni és csak a város érdekében dolgozni. Nagyon kellene az összefogás, mert a kormányra immár a megválasztott polgármester SEM számíthat!!

 n/agybaj2014. nov. 25. 17:48 | Válasz | #5423 
Az a baj ebben a dolog kérdésében, ahogyan Hegedűs hozzá áll a kérdéshez. Fennhangon emlegeti, hogy ő meg nem nézi, nem ért hozzá, nem tudja hogy működik az internet. Ez egy magán embernél még elmegy, de egy polgármester hogyan mondhat be ilyet. Ma már minden munkakörhöz hozzá tartozik az internet. Ott írnak leveleket, ott lehet pályázatot beadni, ott lehet jogszabályokat megnézni és hagy ne soroljam. Ezzel a kijelentéssel azt is bevallja, hiába választották polgármesternek, ő a dolgát ezen kérdésekben nem akarja elvégezni. Ezzel az erővel mondhatná, hogy nem tud írni, valaki írja már le helyette, nem tud olvasni, olvassák fel neki, és sorolhatnám. Ki merem jelenteni nem lehet valaki polgármester digitális analfabétaként. Ha eddig nem használta hát mutassa már meg neki valaki, és használja arra amire való.
Rossz hírem van. Ennél már csak az a nagyobb baj, hogy valami olyanról nyilatkozik, amit nem is látott fogalma sincs. Olyanról jelenti ki nagy nyilvánosság előtt hogy megszüntetni kell, amit nem is látott. Nem szokatlan ettől az embertől az eddigiekben sem. Csak van egy nagy különbség hölgyeim és uraim! Eddig magánemberként megtehette, hogy nem lát nem hall de azért beszél. Polgármesterként ezt nem teheti meg. Minden internetezőt sért ezzel a hozzá állással nem csak azokat akik a fórumot használják. Ja kritika! Úgy vélem ez a kritika is teljesen jogos. Nem megszüntetni kell, hanem akire vonatkozik tanuljon belőle. Legalább annyit arról beszéljen aminek utána járt.

 MaMár2014. nov. 25. 16:48 | Válasz | #5422 
Megkaptuk a magunkét
Tisztelt fórumozó társak! Az önkormányzat november 21-i testületi ülésén megemlítették a fórumot. Nem kisebb személyek mint Gál Gábor volt képviselő, Mezőfi Zoltán alpolgármester és Hegedűs Ferenc polgármester. Bárcsak büszkén írhatnám e tényt, de sajnos nem tehetem. A lényeget a polgármester mondta ki: Rétságon meg kell szüntetni, hogy személyeket alaptalanul bántsanak az Interneten. Nem teljesen szó szerint idéztem, de az üzenet ez volt. Vajon miért alakult ki rossz vélemény a fórumról? Abban már mindannyian egyetértettünk korábban, hogy a fórum hasznos a vélemények ütköztetése céljából, itt bárki hozzászólhat a városban történtekhez. Megteheti őszintén, név nélkül, bántódás nem érheti. A különböző közszereplők megtudhatják mit is gondolnak róluk valójában az emberek. De itt van a kutya elásva! Néhányan visszaélnek a név nélküliséggel. Ha valakinek nem tetszik amit róla írnak, jogosan kifogásolja, ha a róla szóló vélemény valótlan, sértő, vagy trágár. A nem megfelelő hangnem miatt elvész a tartalom, a mocskolódás eltereli a figyelmet a mondanivalóról és íróját sem becsüli senki. Nemcsak saját véleményét, de a fórumot, az azon megjelent véleményeket teszi semmissé, tágabb értelemben a honlapot és vele együtt Rétságot is degradálja, (le)minősíti. Nem az a baj hogy kritizálunk, a negatív dolgokról beszélni kell, hogy megszabadulhassunk tőlük. De a negatív véleményt, kritikát is lehet és elvárható tisztességgel, művelt ember módjára előadni. A fórumozók többsége nehezményezi a nem megfelelő hangnemben megjelenő hozzászólásokat, ezért kérem ezek szerzőit, ügyeljenek rá hogyan fogalmaznak. Fórumunkat ország-világ előtt és önmagunk előtt tegyük tisztességessé, vállalhatóvá. Kritikáink, véleményeink, hozzászólásaink legyenek komolyak, elfogadhatóak, figyelemre méltóak és iránymutatóak azok számára is akikről szólnak és akik városunkat irányítják.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 eztmost hogy2014. nov. 24. 19:33 | Válasz | #5421 
Ez a kisbetűs gál minden választást megelőzően akkorát köszön, hogy a nagy parkoló visszhangzik. Kampányidőszakon kívül már visszaköszönni is derogál. No nem most derült ki, csak eddig nem leveleztem.

 demokrata2014. nov. 24. 17:46 | Válasz | #5420 
Vége a választásoknak, tehát el lehet mondani az igazságot, Lázár úr meg is tette a Parlamentben ma. Tehát, 2015-től az önkormányzati pályázati rendszer megszűnik, pályázni nem kell, nem lehet! Helyette a terveket nem teljesen kidolgozva be kell adni a minisztériumba, ahol majd eldöntik a programok alapján, ki és mennyit kap majd. Totális mutyi, és még a saját önkormányzatainak sincs biztosíték arra, hogy kap egyáltalán valamikor valamit! Gratulálok, a fideszes önkormányzatokba csak úgy dől majd a lé. Vagy nem!

 Jócikk2014. nov. 24. 09:58 | Válasz | #5419 
Jónak és tanulságosnak mondható írás. Nem tér ki azonban egy fontos tényezőre, ami itt Rétságon jellemző.
A pártjelöltként bejutott polgármesterrel szemben pártkötődés nélküli, a város érdekét vállaló független képviselők vannak többségben. Az is elgondolkodtató, hogy a cikkben leírt esetekben a polgármesterek felkészültek, ismerik a jogszabályokat, a gazdálkodást, a pályázatokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos módszereket műszaki alapokat, és a politikai pályát. Így lehet eligazodni a viszonyok közt.
Rétságon azonban egy alkalmatlan, felkészületlen, iskolázatlan embert juttattak vezető pozícióba. 8 általános+ipari iskola. Megjegyzendő ez törvényes, a polgármesteri tisztséghez nem kell iskolai végzettség csak szavazat.
Ezzel szemben a testületben minden tag diplomás, felkészült, a többség városvezetésben nagy tapasztalattal, jogi pénzügyi ismeretekkel rendelkezik. Ugyanez a helyzet a jelölt bizottsági tagoknál is.
Ebben a verzióban az a variáció, mely szerint a polgármester hagyja a testületi tagokat, bizottságokat dolgozni, egy ilyen kisvárosban (kis polgármesteri hivatallal, kevés lakosságszámmal, 7 fős testülettel, tiszteletdíjas alpolgármesterrel) azt eredményezheti, hogy akkor a polgármester nem csinál semmit, engedi, hogy a javadalmazásban nem részesülő bizottsági tagok, illetve az övéhez képest tizedannyi tiszteletdíjat kapó képviselők dolgozzanak. Láttuk ezt a helyzetet korábban is. Most például az SZMSZ kidolgozásánál. Hegedűs polgármester nem volt képben, érdemi hozzászólása sem volt, nemhogy javaslata, vagy ellenvetése. Erőlködése volt egy státus beállításával kapcsolatban, de a testületi működés igencsak szigorú megszorításával, a jogkörök felosztásával kapcsolatban köpni-nyelni nem tudott. Valószínűleg fel sem fogta, hogy minden jogot elvett tőle az SZMSZ-ben a testület.
Ha így megy le az 5 év, akkor ugyan nagy bukfenc nem lesz, csak újra azok dolgoznak, akiknek ez nem dolga és akinek dolga lenne előmozdítani a város érdekét beletörődik, hogy semmit nem tud, ezért nem is akar tenni a nem kevés havi fizetés felvétele mellett. Még jó kifogása is arra miért nem teljesíti választási ígéreteit, amelyek egyébként törvényesen nem is valósíthatók meg. Rá lehet fogni, hogy a csodálatos vágyakkal szemben a testület a fékek szerepét töltik be. Erre is láttunk már példát. Semmiképpen nem szolgálja a város érdekét.
Egyet lehet javasolni. ha a polgármesternek nagy ez a kabát, nem tud felkészülten részt venni a munkában, akkor mondjon le, hagyja hogy a város érdekében más legyen ebben a pozícióban, aki tényleg dolgozni akar. Ezt a hírek szerint egyébként maga lebegtette be, amikor azzal is kampányolt a választások előtt, hogy amennyiben nem az ő csapata jut be, és nem lesz többsége még az esküt se teszi le, lemond. Hát többek véleménye szerint jobban is tette volna. Nem tudni ez a nyilatkozat igaz-e. Hegedűs Ferenc többször eresztett már el egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat, akár ez is igaz lehet. Csak mint ahogyan azt sem váltotta valóra, hogy kivonul Rétságról, ha ígérte ezt sem hajtotta végre. Kár!

 elfogulatlan2014. nov. 24. 08:04 | Válasz | #5418 
Nagyon tanulságos cikk
http://index.hu/belfold/2014/11/24/senki_nem_akar_tetenyi_eva_lenni/
http://index.hu/belfold/2014/11/24/senki_nem_akar_tetenyi_eva_lenni/

 © GiK2014. nov. 22. 10:56 | Válasz | #5417 
A sok hozzászólás között nehogy elvesszen, ezért újra kiteszem:
Az ülés első részének videója itt megnézhető:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához
Feltöltésre került, itt elérhető a második rész:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához

 zakó2014. nov. 22. 10:52 | Válasz | #5416 
A Gál (monitoringbizottság) Gábor mit képzel el? A lakosság minden napirendhez szóljon hozzá? Amikor ők voltak ezt miért nem vezette be? Akkor a lakossági fórumok se lettek meghirdetve és egy jó sokaságú képviselő-testületi ment le mutyiban. Nem is tudott róla senki, csak üléseztek.
Nagy lelemény volt akkora marhaságot is kitalálni, hogy a bizottságba miért nem minden képviselő javasolhat. Hát mert csak. Azért mert a bizottságnak nem az a dolga. De azért megkérdezném Gál (monitoringbizottság) Gábort, az ő idejükben ez a nagy lelemény miért nem tört benne felszínre? Példának okáért Jávorka javasolta volna a bizottságba Dr. Szájbélit, Majnik javasolta volna Giraseket, Kotroczóné javasolta volna Bulejkát. Egész biztos ezt megszavazták volna? Hát nem. Meg se kérdezték, nem pediglen a képviselők javaslata szerint figyelembe vettek volna valamit is. Teljesen az ő hold udvarukból mutyiztak be tagokat. Még a képviselők összeválogatása is necces volt. Ő beszél? Aztán mi lett az eredmény? Csődök sorozata. lemondások, kilépések sorozata.
Ebből az látszik hiába is volt Gál (monitoringbizottság) Gábor 4 évig képviselői tag semmit nem tanult az önkormányzati törvényből a demokratikusság működéséből. Amit elmondott arra igaz egy dakota köz mondás. Halgattál volna bölcs maradtál volna. A mondat második fele ugyan kétséges, de a csönd szebb lett volna amit bedumált. Jobb is hogy olyan szar volt a technikai készültség alig lehetett valamit kivenni belőle. Nem nagy kár érte a nagyothallókat.

 tuti2014. nov. 21. 22:52 | Válasz | #5415 
Tóth Mária megmondta a tutit. Kiosztotta Ferikét, hogy a polgármesternek nem az a dolga, hogy a közmunkások után koslasson. Ebben 100 százalékig igaza van. A jegyző is elmondta mi az eljárás. Akkor miért nem veszi tudomásul Ferike, hogy azzal kellene foglalkozni, ami a dolga?

 Állati2014. nov. 21. 22:46 | Válasz | #5414 
Nem hó lessz, hanem ratatata.

 © GiK2014. nov. 21. 22:39 | Válasz | #5413 
Az ülés első részének videója itt megnézhető:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához
Feltöltésre került, itt elérhető a második rész:
Kattints ide, a RétságNet youtube csatornájához

 rata2014. nov. 21. 21:04 | Válasz | #5412 
Állati! Te nagyon állati vagy! Kezd hűlni a levegő! lehet, hogy hó lesz?

 Állati2014. nov. 21. 21:00 | Válasz | #5411 
Dr. Tóth Mária már azt sem tudta, hogy 3 perccel előbb mit kérdezett! Nem tudja, hogy ki a polgármester Rétságon! Aztán letagadta, hogy ő ilyet nem is kérdezett. Tudja kedves dr. Tóth, az a kopasz manusz aki sokak szerint jó pár hónapja sürün látogatja magát, az a rétsági polgármester.

 Állati2014. nov. 21. 20:54 | Válasz | #5410 
Ez a nagyokos hajónapló író Gál Gábor fáziskésésbe van. Azt mondta, hogy nem jó, nem elég demokratikus az elfogadott SZMSZ, mert minden napirend után az kellene, hogy bárki érdeklődő rétsági hozzászólhasson. Na az lenne csak a faszányos testületi ülés! Aztán meg az volt a baja, hogy úgy kellett volna bizottsági tagokat választani, hogy minden képviselő mondott volna egy nevet. Na ez a manusz el van tévedve. Most ébred föl? Miért nem 2006-ban javasoltad ezeket te hólyag, miért csak most jut eszedbe? Nem bírod megemészteni hogy nem ronthatod ott a levegőt te nagy demokrata? Dugulj el barátom, neked most nem osztottak lapot hála az égnek!

 rata2014. nov. 21. 20:50 | Válasz | #5409 
Nyugi! Jön még a kutyára dér!

 demokrata2014. nov. 21. 20:16 | Válasz | #5408 
Arról is beszélt, hogy ez a fórum méltatlan Rétsághoz. Bezzeg az RL a patkányozós cikkeivel méltó!!

 MaMár2014. nov. 21. 20:08 | Válasz | #5407 
Hát ezt elvitte.

 fene vigye el2014. nov. 21. 19:35 | Válasz | #5406 
Sajnos pont akkor ment el a hang mikor Gál Gábor szót kapott.Miről beszélt így sajnos nem lehetett hallani.Csak nem a monitoring bizottság tevékenységéről számolt be,meg a 300 000ft-ról adott számot? Hát a fene vigye el megint nem tudunk erről semmit.

 demokrata2014. nov. 21. 19:22 | Válasz | #5405 
Na, Girasek Karcsi, a polgi szerint be kellene tiltani a honlapod fórumát, mert igaztalan amit azon írnak egyesek. Nem ezt a kérést hívták régebben cenzúrának?

 MaMár2014. nov. 21. 17:55 | Válasz | #5404 
Megjött. (Az RTV a NET-en)

 © GiK2014. nov. 21. 17:02 | Válasz | #5403 
Nekem is többen jelezték, hogy az internetes adás nem működik. A kábeltévés sugárzás működik.
Okát nem tudom, milyen hiba miatt nem megy.
Azt ígérhetem, hogy a RétságNet youtube csatornáján lehető legrövidebb időn belül felkerül a felvétel, és megnézhető lesz. Én ennyit tudok az ügy érdekében tenni.

 MaMár2014. nov. 21. 16:41 | Válasz | #5402 
Nekem sem jön.

 kíváncsi2014. nov. 21. 16:40 | Válasz | #5401 
Neten miért nincs közvetítés?

 zakó2014. nov. 21. 16:30 | Válasz | #5400 
Két képviselő hol van? Nem jelentette be a polgi, hogy valamilyen oknál fogva igazoltan vannak távol. Akkor miért nem tesznek eleget a kötelességeiknek? Ha okuk lenne távollétre, miért nem jelentették be előírásnak megfelelően.

 zakó2014. nov. 21. 16:12 | Válasz | #5399 
Ferikének egy zakóra se tellik? Így tiszteli meg a testületi ülést és a nézőket? Eddig minden képviselő rendesen fel tudott öltözni.
Mi az hogy közmeghallgatás van? Hol volt ez 10 nappal előtte meghirdetve? Most meg akarja tartani úgy hogy ki se lett hirdetve?

 környék2014. nov. 21. 15:44 | Válasz | #5398 
Kóla,csipsz mindenkinek bekészítve? Mindjárt indul a hétvégi szórakozás!

 azvan2014. nov. 21. 13:22 | Válasz | #5397 
Ja persze. Amit Hegedűsnek kell aláírni, előtte elolvasni, azt is írják alá helyette? Ezt a meccset már egy előző polgármester is el akarta játszani, hogy ő csak aláírta a nem is tudja mit. Belebukott. A bíróságon ha jól tudom nem tudta megnyerni a fegyelmit.

 azvan2014. nov. 21. 13:20 | Válasz | #5396 
Mit akarsz ezzel mondani tulajdonképpen? Azt hogy a polginak nincs semmi dolga? Van dolga! Amire határozatban az van írva, hogy felelős a polgármester, az dolga. Ha például a közmeghallgatás elsumákolására utalsz, akkor azon a határozaton rajta van, hogy felelős a polgármester. Aztat azért nem mondod komolyan, hogy azért is a jegyző felelős, hogy a polgi nem írja le, mit tett a két ülés között a városért. Nem azért kapja a félmila fizetést havonta, hogy a jegyző dolgozzon helyette, ezt ki merem jelenteni. Általad idézett c pontban a jegyző a működéssel KAPCSOLATOS feladatok ellátásáért felelős, és nem a működésért! Nagy különbség ám ez kispajtás! Ezen túl milyen 81 kukac vagy mi a fene az ott? Írd már oda máskor honnan idézel, ne haljak meg hülyén!

 akkormostmivan2014. nov. 21. 11:34 | Válasz | #5395 
A jegyző és az aljegyző
81. §
c) gondoskodik az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok ellátásáról;
d) tanácskozási joggal vesz részt a képviselő-testület, a képviselő-testület bizottságának ülésén;
e) jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő;

 ez hanyas2014. nov. 21. 10:37 | Válasz | #5394 
Van két fizetett "jegyző". Miért nem koordinálják, segítik a testületi-ülést???

 köbüki2014. nov. 21. 10:37 | Válasz | #5393 
Ma 16.00-kor ismét kezdődik a Maped Show (vagy bigbrader). Jó szórakozást!Ismétlés a Youtubon (csak be kell ütni, hogy rétság képviselő-testület). Érdemes többször megnézni...

 villalakó2014. nov. 20. 15:41 | Válasz | #5392 
Akkor az eddigi a bigbráder volt.

 valóvilág2014. nov. 18. 09:50 | Válasz | #5391 
Érdekes olvasmány a testületi ülések jegyzőkönyvei, kíváncsian várom a harmadikat is. Olvasgassátok szorgalmasan, a harmadik tényleg a "való világról" fog szólni, a TV felvétel alapján. Azt is javaslom mindenkinek ismételten megtekinteni! Ja és készüljetek a péntekre, főleg a vidékiek!

 kukuc2014. nov. 17. 18:47 | Válasz | #5390 
hehe ez már az idiotizmus netovábbja... legközelebb azért mondjon le mert pislog, vagy beszéd közben mozog az ajka? :D inkább hege meg a varga mondjon le minél előbb! am. meg a fogdokinak még a rágózása is több értelemmel bír mint v.d.g. meg a h.f. erről ennyit.

 Perecgyártó Alfonz2014. nov. 17. 13:17 | Válasz | #5389 
A város problémája nagyon könnyen összefoglalható egy mondatban: egy olyan ember került a város élére aki veszettül túlértékeli saját magát. Ez egészen addig nem baj, amíg csak a saját életére hat ki, de jelen esetben ez egy egész városra érvényes - tehát tragédia.

 Margit mama2014. nov. 17. 11:08 | Válasz | #5388 
Obama is rágózik állandóan és fontosabb emberekkel tárgyal, mint a rétsági képviselő testület (mégsem mond le).

 Volt2014. nov. 17. 10:58 | Válasz | #5387 
Katona Ernőt aludni nem láttad véletlenűl?

 harapófogó2014. nov. 17. 10:51 | Válasz | #5386 
Na ez aztán a súlyos bűncselekmény! Én ugyan nem láttam, pedig figyeltem. Hazudozni bármit lehet. Az a képviselő, aki nem rágózott ellenben a város földjére vett fel magánpénzt az ne mondjon le? Ez micsoda egy kettős mérce?

 magdika2014. nov. 17. 09:32 | Válasz | #5385 
A fogdoktor rágózik ülés alatt. Így adja meg a tiszteletet? Mondjon le!

 valóvilág2014. nov. 17. 09:16 | Válasz | #5384 
Ha nem hiszed el, akkor kérdezd meg a Rétság Járási Hivatal vezetőjét, Ő eddig végig hallgatta mind a hármat. Elég türelmesen.

 eztmost hogy2014. nov. 17. 07:51 | Válasz | #5383 
Az hogy az ülésvezetés milyen egy dolog. Nem nagy dicsőség, de ez van. A baj ott kezdődik, amikor egy vészhelyzetben intézkedésre kötelezett polgármester funkcionális analfabéta. Reggel hattól este hatig a közterület felügyelőnek kell az utcán lenni. Az "aranyos" közmunkások útba indítása nem a polgármester dolga, bár szabadidejében azt csinál amit akar.

 harapófogó2014. nov. 16. 21:02 | Válasz | #5382 
Ne kételkedjél laposkám! Ez a nagy büdös rétsági valóság. Ahogy a dolgok állnak lesz ez még rosszabb is. Ugyanez ment le a tv műsorban, sok egyén élőben volt tanúja ennek a minősíthetetlen ülésnek.
Szégyent hoz a városra? Igazat adok. Nem az aki kitette, hanem akik elkövette. Elsősorban és 99 százalékosan az újonnan megválasztott naon fain polgármester.

 © GiK2014. nov. 16. 20:52 | Válasz | #5381 
Kedves Laposfogó!
˙ ˙Sajnálatosan közlöm, hogy a videó teljes egészében a képviselő-testületi ülésen történteket rögzítette, mindenféle vágás, vagy beavatkozás nélkül. Egyetlen plusz az elején 8 mp időtartamba a valós képre tett felirat, illetve az a szünet lett kivágva amikor betűreklám ment. A felvétel a valóságot tartalmazza.
˙ ˙Ez ellenőrizhető lesz abban is, hogy 15 napon belül a városi honlapon közzétételre kerül a jegyzőkönyv. Össze lehet majd hasonlítani. (Ezen a honlapon is elérhető lesz, amint elkészül és hozzáférhető lesz.)

 Laposfogó2014. nov. 16. 20:39 | Válasz | #5380 
Ez a videó ami oda van téve ez valami vicc? Valami trükkfilm, vagy hamisítvány? Így akarják lejáratni szegény Ferkót?
Nem hiszem hogy ez így megtörténhet egy városházi vezetőségi közgyűlésen. Aki ezt így meghekkelte szégyent hoz a városra. mert lesz aki igazinak hiszi. Kizárt dolog hogy valódi felvétel lenne.

 kiémi2014. nov. 16. 20:38 | Válasz | #5379 
Megnéztem a TV felvételt, nekem a vége volt az érdekes, amikor az öreg pedellus előadta a "hattyúk halálát", az a duma, amit lenyomott, nem semmi. Erkölcsi alapja akkor lesz, ha mindenhová( Rétságra Diósjenőre, Műv házba) vissza viszi, mindazon felszerelési tárgyakat, eszközöket, ( fényképező gép, kamera, iskolai bútorok stb.) amiket jogtalanul elvitt, annak idején aktív korában. (ezeket egy vizsgálat folyamán simán ki lehet bogozni az átadás- átvételi dokumentumokból)Még egy dolog: amikor képviselő volt, felvette a jogosan járó tisztelet díjat és mellette elszámolt,elég gyakran saját gépkocsi használat elszámolást egy kis kereset kiegészítésként. Ezek a pénzügyi bizonylatok minden valószínűség szerint megtalálhatóak a hivatalban. Remélem az "ÁSZ" ezt is vizsgálni fogja!

 k22014. nov. 16. 16:37 | Válasz | #5378 
Mi rétságiak nem terjesztünk sem hírt,sem módszert saját választásunkról idegeneknek.Pofa kell ahoz,hogy beleugass más település tragédiájába,és ott vájkálhass kárörömmel.Nem tudom,hol laksz,de nemigen hiszem,hogy a rétságiak belepofáznak a ti választásaitokba.Ha nincs épitő javaslatod,eridj a
fenébe.

 k22014. nov. 16. 16:27 | Válasz | #5377 
..." Mai eszemmel nem mennék el szavazni se,.."
Na látod,ez a baj.A mai eszed.Mert a poltika a sok törvénysértéssel odáig juttatott,hogy letargikussá válj,szard le a választást,maradj távol.

Hát nem értitek?Pont azzal szavaznak az elmaradók ellenfeleikre,hogy kivonják magukat a döntésből,megkönnyitve az ellenoldal dolgát.Aztán meg elkezdenek sírni,hogy milyen szar is az egész.
hege azért került az élre,mert a szavazati jogosultak jórésze el se ment szavazni.A mai eszükkel...

 Sanya2014. nov. 16. 11:15 | Válasz | #5376 
Respect

 © GiK2014. nov. 16. 10:56 | Válasz | #5375 
Ezzel én egyetértek. Egyet lehet tenni, de mivel én most nem vagyok ott nem akartam ezzel előjönni, másnak dobni a labdát. Amit tehát tenni lehet, az a képviselők kezében van. Úgy ahogy meg is tették, ezután is meg kell tenniük, hogy felhívják a figyelmet a szabályok tiszteletére és betartására. Megtették, és szerintem meg is fogják tenni. Ha még határozottabban lépnek fel, talán több eredmény lesz. Az is igaz - bármilyen viszonyok is vannak - a jegyzőnek van feladata előzetesen, az ülésen, és a végrehajtásban a törvényesség betartását biztosítani.

 Sanya2014. nov. 16. 10:41 | Válasz | #5374 
Köszönöm a választ, számomra elfogadható érvelés az, hogy a város érdekei érdekében néha hallgatni kell. Ám elfogadhatatlannak tartom azt, hogy "Ez egy elég nehéz helyzet, mert valóban be kellene tartani a szabályokat. Másrészt az látszik, hogy az előírások nem számítanak." A szabályoktól való eltérés bármiféle minőségben, bármiféle mennyiségben megengedhetetlen, hiszen így lazul fel aztán a fegyelem, és a szabályok betartásának törvényi kötelezettsége. Ez a demokrácia alapjait rengeti meg, ahogy azt az országos ügyek intézésében is láthatjuk. A szabályok azért vannak, hogy azokat betartsa mindenki, ellenkező esetben sem törvényességről, sem demokráciáról, sem emberi tisztességről nem beszélhetünk.

 © GiK2014. nov. 16. 10:29 | Válasz | #5373 
Kedves Sanya!
˙ ˙A kérdés jó, de egyben provokatív is. Mondhatnám, hogy kívülállóként nincs lehetőségem elbírálni, mi lenne a helyes válasz. De természetesen mint a közélet dolgai iránt érdeklődő ember van véleményem, és ha a kérdés kifejezetten nekem címződik, azt megtiszteltetésnek veszem, és válaszolok is.
˙ ˙Azt lehet állítani, hogy a jegyző alkalmas a feladata ellátására. Megfelelő végzettsége van és kellő tapasztalattal rendelkezik jogászi és jegyzői minőségében is.
˙ ˙Az a kérdés másik oldala, hogy amennyiben alkalmas miért nem él a jogával.
˙ ˙Azt tisztán kell látni, hogy a jegyző az új önkormányzati törvény szerint a polgármesternek van alárendelve. Így az ellenőrzési lehetőség azért más, mint amikor a testületnek tartozott elszámolással, oda tartozott a kinevezése, felmentési, jutalmazási, bérmegállapítási jog. Külön érdekesség, hogy a mostani kirendelt jegyző a Kormányhivatalnak van alárendelve, csak másodsorban a polgármesternek.
˙ ˙Az őszinte és racionális válaszom az, hogy a nyílt konfrontációt kerülni kell. Mindezeket az ügyeket el lehet intézni testületi ülésen kívül. Az azonban igaz, hogy amennyiben ezt megelőző együttműködéssel nem sikerül, akkor a testületi ülésen bizony szólni kell a törvények és a rend fenntartása érdekében. Egy normális javaslat még nem borít fel semmit, amit pl. Dr. Szájbely Ernő megtett, hogy "A B változatot is meg kell szavaztatni" vagy hasonló. Igen meg kellett volna a napirendet szavaztatni, igen elsőként a módosító indítványt kellett volna megszavaztatni. Igen a külső hozzászólók csak az ülés végén - elvben nem rendkívüli ülésen - kaphatnak szót.
˙ ˙Az egy további dolok, hogy az ülést az SZMSZ-nek megfelelően kell vezetni. megértem, ha ebben az ügyben a jegyző nem beszél bele állandóan, hogy pl. "Hosszú szóbeli kiegészítésre nincs mód", "Előbb a kérdések következnek, majd a válaszok.", "A tárgytól senki nem térhet el, javasolja ezt betartani", és lehetne folytatni.
˙ ˙Ez egy elég nehéz helyzet, mert valóban be kellene tartani a szabályokat. Másrészt az látszik, hogy az előírások nem számítanak. Valakinek meg kellene mondani, hogy mi az ülésvezetés módja. Inkább az ülés előtt, de ha lényeges eltérés van, akkor ott is. Az pl. hogy a napirend egyben nem lett megszavaztatva, ha szigorúan vesszük az egész ülés érvénytelen ennek hiányában. Nem tudom, hogy ez kifejezett szándék volt-e, hogy lehessen tovább kavarni azt a bizonyost. Ráutaló magatartással ugyan elkezdődött, ha nem lenne érvényes akkor is a régi döntés nem lett megváltoztatva.
˙ ˙Nehéz helyzet. mindenkinek felül kellene emelkedni a kisstílű hozzáálláson, és valóban a város érdekében, együttműködve dolgozni.

 Sanya2014. nov. 16. 09:50 | Válasz | #5372 
A cikk nagyon jó, részletesen, kimerítően taglalja a történteket, egyet hiányolok belőle: Egyáltalán nincs hangsúlyozva benn az a tény, törvény, hogy a jegyző feladata az az üléseken, hogy figyelmezteti a polgármestert és a képviselőket, ha törvénytelen, szabálytalan dolgokat tapasztal akár az üléssel kapcsolatban, akár a szavazással kapcsolatban, akár az előterjesztéssel kapcsolatban. Egyszer sem tett megjegyzést az ülésen a jegyző ilyenekre, sőt, az előterjesztést a pontocskákkal is ő maga készítette. Egy kérdés Girasek úrhoz: Alkalmasnak tartja a három ülés alapján a jegyzőt erre a feladatra?
Nem csak a polgármester hibái a cikkben említett jogtalanságok szerintem, komplexebb a dolog.

 csalódott2014. nov. 16. 09:24 | Válasz | #5371 
Megnézve a videót roppant módon ledöbbentem. Ezt így nem lehet csinálni. Első két közvetítés alkalmával úgy gondolhatta az ember, hogy még tapasztalatlan, izgul, bele kell tanulni, majd segítenek neki és jobban megy. Ezen az adáson roppant mód átlátszik, hogy alkalmatlan, rosszindulatú módon magánérdekeket, ami ennél rosszabb a városra nézve pártérdekeket akar erőltetni. Sajnálatosan lehet látni ez nem fog változni. Városunk falusi kocsma szintjére navigál a testületik lefolyása ügyében. Aki Hegedűsre szavazott lehet állítani nem ezt akarta. Egy karakán, határozott, céltudatos, együttműködő, az elődök munkáját tovább javító emberre szavaztunk. Látni lehet a nagy csalódást. Ebből a várakozó bizalomból semmi nem valósult meg. Az a gondom ezzel nem is látszik megvalósulni. Innentől kezdve csak cirkuszok lesznek a testületik közvetítésekor? Sajnosnak mondom már, én is rá szavaztam. Mai eszemmel nem mennék el szavazni se, hiába erőlködött nekem, hogy szavazzák rá mert az milyen jó lesz Rétságnak. Ki lehet jelenteni sok embert becsapott, átvert. Roppant mód szomorú vagyok. Már késő. Ezt kell kibírni ameddig változás nem látszik megvalósulni.

 még ilyent2014. nov. 15. 17:17 | Válasz | #5370 
Komolyan mondom, hihetetlen. Hogy ez a Feri miket mond... Még hallgatni is szenvedés a gagyogását...

 zsír2014. nov. 15. 13:37 | Válasz | #5369 
Hege: "Itt annyi alázatot kapunk, hogy az már kibírhatatlan..":)))

 köbüki2014. nov. 15. 11:21 | Válasz | #5368 
A Maped Show itt újra élvezhető:
https://www.youtube.com/watch?v=5SZlSRmwnK0

 ismerős2014. nov. 14. 21:05 | Válasz | #5367 
Ne játszd a hülyét. Rétsági vagy Te is. Nincs magánéleted, ezzel szórakozol. Nősülnél már meg inkább.Lenne mivel foglalkoznod.Jobb lenne mint a Mama Hotelben.

 bali2014. nov. 14. 20:53 | Válasz | #5366 
Szerintem a Testületi üléshez Bárki hozzá szólhat azért van ez az oldal Ha Rétsági Ha Nem ennyi Sok okos embernek Nem Tetszik ha egy Másik Faluból hozzászólnak !!!

 libi2014. nov. 14. 20:26 | Válasz | #5365 
Bali, bali, ballibi, te nyugodtan el húzhadsz, oda a bal féltekére! Nyugodtan!

 bertali2014. nov. 14. 20:19 | Válasz | #5364 
Akkor meg házszámot tévesztettél. Egy lukkal arébb.

 MaMár2014. nov. 14. 19:51 | Válasz | #5363 
Többen boncolgatták a többség szavazata kérdését. Szerintük aki nem tartozik azon 569 szavazó
közé akik Hegedűs Ferencre szavaztak azok nem akarták Őt polgármesternek. Ebben tökéletesen
igazuk van.
Nem szavaztak a jelenlegi polgármesterre:
1.akinek nincs szavazati joga
2.akinek van szavazati joga, de nem ment el szavazni
3.aki másra szavazott
4.az érvénytelenül szavazók
Ezeket mind úgy lehet értelmezni, hogy nem ezt a választási eredményt akarták. De ha a polgármester megválasztása nem jogos, akkor a képviselőké sem az (!) és ez működik fordítva is.
Vegyük figyelembe:
1.akinek nincs szavazati joga - eleve szóba sem jöhet
2.akinek van szavazati joga, de nem ment el szavazni - annak elvileg mindegy mi az eredmény
3.aki másra szavazott - az valóban egyértelműen mást akar
4.az érvénytelenül szavazók - szintén szóba sem jöhetnek
Vegyük tudomásul, hogy akik a választásokon indulnak jól ismerik a feltételeket és elfogadják
azokat, valamint ennek megfelelően alakítják ki stratégiájukat. Ők jól tudják, hogy kell egy
elfogadható, működő választási rendszer és azt is tudják, hogy mindannyiuk azonos feltételekkel
száll versenybe. Törvény szerint a szavazati többség dönt. Elvégre senkit sem lehet kényszeríteni, hogy szavazzon, de ha nem mindenki szavaz elvileg hamis eredményt kapunk. Tetejébe a nem szavazók is hangot adhatnak elégedetlenségüknek, hiszen a polgármester és a képviselők is kötelesek a nem szavazók és a nem rájuk szavazók érdekeit is képviselni. Ez a két dolog okozhatja a képzavart. -A szavazók a nem szavazók helyett is alakítják az eredményt ezért a felelősségük nagyobb.-
Utólag már látni a szavazatok alapján, hogy Mezőfi Zoltán lett volna a legesélyesebb. Hogy mégsem Ő lett a polgármester, annak oka, hogy szerencsétlen kényszerűségből két jelöltet kellett indítaniuk és ellenfelüket egy erős párt támogatta, de semmiképpen nem oka a választási rendszer. Végül is a képviselő testületbe -a választók akarata szerint- olyanok kerültek többségben akik fel tudnak építeni egy új "okos négyes"-t és folytatni tudják a megkezdett fejlesztéseket.
Ennek megfelelően -a meddő többség-boncolgatás helyett- azon legyünk, hogy munkájukat minél
jobban támogassuk, hiszen ez az egész város jól felfogott érdeke.
Tisztelettel: Makkai Márton.

 bali2014. nov. 14. 17:40 | Válasz | #5362 
Kedves Információ!!Attól hogy nem vagyok Rétsági Tv-néző vagyok és érdekelnek a vállalkozók!De elnézést ha meg kérdeztem és meg bántottam a kérdésemmel valakit !!!!!

 jajajj2014. nov. 14. 15:29 | Válasz | #5361 
a polgármesterre nem szavazók 1700 :) el se mentek ennyien...:) miket írohatsz itt? Amúgy soha nem mentek el csak az átkosba...Ha megnénéd az előző 4 évet azt is ki elemezhetnéd és csodálkoznál rajta mennyien nem akarták mezőfit...ennyi, ha már számolgatunk..

 Információ2014. nov. 14. 14:31 | Válasz | #5360 
Te ha nem vagy RÉTSÁGI mit érdekelnek téged a rétsági vállalkozók? Szóval nem gondolod hogy kezd kibújni a szög a zsákból?


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-