Az egyes oldalakra csak a megjelölt cikkhez tartozó hozzászólás tehető. A hozzászóláshoz nem kell regisztrálni. A témához nem tartozó, vagy bármilyen személyeskedő, jogsértő bejegyzést értestés nélkül törlünk. Ide is érvényes a RetsagNet fórumszabályzata. Ez és friss híreink megtalálhatók www.retsag.net címen.
Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
Figyelem! Az új PTK életbelépését követően indoklás nélkül töröljük a nem azonosítható IP címről - pl külföldi szerverről - történt hozzászólásokat!
Fórum   >>   Városi ünnepek megemlékezések
Ünnepek, megemlékezések, rendezvények. Hozzászólások, a helyi programok és ünnnepek kapcsán megfogalmazódó vélemények, javaslatok.

Listázás időrendben


 Jurátus2016. márc. 19. 11:59 | Válasz | #865 
Teljesen hamis értelmezés, hogy ebben országban, jogállamban, bármely ember azt csinál amit akar.
Törvények mindenkire kötelezőek. Minden vezetőnek vannak jogkörei, amiben eljárhat, és vannak kötelességei amit be kell tartani.
Konkrétan a polgármestert egyrészről köti az Mötv, az Alaptörvény és egyéb jogszabályok, de a helyi Szervezeti szabályzat is. Csak azt teheti, amit a jogszabályok és az említettek megengednek neki. A képviselő-testületnek van alárendelve, a hozott határozatokat kötelessége végrehajtani.
Hamis tehát az a beállítás, hogy bármely polgármester azt tesz amit akar. Ha ő is így gondolja, és eképpen cselekedne az bűncselekmények sorozatát valósíthatja meg. (Hatalommal visszaélés, gondatlan gazdálkodás, költségvetési csalás, jogkör elvonás és lehetne sorolni.) Ha így lenne annak súlyos következményei lehetnek.
Ne híreszteljen hát senki olyan hamis látszatot, hogy bármelyik polgármesternek, vagy akár a rétságinak ettől el lehetne térni.

 probléma2016. márc. 17. 14:42 | Válasz | #864 
Nem. És igen. A polgármester AZT CSINÁLJA AMIT A TESTÜLET
MOND NEKI. Ez így igaz. Hege viszont AZT CSINÁLJA AMIT Ő AKAR. És feleim ez itt a kib****ott nagy probléma...

 Gumicsont2016. márc. 17. 11:26 | Válasz | #863 
Témánál vagyunk? Újra rágódni való? Hegedűs ilyen. Ennyi telik tőle. Tessék tudomásul venni. Ő a polgármester azt csinál amit akar.

 fapapucs2016. márc. 17. 10:29 | Válasz | #862 
Nektek semmi se elég jó!Örüljetek ha van egy ilyen naon fain polgármester aki segít a szegény embereknek.Nektek az se jó,ha fejből beszél butaságokat,az se ha felolvassa amit más megírt.Akkor meg mit akartok?Akár teccik akár nem teccik ő a polgi.Oszt jónapot!

 krumpa2016. márc. 16. 23:38 | Válasz | #861 
Igazat adok a leírt dolgokban .
Túl nagyot Hegeferkóról ne tételezz ! Majd ő gondol utána mi helyzet van a városban ? Nem fog . Bértollnokok leírják neki . A felolvasással majd csak bírkózik . Ez van . Ezt kikaptátok .

 © GiK2016. márc. 16. 21:54 | Válasz | #860 
Mivel a cikkben nem kívántam ünneprontó gondolatokat megfogalmazni, itt vagyok kénytelen néhány észrevételt tenni. Különösen arra tekintettel, hogy másoknak is feltűnt néhány jelenség.
˙ ˙A cikk itt is elolvasható, a beszédek meghallgathatók.
˙ ˙Kétségtelen tény, hogy a polgármesteri beszéd egy protokolláris dolog. Nem sokakat érdekel tartalmilag. Pedig az ünnep arra lenne, hogy valami felemelőt, vagy legalább aktuálisat is halljunk. Néhány eredeti gondolatot saját közösségünkkel kapcsolatban. E tekintetben tényleg elegendő lett volna 1 perces köszöntő, ha eleve a programban volt Balla Mihály beszéde. Ha pedig nem volt, akkor nagyobb hiba a rögtönzés, ami miatt (is) olyan hosszúra nyúlt a program, ami már nem elfogadható egy ilyen eseménynél.
˙ ˙De ha már volt polgármesteri beszéd a máshonnan másolt, 2015-ben is nagyjából azonos szövegből felolvasott helyett (vagy mellett) igenis kellett volna szólni pár rétságiakat is érintő dologról.
˙ ˙Elsőként például arról, hogy március 15. településünk várossá nyilvánításának napja. A város születésnapja, amely már több mint negyedszázada igen jelentős fejlődést mutatott fel.
˙ ˙Másodikként arról, hogy az 1848-49-eseményeknek voltak rétsági szereplői, hősei és mártírjai is. Utóbbiak neve van felvésve a koszorúk helye felett a márványtáblára. Ismét javaslom, nem ártana elolvasni - a beszédírónak, vagy plagizálónak - és megemlékezni róluk. Rétságiként áldozták életüket a színpadról hirdetett szabadságért!
˙ ˙Harmadszor március 15. a Szabad sajtó napja. No erről persze őszintén kellene szólni és hitelesen. Bár igen nehéz lehet úgy, hogy közben éppen a polgármester igyekszik akadályozni a sajtó működését. Megszólva a nyilvánosság tájékoztatását szolgáló hangfelvételt testületi ülésen, bírósággal fenyegetni egy nagy múltú helyi médiumot a véleménycikk miatt, és hasonló. De hogy ne csak a saját házunk tájáról szóljak, van itt helyi újság, helyi televízió is. Igen az ő ünnepük is március 15. Egy jó szót talán megérdemeltek volna akik ebben tevékenykedtek.
˙ ˙Mindezek mellett bármit is mond a polgármester, a nevetségesség elkerülése érdekében illene hitelesnek lenni, vagy ha az elmondottakat csak prédikálja és nem gyakorolja akkor inkább csendben maradni. Egész pontosan a nagy együttműködésről, az összefogásról, az egy emberként cselekvésről általa felolvasottak csengtek nagyon hamisan. Látható a képviselő-testületi ülések tv közvetítésein, tetten érhető a jegyzőkönyvekben, hogy helyben ennek az összefogásnak a közös célokért ésszerű kompromisszumok kötésének, az egy emberként cselekvésnek éppen ő a legfőbb gátja. Igen az, ha a testületi többséget képviselő - ugyancsak a helyi polgárok által választott - emberekről, bizottsági tagokról van szó.
˙ ˙Akárhogyan is, ezek a gondolatok többeknek eszébe jutottak. Ünneprontás ide vagy oda, így a magasztos városi rendezvény elmúltával mégiscsak szükséges leírni. Mondjuk mint véleményt. Vitatkozni is lehet persze e felvetésekkel. Egyet nem lehet(ne): bort inni és vizet prédikálni. Illetve széthúzást szítani, gyakorolni, és összefogásról papolni. Demokratikus értékek győzedelméről beszélni, de a helyi demokratikus döntéseket akadályozni.

 and roid2016. márc. 16. 19:52 | Válasz | #859 
Ott voltam. Untam. Két beszéd, két versműsor. Minek kellett?
Szerintem is előző beszédét vette elő. 90% ig azonos.

 kutyakomédia2016. márc. 16. 19:41 | Válasz | #858 
Honnan veszi a szervező azt a libsibolsi módszert hogy lehagyja a plakátról a naggyűlés fő előadóját. Megmondom az őszintét, én fideszes szavazó voltam, keresztény konzervatív szemlélettel. De Hege nekem ne papoljon. Nem megyek el ahol ő dumál. Együttműködés? Összefogás? Egy emberként? Ferike! Szoktál Te tükörbe nézni? Sírt a hangszóróm amikor hallgattam. Esetlegesen érted is amit felolvastál? Ha tudom hogy Balla Képviselő Úr a főszónok ott lettem volna. Disznóság netovábbja egy ilyen kiváló embert direkte kihagyni a plakátról. Az ő szólását is meghallgattam. Ég és föld !!! Ő tudja miről beszél. Már csak azt árulja már el valaki, miért kell egy naggyűlésre két szónok? Hege felesleges volt.
Meghallgattam az idei Hege Saga-t is az előző évit is. Jól gondoltam, az emlékezet nem csal. A Rétságnetes honlapnak köszönhetően nem is kell gondolkodni. Meg lehet hallgatni az előzőt is. Hát mit mondjak? Az elmúlt nyolcév csak tett valamit. Mármint tavaj 160. éves évfordulót említett a beszéde elején. Nyilvánvalósággal a plagizált szöveget nem fogta fel. Valaki szólt neki, hogy Ferike, ezt elbasszus. Hát kiszámoltatta a jegyzővel vagy más értelmiségivel. 168 bizony, ha neki nyolc is. A végét is meg kellet volna értelmezni. Tavaj is, most is azt mondta, hogy az előttünk álló tavaszünnepen minden jót kíván. Amikor a beszédet írták akkor a hosszú hétvége első napja volt 15. Utána szabadnapok. De most fordítva van ember! Nem csak plagizálni kell! Gondolkodni sem árt!
Meddig tart még ennek a tehetségtelen embernek a vesszőfutása polgármesteri szerepkörbe? Az ő pártjában és vallásában megengedett a plagizálás? Magyarul más szövegének ellopása? Nem hinném. Csak kérdezem hátha egyszer megtisztel a válasszal. Várom ám nagyon!

 kötelesség!2016. márc. 13. 21:58 | Válasz | #857 
Önnek ez a véleménye, nagyon sokan meg azt kifogásolták (kifogásolják), hogy nagyon sokan járnak oda, arra a területre, kisgyermekekkel is sportolni, sétálni stb. mivel az út minősége kritikán aluli, ezért szerintem sokan örülnek a felújításnak. Azon a területen szervezett nyári rendezvényeknek, meg kiválóan jól jön ez a felújítás. Egyébként a forgalmat lehet szabályozni, ez az önkormányzat kompetenciája, a másik, ha Ön tud valami illegális drog manipulációról, jogosítvány nélküli vezetésről, ittas vezetésről, lopott gépjárműről stb., akkor meg tegyen eleget "állampolgári kötelezettségének!!! Tanú vallomással együtt, mert így kerek a történet"Tudja!!! Van kalapja, nincs kalapja???!!!

 XY2016. márc. 13. 14:56 | Válasz | #856 
Szép napot ,nem tudtam hogy van ez a "lehetőség bár nem hiszem hogy sok "értelme van !!!!Tujafa nevű hozzászóló véleményét osztom !!! Biztos fontos illetve a legfontosabb a Radnóti utca folytatása "útprojekt !!! Nem lehetett volna azt a pénzt Óvodára ,konyha felújításra vagy valami "értelmesebb dologra költeni ! Sokan használják azt az utat főleg nyáron jogsi nélkül tépető "Őrült autósok ,forgalmi nélküli motorcsodák! "drogfutárok a laktanya hangárjaihoz!!!Erre tényleg nagy szükség van!!!

 nyugger.2015. dec. 22. 15:27 | Válasz | #855 
Nem a rendezvényt ócsárolja senki emberfia. Ami a színházteremben volt, meg előtte a kézműveskedés, koncert, az szép rendezvény volt. Szívet melengető.
Amit a polgármester letett, hogy közpénzen csinál saját kampányt és pártpolitikát a szent napokból, az gyomorforgató. Már a nyugdíjas napom meghívta a népet. Így szólt be: lesz a mindenki karácsonya, mindenkit meg hív. Az ő része 18-kor lesz a parkolóba. Már ott elszakadt a cérnametélt. Mi az hogy az ő része?
Igazat adok Tujafa nevű beírónak. Én nem tudtam volna ilyen jól összeszedni. Az másoknál is kiverte a biztit, mindenkinek köszönt mindent, de a fő résztvevőket valahogy kihagyta.

 tujabokor2015. dec. 22. 12:32 | Válasz | #854 
Csodálkoztam volna,hogyha nem ocsároljátok le a rendezvényt.

 Kiskarácsony2015. dec. 21. 21:46 | Válasz | #853 
Bocs, nem szorosan a témához, de vidéki vagyok... Rétságon lehet valahol élő halat venni?

 Tujafa2015. dec. 21. 17:49 | Válasz | #852 
Mi volt ez a karácsonynak kikiáltott politikai naggyülés emberek ami a parkolóban került megrendezésre?
Illett volna kihirdetni nem csak a fideszes haveroknak, a csomagosztást. Másnak is illett volna a tudtára adni.
Ami a teremben volt az szép volt. Ez volt a lényege a programnak, de ez a polgármester Ferikét nem érdekelte.
Hanem kint a szitáló ködben kitett magáért. Mindenkinek köszönt mindent megfele. Balla képviselőnek, amihez nem is volt neki köze, a 32 hektárhoz, ő maga mondta, hogy nem volt köze.
Csak három címnek nem köszönt meg semmit.
Egyrészről a művelődési háznak és a dolgozóknak akik összehozzák évek óta a rendezvény ünnepi részét.
Másrészről nem köszönte meg a fellépőknek akik a lelküket kiették, jó előre gyakorolták a fellépéseket. Igaz ahogy az előbb megemlítettem, nem is látta, meg nem is érdekelte.
Harmadsoron nem köszönte meg a képviselő-társainak, hogy már több év óta biztosítják a rendezvény feltételeit, az anyagiakat. Igaz ez az önkormányzat rendezvénye, saját magának nem biztos hogy köszönni kell. Csakhogy Ferikénk olyan önjáró, ezt az egészet kisajátította a maga dicsőségének. Fidesz osztogatásnak. Úgy tett, mintha a halászlét maga osztogatta volna. Kint a szabad ég alatt hogy egye meg az ember, azt már nem gondolta végig. Nem is érdekelte. Nem az a fontos hogy jó étvággyal kóstoljon valaki megfelelő körülmények mellett, hanem az osztogatás. Egyik kézben a műanyag tál, másikban a tea. nesze paraszt egyél a szabad ég alatt. Ezt hogy gondolta ki? Dávidka is segített ebben az éles látásban?
Szép szavakat olvasott fel a papírjából a szeretetről, az együttműködésről, a békéről. Hát fejből ezek biztos nem jutottak volna eszébe. Amikor meg mondta egy tükröt kellett volna elétartani, hogy néha nézzen bele, és csinálja azt amit kell ...

 Ketykó Pista2015. nov. 02. 20:45 | Válasz | #851 
Elnézést. Ezt a felvételt 2013. december 31-én készítettem, nem tavaly :)

 Ketykó Pista2015. nov. 02. 20:41 | Válasz | #850 
Nálunk Verőcén tavaly szilveszterkor is év végi hálaadó szentmise volt. Majd figyeld az alábbi saját videómat, főleg a 30:00-tól.

Év végi hálaadó szentmise a verőcei katolikus templomban

 Ketykó Pista2015. nov. 02. 17:05 | Válasz | #849 
Kedves Karcsi!
Köszönöm a kimerítő válaszod!

 © GiK2015. nov. 02. 15:36 | Válasz | #848 
Kedves Pista!
˙ ˙Igazad van, nem csak a meghívón, hanem a valóságban is szentmise volt Felsőpetényben. Mint írtam a jövőben erre figyelni fogok, de érveim továbbra is állnak. Nem idegen a katolikus egyháztól sem e gyűjtő fogalom használata. Tehát nem rosszat írtam, legfeljebb nem elég pontosat.
˙ ˙Kicsit profán példa, de pontos: Mondjuk egy balesetnél lehet azt írni egy tudósításban, hogy a gyalogost egy gépjármű ütötte el. Igen ám, de annak vannak alfajai, mint a személyautó, tehergépkocsi, mikrobusz, kamion, stb. Ezek mind gépjárművek, ténylegesen pontosabb ha leírják, hogy ezek közül melyik. Az általános megnevezés tehát nem rossz, csak nem eléggé pontosító.
Észrevételedet köszönöm, mint már írtam, a jövőben erre figyelni fogok.

 Ketykó Pista2015. nov. 02. 14:36 | Válasz | #847 
Hát kérem, a Meghívón egyértelműen szentmise szerepel!

 Ketykó Pista2015. nov. 02. 14:32 | Válasz | #846 
Kedves oktondiak!
Én nem voltam jelen Felsőpetényben. Azt kell(ene) megkérdezni, hogy volt-e átváltoztatás, aki ott volt.
Majd csak jelentkezik valaki, aki ott volt a katolikus templomban...

 oktondiak2015. okt. 31. 08:56 | Válasz | #845 
A szentmise és az istentisztelet között az a különbség, hogy az utóbbiban nincs átváltoztatás (ez csak templomban lehet, ezért nincs senki másnak, a zsidóknak sem templomuk, csak a katolikusoknak. Előfrdul, hogy csak istentisztelet van a katolikus templomban is (nálunk pl. szilveszterkor szokott lenni). Úgy is lehet mondani, hogy rövidített szentmise, kimarad belőle az átváltoztatás („Ez az én testem, ez az én vérem. Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!”). ezért nagyon is helyénvaló volt istentiszteletnek nevezni az ott történteket, mert nem tartom valószínűnek, hogy átváltoztatás történt volna.

 templomkerülőnek2015. okt. 30. 14:07 | Válasz | #844 
http://lexikon.katolikus.hu/S/szentmise.html

 kullogó2015. okt. 30. 14:04 | Válasz | #843 
...erőltetett menet...aki nem tud arabusul... az búsul.

 botvessző2015. okt. 30. 06:48 | Válasz | #842 
anno és kullogó itt nagyon védi Hegedűst. Nem,nem. 1982 volt a papírjára írva, ez akkora baromság,hogy fel kellett volna hogy tűnjön neki.Ez védhetetlen! Direkt blamába hozni? Mi ez a hülye duma már megint? Persze, direkt világítottak a szemébe a reflektorok. Nem.A színpad az egy ilyen hely,nem köteles odamennie ha nem akar,kérjen fel valakit,hogy olvassa fel az ünnepi beszédet. De ő nem tesz ilyet,mert hiúbb attól. "Direkt balmába hozni". Ez jó,ez nagyon tetszik.

 © GiK2015. okt. 29. 20:54 | Válasz | #841 
Kedves Pista!
Ezt a vitát egyszer már lefolytattuk. Úgy emlékszem több hivatkozással is alátámasztottam, hogy az istentisztelet kifejezés egy olyan gyűjtő fogalmat jelent, ami nem ellentétes a katolikus egyház fogalomhasználatával sem.
Most csak egyet idézek, a Wikipediából:
"A szentmise, rövidebben: mise a római katolikus egyház istentisztelete, amelyet a püspök vagy pap a hívekkel közösen, többnyire templomban végez."
Itt van a hivatkozott szócikk
Van még egy:
A Magyar Katolikus Lexikon szócikke
Ez a szócikk sem zárja ki a fogalomhasználatot a katolikus liturgiában.
Értem én, hogy pontosabb kifejezés lett volna az általad javasolt, de ez a szöveghasználat sem hibás, csak általánosabb gyűjtőfogalom.
Köszönöm az észrevételt, legközelebb erre is figyelni fogok.

 kullogó2015. okt. 29. 20:40 | Válasz | #840 
lám-lám, nem csak polgi téved.
"A Munkás és Szent József templom Felsőpetényben római katolikus, tehát nem írhatunk "istentiszteletet", hanem csak szentmisét! A többi stimmel :)"
De más egy elírás és más a tudatlanság.
1892 elütve lehet 1982, ö meg megbízott az íródeákban, előtte el sem olvasta

 anno2015. okt. 29. 20:35 | Válasz | #839 
tévedni emberi dolog. szándékosan blamába rakni valakit, polgármesterfélét, aljasság.

 Ketykó Pista2015. okt. 29. 19:21 | Válasz | #838 
Most belehallgattam a rétsági polgármester beszédébe. Valóban 1982 hangzott el a bíboros úr születése évének.
No comment...

 Ketykó Pista2015. okt. 29. 19:13 | Válasz | #837 
Kedves Karcsi!
A"Bíboros és a katona"cikk tudósítása nagyon jó, a fotók még jobbak,ám- meg ne haragudj érte- van egy apró kifogásolnivalóm a tudósításban.
A Munkás és Szent József templom Felsőpetényben római katolikus, tehát nem írhatunk "istentiszteletet", hanem csak szentmisét! A többi stimmel :)

 író2015. okt. 28. 05:43 | Válasz | #834 
Az hangzik el, hogy a bíboros 1982-ben született! Gratulálok a nagy tudású szöveg írónak és a felolvasónak is! Ügyesek vagytok, csak így tovább! Az egyik kutya, a másik eb!!!

 Benitó2015. okt. 27. 19:03 | Válasz | #833 
Ferkó Ferkó milyen kis szánalmas vagy!! Szidod Salgai úrat egy ünnepi beszédnél? Mehetsz Te Csiksomlyóra, álszentkedni!! Viheted Manyikádat is!! Csak nem ártana már ha dolgoznál is valamit, vagy miért kapod a pénzed? Mindig csak azt hajtogadtad ennyi millió meg annyi millóra pénz jöhet ide, aztán semmi se lett belőlle. Rakjál már le valami normális munkát az asztalra, ha meg nem megy le kell mondani !!! Csak a szarkeverés megy semmi más!!

 Kalap2015. okt. 27. 11:29 | Válasz | #832 
Nem tud felolvasni. Akkor ne akarjon állandó jelleggel szerepelni, és beégetni magát meg Rétságot. Nem kell mindig neki megjátszani a jó szónok nagyokost, amikor állandó jelleggel kiderül, nem az. Más években is be volt osztva a városi ünnepségeken ki a szónok nem egyedül a polgármester.
A dolog másik kérdése véleményem szerint, hogy nem ezért lett megválasztva. Felolvasni nem kell tudni, de érdemi dolgok kérdésében letenne valamit a város asztalára az a dolga. Minden nap valami hasznost megművelni azért a félmiliós havi apanázsért.
El olvastam a nagy beszámolóját a testületi mellett, hát mit mondjak? Ha ez a havi munkája, akkor ez egy nagy nulla. Csak a protokoll és a rizsa sehol nem tartó, soha meg nem oldott kérdésekről. Nem ez a dolga egy polgármesternek. Ha már beválasztották, akkor csinálja ami a dolga.
Ha pediglen nagy lenne neki a kabát, akkor lehet fogni: kalap, kabát és usgyiíííí Dejtárra ahol művelheti a földjét. Ha már ilyen nagy ... földműves!

 sapka2015. okt. 27. 09:21 | Válasz | #831 
Ha még nem vetted volna észre a legnagyobb szarkeverő a kalapos Ferkó.Az egész polgármesteri munkája ebből ál.Járja a várost és szid és ócsárol mindenkit, hogy Ö miért nem tud semmit se csinálni.

 csukafejes2015. okt. 27. 08:29 | Válasz | #830 
tévedésben vagyol! lehet még szidni ferkót a halottak napjai temetőért és a forradalom leverésének évfordulója kapcsán november 4-én. meg mindig, ha esik, ha nem az eső, vagy majd a hó. kopasz fején van kalap vagy nincs alapon.

 kisszöglet2015. okt. 26. 14:51 | Válasz | #829 
a következő récccsssági nagy ünnep november 7. a nagy socilista forradalom évfordulója.
fogadjunk , hogy ez a makogó dadodo-dogógó d.i macsó nem fog megemlékezni, az ünnepen meg nem lesznek ott a focisták.

 sz2015. okt. 26. 12:53 | Válasz | #828 
Mikor is született a herceg prímás????

 Városlakó2015. okt. 26. 11:46 | Válasz | #827 
Felháborító, hogy a város első embere mág október 23-án sem tudott megfeledkezni ellenségéről Salgai Gyuriról. Neki az ünnepi beszédét kellett volna elmondani személyeskedések nélkül. Igen álltak autók a faháznál ,de a focisták autói voltak. Aki nem akar az ünnepsége menni az nem fog de ha ezt a szemályeskedést nem hagyja el más is meggondolja el fog e menni.A városgazdával meg ne foglalkozzon van neki élég baja, ha pedig valaki beteg az ne ő bírálja felül. Hát ennyit a mi vallásos pogármesterünről.

 Tar-kop2015. okt. 26. 08:00 | Válasz | #826 
Égés . Én éreztem kellemetlenül magam a hátsó sorokba a sok vendég közönség mögött .
Ha nem tud felolvasni egy szöveget adja oda másnak .
Nem egykét bakiról van szó . Az mással is előfordul . Itt sújos olvasástudási hiányosságokat mutatott be a város első embere .

 Valóság2015. okt. 25. 17:31 | Válasz | #825 
Október 23. azóta kínos nemzeti ünnep minden kormányunknak, amióta csak szabad hivatalosan is megünnepelni. Kínos az egyik félnek, kínos a másiknak, megpróbálják persze kisajátítani, ellopni, rátenni a kezüket, csak éppen nem megy: ott meredezik ez az óriási, ormótlan és faragatlan bazaltszikla a huszadik század közepén óriási felkiáltójelként – és politikai szempontból nem jó a világon semmire. Tehát kínos.

 ifista2015. okt. 25. 12:12 | Válasz | #824 
Bocsánat polg.mester úr!!!!Ma sem megyek az ünnepségre. Nemcsak azért mert nem érdekelsz,hanem azért mert meccsre megyünk. Ennyi.

 drótkefe2015. okt. 25. 11:14 | Válasz | #823 
Nem kell itt magasztalni a nevezett urat.
Sima bunkóság így kilépni a szerepéből.
Ha leírta naki valaki minek dumál mást hozzá. Olvassa fel oszt jónapot.

 szomorú2015. okt. 24. 19:40 | Válasz | #822 
Nagyon elszomorít a mai magyarság legnagyobb ünnepét ilyen gyalázatos módon megalázni.
Színvonalas műsorokért köszönet a szervezőknek és a művészeknek.
Hegedűs jobb lett volna ha nem szól egy szót se. Nálam elszakadt a cérna amikor ünnepi beszédbe beleszőt oda nem valóságokat. Mi köze van 56-hoz Salgai Gyurinak? Jó hogy fel nem jelenti, hogy mer élni ebben a faluban. Eszem megáll mit megenged magának.
Ha jól tudom személyes adat hogy beteg volt valaki vagy nem. Törvény tiltja ilyen dolgok terjesztését nagy nyilvánosság előtt. Ezt a Hegedűs arcot ez se érdekli?

 Jánosvitéz2015. okt. 24. 15:23 | Válasz | #821 
Mi az a "kádárkorszak millője"?

 Árkád2015. okt. 24. 14:46 | Válasz | #820 
A tegnap esti nemzeti kabaré egykor nemzeti ünnep volt.
Fain polgármesterünk ezt is elintézte... Salgai Gyuri szegény tudtán kívül szabotázs akciót vitt véghez... Kacag a velőm is. Gratulálok Ferike!
Monygyá le!

 fehérlófia2015. okt. 24. 14:42 | Válasz | #819 
Felháborító volt a tegnapi polgármesteri ünnepi beszéd!!!

Felháborító, hogy Salgai György úrra fogta azt hogy kevesen voltunk... Volt annak a szegény embernek elég baja most, hát hogy mondhat ilyet egy polgármester???? Komolyan én szégyellem magamat helyette.... Az meg aztán a csúcs hogy direkte világítanak a szemébe... Igen jól tudod, a Katona doki fia volt a világosító... róla aztán végképp elképzelhető hogy a világítással akar szabotálni egy polgármesteri beszédet... Mélypont gyerek.... de legalább vicces volt. vagy annyira nem is...

 ferike2015. okt. 24. 14:01 | Válasz | #818 
Ennek az embernek üldözési mániája van, gyógyszerei meg valószinüleg elgurultak. Direkt vakítják el, hát ez elképesztö! Ráadásul Katona dr. fia volt a fővilágito, csak nem képzeli hogy ilyet csinálna. Ez durván sértő az illetőre nézve. Máskor teljes sötétségben mondjad a beszédedet, olyan sötétben mint amilyen sötét ott benn van apukám.
A vége meg egyenesen szánalmas volt. Aszongya, hogy azért vannak kevesen, mert a faháznál ötven kocsit látott és a Salgai betegállományban ott rendetzett valamit a fiataloknak. Megáll az eszem, ekkora baromságot mondani?! Hát voltunk vagy ötvenen az igaz, de hogy ezért? Isten állatkertje tényleg igen nagy!

 MaMaMa2015. okt. 24. 13:37 | Válasz | #817 
meg milyen az már, direkte vakítják el őt... és ezt így bele a mikrofonba... én ünnepségre mentem azt kaptam egy kabarét....

 MaMaMa2015. okt. 24. 13:34 | Válasz | #816 
Ez az ünnepi izé beszéd, gyerekek.... sírjak vagy nevessek? bár sírva vigad a magyar... hahaha-brühühü itt lenne az idő észrevenni hogy a polgi ebben a kabátban rég elveszett....

 rikiti2015. okt. 24. 13:15 | Válasz | #815 
Na mióta ez a manus mondja az ünnepi beszédet azóta mi nem járunk ilyen rendezvényekre,pedig előtte minden megemlékezésen jelen voltunk.Nagyon gagyi ahogy előadja magát.Sajnos úgy látom hogy esélye sincs felnőni a feladathoz,meg kell nézni egy testületi ülés vezetését egy év után.Szánalmas.Hát rá kellene már jönnie hogy ez a beosztás bizonyos tudást követel meg.

 google-arc2015. okt. 24. 12:06 | Válasz | #814 

 face-pofa2015. okt. 24. 11:53 | Válasz | #813 
A beszéd egyik része Győrből:
onkormanyzat.gyor.hu/cikk/megemlekezes_17.html

A másik rész:
www.uni-miskolc.hu/~bolfazek/56-os-beszed.htm

Ferike! Google! Van még belőle pár!

Miért csodálkozol hogy erre / vagy inkább rád / nem kiváncsi a nép? A képeken látszik: a kirendelt hivatali dolgozókon túl volt vagy 10 emberke. A rajongóid! Ennyien maradtak. Gogle szöveget ők is tudnak olvasni, erre nem kellesz te felolvasónak senkinek ezt itt elmondanám mindenkinek.

A táncosok szuper jók voltak. Miattuk volt érdemes elmenni! Ezt ki merem jelenteni.

 fapofa2015. okt. 24. 10:58 | Válasz | #812 
Hát ez hatalmas!
Ferike szépen megemlékezett Salgai Gyuriról a beszédén. A többi érdektelen máshonnan lelopott duma. Hasonlatos az eddigiekhez. Bemondja, hogy most hoztak koszorút, zászlókat. Ez nem az a hely ahonnan kimásoldat a dumát Ferike! Abba kellene már hagyni ezt a mindenhonnan lopkodást.
Pár keresetlen szó többet érne. Voltak ám 1956-nál Rétságon is események! Nem tudtad? Beszédlopód se tudta? Erről lehetett volna pár keresetlen szóval regélni. Arról ahogy felsorakoztak a tankok a diósjenői dombon tele csővel Rétságra irányítva. A többi helyi eseményről nem is beszélve.
Máskor nézd már meg ki lopjon neked ide nem illő dumát.
Ez a beszéd nem jó volt, hanem sajnálatosan szegénységi bizonyítvány. Magadat égeted és a várost is az ország világ előtt.

Ferike, még egyre felhívnám a figyelmedet. A színpadon világítani szoktak. Fényszóróval. Ezt se tudtad? Most már leesett? Ha meg nem tudtad, nem a mikrafonba kell bemondani a sötétség iránti igényedet.

 ráérő2015. aug. 23. 16:49 | Válasz | #811 
...ahogy én récccssságot ismerem kevés!
no, akkor:
2. aktivizálni kell a "társadalmi kapcsolatok bizottságát"
3. át kell világítani a "társadalmi kapcsolatok bizottságát"
4. (te szerinted?)
5. (te szerinted?)

 tkb minek?2015. aug. 23. 14:18 | Válasz | #810 
társadalmi kapcsolatok bizottsága eszerint csak a lóvét osztogatja? tessék dolgozni, igényt felmérni. "ennyire egyszerű."

 ráérő2015. aug. 23. 14:11 | Válasz | #809 
kinek?
mi az igény?
az igény eldőlt a választáson, tetszettek volna többen lenni.
most ez van. tegeződve néhány embernek.
és récccssságra ez igen jellemző.
keresni kellene az okokat.
1. sokféle múltú, gyökerű lakosság.
2. (te szerinted?)
3. (te szerinted?)

 pont2015. aug. 23. 13:55 | Válasz | #808 
Tetszettek volna igényes, szinvonalas műsort összeállitani. Most nem kalapolgatnának. Ennyire egyszerű.

 Kalap2015. aug. 23. 10:28 | Válasz | #807 
Ráérő nevű egyén 801 szövegében van egy mondat. "van kalapja, nincs kalapja"
Ez nagyon igaz a rétsági hozzáállásra. Konkrétan a műsorról lenne szó.
Lehet itt akármilyen műsor abba valaki beleköt.
Tulajdonképpen egyeseknek teljesen mindegy mi van, csak a rosszindulatos hozzáállás üt ki belőlük.
Jellemző.
Megyek haza a Petőfin úgy fél 7 körül. Jön szembe egy haver, kérdezi mi a helyzet. Az ünnepségen voltam, csak hazaszaladok megyek vissza. Erre ő: csak nem erre a szar műsorra vagy kiváncsi?
Értik ugye? Ő nem volt ott, nem tudja mi volt ott tulajdonképpen, de alapból leszólja.
Nem lennék meglepve ha az itteni minuszos beirkálók is csak levelező tagozaton tudnak valamit a buliról, de irkálni azt van kedvük.
Ha valami ez a szégyen ebben a Réccságban. Van kalapja, nincs kalapja egyre megy.

 1ember2015. aug. 22. 22:28 | Válasz | #806 
Milyen érdekes. Volt egy felvetés, ismét jön a figyelemelterelés.
Szerintem bőven volt keret, a bemutatott műsorok nem voltak olcsók. Hogy a színház vagy a dixi valakinek nem tetszett az magánügy. Kellett volna Kacor Feri, Postás Józsi, Nótár Méri? Amikor ilyen volt azért ment a duma, miért nincs színvonalas, igényes műsor.

 pénzügyi dilettantizmus2015. aug. 22. 21:25 | Válasz | #805 
"Rétságon csupan ennyi lakost tudnak megmozgatni a rendezvenyek. Hol a hiba?"

A lakosok nagy része unja, hogy közel minden rendezvényen a programok összetétele ugyanaz. Kisebb települések sokkal igényesebb "műsorkavalkádot", kisebb "woodstock"-ot tudnak összehozni, itt még erre sincsen keret, köszönet érte a pénzügyi bizottság "szakértőinek".

Drága fogorvos Úr!
Minek kellett Rétságnak korábban művelődési ház igazgató (felesleges pénzkidobálgatás az ablakon), ugye milyen jól elmegy nélküle is, ugyanazon a selejtes színvonalon?!!!

 1ember2015. aug. 22. 20:17 | Válasz | #804 
Igazad van. Kevesen voltak. Nem csodálkozom. ha így lealázzák a népet, akkor nem kell csodálkozni legközelebb nem jönnek ennyien se.
Az esti programoknál már voltak kicsit többen.

 atti2015. aug. 22. 19:41 | Válasz | #803 
Sajnos szomoru, hogy Rétságon csupan ennyi lakost tudnak megmozgatni a rendezvenyek. Hol a hiba?

 Mellébeszélsz2015. aug. 22. 17:08 | Válasz | #802 
Igen az igaz, hogy tegezve is lehet valakivel tisztelettel beszélni. Ennek csak egyetlen feltétele van, hogy a felek kölcsönösen elfogadják a tegezést. Hol volt itt kölcsönösség? Magasra emelt helyzetből egyoldalú lekezelés volt.
Az előző, 800as hozzászólóval egyet értek abban, hogy hivatalos témában akkor is magázás van előírva, ha mindenkivel tegezőben van valaki egyébként. Hallottál már Kövér Lászlótól tegező megnyilvánulást a pulpitustról? Nagy valószínűséggel mindenkivel tegeződik civilben. mást mondok. Balla Mihály úr gyakran felszólalt itt Rétságon. Ugyanannyi személyes ismerőse van mint Hegedűsnek, ha nem több. Egyszer nem hallottam tőle tegező beszédet tartani. Mert tudja az illemet.
Abban is igazat adok neked, hogy magázva is lehet bunkónak lenni. Erre most nem hozok példát.
Én is vettem a fáradságot belehallgattam a beszédbe. Meg kell hagyni nem egy HIFI felvétel, elég torz. Ami az elején van egyértelműen nem megengedhető.

 ráérő2015. aug. 22. 15:23 | Válasz | #801 
tegezve is lehet valakit tisztelni, magázva meg meg is lehet alázni. volt kalapod, nincs kalapod, minden mindegy rúgtál a demokratikusan megválasztott récccssssági polgármesterfélébe. Récccssság őt érdemli!

 Mit képzel2015. aug. 21. 14:06 | Válasz | #800 
Hallgatom az ünnepségen az ünnepi köszöntőt. Felháborít. Mit képzel magáról ez a Hegedűs nevű polgármesternek nevezett ember? Simán letegez mindenkit! Nem úgy hogy szervusztok, jó napot! csak a szervusztok és a tegezős stílus. Kikérem magamnak! Nem őriztünk együtt libát vegye már tudomásul! Voltak ott idős emberek, asszonyok, akik biztosan nem engedték neki a tegezést. Voltak 18 éves fiatalok. Meglepődne ha az utcán visszategeznék. Minek hiszi ő magát. Atyaistennek, vagy a földi helytartójának? A papok alkalmaznak az istentiszteletben tegező módot Isten gyermekei felé, de azt sem a maga nevében. Más alkalommal tudják az illemet és ezt is csak misén gyakorolják.
Ez itt ha jól tudom nem mise, és Hegedűst sem szentelték még pappá. Bunkóvá meg nem kell, azt látja rajta mindenki ilyen megnyilvánulásból.
Hivatalos programban más vezetők akkor is magázóan fogalmazzák meg a mondandójukat, ha a jelenlévőkkel egyébként pertu. Mert nem csak az embereket kell megtisztelni, hanem az alkalmat is.
Tegeződjön a hóhérral, vagy a haverjaival ha bemegy valamelyik kocsmába. Ott látatlanból megengedett az ilyesmi, bár ha nem vigyáz könnyen előfordulhat hogy valaki zokon veszi és egy-két foga bánja.
Nem őriztünk együtt libát kispajtás úr! Ne csodálkozzon ha ezek után még kevesebben mennek el az ilyen esetekre, és hagyják magukat sértegetni.
Mondja már meg neki valaki mi a jó modor és a kötelező elvárás egy hivatalos ünnepélyen.

 sztahanov2015. márc. 19. 08:20 | Válasz | #799 
Meg voltak kiváló dolgozók is!

 bélus2015. márc. 17. 20:53 | Válasz | #798 
régebben még kiváló tanulókat vagy sportolókat is kitüntettek. Már ez is az múlté

 saslik2015. márc. 17. 14:47 | Válasz | #797 
Hegedűs szépen felolvasta Gáborka gyerek által össze ollózottakat.Ez dicséretes teljesítmény.

 helló!2015. márc. 17. 10:43 | Válasz | #796 
PU-nak! Én arra gondoltam, hogy neked kellett violna kitüntetést adni, nagyon megérdemlenéd ha ilyen okos vagy! Meg annak aki a beszédet írta és végén nem figyelt arra, hogy a pm. a hosszú hétvégéről beszélt vasárnap délután, mikor másnap dolgozni kellett menni! A másik észrevételem, igen szoktak fityegőt osztogatni korábban ezen az ünnepen, akkor mi a baj ezzel,te megkaphattad volna! Nem?

 ProUrbe2015. márc. 17. 09:48 | Válasz | #795 
Olcsó poén. Ne terelj! Magamra nem gondoltam, nekem már van. Nincs ember aki kiérdemelte volna az előző év hatalmas munkájaiért? A polgármester szerint nincs egy se! Netalán aki nem neki nyal az nem is ember? Bocsika ez kikívánkozott belőlem mert hallom úton útszélen hogy beszél most is képviselő-társairól akik helyette gályáznak hétről hétre.

 PU2015. márc. 17. 08:55 | Válasz | #794 
magadon kívül kire gondolsz?

 ProUrbe2015. márc. 17. 08:52 | Válasz | #793 
Engem jobban érdekel a polgármester miért nem intézkedett a Pro Urbe díjak kiadására? Nem tett egy javaslatot se? Neki ez nem fontos? Szerinte nem érdemli meg senki? Netalán a Rétságért dolgozó emberek őt nem izgatják?

 Jól tudom?2015. márc. 17. 08:06 | Válasz | #792 
Nem kell az ilyen szövegeken csodálkozni. Minden ellenzéki gondolkodó azonosan nyilatkozna. Ez a valóságban a nagy büdös helyzet fehéren feketén.
Egy a lényeg!
Gémesi nem ellenzék! Nagyon nem! Jobboldali konzervatív politikus! Hiteles ember ha 25 éve városa őt választja.
A lényeg! Jobboldali de nem hülye!
Ha már Hegedűs az alelnök ugyanott akkor hallgathatna rá pár dolog kérdésében!

 elnök-alelnök2015. márc. 17. 00:34 | Válasz | #791 
Talán jól emlékszem, hogy a Zöld híd elnökének helyettese Hegedűs polgármester. Az elnök Dr. Gémesi György úr. Ha valahonnan akkor az ő beszédét kellett volna elkérni és felolvasni.
http://444.hu/2015/03/16/godollo-orokos-polgarmestere-nagyon-nekiment-a-hatalmasoknak/

 interNYET!2015. márc. 16. 21:56 | Válasz | #790 
Plagibá ne képzeljed el Ferikét az internet mellett keresgélni szövegeket! Szvsz ez egy pártközponti szöveg azoknak akiknek nincs sajátos gondolata. Honnan is lenne demokráciáról, jogegyenlőségről, sajtószabadságról, törvény előtti egyenlőségről amikor napi gyakorlata mutatja ezen ismeretek maximális hiányát. Az már igaz elolvashatta volna akármilyen pártközponti duma legalább ne bakizza be a szabadnapokat.
Megjegyzem a kutyát nem érdekli Hegedűs mit beszélt. Nekem ez is sok volt. Az iskolások, a táncosok a versmondók, a Szylvia Mayer műsora nagyon jó volt.

Amit kifogás tárgyává lehet tenni, hogy miért nem volt kitüntetés? Ilyen alkalmakkor mindig szokott, ez van kijelölve. Hegedűs senkit nem tart méltónak javasolni? Nem lenne ember aki megérdemel egy oklevelet ezen kiemelt ünnepen? Mikor, hol jelent meg a javasolási lehetőség, mint más alkalommal az ki volt írva? Ő miért nem javasolt arra méltó személyt. Példának okáért azon emberek közül akik nagyot alkottak előző nyáron a városfejlesztés kérdéskörében? Miért nem? Ezt a helyi szabályrendeletet se olvasta? Akkor miért van ott? Ezt nagyobb szégyennek tartom mint a beszédet. Egész jól el tudta olvasni.

 Plagibá Feribá2015. márc. 16. 21:10 | Válasz | #789 
A gyűlésen nem akartam hinni a fülemnek. Komoly 4 perces beszéd. Rétság városi születésnapjáról egy szó se. Meghallgattam újra rákerestem guglival.
Na persze ha Tápiószecső nem 25 éves, akkor azt honnan vegye le?
http://www.tapioszecso.hu/news.php?extend.236
Innen van másolva a szöveg. Meg Sólyom László 2007 kolozsvári és még pár mástól plagizált mondatsor.
Ezért köszönt el úgy hogy a következő tavaszi szünnapokra minden jót kíván. Ha el se olvassa mit állítottak össze neki, ez előfordul. Mert 3 éve valóságban az ünnep után voltak szabad napok.
Feltételeztem volna hogy a 4 kemény percben lenne néhány saját gondolata. Nem volt. Ami volt az is jó nagy böszmeség.
Azt mondja, hogy a rétsági katonák kaszával meg VADÁSZPUSKÁVAL harcoltak. Na nehogy már.
1. reguláris alakulatok harcoltak Görgey seregében, aki úgy ahogy felszerelt katonák voltak. Ha partizánok lettek volna akkor se hiszem, hogy az egyszerű zselléreknél otthon BROWNING fegyverek sorakoztak. Nem arról voltak híresek. A földbirtokos nem állt ki harcolni az tuti száz.
Nem érthető miért kellett felborítani a rendet 18 óra helyett napfényes gyertyafényes koszorúzás. Ehhez csak gratulálni lehet!

 1EMBER2014. dec. 21. 21:10 | Válasz | #788 
Ledöbbentem ezen a polgármesternek nevezett jampecon. Ünnepi köszöntőre volt hirdetve erre kiáll egy zakó nélkül. Ha ez ami a város ünnepe, akkor ezt nem tudja? Nincs egy zakója? Ami van az nagy neki. Normálisan nem tud felöltözni. Szaladgált a színpadon jobbrabalra. Nyögdécselt valamit tízszer ugyanaazt. Letegezett minden embert aki ott van. Mi fér még a pofájára. Ferike! Nem őriztünk együtt libát se Dejtáron se Rétságon! Ne merd letegezni az idősebbeket! Mit képzelsz magadról kisfiam! A választással amit a rétságiak 22 százaléka adott rád nem jár együtt hogy királynak képzeld magad meg mindenkinél felsőbb rendűnek. Máskor vegyél öltönyt ha plakátra írva hirdetnek és gondold meg előre mit akarsz elmondani. Ha nem megy fejböl írasd le valakivel és olvass. Jobb lett volna ha nem kavarsz bele a hangulatba és nem szólsz egy szót se. Olyan jól el lettünk volna nélküled.

 22014. okt. 31. 12:16 | Válasz | #787 
Nagyon érdekelhet, talán még fáj is?

 hunvannak2014. okt. 31. 11:25 | Válasz | #786 
Oszt a "vezéretek" merre sunyógót???

 Fábián István2014. okt. 31. 09:56 | Válasz | #784 
Tisztelt Hunvannak!
Október 26-án. Jobbik Rétsági szervezete 3 fővel képviseltette magát a megemlékezésen. Név szerint: Csige Csaba, Fábián István. Sávoly Tamás.

 kiváncsi2014. okt. 28. 20:27 | Válasz | #783 
Köszönöm a választ ezt én is így gondolom de a témában forgó csapat hat pontyáról kérdeztem volna véleményed.

 © GiK2014. okt. 28. 20:07 | Válasz | #782 
A választási programok rendeltetésük szerint elképzelések, javaslatok. Mint ilyenek nem kell, hogy jogilag és pénzügyileg megalapozottak legyenek. Különösen arra tekintettel - mint ahogyan a saját kampányszövegemben rögzítettem - a választás legnagyobb tétje együttműködő és felkészült testület létrehozása. Mert bármilyen elképzelés megbukik, ha arra nincs aki előterjesztést készítsen és nincs aki megszavazza.
˙ ˙Mivel nem bizonyítható, hogy melyik kampányígéret mennyire megvalósítható, a bármelyik jelölt által leírtakat terveknek, szándékoknak, gondolkodási irányoknak kell tekinteni. Így tekintve pedig minden jelölt esetében voltak jó elképzelések.

 kiváncsi2014. okt. 28. 19:31 | Válasz | #780 
Bölcs a moderálás,bár előtte olvastam a végét.Így a választások után mi a véleményed a jelölő szervezet által kiadott helyi programjukról???Mivel magam is sok mindennel egyet tudok érteni sőt támogatni kéne elképzelésüket ,de néhány megfogalmazásuk erős???!!

 © GiK2014. okt. 28. 18:46 | Válasz | #779 
Ez a szöveg nyílt provokáció, sőt a végén megengedhetetlen hangnemben.
˙ ˙A sima moderálás helyett mégis válaszolok. Van olyan fotó a készült 200 felvétel között, amelyiken szerepelnek a Jobbik koszorúzói, mint ahogyan mindenki aki ilyen módon kifejezte tiszteletét az emlékművek előtt. Mint korábban jeleztem, a cikkben csak jelzésszerű válogatás került.
˙ ˙Az már-már rágalmazás, hogy én utálnám a helyi szervezetet, és tagjait. Az tény, hogy sok dologban nem értünk egyet, más a felfogásunk a világ dolgairól, de ez így természetes. E kérdésben másokkal szemben is van saját véleményem. De ettől függetlenül jó személyes kapcsolatban vagyok többekkel, mert sok olyan dolog is van, amiben viszont egyetértünk. Például abban, hogy törvényes rendnek kell lenni.
˙ ˙Itt is kérem, hogy a vélemények között a személyeskedést mellőzze minden hozzászóló. Mert a hozzászólás végén megfogalmazottak nem megengedhetők ezen a fórumon sem.

 hunvannak2014. okt. 28. 17:37 | Válasz | #778 
Van olyan fotó ahol mindenki látszik ill. felismerhető.Nem kívánom hogy prókátora légy egy általad is elítélt párt helyi szervezetével szembe de nagyobb a pofájuk mit mutatni tudnak főleg ... törölve

 © GiK2014. okt. 28. 08:03 | Válasz | #777 
Tisztelt hunvannak!
˙ ˙Pontosan nem tudom melyik rendezvénnyel kapcsolatban kéred számon a kifogásoltak jelenlétét, mert ugyanez a felület szolgál művelődési központi és az emlékparki rendezvénnyel kapcsolatos hozzászólásra.
˙ ˙A Jobbik helyi szervezete mindkét rendezvényen képviselte magát, a Mindszenty-Pallavicini megemlékezésen mindkét emlékműnél koszorúztak is.
˙ ˙Hozzászólásom nem a fogadatlan prókátorságból ered, csupán úgy tartom etikusnak, ha ezt közzéteszem. Annál az egyszerű oknál fogva, hogy én magam készítettem a fotókat és a tudósítást is. Közel 30 különféle szervezet koszorúzott. Ezek felsorolásától is eltekintettem, és úgy vélem nem hamisítja meg a riportot, ha a terjedelem adta lehetőségek szerint csak néhányat emelek ki illusztrációként. Akit ugyanis érdekelt a megemlékezés ott volt. Szerintem több mint 200-an. Ők részesei voltak az emelkedett pillanatoknak, a tisztelgésnek. Látták, tudják kik koszorúztak. Aki csak a riportból akarja megtudni a teljes résztvevői listát, a koszorúzókat, mindezt nem tudhatja. Ehhez képest a Nógrád című megyei lap valószínűleg egy vagy maximum 3 képet közöl. De a Hangadóba se fog beférni 2-3 képnél több. Rajtuk sem lehet számon kérni, hogy miért nem számol be teljes részletességgel.

 hunvannak2014. okt. 28. 07:16 | Válasz | #776 
A képeken nem látom a NAGY NEMZETI JOBBIKOT???Hun vannak ilyenkor???

 kimi2014. okt. 22. 23:49 | Válasz | #775 
Szerintem is. Azon ténytől függetlenül miszerint nem tette le az esküt mondhatott volna beszédet. Akárki mondhat, akit felkértek. Nem függ a beszéd elmondása a polgármesteri tisztségtől de az eskütételtől se.

 Mire képes2014. okt. 22. 23:21 | Válasz | #774 
Nézd vissza a választásokat hogy megválasztásuk után de a testület megalakulása előtt a megválasztott polgármester mindig ünnepi beszédet mondott!

 kimi2014. okt. 22. 22:58 | Válasz | #773 
A megválasztott képviselő ugyan képviselő, de ezen jogait csak az eskütétele után gyakorolhatja. Olyan ez mint az autóvezetői vizsgán valaki levizsgázik, de amíg a papírját nem kapja kézhez, addig nem vezethet.

 Mire képes2014. okt. 22. 21:51 | Válasz | #772 
Pontosabban.A megválasztott képviselő attól még képviselő csak nem testületi tag, tehát a megválasztott képviselőknek,és a polgármesternek azért kell esküt tenniük és megalakulniuk hogy testületként tudjanak működni!

 Mire képes2014. okt. 22. 21:43 | Válasz | #771 
Az alakuló ülésnek a testület fölállásához szükséges.

 complex2014. okt. 22. 21:27 | Válasz | #770 
Még nem polgármester, ahhoz alakuló ülés kell. Ennyire nem ismered a jogszabályokat?

 Mire képes2014. okt. 22. 21:04 | Válasz | #769 
Ha erre nem képes vagy nem alkalmas MONDJON LE!!Vagy mond beszédet vagy húzzon Dejtárra!!!

 protokol2014. okt. 22. 20:47 | Válasz | #768 
Illene a város első emberének az ünnepi beszédet mondani!Nem kell politikusnak lenni!! Nem is kell neki megírni csak a VÁROS ELSŐ EMBERÉNEK ILLIK ünnepi beszédet mondani!!!

 szóelemér2014. okt. 22. 20:28 | Válasz | #767 
Na akkor kapaszkodjatok!
Van HF-nél lejjebb is.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=861744797198982&set=a.564818573558274.1073741825.100000904096809&type=1&theater

 szóelemér2014. okt. 22. 20:24 | Válasz | #766 
van kalapja nincs kalapja, ja meg a karácsonyi mindenki halászlevének ízletessége,,

 nem meg vett2014. okt. 22. 19:45 | Válasz | #765 
Nem mondta senki Ferikének ha meg vásárolja a polgármesteri széket milyen kötelezettségekkel jár??!!

 ünnep2014. okt. 22. 19:44 | Válasz | #764 
Mondhatná, mondhatná.
Nem kell politikus az ünnephez. csak ront rajta. Beszédek nélkül is lehet ünnepi hangulatot teremteni. Nem?
Egy jó vers többet elmond minden beszédnél!
Szabad legyen javasolnom Illyés Gyula örökbecsű költeményét.
Egy mondat ...
Ugyehogy ugye?

 eskü2014. okt. 22. 19:36 | Válasz | #763 
Ez alapján mondhatná bárki: K, M. V, dr.K, J, dr.Sz,vagy akárki!

 kackac2014. okt. 22. 19:28 | Válasz | #762 
Mondja már meg valaki miért tegye le az esküt? Amit letett 2010 évnél azt is megszegte. Tudja mindenki miről van szó.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Az általános témákhoz való hozzászólás oldal innen megnyitható >>>
www.retsag.net
(c)Copyright
E-mail
Webmester
^fel-