minarik.hu   >>   Fórum   >>   magyarfoci
magyarfoci

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Krisztián2014. ápr. 08. 20:31 | Válasz | #1162 
Matyi megint kicseszett sajat magaval:
http://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-12-golos-kollert-a-pmfc-felmentette-a-munkavegzes-alol-2327645

 © Krisztián2014. ápr. 08. 20:31 | Válasz | #1161 
Matyi megint kicseszett sajat magaval:
http://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-12-golos-kollert-a-pmfc-felmentette-a-munkavegzes-alol-2327645

 © Krisztián2014. ápr. 06. 09:16 | Válasz | #1160 
Asszem a keddii v szerdai sportban irtak, h elmarad az edzes, mert par embernek tartoznak. Ettol meg hulyeseget nem kell nyilatkozni, de szemelyes peldambol tudom, hogyha atbasznak es nem jon a penz, nehez normalisnak maradni.

Csongor2014. ápr. 06. 08:43 | Válasz | #1159 
Teljesen egyetértek Krisztiánnal. Nem is értem, hogy miért kellett a finnek ellen pár, magát már többször leégető játékossal próbálkozni ahelyett, hogy bátran az említett fiatalokhoz nyúlnának.

Amúgy a Péccsel kapocslatosan nem lehet nem észrevenni, hogy Márton nyilatkozatát követően (miszerint a Pécsnek nem tenne jót egy dobogós helyezés) egyre rosszabb eredményeket produkál a csapat. És ez nem pénz kérdése, hanem hozzáállásé

 © Krisztián2014. ápr. 06. 08:38 | Válasz | #1158 
En tegnap az osszes nb1-es tévé meccset lattam, penteken pedig tobb, mint a felet a meccseknek. A szinvonalat meg mindig jonak tartom a korulmenyekhez kepest, az elen allo csapatok kozul egyedul a Videotonra mondanam, h jobb, ha nem fog nemzetkozi meccset jatszani. Jelenleg messze a Gyor van a legjobb formaban, ez nagyban koszonheto a hetek ota valogatott szinten teljesito 18 eves Kalmarnak. A Diosgyor is osszeallt, ahol oromteli, h Gosztonyi a vezer, es nagyon remelem, h Pecsen is lesz fizu (ki lehetne segiteni, mint az Ute-t), h ne essenek vissza. Rado a Haladasban egyertelmuen az NB1 talan legertekesebb jatekosa, de Kovesden a Bognar fia is 1-2 even belul nagyot robbanthat. Siman ossze lehetne rakni csapatonkent 1-3 jatekost bevalogatva egy utokepes valogatottat, egy jo kapitannyal.

 © Krisztián2014. márc. 30. 15:43 | Válasz | #1157 
http://m.nemzetisport.hu/legiosok/legiosok-az-mu-szerzodtetne-puskast-a-magyar-igeretet-sajtohir-2325495

 © Krisztián2014. márc. 29. 11:15 | Válasz | #1156 
Heki! Ugy nez ki, maradt a komcsi rendszer:
http://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-az-ujpesti-esemenyek-azt-sugalljak-mindig-van-megoldas-2325183
En egyebkent ugy vagyok vele, h hamar egy csomo eddig semmit fel nem mutato csapatot tomtek loveval, akkor mar az Ujpest, akinek legalabb van multja, se maradjon ki. Persze nagyon sajnalom, h varosom csapata egyenlore (mar 24 eve, nem kap semmit).

 © Krisztián2014. márc. 27. 20:17 | Válasz | #1155 
Heki! Nem volt idom utanajarni, h az ujsagiro szo szerint idezte-e, de erdekes amik a cikkben vannak, ajanlom figyelmedbe!
Marton nyilatkozta a Pecsi csapatrol:
http://www.csakfoci.hu/node/160403

Csongor2014. márc. 22. 19:42 | Válasz | #1154 
Én is így látom, én is kiszúrtam Szakály gyenge formáját.
Nagyon pozitív volt Lőrincz hozzáállása, amikor a meccs után azt mondta, hogy mi tehetünk a vereségről, mert be kellett volna rúgni a helyzeteket. De nagyon jó volt a Pécs.

 © Krisztián2014. márc. 22. 17:19 | Válasz | #1153 
Neztem a Debrecen-Pecset, szerintem jo meccs volt, Knezy nem igy latta, a Pecs legalabb olyan jo volt, mint a hazaiak, bizonyitva, hogy dobogoeselyes, ami valoszinuleg elsosorban Marton Gabi erdeme! Szerintem a Debrecen most mar bajnoknak tekintheto, mert meg a huzoember Szakaly rossz napja ellenere is, behuzott egy olyan meccset, ahol nagyon gyengen jatszott, a jelenleg talan legjobb formaban levo csapata ellen. Persze kifoghatnak meg egy rossz sorozatot...

 © Krisztián2014. márc. 13. 20:42 | Válasz | #1152 
Sajnos, nap mint nap tapasztalom a munkam soran, bar keresnem kene...

Csongor2014. márc. 13. 19:13 | Válasz | #1151 
Tudod, Krisztián, azzal, hogy Te mindig mindenhol azt keresed, hogy hol van korrupció stb., hitelét veszti a kritika, pedig sokszor igazad van...

 © Krisztián2014. márc. 13. 16:57 | Válasz | #1150 
Heki! Meg Te sem lehetsz olyan fanatikus, hogy azt feltetelezd, h jogallam van! Keves itt a hely felsorolni, hany csapat el az adofizetok penzebol es hatszel nelkul max. A megyeI-ben lennenek.

 © hecky2014. márc. 13. 15:29 | Válasz | #1149 
Zoli, az elmult 20év Ute-Fradi rangadói nem szóltak másról csak a magukat szurkolónak valló huligán hordák összecsapásairól (egymással, vagy a rendőrökkel). Ez tehát nem indok a csapat megmentésére. A fradi is kiesett (szerintem joggal) az Ute is essen ki szépen. A dicső mult felemlegetésével meg Orwell Állatfarmja jut eszembe, mégpedig hogy "minden állat egyenlő de eggyes állatok még egyenlőbbek".Nem egy jogállamra, hanem a komcsi rendszerre volt jellemző, hogy bizonyos személyek bármit megtehettek, mert mindig volt valaki föntről aki elsimította a dolgokat. Megkérdezhetjük Bálintot hogy a Rangerst miért zárták ki a picsába (4. vagy 3. osztály), pedig szerintem több bajnoki címe van mint a fradinak meg az uténak összesen. Ceterum censeo, essen ki nyugodtan budapesti nagy múltú csapat is a magyar bajnokságból. Ha meg valaki meg akarja menteni, az gyüjtsön pénzt és fizesse ki az adósságokat.

 © Krisztián2014. márc. 13. 09:07 | Válasz | #1148 
Egyetértek a Zolival, a foci sem rosszabb, mint az ország, mondhatnám ugyanaz folyik, mint a mindennapi életben. Annyit még hozzátennék, hogy nekem ez a belga gyerek sem kerek, eddig nagyon kitartó volt, pont a választások előtt fogy el a lendület?! Ráadásul, a magyar fiatalok nagy részét kirakta, hozott helyettük gyenge külföldieket. Szerintem ugyanaz, mint a fradi-angol kapcsolatáról utólag kiderült, a magyar adófizetőktől lopott pénzeket, mossák át itteni "üzletemberek", egy külföldi bábon keresztül. Ne legyen igazam!!!

 © Hautzinger2014. márc. 12. 15:34 | Válasz | #1147 
Egy hír a Nemzeti Sport on-line "hasábjairól"

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ) törvény adta lehetősége van arra, hogy megakadályozza az Újpest FC felszámolását.
A IV. kerület vezetője szerdai közleményében úgy fogalmaz, hogy „az MLSZ-nek döntenie kell: a magyar labdarúgás ügyét szolgálja, vagy hozzájárul az egyik legnagyobb múltú magyar labdarúgó-egyesület tönkretételéhez”. Utalt rá, hogy a sporttörvény decemberi módosítása után a szövetség meghozhatja azt a döntést, amely megmenti a klubot.
„Döntésével az MLSZ egyben azt is megüzeni, mire számíthatunk, milyen gazdasági szereplőket akarnak látni a hazai labdarúgásban. Az üzleti érdekei mentén, de törvényesen működő belföldi vagy külföldi tulajdonosokat, avagy kétes hátterű, offshore-cégekkel üzletelő, a futballklubot pénzmosásra, adóelkerülésre használó személyeket. Ez az MLSZ döntése lesz” – áll a közleményben.
A polgármester a kialakult helyzettel kapcsolatban azt írta, hogy a klub vélhetően a korábbi tulajdonos gyanús ügyletei miatt került végveszélybe, ám erről sem a rajongók, sem a játékosok, edzők, a klub más alkalmazottjai, hívei nem tehetnek. Képtelenségnek tartja ugyanakkor, hogy az ország egyik legpatinásabb, 20-szoros bajnok klubját – melynél olyan nagyságok játszottak, mint Szusza Ferenc, Bene Ferenc vagy Törőcsik András –, s ezen keresztül az egész magyar labdarúgást büntessék meg kétes offshore-cégek ügyeskedései, illetve a jelenlegi és volt tulajdonos vitái miatt.
Szerinte a magyar igazságszolgáltatás dolga az igazság felderítése és a felelősök megbüntetése, míg az MLSZ-é, hogy mindent megtegyen a magyar futball jelenéért és jövőjéért.
„Én azonban Újpest polgármestereként nem fogom tétlenül nézni, hogy az újpestieket büntessék mások vétkeiért” – zárul Wintermantel Zsolt levele.
Az UTE korábban azzal fordult az MLSZ-hez, hogy a licencjogot átvinné a klubot működtető gazdasági társaságtól, az Újpest FC Kft.-től az Újpest 1885 Futball Kft.-be.
Az MLSZ kedden közleményben jelezte, hetek óta egyeztet az újpesti klubvezetőkkel, folyamatosan kapcsolatban áll a tulajdonossal, egyben egyértelművé tette, milyen kiegészítő garanciákat és információkat kell megkapnia ahhoz, hogy felelősségteljes döntést hozhasson a lila-fehér klub licencéről. Közölte, kész soron kívül döntést hozni, amint rendelkezésére állnak a kért dokumentumok és információk.
Az ügy kapcsán március 1-jén Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt és Csányi Sándort, az MLSZ elnökét: akadályozzák meg, hogy az Újpest Football Club Kft. kibújhasson a mintegy 850 millió forintos adó- és egyéb fizetési kötelezettségei alól.
A klub ügyvédje, Visontai Csongor a Nemzeti Sportnak az ügy hátteréről elmondta, amikor Roderick Duchatelet átvette a klubot, tisztában volt azzal, hogy egy ciprusi offshore-cég az eladó. Ez bizonyos kötelezettségekkel, tartozások kifizetésével járt, aminek a belga üzletember eleget is tett, ugyanakkor később további offshore-cégek jelentkeztek, a tulajdonos pedig úgy döntött, a vitatható követeléseket már nem fizeti ki.
Csehi István, Újpest FC Kft. korábbi ügyvezetője ezekre az állításokra az MTI-hez is eljuttatott közleményben azt állította, hogy új offshore-cég nem jelentkezett, a követelésekkel tisztában volt a belga tulajdonos, a 2012. és 2013. évi veszteségeknek pedig nincs közük a múltbéli adósságok törlesztéséhez.
Az ügyben érintett cégek időközben felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubbal szemben, az MLSZ szabályzata szerint pedig ha az jogerőre emelkedik, az egyesület elveszíti a licencét, a csapatot pedig kizárják a bajnokságból, és legfeljebb a harmadik vonalban indulhat.

Kommentár:
Ferencvárosi érzelmű futballrajongóként is mondom, hogy a magyar élvonal semmit nem ér az Újpest nélkül, pontosabban az UTE-FTC rangadók nélkül. Emlékeztetnem kell azonban mindenkit arra is, hogy ennél jóvabb kisebb mulasztásokért sorolták vissza annak idején a Fradit a másodosztályba! Ezzel csak annyit akarok üzenni, hogy nem az UTE mostani megmentése lenne igazságtalan, hanem az FTC korábbi kizárása volt megalapozatlan és vállalhatatlan! Emellett sajnos az is látszik, hogy focicsapatok mind a mai napig csak arra szolgálnak, hogy innen-onnan származó támogatásokat egyes személyek vagy érdekkörök a saját maguk hasznára fordíthassák. Ilyen körülmények között szinte lehetetlen, hogy a magyar foci gazdasági alapokon nyugodjék (békében!)...

 © Krisztián2014. márc. 10. 20:10 | Válasz | #1146 
ahogy az várható volt, nagyon sűrű az nb1 élmezőnye, ha esetleg a Debrecen meg is lép,ami persze nem biztos, a dobogóért öldöklés van kilátásban, főleg ha az erősen feljavult MTK is beleszól.
http://www.csakfoci.hu/node/158792#add_new_comment

Csongor2014. márc. 09. 19:24 | Válasz | #1145 
Szerintem is fantasztikusan játszott a Pécs (bár én csak a 2. félidőt láttam). A gólok egészen profi játékra utalnak...

 © Krisztián2014. márc. 08. 21:56 | Válasz | #1144 
A Pecs ilyen tokeletes jatekkal nemzetkozi szinten is megallna a helyet! Szinte minden bejott a szinten nem rossz, csak a kapu elott kevesbe pontos eto ellen. Aki nem latta banhatja.

 © Krisztián2014. márc. 07. 07:17 | Válasz | #1143 
Tegnap nem sok idom volt a hireket olvasni, de azt azert kiemelik, h Sandor újra eselyt kapott, es 55 perc alatt semmit sem csinalt. Koman szinten. Szerintem, akarmilyen szar egy taktika, ha van ket technikas kozeppalyas aki nincs rossz formaban, felidonkent 1-2 normalis labdat adhatnanak elore, Komannak 1-szer sikerult... Tozser formaban van, talan a groningeni Adorjan is, Szakaly is jobb, mint Sandor, vagy a jelenlegi Koman.

Csongor2014. márc. 06. 08:47 | Válasz | #1142 
Sajnos nekem éppen Pintér szakmai értékelésével volt a probléma. A vak is láthatta, hogy míg a gólunkig egész jól játszottunk, utána pocsékul. A védők állandóan eladták a labdát, azt pegid egyáltalán nem értem, mi értelme van annak, hogy 10-szer körbepasszoljuk a labdát, majd hazaadjuk és Bogdán előreíveli az ellenfélnek (ebből kb. 7 volt az első félidőben).
Nekem ne mondja azt Pintér, hogy szervezett meg egységes volt a játékunk, amikor a védők össze-vissza szaladgáltak lesreállítás során, Vanczák hol itt, hol ott tűnt fel feleslegesen stb.
Azt nem értem, hogy álítólag az összetartások célja az volt, hogy összeszokjunk. Akkor meg minek állít be a kezdőbe Pintér (megszámoltam!) 7 olyan játékost, aki nem volt ott egyik összejövetelen sem???
Ilyen kilátástalan játékot évek óta nem láttam (szerencsére ugye átalodtam a holand meccset...). Egyetértek Zolival, hogy a rövid passzos játék jó irány, de én ebből nem sokat láttam

 © Hautzinger2014. márc. 06. 07:32 | Válasz | #1141 
Megnéztem a Nemzeti Sport honlapján Pintér Attila sajtótájékoztatóját. Ha a szakembert nézem, akkor egyet kell vele értenem. Most kell elbírni a hibáinkat ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk szeptemberben. Egyébként nekem sem fáj ez a vereség, ha később egységes válogatottat látok majd játszani. Ez a közös cél...
Ha az embert nézem, akkor továbbra sem vagyok nyugodt. Pintér úgy fakadt ki az újságírókra, hogy azok egy negatív kérdést sem tettek fel! Félek, hogy ez a humánum nem lesz képes kezelni majd azt a nyomást, ami szeptemberől a válogatottra fog nehezedni. Ne feledjük a csapatnak csak úgy lesz lehetősége kijutni, ha hazai pályán meggyőző játékkal meg tudja verni a riválisokat. Ehhez szakmailag jó irány lehet a rövid passzos, területet szűkítő játék, az ívelgetések visszaszorítása, és a labdatartás javítása. Szintén fontos a helyzetkihasználás, hiszen teljesen más lenne a szánk íze, ha Koman Vladimir óriási helyzetét gólra váltja még 1:0-ás vezetésnél. Ettől persze még a játék nem lett volna jobb, és ettől még Pintér emberi megnyilvánulásai sem lennénk megnyugtatóbbak... Szóval: Ráérünk még ítélkezni, és
HAJRÁ MAGYAROK!!!

 © Krisztián2014. márc. 05. 20:11 | Válasz | #1140 
Sztem kulonosebb gond nem lett volna, ha Szakaly es Tozser iranyit, nem pedig Sandor es a meg mindig forman kivuli Koman. Pozitiv volt, h Leandro es Rudolf a jok kozott volt, az meg eddig sem volt kerdes, h Futacs mar legalabb olyan jo, ha nem jobb,mint Szalai. Kicsit tulgorcsoltuk a meccset, ez vszinu Pinter hibaja, viszont az elso felidoben a vedekezesben lehetett olyanokat is latni, amit a Gyor a Montpelier ellen mutatott vedekezesben. Az igazi az lenne, ha 1 honapon belul, megint lenne egy meccs, ehhez hasonlo ereju ellenfellel.

Csongor2014. márc. 05. 20:04 | Válasz | #1139 
Ez a mai meccs egyszerűen botrányos volt

 © Krisztián2014. márc. 03. 18:54 | Válasz | #1138 
Ja,nem éppen ideális a testfelépítése, 5-ből 3-szor elnyomják, 2-szer meg olyat csinál, amit nem sokan tudnak... Nyilasi mondta este, h az öccse még jobb lesz, amit már sokan mondtak, csak éppen a vérmérséklete miatt, be kell valakinek törni...

Csongor2014. márc. 03. 08:46 | Válasz | #1137 
Én csak arra értettem, hogy mezőnyben a Markvartot eléggé könnyen elválasztották a labdától, Kővári sokkal bátrabban mert cselezni.

 © Krisztián2014. márc. 03. 08:28 | Válasz | #1136 
Csongi! A tegnap esti osszefoglaloban, az elso 3 pecsi kapuraloves Markvart nevehez fuzodott. Torz volt az osszefoglalo vagy te voltal "kupahangulatban"?
Gomes is erdekes figura, orulhet, h nem kaptak ki kiutessel, erre lenyilatkozta, h bajnok lesz a Videoton. Ugy latszik, azt gondolja, tul vannak a nehezen...

Csongor2014. márc. 03. 06:39 | Válasz | #1135 
Azért ez elég biztató statisztikai adat, hogy a hétvégén a Haladás-MTK meccsen volt az első 0-0 ebben a bajnokságban. Utánanéztem, legutoljára 2013. április 20-án fordult elő magyar bajnoki meccsen, hogy egyik csapat se rúgjon gólt (Honvéd-Kecskemét), ami a tavalyi bajnokság 24. fordulójában volt!

Csongor2014. márc. 02. 10:23 | Válasz | #1134 
Kővári tegnap is nagyon jól játszott, Márkvárt kicsit visszafogottabb volt.
Kint voltunk a meccsen, kifeszítettük Milánnal a Minarik-Pécses zászlót is (Bálint ki is szúrta). Persze épp a pécsi gól alatt mentem el sörért, de ez legyen a legnagyobb baj...

HAJRÁ PÉCS!

 © Krisztián2014. márc. 01. 21:04 | Válasz | #1133 
PMFC: A bama.hu információi szerint a teljes hazai élmezőny érdeklődését felkeltette Márkvárt Dávid, a Debrecen, a Videoton, a Győr és a Ferencváros is szívesen látná, s az Újpest is megszerezné. "Márkvártnak 2015-ig szól a szerződése, ha normalizálódik a klub helyzete, tárgyalni" fogunk vele, és a többi, hasonló helyzetben lévő játékossal a folytatásról – fogalmazott a portálnak Győri János, a pécsiek sportigazgatója. "Több csapat is jelentkezett érte, köztük a Videoton is. Természetesen mindenkit meghallgattunk, de tudomásom szerint egyezség senkivel sem született. Egyébként pedig nem csak Márkvárt Dávid iránt érdeklődtek, hanem egy másik fiatal játékosunk, Kővári Róbert iránt is, mindez pedig azt jelzi, hogy jó szakmai munka folyik nálunk."
Lőrincczel eddig semmi bajom nem volt, de hogy más faszával veri a csollánt, ezzel eljátszotta a bizalmat. Lenyúlták mindkettőjuket Szekszárdrol, mert ugye nevelési költséget fizetni náluk sem szokás, ezért húzott el a Máté Csabi (persze őt kárptolta az élet). De legalább nem kallodnak el, ez is valami! Kővári jol mozgott a fradi ellen is 2 hete. Én nagyon remélem, hogy maradnak Pécsen, meg a csapat többi tagjai is, mert hosszú idő után, 1-2 éven bell újra dobogs lehet a Pécs, ha egytt marad a csapat.

 © Krisztián2014. feb. 28. 16:19 | Válasz | #1132 
Hajnalt a valogatottra ertettem, mert a nemeteknel O sem jatszik.

 © Krisztián2014. feb. 28. 16:15 | Válasz | #1131 
En amiket hallottam innen-onnan, abbol az derult ki, hogy kb. 50% energiat fektetett be egy atlagos valogatott meccsen egy Schalke meccshez kepest. Ha ez igy van, amugy nekem is ugy tunt, akkor jogos, h Szalai nincs meghivha, bar lehet h Pintert jobban csipte volna, mint Egervarit, es akkor mashogy allt volna hozza! Csak akkor ez mar nem a hazaert valo kuzdesrol szol, azaz jogos lehet, foleg ha abbol indulok ki, h rengeteg kivalo csatarunk van, tehat nem fog hianyozni ! Amugy Boateng erkezesevel egyenlore eselye sincs bekerulni! Hajnal az utobbi idoben egyre jobb, Gerat is behivhatja meg.

Csongor2014. feb. 28. 14:03 | Válasz | #1130 
Azért Szalainál is igaz a formahanyatlás, idén nem is tudom, hogy játszott-e egyáltalán a Schalkéban.
Sajnos tény, hogy kevés magyar játékos tud huzamosabb ideig magas szinten teljesíteni külföldön (üdítő kivétel volt pl. Dárdai...).

 © Hautzinger2014. feb. 28. 13:41 | Válasz | #1129 
Pintér Attila kihirdette első keretét. Nincs benne Gera, Hajnal és Szalai. Most mindenki azon gondolkodik, hogy ezek a játékosok nem kerettagok, mert öregek (Gera) és/vagy formahanyatlásban vannak (Hajnal), avagy "beszólt" (Szalai). Lehet... de szerintem a címeres mezhez fűződő alázat (amelyet a játékosoktól mindig jogosan megkövetelnek!) az edzőt is kötnie kellene! Mindig a legerősebb válogatottat kell a pályára küldeni, és ebből kihagyni egy bundesliga csatárt több, mint kicsinyes húzás! Szóval: Pintér Attila e tekinteben nem jobb, mint az eddigiek! Remélem a csapat játéka jobb lesz!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

 © artúr2014. feb. 25. 19:57 | Válasz | #1128 
tudom eb, de akkor is:
Magyarország foci VB 2026!

 © Krisztián2014. feb. 25. 18:16 | Válasz | #1127 
Most jutottam el a tegnapi sport olvasasahoz, Pinter nyilatkozatabol kiderul, h a Finnek meglepoen jol szerepeltek a vb selejtezokon. Azaz, nyugodtan lehet szamolni azzal, h szallitanak nehany meglepetest. Azaz tenyleg eleg lehet a romanok ellen 2 iksz. En ebben az esetben simulekony vagyok, azaz figyeljuk az ellenfeleket, de ne annyira, h osszeszarjuk magunkat. Penz olvasva, asszony verve jo!

Csongor2014. feb. 25. 17:42 | Válasz | #1126 
Ja, én csak arra utaltam, hoy az "olvassa a játékot" egy hülye szakzsargon-kifejezés

 © Hautzinger2014. feb. 25. 16:47 | Válasz | #1125 
Csongi, szeretem, mikor ilyen kinyilatkoztatásokat teszel... Szerintem kapus korodban te is, mikor egy beadásra kiléptél, vagy egy lövésnél jó irányba indultál, olvastad a játékot. Középhátvédként számtalanszor lestem le az átadást, és azért, mert a legracionálisabb megoldásra számítottam az ellenfél részéről. Akkor én is olvastam a játékot. Mostanában ezt már a teniszpályán teszem, mert ott is lehet olvasni a játékot... Szóval, ez nem hülyeség. Abban meg, hogy jó vagy rossz csoportba kerültünk, nincsen vita. Ennek ellenére szeretnék végre egy olyan válogatottat látni, amelyik a saját játékában bízva tudja hozni a hazai meccseket. Ne azért nyerjünk itthon, mert a görögök állnak velünk szemben a Hollandok helyett, hanem azért, mert van saját taktikánk és elképzelésünk arra, hogyan lehet nyerni! Pláne a románok ellen!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

Csongor2014. feb. 25. 08:22 | Válasz | #1124 
Zoli, szerintem az teljes hülyeség, hogy nem az ellenfelekkel, hanem csak saját magunkkal kell foglalkozni (ez kicsit megint olyan futball-szakzsargon-badarság, mint az "olvassa a játékot"). Senki ne mondja nekem, hogy mindegy, hogy a spanyolokkal, németekkel, hollandokkal stb. avagy a görögökkel kell játszanunk, mert csak magunkkal kell foglalkozni!
Én teljesen elégedett vagyok a csoportbeosztással, a harmadik hely mindenképpen elcsíphető, és akkor a pótselejtezőben szintén nem túl acélos harmadik helyezettekkel vívhatjuk ki a kijutást. De ebben a sorsolásban még az első hely is benne van, csak a románoktól ne kapjunk ki (még két iksz is elég lehet).
HAJRÁ MAGYAROK!!!

 © Álmos2014. feb. 24. 17:38 | Válasz | #1123 
Szerintem összességében nem annyira rossz ez a csoport, talán csak a bosnyák-izraeli vagy az angol-szlovén-balti lett volna könnyebb. Maga a menetrend sem rossz, az utolsó fordulós görög meccsből még kijöhetünk koppenhágai módon (és október közepén még elég jó idő van arrafelé:)).
Külön érdekessége a csoportnak, hogy a románok a görögökön, mi mindenkin, de leginkább a románokon, a finnek pedig bizonyára rajtunk akarnak revansot venni (nem is beszélve a messzeföldön hírhedt feröeri észak-ír ellentétről:)).

HAJRÁ MAGYAROK ! ! !

 © Hautzinger2014. feb. 24. 14:43 | Válasz | #1122 
Abban egyetértek a kapitánnyal, hogy nem az ellenfelekkel, hanem saját magunkkal kell foglalkozni. Nálunk örökké csak a számolgatás van. Milyen érdekes is volt, hogy az elmúlt kvalifikációs sorozatban pont az utolsó meccsen Hollandiát kellett volna legyőzni, mert matematikai esélyünk még megvolt a továbbjutásra. Szóval! Ne számolgassunk, hanem nyerjük meg a hazai meccseinket, és idegenben szerezzünk annyi pontot, amennyit csak lehet. DE egy dologban nem lehet hibázni: a románok elleni párharcból pozitívan kell kiszállni!!!
HAJRÁ MAGYAROK!

 © Krisztián2014. feb. 23. 19:02 | Válasz | #1121 
Én még mindig azt mondom, hogy az utobbi 8-10 évben folyamatosan fejlődunk, ezért ha ez így marad a 2.hely meglesz minimum. A bukaresti meccs kicsit korainak tűnik, de addig még 5- meccset simán le lehet játszani, azaz Pintér fanatizmusa miatt ez sem gond. A finnek és az é-írek is kegyetlenul szívosak, ha továbbra is hozzuk a kötelezőket, mint az utobbi időben, akkor még elsők is lehetunk. Ha nem, pofáraesés is lehet. Pintér eddigi cselekedetei és megnyilvánulásai alapján, maradtam optimista!

 © Krisztián2014. feb. 22. 09:56 | Válasz | #1120 
Ha az eszemre hallgatok jo lenne megkapni Romániát, Izlandot, hogy megtoroljuk a multbeli sérelmeket, meg minél erősebb ellenfeleket, hogy elmondhassuk, hogy nem csak a létszámbővítés miatt jutunk ki, ha kijutunk. Meg a fejlődést is ez szolgálja...
Ha a szívemre hallgatok, akkor meg az ellenkezője. Az Álmi által megtippelt csoport több, mint ideális, bár a bolgárok még meg is erősödhetnek. Isztambul mindenképpen szeretnék menni, erősebbek is mint, mi, de már bebizonyítottuk, hogy bárkit le tudunk győzni, a hollandok szintjét leszámítva. Én azt mondom, húzzuk ki a törököket, es keruljuk el a hollandokat meg a spanyolokat, ha lehet.

Csongor2014. feb. 22. 09:49 | Válasz | #1119 
Én is szerettem volna tippelni, de ezért nem adom fel az anti-Facebook elveimet...

 © Álmos2014. feb. 21. 16:25 | Válasz | #1118 
Az nso-n van egy (Facebookon keresztüli) tippjáték, hogy kiket kapunk a vasárnapi EB-selejtező sorsoláson. Kis Feleségem felhasználó nevével ezt a tippet tettem (el is tudnám fogadni): Anglia, Szlovénia, Bulgária, Azerbajdzsán, Luxemburg.

HAJRÁ MAGYAROK ! ! !

 © Krisztián2014. feb. 10. 20:52 | Válasz | #1117 
A barcánál és a reálnál is megfelelt a probajátékon, mindkettő vinni akarja.

 © artúr2014. feb. 10. 20:25 | Válasz | #1116 
nem értem

 © Krisztián2014. feb. 10. 19:30 | Válasz | #1115 
állítlag, a két nagy nem versenyzett magyarért az aranycsapat ota. Él a remény, ha bátor kapitányunk lesz, 2 én múlva válogatott lehet.
http://www.csakfoci.hu/node/156853

 © Krisztián2014. jan. 18. 19:44 | Válasz | #1114 
Behívta Vécseit Pintér, akit állítlag a Juve figyel, miután Rossi kiakadt, h nála jval gyengébbeket behívott. Eddig azt mondták, h kikérik az edzők véleményét. Persze lehet, h más mellett döntött, de akkor azt kell mondani, és akkor nincs fölös balhé. Velem van a baj, vagy megint bdös valami?

 © Krisztián2013. dec. 27. 18:45 | Válasz | #1113 
elfogyott a zsé, Csányi sem adott hitelt, kell a cég másnak.

 © artúr2013. dec. 27. 18:34 | Válasz | #1112 
http://www.bama.hu/baranya/sport/pmfc-matyi-dezso-veszi-a-kalapjat-sorsara-hagyja-a-klubot-531470

 © Krisztián2013. dec. 23. 18:50 | Válasz | #1111 
http://www.csakfoci.hu/napmondasa

 © artúr2013. dec. 22. 14:58 | Válasz | #1110 
Magyarország Foci VB 2026

 © hecky2013. dec. 21. 10:44 | Válasz | #1109 
Pedig én azt hittem Trappattoni lesz a szöv. kap. nappokkal elôtte nyilatkozta is az olasz sajtónak hogy több ajánlata is van, lesz még ô kapitány. Ami Pintért illeti szerintem csak átmeneti idôre nevezték ki, nem hiszem hogy Csányiék ennyire segget csinálnának a szájukból mármint külföldi edzô igérgetése után egy gyakorlatilag tapasztalatlan edzô kinevezésével. Szerintem ezzel a kinevezéssel idôt nyertek, Pintér tart pár edzést, edzômeccset játszunk, aztán az VB. után a következô idény elôtt vagy lemond vagy közös megegyezéssel -zsíros összeget zsebre rakva távozik, és jöhet a külföldi. Hogy ez jó vagy nem a magyar focinak azt nem tudom. Pintérrel nekem semmi bajom mégha ritka nagy paraszt akkor sem, de tény hogy Gyôrben nagyon utálták az eredmények ellenére is.

 © Krisztián2013. dec. 19. 19:47 | Válasz | #1108 
érdemes a cikkek utáni hozzászolásokat olvasgatni,ha valaki jokat akar röhögni!
van egy logikusnak tűlő elmélet is, miszerint Audi nyomásra, Tarsoly intézte, hogy szabaduljon tőle.

 © Krisztián2013. dec. 19. 16:16 | Válasz | #1107 
Nem tudom erre ki szamitott, viszont a Vadallat stilusaval elkepzelheto, h felraz nehany elszallt jatekost. Ha nem lesz bab, hanem a sajat feje utan megy, elsulhet jol, foleg ha a Montpelier elleni meccset vesszuk alapul. Nem vagyok benne biztos, h rossz valasztas, bar nem eppen a tamadofocirol hires... Az hogy egy bunko-vadallat, szerintem most nagyon pozitivan fog hatni a csapatra, jobban mint egy Koemannhoz hasonlo, tehetsegtelen idegen! Az Mlsz-rol a velemenyem valtozatlan... En meg mindig optimista vagyok. A Geza meg vigye vegig a 95-os korosztalyt az olimpiaig, az tenyleg egy kegyetlenul eros generacio, utana legyen O a kapitany!

Csongor2013. dec. 19. 14:39 | Válasz | #1106 
Egyetértek Zolival!

Szerintem egész egyszerűen botrányos, hogy a BL-ben még az augusztust sem megérő edző legyen a szövetségi kapitány, aki nyilvánosan kiáll Szalai ellen. Ezért kár volt ennyit húzni az időt (mindamellett, hogy szimpatikus Pintér mentalitása, de nemzetközi szinten nem tudom, mire lehet képes, ennyiből Egervári is maradhatott volna...).
Azért persze

HAJRÁ MAGYAROK!!!

 © Hautzinger2013. dec. 19. 13:18 | Válasz | #1105 
Ferencvárosi szimpatizánsként mondhatom, hogy sokkolt a hír!
- Egyfelől, az MLSZ szembe ment saját magával. Lényegében teljesen mást csinált, mint amit folyamatosan kommunikált! A menetközbeni koncepcióváltásra viszont nagyon gyenge magyarázat, hogy a válogatottnak már 2016 szeptemberében tétmeccset kell játszania... Ez egyszerűen nevetséges!
- Másfelől, futballszakmai szempontból sem a legjobb jelöltet választották ki! Úgy néz ki a szövetségben már mindenki elfelejtette, hogy az ETO milyen dícsőséges két mérkőzést játszott a BL selejtezőjében a nyáron. Vagy esetleg olyan edzőt kerestek, aki nyíltan ellentmondott Szalai Ádámnak az ismert nyilatkozatát követően? Emellett Pintér sem játékosként sem edzőként nem tartozott a legharmónikusabb megjelenésű személyek körébe... Akkor már inkább Détári vagy Mészöly Géza. Nekik még a nemzetközi rutinjuk is sokkal vastagabb!
Szóval, nem értem! DE!
Mostantól ő a szövetségi kapitány, és a munkáját nem előre kell értékelni. Meglátjuk, mire megy a jövőben. Vissza tudja-e csábítani Husztit, tud-e együtt dolgozni Szalaival, lesz-e olyan a csapata, amelyik képes hazai pályán attraktív és eredményes játékot játszani... most már nagyon kíváncsi vagyok!
HAJRÁ MAGYAROK!

Csongor2013. dec. 19. 12:58 | Válasz | #1104 

 © Krisztián2013. dec. 09. 18:31 | Válasz | #1103 
A hétvégén láttam pár meccset, és megint meggyőztem magam arrol, hogy átlagban minden csapatban van legalább 1 válogatott szintű játékos, és egy nagyon tehetséges fiatal. Az, hogy bárki bárkit megverhet, így minden meccs éles, egyértelműen a játékosok és a csapatok fejlődését szolgálja, és ez a legfontosabb! Aki látta pl. a Pécs-Paks meccset (nem a leggazdagabb és a legjobb csapatok, ráadásul csak 2 légios), főleg hogy nem volt éppen ideális fociidő, láthatta a pozitívumokat. Mivel az első és a hatodik közötti pontkulömbség is ledolgozhato,nagyon izgalmas tavasz várhato.

 © Krisztián2013. nov. 29. 18:21 | Válasz | #1102 
Mint már említettem, szerintem nem a játékosállományunkkal van a gond, hanem a dekoncentráltsággal. Ehhez főleg pszichésen kell a játékosokat felkészíteni, ez nem ment a végén Egervárinak, ebben nagyon jó volt Verebes. Bedumálta Klausznak, hogy európaklasszis csatár, közben a képessége, kb. 10-ed annyi volt, mint Szalainak. elhitette vele, és a végén egész jó játékossá vált...

 © Hautzinger2013. nov. 29. 11:17 | Válasz | #1101 
Azt azért le kell szögeznem, hogy Verebes mester nem tartozott a legjobb magyar szövetségi kapitányok közé. Az ő megítélése egyébként nagyon vegyes: egyfelől több helyről is hallottam, hogy nagyon jó viszonyt ápolt a játékosokkal, kiválóan tudta őket motiválni, de válogatott szinten az eredményei mindezt nem tükrözték. Emlékezzünk csak a dicsőséges tavaszi hadjáratára, amikor mindenki megvert minket (Hollandia például 7:1-re)... Emellett persze klubedzőként egyike volt a legnagyobbaknak, hiszen a nyolcvanas évek elején bajnokságokat nyert Rába Eto minden idők egyik legjobb magyar csapata volt. De szép is volt...

 © Krisztián2013. nov. 29. 09:34 | Válasz | #1100 
A 6:3 60. évfordulója alkalmából, a hétfői sport visszaidézte a meccset. Az angolok kapitánya azt nyilatkozta, h a magyarok azért is jobbak, mert az állami vezetőség támogatásával, sokkal többet tudnak együtt készülni, ellentétben velük. Jelenleg, mint tudjuk, az MLSZ vezetői, nem akarják, hogy túl sokszor együtt legyenek az A válogatott tagjai, B csapatról pedig szó sincs. Verebes, tökös legény, ilyen kellene most is. Mindegy, hogy külföldi vagy magyar.

Csongor2013. nov. 29. 08:45 | Válasz | #1099 
Amint arról már pár éve beszélgettünk, eddig egyedül Verebes József vállalta be, hogy a válogatott kiáll a szurkolói csapat ellen...

 © Hautzinger2013. nov. 29. 08:28 | Válasz | #1098 
Engem is érdekelnek az ilyen összeállítások. Valóban jó kis meccs lehetne a válogatottal, ha lenne egy edző, aki pár nap alatt csapatot kovácsol belőlük... Igaz, ez a válogatottra is igaz:)

 © Krisztián2013. nov. 28. 18:22 | Válasz | #1097 
Az ősz válogatottja:
http://www.csakfoci.hu/node/153818

persze, csak 2 légios. Ha játszanának egy meccset a felnőtt válogatottal, bármi előfordulhatna.

 © Hautzinger2013. nov. 26. 16:50 | Válasz | #1096 
Egy érdekes interjú Viktor Munoz spanyol (egyébként nem nagyon ismert) edzővel a Nemzeti Sportban:

Például Vanczák Vilmos. Ismerősen cseng a neve?
– Vilmos? Emlékszem rá, a Sionnál a játékosom volt. Nagy port kavart, hogy a kispadra küldtem. Zónavédekezést vezettem be a csapatnál, de ő egyszerűen nem tudott átállni az emberfogásról a zónavédekezéses taktikára. Nagyon jó ember, de a taktikát nem érti eléggé. Miközben a Sion zónavédekezésben játszott, ő embert fogott. Ha találkozik vele, mondja el neki, hogy ezt mondtam önnek.

– Vanczák mit szólt ahhoz, hogy ön a kispadra küldte?
– Nem is az ő reakciója volt érdekes, hanem ahogy a klubvezetők és a szurkolók reagáltak. Mindenki ki volt akadva rám, hogy Vilmos nem kezdő. De tényleg nagyszerű személyiség, kiváló ember, ám a taktika nem az erőssége. Az egyik meccsen a Basel ellen jobb-bekket játszott, és az oldalán érkező játékos befutott középre. Ő meg rohant utána, a labdát viszont átívelték a helyére, ami persze üresen maradt. Vilmos középen szinte összeütközött az egyik belső védőnkkel, az ellenfél támadója, Marco Streller pedig üresen kapta a labdát a helyén, és gólt szerzett.

Vanczák rekontrája:

„Víctor Munoz nekem mással indokolta a mellőzésemet, mint amiről most beszél a lapjuknak, mármint hogy taktikailag nem voltam elég érett... Azt mondta, azért hagy ki, mert sokkal támadóbb szellemű, spanyolos futballt akar. Azt szerette volna, ha úgy játszunk, mint a Barcelona. Igaz, a szakvezető sok időt nem töltött Sionban, mindössze két hónapot. Utána Gennaro Gattuso követte a kispadon, akinek sok időbe telt, mire rendbe szedte a csapatot fizikailag, merthogy a felkészülés nem sikerült jól…”

 © Krisztián2013. nov. 23. 17:36 | Válasz | #1095 
Markvart 1 ev alatt huzoember lett, ha igy fojtatja, 20 eves korara valogatott lehet. Csak nehogy Nagy Oliver sorsara jusson. A Pecs lassan eljut oda, ahova a jatekosallomanya alapjan valo (minimum a kozepmezony elere, ha Martonekat hagyjak).

 © Krisztián2013. nov. 09. 22:03 | Válasz | #1094 
Most lett vege az mtk-honvednak. A biro gyakorlatilag golhelyzetben fujta le a meccset 1:1-nel. Tiszta kabare, foleg a mult heti musor utan. Amugy jo szar meccs volt.

 © Krisztián2013. nov. 07. 18:01 | Válasz | #1093 
http://m.nb1.hu/?ourl=/hirek/folenyben-magyarok-az-nb-i-kanadai-tablazatan -az elso 11 magyar, azaz tamado nem kell, jo vedot meg lehet tanitani, nem kell hozza tehetseg, csak utemerzek.

 © Krisztián2013. nov. 04. 18:21 | Válasz | #1092 
En azt hittem 5-osnel rosszabbat bironak nem adnak. Na mindegy, a lenyeg, h a Vidi hullamvolgybe kerult,ha meg 1-2 meccsen hibaznanak, a tavaszi nb1, nagyon izgalmas lehet.

Csongor2013. nov. 04. 07:10 | Válasz | #1091 
4-es osztályzatot kapott azért, mert nem adott meg egy 11-est az Újpestnek. A kiállításról azt írja persze, hogy az jogos volt...

 © Krisztián2013. nov. 03. 21:29 | Válasz | #1090 
Majd kap erte egy nyolcas osztalyzatot a sporttol...

Csongor2013. nov. 03. 19:39 | Válasz | #1089 
Azért a mai Újpest-Debrecen bírója sem semmi, képes második sárgával kiállítani a csere miatt levonuló debrecenit 4-1-es vendégvezetésnél...

 © Krisztián2013. nov. 01. 08:40 | Válasz | #1088 
Tornyi velemenye erdekes, bar nem o az, aki feltetlenul hiteles:
http://m.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/tornyi-barnabas-egervari-sandor-vonzova-nezhetove-tette-a-valogatottat-2291857

 © Krisztián2013. okt. 27. 08:06 | Válasz | #1087 
Az iden eloszor tudtam zsinorban nezni nb1-es meccseket. Ahogy az varhato volt, a nemzetkozi mercet a Hali-Dvtk utotte meg. A hazai csapat vegig jobb volt, de az iden mar nem eloszor, hiaba jatszott nagyon jol, ha nem tud nyerni. Ha meg tudnak tartani a kinevelt tehetsegeiket, folyamatosan ott lehetnenek az 5 penzesebb csapat sarkaban vagy elottuk is akar. Ott tartanak, ahol a Debrecen kb. 10 eve. A bajnoksag szinvonalemelkedeset segithetne, ha az iden nem logna ki egy csapat sem tulzottan, varom a Vidi hullamvolgyet.

 © Krisztián2013. okt. 25. 18:35 | Válasz | #1086 
Heki erveleset elfogadom, nem kell elkapkodni, de akkor is lehetne min. egy ligavalogatott meccs legalabb novemberben fiatalokkal. Edzo lehetne Detari, Kondas, Rocso, Moniz vagy akarki, lenyeg h szokjak... Amugy nemcsak novemberben nem jatszunk, lehet h megint kozel fel evig.

 © hecky2013. okt. 25. 14:46 | Válasz | #1085 
Türelem, gyerekek 27 éve várunk, egy két hónap ide vagy oda mit számít. De komolyan, nyilván most zárult le egy selejtező sorozat, más válogatottaknál is elkezdődik az edzőkeringő (értékelés, hosszabbítás, útilapu stb) lehet hogy érdemes kivárni mi lesz a vége és megcsíphetünk egy jobb nevű kapitányt is!

 © Krisztián2013. okt. 25. 09:10 | Válasz | #1084 
Zoli régebben említette a B válogatottat. Játszhatnának olyanok, akik nincsenek bent a kezdőben normál esetben, én erre gondoltam például. Egyébként a lényeget leírtátok, miért nincs vajon kapitány? A Jézuska fogja hozni? Esetleg várjunk vele a húsvéti nyusziig? Novemberben lenne a válogatott meccs, addig kitalálhatják kényelmesen, ki lesz az,és szerintem lesz is addigra.

Csongor2013. okt. 25. 08:33 | Válasz | #1083 
Én is Zolival értek egyet, annak semmi értelme nem lett volna, hogy Csábi újabb lényegteéen meccsen üljön a kispadon (így legalább ő az egyetlen magyar szövetségi kapitány, aki kapott gól nélkül minden meccsét megnyerte...).


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől