www.mennyegzo.hu
Mennyegző.Hu - Esküvőportál és esküvői fórum   >>   Fórum   >>   Esküvői menü
Megújult a Mennyegző.Hu: esküvői blog, képtár, magazin, hírlevél... KATT IDE!

Ez a téma le van zárva!

Listázás időrendben


 © Szerkeszto2009. okt. 30. 14:11 | Válasz | #199 
Kedves Fórumozóink!

Honlapunk 2009. október 1-jén megújult, és számos funkcióval bővült. Ennek keretében a Fórum is új helyre költözött, mely megtalálható a Mennyegző.Hu oldalon.

Ennek a topiknak az új megfelelője az alábbi linkre kattintva érhető el:

Esküvői menü

Ez a régi topik, "archívumként" továbbra is megmarad, bármikor elérhető az új fórum fent hivatkozott topikjának a bevezetőjéből.

Az új Fórumot a honlapon történő regisztráció után tudjátok használni, és emellett pluszban a hírlevélre is feliratkozhattok, hogy mindig naprakészek legyetek a honlap életét érintő kisebb-nagyobb újdonságokkal kapcsolatban.

További jó fórumozást kívánunk, és bízunk benne, hogy az új funkciók közül is találtok kedvetekre valót (blogírás, képtár, szakértők, magazin, stb.)!

További szép napot!

Mennyegző.Hu Szerkesztősége

 © Susan2009. júl. 23. 14:35 | Válasz | #198 
Hát igen,ez elég karcsú. Márpedig a nagy melegben és anélkül is, ennél többet iszik egy átlag ember. Újra gondoljuk. :)

 © erakovacs2009. júl. 23. 11:01 | Válasz | #197 
És az italcsomagok között semmi átjárhatóság nincs, pl, bor, sör, és mondjuk pálesz, meg vmi női rövidital és üdítő. Sztem egy vendéglősnek adnia kell a vevő kéréseire is, mert így ő jön ki belőle szarabbul anyagilag az tuti.
55-en lesztek és akkor az összegetek leosztva 1800 Ft-ra jön ki fejenként. Ebből este 8-tól csak hajnal 3ig számolva mennyi üdítő jön ki? Decije 90-100, akkor ebből 6 * 3 deci üdítőt kérhet. Magamból kiindulva ezt 11-re elfogyasztanám üdítőből :-)

 © Susan2009. júl. 23. 10:53 | Válasz | #196 
Köszi! Minden ötletet szívesen olvasok. Nehéz kérdés ez az itallap, de az italcsomagok olyan drágák voltak, hogy annyit biztosan nem ivott volna meg a társaság. Nálunk 55 fő körül leszünk. Még végig kell gondolni ezt a limitet, és sok függ majd attól is, hogy mikor fogyasztja le a nép. Szarul is kijöhetünk még belőle, de hátha nem. :) Viszont nekünk nem ígértek kedvezményt az itallapról, de erre még kitérek akkor. :)

 © erakovacs2009. júl. 23. 10:43 | Válasz | #195 
Szia!

Szerintem ez társaságfüggő is. A rokonokat, barátokat ha ismered, és tudod ilyen irányú szokásaikat, és szinte biztos vagy benn, hogy nem lesz vedelés, akkor ne írd ki, de ha egy cseppnyi kétség is van benned, akkor frappánsan fogalmazd meg mindenképp, bár én a sört+bort kevésnek tartom :-)

100.000/fővel/mennyi ott kb egy adag sör vagy bor, vagy üdítő (általában vmennyivel alatta számláznak, nekünk 20 Ft-tal lesz az itallap alatt az üdítő/ deci) - ezt nekem így magyarázta a vendéglős, ha összeg oldalról akarom megközelíteni, de azt mondta, hogy nem ajánlja, volt báluk olyan, hogy abszolút nemivós társaság és menyatánc előtt kimerítették a keretet, és volt olyan is akik magasabb összeget határoztak meg, hogy nagyon ivós banda, és a negyedét sem érték el.

Mi 550 et szánunk kajára- ebbe benn van a fogadópezdgő és az aperitif, viszont az összes italra 200-at számolunk, és páleszt vihetünk be, amennyit akarunk, mindezt 80-85 főre.

Szóval csak azt akartam, hogy sok mindentől függ :-)

Remélem azért segítettem.

 © Susan2009. júl. 23. 10:33 | Válasz | #194 
Sziasztok! Az itallal kapcsolatban érdeklődnék én is. Az étterembe a bort bevihetjük, rövid ital csak az első koccintásnál lesz, azonkívűl üditő és sör lesz egész este. Mi úgy szeretnénk, hogy kb 100 e-ig mi finanszírozzuk, utána lehet hogy csak az üditőt, persze mellette bor lesz bőven. Valahogy a menükártyán jelezzük, hogy ital csak korlátozottan, vagy bízzunk abban hogy ez az összeg kitart hajnalig?

 © eviawedding2009. júl. 20. 19:59 | Válasz | #193 
A 2009-es topikban már leírtam, hogy a töményből max. 2 dl/fő szokott fogyni (ebben benne van mindenki: gyerek, kismama, antialkoholista, mindenki). A többit tényleg nagyon nehéz lenne megbecsülni. Freddy javaslata kiváló az italnagykerrel kapcsolatban.

 © Szitu2009. júl. 20. 15:16 | Válasz | #192 
Ez a Freddy hidd el hogy látott már esküvőt,és nem mond hülyeséget.
Vegyál bátran 10 liter jégert,meg whyskit,pálinkát,miegymást,oszt tuti hogy elég lesz.Aztán ami marad,azzal visszaballagsz az italnagykerbe,és viszaveszik tőled sinán.Egy a lényeg,sértetlen legyen a zárjegy.Ennyi.

 © Freddy2009. júl. 20. 14:24 | Válasz | #191 
Szia,

Szinte lehetetlen kiszámolni. Ha meleg van, sok sör fogy, ha nagyon-nagyon meleg van, semmi sem fogy nagyon (max. víz), ha van egy 20 tagú brigád, akik egyszer csak elkezdenek jégereezni, akkor abból elfogy 8 liter, amúgy 1,5. A tömény még csak hagyján, ami megmarad, elrakod, nem foglal sok helyet, nem romlik meg, elfogy (ha máshogy nem , viszel ajándékba). Nélunk 150 fő megivott összesen kb. fél liternyi whisky-t, bacardit, unicumot, jégert, martinit (együtt volt kb. fél liter), meg egész pontosan 11 üveg sör fogyott. Meg 34 liter pálinka, és ipari mennyiségű bor...

A megoldás: olyan italnagykert keresel, akihez visszaviheted a maradékot (hipermarketek felejtősek, keress a neten "egyszerű" nagykert). Így nyugodtan túlvásárolhatod magad biztonsági tartalékkal, mégsem kell izgulnod, hogy mi marad rajtad.

 © Ibbcsi2009. júl. 20. 13:29 | Válasz | #190 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni.1 hónap múlva lesz az esküvőnk és már mindent lefoglaltunk. Az étterembe vihetjük a piákat, de sajnos nem tudjuk,hogy mennyit rendeljünk (kb. 140-en leszünk: 62 pasi, 13 kisgyerek, 65 nő).

Mert whisky, pálinka, Jager, 2 fajta likört gondoltunk. Innivalónak meg: ásványvíz (bubis, mentes), Lime, Őszilé, Fanta, Cola,
Ja és lesz még: házi borocska, meg csapolt sör, meg minimális üveges sör.

De tanácstalanok vagyunk, hogy miből mennyit rendeljünk.

 © nosza2009. ápr. 02. 07:10 | Válasz | #189 
Nem tudja valaki, hogy egy személyre hány liter üditő + ásványvíz szükséges? Előre is köszi:)

 © Manguszta2009. feb. 08. 21:01 | Válasz | #188 
A tóba pottyant menyáról... nálunk a szertartások után megvadultak a barátaink, amikor kiderült, hogy van medence a kert hátsó részében. Pedig nem is ittak (akkor még), csak 35 fok volt. Először ruhástul ugrándoztak bele és egymást is előszeretettel beledobálták (mármint, aki beleegyezett), aztán volt, aki alsógatyára vetkőzött... Velem rendesek voltak, megkérdezték, milyen szerződés van a kölcsönzőssel eláztatott ruha esetére, és volt lehetőségem nemet mondani a bedobásra illetve megkértem őket szépen, hogy a páromat se dobják be. Aranyosak, rendesek voltak, mert megkíméltek bennünket.

Hozzáteszem, utána testületileg továbbmentek valamelyikükhöz a Tisza mellé nyaralni, úgyhogy volt náluk váltóruha.

 © Manguszta2009. feb. 08. 20:54 | Válasz | #187 
Én is el szerettem volna kérni, de Liloocska megelőzött... Májusban megyünk egy esküvőre, talán meséltem már, lila dekor lesz. Megkérdezem majd a menyát, hogy sütikkel hogy állnak - ha kell vinni, tuti hogy kölcsönveszem az ötletedet, jó?

 © Manguszta2009. feb. 08. 20:52 | Válasz | #186 
De... én igen...

 © csabi2009. feb. 08. 20:10 | Válasz | #185 
Ezek szerint senki nem szereti a birkát:))))))))))))

 © eviawedding2009. feb. 08. 19:54 | Válasz | #184 
Én szekszárdi cukrásszal dolgozom, onnan a célhelyiség egyrészt kb. 20 km, másrészt nincs fagyiskocsija... De ennyire nem volt kardinális kérdés, a hófehér mignon tökéletes lesz! :)

 © eviawedding2009. feb. 08. 19:53 | Válasz | #183 
Nincs különösebb receptje, csak annyit kell kérned a cukrászodtól, hogy a vaníliás mignon fondanjába keverjen lila ételfestéket! ;) A forma is megoldható szerintem könnyen. Esküvőre a szív alakőt vagy a kereket javaslom, nem a hagyományos kockát...

 © eviawedding2009. feb. 08. 19:51 | Válasz | #182 
Nem a vendégek lesznek fehérben, hanem a dekor lesz tiszta fehér...

 © liloocska2009. feb. 08. 19:08 | Válasz | #181 
háát sztem csak a megfelelő bringa és kis kocsi kell, aztán max felkérjük az egyik pincért v. vmelyik vip vendéget ;)

 © rampara2009. feb. 08. 18:33 | Válasz | #180 
Szomszéd faluból, városból nem tudna átjönni a fagyis? Ekkora mennyiségnél gonolomnem okozna problémát, max felszámolja a kiszállást is.

 © liloocska2009. feb. 08. 16:44 | Válasz | #179 
köszi, a helyszínünk már megvan, csak a fagyis kellene, egyre jobban tetszik az ötlet.

tó mellett vigyázat, nehogy a menya belepottyanjon!!!!

engem a lila mignon recept érdekelne :)

 © Manguszta2009. feb. 08. 16:24 | Válasz | #178 
Liloocska, meg tudom adni a kastély címét... :-)))))

Jégkrém, mélyhűtőládában? Az étteremnek csak van mélyhűtője...?

Hű, Timi, a fehér esküvő nem necces...? Láttam egyszer egy fényképet, a pár a tó szigetén esküdött, a vendégsereg a tó körül álldogállt, mindenki fehérben... Olyan volt, mintha bombariadó lett volna a Brinkmann professzoréknál
Bocsánat, gonosz vagyok...

A fehér mignon egyébként szép lehet... elképzelem, ezüst cukorgyönggyel a tetején...

 © eviawedding2009. feb. 08. 15:30 | Válasz | #177 
Pont ezen agyaltunk egy párral, hogy miként lehetne megvalósítani. A városban, ahol az eski lesz, nincs fagyis kocsi, pulttal kitelepülni pedig elég necces lenne...

Ezért (mivel hófehér eskiről van szó), rábeszéltem őket a csupa fehér kör alakú mignonra... :D

 © eviawedding2009. feb. 08. 15:28 | Válasz | #176 
Nálunk errefelé teljesen szokványos lakodalmi menü volt, bár pár várossal arébb már más számít teljesen szokványosnak (a pörkölt és a töltött káposzta ott fel van cserélve, vagy pl. éjfélkor káposzta helyett hurka-kolbász van.)

A mi menünk a következő volt:

Újházy tyúkhúsleves
Marhapörkölt galuskával
Vegyes sültes tál:
Rántott gomba
Pecsenye "Dénes módra"
Rántott szelet
Rizs, petrezselymes burgonya
Vegyes házi savanyúság
Desszert: Mignon Heart Lavender (azaz, szív alakú lila vaníliás mignon - saját találmány :D)

Éjfélkor: töltött káposzta

 © liloocska2009. feb. 08. 15:24 | Válasz | #175 
nekem tetszik :D
főleg a fagyis kocsis!!!! ennek megvalósításán gondolkozom

 © Manguszta2009. feb. 08. 15:01 | Válasz | #174 
Képzeljétek, turkáltam a számítógépben, és megtaláltam a menünket! Idemásolom, hátha valakinek tetszik.

Előételek:
- mozzarellás paradicsomszeletek bazsalikommal
- nyers reszelt zöldségek: répa, kígyóuborka, paradicsomkockák, paprikakarikák (díszítésnek répaszeletek stb)
- görög saláta (olajbogyóval)
- hideg göngyölt szeletek: parajkrémes és aszalt gyümölcsös


Főételek (az előételekkel együtt kikészítendő, kivéve a grillt):

- steakpáccal pácolt tarja, grillen frissen sütve
- köret: grillezett zöldségek: cukkini, paradicsom, színes paprika, gomba, bébikukorica, héjában-burgonya, esetleg padlizsán

- sült csirkecomb és –mell (natúrszelet jelleggel, tepsiben sütve, melegítőben tárolva), külön mellé szedhető lecsós szósszal
- köret: burgonyakrokett, tepsiben sütve (olajszag...)

- grillen sült csevapcsicsa (fűszeres, vagdalt jellegű húspogácsa), frissen sütve
- ehhez külön köret nem kell, a fentiekből fognak választani a vendégek
- kenyér, csalamádé, uborkasaláta

gyümölcstál

édes és sós aprósütemények (ezek a polgári szertartástól kezdve kint voltak az asztalokon)

fagyi (ezt a helyi kis biciklis mozgóárus hozta, a násznép majd kibújt a bőréből, amikor a polgári után, meg később is még 1x, a vacsi után bebiciklizett a kastélykertbe)

 © Manguszta2009. feb. 08. 14:34 | Válasz | #173 
...És mellesleg egy frissen levágott birka nem tartalmaz tartósítószert, génkezelt izéket, állományjavítót, illetve bárányra még nem hallottam allergiát sem.

 © Manguszta2009. feb. 08. 14:29 | Válasz | #172 
Hmmm... barátnődnek üzenem a háziorvosunk véleményét (egyetemi oktató praxisa van): a bárányhús nagy mértékben tartalmaz vasat, úgy, mint a cékla vagy a spenót, ill. jobban beépül. Irdatlanul egészséges! De tényleg!

 © csabi2009. feb. 08. 10:25 | Válasz | #171 
Nem értek hozzá:)) csak furin nézett ki pörkölt reggelire:))))

 © liloocska2009. feb. 08. 10:21 | Válasz | #170 
ez belefér a reggelibe update-nek, sőt még a vacsiba is, ha nem eszel mellé köretet, kenyeeret, csak pl. savanyút ;)


 © csabi2009. feb. 08. 09:06 | Válasz | #169 
A gyűrűs téma után egy másik dolog is eszembe jutott... Én az alföld közepén, a nagykunság fővárosában lakom Karcagon. Itt el sem tudja senki sem képzelni azt, hogy egy lakodalom ne birkapörkölt legyen a menü. Nálunk bármi esemény van - nem csak esküvő - birkapöri van az asztalon. Kikapja a gyerek a félévi bizonyítványt... névnap van... csak úgy eszünkbe jut valami... hooopp egy birkát levágunk és eszünk:)nem csoda hogy minden év június végén egy mára már 3 napos birkafőző fesztivált rendeznek Karcagon.
Kiváncsi lennék, hogy kiknél szokás még a birkapörkölt főzése... még nem nem is ennyire gyakran mint nálunk, de legalább lakodalomban.
Megjegyezném (nevethettek is rajta:)) tegnap birkapörit reggeliztem:)))))))))))) Barátnőm tiszta idiótának nézett a update kajája mellett:)

 © Gyöngy2008. okt. 30. 11:39 | Válasz | #168 
A mi menünk:
Újházy tyúkhúsleves
Marhapörkölt - krumpli, galuska
Sültes: sült csirke, rántott hús, polpetti, natúrhús, búboshús, töltelék, rántott sajt, rántott gomba
Zöldséges rizs, párolt zöldség, vegyes savanyú
Somlói galuska

Eszterházy torta
francia teasütemény, hólabda

 Evilany2008. feb. 24. 05:35 | Válasz | #167 
Kééérlek lányok akiknek megvan h.mennyi ital kellett a lagzijukra(kb hasonló főre)irja meg.....köszi köszi köszi

 evilany2008. feb. 19. 21:40 | Válasz | #166 
Köszi a válaszokat,azt hiszem beszerzem a sütiket házilag:) egyébként tud vki segiteni,hogy mennyibe kerül,ha megrendelem? Illetve az italfogyasztással kapcs.,mennyi bort,rövidet vegyünk?(120 fő,augusztus 2)

 Ancsa 302008. feb. 19. 17:33 | Válasz | #165 
Sziasztok!

Vidéken az a szokás, hogy a lakodalmas házhoz viszik a meghívottak nagy esemény előtt 1 héttel a tyúkot, a lisztet, a tojást. Egy hétig sütnek-főznek-tyúkot pucolnak stb az asszonyok. Elég nagy meló, de ugyanakkor vidám dolog is, van idő ráhangolódni a dolgokra.

Ezt a nővérem anno úgy küszöbölte ki, mivel étterembe mentünk és oda nem kellett vinni semmit, hogy a meghívó mellé tett a vacsoravendégeknek egy kedves-vicces kísérőlevelet, amiben ügyesen megfogalmazta, hogy eltekint a fenti adományoktól, viszont nagyon örülne 1-1 tálca finom, melegre nem érzékeny házi édes és sós süteménynek. Volt a levélen térkép, hogy mindenki pontosan tudja, mikor és hová menjen.
Nászajándék és sütemény-ügyben pedig megadta egy barátnő telefonszámát, aki beosztotta, hogy ki mit hozzon, hogy kb. egyforma arányban legyen majd a sós és az édes, valamint azt is megtudhatták tőle a vendégek, hogy a pár pénzt szeretne kapni, mert lakásra gyűjt.
Szerintem nagyon gáz, amikor ezt a meghívóba valaki kerek-perec leírja.

És a barátok, rokonok lelkesen hozták a finomabbnál finomabb sütiket, pogikat az esküvő előtt az étterembe.
A menyasszonyi tortán kívül nem rendeltek mást, és ez pont elég volt, még csomagolni is maradt.

Szerintem ez egyáltalán nem gáz, nekünk júniusban lesz az esküvőnk, és én is így fogom csinálni.

Manguszta okos ötletet adtál hűtő-ügyben, köszönöm!

Szóval senki nem tudja, hogy mennyi ásványvizet-üdítőt-sört-bort-rövidet rendeljek 70 felnőttre és 10 gyerekre?

 © Manguszta2008. feb. 18. 22:38 | Válasz | #164 
Te ismered őket... szerintem alapban nem ciki... Esetleg el lehet hinteni mondjuk idősebb nőrokonoknak, akiknek pénzük nem nagyon de idejük van, hogy nászajiba inkább süssenek sütiket... Mi fejenként 20 deka sós és ugyanennyi édes sütivel számoltunk, elég lett. Az édesből meg is maradt, mert nagyon meleg volt. Azért 120 embernél fajlagosan kevesebb is elég, de 15 dekánál nem kéne kevesebb.

Egyetek próbát a sütiből, mielőtt megveszitek, ha mégse a csajok sütik. Voltam olyan eskin, ahol megmaradt, míg kopogott a vendégek szeme, olyan sz...volt a süti. Én a Kolossy téri sütödétől rendeltem, nem a legolcsóbb de finom és megbízható.

 evilany2008. feb. 18. 22:03 | Válasz | #163 
Ja a 120-ból kb 20 gyerek,meg a fele amugy se nagypn iszik(sok sofőr lesz,meg ilyesmi) Gondoltam hogy a násznépből megkérek pár nőt(pl jön csomó munkatársam is,csajok)hogy süssenek már 1-1 tálca sütit,de lehet hogy ez ciki?

 evilany2008. feb. 18. 22:01 | Válasz | #162 
Sziasztok,én is hasonló problémával küzdök,aug.elején tartandó esküvőnkre fogalmam sincs mennyi rövidet,pezsgőt vegyünk(az üditő,kv,sör helyi fogyasztású lesz) illetve mennyi süteményt? Aggódunk hogy kijöjjön a pénzből is(az italokra 150e,a sütikre tortástúl 120e ft-t szánunk,lpersze csak hasra csapva)meg elég is legyen...120 főről van szó.Segitsetek,ha tudtok,előre is köszi.

 © Manguszta2008. feb. 18. 21:15 | Válasz | #161 
Nagyon függ attól, hogy milyen lesz az idő... nálunk 36 fok meleg volt, ezért a bor nem, de a sör meg az üdítő jól fogyott. Asszem olyan 2 liter per fő, de ez tényleg már csak durva becslés. Pezsgő csak a koccintáshoz volt, és javaslom, hogy legyen gyerekpezsgő is! Hatalmas élmény a gyerekeknek "felnőtt" pohárral, de ártalmatlanul koccintaniuk, és vannak, akik vezetnek vagy esetleg gyógyszert szednek... Asszem 49 emberre 4 üveg plusz egy kölyökpezsi volt. Tömény nem is volt, illetve volt Baileys meg Vilmos, de senki nem ivott a melegben.

Szabadtéri esküvőnk volt, az utolsó pillanatban rendeltem 100 kiló jeget az Ice Cube-tól (bocsi, ha ez most reklám.. :-), kiszállítással sem volt annyira húzós az ára, a helyszín adott két nagy műanyag hordót, kibélelték két nagy lepedővel kilógósan, nem is látszott, hogy műa. hordó, az egyikben sör, a másikban üdítő volt. A násznép imádta, hogy a polgári és a vacsora között időnként elmentek turkálni a hordókhoz, és jéghideg itallal járkálhattak a parkban. Persze ha nem lett volna ekkora meleg, nem lett volna rá szükség.

Érdemesebb kisüvegeket venni, mint literes-kétliterest. Mert a nagyüvegből sok félig üres fog megmaradni, folyton felnyitnak egy-egy újat, és a végén nem tudsz mit kezdeni a fél üvegekkel. Míg a kinyitott kisüvegeket általában végigisszák.

 Ancsa 302008. feb. 18. 15:51 | Válasz | #160 
Sziasztok!

Tud valaki italrendelés ügyben segíteni?

Június végén lesz a 80 fős esküvőnk, ebből 10 gyermek.
Az ételt hozatjuk, viszont az italt teljesen mi intézzük.

Mennyi ásványvízet-üdítőt-sört-bort-töményet-pezsgőt vegyek?
Nagykerből vennénk, a bontatlant visszaveszik, de azért se túl sokat nem szeretnék visszavinni, azt meg végképp nem, hogy valamiből kevesebb legyen.

Járt már valaki hasonló cipőben? Előre is köszönöm!

 © Mozart2008. feb. 18. 14:05 | Válasz | #159 
Mi nyáron voltunk egy olyan lagziban, ahol kint volt a vendégek fogadása az udvaron, de őszintén inkább gyümölcsöt és téliszalámis, és sajtos szendvicseket ettünk, mert a salátákból nem mertünk. Ja egyébként volt másféle szendvics is, de azt sem mertük megkockáztatni a melegben.

 © rampara2008. feb. 18. 12:49 | Válasz | #158 
Köszi Manguszta! Nagyon praktikus dolgokat írtál (ezt már más hozzászólásaidon is észrevettem :) ), köszi. Éttermben leszünk, remélem legyek nélkül. Szoktunk ide járni néha vacsizni, elég jó a konyhájuk, és tiszták is. Persze nagyon fontosak a vendégeim, ezért valóban nem lesz francia sali, tojás, ilyesmi. Szerintem nem lesz előételünk, csak a sütik, sós is természetesen. A salin azért még gondolkozunk. Elég későn kezdünk, 16:00 h körül lesz a templomi esküvőnk, a plogárit már 2 nappal előtte szűk családi körben megtartjuk. Azért ha valki szertne még hozzászólni Hajrá! És mégeyszer köszönöm

 © Manguszta2008. feb. 17. 20:26 | Válasz | #157 
Ja, és amíg nem jön a kaja, érdemes kitenni az asztalokra sajtosmasnit, pogácsát, esetleg kis kenyérdarabokra kenhető krémeket (padlizsán, tepertő, sajtkrém, ilyesmi). De csak azután hozzák ki, hogy leültek a vendégek, ne álljon a melegben.

A szendvicseket érdemes kis méretben csinálni, falatka-szerűen, könnyen be lehessen kapni. Szalámis meg többféle sajtos szerintem elég lehet, alá inkább margarint tegyenek, az sokat kibír, ne vajat és méginkább ne franciasalátát! A felvágott kényes a melegben, a tojást is el kell felejteni. Ügyelni kell arra is, hova teszik ki (be ne köpjék a legyek), ha szabadtéren lesz.

 © Manguszta2008. feb. 17. 20:01 | Válasz | #156 
Szia!

Javaslom még a natúr szeletet, vannak, akik inkább azt választják.

Meg a konyhától függ, mennyire rögtön-melegen hozzák ki a rántotthúst, ami ilyen nagy tömegben jól be tudja szívni az olajat. Csak azért említem, mert voltam olyan eskin, ahol szinte hidegen jött ki a rántotthús, megszívva magát az olajjal, brrrr, és dettó a sült krumplival.

A külön zöldségköret nagyon jó ötlet!!! Naná hogy lehet kérni. Érdemes elmondani, hogyan szeretnéd (grillezve, párolva?) a grillezett finomabb szerintem (gomba, paradicsom, paprika, cukkini), de drágább. A párolt (brokkoli, kukorica, zöldbab, borsó, karfiol) olcsóbb és kiadósabb.

A pörköltet én nagyon szeretem, de esküvőn biztos nem szednék belőle, mert féltem a ruhámat. Főleg (cső)tésztával, amit ha beszippant az ember, lecsaphatja magát vagy a szomszédot a szafttal. Akkor már jobb a nokedli :-)

Köretnek lehet még krokett, finom és jól mutat.

Előételek nem lesznek? Nálunk voltak mozarella-szeletek paradicsomkarikával, meg nyers reszelt-felkarikázott zöldségek (répa, színes paprika, uborka) és salátamix, kétféle öntet, egy joghurtos és egy majonézes külön. Melegben nyerő a javából! Nem vega a társaság (tkp 1 vega volt az 50 vendégből), de lelegelték azonnal!!!

Unokabátyáméknál nagy sikere volt a hortobágyi palacsintának is az előételek között, nem nagy kunszt elkészíteni és finom.


Meleg lesz: szerintem kérj egy (vagy több) gyümölcstálat. Baromi jól mutat az asztalon, és ha nem lesz külön desszert, kompletté teszi az étkezést. Alma, körte, szőlő, barack, banán, hmmmm :-) Figyeljenek oda, hogy mossák meg mindet, kérdeztess rá, nehogy valaki megbetegedjen a melegben a mosatlan gyümitől. A dinnye is sláger lehet, görög és/vagy sárga, de csak kicsire aprítva, hogy fogpiszkálóval vagy villával lehessen enni (megint a fránya ruha!), ne ott szabdalják-csurgassák a terítőn. És csak akkor, ha 100%-ig biztos vagy, hogy tiszta a konyha és jégbe hűtve tudják tárolni a felszolgálásig.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe.


Ja: és egyetek próbát a menüből. Nagyon fontos. Párom egyik rokonának az eskijén irtózatos rossz volt a kaja is, ízre, hideg is volt, olajízű, dohos panírban. A torta meg annyira rossz volt, hogy találgattuk, vajon maltert kevertek-e a krémbe. Se a színe, se az íze után nem tudtuk, csoki-e vagy gyümölcs vagy túró vagy valami más. És mindenki, de mindeki otthagyta 2 falat után. Megagáz.

 © rampara2008. feb. 17. 14:16 | Válasz | #155 
Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a menünk tervezetét, majd kikérnia véleményeteket. Július végén elképzelhető, hogy 30-40 fok lesz. Vendégvárásra az étteremtulajdonos szendvicseket ajánlott (még nem beszéltük meg mi legyen a szendón) gondolom téliszalámi, zöldfűszeres, sajtos, és persze italok, és gyümölcs. Vacsora újházi tyúkhúsleves, marha pörkölt szerintem tésztával, mert a nokedlit el lehet rontani. És tál sültekkel: rántott gomba, rsajt, bécsi szelet ÉS MOST SZERETNÉLEK KÉRNI OSSZÁTOK MEG AZ ÖTLETEITEKET, MERT NEM TUDOM MI LEGYEN MÉG RAJTA. Elég hagyományos így a menü, ami nem baj, mert remélhetőleg el fog fogyni, de szeretnék belevinni valami újat is. Ja, sült krumpli, rizs lenne még a tálon. Szerintetek lehetne külön tálba zöldség köretet kérni? Elég vegyes a társaság életkorban, és étkezési szokások terén is. Nem lenne desszert, a sütik kint lennének az asztalon, és a menya torta se váratna sokáig magára. Éjfél után töltött káposzta 1/fő, és sült csirkecomb VAGY HA VAN ÚJ ÖTLET??? Ja, és gyümölcs szintén. Gondoltam a fagyira is, de nem tudom tunának-e annyit tárolni, vagy mennyire dobja meg a költségeket.
??? Tvábbi szép napokat, várom a reakciókat. R

 © HMóni2008. feb. 14. 08:57 | Válasz | #154 
Eszembe jutott, hogy nálunk is volt gyümölcsállvány, jó 4 emeletnyi gyümölcs volt rajta vegyesen. A buli végére nem sok maradt belőle.

 © HMóni2008. feb. 14. 08:51 | Válasz | #153 
Sziasztok!

Én is tudok Nektek ajánlani egy cukrászdát. Ugyan Kiskunlacházán van, de van hűtőkocsijuk, és a szállítás benne van az árban (nekünk Százhalombattára hozták ki, ami kb. 45 km, Pesttől pedig még közelebb van). Nagyon finom volt az édes és az aprósütemény is. Jó nagy csomag kóstolót is kaptunk, mikor mentünk megbeszélni a részleteket. Mi 100 főre rendeltünk mindenféle sütiből (volt külön diabetikus torta is), volt 6 vegyes ízesítésű torta, 17-17 tálca édes és sós süti, valamint 40 doboznyi süti, amit csak a vendégek kezébe kellett adnunk távozáskor. A tortánk így nézett ki:



csak három emeletes volt. Mindez kb. 100.000 Ft volt, ami a mennyiséget nézve egyáltalán nem drága. A pontos végösszegre nem emlékszem, anyukámék rendezték.

A cukrászdát itt elérhetitek. Tényleg nagyon rendesek!

 © Kismacska2008. feb. 14. 08:19 | Válasz | #152 
A mi "fejeink" így néztek ki:



Az ízük meg......nyammmm......

 © Mozart2008. feb. 14. 07:22 | Válasz | #151 
A tortát általában 10 körül szokták csak felszolgálni és nem rögtön a vacsora után. Pont azért mert általában minden menühöz jár desszert, hidd el az is el fog fogyni!:)
Nálunk úgy volt, hogy amikor megérkeztek mindenki kapott egy welcome drinket és ki volt téve az asztalra a sós és édes süti, mivel a vacsi este 7-7.30 körül volt és a szertartás pedig délután 3-kor kezdődött.

Egyébként neked is ajánlom azt a cukit, amit belinkeltem. Sajnos az árakkal most nem vagyok tisztában. De anno emlékeim szerint kb. 100 szeletes torta 40-50 körülre jött ki.

 © Mozart2008. feb. 14. 07:19 | Válasz | #150 
Rampara,
ajánlom neked azt a cukrászdát, amit belinkeltem lentebb. Mondom én vittem a Horváth cuki oldaláról kinyomtatott képet és pont ugyanolyan lett és nagyon finom. A képeink topikban a nevem alatt meg is tudod nézni.

 © Ly2008. feb. 13. 22:09 | Válasz | #149 
Sziasztok!
A gyümi tál nekem is szimpi, mert melegben a főkaja után még a desszertet se kívánom. Több lagziba azt tapasztaltam, hogy nagyrésze ottmaradt. Én vszínű főétkezés után az édes sütiket is kirakatom az asztalra (előtte csak a sósat), majd később jön a torta!
Tortából 1 szelet/fő, ezt az étteremben mondták.
A Daubner Cukit imádom! :) Szülinapi tortát már többfélét rendeltünk. Isteniek! Viszont úgy tudom, hogy nincs hütős kocsijuk a kiszállításhoz!
Én az étteremtől kapok tortaállványt - cukikban kaukciót kérnek - 3 részes, még le is mérték nekem! :)
Milyen áron találtatok tortát? Nekem 50-60 főre kell majd.
Édes-sós sütit 960-1200 Ft/kg áron találtam. Szerintetek jó?

 © rampara2008. feb. 13. 20:48 | Válasz | #148 
Sziasztok! Örülök, hogy újra él ez az oldal:) Nekem is azt mondták, hogy vékony szeleteket kell majd vágni a tortából, de azt hiszem az olvasottak után inkább rendes szeleteket kapnak a vendégek. A családunk 17 éve jár a Horvath cukiba, de nekem még sosem volt tortám onnan, mert júliusban van a szülinapom. Most az esküvőnk is júliusban lesz. Márciusban megnyílik a harmadik üzletük. Már beszéltem velük, talán nyitva tartják júliusban, de még nem tudták 100%-ra megmondani. Esetlrg ha több érdeklődő akad, talán nem zárnak be. Megér egy próbát szerintem. Remélem nem kimoderálandó ez a téma a cukival??

 © Mozart2008. feb. 13. 10:24 | Válasz | #147 
Nálunk azért megmaradt, de mi többet rendeltünk, mert utána hazavittük és még szétosztottuk, aminek mindenki nagyon örült.

Úgyhogy szerintem ne a tortán spórolj, hanem inkább az apró édes sütin.

 © Kismacska2008. feb. 13. 10:21 | Válasz | #146 
Mi is annyira rendeltük, ahány fő volt, mert egy pár szeletet tudtam behozni a kolléganőimnek és maradt 1-2 nekünk is másnapra, de nem sok maradt ki és a tányérokon sem maradt, pedig jó vastagra vágtam.

 © Mozart2008. feb. 13. 10:09 | Válasz | #145 
Nekünk innen volt a tortánk és ugyanolyan lett, mint a Horváth cuki honlapjáról kinyomtatott kép, jó áron és nagyon finom volt. Egyébként a képtáramban meg tudod nézni, ha érdekel.

 © Mozart2008. feb. 13. 10:06 | Válasz | #144 
nekünk olyan tortánk volt, amiből mindenkinek bőven jutott és nemcsak egy vékony szelet, volt olyanis, aki kétszer is evett belőle, szóval eléggé ciki, ha ennyire ki van számolva.

Daubner úgy tudom nem szállít ki, Horváth pedig júliusban bezár.

 Szikis2008. feb. 13. 10:03 | Válasz | #143 
Sziasztok!
Szerintem is nagyon jó ötlet, hogy az ételeket, sütiket is megbeszéljük.
Nekem azt javasolták, hogy az édes- sósból elég a 15-15 dkg/fő és a menyatortából sem kell a teljes létszámra, mert ugysem olyan vastagra vágjuk, mint a cukrászdában.
Mi erről a véleményetek?
Horváth cuki, Daubner cuki, én ezeken gondolkodom, van valakinek tapasztalata?
Az esküvői menümet még nem tudom, de(catering Bruck Andrea) rengeteg javaslatot kaptam. A bőség zavara: ilyeneken gondolkodom: -fokhagymás tejben érlelt csirkemell, bacon bundában, ropogósra sütve
- grillezett sertéskaraj, francia mustármártásban.
Hmmmm...
Írjatok Ti is jó kajákat, várom az ötleteket!

 © Kismacska2008. feb. 13. 09:52 | Válasz | #142 
Nekünk mini töltött káposzta volt, minifasírt és sárgadinnyében gyümisali, de fejeknek voltak kidekorálva szemmel és szájjal, meg tejszínhabbal. Nekem az egyik koszorúslányom hozott egyet, jó hideg volt, írtó jól esett.

 © Mozart2008. feb. 13. 09:51 | Válasz | #141 

 © Mozart2008. feb. 13. 09:50 | Válasz | #140 

 © Mozart2008. feb. 13. 09:50 | Válasz | #139 

 © Mozart2008. feb. 13. 09:50 | Válasz | #138 

 © Mozart2008. feb. 13. 09:49 | Válasz | #137 

 © Mozart2008. feb. 13. 08:03 | Válasz | #136 
Hello Lányok!

általában
15 dkg/fő édes apró süti
20-25 dkg/fő sós süti

Ha a menyatortából mindenkire számoltok egy szeletet, akkor édes sütiből nem is kell annyi, plána, ha a menü részeként még kihoznak valamilyen édességet is.

Persze, ha szoktatok csomagolni a vendégeknek akkor azt még rá kell kalkulálni. De érdemes előre elkészíten a sütis csomagokat.

 © rampara2008. feb. 12. 20:59 | Válasz | #135 
Hahó! Szia Ly! Tényleg nem rossz ötlet. Mondjuk a nyári esküvőkön a majonézes dolgokkal vigyázni kell, igaz a padlizsánkrémet is meg lehet csinálni olajosan. De a zsíroskenyér furin hangzik. A fasírtra is azt mondta az éttermes hölgy (ahol a mi esküvőnk lesz) hogy túl fűszeres, ha már iszogattak az emberkék, és jól laktak párszor. Nálunk a fogadás lesz, ami megtöri a hagyományos sülteket, mert többféle szendó lesz és gyümi. Ha 40 fok meleg lesz, a gyümölcsök tuti bejönnek. Szerintetek?

 © Ly2008. feb. 12. 19:42 | Válasz | #134 
Sziasztok!
Apró süti ügyben nekem azt mondták, hogy 10 dkg/fő.
Éjfélire találtam egy jó ötletet (legalábbis nekem szimpi, mert a töltött káposzta árak kicsit elrugaszkodottak, 1000-1800 Ft/fő között is találtam): mindenféle krémet (padlizsán, sültzsír, körözött, húskrém) szolgálnak fel+friss kenyér+savanyúság.
Megyek is vacsizni! :)

 © rampara2008. feb. 12. 15:30 | Válasz | #133 
Sziasztok!
Szeretném megbeszélni a menünket, illetve kérdezgetnélek is titeket, nálatok mi lesz a menü. Bárki válaszát, tanácsát szívesen veszem, majd megfontolom. Récsi élesszük fel ezt az oldalt. Nem csak a ruhánk a lényeg, de hogy mit esznek a vendégek:) Sziasztok!

 © Récsi2007. okt. 15. 13:07 | Válasz | #132 
Él még ez a topik?

 © Ditka2005. nov. 18. 22:51 | Válasz | #131 
Sziasztok!

Érdekelne a tapasztalat,hogy pl. 60 főre mennyi piával szokás számolni,mert mi az étteremtől előre szeretnénk kikérni.
Ehhez tudni kell,hogy abból a 60 főből max. 5 ember aki a hagyományos étkezéstől eltérő módon is inna :D

Az is érdekel,hogy általában egy főre mennyi jön ki a lagzira,már ami az italt illeti.

 © Tunde2005. aug. 26. 17:47 | Válasz | #130 
Judit!

Mi is 80-90 főre állítottuk össze a listát! ( picivel lejjebb olvashatod)

 © jjudith2005. aug. 26. 14:15 | Válasz | #129 
Hú marguerita, majd szólj, mire jutottál 80 fős piavásárlás ügyében, mi is azt próbáljuk kitotózni a kedvesemmel. :))

 © marguerita2005. aug. 22. 16:14 | Válasz | #128 
Hát ezesetben könnyen körbepuhatolózhatsz, hogy mit innának, és csak 3-4 fajtából 1-1 literes üveggel szerintem. Gyerekek lesznek? Mert akkor még annyi sem kell!

Most voltam a hétvégén bulin, voltunk 10-15-en, felnőttek, idősebbek, csak mi voltunk fiatalok, dehát 1 l Jager se fogyott el, maradt a Garrone Cherryben is, Whisky se fogyott el teljesen, és a krémlikőrt is másnap itták meg. Söröztek, boroztak főként. Mindenből töményből 1-1 üveg volt. Az időjárás is sokat számít.

Én 80 főre próbálom most kitalálni miből mennyit vegyek! :)

 © Flávia2005. aug. 22. 15:46 | Válasz | #127 
10!!!

 © marguerita2005. aug. 22. 15:22 | Válasz | #126 
Ez most 10, vagy csak elírtad, és 100 akart lenni?

 © Flávia2005. aug. 22. 15:13 | Válasz | #125 
Sziasztok!

Nálunk összesen 10 fő lesz a vacsorán és nem tudom, hogy mennyi rövidital kellene... Tippek?

 © Tunde2005. aug. 18. 20:40 | Válasz | #124 
Köszi csajok, rendesek vagytok! Sokat segítettetek a végső döntésben!
A ti fogyasztásotok alapján mi a következő tételeket vesszük:

6 x Napoleon konyak
2 x martini bianco
1 x krémlikőr ( csoki)
3 x ízesített vodka
1 x becherowka vodka
1 x jeam bean
2 x házi pálinka
2 x jäger
2 x unicum

plusz lesz még pezsgő, bor, csapolt sör, de azt ott kell megvenni, mi nem vihetünk be. Remélem, hogy nem fognak szomjazni a vendégek!

 © nga0042005. aug. 17. 18:08 | Válasz | #123 
Tündi, megtaláltam a papírt a töményekről. Szóval, a 49 vendégre ezzel készültünk, és nem is fogyott el mind:

3 Vilmoskörte (1 literes)
1 Unicum (1 literes)
1 Bailey's (0,7)
2 Jager (0,7)
1 Tequila (0,7)

Ötféle bor volt, egri rozé, Chardonnay, kétféle cabernet sauvignon és a szuper szekszárdi óvörös. Egy-egy üveget kiraktak az asztalokra (6 asztal volt) és ami nem került kinyitásra, azt nem számlázták.

Baromi meleg volt, talán ezért is nem fogyott annyi pia, az üdítőket-söröket viszont nem számoltuk, nem kérdeztük.

 © nga0042005. aug. 16. 15:00 | Válasz | #122 
Most fogtok röhögni: egy kistányérka görisalit ettem csak, a vendégekkel foglalkoztam, a hülye személyzet meg lekapta az asztalt, amíg kibújtam a ruhából (barátnőmék vitték vissza, úgyhogy ráadásul még volt is vendég), én meg ott álltam korgó gyomorral. Sehol egy lélek, sehol egy tányér. Gondolom, a konyhában tolták befelé vagy csomizták lelkesen... Annyira abszurd volt a helyzet, hogy asztalborogatós agresszív kismalac létemre nem csináltam semmit, lefeküdtem éhesen.
Szóval, így irigyeljetek...

 © Stefi2005. aug. 16. 11:48 | Válasz | #121 
Tünde, sajna én csak a töményeket tudom nagyságrendileg leírni, mert a sört és a bort korlátlan mennyiségben fogyaszthatták, nem figyeltük a mennyiséget. Ja és ez 100 vendégre értendő. Yager: 7 üveg (ez számunkra döbbenetes mennyiség volt, de volt, aki vizespohárból itta) Becherovka 5 üveg, Unicum 1 üveg, Jameson 1 üveg, Baleys 1 üveg, házi pálinka (füge, barack, szilva) 3 v. 4 üveg.

 © Kancellar2005. aug. 16. 11:31 | Válasz | #120 
63, de anyuéknál van a végső számla, meg nekünk úgy volt, hogy nagyon sokat rendeltünk mindenből, mert a megbontatlan dolgokat visszavette a nagyker.
Egyedül arra emlékszem, hogy egy 30 literes söröshordó fogyott, meg pár üveg sör utána, 2 üveg sherry, 2 üveg konyak 1 üveg martini, 1 üveg házi pálesz (nagyon hatott :)) meg nekünk pezsgős fogadás volt, nem rövides, és a násznép ízlését elég jól ismerjük, ahhoz igazodtunk. A többire nem emlékszem bocs.

 © Tunde2005. aug. 16. 11:27 | Válasz | #119 
köszi Niki, jó lenne, ha utánanéznél!

Házas asszonyok!

Ti meg írjátok össze, aztán küldjétek a listát, mert nagyon várom! Kancellár! Asszem nálatok is 80 fő volt?

 © Kancellar2005. aug. 16. 11:21 | Válasz | #118 
NA a mi kis szerény menünket már ide se merném írni ennyi finomság mellé. :))))

 © Medeia2005. aug. 16. 11:11 | Válasz | #117 
Jaj.

 © Mimi2005. aug. 16. 11:03 | Válasz | #116 
Ez aztán a királyi lakoma! Gratulálok a menühöz, igazán inycsiklandozó ízek lehettek....

 © nga0042005. aug. 16. 10:53 | Válasz | #115 
Ime a menüsorunk:

Előételek:
- mozzarellás paradicsomszeletek bazsalikommal
- nyers reszelt zöldségek: répa, kígyóuborka, paradicsomkockák, paprikakarikák (díszítésnek répaszeletek stb)
- görög saláta (olajbogyóval)
- hideg göngyölt szeletek: parajkrémes és aszalt gyümölcsös




Főételek (az előételekkel együtt kikészítendő, kivéve a grillt):

- steakpáccal pácolt tarja, grillen frissen sütve
- köret: grillezett zöldségek: cukkini, paradicsom, színes paprika, gomba, bébikukorica, héjában-burgonya, esetleg padlizsán

- sült csirkecomb és –mell (natúrszelet jelleggel, tepsiben sütve, melegítőben tárolva), külön mellé szedhető lecsós szósszal
- köret: burgonyakrokett, tepsiben sütve (olajszag miatt...)

- grillen sült csevapcsicsa (fűszeres, vagdalt jellegű húspogácsa), frissen sütve
- ehhez külön köret nem kell, a fentiekből fognak választani a vendégek
- kenyér, csalamádé, uborkasaláta

Édes és sós aprósütemények a polgáritól kezdve kint voltak, a polgári után és a vacsora közben is jött a fagyiskocsi. És volt egy gyümölcstál is (körte, szőlő, szilva, barack).

 © nga0042005. aug. 16. 10:51 | Válasz | #114 
Tündi, megnézem, valahol meg kell lennie az itallapnak. Szorozd be 2-vel, mi csak 49-en voltunk. De függ ám a vendégektől is, mennyire ivósak, mit szeretnek, pl nálunk nem volt házipálesz, de van, ahol szinte kötelező... És rohadt meleg volt, inkább az üdítő meg a sör fogyott.

 © Tunde2005. aug. 16. 10:41 | Válasz | #113 
Sziasztok!

Tudna nekem küldeni valaki olyan listát, amin össze van írva, hogy egy 80-90 fős lagzin milyen szeszes piák voltak és ezekből tételesen vagy kb. mennyi fogyott?
Utoljára leszeretnénk ellenőrizni magunkat, nehogy beégjünk, de azt sem szeretnénk, ha rajtunk maradni a sok pia..

 © Angie2005. máj. 10. 15:25 | Válasz | #112 
Most láttam csak, hogy kihagytam az éjféli menüt, lesz az is. :) Mini töltött káposzta és vegyes hidegtál. :) Nyami. :)

 © Stefi2005. máj. 10. 09:27 | Válasz | #111 
Ez a dinnyés - sonkás megoldás tényleg nagyon jól hangzik :)!

Nálunk ez volt a vacsi (svédasztalon):
Újházi tyúkhúsleves
Mozzarella paradicsommal
Hawaii jércemell szeletek
Rántott csirkecomb filé
Kacsacomb párolt káposztával
Borjúpaprikás
Köretek: rizs, petrezselymes burgonya, galuska,francia rakott burgonya
Saláták: majonézes burgonya, görög saláta, penne saláta, vegyes savanyúság és kerti saláta

 © Vidorka2005. máj. 10. 09:14 | Válasz | #110 
Csak nyugodtan.... Remélem finom lesz...
Végülis azért választottuk mi a dinnyét, mert könnyű kaja, így nem lesz tele vele rögtön a vendégek (s nem utolsó sorban) és a mi pocink..

 © nga0042005. máj. 09. 19:46 | Válasz | #109 
Helló Vidorka! Azt hiszem, lenyúlom a menüdet!!!!! Ha nem baj... A sárgadinnyés sonka nagyon klassz, tetszik az aszaltszilvás csirkemell meg a roston pulyka is, nyam-nyammmm!!!

 © janzsa2005. máj. 09. 18:11 | Válasz | #108 
Sziasztok!
A mi menünk most vált véglegessé:
Újházi tyúkhúsleves
Rántott sertésborda,Fokhagymás lacipecsenye,Rántott csirkecomb, Rántott sajt
Vegyes köret
Vegyes sali
Éjfélkor:Székely káposzta

Az italokat még nem tudom mit vigyünk be, folyamatban van....

 © Vidorka2005. máj. 09. 16:48 | Válasz | #107 
Még én sem osztottam meg veletek a menünket. Akkor most íme:
Újházi tyúkhúsleves
Parasztsonka sárgadinnyével
Rántott sertésborda
Pulykamell roston pirított gombával ill pirított májjal (fele-fele)
Aszalt gyümölccsel töltött csirke mell
Párolt rizs, pirított burgonya zöld köret külön tálon felszolgálva
Vegyes idény saláta (paradicsom, uborka, fejes saláta)

 © Angie2005. máj. 08. 21:47 | Válasz | #106 
Sziasztok, azt hiszem én még nem is írtam le a menünket, úgyhogy most megteszem. :) Tehát ez lesz:

Újházi tyúkhúsleves
Vegyes tálon: rántott sertésborda rizi-bizivel és grillezett jércemell vegyes körettel, plusz primőr kevert saláta
Piskótatekercs vaníliaöntettel

Az italokat még nem rendeltük meg (italnagykerből), de már nagyjából eldöntöttük:

Whisky
Jäger
Vilmoskörte
Carolans
Konyak

és persze sör és bor
meg üdítők

Hát ennyi, azt hiszem semmit nem hagyam ki. :)


 © nga0042005. ápr. 14. 10:37 | Válasz | #105 
Szia, érdemes talán belekukkantanod a KÖLTSÉGVETÉS topicba, olvass vissza messzire, a 2004-es menyasszonyok tapasztalataiból. Ott volt egy csomó ilyesmi.

 © Baba782005. ápr. 14. 10:34 | Válasz | #104 
Sziasztok,
Sürgős segítségre van szükségem, mert nagyjából véglegesítenünk kell az italcsomagot. Az esküvői vacsira mi visszük az italokat, kérdésem, hogy 100 fős, nem szélsőségesen italos társaságra összesen kb. mennyi piát számoljunk? Nagyon nagy segítség lenne, ha megosztanátok velem eddigi tapasztalatokat, "hallomásokat". Sör, bor, ásványvíz, pálinka, bailey's, Martin Bianco, Unicum, szénsavas üdítőitalok - ezekre gondoltunk. Köszönöm!!!!

 © macka2005. ápr. 13. 11:37 | Válasz | #103 
Mi ágyaspálinkákat csináltunk.
Vettem aszalt sárgabarackot, meggyet, áfonyát... rátöltöttük a pálinkát pár hét alatt gyönyörűen kiázott, és nagyon finom lett!... ja és készült borókás is a férfiaknak.

 © nga0042005. ápr. 13. 11:02 | Válasz | #102 
Ez teljesen korrekt. Nyilván legyen választék is meg egy bizonyos mennyiség, de ha tudják, mire számítsanak, nem hiszem, hogy morogna bárki. Az a rossz, ha hirtelen kellemetlen meglepetésben van részük, de ha "meg van mondva", akkor korrekt a dolog.

Rengeteget agyaltunk mi is, mert a kastélyban igazából nincs vendéglátóipari egység, hanem (bár mi nem vihetünk piát), megveszik a kért mennyiséget és felszolgálják a kis árrésükkel. Amúgy egész becsületes áraik vannak, odaadták az itallapot, hogy kijegyzetelhessük. A tömény persze drága, de még az aszú is oké árban van náluk. Szóval még ha akarnánk is fizetni a pluszt, nem lesz mit, mert a kastélynak nincs készlete. Jóóó, biztos van egy pár elfekvő üvegük ebből-abból, de nem jellemzően naprakészen. Szóval mi is kicsapjuk az asztalra az összes cuccot, aztán rajta, igyák.

Ja, még egy, aztán eldugulok: arra is számítunk, hogy ha meleg lesz, inkább az üccsi meg sör fog fogyni, nem az ütős pia, úgyhogy erre is figyelni kell.

 © nga0042005. ápr. 13. 10:54 | Válasz | #101 
Aszittem, a pálinkafőzés állami monopólium...

 Dóri2005. ápr. 13. 09:52 | Válasz | #100 
Ors!
Megvan a bittersweet ének nélkül. De lehet, hogy a szilvi kérte???
Már nem tudom...hmmm.



[1] 2

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől