A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Vendégségben Ilonánál
Ismerjétek meg a családomat, virágaimat, receptjeimet!

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


anyulia2016. máj. 31. 15:21 | Válasz | #2041 
Ilona!
Nagyon szép a kertetek,jó sok leandered van.A kerítés is nagyon szép a virágokkal és a lámpásokkal,hangulatos nagyon.
A káposztát most megkóstolnám,imádom.
Lia

margit22016. máj. 28. 20:25 | Válasz | #2040 
Ilona!

Akkor tényleg jó sok lett! Váljék egészségetekre!
Finom lesz a holnapi ebédetek is! ...Én meg vettem még zöld spárgát, és azt is akarok holnap a húsleves után baconba sajttal együtt kisütni... Ja és lesz milánói is, már megígértem...

 © Ilona2016. máj. 28. 16:41 | Válasz | #2039 
Ja és 19 töltelék lett összesen.

 © Ilona2016. máj. 28. 16:41 | Válasz | #2038 
Margitka!

Másfél kiló húsból van készítve,füstölt oldalas is van benne, és kelkáposztába töltöttem, azzal szeretjük. Holnap húslevest főzök, mellé csirkemell lesz begöngyölve bacon szalonnába.

margit22016. máj. 28. 15:49 | Válasz | #2037 

Hú ez igazán finom lesz! Jó tartalmas étel!Nem maradtok utána éhesek!... Mi is nagyon szeretjük! ... Mennyi káposztából főztöd?

margit22016. máj. 28. 15:47 | Válasz | #2036 

Nagyon jó így a leanderekkel együtt! Tetszik!

 © Ilona2016. máj. 28. 15:44 | Válasz | #2035 
Sziasztok!

Holnapra főzöm a töltöttkáposztát.

 © Ilona2016. máj. 28. 15:43 | Válasz | #2034 
Megpróbálok megint egy képet az udvarról hozni, remélem ez már sikerül. Igy néz ki most.

margit22016. máj. 24. 20:08 | Válasz | #2033 
Ezt a képet már látom. Szépek nagyon! ... A bársonyvirág nem kényes, én is szeretem. Bár az idén későn ültettem el a magot... még csak 1-2 bújt elő...

margit22016. máj. 24. 20:05 | Válasz | #2032 
Ilona!

Sajnos ezt a képet én most nem látom!

 © Ilona2016. máj. 24. 19:56 | Válasz | #2031 
A teraszra bársonyvirágot vettem.



 © Ilona2016. máj. 24. 19:53 | Válasz | #2030 
A teraszra nagyívirágú törpe bársonyvirágot tettem, közte szúnyogriasztó van.
Itt nagyon tűzi a nap, ez igénytelen, jobban bírja a hőséget. Majd meglátjuk hogyan válik be. Nincs szemét tőle, alulra az udvarra nem hullik majd a virágszirom.

 © Ilona2016. máj. 24. 19:48 | Válasz | #2029 
Ilyen lett most a kertünk!
Kicsit szokatlan elsőnek, de már untam a megszokott mahagónit, zöldet, szürkét, barna, fekete színeket. Általában ilyen színekkel szokták festeni a kerítést. Én egy kicsit vidámabbat akartam, most ilyen lett.

 © Csató Anna2016. máj. 17. 18:12 | Válasz | #2028 
Hűűű mennyi epres finomság!Nálunk is van már a piacon jó sokat láttam,de még nem valami olcsó,majd én is szerkesztek valami sütit,ha olcsóbb lesz!

margit22016. máj. 16. 19:18 | Válasz | #2027 
Ilona!

Látom beírtad a receptet is a képpel együtt... Így legalább ki lehet próbálni, ha valaki éppen ilyen tortát szeretne... az eper már érik!

 © Ilona2016. máj. 16. 16:35 | Válasz | #2026 
Vajkrémes epres szülinapi torta.

Hozzávalók: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 24 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 6 evőkanál víz.

Krém. 50 dkg eper, 1 doboz natúr vajkrém, 25 dkg porcukor, fél liter Hulala tejszín. 2 tábla keserű csokoládé, fél tábla fehér a díszítéshez.

A tojásokat a cukorral, vízzel felverjük, majd belekeverjük óvatosan a lisztet és sütőport.
Egy 26 cm-es kerek tortasütőt kizsírozunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát, 170-180 fokon alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük. Tűpróbát végzünk.

Krém: A vajkrémet és a porcukrot kikeverjük, majd óvatosan belekeverjük a felvert tejszínt. A tortát ketté vágjuk megkenjük a krémmel, rárakjuk az epreket, megint krém és erre tesszük a piskótát. Kívül bevonjuk krémmel és díszítjük.


 © Ilona2016. máj. 16. 16:14 | Válasz | #2025 

anyulia2016. máj. 16. 08:45 | Válasz | #2024 
Ilona!
Micsoda képeket hoztál,a husi nagyon guszta,az unokák tüneményesek,jól elvannak együtt.Majd a kis Ibolyára leszek kíváncsi hogy lesz el a fiúk között.
Lia

margit22016. máj. 15. 21:11 | Válasz | #2023 

Az ilyen közös sütéseknél nem mindig gondolunk a fényképezésre mi sem... Finom lehetett a végeredmény, jó nagy parázs volt még itt! ...


margit22016. máj. 15. 21:09 | Válasz | #2022 

Micsoda jó szórakozás! Na és mennyire élvezik is a gyerekek!

margit22016. máj. 15. 21:08 | Válasz | #2021 

Ó a kis szorgalmas unoka!

 © Ilona2016. máj. 15. 20:54 | Válasz | #2020 
Sziasztok!

Mindenki itthon volt egy héttel ezelőtt akkor sütöttünk kint oldalast, meg kolbászokat. Csak későn jutott eszembe hogy fényképezni kellene, így már csak ezt az utolsó oldalast tudtam lefényképezni.

 © Ilona2016. máj. 15. 20:35 | Válasz | #2019 
Ezek a képek egy héttel ezelőtt készültek, csak nem volt időm betenni.
Levente és Tamás Quadoznak.


 © Ilona2016. máj. 15. 20:31 | Válasz | #2018 
Levente porszívózik!

margit22016. ápr. 11. 16:25 | Válasz | #2017 
Ilona!
Nagyon szépek a tulipánok a kiskertedben! Igazán jól mutatnak, ahogy ott virítanak!

 © Ilona2016. ápr. 11. 14:27 | Válasz | #2016 
Sziasztok!

A kiskertben most nyílnak a tulipánok.


margit22016. ápr. 06. 07:18 | Válasz | #2015 
Ilona!

Ez nagyon jó! ... Milyen aranyos a kis Tamás, hogy így odafigyel a kis húgára, biztos jó testvérek lesznek később is!

 © Ilona2016. ápr. 05. 20:56 | Válasz | #2014 
Margitka! Lia! Ancsa!

Köszönöm Nektek!

Tamás nagyon szereti Ibolyát. Azt mondják a szülők, hogy nem féltékeny. Nagyon sokszor hozzászalad megsimogatja, megpuszilja. Ha a kicsi unatkozik és jelez, akkor a kezébe ad egy játékot.

anyulia2016. ápr. 05. 15:50 | Válasz | #2013 
Ilona!
Nagyon aranyosak az unokáid,Ibolya gyönyörű szép kislány.
Szuper járgányt kapott az unokád,igazi kis versenyző lesz belőle.
Lia

 © Csató Anna2016. ápr. 05. 05:34 | Válasz | #2012 
Nagyon cucc a járgány,gondolom a kisfiú milyen büszke rá!
Ibolya is gyönyörűen fejlődik,nagyon szép kislány és találóbb nevet nem is adhattak volna neki,olyan mint egy kis illatos ibolya!

margit22016. ápr. 04. 16:52 | Válasz | #2011 
Ilona!

Azóta valóban elég sok idő el is telt már... Tamáska is szereti a kis tesóját, ugye? ... nem féltékeny?

Levente nagyon vagányan ült a járgányban!... Okos nagyon, ha ilyen hamar elindult vele!

 © Ilona2016. ápr. 04. 16:47 | Válasz | #2010 
Szia Margitka!

Köszi! Imádjuk Őket! Karácsonytól már jó volt látni megint mennyit fejlődtek.
Levente is nagyon örült az ajándéknak, majd egy hozzá való bukót kell még venni. Az apja elmagyarázta hogyan kell vezetni és már tudta is. Ezután ő oktatott minket!

margit22016. ápr. 03. 18:27 | Válasz | #2009 
Ilona!

Köszi a fotókat! Gyönyörűségesek az unokáid! ... Ibolya milyen aranyosan hagyja a hajszárítást! Helyesek vagytok együtt a két kis unokával!.. Levente is de nagyon boldog az ajándékkal! Nem csodálom!


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:33 | Válasz | #2008 
Levente kapott egy Quad-ot húsvétra a másik papától.



 © Ilona2016. ápr. 03. 17:29 | Válasz | #2007 
Ibolya és Tamás unokákkal.


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:26 | Válasz | #2006 
Ibolya unokánk játék közben.


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:24 | Válasz | #2005 
Ibolya unokánk, hajszárítás fürdés után.


anyulia2016. márc. 16. 17:39 | Válasz | #2004 
Ilona!
Nagyon szépen szaporodnak a receptek,sok szépséget és finomságot készítettél.
Lia

margit22016. márc. 16. 15:02 | Válasz | #2003 

Persze, ha majd akarod, és máskor is megsütöd, és lesz jobb fotód, akkor kérésedre lecserélhetem majd a fotókat... De szerintem, ezek sem rosszak.

 © Ilona2016. márc. 16. 13:49 | Válasz | #2002 
Ja, ez is a mobillal készült, mert megint vacakol a fényképezőgép!

 © Ilona2016. márc. 16. 13:48 | Válasz | #2001 
Margitka!

Akkor jó, ha maradhat így. Köszi, látom hogy már be is tetted a receptekhez.

margit22016. márc. 16. 12:47 | Válasz | #2000 
Ilona!

Szerintem találó a név, nekem is tetszik! ...

 © Ilona2016. márc. 16. 12:11 | Válasz | #1999 
Margitka!

Ezt a krémet én varriáltam. Nem is tudom hogy milyen nevet adjak neki! Ezért írtam mogyorókrémes-vajkrémes torta. Ha tudsz ennél jobbat akkor szívesen veszem. A tejszínes mogyorókrém tetején van a natúr vajkrémes tejszínnel kikevert krém. Na ezt jól megmagyaráztam !

 © Ilona2016. márc. 16. 12:07 | Válasz | #1998 
Mogyoró és vajkrémes születésnapi torta

Hozzávalók a 6 tojásos piskótához:
6 tojás, 27 dkg kristálycukor, 21 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 6 evőkanál olaj.

Krém: 25 dkg natúr vajkrém, 20 dkg porcukor, kb. 7 dl tejszín, 5 evőkanál mogyorókrém.

A tojás fehérjét habbá verjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a sárgáját, az olajat végül a lisztet amiben már elkevertük a sütőport.
Egy 26 cm átmérőjű kerek tortasütőt ki zsírozunk, lisztezünk, majd ebbe öntjük a masszát és 170-180 fokon alsó felső sütéssel 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezni!

Krém: A natúr vajkrémet kikevertem a porcukorral, majd a masszát ketté vettem. A tejszínt felvertem jó keményre, ezt is kétfelé vesszük. Az egyik natúr vajkrémes masszába belekeverjük a fele tejszínhabot, a másik natúr vajkrémes masszába először a mogyorókrémet keverjük össze, majd ezután a másik fél tejszínhabot keverjük bele.
A krémből félreteszünk annyit, hogy kívülről is tudjunk díszíteni. A piskótát ketté vágjuk. Először megkenjük a mogykorókrémes vajkrémmel, majd erre kenjük a natúr vajkrémes krémet és erre jön a piskóta másik része. Tetszés szerint díszítjük.


margit22016. márc. 16. 11:56 | Válasz | #1997 
Ilona!

Hú de guszta! ... Na és a mogyorókrém felett vajkrém van, vagy tejszínes krém, vagy?

 © Ilona2016. márc. 16. 11:35 | Válasz | #1996 

 © Ilona2016. márc. 16. 11:34 | Válasz | #1995 

margit22016. márc. 09. 14:58 | Válasz | #1994 
Ilona!

Nagyon guszta lett! Biztos a gyerekek is örültek neki, igaz! ... A kép is jobb, mert jó fényben tudtátok lefotózni! Már fel is tettem a másik kép mellé!


 © Ilona2016. márc. 09. 14:24 | Válasz | #1993 
Margitka!

A gyerekeknek készítettem megint gombócot, de a lekvárost nem nagyon szeretik az unokák, ezért mákkal is töltöttem meg. Be lehet ezt is tenni a másik kép mellé? Nem baj ha nem.

 © Ilona2016. márc. 09. 14:20 | Válasz | #1992 
Párán főtt gombóc mákkal és lekvárral töltve.


 © Ilona2016. márc. 04. 16:55 | Válasz | #1991 
Savanyú káposztás-szalonnás tészta

Hozzávalók, 1.5 kg savanyú káposzta, 0.5 kg nagykocka tészta, 20 dkg füstöltszalonna, 1 bő evőkanál zsír, kicsi só.

Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk, kicsi zsírban jó robogósra kisütjük. A káposztát ha nagyon savanyú kicsit kimossuk. A zsírban a káposztát dinszteljük, megpírítjuk, a tésztát kifőzzük és a káposztára öntjük. Erre öntjük a megpírított felkockázott szalonnát és összekeverjük. Kicsit sózzuk, kóstoljuk mert a szalonna is sós.


 © Ilona2016. márc. 04. 16:34 | Válasz | #1990 
Briós

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 egész tojás és 1 sárgája, 1 teáskanál só, 3 evőkanál olaj, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 3 -4 evőkanál cukor.

Elkészítése: Minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe teszek. Elindítom a normál programot. A dagasztás befejezése után 30 percig hagyjuk benne kelni. Kivesszük a tésztát, átgyúrjuk és kb. 10 felé osztjuk. Mindegyik darabból hosszú hurkákat sodrunk és csiga formában feltekerjük, végüket a csiga alá hajtjuk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük olvasztott vajjal a tetejét és tovább hagyjuk kelni 20 percet. 18o fokon alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.


 © Ilona2016. márc. 03. 11:06 | Válasz | #1989 
Margitka!

Így még finomabb lehet!Legközlebb úgy fogom elkészíteni!

margit22016. márc. 02. 16:37 | Válasz | #1988 
Ilona!

Mi is nagyon szeretjük a gombás húst! Én is karajjal készítem, de én a karajt belemártom a tejes tojásos masszába, és kisütöm olajban, és arra pakolom a dinsztelt gombát, azt már úgy, mint Te is.

 © Ilona2016. márc. 02. 16:17 | Válasz | #1987 
Gombás karaj.

Hozzávalók: 10 db karaj, 1/2 kg sampion gomba, tejföl, 30 dkg sajt, petrezselyem, kiss fej hagyma, só, bors, rizs, zsír, olaj.

Elkészítése:
A gombát apróra vágjuk. Egy evőkanál zsírban egy kisebb fej hagymát megdinsztelünk, rávágjuk a petrezselyemzöldet, beletesszük a gombát,sót, borsot és fedő alatt pároljuk.

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és egy kicst állni hagyjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és kevés olajban elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. A tepsibe kicsi olajat öntünk, a húst belerakjuk. Minden egyes hússzeletre ráhalmozunk a gombából, majd tejfölt rakunk rá. Letakarjuk alufóliával, 220 fokos sütőbe, alsó-felső sütéssel 15-20 percig sütjük. A fóliát levesszük róla, majd megszórjuk sajttal és csak addig tesszük vissza a sütőbe még a sajt ráolvad a tetejére.
Rizibizivel tálaljuk.


 © Ilona2016. márc. 01. 09:19 | Válasz | #1986 
Szia Margitka!

Köszi, látod azt meg elfelejtettem odaírni!

margit22016. feb. 29. 19:09 | Válasz | #1985 
Ilona!

Oké, így, hogy egymás után van, nem okozott gondot... De a kép elé a nevét bemásoltam.

 © Ilona2016. feb. 29. 18:40 | Válasz | #1984 
Margitka!

Nem voltam benne biztos, hogy át tudom-e másolni, előbb gyakoroltam a gyakorló topikba. Azért van külön a receptől a kép.

 © Ilona2016. feb. 29. 18:38 | Válasz | #1983 
Kakaós-kókuszos ostoros kalács:


 © Ilona2016. feb. 29. 18:31 | Válasz | #1982 
Kakaós-kókuszos ostoros kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, kicsi só, 3 evőkanál cukor, 1 tojás + 1 a kenéshez.

Töltelék: 15 dkg ráma, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál kakaó.

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, cukrot, tetejére egy kis lisztet szórunk és felfuttatjuk. A liszbe mélyedést készítünk, beletesszük a felfuttatott élesztőt, tojást, vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, a tetejét megszórjuk liszttel és letakarva kelni hagyjuk.
Még kel a tészta addig a vajat a cukorral, a kakaóval és a kókusszal kikeverjük.
Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és négyfelé osztjuk.
A krémet négyfelé osztjuk, a tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük és 2 x 2 szálat fonunk egybe.
Papírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és letakarva még 15 percig kelesztjük. 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük. Sütés után margarinnal átkenem a tetejét, ettől szép fényt kap.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker