A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Vendégségben Ilonánál
Ismerjétek meg a családomat, virágaimat, receptjeimet!

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


margit22016. ápr. 11. 16:25 | Válasz | #2017 
Ilona!
Nagyon szépek a tulipánok a kiskertedben! Igazán jól mutatnak, ahogy ott virítanak!

 © Ilona2016. ápr. 11. 14:27 | Válasz | #2016 
Sziasztok!

A kiskertben most nyílnak a tulipánok.


margit22016. ápr. 06. 07:18 | Válasz | #2015 
Ilona!

Ez nagyon jó! ... Milyen aranyos a kis Tamás, hogy így odafigyel a kis húgára, biztos jó testvérek lesznek később is!

 © Ilona2016. ápr. 05. 20:56 | Válasz | #2014 
Margitka! Lia! Ancsa!

Köszönöm Nektek!

Tamás nagyon szereti Ibolyát. Azt mondják a szülők, hogy nem féltékeny. Nagyon sokszor hozzászalad megsimogatja, megpuszilja. Ha a kicsi unatkozik és jelez, akkor a kezébe ad egy játékot.

anyulia2016. ápr. 05. 15:50 | Válasz | #2013 
Ilona!
Nagyon aranyosak az unokáid,Ibolya gyönyörű szép kislány.
Szuper járgányt kapott az unokád,igazi kis versenyző lesz belőle.
Lia

 © Csató Anna2016. ápr. 05. 05:34 | Válasz | #2012 
Nagyon cucc a járgány,gondolom a kisfiú milyen büszke rá!
Ibolya is gyönyörűen fejlődik,nagyon szép kislány és találóbb nevet nem is adhattak volna neki,olyan mint egy kis illatos ibolya!

margit22016. ápr. 04. 16:52 | Válasz | #2011 
Ilona!

Azóta valóban elég sok idő el is telt már... Tamáska is szereti a kis tesóját, ugye? ... nem féltékeny?

Levente nagyon vagányan ült a járgányban!... Okos nagyon, ha ilyen hamar elindult vele!

 © Ilona2016. ápr. 04. 16:47 | Válasz | #2010 
Szia Margitka!

Köszi! Imádjuk Őket! Karácsonytól már jó volt látni megint mennyit fejlődtek.
Levente is nagyon örült az ajándéknak, majd egy hozzá való bukót kell még venni. Az apja elmagyarázta hogyan kell vezetni és már tudta is. Ezután ő oktatott minket!

margit22016. ápr. 03. 18:27 | Válasz | #2009 
Ilona!

Köszi a fotókat! Gyönyörűségesek az unokáid! ... Ibolya milyen aranyosan hagyja a hajszárítást! Helyesek vagytok együtt a két kis unokával!.. Levente is de nagyon boldog az ajándékkal! Nem csodálom!


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:33 | Válasz | #2008 
Levente kapott egy Quad-ot húsvétra a másik papától.



 © Ilona2016. ápr. 03. 17:29 | Válasz | #2007 
Ibolya és Tamás unokákkal.


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:26 | Válasz | #2006 
Ibolya unokánk játék közben.


 © Ilona2016. ápr. 03. 17:24 | Válasz | #2005 
Ibolya unokánk, hajszárítás fürdés után.


anyulia2016. márc. 16. 17:39 | Válasz | #2004 
Ilona!
Nagyon szépen szaporodnak a receptek,sok szépséget és finomságot készítettél.
Lia

margit22016. márc. 16. 15:02 | Válasz | #2003 

Persze, ha majd akarod, és máskor is megsütöd, és lesz jobb fotód, akkor kérésedre lecserélhetem majd a fotókat... De szerintem, ezek sem rosszak.

 © Ilona2016. márc. 16. 13:49 | Válasz | #2002 
Ja, ez is a mobillal készült, mert megint vacakol a fényképezőgép!

 © Ilona2016. márc. 16. 13:48 | Válasz | #2001 
Margitka!

Akkor jó, ha maradhat így. Köszi, látom hogy már be is tetted a receptekhez.

margit22016. márc. 16. 12:47 | Válasz | #2000 
Ilona!

Szerintem találó a név, nekem is tetszik! ...

 © Ilona2016. márc. 16. 12:11 | Válasz | #1999 
Margitka!

Ezt a krémet én varriáltam. Nem is tudom hogy milyen nevet adjak neki! Ezért írtam mogyorókrémes-vajkrémes torta. Ha tudsz ennél jobbat akkor szívesen veszem. A tejszínes mogyorókrém tetején van a natúr vajkrémes tejszínnel kikevert krém. Na ezt jól megmagyaráztam !

 © Ilona2016. márc. 16. 12:07 | Válasz | #1998 
Mogyoró és vajkrémes születésnapi torta

Hozzávalók a 6 tojásos piskótához:
6 tojás, 27 dkg kristálycukor, 21 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 6 evőkanál olaj.

Krém: 25 dkg natúr vajkrém, 20 dkg porcukor, kb. 7 dl tejszín, 5 evőkanál mogyorókrém.

A tojás fehérjét habbá verjük a kristálycukorral, majd belekeverjük a sárgáját, az olajat végül a lisztet amiben már elkevertük a sütőport.
Egy 26 cm átmérőjű kerek tortasütőt ki zsírozunk, lisztezünk, majd ebbe öntjük a masszát és 170-180 fokon alsó felső sütéssel 30-40 percig sütjük. Tűpróbát végezni!

Krém: A natúr vajkrémet kikevertem a porcukorral, majd a masszát ketté vettem. A tejszínt felvertem jó keményre, ezt is kétfelé vesszük. Az egyik natúr vajkrémes masszába belekeverjük a fele tejszínhabot, a másik natúr vajkrémes masszába először a mogyorókrémet keverjük össze, majd ezután a másik fél tejszínhabot keverjük bele.
A krémből félreteszünk annyit, hogy kívülről is tudjunk díszíteni. A piskótát ketté vágjuk. Először megkenjük a mogykorókrémes vajkrémmel, majd erre kenjük a natúr vajkrémes krémet és erre jön a piskóta másik része. Tetszés szerint díszítjük.


margit22016. márc. 16. 11:56 | Válasz | #1997 
Ilona!

Hú de guszta! ... Na és a mogyorókrém felett vajkrém van, vagy tejszínes krém, vagy?

 © Ilona2016. márc. 16. 11:35 | Válasz | #1996 

 © Ilona2016. márc. 16. 11:34 | Válasz | #1995 

margit22016. márc. 09. 14:58 | Válasz | #1994 
Ilona!

Nagyon guszta lett! Biztos a gyerekek is örültek neki, igaz! ... A kép is jobb, mert jó fényben tudtátok lefotózni! Már fel is tettem a másik kép mellé!


 © Ilona2016. márc. 09. 14:24 | Válasz | #1993 
Margitka!

A gyerekeknek készítettem megint gombócot, de a lekvárost nem nagyon szeretik az unokák, ezért mákkal is töltöttem meg. Be lehet ezt is tenni a másik kép mellé? Nem baj ha nem.

 © Ilona2016. márc. 09. 14:20 | Válasz | #1992 
Párán főtt gombóc mákkal és lekvárral töltve.


 © Ilona2016. márc. 04. 16:55 | Válasz | #1991 
Savanyú káposztás-szalonnás tészta

Hozzávalók, 1.5 kg savanyú káposzta, 0.5 kg nagykocka tészta, 20 dkg füstöltszalonna, 1 bő evőkanál zsír, kicsi só.

Elkészítése: A szalonnát felkockázzuk, kicsi zsírban jó robogósra kisütjük. A káposztát ha nagyon savanyú kicsit kimossuk. A zsírban a káposztát dinszteljük, megpírítjuk, a tésztát kifőzzük és a káposztára öntjük. Erre öntjük a megpírított felkockázott szalonnát és összekeverjük. Kicsit sózzuk, kóstoljuk mert a szalonna is sós.


 © Ilona2016. márc. 04. 16:34 | Válasz | #1990 
Briós

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 egész tojás és 1 sárgája, 1 teáskanál só, 3 evőkanál olaj, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 3 -4 evőkanál cukor.

Elkészítése: Minden hozzávalót a kenyérsütő gépbe teszek. Elindítom a normál programot. A dagasztás befejezése után 30 percig hagyjuk benne kelni. Kivesszük a tésztát, átgyúrjuk és kb. 10 felé osztjuk. Mindegyik darabból hosszú hurkákat sodrunk és csiga formában feltekerjük, végüket a csiga alá hajtjuk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük olvasztott vajjal a tetejét és tovább hagyjuk kelni 20 percet. 18o fokon alsó-felső sütéssel 20 percig sütjük.


 © Ilona2016. márc. 03. 11:06 | Válasz | #1989 
Margitka!

Így még finomabb lehet!Legközlebb úgy fogom elkészíteni!

margit22016. márc. 02. 16:37 | Válasz | #1988 
Ilona!

Mi is nagyon szeretjük a gombás húst! Én is karajjal készítem, de én a karajt belemártom a tejes tojásos masszába, és kisütöm olajban, és arra pakolom a dinsztelt gombát, azt már úgy, mint Te is.

 © Ilona2016. márc. 02. 16:17 | Válasz | #1987 
Gombás karaj.

Hozzávalók: 10 db karaj, 1/2 kg sampion gomba, tejföl, 30 dkg sajt, petrezselyem, kiss fej hagyma, só, bors, rizs, zsír, olaj.

Elkészítése:
A gombát apróra vágjuk. Egy evőkanál zsírban egy kisebb fej hagymát megdinsztelünk, rávágjuk a petrezselyemzöldet, beletesszük a gombát,sót, borsot és fedő alatt pároljuk.

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és egy kicst állni hagyjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és kevés olajban elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. A tepsibe kicsi olajat öntünk, a húst belerakjuk. Minden egyes hússzeletre ráhalmozunk a gombából, majd tejfölt rakunk rá. Letakarjuk alufóliával, 220 fokos sütőbe, alsó-felső sütéssel 15-20 percig sütjük. A fóliát levesszük róla, majd megszórjuk sajttal és csak addig tesszük vissza a sütőbe még a sajt ráolvad a tetejére.
Rizibizivel tálaljuk.


 © Ilona2016. márc. 01. 09:19 | Válasz | #1986 
Szia Margitka!

Köszi, látod azt meg elfelejtettem odaírni!

margit22016. feb. 29. 19:09 | Válasz | #1985 
Ilona!

Oké, így, hogy egymás után van, nem okozott gondot... De a kép elé a nevét bemásoltam.

 © Ilona2016. feb. 29. 18:40 | Válasz | #1984 
Margitka!

Nem voltam benne biztos, hogy át tudom-e másolni, előbb gyakoroltam a gyakorló topikba. Azért van külön a receptől a kép.

 © Ilona2016. feb. 29. 18:38 | Válasz | #1983 
Kakaós-kókuszos ostoros kalács:


 © Ilona2016. feb. 29. 18:31 | Válasz | #1982 
Kakaós-kókuszos ostoros kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, kicsi só, 3 evőkanál cukor, 1 tojás + 1 a kenéshez.

Töltelék: 15 dkg ráma, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg kókuszreszelék, 3 evőkanál kakaó.

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, cukrot, tetejére egy kis lisztet szórunk és felfuttatjuk. A liszbe mélyedést készítünk, beletesszük a felfuttatott élesztőt, tojást, vajat. Jól kidolgozzuk a tésztát, a tetejét megszórjuk liszttel és letakarva kelni hagyjuk.
Még kel a tészta addig a vajat a cukorral, a kakaóval és a kókusszal kikeverjük.
Mikor megkelt a tészta átgyúrjuk és négyfelé osztjuk.
A krémet négyfelé osztjuk, a tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük vele a tésztát. Feltekerjük és 2 x 2 szálat fonunk egybe.
Papírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tojással és letakarva még 15 percig kelesztjük. 180 fokos sütőbe tesszük, alsó-felső sütéssel kb. 40 percig sütjük. Sütés után margarinnal átkenem a tetejét, ettől szép fényt kap.

 © Ilona2016. feb. 29. 10:25 | Válasz | #1981 
Csokis muffin

Hozzávalók: 12 dkg ráma, 25 dkg kristálycukor,1 csomag vanília cukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, l csomag sütőpor, 1 dl tej, 3 kanál kakaó.

Elkészítése: A margarint habosra keverjük a kritálycukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A lisztben elkeverjük a sütőport, kakaót, majd a tejjel felváltva a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin fomákat kikenjük, vagy papírt teszünk bele. A formákba beleöntjük a masszát és megsütjük alsó-felső sütéssel.


 © Ilona2016. feb. 29. 10:00 | Válasz | #1980 
Meggyes muffin

Hozzávalók: kb. 22 darabhoz
2 dl kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg ráma,2 egész tojás, 0.5 dl tej, 3 dl liszt, 1 kiskanál sütőpor, meggy

Elkészítése:
A margarint keverjük habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukoral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tejjel felváltva a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin sütőformákba papírt teszünk, vagy vékonyan kikenjük margarinnal, és kicsit belisztezzük. Minden formába meggyet teszünk, majd ráöntjük a jól kikevert tésztát és kb. 20 perc alatt megsütjük. Én most rózsa alakú muffin formákba sütöttem, amit kikentem margarinnal.


 © Ilona2016. feb. 29. 09:26 | Válasz | #1979 
Margitka!
Én a tölteléket elnagyoltam, egyből lehetett volna vagy hármat készíteni, annyira apró volt amit kint ettünk. De nagyon finom az biztos. A chili egy különleges ízt ad neki, különösen fokozza az ízt még a hasábburgonya, ezek a kis apróságok mi mindent megváltoztatnak.

 © Ilona2016. feb. 29. 09:19 | Válasz | #1978 
Baconba tekert szűzérme

Hozzávalók. 1 db szűzérme, bacon szalonna, só, bors, fogpiszkáló, kevés olaj, vagy zsír.

Elkészítése:
A húst olyan szélesre szeleteljük, mint amilyen széles a szalonna. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd egy-egy szalonna csíkba csomagoljuk és megtűzzük fogpiszkálóval. Egy kis olajban mindkét oldalán átsütjük, majd egy olajozott, vagy zsírozott tepsibe rakjuk. Egy kicsi vizet öntünk alá, fóliával letakarjuk. l80-190 fokos sütőben alsó-felső sütéssel 10 perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát és még egy kicsit pírítjuk.


margit22016. feb. 28. 17:59 | Válasz | #1977 
Hú ezt meg a férjem értékelné... ... Ő eheti is az erős paprikát!.. eszi is szinte naponta!... Én viszont imádtam a halászlében is, de már nem merem enni... sajnos.. nem ehetem már...

margit22016. feb. 28. 17:56 | Válasz | #1976 
Ilona!

Hú de finom lehetett!... Elolvastam az elkészítését is, tetszik!

 © Ilona2016. feb. 28. 17:20 | Válasz | #1975 
Chilis töltöttpaprika

Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 2 dl rizs, 1 kisebb fej vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés pirospaprika. 1 üveg lecsó. Nyáron friss paprikából és paradicsomból készül. 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt. Fél liter paradicsompüré, kb. 3 dl tej, chilipaprika.

Elkészítés.
A darált húshoz adom a reszelt hagymát, fokhagymát, sót, borsot, paprikát és a rizst. Jól összedolgozom, közben ízlelem. A húst hosszúkásra formázom és egy fazékba rakom. Ráöntöm a kész lecsót öntök hozzá egy kevés vizet és puhára főzöm. Közben a lisztből rántást készítek, felöntöm a paradicsompürével, teszek bele chilipaprikát, annyit amilyen csípősre szeretném, majd felöntöm a tejjel kicsit sózom és felfőzöm. Ha készen van a gombócokat belerakom, a lecsót átpaszírozom szűrőn és azt is hozzáadom. Hasábburgonya illik hozzá.


 © Ilona2016. feb. 28. 16:07 | Válasz | #1974 
Hentes tokány

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 4 evőkanál zsír, 1 nagy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg, füstölt szalonna, 10 dkg füstölt sonka, 5 db közepes csemegeuborka, só, őröltbors, 1 evőkanál paradicsompüré.

Elkészítése:
A szalonnát, húst, sonkát, uborkát vékony csíkokra felvágjuk.
A zsírba beletesszük a szalonnát, hagymát, fokhagymát és megdinszteljük.A szalonnát nem kell benne megpírítani, csak üveges legyen. Ha kész akkor rátesszük a húst, borsot sót és egy kicsit fehéredésig sütjük. Majd felöntjük egy kicsi vízzel és közben kavargatva sütjük, a vizet mindig pótoljuk. Amikor már majdnem puha a hús, akkor tesszük bele a sonkát, uborkát és még tovább főzzük egy kicsit. Ezután kerül bele a paradicsompüré, mellyel még átkavarjuk egy kicsit. Rizibizivel tálaltam.


 © Ilona2016. feb. 24. 15:44 | Válasz | #1973 
Kocsonya

Hozzávalók: 1 db nagy füstölt csülök, nem füstölt 3 db köröm, 30 dkg bőr, 2 fej fokhagyma, 2 db sárgarépa, 4 db zöldség, szemes bors, csípős paprika, só.

A jól megmosott hozzávalókat egy 12 literes fazékba teszem, felöntöm vízzel. Amikor feljön a hab a tetejére leszedem és lassan főzöm tovább kb. 6-7 órán keresztül. Közben megkóstolom, ha kell fűszerezem. Mikor már puha a hús akkor leszűröm, a húst szépen elosztom a tányérokban és rászedem a levet. kb 13-14 tányérral van ebből a mennyiségből.


 © Ilona2016. feb. 24. 15:21 | Válasz | #1972 
Puncsos rolád

Hozzávalók:
Egyik piskótához: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt.

Másik piskóta a töltelékhez, a puncskrémhez:

4 tojás, 4 evőkanál víz, 18 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
3-4 evőkanál baracklekvár, 3 evőkanál holland kakaópor, 3 evőkanál porcukor, 2 evőkanál darált dió, 2 dl tej, rumaroma.


Máz. 20 dkg porcukor, egy kis puncsaroma, 1 evőkanál langyos margarin, kis piros ételfesték 4 evőkanál forróvíz.

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Folyamatosan belekeverjük a tojássárgáját, majd a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük. 180 fokon 10 percig alsó-felső sütéssel sütjük.Konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt és rolád szerűen felcsavarjuk, hűlni hadjuk.

A másik piskóta a puncs krémhez. A tojásokat a cukorral és a vízzel felverjük. Ezután belekeverjük a sütőporos lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. /tepsi méret 25x36/ 180 fokon 25 perc alatt alsó-felső sütéssel megsütjük.
Mikor kihűlt összedaraboljuk. A tetejére kanalazzuk a lekvárt, porcukrot, kakaót, diót, és a felforralt tejben elkevert rumaromával meglocsoljuk, majd összekeverjük. Ezt a töltléket babapiskótával el lehet készíteni, de finomabb saját kezűleg készített piskótával.

A rolád ha kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral, és erre rákenjük a puncsos tölteléket, majd visszetekerjük.
A mázhoz porcukrot, margarint, puncsaromát és egy kanál forróvízet öntünk, elkezdjük mixkerrel keverni, majd hozzáadjuk még a megmaradt 3 evőkanál vizet is. Ezzel a mázzal bevonjuk a roládot, csokival díszítjuk.


 © Ilona2016. feb. 24. 14:37 | Válasz | #1971 

anyulia2016. feb. 23. 17:10 | Válasz | #1970 
Ez a hús nagyon tetszik,ki fogom próbálni.
Lia

 © Ilona2016. feb. 23. 12:51 | Válasz | #1969 
Margitka!

A fiúk nagyon szeretik, volt olyan hogy itthon elkészítettem és elvittük Helvéciára.

margit22016. feb. 23. 07:25 | Válasz | #1968 
Ilona!

Látom, hogy szépen szaporodnak a receptjeid. Ez is finom, és tartalmas!

 © Ilona2016. feb. 22. 18:38 | Válasz | #1967 
Mexikói szelet

Hozzávalók: 10 szelet karaj, só, liszt, 1 kg mexikói zöldségkeverék 25-30 dkg trapista sajt.

A húst kiklopfoljuk, sózzuk és kicsit állni hagyjuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk és olajban elősütjük, hogy egy kicsi színt kapjon. A tepsibe kicsi olajat öntünk, a húst belerakjuk, majd a mexikói zöldséget ráöntjük. Letakarjuk fóliával és 200 fokon alsó-felső sütésen sütjük 30 percig. Utána levesszük a fóliát ráreszeljük a sajtot és 21 percig tovább sütjük.

 © Ilona2016. feb. 22. 18:27 | Válasz | #1966 

 © Ilona2016. feb. 22. 18:26 | Válasz | #1965 

 © Ilona2016. feb. 22. 18:17 | Válasz | #1964 

 © Ilona2016. feb. 22. 18:15 | Válasz | #1963 

margit22016. feb. 22. 16:00 | Válasz | #1962 
Ilona!

Ez is finom lehet nagyon. ... Ha valami diós, az itt is mindig rendesen fogy a fiúknak.. én is eszek persze belőle, de e dióval már óvatosnak kell lennem...

 © Ilona2016. feb. 22. 12:29 | Válasz | #1961 
Macskaszem

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 tojássárgája,14 dkg ráma, 1 dkg élesztő, kimagozott meggy, vagy lekvár.

Töltelék: 20 dkg porcukor,20 dkg darált dió, 1 cs. vaníliacukor, 4 tojásfehérje.

A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, élesztőt és a tojássárgájával tésztát gyúrunk. A tésztát három részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtuk.
Közben kemény habbá felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, majd beletesszük a diót és össekeverjük.
A lapok két szélét megszórjuk zsemlemorzsával, erre kerül a kimagozott meggy. A két szélét a közepe felé haladva felcsavarjuk. A tészta közepén kb.2 cm-t szabadon hagyunk,ide tesszük
a diós tölteléket. A tészta tetejét tojással megkenjük majd 180 fokon alsó-felső sütéssel sütjük. Én meggy helyett most baracklekvárt tettem.

 © Ilona2016. feb. 21. 17:57 | Válasz | #1960 
Mákos kalács


 © Ilona2016. feb. 19. 18:22 | Válasz | #1959 
Sült oldalas

Hozzávalók: 1,5 kg oldalas, Kotányi sült oldalas fűszerkeverék, 2 dl sör.

Az oldalast a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, sütőzacskóba tesszük, öntünk alá 2 dl sört, lezárjuk és 220 fokon 1 órát sütjük. Krumplipürével tálaljuk.


 © Ilona2016. feb. 19. 18:13 | Válasz | #1958 
Tomi szelet

Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukor,10 evőkanál forróvíz, 25 dkg liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna.

Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor,10 dkg darált dió,kevés rum, 2 dl tej, 2 kanál liszt,

Hab: 5 tojás fehérje. 25 dkg kristálycukor.

Az 5 tojássárgáját a cukorral a forró vízzel kikeverjük, majd a lisztet és a szódabikarbónát is belekeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. Tepsi méret 26x37 cm. 180 fokon sütjük.

A vajat a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a diót, kicsi rumot. A tejben a lisztet sűrű péppé főzzük, majd ha kihűlt a két krémet összekeverjük. A krémet a tésztára simítjük.

A tojások fehérjét a kristálycukorral gőz fölöt kemény habbá verjük, majd a tésztán lévő töltelékre simítjük. A tetejét csoki reszelékkel megszórjuk, vagy csokimázzal vonjuk be.



[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker