A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Vendégségben Ilonánál
Ismerjétek meg a családomat, virágaimat, receptjeimet!

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Csató Anna2016. feb. 07. 05:47 | Válasz | #1942 
Mennyivel más a szín egy egy fotón,nagyon szép kék a rózsa!

margit22016. feb. 06. 19:03 | Válasz | #1941 

Csodaszépek a képek a tortáról! Sokat számít a fényviszony a fotózásnál... Láttam, hogy nem jött elő az 1937-esben egy kép, kijavítottam a címet... ugyanaz a kép, ami a következőben... De hagyom, mert olyan szép!

Ezzel a krémmel is nagyon finom lehet ez a csodás torta! Tetszik az elkészítése. Majd ki fogom próbálni valamikor!


margit22016. feb. 06. 18:58 | Válasz | #1940 
Ilona!
Jó, hogy több fotót is tettél be. Gyönyörű lett a kék rózsa a torta tetején! .. Na és a citromos krém nagyon finom tud lenni, mi is szeretjük mindnyájan.


 © Ilona2016. feb. 06. 18:35 | Válasz | #1939 
Párizsi krémmel töltött torta

Az alja 2 x 6 tojásból, a teteje 2 x 3 tojásból készült piskóta.

Párizsi krém: 280 ml tejszín, 320 dkg porcukor,160 dkg holland kakaó, 2 x 400 dkg Ráma.

A tejszínt és a porcukrot felforraljuk, majd ebbe tesszük bele a kakaóport, kavarjuk és mikor jó krémes, akkor jöhet hozzá a Ráma. Addig keverjük még el nem olvad benne a Ráma, majd kihűtjük. Ha kicsit hűl akkor tesszük még bele a 400 dkg Rámát és jól kihabosítjuk.
Majd tölthetjük a piskóta lapokat.
A torta alját három helyen töltöttem, a felsőt csak egy helyen.

 © Ilona2016. feb. 06. 18:25 | Válasz | #1938 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:24 | Válasz | #1937 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:22 | Válasz | #1936 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:21 | Válasz | #1935 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:19 | Válasz | #1934 
Citromtorta

Piskóta 6 tojásból.

Krém:4 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 1 nagy citom leve, 1 Ráma margarin 25-30 dkg porcukor ízlés szerint.
A tejből és a pudingból krémet főzünk és kihűtjük. A Rámát és a porcukrot kikavarjuk, beletesszük a citrom levét és a két kérmet összekeverjük. Ha kevés a citromlé, akkor még teszünk bele.

 © Ilona2016. feb. 06. 18:05 | Válasz | #1933 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:03 | Válasz | #1932 

 © Ilona2016. feb. 06. 18:01 | Válasz | #1931 

 © Csató Anna2016. jan. 16. 05:43 | Válasz | #1930 
Nagyon tetszik ez a töltelék kisütve,én ma fasírtot sütök viszont a birsalmaszószt ellopom ötletnek,azt én is készítek hozzá!

margit22016. jan. 15. 18:59 | Válasz | #1929 
Ilona!

Tényleg! ... Töltelék! Én a dagadót szoktam ilyennel elkészíteni!, de így még nem sütöttem... Fent is van az oldalamon: dagadóba töltelék
Valóban ahány ház, annyi szokás!... mindig lehet tanulni, vagy kipróbálni új dolgokat.

 © Ilona2016. jan. 15. 18:47 | Válasz | #1928 
Margitka!
Ezt a "halacskát" még annak idején a nagymamámtól tanultam, ezt Ő nevezte el így. A család is így emlegeti. Más néven töltelékként is lehet nevezni. A csirkét ezzel szoktam megtölteni ha egészben főzöm meg. Ha kész kiveszem a levesből és megtűzdelem szalonnával, majd megsütöm a sütőben. Nagyon fincsi. A húsLeves nem maradhat el töltelék nélkül. Ha karajből, vagy más húsbból készítem a levest akkor is teszek bele tölteléket, "halacskát". A főtt húsihoz nálunk elengedhetetlen.
A borsólevest is lehet többféleképpen készíteni, ezt valamikor egy szakácskönyvből néztem ki, azóta így főzöm.

margit22016. jan. 15. 18:35 | Válasz | #1927 
Ilona!

Köszi szépen a recepteket. Ahogy olvastam, mindegyik nagyon finom lehet.


 © Ilona2016. jan. 15. 18:04 | Válasz | #1926 
Sárgaborsópüré leves

Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 evőkanál zsír, 2-3 evőkanál liszt, 1 kisebb hagyma, só,
pirospaprika.

Előző este beáztatjuk a borsót. Másnap 2 liter vízzel, pici sóval odatesszük főni. /én az első vizet leöntöm róla, így nem puffaszt annyira/ A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a lisztet, pirospaprikát és rántást készítünk. Kicsi hideg vízzel elkeverjük, majd a megfőtt borsóhoz öntjük. Botmixerrel pürésítjük és felfőzzük. Én most abc tésztát belefőztem, de lehet nodeklit is beleszaggatni, vagy pírított kenyér kockát, vagy levesgyöngy betéttel tálalni.

 © Ilona2016. jan. 15. 17:23 | Válasz | #1925 
Halacska birsalmaszósszal, krumplipürével.

Halacska hozzávalói: 1 evőkanál zsír, egy kisebb hagyma, 3 db tojás, pici só,pici őrölt bors, kicsi delikát, petrezselyemzöld, 3-4 nagy szelet kenyér. Ez zsömlével is elkészíthető, de én kenyérrel jobban szeretem más az íze.

A zsíron a hagymát megdinszteljük, ezután belevágjuk a petrezselyemzöldet, szintén dinszteljük. A kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodjuk a vizet belőle és beletesszük a megdinsztelt hagymára, petrezselyemzöldre. A 3 tojással, fűszerekkel összekeverjük, közben kóstoljuk és ha kell még ízesítjük. Evőkanállal forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb. 12-13 db lesz.

Birsalmaszósz hozzávalói: Birsalma, 4 dl tej, fél csomag vanília puding.

Én most birsalma befőtből készítettem. 1 üveg birsalma befőttet felbontottam, hozzáöntöttem 4 dl tejben elkevert vanília pudingot és felfőztem.

margit22016. jan. 07. 18:45 | Válasz | #1924 
Ilona!

Oké, átjavítottam, ahogy írtad. ... Most megint megkívántam én is... pedig már az édességgel vigyáznom kell... de óvatosan azért keveset szabad enni.


 © Ilona2016. jan. 07. 18:39 | Válasz | #1923 
Ancsa!

Nagyon fincsi volt, vendégsébe is vittem az egyiket, ott is rögtön elfogyott! Amit vittem annak kakaós volt a piskótája. Tettem bele 4 evőkanállal kakaót.

 © Ilona2016. jan. 07. 18:25 | Válasz | #1922 
Margitka!

Igen, ki kell tekerni a roládot megkenjük krémmel, majd visszetekerni és kívülről is megkenjük krémmel. Légyszíves javítani! Köszi! Mert aki még nem készített valóban nem egyértelmű!

 © Csató Anna2016. jan. 07. 18:08 | Válasz | #1921 
Nagyon szép lett ez a fatörzs,én is szerettem volna,de így is annyi mindent sütöttem,hogy sok is volt.

margit22016. jan. 07. 17:53 | Válasz | #1920 
Ilona!

Jó, hogy beírtad a receptet. Ahogy olvastam az elkészítését, finom lehet... Amikor a rolád kihűlt, kitekered, és úgy kened le a krémmel, majd visszatekered, ugye?... Én legalábbis így gondolom a krémmel való megtöltését... ... utána kened le kívülről is a krémmel...

 © Ilona2016. jan. 07. 17:39 | Válasz | #1919 
Fatörzs karácsonyi díszben.

Piskóta hozzávalói: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt.

Párizsi krém: 2.5 dl tejszín, 25 dkg porcukor, 12.5 dkg kakaó, 35 dkg Ráma.

Díszítés: zöld és piros marcipán.

A tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Folyamatosan hozzáadjuk egyenként a tojás sárgáját, ezután belekeverjük óvatosan a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük, 180 fokon 10 percig sütjük. Konyharuhára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, rolád szerűen feltekerjük, és hűlni hagyjuk.

Párizsi krém:
A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaót, majd amikor sima, bársonyos a krém és még meleg hozzáadjuk a vaj harmadát, hagyjuk hűlni. A maradék vajat kikeverjük habosra, adjuk hozzá a csokis krémet, majd a robotgép legmagasabb fokozatával jól dolgozzuk össze.

A rolád ha kihűlt, ki kell tekerni a roládot megkenjük krémmel, majd visszatekerni és kívülről is megkenjük krémmel, és zöld marcipán levélkékkel és piros bogyóval díszítjük.


margit22016. jan. 07. 12:01 | Válasz | #1918 
Szia Ilona itt is!
Épp most néztem meg a társalgásban a kis gólyákat. Aranyosak lettek!

 © Ilona2016. jan. 07. 10:37 | Válasz | #1917 
Sziasztok!

Babaváró tortára készítettem a gólyákat egyik ismerősömnek.

 © Ilona2016. jan. 07. 10:35 | Válasz | #1916 

 © Ilona2016. jan. 07. 10:34 | Válasz | #1915 

anyulia2016. jan. 04. 19:01 | Válasz | #1914 
Ilona!
Nagyon aranyos szép kisbaba,milyen sokat nőtt már Ő is.
Lia

margit22016. jan. 04. 13:55 | Válasz | #1913 
Ilona!

Gyönyörűséges a kis Ibolya fürdés után és játék közben is! Imádni való! Igazi hajas baba! Köszi a fotókat!

 © Ilona2016. jan. 04. 12:48 | Válasz | #1912 
Karácsonykor mikor itthon voltak a gyerekek akkor készültek a képek. Telefononnal készítettem nem lettek olyan jók.

Játék közben.

 © Ilona2016. jan. 04. 12:45 | Válasz | #1911 
Fürdés után!

 © Csató Anna2016. jan. 02. 05:56 | Válasz | #1910 
Ilona!
Csodaszép ez a fa,csak most látom!Boldog Újévet ,mindenféle jót erre az évre.....is!

margit22016. jan. 01. 17:55 | Válasz | #1909 
Szia Ilona!
Köszönöm szépen itt is a jó kívánságot! Nektek is nagyon boldog új esztendőt kívánok a 2016-os évre!

 © Ilona2015. dec. 31. 14:26 | Válasz | #1908 
Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Újévet kívánok!



margit22015. dec. 26. 14:32 | Válasz | #1907 

A karácsonyfátok gyönyörű szép lett így kidíszítve!

margit22015. dec. 26. 14:30 | Válasz | #1906 
Szia Ilona itt is!

Nagyon gusztán tálaltad a sok finomságot! Igazán mutatós a kínálat a tálcádon!

 © Ilona2015. dec. 26. 11:43 | Válasz | #1905 
A karácsonyfánk.


 © Ilona2015. dec. 26. 11:02 | Válasz | #1904 
Sziasztok!

Hoztam egy kis kóstolót a sütiből addig még van belőle!

margit22015. dec. 25. 11:14 | Válasz | #1903 
Szia Ilona!

Nektek is további szép, és nyugodt ünnepet kívánok!

 © Ilona2015. dec. 25. 10:30 | Válasz | #1902 
Sziasztok!


margit22015. dec. 17. 16:05 | Válasz | #1901 
Ilona!

Milyen jó, hogy lehet találni mindig hasznos tippeket. Szuper jók lettek a formák a "főzés" után! ...

 © Ilona2015. dec. 17. 14:46 | Válasz | #1900 
Sziasztok!

Már nagyon régiek ezek a formák és kívül, belül is már látni rajtuk az időt. Eta konyhájában találtam rá hogyan kell megtisztítani. Most klzültem el vele.
Egy fazékba beletettem, öntöttem rá annyi vizet hogy ellepje. Tettem bele 3 db sütőport és főztem 10 percig, közben megkavartam egy párszor. Mikor kicsit lehült jól átöblítettem. Szerintem látni a különbséget.

 © Ilona2015. dec. 17. 14:39 | Válasz | #1899 
A kifőzés után pedig ilyen szépek lettek!


anyulia2015. dec. 01. 17:28 | Válasz | #1898 
Ilona!
Nagyon szépet készítettél.
Lia

 © Csató Anna2015. dec. 01. 05:38 | Válasz | #1897 
Gyönyörű,nagyon kreativ vagy és ügyes,amennyi látszik a nappaliból vagy konyha?Az is nagyon gyönyörű!

margit22015. nov. 30. 14:05 | Válasz | #1896 
Ilona!
Hú de gyönyörű lett az idén is! Nagyon ügyes voltál!

margit22015. nov. 30. 14:03 | Válasz | #1895 

De szép! ... Nekem sajnos nagyon ritkán virágzik... talán már át kellene egyszer ültetnem?

 © Ilona2015. nov. 30. 13:57 | Válasz | #1894 
Sziasztok!

Most ilyenre sikerült az adventi koszorúm.

 © Ilona2015. nov. 30. 13:56 | Válasz | #1893 
Most kezd virítani a karácsonyi kaktuszom.


 © Ilona2015. nov. 24. 11:23 | Válasz | #1892 
Szia Margitka!
Jaj de aranyos vagy, a formákról a fényképet is betetted! Köszi!

margit22015. nov. 23. 18:35 | Válasz | #1891 
Ilona!

Igazán türelmes vagy Te is, hogy egyáltalán bele kezdesz ilyen aprólékos munkákba... Bár néha én is rábeszélem magamat a sokáig tartó kis apró sütik elkészítésébe... de én túl sokat nem szoktam csinálni.. tulajdonképpen csak a hangulat miatt készítek...

Szerintem így is nagyon szépek lettek a díszítéseid!

A formákat átmásoltam ide is, hiszen a társalgásban ha, tovább ott jutunk, nehéz lesz visszakeresgélni majd...



 © Ilona2015. nov. 23. 17:20 | Válasz | #1890 
Szia Margitka!

Igen vannak gömbök, de még mindig száradni kell a többinek. Nagyon babrás, de ha megcsináltam, akkor ki is díszetem úgy ahogy tudom. Díszíthettem volna szebben ha veszek készen díszítő tollat.De nagyon drága és kevés massza van benne. A szívek jobbak, mert van hozzá formán. A gömbnek nem vettem, a kosárka és a mandula forma lett megfordítva, arra illesztettem a tésztát. Így próbáltam ki hogy fog-e sikerülni. Talán be kellett volna ide is tenni a formákat?...elfelejtettem.

margit22015. nov. 23. 16:02 | Válasz | #1889 
Ilona!
Köszi, hogy raktál be újabb fotókat, és a receptet is!... Jól látom, hogy itt már gömbök is vannak? Nagyon tetszenek!

 © Ilona2015. nov. 23. 14:53 | Válasz | #1888 
3D mézesek.

Tészta hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor,5-10 dkg szódabikarbóna, 2-3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 25 dkg méz, 6 dkg vaj, 2 tojás. / a tészta receptje mohakonyha/


 © Ilona2015. nov. 23. 14:46 | Válasz | #1887 


 © Ilona2015. nov. 23. 14:44 | Válasz | #1886 

 © Ilona2015. nov. 22. 18:36 | Válasz | #1885 
Mindenkinek köszönöm szépen a születésnapi jókívánságot!

anyulia2015. nov. 22. 18:28 | Válasz | #1884 
Nagyon szépet készítettél,itt is sok szeretettel köszöntöm a menyedet.
Lia

 © Csató Anna2015. nov. 22. 11:47 | Válasz | #1883 
Boldog születésnapot kivánok!


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker