Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Rozi konyhája
Konyhai alkotásaim gyűjteménye

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © orban rozalia2009. feb. 23. 21:58 | Válasz | #1 
Margitka megtisztelt vele hogy megnyitotta nekem ezt a konyhát.Szeretettel üdvözlök mindenkit aki ide benéz. Megpróbálom megmutatni saját tudásom és tapasztalataim szerint készített ételeimet.Igyhát várok mindenkit és remélem nem fogtok csalódni bennem és gyakran visszatértek.

 © orban rozalia2009. feb. 23. 22:08 | Válasz | #2 
Elsőnek a KERESZTELŐ TORTÁMAT szeretném megmutatni.

Keresztelő torta
Hozzávalók : 1db 6 tojásos diós piskóta lap
1 db3 tojásos diós piskóta lap
6 tojássárgáját jól kikavarjuk 45 dkg cukorral ,15 evőkanál vizet kanalanként belekavarunk..Hozzáadunk 30 dkg szitált lisztet,15 dkg őrölt diót,1 cs. sütőport és a 6 tojás keményre vert habját.
Kikent lisztezett tepsiben megsütjük.
Még egy lapot sütünk 3 tojásból.
Krém : 4 halmozott evő kanál lisztet megfőzünk 5 dl tejben és kihütjük.
50 dkg vajat habosra kavarunk 30 dkg porcukorral, 2 vaniliacukorral ,hozzákavarjuk a kihült lisztes pépet,és kiveszünk belőle amennyivel behuzzuk a tortánkat.
A többi masszába belekeverünk 20 dkg rummal ízesített darált diót.
Mindkét lapot 3 részre vágjuk,egyet tálra helyezünk,meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal,megkenjük krémmel,rá a második lapot azt is meglocsoljuk és krém .Meglocsoljuk a harmadik lapot is és ráhelyezzük a tortánkra.Bevonjuk vajas krémmel,majd
bevonjuk fondanttal,középen megkenjük vajas krémmel és ráhelyezzük a kisebb torta lapokat ugyanugy mint az elsőnél.
200 g vajat habosra kavarunk 40 dkg szitált porcukorral és azzal diszítjük .Fondantból készült virágokkal még szebbé varázsoljuk.





 © Fruzsika2009. feb. 23. 23:34 | Válasz | #3 
Örömmel köszöntelek Rozika, látom megnyitottad a konyhádat!:-))))
De milyen konyha az olyan, ahol nem szól a zeneszó?!
Éppen ezért fogadd szeretettel ezt a szép Máté Ottilia dalt, amit direkt a tiszteletedre hoztam....
Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország Hol lenge szellő...

 © orban rozalia2009. feb. 24. 08:53 | Válasz | #4 
Drága Fruzsika nagyon szépen köszönöm.Az este vártalak,de már nagyon fáradt vóltam.Puszi

 © Fruzsika2009. feb. 24. 09:10 | Válasz | #5 
Szia Rozika! Én meg nosztalgiáztam...Jó sokáig fenn voltam.
Mit főzöl ma?

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:12 | Válasz | #6 
Ma nem kell főznöm tele vagyunk minden maradékkal,na meg egy csomó süti,ugyhogy ma ide szánom magam és próbálok recepteket berakni.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:15 | Válasz | #7 
RUMOS –DIÓS KOCKA
Hozzávalók: 24 db babapiskóta,lehütött fekete kávé , rum
Krém : 2 vanilia puding por,30 dg porcukor,6 dl tej,30 dkg rama margarin
Diós piskóta : 6 tojás 15 dg darált dió,30 dg porcukor,30 dkg liszt,2 evő k.baracklekvár,9 evő k. víz,1 sütőpor. Tepsiméret :26x36.
A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet,jó habosra kikavarjuk,hozzákavarjuk a lekvárt,lisztet,sütőport,diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.Előmelegitett sütőben megsütjük.
Elkészítjük a krémet: A vanilia pudingot 6dl tejben megfőzzük,hülni tesszük.
30 dkg rama margarint kikavarunk 30 dkg porcukorral jó habosra ,hozzáadagoljuk a kihült pudingot és jól összedolgozzuk.
A kihült diós lapot kettévágjuk,meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal,megkenjük krémmel,rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát,ujra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot.Ezt is megkenjük krémmel,megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel.Kockákra vágva tálaljuk.
Hogy ünnepélyesebbé tegyük ,felverünk egy 2 dl-es hulala tejszint kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk és tetejét izlés szerint diszítjük.

Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.






 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:16 | Válasz | #8 
Margitka betettem hogy ne raboljam az időd.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:18 | Válasz | #9 
CSIKOS SÜTI
Hozzávalók :
3tojás, 15evőkanál cukor, 15evőkanál liszt, 3doboz (kicsi) tejföl,3mokkáskanál szódabikarbóna. Ezt a masszát 3 részre osztjuk. A tojást és a cukrot habosra kavarjuk utána
adjuk hozzá a többi hozzávalókat.
Az elsőhőz 1,5 evőkanál kakaót a második részhez 5evőkanál darált diót, a harmadik részhez 5evőkanál darált mákot adunk. Külön- külön megsütjük a 3 lapot, közepes tepsiben.
Krém: 2cs. vaniliás pudingot, 0,5l tejben megfözünk. 25dkg rama v. vajjat, 20dkg porcukor 1 citrom levét és héját ezt habosra kavarjuk, majd a kihült pudinggal össsze keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Csokoládémázhoz: 15dkg keserű csokoládé és 1/2 dl tejszín.
Alulra a kakaóslap + krém + dióslap+ krém+ mákoslap+krém és csokimáz a tetejére . Igy lesz szép csikos.



 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:19 | Válasz | #10 
Ez is nagyon finom,jó vendégváró .

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:29 | Válasz | #11 
Anitaszülinapi babatortája

Hozzávalók:
8 db tojás, 20 evőkanál kristálycukor, 24 evőkanál hideg víz, 20 dkg darált dió, 40 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor.
Krém:
Fél l tej, 4 púpozott evőkanál liszt, 30-35 dkg vaj, 30 dkg cukor, 1 Barbie baba.
Behúzó krém:
1 csomag vaj, vagy margarin (25 dkg), 20 dkg porcuko, 2 csomag epres puding, 6 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,
A lapok meglocsolásához: rumos szirup.
Elkészítés:
A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és vízzel és jó alaposan kikeverjük.
Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Kivajazott, lisztezett egy kerek, és egy kuglóf formában megsütjük.
Elkészítjük a krémet: A tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, hozzá adagoljuk a lisztpépet, és együtt jól kikeverjük.
Mindkét tortalapot 3 egyenlő részre vágjuk. Az első lapot tálra tesszük, meglocsoljuk rumos sziruppal és megkenjük krémmel, így sorban egymásra rakjuk mindegyik lapot meglocsolva, míg elfogynak a lapok és a krém is.
A babának kivesszük a lábait, beállítjuk a kuglóf formájú tészta üres részébe kiegészítjük krémmel, és most az egészet behúzzuk a pudingos krémmel.
Pudingos krém:6dl tejben megfőzzük a két pudingot,és kihütjük.A vajat jó habosra kikavarjuk a porcukorral,kanalanként hozzádolgozzuk a kihült pudingot, jól kikeverjük,és ízlés szerint diszítjük a tortánkat.


 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:34 | Válasz | #12 
Csilla szülinapi tortája
4 tojássárgáját kikavarjuk 30dkg cukorral,10 evőkanál vizet kanalanként belekavarunk.Hozzáadunk 20 dkg lisztet,10dkg őrölt diót,1 csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját.Kikent,lisztezett tepsiben megsütjük.
Még egy lapot sütünk,csak abba nem teszünk dióbelet. Ez a lap sárga lesz.
A két lapot a következő krémmel tőltjük meg.
60 dkg vajat habosra kavarunk 45 dkg porcukorral,30 dkg darált dióbelet leforrázunk egy kis tejjel,jól kikavarjuk és ha kihült hozzáadjuk a vajhoz.Izlés szerint egy kis kakaót is adhatunk hozzá .(Én nem tettem )
A lapokat kétfelé vágjuk ½ dl rumot kis sziruppal felvegyítünk és meglocsoljuk vele a lapokat.Ugy rakjuk a lapokat hogy a sárga és a barna lapok váltakozzanak.Kivül is bevonjuk krémmel.Marcipán virágokkal diszítjük.





 © Fruzsika2009. feb. 24. 09:36 | Válasz | #13 
Természetesen minden tortádat, sütidet illusztrálni is kell majd.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:36 | Válasz | #14 
Gyümölcs torta
Hozzávalók : 8 tojásból piskóta , lekvár
Krém : 2 tejszin ízü pudingpor
6 dl tej
1 rama margarin
30 dkg porcukor
Tetejére : Gyümölcsök
5 db torta zselé
Piskótához : 16 evő kanál cukrot meglocsolunk 8 evő kanál vizzel,hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját és jó habosra kikeverjük. Hozzáteszünk 16 evő kanál lisztet ,1 sütőport és a 8 tojás keményre felvert habját.Előmelegitett sütőben megsütjük.Melegen kettőbe vágjuk és lekvárral megkenve felcsavarjuk.
Elkészítjük a krémet : A 2 pudingport 6dl tejben megfőzzük,hülni tesszük.
A margarint a porcukorral nagyon habosra kikavarjuk és lassan hozzákeverjük a kihült pudingot.
A piskótát felszeleteljük olyan vastag szeletekre amekkora tortát szeretnénk készíteni.
Rárakjuk a tálra,szorosan egymás mellé,rákenjük a krémet,és megrakjuk tetszés szerint gyümölcsökkel.Karton papirból csikokat vágunk,szorosan a torta mellé rögzitjük hogy megtartja a torta zselét. (ha van kapcsos torta forma azt használjuk )A zselét a tasakon található leirás szerint elkészítjük és ráöntjük a tortára .





margit22009. feb. 24. 09:36 | Válasz | #15 
Oké Rozika!

Ügyes vagy! Már alá is tettem az egyik képet. ...közben képet is küldjél a receptjeidhez, mert összezavarodok a végén, hogy melyik recihez is tegyem...

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:38 | Válasz | #16 
Őszibarackok

Hozzávalók:
75 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy 30 dkg margarin, 25 dkg szitált porcukor, 3 db tojás, 1 evőkanál ecet, 1 kiskanál szódabikarbóna, tejföl.
Töltelékhez:
15 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 3 evőkanál darált dió, 2 evőkanál baracklekvár, 5 dkg vaj, 1 dl rum, Piros és zöld ételfesték, kristálycukor.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formálható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük.
A 15 dkg cukorból a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekavarjuk a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, vajat, rumot, és simára kavarjuk. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
Kettő kis csészében piros ,illetve zöld tortafestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát zöld a másikat piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.



anyulia2009. feb. 24. 09:39 | Válasz | #17 
Margitka!
A rumos-diós kockának biztosan az a képe?
Lia

 © orban rozalia2009. feb. 24. 09:40 | Válasz | #18 
Margitka rögtön küldöm az e-mail cimedre.

margit22009. feb. 24. 09:45 | Válasz | #19 
Lia!

Köszi, hogy szóltál, akkor leveszem, majd jobban figyelek.... de sajnos közben egy szomorú telefonom is volt... és bezavart...

 © Fruzsika2009. feb. 24. 09:50 | Válasz | #20 
Jó meglátás! :-)

 © Fruzsika2009. feb. 24. 09:51 | Válasz | #21 
Írtam emailt is :-)

anyulia2009. feb. 24. 09:52 | Válasz | #22 
Margitka!

Ugye nincs nagy baj?
Lia

margit22009. feb. 24. 10:18 | Válasz | #23 
Rozika!

Köszi szépen megérkeztek a képek e-mail-ben. Majd rendezem... Csak volt 2 telefonom, és 2 Skype, meg a levelek is... Hú de nagy ma a forgalom itt!

margit22009. feb. 24. 14:50 | Válasz | #24 
Rozika!

Légyszíves majd ha pihenten vissazjössz nézzed meg, hogy minden küldött képed jó helyre került-e? ... Aztán még ezt az őszabarackos képedet várom!

 © Edit2009. feb. 24. 16:46 | Válasz | #25 
Rozikam!! Nekem ez a Csilla tortad tetszik a legjobban! ez gyonyoru lett! A szinek is fantasztikusak!

 © Brigitta2009. feb. 24. 16:49 | Válasz | #26 
Szia Rozika!
Gyönyörűek a torták,és nagyon finomak is lehetnek,gratulálok!

 © orban rozalia2009. feb. 24. 18:07 | Válasz | #27 
Margitka valóban pihenten jöttem,két misét halgattam ,30napost a szomszédemberért.Igen jó helyen vannak.Köszönöm.A barack recijét küldöm és még mást is csatolok hozzá

 © orban rozalia2009. feb. 24. 18:08 | Válasz | #28 
Köszi Edit !

atandi2009. feb. 24. 18:23 | Válasz | #29 
Rozika, mi többször Gyergyószentmiklóson szálltunk meg, a Rubin Hotelben. MIkor én szerveztem egy nagy erdélyi körutat a családfakutató társaimnak, akkor is kettőt alaudtunk ott, megnéztük ott a kis örmény templomot, egy nagyon édes, pindurka öreg néni mesélt ott nekünk a templomról, örmény receptekről, örökre emlék marad. Az egyik leghidegebb környék egész Erdélyben az a rész, nem tudom miért. És hát valami hihetetlenül gyönyörű...
Andrea

 © orban rozalia2009. feb. 24. 19:12 | Válasz | #30 
Szia Andrea ! Örülök hogy jártál Gyergyóban,valóban az ország leghidegebb pontja,most is 10 fok hideg van,de mi hozzá vagyunk szokva.Nem tudom figyeltétek hogy az egész gyergyó medencét milyen hegyek veszik körül ?És jártatok a Gyilkos tónál meg a Békási szorosnál ?

 © orban rozalia2009. feb. 24. 19:47 | Válasz | #31 
Ettünk nagyon sok édességet,most jöjjön egy kis hidegtál is .

 © orban rozalia2009. feb. 24. 19:50 | Válasz | #32 
Francia saláta marhahússal (Salade de boeuf)

Hozzávalók:
25 dkg levesben főtt sovány marhahús (lehet disznó, szárnyas is), főtt zöldségek (sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé).
4-5 db héjában főtt burgonya, 1-2 kemény tojás, 3 ecetes uborka, 1 pohárnyi főtt zöldborsó, 3 tojásból majonéz, 1 dl tejföl, Só bors, mustár, fél citrom leve.

A lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót. Elkészítjük a majonézt, bőven adunk hozzá mustárt, kis sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és tejföllel lazítjuk. A mártás háromnegyed részét a salátába keverjük, a többivel pedig bevonjuk.



 © orban rozalia2009. feb. 24. 19:52 | Válasz | #33 
Strucctojás

Hozzávalók:
Fél kg hús (A legjobb, ha vegyesen tesszük a húst: fele sovány marha, vagy borjúhús, fele kövérkés sertéshús legyen.) 3 szelet fehér kenyér, 1 db tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db kisebb burgonya, só, bors, pirospaprika.
Továbbá:
Főtt tojások, Zsemlemorzsa, Zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:
A kenyeret langyos vízben megáztatjuk, utána kicsavarjuk. A húst egyszer ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást az apróra reszelt burgonyát, sót, borsot, kevés pirospaprikát, a megáztatott kenyeret, fokhagymát és még egyszer ledaráljuk. Amikor minden együtt van, fakanállal, vagy kézzel alaposan meggyúrjuk: Legalább fél órát pihenni hagyjuk.
Ezután keményre főtt tojást veszünk, és ügyesen bevonjuk a fasirt masszával, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Amikor beletettük a forró (nem füstölgő) olajba, az edényt fedővel lefedjük, a lángot mérsékeljük, és addig sütjük, míg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva,(nem beleszúrva) megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább, amíg a másik fele is szépen megpirul.
Amikor kihűltek négybe vágjuk, de nem vágjuk el egészen, hogy ne essenek szét.
Különböző zöldségekkel díszítjük.




 © orban rozalia2009. feb. 24. 19:53 | Válasz | #34 
Töltött paradicsom

Hozzávalók:
8 db kisebb paradicsom, 10 dkg rokfort sajt, Fél fej kisebb vöröshagyma, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, Só, bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejüket, ezek lesznek a kalapok. A felnyitott paradicsomokból karalábévájóval kotorjuk
ki a magvas belső részt. A rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, a szobahőmérsékletű vajat, 2 evőkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot. Villával keverjük habosra a krémet, végül töltsük be a paradicsomok belsejébe. A levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre. Néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön.
Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét.

Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet más sajttal is.



 © Teri2009. feb. 24. 20:08 | Válasz | #35 
Rozika!

Csorog a nyálam!
Ennyi finomság, édesség, húsos ételek!

A Salade de Boeuf ismerős. A háziorvosunk Marosvásárhelyről való, a szülei évente néhányszor eljönnek hozzá. Ők szoktak ilyet csinálni. Mindig áthoznak nekünk is, nagyon szeretjük.
Az őszibarackot anyósom csinálta gyakran. Most már 85 éves,régóta nem süt, majd most én csinálok neki.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 20:20 | Válasz | #36 
Igen Teri ,ha szokta csinálni biztosan szerette,és örömet szerzel neki ha megcsinálod.Kicsit babrás de megéri.

margit22009. feb. 24. 20:26 | Válasz | #37 
Rozika!

Írtam e-mail-t, mert az őszibarack nem jött át.

A francia salátád mitől lesz olyan kemény, hogy így összeáll?... Úgy olvastam, hogy nincsen benne zselatin...

 © orban rozalia2009. feb. 24. 21:12 | Válasz | #38 
Margitka nekem mindig összeáll,soha nem tettem zselatint bele.Annyi mártást teszek hozzá hogy jól összetartsa,ne legyen folyós.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 21:31 | Válasz | #39 
Kókusz kocka

Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg cukor, 2 egész tojás, 5 dkg zsír v. margarin, 1,5 dl tej, 4 evőkanál méz, 35 dkg liszt, 1 cs. sütőpor.
Elkészítés: A cukrot, a tojássárgáját,a mézet, a tejet, a zsíradékot egy mely tálba teszük,a turmix gép habverójével jól összekeverjük, közben hozzá adjuk a sütőport és a lisztet,majd felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, ezt is lazzán hozzákeverjük/ úgy mint a pikótánál szoktuk, hogy ne torjön össze a hab /.
A tésztát közepes méretű tepsíbe teszük, de előtte kizsírozzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük.
Ha a tésztánk kihült, tetszőleges méretűre vágjuk.
Máz hozzávalók:
25 dkg margarin,5 dkg kakaó, 20 dkg cukor, 6 evő kanál tej,6 evő kanál rum
És még kell 1 cs /200 g/ kókusz reszelék a hempergetéshez
Máz elkészitése:
A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót.
Ha a máz elkészült, akkor a felszelt tésztát egyesével belemártogatjuk, és utána kókuszreszekékbe forgatjuk.



 © pannika2009. feb. 24. 21:37 | Válasz | #40 
Sziasztok!
Rozika! Nagyon inyenc vagy szépek a torták, sütik és a tálak.A SALA DE BOEUF nekem is ismerős én is igen kedvelem. Nekem is Gyergyószentmiklóson élnek az unoka testvéreim egyrésze . Gyergyóba a virág negyedbe. De egy másik u.tesó meg csikszeredán. Látogatások alkalmával volt szerencsém megkedvelni.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 21:44 | Válasz | #41 
Pannika köszönöm,próbáld ki te is,nem fontos nagy adagot,pl ha egy húslevest főzöl már benne van a zőldség meg a hús is,már csak egy kis főtt krumpli,egy kis konzerv borsó meg a majonéz.Mindig házit készítek.

margit22009. feb. 24. 21:51 | Válasz | #42 
Rozika!
Nagyon tetszik a tányér is, amin a kókusz kockák vannak!

Megnéztem az őszibarackos recidet. Te már láttad az enyémet?... Sok a hasonlatosság, nekem kevesebb a zsíradék és több a cukor. Itt a linkje összahasonlítás végett: őszibarack süti

 © orban rozalia2009. feb. 24. 22:05 | Válasz | #43 
Zala kocka
Hozzávalók : egy 8 tojásos kakaós piskótalap
egy 4 tojásos piskótalap

Krém :6 dl tej,2 csokis puding ,20 dkg cukor,25 dkg vaj vagy rama margarin.
Sárga piskóta.: 4 tojás sárgáját kikeverünk 4 evő k.cukorral,majd hozzáadunk 4 evő k. lisztet késhegynyi szódaport,és a négy tojás keményre vert habját.
Kakaós piskóta : 8 tojást kikeverünk 8 evőkanál cukorral,hozzáadunk 6 evőkanál lisztet ,2 evő kanál szitált kakaót.,szódaport.Óvatosan hozzákeverjük a 8 tojás keményre vert habját.és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a 2 cs pudingport megfőzzük 6 dl tejben ,kihütjük.
25 dkg vajat kikeverünk20 dkg porcukorral,majd összedolgozzuk a kihült pudinggal.Két részre osztjuk.
A kakaós piskótát kettőbe vágjuk,meglocsoljuk rumos sziruppal megkenjük a krém felével,rátesszük a sárga lapot azt is meglocsolni sziruppal majd rákenjük a megmaradt krémet és rátesszük a meglocsolt kakaós lapot.
25 dkg vajat nagyon habosra kikeverünk 30 dkg porcukorral, 1 vanilia cukorral ,kiveszünk belőle annyit hogy a kockák tetejére rózsákat meg lapikat nyomjunk,a többihez hozzáteszünk 2 kanál kakaót jól eldolgozzuk és rákenjük a tésztára.Villával szépen meghúzogatjuk . Kijelöljük mekkora kockára vágjuk és mindenik kocka tetejére tortafestékkel szinezett rózsákat meg lapikat nyomunk. Jól lehütjük hogy szebben tudjuk szeletelni.

Nagyon finom mutatós sütemény,torta helyett is megfelel.




 © pannika2009. feb. 24. 22:06 | Válasz | #44 
Megfogom próbálni,az előbb elfelejtettem ,hogy nagyon ügyesen töltögeted a konyhádat. Az őszibarackos sütitén is szoktam késziteni, azt áruld el, hogy az ecet miért jó bele? Az én recimbe nincs irva egyébként ugyan az.

 © orban rozalia2009. feb. 24. 22:14 | Válasz | #45 
Ecettel felfuttatom a szódabikarbónát.Ha nem szereted az ecetet használhatsz helyette citromlevet,egyébként ugysem érzik a megsült tésztában.

 © Fruzsika2009. feb. 25. 04:12 | Válasz | #46 
Ennek a marhahúsos salátának nagyon örülök. (ez nem a hagyományos francia saláta Margitka) Sűrű majonéz van 3 tojásból és ehhez csak 1 dl tejföl, ami nem hígítja fel. (na meg hús is...)

Áruld el Rozika, hány éves ez a selyemdamaszt abroszod? Nekem is van ilyen, kb 100 éves, és kitűnő állapotban. (hat szalvétával, aminek a dupla szegélye azsúros.) Még a bözödi unitárius pap nagypapám örökségéből az 1900-as századforduló idejéből való. Tényleg, le is fotózom majd.

 © Csu2009. feb. 25. 07:06 | Válasz | #47 
Rozika,
nagyon inycsiklandozóak a sütijeid

 © orban rozalia2009. feb. 25. 08:38 | Válasz | #48 
Fruzsika nálam legalább 30.Édesanyámtól kaptam,nem nehéz vigyázni rá nagyon jó az anyagja.

CSu : Köszi

 © orban rozalia2009. feb. 25. 08:59 | Válasz | #49 
Mi ma böjtölünk,ezért egy kis gombát hoztam.A többit hólnapra.

 © orban rozalia2009. feb. 25. 09:01 | Válasz | #50 
Gombapaprikás puliszkával

Hozzávalók:
50-60 dkg gomba (vargánya, rókagomba, csiperke, amilyenhez sikerül hozzájutni), 1 nagy fej hagyma, 1 evőkanál zsír, Só, pirospaprika. Liszt, tejföl.
Elkészítés:
A gombát folyó vízben megmossuk (nem áztatjuk!).
Ha csiperke, vagy vargánya gombából készítjük, akkor a gombát vékony szeletekre vágjuk. Ha rókagomba, akkor 2 vagy 4 részre hasítjuk. Az így előkészített gombát paprikás hagymás zsírba tesszük, pici vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk. Egy jó halmozott evőkanál lisztet tejföllel eldolgozunk, hozzáadjuk a gombához és besűrítjük vele.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben
habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány
percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.




 © orban rozalia2009. feb. 25. 09:04 | Válasz | #51 
Fasirt paradicsommátással

Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús (sertéslapocka), 1 db tojás, 1 db zsemle, 2 gerezd fokhagyma, Só, őrölt feketebors, Kevés olaj, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, 1 evőkanál zsír, 1 nagy evőkanál liszt, Só, cukor.
Fasírt készítése:
20-25dkg darált húst összedolgozunk, 1db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Olajas kézzel gombócokat formálunk, és zsírban kisütjük.
Paradicsommártás készítése:
1 kanál zsír, 1nagy kanál liszt, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, só, cukor.
A zsírból, lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a paradicsomlével, beletesszük a fűszereket, és sűrűre főzzük.Pici cukorot teszünk hozzá.
Krumplipürével tálaljuk.



 © orban rozalia2009. feb. 25. 09:06 | Válasz | #52 
Grillcsikrke sütőben sütve

Hozzávalók:
Egy szép konyhakész csirke, 1 fej vöröshagyma, néhány gerezd fokhagyma, Tv paprika, Só, bors, pirospaprika, Zsír, vagy olaj.
Elkészítés:
Egy szép konyhakész csirkét belülről kissé besózunk, meghintjük borssal, piros paprikával. Hasüregébe egy kis fej hagymát, néhány gerezd fokhagymát teszünk.(Nyáron egy zöldpaprikát).
A csirkét kívülről bőven bekenjük olajjal, vagy zsírral, beszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, aztán tepsibe tesszük, vizet öntünk alá és kb. 45
percig sütjük, közben meglocsolgatjuk az aláolvadt zsírral. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Adhatunk mellé bármilyen készítésü burgonyát, zöldséges rizst, vagy majonézes köretet.




 © orban rozalia2009. feb. 25. 09:09 | Válasz | #53 
SONKÁS MEXIKÓI RÚD
1 csomag mexikói salátakeveréket,1dkg vajban kevés víz,só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta)Közben 2 dl tejfölből,16 dkg majonézből,ízlés szerint mustár,só,bors,citromlé hozzáadásával masszát készítünk.3 evőkanál(pupos)zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük.Ha a mexikói saláta kihűlt,összekeverjük.Először a folyékony langyos zselatint a masszához,majd a salátát adjuk hozzá.Amíg a saláta hűl,gépsonkával kibélelünk egy őzgerincformát,a massza felét beleöntjük,8-10 percre hűtőbe tesszük.(nem fagyasztóba)Kivesszük a hűtőből és ráhelyezünk 6 db kemény tojást,ráöntjük a maradék masszát,befedjük sonkaszeletekkel.Fóliával letakarjuk,hogy ne száradjon ki.Hűtőbe tesszük,pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt)kiboritjuk a formából és lehet szeletelni.
Ui:5 vékony téglalap alaku gépsonka kell hozzá(3 keresztbe a formába,2 hosszába a tetejére)



 © moocska2009. feb. 25. 10:39 | Válasz | #54 
Én a múltkor csináltam puliszka galuskát köretnek. Nagyon finom!!!!!!!

margit22009. feb. 25. 14:03 | Válasz | #55 
Rozika!
Szépen alakul a konyhád.
Nézegettem a gyakorló topikot, nagyon jól megy már a képfelrakás is! Ügyes vagy, hamar belejöttél! ...


 © Teri2009. feb. 25. 14:51 | Válasz | #56 
Szia Rozika!

Minden egyes recepted merénylet a kilók ellen.
A sült csirkébe a monitoron keresztül bele tudnék harapni, a mexikói salátád a tojással gyönyörű!
Vajon konzerves mexikói keverékből is jó? Ha igen, akkor azt ugye nem kell nagyon párolni, mert az előfőzött?
A strucc is nagyon jó ötlet.
Összességében nagyon örülök, hogy megosztod velünk a tudományodat!

anyulia2009. feb. 25. 15:04 | Válasz | #57 
Rozika!

Ez már kész merénylet,csoda szépeket alkottál.
Lia

 © Edit2009. feb. 25. 16:16 | Válasz | #58 
Rozika nagyon sok finomsagot tudsz...es a rolad felcsigazta az erdeklodesemet...az baj hogy itt nincs ozgerinc forma... otthonrol kellene hozatnom vagy kuldetnem anyuval...es mar ugy hianyzik is mert a meteres sutit is csak abba lehet csinalni.
Az a strucc tojas is nagyon fincsi lehet

 © Fruzsika2009. feb. 25. 20:51 | Válasz | #59 
Rozika!

A puliszkát én is (és édesanyám is) pontosan így készítette, ilyen arányban, csak nem kukoricalisztből, hanem kukoricadarából. Úgy látom Te is darából csináltad, nem finomraőrölt kukoricalisztből, mert 'innen' szemcsésnek látszik.
Tévednék? De lehet, nálatok másképpen őrlik...

És még annyit, hogy keverni nem tudod habverővel sokáig, miután összeállt, át kell váltani fakanálra, nem? (ezt csak olyannak írom, aki esetleg most próbálná először)

 © orban rozalia2009. feb. 25. 20:59 | Válasz | #60 
Teri a mexikóit készítettem konzervből is,de akkor kell főzni egy sárgarépát apró kockákra megvágva mert a konzervben nincsen,és ugy szép ha minél mozaikosabb.Ha konzervből készíted lecsepegteted és teszed hozzá,mert az megvan fpzve.

 © orban rozalia2009. feb. 25. 21:03 | Válasz | #61 
Edit ha mexikóit akarsz,tepsi nélkül is meg tudod óldani,vastag kartonpapírból készítesz egy hasonló formát,és alufóliával bevonod.

 © orban rozalia2009. feb. 25. 21:11 | Válasz | #62 
Fruzsika a puliszkát én is darával készítem,azt is kellett vólna írnom ti igy ismeritek,nálunk minden liszt amelyik darásabb az meg pika liszt.
Ha kemény puliszkát akarsz akkor valóban puliszka keverővel kell,vagy fakanállal,de én nem szeretem a keményet.
Az e-mailt megkaptam,pont ugy csináltam ahogy a gyakorlóba leírtad,és mésem lett jó.Hólnap megnézetem a fiammal.

 © Fruzsika2009. feb. 25. 21:16 | Válasz | #63 
Sejtettem, hogy darából, mert pont úgy néz ki, mint az enyém...:-)

Akkor ezt a mondást fordítva alkalmazzuk:
"Jó az öreg a háznál":-)
Így hogy:
"Jó a fiatal a háznál":-)

Írok egy másik emilt még ma...ajánlok mást.


 © orban rozalia2009. feb. 25. 22:17 | Válasz | #64 
Dinópörkölt tésztával

Hozzávalók:
1kg csontnélküli hús, 3 nagy fej hagyma, 1 kanál zsír, pirospaprika, bors, só.
A húst egyenlő kockákra felvágjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A forró zsírba beletesszük a húst, és kevergetve pörköljük, amíg a levét, amit enged,
elfövi. Amikor a hús kifehéredik és zsírjára sül, rászórjuk a paprikát, összekeverjük. Beletesszük a hagymát és mindig pici vizet öntögetve alá, fedő
alatt pároljuk, vagy inkább pörköljük a húst, vigyázva, hogy le ne égjen. Csak akkor sózzuk meg, amikor a hús majdnem puha. Izlés szerint lehet a pörkölthöz adni apróra vágott piros-zöld paprikát, 1-2 cikk fokhagymát. Amikor a hús teljesen puha, apró galuskával, kifőtt tésztával, vagy krumplipürével és
salátával tálaljuk.



 © orban rozalia2009. feb. 25. 22:18 | Válasz | #65 
Epres piskótarolád

Tészta:
6 db tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukorból piskótát készítünk.
Krém:
1 csomag eper ízű pudingpor, fél liter tej, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 evőkanál eperlikőr, 30 dkg eper.

A pudingot főzd meg a leírás szerint. Amíg hűl, a többi cukrot a vajjal keverd habosra. A már hideg pudingot keverd össze a habos, cukros vajjal és a
likőrrel ízesítsd (el is maradhat) Szép egyenletesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára, majd csavard föl. A többi krémmel vond be körös-körül, villával cifrázd meg, és tedd a hűtőbe dermedni. Tálalás előtt
szeleteld fel, díszítsd ki eperszemekkel, esetleg néhány csepp eperszörpöt pettyegtess a tetejére.




 © orban rozalia2009. feb. 25. 22:19 | Válasz | #66 
Hagymás füstölt oldalas, kolbász, puliszkával

Hozzávalók:
Füstölt oldalas, füstölt kolbász, 5 nagy fej hagyma, bors, piros paprika.
Elkészítés:
Az oldalast felvágjuk szeletekre, beáztatjuk langyos vízbe legalább fél órán keresztül, aztán egy lábosban kevés vizet öntünk alá és főni tesszük. A hagymákat laskára vágva hozzátesszük, borsozzuk, paprikázzuk, sót csak a végén használunk, mert lehet, hogy az oldalastól elég sós lesz, és szép lassú tűznél pároljuk, addig, amíg a húsból a csontot könnyedén ki lehet húzni. Akkor hozzátesszük a darabokra vágott kolbászt és zsírjára sütjük.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót. A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben
habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány
percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.
Puliszkával, burgonyapürével tálaljuk.



 © Fruzsika2009. feb. 25. 22:19 | Válasz | #67 
Rozika! Van Neked otthon kefirgombád amivel tudsz házi finom kefirt csinálni?? Viszek a nyáron, ha nincs. (Meg kombuchát is)

 © orban rozalia2009. feb. 25. 22:21 | Válasz | #68 
Kókuszcsók
Hozzávalók : 4 tojásfehérje ,25 dkg porcukor ,20- 25 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése : A tojásfehérjékből kemény habot verünk . Több adagban hozzáadjuk a porcukrot , és még sokáig verjük amig selymes,fényes lesz . Akkor hozzákeverjük a kókuszreszeléket . A masszából egy - egy kiskanálnyit veszünk,gombóccá formáljuk,meghempergetjük kókuszban ,és tepsiben gyenge tüznél megszárítjuk .


 © orban rozalia2009. feb. 25. 22:25 | Válasz | #69 
Fruzsika nincsen,tejföllel szoktam csinálni és nagyon finom.
Kombuchám már vólt és korházban vóltam és nem vólt ki leszürje,egymásra fiazott,nyálkás lett,nagyon megutáltam és eldobtam.

 © Fruzsika2009. feb. 25. 22:38 | Válasz | #70 
Ha addig nem kapsz én viszek, úgyis fogom ott is gyártani annyi kicsi unokának...

margit22009. feb. 26. 10:07 | Válasz | #71 
Rozika!

Már megint olyan guszta kajákat hoztál, hogy erről jutott eszembe, hogy el kell kezdeni a főzést...


 © orban rozalia2009. feb. 26. 18:57 | Válasz | #72 
Túrós gyümölcsbomba

Hozzávalók:
7 tojás, 7 evőkanál liszt, 7 evőkanál cukor, kb 20 dkg baracklekvár
Töltelékhez:
60 dkg túró, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaniliáscukor, 2 evőkanál zselatin, 4 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg ananászkonzerv, 2 dl ananászbefőttlé
Áfonyaszirup a színezéshez.
A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral. Apránként forgasd bele a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét Előmelegített sütőben, süsd meg.
A sütőből kivéve tekerd fel. Ha kihűlt ,kihengergetve kend meg lekvárral és tekerd fel újból. A töltelékhez a túrót szitán törd át, ízesítsd porcukorral és vaniliáscukorral. A zselatint áztasd az ananászlébe, melegítsd fel, majd csorgasd a túróskrémbe. Add hozzá a habbá vert tejszint és oszd három részre.
Az egyikbe keverj citromhéjat, a másikat apróra vágott ananásszal gazdagítsd.
Az utolsó izét, színét az áfonya adja.
A piskóta tekercset fél centi vastagon szeleteld fel, és bélelj ki vele egy kb. másfél liter űrtartalmú félgömbformát. A háromféle túrós krémet rétegezd
bele és dermeszd legalább 5-6 órán át.A formából kiborítva tálald,tejszínhabbal,gyümőlcsökkel..





margit22009. feb. 26. 19:25 | Válasz | #73 
Rozika!

Végignéztem a hozzávalókat, csupa olyan dolog van benne, amit én is nagyon szeretek.... Különösen az eper és az ananász!

 © orban rozalia2009. feb. 26. 19:30 | Válasz | #74 
Éva süteménye

Hozzávalók:
1 rama margarin, 6 egész tojás, 30 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 1 sütőpor, 30 dkg liszt, 2 kanál kakaó.
Máz : 40 dkg porcukor, 1 nagy citrom leve
Elkészítés : A margarint a porcukorral kikeverjük,sorra hozzáadjuk a tojásokat, mindenikkel alaposan kikeverjük,hozzátesszük a citromhéjat, lisztet, sütőport és a tejjel fellazítjuk.
Felét zsirozott lisztezett tepsibe öntjük , a másik felébe belekeverjük a kakaót és rácsurgatjuk a tésztára.
Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihült rátesszük a mázat. A tetejét megszórjuk darabosra vagdalt dióval.
Máz készítése. 40 dkg porcukrot kikeverjük a citrom levével és rákenjük a tésztára.
Pohárral félhold alakura kivágjuk.



 © orban rozalia2009. feb. 26. 19:34 | Válasz | #75 
Margitka utána tudod írni hogy a tetejét megszórjuk darabosra vagdalt dióval ?

margit22009. feb. 26. 19:41 | Válasz | #76 
Rozika!

Jó helyre írtam be?

 © orban rozalia2009. feb. 26. 19:52 | Válasz | #77 

Bécsi szelet
Az eredeti, valódi bécsi szelet mindig borjúhúsból készül.

Hozzávalók:
Kb. 60 dkg borjucomb,vagy csont nélküli karaj, 2 db tojás, 3-4 kanál liszt, 1 tányérnyi zsemlemorzsa, só, bors, zsiradék a sütéshez.

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, nem túl vékonyra kiverjük. A szeletek szélét helyenként 1 cm-re bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze, aztán gyengén besózzuk, borsozzuk. Serpenyőben egy ujjnyi zsírt forrósítunk (legjobb, ha fele olajjal keverjük). A szeleteket belemártjuk a lisztbe,
felvert tojásba és morzsába úgy, hogy a bundán ne legyen sehol folytonossági hiány. A kimártott szeleteket beletesszük a forró zsiradékba és lefedjük.
Közepes tűznél sütjük, amíg az egyik oldaluk megpirul, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is szép pirosra, sütjük, most már fedő nélkül.
A megsült szeleteket tálra rakjuk és tálalásig fedő alatt melegen, tartjuk.
Pirított vagy hasábburgonyával tálaljuk




 © orban rozalia2009. feb. 26. 19:53 | Válasz | #78 
IGEN !

 © Teri2009. feb. 26. 20:29 | Válasz | #79 
Szia Rozika!

Lenne egy kérdésem. Több helyen írod, hogy meglocsolod a piskótát rumos sziruppal. Ez víz, cukor és rum keveréke? Vagy cukorszirup és ha kihűlt, akkor hozzá a rum?

 © orban rozalia2009. feb. 26. 21:15 | Válasz | #80 
Szia Teri ! 2 dl vizben elkavarok 10 dkg cukrot,hozzáöntök 1 dl rumot.

 © Teri2009. feb. 26. 21:42 | Válasz | #81 
Köszi Rozika!

 © Fruzsika2009. feb. 27. 12:45 | Válasz | #82 
Rozika hol vagy? Nagy a vendégség?

 © Móni2009. feb. 27. 13:36 | Válasz | #83 
GYÖNYÖRŰ!

 © orban rozalia2009. feb. 27. 20:53 | Válasz | #84 


margit22009. feb. 27. 21:00 | Válasz | #85 
Szia Rozika!

Látom, hogy Te sem maradtál ki a sajtos hajtovány buliból! Nagyon jól sikerült! ...
A képet is látom, hogy lekicsinyítetted, azért én lementettem kicsit nagyobb méretben is!
Melyik recept szerint csináltad?

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:02 | Válasz | #86 
Fruzsika megjöttem,hoztam a tekervényt megmutatni,nagyon ízlett mindenkinek,annyira hogy rögtön receptet kértek. A te recepteddel készítettem mert a Margitkáé főtt krumplit(pityókát,ugye hallottál róla)is ír és nekem nem vólt pillanatnyilag,és hamar akartam készíteni.

margit22009. feb. 27. 21:05 | Válasz | #87 

Igen, hallottam a pityókáról, hiszen Zetelakán a házi nénink, Berta néni is így hívta a krumplit! Nekünk tárkonyos pityókalevest főzött ebédre, ami nagyon finom volt! Te ismered azt?

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:12 | Válasz | #88 
Margitka köszönöm ,mekkora az idéális képméret?
Lassan belejövök.Tudod hogy rájöttem magamtól hogy mi is vólt a hiba.A két képméret között nem hagytam hézagot .Mikor rájöttem gyorsan megcsináltam visszafele hogy ne lássa senki hogy mennyit balgáskodtam.

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:14 | Válasz | #89 
Igen !Ti nem szoktatok készíteni ? Az unokák kedvéért én is szoktam többször készíteni,nagyon szeretik.

 © Fruzsika2009. feb. 27. 21:18 | Válasz | #90 
Az én anyukám is Berta volt :-) Ez ott divatos női név volt mindig is.

 © Fruzsika2009. feb. 27. 21:20 | Válasz | #91 
Jaj, de szépek! Jó sütőd lehet Rozika!

És kézzel is tudsz dagasztani, vagy csak géppel? Mert bevallom, én csak géppel...

margit22009. feb. 27. 21:21 | Válasz | #92 
Az ideális méret ahogy a gyakorlóban az előbb Kati is írta 640x480 -as, ilyen valószínü a fényképezőgépeteken is van. Így többet is tudsz a memóriában eltárolni.

De én már ismerem a tárkonyos pityóka leves recijét mert elkértem Berta nénitől és többször meg is csináltam, jó tejszínesen. Azért a Tiédre is kíváncsi lennék!

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:30 | Válasz | #93 
Fruzsika én mindig kézzel dagasztom ,jobban ki dolgozom és a kéz melegétől pillanat alatt megkel a tészta.Gondold el mikor dagasztunk 5-6 kenyeret azt milyen gépbe tenném?

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:45 | Válasz | #94 
Margitka írom a receptet: ahogy én készítem
Egy lábosban apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztok,mikor a tepertője szép rózsaszin ki szedem egy tányérra,1 fej hagymát apróra megvágok,beleteszem a szalonna zsirjába,egy kicsit megdinsztelem,piros paprikát szórok rá és feltőltöm vízzel.
Krumplit megvágom kockákra, beleteszem a hagymás vizbe és lefödve puhára főzöm.
Fokhagymát,tárkonyt vágok apróra és hozzáteszem.
Lisztből ,tejjel eresztéket készítek ,hozzáteszem a leveshez.
Sózom ,borsozom kicsi erős pistát is szoktam hozzá tenni.1 tojást felverek és belecsurgatom a fővő levesbe.Kióltom a gázat hozzáteszem a szalonna tepertőt, hagyom kicsit hülni ,még teszek hozzá tejfölet és ecettel savanyítom.

Ha diétásan készítem akkor kihagyom a szalonnát
és olajon dinsztelem meg a hagymát.

margit22009. feb. 27. 21:47 | Válasz | #95 
Rozika!

Ha Te ilyen sok kenyeret dagasztasz, akkor egy receptet leírhatnál nekünk!... Épp most készülünk versenyezni Fruzsika javaslatára!

 © orban rozalia2009. feb. 27. 21:50 | Válasz | #96 
Margitka én nem tudok Nektek receptet írni mi egy kenyérhez kb,három kg lisztet számítunk.

margit22009. feb. 27. 21:51 | Válasz | #97 
Köszi Rozika!

A fokfagyma és a szalonna kivételével én is ugyanígy csinálom... De így is ki fogom próbálni, hiszem csak négyünk közül Gábor fiam nem szereti a szalonnát...

margit22009. feb. 27. 21:53 | Válasz | #98 

Húha!... Az szuper lehet!... Biztos kemencében sütitek, ugye?... Azt is igazán lefotózatnád, ahogy sül. Meg megnéznék egyet felvágva is, hogy milyen a bélzete!

 © Fruzsika2009. feb. 27. 21:57 | Válasz | #99 
A következőt én is a Margitka krumplisát kipróbálom, mert én a kenyérben is nagyon szeretem a krumplisat. Csoda könnyűvé teszi, és szerintem a töltelék zsírossága miatt nem is árt. Bár ezzel a sok olajjal kifejezetten könnyű a tésztája. Nem hittem volna.

 © Fruzsika2009. feb. 27. 21:59 | Válasz | #100 
Mit ad Isten! ;-)))


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker