Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Rozi konyhája
Konyhai alkotásaim gyűjteménye

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Hmv.Kati2014. ápr. 22. 19:22 | Válasz | #5391 
Tyű, amindenit, de mutatósak!
Fantasztikus ügyesen tudod tálalni /is/ a sütiket!

margit22014. ápr. 22. 11:13 | Válasz | #5390 

Rozi!!!!

Összehasonlítottam a hozzávalókat a berakott linkkel...
Nem írtad oda a sütőpornál, hogy fél csomag, vagy 1 egész???
Látom, hogy a sárga és a fehér laphoz is kell.... gondolom, hogy mindegyikhez ugyanannyi? Fél csomag??? Vagy?


A krémet bővítetted, gondolom, hogy így jobb is lett.

margit22014. ápr. 22. 11:12 | Válasz | #5389 
Rozi!
Csodaszép lett az a süti!!! Már este is megcsodáltam! ... Most vettem csak észre én is, hogy nem írtam... Mert közben kihívtak a szobából...
Pedig még a férjemnek is megmutattam, hogy milyen mutatós!


 © orozi2014. ápr. 22. 11:02 | Válasz | #5388 
Lányok,nagyon szépen köszönöm a szép szavakat,puszi és ölelés Mindenkinek!

Margitka!Nagyon siettél az este és most is,hogy nem néztél be,vagy szándékosan hagytál ki?

anyulia2014. ápr. 22. 08:37 | Válasz | #5387 
Rozika!
Csodás!
Lia

 © Ilona2014. ápr. 21. 18:23 | Válasz | #5386 
Már szemezgettem ezzel a sütivel, de Te nagyon szépen elkészítetted, a Te fantáziád szerint!

 © Ilona2014. ápr. 21. 18:21 | Válasz | #5385 
Rozika!

Már vége lassan az ünnepnek, de biztosan szép ünnepetek volt!
Gyönyörű az ünnepi asztal, na meg megint ez a sütemény!Mutatós nagyon,mint amit már eddig láttam.

 © Csató Anna2014. ápr. 21. 15:20 | Válasz | #5384 
Gyönyörű ez a süti Rozika,mint minden amit készitesz!

 © orozi2014. ápr. 21. 12:59 | Válasz | #5383 
Hozok egy finom süteményt,recepttel együtt,most sütöttem először,nagyon finom,hasonló az Erzsi néni diós rahátos szeletjéhez.


Polgármester szelet

Hozzávalók a sárga lapokhoz:

10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg liszt
csomag sütőpor

A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 x 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.

Fehér lap

10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg rahát vagy zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
csomag sütőpor

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a rahátot, a darált diót, végül a sütőporral elvegyített 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.

Krém:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
30 dkg porcukor

A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Megtöltjük a lapokat a krémmel: sárga lap, krém, középső rész, krém, sárga lap). A sütemény tetejét csoki mázzal díszítjük.

A recept
innen van .






 © Csató Anna2014. ápr. 20. 11:24 | Válasz | #5382 
Gyönyörűséges mint mindig,kellemes ünnepeket kivánok!

anyulia2014. ápr. 20. 09:37 | Válasz | #5381 
Rozika!
Gyönyörű az ünnepi asztal,Nektek is boldog ünnepet kívánunk és nagyon jó időt.
Lia

margit22014. ápr. 20. 09:20 | Válasz | #5380 
Rozi!
Most is szép az ünnepi asztalod! A tojások és a húsvéti kalácsod is gyönyörű! Legyen nagyon szép az ünnepetek!


 © orozi2014. ápr. 19. 23:14 | Válasz | #5379 
Mindenkinek kívánok Kellemes ünnepeket,sok locsolót!




 © orozi2014. ápr. 19. 23:10 | Válasz | #5378 
Margitka!

Jaj de aranyos kép,nagyon szépen köszönöm.
A hegyeken van még hó,hideg is van,egész téliesen kellett öltözzünk,szerencsére nem fáztunk meg,három órát tartott a föltámadás,nagyon szép volt.
Hajnalban megyünk eledel szenteltetni,aztán lesz a határkerülés,reméljük kitart az idő,legalább ne essen.


margit22014. ápr. 19. 19:58 | Válasz | #5377 
Rozi!

Elolvadt végre a hó felétek?... Remélem, hogy a nyuszi nem hóban utazik?



 © Csató Anna2014. ápr. 18. 15:42 | Válasz | #5376 
Jaj még tojásokat nem találtam,kikeltek mert egy csomó kiscsibe van itt!De aranyosak!!

 © Ilona2014. ápr. 15. 16:02 | Válasz | #5375 
Rozika!
Nagyon aranyosak! nőjjenek hamar nagyra! Szeretem mikor még ilyen kicsik! Gondolom, hogy mennyire szeretik az unokák is!

margit22014. ápr. 15. 09:14 | Válasz | #5374 
Rozi!

Ez nagyon aranyos! ... na és áruld csak el, hogy Neked van-e kiválasztottad?

 © orozi2014. ápr. 15. 08:47 | Válasz | #5373 
Lia-Margitka!

Köszi szépen,Anita is mind azt mondta,hogy olyan édesek,maradjanak meg ilyen piciknek,nemcsak az unokák,én is szeretem nézni őket,ma már erősebbek,mindenik unokának van kiválasztottja.


margit22014. ápr. 15. 08:02 | Válasz | #5372 
Rozi!

... De jó, hogy hoztál fotók a kiscsibéidről! ... Már ennyi van?! Nagyon édesek ilyenkor!
Képzelem, hogy az unokáid is mennyire dédelgetik őket ilyenkor még, amikor ilyen picik, ha hozzájuk juthatnak, ugye!

anyulia2014. ápr. 15. 07:56 | Válasz | #5371 
Rozika!
Jaj de aranyosak,nőjenek jó nagyra.Ilyenkor úgy szerettem őket,mikor nekünk is volt.Na amikor pucolni kellett már nem annyira.A fiaim meg is jegyezték hogy miért nem kopasz csirkéket nevelünk.
Lia

 © orozi2014. ápr. 14. 21:28 | Válasz | #5370 
Hoztam mutatóba a csibéimet,54 db van mostanig,olyan aranyosak,majdnem az egész tollaslábú.




anyulia2014. ápr. 14. 10:24 | Válasz | #5369 
Rozika!
Nagyon guszta,látszik a tésztáján milyen szép leveles.
Lia

margit22014. ápr. 14. 10:19 | Válasz | #5368 
Rozi!

Nagyon jól sikerült a hájas sütid! ... A sós süti sem maradhatott el, ahogy olvasom, ott is kapós volt az is!


 © orozi2014. ápr. 13. 21:49 | Válasz | #5367 
Hoztam egy kis hájastésztát,sütöttem sósrudakat is,szezámaggal megszórva,arról nem tudtam képet készíteni,a menyem elvitte,a sósakat kedveli.




 © Ilona2014. ápr. 13. 17:07 | Válasz | #5366 
Rozika!

De guszták a bukták, ebből szívesen vennék, pláne hogy áfonya lekvárral van töltve!a korongok is ötletesek nagyon!

anyulia2014. ápr. 11. 19:56 | Válasz | #5365 
Rozika!
Júj,ezek a bukták,nagyon meg kóstolnám.
Lia

 © Csató Anna2014. ápr. 11. 16:31 | Válasz | #5364 
Áruld már el Rozika,mikor tekered vagy fonod a tésztát,az hogy lehet hogy Neked nem szakad el miközben kel,vagy sül?Mert nekem ahogy nő ,elszakad!

 © Csató Anna2014. ápr. 11. 16:30 | Válasz | #5363 
Aztamindenit Rozika!

Ilyen buktákra vágyom!Holnap egész nap sütni fogok,de azt a korongocskát is megkóstolnám,biztosan nagyon finom!

margit22014. ápr. 11. 13:42 | Válasz | #5362 

Ez a bukta is nagyon kívánatos!... Enni most úgy sem mernék keltest... de látványnak nagyon jó... Nyelek nagyokat az áfonyalekvárt olvasva.

margit22014. ápr. 11. 13:40 | Válasz | #5361 
Rozi!

Hú ez nagyon ötletes! ... Még pizzára is lehetne ezt a tölteléket tenni! ... Majd, ha megint rábeszélem magamat a keletesek sütésére, így is csinálok. Nagyon mutatós, és milyen finom lehet!

 © orozi2014. ápr. 11. 13:08 | Válasz | #5360 
Ancsa!

Kívántad a kelt tésztát,hoztam finom áfonyalekváros buktát,még meleg.


 © orozi2014. ápr. 11. 13:05 | Válasz | #5359 
Sajtos,kolbászos korongok

Hozzávalók:
75 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
Cérna kolbász,sajt,kecsap
Tojás a lekenéshez

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk,a lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a felvert tojásokat, sót a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd hozzátesszük az olajat és hólyagosra dagasztjuk,amíg a tészta jó rugalmas lesz és a kezünktől elválik.Ekkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, deszkára tesszük én nem szórtam lisztet a deszkára,mert a tészta elég olajos volt és nem ragadt.
Körülbelül 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kivágunk 10 db, 15 cm átmérőjű korongot,a kieső széleket összegyúrjuk és tetszés szerinti peremeket készítünk,rátesszük a felvert tojással megkent korongok szélére,az egészet megkenjük felvert tojással,közepébe 1 evő kanál kecsapot teszünk,szépen elsimítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és megrakjuk cérna kolbászból vágott karikákkal.Hagyjuk legalább fél órát kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük.


 © szjneterike2014. ápr. 04. 13:26 | Válasz | #5358 
Rozika

Húúúúúúúúúúú nagyon guszta ez a torta

 © Ilona2014. ápr. 03. 14:57 | Válasz | #5357 
Rozika!

Nagyon szép lett megint a szülinapi torta!
A sütés nélküli torta is guszta, nagyon mutatós, de jó lenne egy szeletke!

 © Csató Anna2014. ápr. 01. 16:28 | Válasz | #5356 
Nagyon szép!Én is szeretek ilyen hamar ,mutatósat késziteni,tényleg nem is olyan nehéz,mint amennyi munkának látszik, hogy van benne!Na ezt jól elmagyaráztam!

anyulia2014. márc. 31. 19:12 | Válasz | #5355 
Rozika!
Most vettem észre a tegnapi finomságot amit készítettél,nagyon szép és finom.
Lia

margit22014. márc. 31. 08:01 | Válasz | #5354 
Igazán mutatós lett! ... Na és milyen finom is lehetett! ... Valamelyik hétvégére készítek én is hasonlót!

margit22014. márc. 31. 07:59 | Válasz | #5353 
Rozi!

Nagyon jó ez a babapiskóta, ha gyorsan akarunk összedobni cuffnisságot. Én a piskótatallérokat gyakran használom ilyenekre. De valóban a tortához inkább a babapiskóta a célszerű! ...

 © orozi2014. márc. 30. 20:35 | Válasz | #5352 
Diplomata torta,sütés nélkül

Hozzávalók:
400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 halmozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 fiola citrom, vagy vanília aroma

A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.

A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet elsúroljuk, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.

A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.

A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet, megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.







 © orozi2014. márc. 30. 20:32 | Válasz | #5351 
Köszi szépen Mindenkinek!

Hoztam egy újabb tortát,ma nem volt kedvem sütni,mégis akartam valami nassolni valót,így készült ez a torta.
Miután hazajöttünk a templomból vágtam fel,bejöttek a gyerekek,hazajövet az erdőről,olyan keletje volt,felért bármilyen finom sütivel.Beírom hogyan készült,érdemes elkészíteni,gyorsan kész van,csak várni kell amíg összeköt.


 © Hmv.Kati2014. márc. 30. 18:35 | Válasz | #5350 
Rozika, !

 © Csató Anna2014. márc. 30. 11:37 | Válasz | #5349 
Ó de nagyon édes torta,azok a kis kamillavirágok körben annyira tetszenek!Meg a hatalmas masni!

 © szjneterike2014. márc. 30. 11:20 | Válasz | #5348 
Rozika

Gyönyörűséges tortát készítettél

margit22014. márc. 30. 09:51 | Válasz | #5347 
Rozi!

Hú de jó, hogy még ide bekukkantottam! .... Tündéri lett ez a torta!

 © orozi2014. márc. 30. 09:39 | Válasz | #5346 
Hozom megmutatni a tortát amit készítettem,feketeerdő volt belül.




 © Ilona2014. márc. 24. 17:42 | Válasz | #5345 
Rozika!

Megint mennyi finomságok vanak Nálad!Mutatós nagyon a csíkos piskóta!

 © Csató Anna2014. márc. 21. 17:19 | Válasz | #5344 
Jaj,de szép mutatós ez a csikos piskóta!

Egyszer ettem vaddisznó fasirtot,a Silver szállóban Hajdúszoboszlón!Nekem nagyon izlett!

anyulia2014. márc. 21. 07:54 | Válasz | #5343 
Rozika!
Na,így szépen sorba jöhet az ebéd hozzánk,nagyon guszta minden..
Lia

margit22014. márc. 21. 07:33 | Válasz | #5342 
Rozi!

Már megint hoztál nekünk újdonságokat. ... Vaddisznóhúsból csak pörköltet és sültet ettem, de nagyon finom is volt áfonyamártással! ... Ez a csíkozás is jól mutat a piskótánál! ...


 © orozi2014. márc. 20. 21:23 | Válasz | #5341 
Csíkos piskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Baracklekvár a felcsavaráshoz

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 részletben hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, amíg fényes kemény lesz. Ekkor egyenként, óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Amikor ezzel kész vagyunk a tésztát, megfelezzük, az egyik részbe óvatosan beleszitáljuk a kakaót.
A tésztát két habzsákba szedjük.
Nagy tepsibe (40x28) sütőpapírt teszünk, és átlósan csíkokban felváltva, egy sima és egy kakaós csíkot húzunk.
180 fokon megsütjük, miután kivettük a sütőből, még forrón, konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Mikor langyosra hűlt kicsavarjuk, megkenjük baracklekvárral és visszacsavarjuk, miután teljesen kihűlt szeleteljük.








 © orozi2014. márc. 20. 20:41 | Válasz | #5340 
Vaddisznó fasírozott

A vadhúsokból is ugyanúgy készítünk fasírozottat, mint a szelíd húsokból, annyi különbséggel, hogy több fűszert használunk és a húshoz legalább 25-30 % zsiradékot teszünk (lehet tiszta olvasztott zsír, friss szalonna, akár olaj).

Hozzávalók 1 kg húshoz:
30 dkg friss vagy tokaszalonna
2 nagyobb zsemle vagy 3-4 szelet fehér kenyér
1 nagy fej hagyma
2-3 tojás
5-6 cikk fokhagyma
1 nagyobb burgonya
Só, bors, pirospaprika

Zsemlemorzsa vagy liszt és zsiradék a sütéshez.

A zsemlét hideg tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Én mindent darálni szoktam, először a hagymát darálom le, kevés zsiradékon megpárolom, beleteszem a darált fokhagymát majd a pirospaprikát, hozzáteszem a ledarált húshoz, amelyhez hozzádaráltam a zsemlét és a krumplit is. Fűszerezem borssal, sóval, hozzáteszem a felvert tojást.
Amikor minden együtt van, kézzel alaposan meggyúrom, legalább egy fél órára pihenni hagyom.
Serpenyőben ujjnyi zsírt forrósítok,(fele olajat fele zsírt) használok.
A húsból evőkanálnyi gombócokat szaggatok, olajos vagy vizes kézzel gömbölyűre formázom, majd ellapítom, zsemlemorzsába forgatom, és a forró olajba rakom, a serpenyőt lefedem, lassú tűzön addig sütöm, amíg az alja szépen megpirul, akkor alányúlva megfordítom és most már fedő nélkül, sütöm tovább, amíg a másik oldaluk is megpirul.

Önállóan, bármilyen burgonyakörettel, főzelékekre feltétnek is tálalhatjuk.


margit22014. márc. 20. 17:00 | Válasz | #5339 
Rozi!

Na az ilyen munkához is a Te türelmedre és kézügyességedre van szükség!... Milyen jó fotókat is hoztál! ...

 © orozi2014. márc. 20. 13:21 | Válasz | #5338 







 © orozi2014. márc. 20. 13:03 | Válasz | #5337 
Na újra kell rakjam

 © orozi2014. márc. 20. 12:56 | Válasz | #5336 
Csoki kosár és torta gallér készítése


Csoki kosárkához szükség van:
Étcsokoládéra, körülbelül 200 g fehér csoki, egy kisebb tálkára háztartási alufóliára.

A tálat kívülről bevonjuk alufóliával.

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, úgyhogy, éles késsel vágjuk a csokoládét apró darabokra, így az egyenletesen fog megolvadni.

Egy főzőedényre, amibe kevés vizet töltöttünk, tegyünk egy hőálló tálat, beletesszük a csokoládét, a vizet lassú tűzön melegítsük. A tál a vízzel nem érintkezhet.

Lassan melegítsük a csokoládét, amíg meg nem olvad és egészen sima nem lesz, közben kevergetjük, ha nagyon kemény adjunk hozzá étolajat, 100 g csokihoz 2 evőkanállal, de ha túl sűrűnek találjuk, akkor hígítani kell még egy kis étolajjal.
Levesszük a tűzről, töltsük egy nyomózsákba, és az alufóliával bevont tálat ízlés szerint behúzzuk, majd a szélére peremet készítünk.
Hagyjuk rajta megdermedni, esetleg hűtőbe is tehetjük, mikor jól megdermedt a csokoládé, óvatosan levesszük a tálról.

A csoki gallérhoz, fehér és barna csokira van szükség.

A táltól annyi maradt meg,hogy ide is elég volt, barna csokiból 300 g-ot olvasztottam fel,nem kellett mind,az unokák örültek neki.

Celofán papírból kivágtam olyan hosszúság és magasságút, mint amekkora a torta.
Sütőpapírból kivágtam a mintát, amit a celofánra ráhelyeztem, majd végighúztam az olvasztott fehér csokoládéval, óvatosan leemeltem a sütőpapírt, majd hagytam a csokit megdermedni.
Akkor felolvasztottam a barna csokit és egyenlően rásimítottam a fehér csokira. Kissé hagytam szikkadni, mikor már nem folyós, szépen megszilárdult, de még jó engedékeny, óvatosan a torta köré simítom, hagytam, hogy jól megkeményedjen, majd lehúztam róla a celofánpapírt. Ha nem sikerül szépen összeilleszteni, kevés olvasztott csokival, lehet kijavítani.


 © orozi2014. márc. 20. 12:52 | Válasz | #5335 
Lia!

Köszi szépen,az üdvözletet is köszönöm a Józsefek nevében ,aranyos vagy,hogy eszedbe jutott.

Ancsa!Ami késik nem múlik,biztos vagyok benne,hogy Te is megsütöd.

Ilona!Köszi szépen.

Margitka!Ahogy mondod,a kalácsnál hamar van,mert csak egyet kell fonni,itt meg húsz darab,élveztem készíteni.

Terike!Köszi szépen,a blogra feltettem,mert kérték,ide is beteszem.


 © szjneterike2014. márc. 19. 20:23 | Válasz | #5334 
Húúúúúúúúúúúúú Rozika csak tátom a számat

A csoki kosárkát hogy csináltad???

margit22014. márc. 19. 18:55 | Válasz | #5333 
Rozi!

Nagyon jók lettek ezek a kiflik. Most aztán kedvedre csinálhattad a fonásokat is! ..

 © Ilona2014. márc. 19. 17:36 | Válasz | #5332 
Rozika!

Mennyi újdonság van megint a konyhádban!Gyönyörűek lettek ezek a kiflik!

 © Csató Anna2014. márc. 19. 14:43 | Válasz | #5331 
Nagyon szépen sikerültek,a Facen is sokan megsütötték már,én lemaradtam...

anyulia2014. márc. 19. 14:30 | Válasz | #5330 
Rozika!
Nagyon szépek és különlegesek lettek a kiflik.

A Józsefeknek nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel.
Lia

 © orozi2014. márc. 18. 18:18 | Válasz | #5329 
Hozom ezeket a kifliket,Illéskrisznél láttam a copfos kifliket,onnan jött az ötlet,élvezettel készítettem,örültem is mert mindenki dicsérte.Én a saját foszlós kalács receptem alapján készítettem,és áfonya lekvárral töltöttem.

Fonott copfos kiflik
Hozzávalók 20 darabhoz:

1 kg finomliszt
5 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
2 tojás, kettőnek a sárgája
2,5 - 3 dl tej
10 g só

A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés cukros tejjel, hagyjuk felfutni, amikor felfutott az élesztő, hozzátesszük a felvert tojásokat és a többi hozzávalókat a vaj kivételével, majd jól kidagasztjuk, végül hozzádolgozzuk a langyosra megolvasztott vajat.
Letakarva kétszeresére kelesztjük. Miután megkelt, jól átgyúrjuk és 20 egyenlő részre, osztjuk.
Mindeniket gombóccá formázzuk, majd egyenként tojásforma alakúra nyújtjuk, majd annyi helyen vágjuk be ahányas fonást, szeretnénk készíteni, majd összefonjuk.(Én 3-4-5-6 fonást készítettem.)
A tészta felső felére lekvárt teszünk és feltekerjük kifli alakúra,a copf végét az alsó részen hagyva, így nem nyílik ki sütés közben. Felvert tojással lekenjük, hagyjuk kelni a tepsiben, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, cukros vízzel lekenjük.








 © orozi2014. márc. 16. 20:38 | Válasz | #5328 
Margitka!

Ezt kombináltam a diós rácsos tésztáját a mákos kocka töltelékével,tetszett mindenkinek aki evett belőle.

margit22014. márc. 16. 19:23 | Válasz | #5327 
Rozi!

Ma is finomat sütöttél! ..... Nagyon mutatós lett így felvágva! .... Látom, hogy beírtad a töltött pizza készítésének is a receptjét!


 © orozi2014. márc. 16. 18:41 | Válasz | #5326 
Hozok a mai sütimből kóstolót,nagyon finomra sikerült,be is írom a receptet,most van időm.

Mákos rácsos

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 tojás sárga
1 sütőpor
Tejföl
Kevés só

Töltelék:

25 dkg darált mák
25 dkg porcukor
10 dkg vaj
18 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
2 dl tej
3 tojásfehérje
1 csomag sütőpor

A tészta hozzávalóit összegyúrom, annyi tejfölt teszek hozzá, hogy jó nyújtható tésztát kapjak. Letakarva legalább 1 órát pihentetem, addig elkészítem a tölteléket.

A tojásfehérjéket felverem kemény habnak, a többi hozzávalókat jól összedolgozom, majd óvatosan hozzákeverem a felvert tojáshabot.

A tésztát jól átgyúrom, háromnegyed részét kinyújtom, 31x 32 cm tepsibe teszem, bőven megkenem baracklekvárral, rárakom a tölteléket, szépen elsimítom, a maradék tésztából berácsozom. 180 fokra előmelegített sütőben megsütöm, langyosra hűlve porcukorral beszitálom és szeletelem.




anyulia2014. márc. 14. 21:22 | Válasz | #5325 
Rozika!
Hú a mindenit,de sok szépséget készítettél megint.
A torta gyönyörűséges,szívesen lennék a szomszédod.
Lia

 © orozi2014. márc. 14. 20:37 | Válasz | #5324 
Beírom a receptet,most volt időm és kedvem is.

Hozzávalók:

500 g liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
1 tojás
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só

Töltelékhez:

20-20 dkg bacon szalonna és sonka
15 dkg reszelt sajt
1 nagy fő hagyma
2-3 evőkanál lecsó, nyáron paprika, paradicsom
Kevés olaj
Bors, só

A langyos vízben feloldom a cukrot, majd a szétmorzsolt élesztővel simára keverem. Ha felfutott, összedolgozom a liszttel, tojással és sóval, végül beledolgozom az olajat. A tésztát jól kidolgozom, amíg szép sima lesz, olajjal lekenem a tetejét és langyos helyen duplájára, kelesztem. Ha a tészta duplájára kelt, lisztezett deszkán jól átgyúrom, két részre vágom, az egyik lapot kinyújtom, 30 cm átmérőjű kerek zsírozott formába teszem, rárakom a tölteléket, szépen eligazítom, ráreszelem a sajtot és befedem az előkészített másik lappal. Lehet csak simán is rátenni, de egy kis kreativitást belevinni, sokkal mutatósabb. Például a madárkákat a levágott szélekből készítettem, a gyerekek örömére. Felvert tojással lekenem, 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.

Amíg a tészta kel elkészítem a tölteléket. A bacon szalonnát kevés olajon kicsit kisütöm, hozzáteszem az apróra vágott hagymát, sonkát és a lecsót, kevés borssal, ha szükség sóval ízesítem, fedő alatt saját levében puhára párolom, ezután zsírjára sütöm. Langyosra hűtve teszem a tésztára.




margit22014. márc. 14. 17:39 | Válasz | #5323 
Rozi!

Hú a mindenit! Nagy örömet szerzel már megint a sütéseiddel! Gyönyörűek lettek!

 © Csató Anna2014. márc. 14. 17:37 | Válasz | #5322 
Őrület milyen gyönyörűséges csipkéket tudsz késziteni!a csokitálka pedig olyan mint a porcelán fonott tányérok,nekem is van!De nagy meglepi lesz a kislánynak,hogy fog örülni!

 © orozi2014. márc. 14. 17:35 | Válasz | #5321 
Margitka!

Köszönöm,én azt szeretem benne,hogy tudjam variálgatni,nem sokkal több időt vesz fel,élvezettel csinálom.Este beírom a receptet.
A torta az egyik szomszéd lánynak lesz,ma estére jön haza,meglepetés lesz,imádja a csokit ezért lett csoki diszítés a tálka is fehér csokiból készült,diós piskóta,csoki krémmel van töltve.
Az oldaldiszítés is fehér és tejcsokiból készült,elég sok időt elpepecseltem vele.





És a csoki kosárka



 © Ilona2014. márc. 14. 08:36 | Válasz | #5320 
Rozika!

Már megint egy újabb kalács!Guszta is és finom is!Az unokák örülhettek megint milyen finomat ettek!

margit22014. márc. 14. 08:04 | Válasz | #5319 
Rozi!
Már megint csodás lett az újabb különleges sütésed! ... Sejtettem, hogy tortáztál is! Tulajdonképpen formázásokkal sokféle és más lesz az újdonság. Én is variálom időnként, a tésztákat. De persze ennyire nem időznék el vele, ezt sajnálnám is felvágni... Kíváncsi leszek, milyen recept után csináltad ezt.
A torta kinek lesz?

 © orozi2014. márc. 13. 22:20 | Válasz | #5318 
Ilyen volt sütés előtt.


 © orozi2014. márc. 13. 22:19 | Válasz | #5317 
Hozok kóstolót a tegnapi sütiből,inkább töltött pizzának nevezném,percek alatt elfogyott,finomra is sikerült.
A gyerekeknek is tetszett a madárkák miatt a levágott szélekből csináltam,hogy ne rakjak még egy tepsit így ráraktam.
Majd beírom a receptet is,csak épp legyen időm,ma is tortáztam,holnap folytatom.










 © Ilona2014. márc. 06. 09:49 | Válasz | #5316 
Rozika!

Tátom a számat, mennyi finomságot készítettél megint!Finomak, guszták, szépek, ötletesek!

 © orozi2014. márc. 05. 20:26 | Válasz | #5315 
Margitka!

Igen ez a tőke hal,mi ezt szeretjük a pisztráng után a legjobban,egybe kijön a gerince és nem szálkás.

Lia!Én is ezért nem merem megenni,pedig nagyon szeretem,ha káposztalé levesbe teszem,nem tudom megállni,hogy egy keveset ne egyek belőle,utána már falom is be a lecitint.


anyulia2014. márc. 05. 16:09 | Válasz | #5314 
Rozika!
Nagyon finom ebédetek volt.Velőt mi is sokat ettünk régen,azóta nem eszünk mióta a férjem beteg lett és nem ajánlják a belsőséget.
Lia

margit22014. márc. 05. 15:05 | Válasz | #5313 

Hú ez nagyon guszta! ... Ugye ez a panírozott szelet hal, nem disznóhús!

 © orozi2014. márc. 05. 13:34 | Válasz | #5312 
A mai böjtös ebédünk.


 © orozi2014. márc. 05. 08:56 | Válasz | #5311 
Lia!

Valóban nem egy könnyű étel,annak ellenére mind elfogyott,velőt és az agyat szoktam kisütni prézlisen is,én nem eszem a koleszterin miatt de a férjem nagyon szereti.

Margitka!Én is csak kóstolom,nem merek sokat enni belőle,a csirkéből igen,jó hagymásan megkészítve,igazi finom tud lenni.


margit22014. márc. 04. 18:52 | Válasz | #5310 
Rozi!

Igazán jól mutat a végeredmény! ... Én megkóstolnám a májat... na és Fecó fiam is. Csak ketten esszük meg a családból, pedig nagyon egészséges és még finom is.

anyulia2014. márc. 04. 17:17 | Válasz | #5309 
Rozika!
Nagyon guszta,még így nem is hallottam,nagyon finom lehet,szeretem a velőt nagyon.De ezt csak Bilagittal lehet még csak nézegetni is,nem egy könnyű étel.Ezután holnap jól jön a könnyű reggeli.
Lia

 © orozi2014. márc. 04. 16:18 | Válasz | #5308 
Margitka!

Csináld meg,egy próbát megér,én is számítottam elkészíteni még a túrós töltelékkel is,én jobban szeretem mint a dióst,csak épp túróm nem volt és tej sem annyi,hogy egy gyors túrót tudjak csinálni.

Most hoztam a böllérmájat,ez is kérésre készült.

Böllérmáj velővel

Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj
25 dkg velő
2 nagyobb fej hagyma
1 evőkanál zsír
2 gerezd fokhagyma
Só, őrölt bors
1 zöldpaprika
1 paradicsom
Aki szereti, tehet őrölt köményt, majoránnát, én kihagytam.

A hagymát fél karikákra vágom, és a zsíron megfonnyasztom, hozzáteszem a hosszúkásra vágott májat és erős tűzön állandóan kavarva, addig pirítom, amíg a színét megváltoztatja, ekkor leveszem a tűzről, hozzáteszem a pirospaprikát, jól elkeverem, majd a paprika és paradicsom helyett, télire eltett lecsót, áttört fokhagymát, megszórom borssal és lefödve lassú tűzön körülbelül húsz percig, párolom,nem öntök hozzá vizet,saját levében készül.
Közben forró zsíron átsütöm a nem nagy méretre darabolt, borssal meghintett és ízlés szerint sózott velőt, majd óvatosan hozzákeverem a májhoz, most ízlés szerint megsózom és egy kis Erős Pistát, keverek hozzá, épp csak összefőzöm, és sós vízben főzött, zöld petrezselyemmel megszórt krumplival tálalom.
Csalamádé savanyúságot, friss házi kenyeret kínálok hozzá.






margit22014. márc. 04. 09:25 | Válasz | #5307 
Rozi!

Szerintem is finomabb lehet a pudingba rakott meggyel... majd, ha egyszer megcsinálom, és is így készítem el!

 © orozi2014. márc. 04. 08:59 | Válasz | #5306 
Margitka!

Beírtam ahogy én készítettem,változtattam a töltelékeken,most nem volt túróm,helyette diósan készítettem és a meggyet is főzött pudingba forgattam,nekem így jobban tetszik mintha csak úgy beleraknám,nincs mi összetartja.


margit22014. márc. 03. 20:52 | Válasz | #5305 
Rozi!

Ó látom, hogy beírtad a kalocsai rétes receptjét is!

 © orozi2014. márc. 03. 20:43 | Válasz | #5304 
Kalocsai rétes

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
6 db kész palacsinta

Almás töltelékhez:
10 dkg reszelt alma (4 db)
5 dkg kekszmorzsa
Ízlés szerint cukor
Fahéj

Meggyes töltelékhez:
1 meggybefőtt
1 csomag vaníliás puding
5 evőkanál cukor

Diós töltelékhez:
10 dkg darált dió
Baracklekvár

Az almás töltelékhez az almákat megreszeljük, kissé megdinszteljük, ízlés szerint cukrozzuk, ha szükség kekszmorzsát keverünk bele, és fahéjjal ízesítjük.

Meggyes töltelékhez, a pudingot a meggy levében a cukorral megfőzzük, majd belekeverjük a meggyszemeket.

Diós töltelékhez, a darált diót annyi baracklekvárral keverjük össze, hogy jó kenhető masszát kapjunk.

Ezután a kész palacsintákat megtöltjük a töltelékekkel, majd feltekerjük. Kivesszük a hűtőből a réteslapot, kiterítjük és megkenjük olvasztott vajjal. A 3 féle palacsintát piramis alakzatban az egyik réteslap közepére helyezzük, és feltekerjük. A másik felével ugyanezt csináljuk a megmaradt 3 palacsintával, így két egyforma batyut kapunk.

Tepsibe rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
Porcukorral beszitáljuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés: A meggyes töltelékből marad meg, de süssünk több palacsintát, betöltjük vele, kimondottan finom.




 © orozi2014. márc. 03. 20:38 | Válasz | #5303 
Ancsa!

Köszönöm a dicséretet,nálunk a fekete erdő után ez a kedvenc.

 © Csató Anna2014. márc. 03. 16:13 | Válasz | #5302 
Hűűű mennyi finomság Rozika!
Igazolt a hiányzásod!Az a torta nagyon finom lehet,olyan elegáns,hogy fehér és a gyümik nagyon jól mutatnak benne!
Cordon Bleut én is szoktam sütni,de csak olyat amit készen veszek!A borjúpaprikást pedig én nagyon szeretem!Na jól is laktam szemmel!

 © orozi2014. márc. 03. 09:11 | Válasz | #5301 
Margitka!

Köszike,most volt lehetőségem borjúból készíteni,ritkán adatik meg,én nem szeretem ezért meg sem veszem,a szomszédok vágtak és megrészeltettek mindenből,jó is volt mert vendégek voltak,ők imádták.

Lia! Én szívesen elcserélem a csirkepörköltre,ezekből csak kóstoltam,pedig tudom hogy egészségesebb.


anyulia2014. márc. 03. 08:51 | Válasz | #5300 
Rozika!
Juj de sok finomság,elfogadnám én is ebédre,de be kell érjem csirke pörkölttel.Nagyon szép a tálalás is.
Lia

margit22014. márc. 03. 08:08 | Válasz | #5299 
Rozi!

Már éhes is vagyok! Megint nagyon finomakat hoztál nekünk! ... Na és ahogy Te tudsz még tálalni is! ...


 © orozi2014. márc. 02. 22:50 | Válasz | #5298 
Kordon bleu

Eredetileg borjúhúsból készült, és egy francia szakácsnő készítette el.
Személyenként egy szeletet számítunk.

Hozzávalók:
6 vastag szelet borjúhús
12 vékony szelet sajt
6 szelet sonka

A panírozáshoz:tojás,liszt, zsemlemorzsa.

Olaj a sütéshez.

A sajtot és sonkát vékony szeletekre vágom.
A borjúhús szeleteket ujjnyi vastagságúra felszeletelem, majd éles késsel zsebet vágok (beleszúrom a kést, és szépen megnyitom a húst nem egészen a széléig) majd a sonkát két vékony sajt közé fektetve behelyezem.
Fűszerezem, só, bors, piros paprika keverékével, állni hagyom, amíg elkészítem a panírt.
Egy kisebb tálba lisztet szitálok, egy másikba felvert tojást, amit fűszerezek, egy harmadik tálkába a zsemlemorzsa kerül. A húsokat egyenként előbb lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom, majd bő forró olajban kisütöm.








 © orozi2014. márc. 02. 22:00 | Válasz | #5297 
Borjúpörkölt és paprikás

Hozzávalók:
1 kg borjúhús (legjobb, ha vegyesen van comb, csülök, lapocka, szegy, nyak)
2 nagyobb fej hagyma
1 nagy kanál zsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 kanál házi darált piros paprika
Só, bors, fűszerpaprika.

A húst kis diónyi kockákra vágom.
A hagymát apróra vágom, forró zsírban aranysárgára pirítom, hozzáteszem a házi darált paprikát, kicsit még pirítom, beleszórom a fűszerpaprikát, belerakom a húst, és fedő alatt pörkölöm, amíg a saját levét elfövi és zsírjára sül. Ekkor a húst kevergetve átpirítom a saját zsírjában, hozzáadom, a megvágott paprikát, paradicsomot és áttört fokhagymát, majd ráöntök egy kevés vizet, és lefödve tovább párolom, amíg ezt is elfőtte. Ezt addig ismételem, amíg a hús elkészül.Mikor a hús puhulni kezd sózom,(csak óvatosan mert a darált paprika sós)borsozom, kevés erős pistát is teszek hozzá.

Ha paprikásnak akarjuk, a kész pörkölt levében felforralunk 1-2 dl tejfölt és bőven petrezselyem zöldet, teszünk bele.

Krumpli pürével, apró galuskával, rizzsel, tarhonyával, tálalom, uborka vagy más savanyúság kíséretében.




margit22014. márc. 02. 20:09 | Válasz | #5296 
Rozi!

Igen, ami azt illeti nagyon drága az ananász.... Ezért csak néha veszünk mi is egészet... De a konzerv is finom tud lenni. Igazán megkedveltem.

 © orozi2014. márc. 02. 20:02 | Válasz | #5295 
Terike!Köszi szépen.

Margitka!Igen,de mire rákerült a sor úgy laktattak,hogy már nem fért,azért csomagolták fel.

Az ananásznak tényleg fogyasztó hatása van,nekem is ajálta a kezelőorvosom a koleszterin csökkentésre,de nem így és nem is kompót formájában hanem úgy ahogy megpucolom frissen elrágcsálni,án úgy is szeretem,csak ilyenkor nagyon drága.Konzervet szoktunk mi is felvágottat,érdekes módon,a pincében ott a sok eltett kompót és az ananászt kívánjuk mindketten.

margit22014. márc. 02. 19:53 | Válasz | #5294 
Rozi!

Ez nagyon finom lehetett így!

Én is nagyon megkedveltem az ananászt! A barackot mindig is szerettem.... De az ananászra akkor szoktam rá, amikor megtudtam, hogy fogyasztó hatása van... Hihi, persze, ha csak úgy magában esszük... Ma én is vettem elő konzervet, az volt a hús és a csirkemell mellé nekem, a férjem uborkát evett.

 © szjneterike2014. márc. 02. 19:50 | Válasz | #5293 
Rozika

Csodaszép ez a torta

 © orozi2014. márc. 02. 19:50 | Válasz | #5292 
Lia!
Köszi szépen a nevükben is,elhanyagoltuk a tavalyi születésnapokat,nem lehetett összehozni hogy mindenki ott legyen.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker