Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Rozi konyhája
Konyhai alkotásaim gyűjteménye

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Ilona2014. nov. 04. 17:29 | Válasz | #5398 
Rozika!

Nagyon boldog születésnapot kívánok!

 © Hmv.Kati2014. nov. 04. 17:14 | Válasz | #5397 
Rozika,
sok szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából!

anyulia2014. nov. 04. 07:55 | Válasz | #5396 
Kívánok én is még nagyon sok boldog születésnapot:

Lia

 © Csató Anna2014. nov. 04. 06:00 | Válasz | #5395 
Nem tudom benézel e néha ide?Azért én kivánok nagyon sok boldog születésnapot!

 © Ilona2014. szept. 04. 10:05 | Válasz | #5394 
Rozika!
Nagyon boldog névnapot kívánok!

anyulia2014. szept. 04. 08:57 | Válasz | #5393 
Rozika!
Sok szeretettel köszöntelek névnapod alkalmából én is.
Lia

margit22014. szept. 04. 07:26 | Válasz | #5392 


Névnapodra nem kívánok egyebet, lépteidet kísérje a szeretet!
Életedre áldás szálljon, jó szívedre nyugalom!
Legyél mindig nagyon boldog, mint ezen a szép napon!
Én ezt tiszta szívemből kívánom Neked!


 © Hmv.Kati2014. ápr. 22. 19:22 | Válasz | #5391 
Tyű, amindenit, de mutatósak!
Fantasztikus ügyesen tudod tálalni /is/ a sütiket!

margit22014. ápr. 22. 11:13 | Válasz | #5390 

Rozi!!!!

Összehasonlítottam a hozzávalókat a berakott linkkel...
Nem írtad oda a sütőpornál, hogy fél csomag, vagy 1 egész???
Látom, hogy a sárga és a fehér laphoz is kell.... gondolom, hogy mindegyikhez ugyanannyi? Fél csomag??? Vagy?


A krémet bővítetted, gondolom, hogy így jobb is lett.

margit22014. ápr. 22. 11:12 | Válasz | #5389 
Rozi!
Csodaszép lett az a süti!!! Már este is megcsodáltam! ... Most vettem csak észre én is, hogy nem írtam... Mert közben kihívtak a szobából...
Pedig még a férjemnek is megmutattam, hogy milyen mutatós!


 © orozi2014. ápr. 22. 11:02 | Válasz | #5388 
Lányok,nagyon szépen köszönöm a szép szavakat,puszi és ölelés Mindenkinek!

Margitka!Nagyon siettél az este és most is,hogy nem néztél be,vagy szándékosan hagytál ki?

anyulia2014. ápr. 22. 08:37 | Válasz | #5387 
Rozika!
Csodás!
Lia

 © Ilona2014. ápr. 21. 18:23 | Válasz | #5386 
Már szemezgettem ezzel a sütivel, de Te nagyon szépen elkészítetted, a Te fantáziád szerint!

 © Ilona2014. ápr. 21. 18:21 | Válasz | #5385 
Rozika!

Már vége lassan az ünnepnek, de biztosan szép ünnepetek volt!
Gyönyörű az ünnepi asztal, na meg megint ez a sütemény!Mutatós nagyon,mint amit már eddig láttam.

 © Csató Anna2014. ápr. 21. 15:20 | Válasz | #5384 
Gyönyörű ez a süti Rozika,mint minden amit készitesz!

 © orozi2014. ápr. 21. 12:59 | Válasz | #5383 
Hozok egy finom süteményt,recepttel együtt,most sütöttem először,nagyon finom,hasonló az Erzsi néni diós rahátos szeletjéhez.


Polgármester szelet

Hozzávalók a sárga lapokhoz:

10 tojássárgája
30 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg liszt
csomag sütőpor

A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle 30 x 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben.

Fehér lap

10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
10 dkg reszelt csokoládé
10 dkg rahát vagy zselés cukorka
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
csomag sütőpor

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a reszelt csokit, a rahátot, a darált diót, végül a sütőporral elvegyített 25 dkg lisztet. Ugyanakkora méretű tepsiben megsütjük.

Krém:
9 dl tej
3 csomag vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
30 dkg porcukor

A krémhez a tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, hűlni tesszük. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Megtöltjük a lapokat a krémmel: sárga lap, krém, középső rész, krém, sárga lap). A sütemény tetejét csoki mázzal díszítjük.

A recept
innen van .






 © Csató Anna2014. ápr. 20. 11:24 | Válasz | #5382 
Gyönyörűséges mint mindig,kellemes ünnepeket kivánok!

anyulia2014. ápr. 20. 09:37 | Válasz | #5381 
Rozika!
Gyönyörű az ünnepi asztal,Nektek is boldog ünnepet kívánunk és nagyon jó időt.
Lia

margit22014. ápr. 20. 09:20 | Válasz | #5380 
Rozi!
Most is szép az ünnepi asztalod! A tojások és a húsvéti kalácsod is gyönyörű! Legyen nagyon szép az ünnepetek!


 © orozi2014. ápr. 19. 23:14 | Válasz | #5379 
Mindenkinek kívánok Kellemes ünnepeket,sok locsolót!




 © orozi2014. ápr. 19. 23:10 | Válasz | #5378 
Margitka!

Jaj de aranyos kép,nagyon szépen köszönöm.
A hegyeken van még hó,hideg is van,egész téliesen kellett öltözzünk,szerencsére nem fáztunk meg,három órát tartott a föltámadás,nagyon szép volt.
Hajnalban megyünk eledel szenteltetni,aztán lesz a határkerülés,reméljük kitart az idő,legalább ne essen.


margit22014. ápr. 19. 19:58 | Válasz | #5377 
Rozi!

Elolvadt végre a hó felétek?... Remélem, hogy a nyuszi nem hóban utazik?



 © Csató Anna2014. ápr. 18. 15:42 | Válasz | #5376 
Jaj még tojásokat nem találtam,kikeltek mert egy csomó kiscsibe van itt!De aranyosak!!

 © Ilona2014. ápr. 15. 16:02 | Válasz | #5375 
Rozika!
Nagyon aranyosak! nőjjenek hamar nagyra! Szeretem mikor még ilyen kicsik! Gondolom, hogy mennyire szeretik az unokák is!

margit22014. ápr. 15. 09:14 | Válasz | #5374 
Rozi!

Ez nagyon aranyos! ... na és áruld csak el, hogy Neked van-e kiválasztottad?

 © orozi2014. ápr. 15. 08:47 | Válasz | #5373 
Lia-Margitka!

Köszi szépen,Anita is mind azt mondta,hogy olyan édesek,maradjanak meg ilyen piciknek,nemcsak az unokák,én is szeretem nézni őket,ma már erősebbek,mindenik unokának van kiválasztottja.


margit22014. ápr. 15. 08:02 | Válasz | #5372 
Rozi!

... De jó, hogy hoztál fotók a kiscsibéidről! ... Már ennyi van?! Nagyon édesek ilyenkor!
Képzelem, hogy az unokáid is mennyire dédelgetik őket ilyenkor még, amikor ilyen picik, ha hozzájuk juthatnak, ugye!

anyulia2014. ápr. 15. 07:56 | Válasz | #5371 
Rozika!
Jaj de aranyosak,nőjenek jó nagyra.Ilyenkor úgy szerettem őket,mikor nekünk is volt.Na amikor pucolni kellett már nem annyira.A fiaim meg is jegyezték hogy miért nem kopasz csirkéket nevelünk.
Lia

 © orozi2014. ápr. 14. 21:28 | Válasz | #5370 
Hoztam mutatóba a csibéimet,54 db van mostanig,olyan aranyosak,majdnem az egész tollaslábú.




anyulia2014. ápr. 14. 10:24 | Válasz | #5369 
Rozika!
Nagyon guszta,látszik a tésztáján milyen szép leveles.
Lia

margit22014. ápr. 14. 10:19 | Válasz | #5368 
Rozi!

Nagyon jól sikerült a hájas sütid! ... A sós süti sem maradhatott el, ahogy olvasom, ott is kapós volt az is!


 © orozi2014. ápr. 13. 21:49 | Válasz | #5367 
Hoztam egy kis hájastésztát,sütöttem sósrudakat is,szezámaggal megszórva,arról nem tudtam képet készíteni,a menyem elvitte,a sósakat kedveli.




 © Ilona2014. ápr. 13. 17:07 | Válasz | #5366 
Rozika!

De guszták a bukták, ebből szívesen vennék, pláne hogy áfonya lekvárral van töltve!a korongok is ötletesek nagyon!

anyulia2014. ápr. 11. 19:56 | Válasz | #5365 
Rozika!
Júj,ezek a bukták,nagyon meg kóstolnám.
Lia

 © Csató Anna2014. ápr. 11. 16:31 | Válasz | #5364 
Áruld már el Rozika,mikor tekered vagy fonod a tésztát,az hogy lehet hogy Neked nem szakad el miközben kel,vagy sül?Mert nekem ahogy nő ,elszakad!

 © Csató Anna2014. ápr. 11. 16:30 | Válasz | #5363 
Aztamindenit Rozika!

Ilyen buktákra vágyom!Holnap egész nap sütni fogok,de azt a korongocskát is megkóstolnám,biztosan nagyon finom!

margit22014. ápr. 11. 13:42 | Válasz | #5362 

Ez a bukta is nagyon kívánatos!... Enni most úgy sem mernék keltest... de látványnak nagyon jó... Nyelek nagyokat az áfonyalekvárt olvasva.

margit22014. ápr. 11. 13:40 | Válasz | #5361 
Rozi!

Hú ez nagyon ötletes! ... Még pizzára is lehetne ezt a tölteléket tenni! ... Majd, ha megint rábeszélem magamat a keletesek sütésére, így is csinálok. Nagyon mutatós, és milyen finom lehet!

 © orozi2014. ápr. 11. 13:08 | Válasz | #5360 
Ancsa!

Kívántad a kelt tésztát,hoztam finom áfonyalekváros buktát,még meleg.


 © orozi2014. ápr. 11. 13:05 | Válasz | #5359 
Sajtos,kolbászos korongok

Hozzávalók:
75 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
125 ml olaj
2 tojás
3 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
Cérna kolbász,sajt,kecsap
Tojás a lekenéshez

Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk,a lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a felvert tojásokat, sót a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd hozzátesszük az olajat és hólyagosra dagasztjuk,amíg a tészta jó rugalmas lesz és a kezünktől elválik.Ekkor letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, deszkára tesszük én nem szórtam lisztet a deszkára,mert a tészta elég olajos volt és nem ragadt.
Körülbelül 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, kivágunk 10 db, 15 cm átmérőjű korongot,a kieső széleket összegyúrjuk és tetszés szerinti peremeket készítünk,rátesszük a felvert tojással megkent korongok szélére,az egészet megkenjük felvert tojással,közepébe 1 evő kanál kecsapot teszünk,szépen elsimítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és megrakjuk cérna kolbászból vágott karikákkal.Hagyjuk legalább fél órát kelni majd 180 fokra előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük.


 © szjneterike2014. ápr. 04. 13:26 | Válasz | #5358 
Rozika

Húúúúúúúúúúú nagyon guszta ez a torta

 © Ilona2014. ápr. 03. 14:57 | Válasz | #5357 
Rozika!

Nagyon szép lett megint a szülinapi torta!
A sütés nélküli torta is guszta, nagyon mutatós, de jó lenne egy szeletke!

 © Csató Anna2014. ápr. 01. 16:28 | Válasz | #5356 
Nagyon szép!Én is szeretek ilyen hamar ,mutatósat késziteni,tényleg nem is olyan nehéz,mint amennyi munkának látszik, hogy van benne!Na ezt jól elmagyaráztam!

anyulia2014. márc. 31. 19:12 | Válasz | #5355 
Rozika!
Most vettem észre a tegnapi finomságot amit készítettél,nagyon szép és finom.
Lia

margit22014. márc. 31. 08:01 | Válasz | #5354 
Igazán mutatós lett! ... Na és milyen finom is lehetett! ... Valamelyik hétvégére készítek én is hasonlót!

margit22014. márc. 31. 07:59 | Válasz | #5353 
Rozi!

Nagyon jó ez a babapiskóta, ha gyorsan akarunk összedobni cuffnisságot. Én a piskótatallérokat gyakran használom ilyenekre. De valóban a tortához inkább a babapiskóta a célszerű! ...

 © orozi2014. márc. 30. 20:35 | Válasz | #5352 
Diplomata torta,sütés nélkül

Hozzávalók:
400 g babapiskóta
3 kisebb narancs
3 kivi
500 ml tej
500 ml tejszín
1 ananász konzerv
200 g cukor
5 tojás sárga
2 halmozott evőkanál liszt
20 g zselatin
1 fiola citrom, vagy vanília aroma

A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk.

A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet elsúroljuk, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzákeverjük az aromát, a zselatint és kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habnak, hozzákeverjük a tojásos masszát, alaposan kikeverjük.

A gyümölcsöket,narancsot,kivit,ananászt apróra megvágjuk.

A babapiskótákat az ananász lében meg mártogatjuk és egy 26 cm kerek formát, kibélelünk, majd rakunk egy adag krémet, megszórjuk gyümölcsökkel, ezt addig folytatjuk, amíg a krém és gyümölcsök is elfogynak. Tetejét ízlés szerint díszítjük, legalább 5-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.







 © orozi2014. márc. 30. 20:32 | Válasz | #5351 
Köszi szépen Mindenkinek!

Hoztam egy újabb tortát,ma nem volt kedvem sütni,mégis akartam valami nassolni valót,így készült ez a torta.
Miután hazajöttünk a templomból vágtam fel,bejöttek a gyerekek,hazajövet az erdőről,olyan keletje volt,felért bármilyen finom sütivel.Beírom hogyan készült,érdemes elkészíteni,gyorsan kész van,csak várni kell amíg összeköt.


 © Hmv.Kati2014. márc. 30. 18:35 | Válasz | #5350 
Rozika, !

 © Csató Anna2014. márc. 30. 11:37 | Válasz | #5349 
Ó de nagyon édes torta,azok a kis kamillavirágok körben annyira tetszenek!Meg a hatalmas masni!

 © szjneterike2014. márc. 30. 11:20 | Válasz | #5348 
Rozika

Gyönyörűséges tortát készítettél

margit22014. márc. 30. 09:51 | Válasz | #5347 
Rozi!

Hú de jó, hogy még ide bekukkantottam! .... Tündéri lett ez a torta!

 © orozi2014. márc. 30. 09:39 | Válasz | #5346 
Hozom megmutatni a tortát amit készítettem,feketeerdő volt belül.




 © Ilona2014. márc. 24. 17:42 | Válasz | #5345 
Rozika!

Megint mennyi finomságok vanak Nálad!Mutatós nagyon a csíkos piskóta!

 © Csató Anna2014. márc. 21. 17:19 | Válasz | #5344 
Jaj,de szép mutatós ez a csikos piskóta!

Egyszer ettem vaddisznó fasirtot,a Silver szállóban Hajdúszoboszlón!Nekem nagyon izlett!

anyulia2014. márc. 21. 07:54 | Válasz | #5343 
Rozika!
Na,így szépen sorba jöhet az ebéd hozzánk,nagyon guszta minden..
Lia

margit22014. márc. 21. 07:33 | Válasz | #5342 
Rozi!

Már megint hoztál nekünk újdonságokat. ... Vaddisznóhúsból csak pörköltet és sültet ettem, de nagyon finom is volt áfonyamártással! ... Ez a csíkozás is jól mutat a piskótánál! ...


 © orozi2014. márc. 20. 21:23 | Válasz | #5341 
Csíkos piskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál víz
12 evőkanál cukor
12 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó

Baracklekvár a felcsavaráshoz

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 részletben hozzákeverjük a cukrot, és a habot tovább verjük, amíg fényes kemény lesz. Ekkor egyenként, óvatosan belekeverjük a tojás sárgákat és kanalanként az átszitált lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
Amikor ezzel kész vagyunk a tésztát, megfelezzük, az egyik részbe óvatosan beleszitáljuk a kakaót.
A tésztát két habzsákba szedjük.
Nagy tepsibe (40x28) sütőpapírt teszünk, és átlósan csíkokban felváltva, egy sima és egy kakaós csíkot húzunk.
180 fokon megsütjük, miután kivettük a sütőből, még forrón, konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk. Mikor langyosra hűlt kicsavarjuk, megkenjük baracklekvárral és visszacsavarjuk, miután teljesen kihűlt szeleteljük.








 © orozi2014. márc. 20. 20:41 | Válasz | #5340 
Vaddisznó fasírozott

A vadhúsokból is ugyanúgy készítünk fasírozottat, mint a szelíd húsokból, annyi különbséggel, hogy több fűszert használunk és a húshoz legalább 25-30 % zsiradékot teszünk (lehet tiszta olvasztott zsír, friss szalonna, akár olaj).

Hozzávalók 1 kg húshoz:
30 dkg friss vagy tokaszalonna
2 nagyobb zsemle vagy 3-4 szelet fehér kenyér
1 nagy fej hagyma
2-3 tojás
5-6 cikk fokhagyma
1 nagyobb burgonya
Só, bors, pirospaprika

Zsemlemorzsa vagy liszt és zsiradék a sütéshez.

A zsemlét hideg tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Én mindent darálni szoktam, először a hagymát darálom le, kevés zsiradékon megpárolom, beleteszem a darált fokhagymát majd a pirospaprikát, hozzáteszem a ledarált húshoz, amelyhez hozzádaráltam a zsemlét és a krumplit is. Fűszerezem borssal, sóval, hozzáteszem a felvert tojást.
Amikor minden együtt van, kézzel alaposan meggyúrom, legalább egy fél órára pihenni hagyom.
Serpenyőben ujjnyi zsírt forrósítok,(fele olajat fele zsírt) használok.
A húsból evőkanálnyi gombócokat szaggatok, olajos vagy vizes kézzel gömbölyűre formázom, majd ellapítom, zsemlemorzsába forgatom, és a forró olajba rakom, a serpenyőt lefedem, lassú tűzön addig sütöm, amíg az alja szépen megpirul, akkor alányúlva megfordítom és most már fedő nélkül, sütöm tovább, amíg a másik oldaluk is megpirul.

Önállóan, bármilyen burgonyakörettel, főzelékekre feltétnek is tálalhatjuk.


margit22014. márc. 20. 17:00 | Válasz | #5339 
Rozi!

Na az ilyen munkához is a Te türelmedre és kézügyességedre van szükség!... Milyen jó fotókat is hoztál! ...


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker