A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.

margit2.hu   >>   Fórum   >>   Tudtad-e?
Figyelemre méltó érdekességek...

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


margit22015. nov. 19. 08:52 | Válasz | #89 margit22015. okt. 27. 08:58 | Válasz | #88 

A CITROM HÉJA.....A citrom héjában rejlő csodálatos anyag felfedezéséért Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
Pedig tele torokból kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!!

Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne menjen pocsékba?

Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az élelmiszereidre.

Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a halételre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha nem a megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a citrom leve.

A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel megszünteti a test mérgező anyagait.

A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.

Na és miért nem tudunk erről semmit? ... Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert, legismertebbek a citrom és édes citrom (lima).

A gyümölcsöt többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is a legérdekesebb az a hatás, amelyet a cisztákra és a daganatokra fejt ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van, aki azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az 1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja a legtöbb ráktípus: a végbél-, a mell-, a prosztata-, a tüdő- és a hasnyálmirigyrák rosszindulatú sejtjeit.

Bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a rákos sejtek növekedésének fékezésére. ( Ez a világon leginkább alkalmazott kemoterápiás gyógyszer.)

Na és ami még ennél is bámulatosabb: a citrom kivonattal végzett terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem befolyásolja az egészséges sejteket.


margit22015. okt. 22. 13:24 | Válasz | #87 

margit22015. márc. 04. 08:05 | Válasz | #86 

Kidobni tilos! Mire jó a kávézacc?

Egy-két legenda kering ugyan a kávézacc hasznosságáról, de csak kevesen tudják, mennyi mindenre lehet használni magát a kávéport és a zaccot.Íme, tíz remek tipp:

1. A hűtőszekrény szagának semlegesítése. A frissen őrölt kávé illata csodálatos, de maga az őrlemény másra is hasznos. Kevesen tudják, de magába szív minden más szagot a környezetében. Ha mondjuk, olyan sajtot tárolunk a hűtőben, aminek minden nyitásnál érezni az erős szagát, csak tegyünk mellé egy kis tálka friss kávéport, amit hagyjunk ott legalább egy napra. És ha megfogadja a tanácsunkat: ezt a kávét már ne főzze le utána!

2. Növények trágyázása. A virágföldhöz adagoljunk egy-két evőkanál őrölt kávét, így további hasznos tápanyagokat juttatunk a talajba. Bár nem fogják mondani, csak mutatni, a növények is hálásak lesznek. Nemcsak lakásban vethetjük be ezt a trükköt, hanem a kertben is.

3. Hangyák elleni védelem. A rutinos kertészek jól tudják, hogy a hangyák tönkretehetik a jól elvégzett munkát. Azonban egy kis kávézaccot összegyűjtve körülbástyázhatjuk a megóvni kívánt virágot. A szagsemlegesítő hatás miatt ugyanis a hangyák sem tudják követni a virág illatának nyomvonalát.

4. Folttisztítás. Ha valaki leeszi vagy leönti a fehér ingjét, nem kell kétségbe esnie, hogy benne is marad az étel/ital színe. Egy kis kávézaccal és langyos vízzel csodákat lehet művelni, csak dörzsöljünk bátran!

5. Bútorápolás. Az idő és a használat miatt a lakásban az asztalokat és a polcokat egy idő után egy rakás karcolás lepi el, amelyet semmilyen ronggyal nem tudunk eltüntetni. A sötétebb bútoroknál a probléma úgy oldható meg, hogy egy kis nedves kávézaccot felviszünk egy törlőruhára, szétkenjük a karcos felületen. A részecskék kitöltik a réseket, az olaj pedig lezárja őket.

6. Grillsütő tisztítása. Szivaccsal felitatva remek súrolószer a kávézacc is, de arra figyeljünk, hogy a megtisztítani kívánt felületet ne nedvesítsük be!

7. Macskariasztó. A macskákkal semmi gond nincs (a hangyákkal összehasonlítva meg pláne), az ember egyik kedvenc háziállata, viszont vannak olyan helyek a kertben vagy a lakásban, ahova nem szeretnénk, ha bejárkálna. Egy kis kávézacc sakkban tartja őket, főleg a fiatal macskáknál jön be a trükk.

8. Narancsbőr elleni védekezés. A narancsbőr a hölgyek rémálma, ezért különösen van okuk szeretni a koffeint. Ugyanis a narancsbőr elleni krémek, vagy a narancsbőr elleni harisnyák tartalmaznak koffeint is. És mivel ez a kávéra is igaz, az összefüggés és a teendő napnál is világosabb. Melegítsünk fel mikróban egy kis konyhai fóliába vagy törülközőbe tett kávézaccot, majd tegyük szorosan a combunkra, és hagyjuk rajta negyed óráig. A narancsbőr sikítva menekülni fog.

9. Porfogó a kandallóban. Tegyünk enyhén nedves kávézaccot a kandallóba. Ez megköti a hamut, így tisztításkor nem kerül por a tüdőnkbe.

10. Csillogó haj. Mossunk kávézaccot a hajunkba, és dörzsöljük tíz percen át, majd öblítsük le alaposan. A haj csillogóbb és élettel telibb lesz.

10+1. Dugulásmentes lefolyó. A mosogatás miatt gyakran eldugul a konyhában a lefolyó. Ennek tisztítására a legolcsóbb megoldás az, ha a kávézaccot egyszerűen beleöntjük a lefolyóba. A szemcsék nem akadnak fenn, és magukkal viszik azt is, ami viszont már fennakadt.

A lista persze nem teljes, a zaccot biztosan fel lehet használni másra is, de ez a lista kipróbált és hatékony módszereket sorol fel. Jó kávézást!margit22015. jan. 31. 12:34 | Válasz | #85 
Lia!

Na akkor már csalódtam is... ha Te próbálkoztál... De lehet, hogy én is teszek majd kísérletet valamiből.... csak izgatja a fantáziámat... ... bár most éjszaka jól aludtam, de ez nem általános...

anyulia2015. jan. 31. 10:01 | Válasz | #84 
Mézről és langyos tejről hallottam,és a meletonin hiányáról is.Sok mindent kipróbáltam,sajnos nem sok sikerrel.
Lia

margit22015. jan. 31. 09:29 | Válasz | #83 

Hallottatok erről? ... aktuális téma... .... Elalvást segítő ételek...


margit22014. aug. 24. 08:34 | Válasz | #82 

A magyar nyelvről...margit22014. júl. 06. 08:19 | Válasz | #81 

margit22014. jún. 27. 08:32 | Válasz | #80 margit22014. jún. 25. 20:34 | Válasz | #79 

Érdemes ezt is elolvasni: laktózérzékenységről...... .........meg ezt is!


margit22012. jan. 17. 20:56 | Válasz | #78 
Rozi, Teri!

Akkor jól dolgozik az agyunk!


 © Teri2012. jan. 17. 20:53 | Válasz | #77 
Lányok!
Az, hogy el tudtátok olvasni annyit jelent, hogy -szerencsére- az agyatok remekül dolgozik. Az agy értelmet keres az értelmetlenben, ha sikerül, akkor minden rendben. Akinek bárminemű olvasási, vagy egyéb gondja van, az bizony sosem fogja tudni elolvasni.
Nekünk sikerült!

 © orozi2012. jan. 17. 20:28 | Válasz | #76 
Margitka!

Nekem is ment,gond nélkül!

margit22012. jan. 17. 17:18 | Válasz | #75 
Klári, Ancsa!

Na akkor már hárman tudjuk igazolni, hogy igenis jól olvasható!... .... De mindenesetre érdekes!....
Kíváncsi lennék rá, hogy akinek nem anyanyelve a magyar, csak úgy tanult magyarul, Ő el tudná-e olvasni?


 © Csató Anna2012. jan. 17. 17:08 | Válasz | #74 
Jé,de érdekes,én is el tudtam olvasni gond nélkül,valószinüleg van benne valami!

 © Klári2012. jan. 17. 13:02 | Válasz | #73 
Elgondolkoztató! És igaz lehet, mert gond nélkül elolvastam.

margit22012. jan. 17. 09:59 | Válasz | #72 
Nem a betűk sorrendje számít--Nagyon Jó!!!!!!!!!!!!!

Betűsorrend

A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

Naugyemekmontam, hogy semi jelentősége nincs a hejesírásnak.


margit22011. nov. 17. 18:20 | Válasz | #71 
Hagymát is hagymával

Minden igazán magyaros étel alapja a vöröshagyma, esszük sülve-főve. Átható és megmaradó szaga miatt nyersen fogyasztjuk a legritkábban, de ha az egészségünkről van szó, érdemes időnként inkább a társaságról lemondani a vöröshagyma javára - vagy rávenni másokat is, hogy együtt hagymázzunk.

A vöröshagymát (Allium cepa) nem csak élelmiszerként és fűszerként, de univerzális gyógyszerként is számon tartja szinte minden kultúrkör. Egyik legjobb tulajdonsága, hogy könnyen hozzáférhető: sokféle színárnyalatban és formában, de gyakorlatilag a világon mindenütt megterem. Jellegzetes illatát és ízét bizonyos kénvegyületeknek köszönheti, tartalmaz B1-, B2, C- és E-vitamint, de van benne kálium, kalcium, vas, jód, foszfor, szelén és cink is. Fertőzések kezelésére és megelőzésére több ezer éve használja a népi gyógyászat, de ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy baktériumölő hatásban a fokhagyma mellett a vöröshagyma a leghatékonyabb növény.
Kedvező tulajdonságai nagyobb részét minden elkészítési formában megtartja, de mint sok más zöldség, a hagyma is nyersen fejti ki a legkedvezőbb módon hatásait. Főként a téli, náthás, megfázós időszakokban jut sokaknak eszébe nagymama hagymatea-receptje, és ez nem véletlen. Mivel a hagyma rendkívül jó nyákoldó hatású, enyhíti a köhögést, illóolajaival pedig orrdugulás ellen is hatékony. Elég, ha becsukott szemmel frissen vágott hagymát szagolgatunk egy-két percig.
Asztmás állapotokban is bizonyítottan segít átjárhatóbbá tenni a légutakat, oldja a hörgők görcseit, ráadásul az immunrendszert is erősíti, így gyorsítja a felépülést. Arra azonban vigyázni kell, hogy összességében erős melegérzetet vált ki a szervezetben, ezért lázas állapotban belsőleg alkalmazva inkább kellemetlennek érződik a hatása.

A hagyma az emésztésre is jótékonyan hat, mivel segíti a zsírok lebontását;
nem véletlen, hogy a szántó-vető parasztok egész oldal szalonnákat nyugodtan befalatoztak, ha bőségesen volt hagyma is mellé. Több olyan hatóanyaga is van, amely az inzulinkiáramlást serkentve mérsékli a vércukorszint megemelkedését az étkezés után. Mivel fokozza az emésztőnedvek termelését, nem csak étvágygerjesztő hatású, de a bélgörcsöket is oldja - emésztési problémáknál azonban ügyelni kell a mennyiségre, nagyobb adagban már puffadást okozhat és epehajtó hatása is jobban megnyilvánul.

A hagyma a szív- és érrendszerre is kedvező hatást fejt ki: nyersen fogyasztva meggátolja a koleszterin-lerakódást, így véd a vérrögképződések
és a magas vérnyomás ellen, vagyis megelőzhet rengeteg keringési rendellenességet.

Egyre több kutatás bizonyítja azt is, hogy a rákos megbetegedések kivédésre is érdemes hagymát enni. Kénes vegyületei ugyanis gátolhatják egyes
tumorsejtek növekedését, míg bizonyos fitovegyületei olyan enzimeket hoznak létre a májban, amelyek egyes rákkeltő anyagokat ártalmatlanná tesznek vagy kiürítenek a szervezetből.


margit22011. nov. 05. 08:58 | Válasz | #70 
Ancsa!

De igen!... Mert a mikrót még én sem próbáltam ki... Ma meg is teszem!

 © Csató Anna2011. nov. 05. 08:43 | Válasz | #69 
Bocsi,nem olvastam vissza,hanem épp tisztitottam a mikrót és gyorsan beirtam,hogy én igy szoktam.De hát Ti már mindent tudtok,én semmi újat nem tudok mondani...

margit22011. nov. 05. 08:32 | Válasz | #68 
Ancsa!
Igen, a szódabikarbónának nagyon sok hasznos jó tulajdonsága van!... Olvastad a 23-as hozzászólásban írtakat?

 © Csató Anna2011. nov. 05. 08:07 | Válasz | #67 
Azt tudtátok,hogy ha egy kanál szódabikarbónát egy kis vizben,egy percet forraljátok a mikróban,gyönyörűen felold minden szennyeződést,elég egy szivaccsal kitörülni és már ragyog is a mikró,valamint fertőtlenit és szagtalanit is!

margit22011. nov. 03. 08:08 | Válasz | #66 

Íme egy újabb cikk a margarin tulajdonságairól: A csodálatos margarin!


margit22011. aug. 29. 07:23 | Válasz | #65 
Margaréta!

Itt ezen az oldalon több fotót is láthatsz a parlagfűről, kattints rá a linkre: PARLAGFŰ


 © margareta512011. aug. 28. 21:41 | Válasz | #64 
Sziasztok!

Arra kerlek rakjatok be kepet a parlagfurol sajnos en nem ismerem,hallom radioban tv-ben,hogy akik nem irtja buntetest kap.Koszonom

 © Klári2011. aug. 28. 05:10 | Válasz | #63 
Kedves Ragoka úr! Jót nevettem ! Az ön titulusain!!! Az előzmény cikket meg érdeklődve olvastam. Háááát! Nem tudom kinek van igaza. De nekem nem kell messzire mennem, hogy találjak -e növényből, mert akad itt a környéken elég. Kiírhatatlan agresszíven terjedő. Én meg úgy gondolom, hogy bizony azért írtatják a parlagfüvet, mert pontosan tudják, hogy ez a növény milyen könnyen terjed és szaporodik. A kényszer kaszálása pedig csak arra jó, hogy még több legyen belőle, mert ha egyszer levágják, meg ha kétszer levágják, juszt is újra hajt az átok, és ha mást nem csak egy kis ágacskát de biztos nevel még őszig, szépen meglapulva a fű között, hogy még véletlenül se veszélyeztesse a kihalás. Hát ilyen huncut növény ez. De ha nem találsz a gáton akkor én szívesen gyűjtök neked!! A kipróbálással kicsit bajban vagyok, a tavasszal rágcsáltam a gyermekláncfű virág szárát is, mert hogy az mennyire egészséges. Egy baj volt csak, nem tudtam felmérni, hogy most hatott -e vagy sem, mert bizony előtte sem volt semmi bajom, meg utána sem vált belőlem egy csodalény.

 © ragoka2011. aug. 20. 19:17 | Válasz | #62 
Kimegyek a gátra keresek parlag fűvet!
Aztán jó bekajálok!
Rágóka,Dr Nőgyógyász, Gyógymaszőr, Álltalános lódóktor és kertész. A Magyar Tudományos Akadémia lellevelező tagja, A Magyar Álrendörség tagja. Tulajdonosa a Szél&Társa nevű nagysikerű átverő müvészeteket tanító rekultiváló parafoném társaságnak! Valamint szerény olvasója eme lapnak!

 © margareta512011. aug. 16. 19:01 | Válasz | #61 http://www.balintgazda.hu/kedves-hugom/augusztus/augusztus-kozepe.html

Parlagfű kiirtása megvezetés !!!
Gyógyszerhatalo m áll a parlagfű, mint GYÓGYNÖVÉNY kiirtása mögött
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden
napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és
rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom, majd szárítva tárolom, s így egész évben tudom az ételeimbe, ételeimre tenni a szárított, megőrölt porát.
Sokan nem hitték el, hogy jómagam eszem a parlagfüvet, ezért rám küldték a különböző tv-s társaságokat is, akik felvették, ahogy a parlagfüvet fogyasztom. Veterán dobóatléta vagyok, és sokszor vannak olyan monstre versenyek, ahol több órán keresztül kell dobálni különböző súlyú nehézkalapácsok at. Ilyenkor szoktam a teljesítményem fokozása céljából a verseny színhelye körül
talált parlagfűből fogyasztani, önmagában és nyersen. El is neveztek a sporttársaim fűevőnek. Aztán megdöbbentette őket, hogy a parlagfű-evésem után kb. 20 percen belül egyre javultak az eredményeim.
Néhány követőm is akad majdnem mindig és náluk is hasonló teljesítményjav ulásokat lehetett tapasztalni.
Pár évvel ezelőtt el akartak adni nekem egy gyufásdoboznyi zöld port több tízezer forintért.
Kérdeztem, hogy mi van a dobozban és miért olyan drága?
Erre azt felelték, hogy a szervezet őssejt termelését fokozza a zöld por és ezáltal minden betegséget helyrehoz a szervezetben.
Nem vettem meg a port pedig tudtam, hogy egy keletet, nyugatot is megjárt, neves magyar orvostól származik, inkább
megízleltem s megszagoltam. Kellemes volt a meglepetésem, ugyanis a zöld por a parlagfű pora volt, amelyet jómagam már régóta napi szinten fogyasztok!
Lajos Atya nekem is beszélt arról, hogy a parlagfű minden betegséget helyrehoz a szervezetben, de nyilván azt Ő sem tudta, hogy ezt a szervezet őssejt-termelésének fokozásával éri el.
Szerintem sem baj, ha nem ismerjük az elméletet, hanem csak az adott növény hasznosságáról győződünk meg a fogyasztása során. Az is igaz, hogy akiket eddig meg tudtam győzni arról, hogy a parlagfű rendszeres fogyasztása milyen hasznos, bármilyen betegségűk is volt, meggyógyultak belőle, még a rákból is, vagy a parlagfű allergiából is.
A fentiek ismeretében merül fel a kérdés, hogy akkor miért irttatják velünk a parlagfüvet? Ráadásul még büntetés kiszabását is
kilátásba helyezik, ha nem irtjuk azt!
Nekem erre is meg van a válaszom! A Földünk túlnépesedése már napjainkban is veszélyezteti a Föld valamennyi élőlényét és lakóját is! Ez ellen a Világkormánynak (én csak háttérhatalomna k nevezem) tennie kell valamit. Nos, a világunk ezen urai fő részvényesei a gyógyszeriparna k is. Ha a világon mindenki megtudná azt, amit az indiánok közöltek a franciákkal, jelesül, hogy a parlagfű, mintegy csodaszer minden betegségnél visszafordítja és normalizálja a szervezetben zajló rendellenessége ket, azaz a betegségeket, akkor senki nem venne gyógyszert, és akkor nem lenne óriási bevétele a világ urainak, s még így a Föld is túlnépesedhetne .
Ezért a világ urai,a fizetett bértollnokaikka l és bértudósaik által úgy rendelkeztek, hogy elsőszámú közellenségnek kiáltották ki a parlagfüvet, ezt az embernél is intelligensebb, több földtörténeti katasztrófát is átélt csodálatos ősi növényt, hogy a tudatlan és megtévesztett embereknek még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kötelező irtás mögött egy más célja van ezen uraknak. Ez a cél pedig a lakosság gyérítése, a Földünk megóvása a túlnépesedéstől . A gyógyszerek mellékhatásai következtében ugyanis, csak
Magyarországon minden órában meghal egy ember, de sokkal többen halnak bele abba, amit a patológusok már régóta tudnak, hogy minden második felboncolt embert tévesen diagnosztizálta k és tévesen gyógyszereztek, mivel nem az volt a halál oka, amivel kezelték a betegségűket!

Weil-Várhegyi László
feltaláló, mérnök-radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta,
életmód- és táplálkozási tanácsadó és terapeuta, természetgyógyá sz,
a Magyar Természetgyógyá szok Szövetsége, a Magyar Természetgyógyá szok és
Életreformerek Tudományos Egyesület tagja, a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője

margit22011. júl. 09. 08:20 | Válasz | #60 
Alma

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól tárolható, szállítható.
Ha hiszed, ha nem, akár kizárólag almán is meg lehetne élni, szinte korlátlan ideig.
Több, mint 1000 fajta alma található a világon. Mindegyikben megtalálható a fehérje, rostanyag, keményítő, sók, almasav, cukor,csersav. Magas a foszfor, a vas, és a nátriumtartalma.
Az almát nagyon rövid idő alatt megemészti a gyomrunk, és szinte azonnal energiát nyerhetünk belőle.
Magas foszfor tartalmának köszönhetően sokat segíthet főleg azoknak, akik szellemi munkát végeznek, vagy gyenge az idegzetük.

Ha régen nem ettél almát, vagyis talán kicsit elszoktál tőle, vagy nem a legjobban működik a gyomrod, esetleg az egészséges ételeket nehezebben emészted, akkor fokozatosan kezd el az almaevést, először csak egy-két falatot egyél belőle, de azt nagyon rágd meg, egy harapás almát legalább ötvenszer, mert így keveredik a legalaposabban össze a nyáladdal, és ez a legfontosabb.
Utána fokozatosan emeld az adagot, de mindig ügyelj arra, hogy az alma pépként kerüljön a gyomrodba.
Gyümölcsöt csak magában egyél.

Ha mást is kívánsz fogyasztani, akkor almát ebéd előtt, vagy vacsora előtt legalább egy órával fogyassz.
Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthatsz főétkezéskén is. Ha úgy érzed, hogy az alma nem csillapítja az éhségedet, akkor ez annak a jele, hogy valami baj van a gyomroddal vagy az emésztőrendszereddel.
Próbáld meg ezt tudatosan és módszeresen helyreállítani.
Természetesen, ha már más ételekkel megtömted a pocidat, akkor ne erőltesd rá a gyümölcsöt, mert ez nem lesz előnyös sem az egészséged, sem az emésztésed számára.

Jó ha tudod, soha sem a gyümölcs okozza a hasmenésedet, lázadat, vagy más kellemetlenséget, hanem az, amit a gyümölcs előtt ettél.
A gyümölcsök nagy része gyógyító hatású, megszabadítja szervezetünket az eddig okozott károktól, mérgektől.

Többek között az alma nagyon jó tisztító és gyógyító hatással van az alábbi betegségekre:
- Ételmérgezés, bélhurut, vérhas, koli baktérium okozta bélfertőzés, és akár hiszed akár nem még akkor is segíteni tud, ha veseköved van.
- Székrekedés nélkül képes gyógyítani a hasmenést, szabályozza a bélműködésedet, tisztítja a húgyutakat, és a tüdőket.
- Gyógyítja a reumát, a köszvényt, mivel sói oldják a húgyköveket.
Az alma, mint gyümölcs, savas ugyan, de mégis a szervezetet lúgosítja, hiszen organikus sói semlegesítik a fehérje bomlástermékeiből származó savakat.
Kiválóan gyógyítja a hörghurutot, és a felső légúti betegségeket.
Jó ha tudod azt, is, hogy másként hat az édes, és másként a savanyú alma.

Édes almát fogyasszanak mindazok, akik székrekedésben szenvednek, vagy vérszegények, és inkább savanykásabbat mindazok, akik esetleg túltápláltak, vagy reumás fájdalmakkal küzdenek.
Mindkét fajtájú alma hatásos vértisztító, nagyon hasznos mindazoknak akik érelmeszesedésben szenvednek, vagy gyenge a szívműködésük, esetleg aranyerük van, vagy a hölgyeknél jól használható a menstruációs zavarok megszüntetésére.
Minden embernek, de főleg azoknak, akik rendszeresen ülő munkát végeznek, legalább minden második hónapban kellene almakúrát tartani. Ez azt jelenti, hogy legalább egy napig csak almát ehet.
Lehetőleg csak egészséges, lédús, és érett almát együnk, törekedjünk arra, hogy azonos fajtákat fogyasszunk, ugyanis minden almának más a savassági foka. Ne keverjük a különböző fajta almákat egymással.

Az almát lehetőleg mindig teljes egészében fogyasszuk el. Ne dobjuk el az alma csutkáját sem, hiszen igen értékes jódot tartalmaz. Az alma fogyasztásával még az áldott állapot alatti hányingert is le lehet küzdeni.
Almakúrát egész évben lehet a szervezet regenerálása érdekében végezni 4-5 héten keresztül, melyből egy hét legyen a bevezetés. Jó étvágyat!!!!


A vízfogyasztásról

Íme, egy kis hasznos információ:
Azt tudtam, hogy sok vizet kell innunk, de azt nem, hogy az időzítés is nagyon fontos.
A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését
2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.


 © Hmv.Kati2011. márc. 06. 19:26 | Válasz | #59 
Saját magam még soha, de az öregektől sokszor hallottam már.
Pedig nekem is volt már harmadfokú égésem, bizony akkor eszembe nem jutott volna tojásfehérjét kenni rá.
Viszont arra még volt erőm, hogy beszaladjak a fürdőszobába, s kinyitottam a hidegvizes csapot, jó sokáig folyattam rá, hogy ne roncsolódjanak még jobban a szövetek.
Utána irány a kórház.

 © mesi2011. márc. 06. 19:07 | Válasz | #58 
Dédimamám szerint is csodatévő.Szerencsére nekünk még nem kellett alkalmazni.
De azért szerintem nem mindegy hanyad fokú az az égési sérülés!

margit22011. márc. 06. 18:53 | Válasz | #57 
Kati!

Akkor ezek szerint már Te is alkalmaztad?...

 © Hmv.Kati2011. márc. 06. 18:48 | Válasz | #56 
Margitka, Rágóka!
Ez egy nagyon rég bevált háziszer égésre.
Nem hallottatok még róla?

 © ragoka2011. márc. 06. 11:31 | Válasz | #55 
Margeretta _Margit!
Hm.. utána nézzek..

margit22011. márc. 06. 09:11 | Válasz | #54 
Margaréta!

Köszi a választ!... Én nem is gondoltam, hogy ezt komolyan lehet-e venni... Tartottam a nyers tojásfehérjétől...


 © margareta512011. márc. 06. 08:59 | Válasz | #53 
Igen, szoktuk hasznalni.A tojas feherje megszarad es nem engedi hogy a nyilt sebre mas anyagok keruljenek.

margit22011. márc. 06. 07:53 | Válasz | #52 
Rágóka!

Bevallom, hogy nem!.... Nekem is gyanús ez a sok "jó" tanács már, amiket az e-mail-ekben küldözgetnek...

 © ragoka2011. márc. 06. 05:11 | Válasz | #51 
Margit!
Én is kaptam! Nem tudom, hogy valójában jó-e így.. Igazából nyit sebnek kell tekinteni az égett bőrt.. nem tudom.. Te rákennéd?

 © ragoka2011. márc. 06. 05:10 | Válasz | #50 
Margit!
Én is kaptam! Nem tudom, hogy valójában jó-e így.. Igazából nyit sebnek kell tekinteni az égett bőrt.. nem tudom.. Te rákennéd?

margit22011. márc. 05. 21:09 | Válasz | #49 
.... E-mail-ben kaptam.... Hallottatok erről? ...

Állítólag leégéskor is igaz mindez...

ÉGÉSRE-TOJÁSFEHÉRJE!!!

Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegélynyújtásra. Ha valaki megég,-legyen az bármilyen nagy terjedelmű-
legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell tartani, míg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojásfehérjét kicsit felverünk habnak,-csak hogy könnyebb legyen kenni. Több rétegben rákenjük a megégett felületre.

Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége-bár az erős fájdalom maradt.
Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, -ez tulajdonképpen natúr colagen volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét.
Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás.
Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!!! A bőr színe sem változott el. A megégett bőr teljesen recuperálódott, köszönhetően a tojásfehérjében található colagennek, -ami a valóságban egy placenta és tele van vitaminnal.


margit22011. feb. 22. 09:17 | Válasz | #48 

TUDTÁTOK? Hasznos ismeretek!

A f o g k r é m

Fogkrémet nem csak fogmosásra használhatjuk!.... Eláruljuk, mire még!

1. Könnyedén eltávolíthatjuk a hajfestéket.
Az otthoni hajfestés során előfordul, hogy a homlokunkra, a fülünkre, sőt még a tarkónkra is kerül egy kis festék, s ez bizony csúnya nyomot hagy. Dörzsölgetjük szappannal vagy sminklemosóval, de bizony a festék csak nem akar eltűnni. Egy kevéske fogkrém azonban csodákra képes. Nyomjunk az ujjunkra egy borsónyi hagyományos, fehér fogkrémet, és dörzsöljük vele a festékes bőrt, amíg a folt el nem tűnik. Végül öblítsük le egy kis meleg vízzel. A pasztában lévő parányi radírszemcsék könnyedén helyrehozzák az otthoni hajfestés során elkövetett baklövést.

2. Gyerekrajzok a falon
A gyerekek csak úgy ontják a szebbnél szebb rajzokat, s mi büszkén dekorálnánk ki velük az egész lakást. Csakhogy sajnáljuk ragasztóval összekenni vagy rajzszögekkel telelyuggatni a falat. Elő a fogkrémmel! A papír hátulján lévő sarkokra tegyünk egy kevés fehér pasztát, majd egy rövid időre szorítsuk a falhoz a rajzot. A fogkrémben lévő cellulózgumi garantáltan odaragad a falhoz. Később aztán nyom nélkül leszedhetjük a rajzokat a falról. Egy nedves rongy segítségével maradéktalanul és nyomtalanul eltüntethetjük a fogkrémet.

3. Gyorssegély a méhcsípésre
A méh csípése pokoli fájdalommal jár. Ha ilyenkor a kezünkbe akad egy tubus fogkrém, kenjünk egy keveset azonnal a csípésre. Szinte azonnal érezni fogjuk a hatást. A fogkrémben lévő lúgok ugyanis perceken belül semlegesíteni kezdik a méh mérgében lévő savakat, s tizenöt perc múlva nyomtalanul elmúlik a fájdalom. Ráadásul, miután a fogkrém megszáradt a bőrön, légmentesen elzárja a csípést a nedvességtől, és
így a gyógyulást is meggyorsítja.

4. Mentsük meg az üvegasztalt
Aki üvegasztalt vásárol, szinte egy életen át rettegésben él, mikor sérül meg a szépséges bútordarab. Márpedig egy-egy baleset szinte
elkerülhetetlen: egy rosszul lerakott üvegpohár, a gyerek kisautója, és máris megvan a baj. Vékony kis karcolás a sima üvegen! Ismét segíthet egy egyszerű trükk. Egy kevés fogkrémet dörzsöljünk el az ujjunk hegyével a karcoláson. Öt perc múlva, ha már megszáradt, töröljük le a felesleget egy ronggyal. A dörzsölés hatására a krémben lévő kalcium-foszfát-részecskék ismét visszaadják az üvegfelületnek a tökéletes ragyogást.

5. Olcsó autóillatosító
Állandó veszekedés tárgya: miért eszik a gyerek az autóban? A nők védekeznek, a férfiak joggal dühösek, mert bizony a kiborult kakaónak egy idő után szaga lesz. Egy egyszerű trükkel azonban mindezt megszüntethetjük. Egy darab konyhai papírtörlő közepére nyomjunk ki egy jó adag fogkrémet. Görgessük fel, akár egy palacsintát, és csúsztassuk be az egyik ülés alá. Minden alkalommal, ha fűteni kezdünk a kocsiban, a meleg hatására a szódabikarbóna, igazi légfrissítőként, kellemes mentolszagot áraszt majd magából.

6. Ékszer tisztítása
Nagyanyáink régi ékszertisztító módszerét is
feleleveníthetjük egy kicsit. Az ezüst sajnos gyorsan oxidálódik. Csúnya fekete színe lesz, az embernek már nincs is kedve felvenni egy régi nyakláncot. Pedig egy puha fogkefe és egy kis fogkrém segítségével pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk kedvenc ékszereinket. Dörzsöljük kitartóan fogkrémmel, a csillogás újra életre kel!

7. Nincs többé párás úszószemüveg
A gyerekek az iskolai úszásból hazaérve gyakran panaszkodnak, hogy nem láttak semmit a víz alatt, mert bepárásodott a szemüvegük? Elő tehát a fogkrémmel! Kenjük be belülről az úszószemüveget a pasztával, majd meleg vízzel öblítsük ki. A következő vízbe merüléskor a fluorid megakadályozza majd a bepárásodást, és a csemete boldogan lubickolhat a vízben.

8. Viszlát, fűfolt!
Az iskolai focibajnokság után a farmerek térdén mindig ott éktelenkedik a zöld, kitisztíthatatlan fűfolt. Mielőtt betennénk a mosógépbe, gondosan dörzsöljük át az anyagot egy adag fehér fogkrémmel. A nátrium-lauril-szulfát oldja a fű színét adó klorofillt, így könnyebben kijön majd a nadrág térdéből a folt a mosás során.

9. A hófehér bőrtáska
Könnyű beleszeretni egy hófehér bőrtáskába az
üzlet kirakatában. Aztán jön a bosszúság: itt-ott egy kis tintafolt, amely kifolyt a golyóstollból, megszürkült pánt, olajos ujjlenyomatok mindenhol. Egy puha fogkefével és egy kevés fogkrémmel azonban ezt is újjávarázsolhatjuk. Dörzsöljük át fogkrémmel a koszos részeket, végül töröljük át egy nedves ronggyal. A fogkrémben lévő nátrium-karbonát segítségével a fehér táska ismét a kedvencünk lehet.


margit22011. feb. 07. 17:55 | Válasz | #47 

A tojásnak kiemelten magas a fehérjetartalma, kiváló a tápértéke, tele van nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és segít a
betegségek megelőzésében is. Csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és az időskori szembetegségek kialakulásának kockázatát is. Sok diéta kiváló
eleme, hiszen növeli a teltségérzetet, cserében viszont szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Ehhez képest még nem is olyan régen a magas koleszterintartalma és a szalmonellaveszély miatt is sokan támadták ezt az élelmiszert. A napjainkban végzett kutatások azonban bebizonyították, hogy ezek tévhitek.

*Hogyan válasszunk tojást a boltban?
Tudta-e hogy........?
*
- A tojás héján mintegy 17 ezer pórus található, melyen keresztül vizet veszít a tárolás során, de felvehet idegen illatot, ízt is, ezért célszerű kartondobozban tárolni.
- A tojást a dobozba hegyes végével lefelé kell behelyezni, mert így a sárgája középen marad, és nem tapad a héjhoz.
- A tojás szobahőmérsékleten 1 nap alatt "öregszik" annyit, mint hűtőszekrényben 1 hét alatt.
- Hűtőben tárolva a vásárlás után egy hónapig sem veszít a minőségéből.
- Az 1-2 hetes tojás héja a főzés után könnyebben leszedhető, mintha friss tojást főztünk volna meg.
- A nyers vagy főtt tojás könnyen megkülönböztethető, ha az asztallapon
megpörgetjük.... Ha könnyen pörög, akkor főtt, ha kalimpál, akkor nyers.
- A sárgájához tapadó két fehérje rostos köteg nem fejlődő embrió, hanem a sárgáját rögzítő "jégzsinór".

Először ne csak a tojás dobozát nézzük meg, hanem bátran nyissuk fel a dobozt, és nézzük
meg magán a tojáson lévő feliratot. A tojásra bélyegzett számsorban betűk is szerepelnek,
a HU magyar, a NL holland, a DE német, a PL lengyel tojást jelöl.
Célszerű a HU feliratú magyar tojásokat keresni, hiszen ezek biztosan frissek, nem utaztak több ezer kilométert, és biztonságosak is, mert itthon kötelező a szalmonella elleni
védőoltás az állatállományokban.
A tojáson lévő számsor a mezei vásárló számára teljesen érthetetlen, ezért most bemutatjuk
olvasóinknak, hogy pontosan mi mit jelent. Például: 3HU63T18/6

A számsor első számjegye az állattartási technológia kódja:
- 0, bio
- 1, szabad tartás
- 2, alternatív tartás
- 3, ketreces tartás
- majd következik az ország kódja, magyar tojás esetében (HU).
Ezután jön a megyék/
főváros kódja (01-től 20-ig), ezt követi az állategészségügyi kerület sorszáma, majd a tojótyúk jelölése (T), az állattartótelep sorszáma, s végül a/ jel után
az istállók száma.

*A tojás értéke
*
A fogyókúrák, a szénhidrátmentes diéták legjobb alapja a tojás, hiszen gyakorlatilag
nem tartalmaz szénhidrátot. A tojásban lévő zsírsavak összetétele optimális,
túlnyomórészt telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami élettanilag nélkülözhetetlen. A tojás zsírjainak összetétele és kellő mennyisége egyedülállóan tökéletesen működteti az ember
emésztőrendszerét.
Ezért különösen jó, ha reggelire minél gyakrabban fogyasztunk tojásételeket.
Egyébként a legtöbb tojásos fogás kevesebb, mint 15 perc alatt elkészíthető.

A tojás az egyik legkitűnőbb D-vitamin-forrás, segít a csontritkulás kialakulásának megelőzésében, valamint a legkiválóbb kolinforrás, ami elősegíti az agy fejlődését, a jó memória megtartását, segít az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében.

*Tények és tévhitek
*
A tojást sok-sok éven át veszélyesnek minősítették, mint nagy koleszterol tartalmú
élelmiszert, ami növeli a vér koleszterinszintjét. Napjainkban azonban
a tudományos kutatók felülvizsgálták ezt a nézetet, és bebizonyították, hogy a magas
koleszterinszintért a telített zsírsavak az igazi felelősök, a tojásban pedig főként telítetlen zsírsavak találhatók.

Az egyik leggyakoribb vád a tojással szemben, hogy a szalmonella miatt növeli az
ételmérgezés kockázatát. A szalmonellák már 70 °C-on elpusztulnak, tehát a megsütött,
megfőzött tojás már kockázat nélkül fogyasztható. Magyarországon egyébként
kötelező a két legveszélyesebb szalmonella elleni vakcinázás, és a legtöbb termelő
rendszeresen vizsgáltatja állatállományát.

Sokan azt állítják, hogy a tojás miatt akár az egész emberiséget fenyegető járvány
(madárinfluenza) alakulhat ki. Nos, a madárinfluenza állatbetegség, a vírus átalakulása egyelőre csak feltételezés. A vírus ugyanúgy elpusztul hő hatására, mint a szalmonella baktérium. Magyarországon nincs madárinfluenza, és a legveszélyeztetettebb
távol-keleti térségben sem halt meg több ember madárinfluenzában, mint ahányan humán influenzajárvány miatt vesztették életüket.


 © orozi2010. nov. 22. 18:20 | Válasz | #46 
Ma kaptam e-mail ben,megosztom veletek,érdemes elolvasni.
A cikk küldője onkológus orvos!!!
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról

Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az
egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a
megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett
beszélni arról, hogy van más választásunk is:

1. Minden embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a
ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig,
amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik. Amikor egy orvos a
kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a
szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek
észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a kimutatható
mennyiséget.

2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még
ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.

3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy
elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok
elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.

4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi,
hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak
szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási
és életmódbeli tényezők.

5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntet-
hessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére
van szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.

6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan
növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrend-
szerben stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj,
vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.

7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti,
roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket
.

8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a
daganat méretét.
Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásá-
val nem lehet több daganat elpusztulását elérni.

9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására testbe túl sok
méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a
beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és
komplikációknak.

10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval
ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti be-
avatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szer-
vezet más részeire.

11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéhezte-
tése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez,
amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A ráksejtek táplálékai:

a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével
az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A
cukorhelyettesítők, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. asz-
partamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyette-
sítők , pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás
mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis
mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak.
Jobb megoldás a tengeri só.

b. A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a
gyomor-bél traktusban.
A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg
helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni
kényszerülnek.

c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend
savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat
és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk.
A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és pa-
razitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen
a rákban szenvedők számára.

d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű ga-
bonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket
tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású kör-
nyezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből, köztük a ba-
bot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják az élő
enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak
a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek
növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élő enzimek
bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből készült leveket fogyasz-
tani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát!). Azon kívül, na-
ponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is.
Az enzimek már 104 F fokon (40 Celsius) elpusztulnak.

e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a
koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz. Csak
tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert
toxinok-
kal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe.
A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.

12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szerve-
zetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emész-
tetlenhús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását o-
kozza.

13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől
való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít
fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a
szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztít-
hassák.

14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben
(IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok,
esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szer-
vezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táp-
lálék kiegészítők, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist
(programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális
eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy feles-
leges sejtektől.

15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és
pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké vál-
hassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkese-
redettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretetteljes, megbocsátó lelkületű emberré válni.
Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.

16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A
napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént
eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz,
ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.

Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tet-
te közzé a hírlevelei útján. A dioxintartalmú vegyszerek rákkeltő
hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek
az emberi testsejtek számára.
Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a fagyasztóba, mivel a
műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a
Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében
magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek
számára. Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag e-
dényben.
Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A
zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel,
ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt
javasolta, hogy használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edé-
nyeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak
dioxin nélkül.
Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell
tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz,
csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget
használunk. Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a
papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a
dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen
veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le.
Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe.
Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább. De még jobb ha mikrót egyáltalán nem használsz.

Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben. © ragoka2010. júl. 09. 19:23 | Válasz | #45 
Margareta51!
Én magam is gyógynövénygyűjtő vagyok! De ennyi baromságot már bocsáss meg nem, kellene terjeszteni! Minden tiszteletem, hogy jót akartál, de véleményem szerint sürgősen le kellene venni innen, mert ezzel a szöveggel jogilag akár egészségkárosodást is lehet okozni! A szövegben vannak jók is, de alapjában erősen vitatható! Véleményem szerint / ez csak az én véleményem!/ Először orvoshoz kellene menni aztán az orvossal együtt, lehet gyógynövénnyel is gyógyítani, de így.. háááát tudod.. most gondold el, ha szívproblémával küszködő ember csak ezzel akar meggyógyulni..
Mi van akkor, ha ez nem jön össze?

 © margareta512010. júl. 04. 17:05 | Válasz | #44 
Gyógyszerek helyett!
Már 500 évvel ezelőtt is volt népi-gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat
műteni, ezek bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján. Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem,ebből 2 egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt 3 orvosi egyetem. Később Mária Terézia is alapított egy orvosi egyetemet Nagyszombaton.


Az Egészségügyi Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége
ennek a tevékenységnek. 2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a termék-kiegészítőket.

Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. A lányának adja át tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk
kívül van még egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony.
Egy konferencián kérdezték Gyuri bácsitól, hogy miért nem használja Magyarország a rengeteg gyógynövényt, hiszen 400
féle gyógynövényünk van.
Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így keletkezett az arcán egy melanoma. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg
kell műteni ezt a rákos foltot és kemoterápiát is javasolt. 3 hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

BŐRRÁKRA:diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot
összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni
a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd
tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani
ebből az italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ:3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl.
vízzel, majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10
percig rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a
hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.

AGYI VÉRELLÁTÁS:félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget
megpucolt fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük
legalább egy héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt
időnként bekenjük és beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA:Cavinton helyett:3 gr. kis téli zöld meték
és 3 gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás
után megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB:3 gr /egy csapott
evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni
valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

CSONTRITKULÁS:Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és
sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle,
megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az
ételbe.

PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:
A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/
elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és
villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük
esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket,
vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még
marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy
mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után
visszatermelődik a zselé a porcok közé.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN:szemvidítófű egy csapott evőkanál 2
dl. víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL:diólevél tea, egy csapott
evőkanál, 2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni,
vagy beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig
pihentetni.
Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS:diólevél egy cs. evőkanál
tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x
felszívni és próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után
kifolyik. A szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a
megmaradt megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre
dunsztkötésben rakjuk rá a területre. A papsajt tea hidegen készül,
2-3 órát állni hagyjuk, és ezzel kenegessük be az orrjáratot.
Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni. Náthára és
köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK:Apróbojtorján teát
korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel
leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell
elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban
meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként
fel kell tenni a nyakra.

ALLERGIA ÉS ASZTMA:Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér
pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl.
forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG
KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb köptető:
ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel
forrázni, 10 perc állás után inni.Egyébként lehet kapni a Gyuri
bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is
megrendelhetőwww.gyorgytea.hu-n

MÁJ ÉS EPE:Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle
vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha
továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből
csak 7% marad meg a földön.
KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.
Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből
készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet
kapni lilás színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba
keverjünk bele egy kicsit.

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült
tea. 6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben
éjszakára a májra kell tenni.

MAGAS KOLESZTERIN:nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál
értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték.
Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.

EPEKŐ:minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert
napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

GYOMORÉGÉS:Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni,
az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel
és ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1
csapott evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden
nap meginni.

A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea.
A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.
2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál
szódabikarbónás vizet.

Széklet:Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha
pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától,
szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.
Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet
fogyasztani:
Gyujtoványfű-tea,
mezei kotáng virág hígabb széklet
kökényvirág
kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

Hasmenés:Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.
Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.
Vadsóskamag nyersen darálva.


Aranyér:Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és
sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az
aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan
hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál
nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után,
ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

zület:pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder
összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva,
10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már
eredmény van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is
köszvényünk, akkor is.

Rheuma:réti legyezőfű
Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az
izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó:a bodzavirág tea,
aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze
fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet
inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.

Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb:diólevélből készült
teával mosogatni, vagy áztatni a lábat.Lábgomba esetén
pedig:tölgyfakéreg teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése
végett a zsálya tea a legjobb esténként.

Magas vérnyomás:vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.
Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/,
akkor a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2
csészével.
Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos
hajtásából készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a
szívizmokat rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.
Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2
csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.
Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg
vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb
vérnyomáscsökkentő tea.
65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark te egy nap két csésze
hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány:szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy aBéres csepp és
C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű
paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle
gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás
macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.

Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a
vizelet:1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell
tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell
szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a
férfiak.Ha már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát
kell inni, amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE,
ezt össze kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni
2,5 dl. vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1
csésze.

Klimax:Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska
tea összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés:Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a
férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

Ciszta, vagy mióma a petefészken:diólevél tea 1/2 l készíteni,
ebből 2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára,
pedig a megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.
Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor
vagy: kukoricahéj tea
vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni
Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4
hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni.
Sokat kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.
Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

agydaganat:minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási
boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és
belemasszírozni napjában többször.
A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni,
forrázni, vagy főzni kell-e?

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ALVÁSI PERIÓDUSUNK.

DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és
árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket
árusító boltokban megvenni.

Add tovább!!!!!! Már sokaknak segített!!!


 © margareta512010. jún. 23. 17:55 | Válasz | #43 
Praktikák - Kullancs eltávolítás
*Kullancseltávolítás

Régi Őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem
fél...már hozzánk tartoznak!) kullancs eltávolítási technikát
szeretnék Önökkel megosztani!
A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával
könnyedén eltávolíthatjuk!
*Nyálazzuk meg a gyufa fejét, *
*majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha
kenegetnénk*.
A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára-mert nagyon szereti
a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem
tudományos eltávolítás,de a lehető leg "emberségesebb", és *biztosan
mindig sikeres,* sőt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!
Itt az Őrségben ez jó paraszti tapasztalat útján terjedő módszer,nem
is értem ,hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!
Mag. Pharm. Katalin Karacsonyi
Tel : 07242 77377
Mobil: 0676 5587012

 © margareta512010. ápr. 20. 18:26 | Válasz | #42 
http://kerteszet.network.hu/blog/kerteszet-klub-cikkei/tudta-top10-mergezo-etel-ami-akar-a-halalunkat-is-oko


Tudta?Top10 mérgező étel, ami akár a halálunkat is okozhatja

2 napja | Abi Karam Samirné Marika | 0 hozzászólás
Tudta?Top10 mérgező étel, ami akár a halálunkat is okozhatja

Top10 mérgező étel, ami akár a halálunkat is okozhatja

Vigyázz, a gyilkosok lehet, hogy már a kamrádban vannak! Bemutatunk 10 féle ételt, amelyek, ha nem vigyázunk, akár halálunkat is okozhatják...
Top10: fugu

Az ördöghal a japánok kedvenc eledele, csak a legprofibb szakácsok készíthetik el. Veszélyessége miatt az egyik legismertebb misztikus étke a japán konyhaművészetnek. Különösen a mája mérgező, ha nem megfelelően van elkészítve. Fogyasztói számára talán éppen e veszéllyel való játék, a felfokozott adrenalinszint és a halál lehetősége jelenti a gömbhal igazi élvezeti értékét.

A tetrodotoxin (TTX) nagyon erős neurotoxin, amely gátolja az idegrendszer működését és ellenálló a főzésre. A méreg nem károsítja a vérkeringést, ezért az áldozat teljesen tudatánál van, miközben megbénul az egész teste.
A kereskedelmi forgalomban kapható fugu biztonságosak mondható és ha betartják az előírt szabályokat akkor nagyon ritkán hallható mérgezés. Legtöbbször ennek mellőzése okozza a szerencsétlenséget, hiszen a mérgezések általában azokat a gyakorlatlan embereket érik, akik maguk dolgozzák fel a halat és utána megeszik ezt. A másik oka, hogy ínyenc falatként fogyasztják a máját, mely csak méregtelenítés után ehető.
A különböző gömbhalak más-más mértékben mérgezőek és nem biztos, hogy halált okoznak. A fogyasztók érezhetnek ajak és nyelvzsibbadást, mely nem feltétlen a halál előszele, de akár kezdeti jele lehet egy komolyabb mérgezésnek.

Egyetlen gömbhal 30 ember életét olthatja ki!
Top9: paprika

A csípősséget okozó kapszaicin nagy mennyiségben halálos is lehet. Igaz, ehhez egyszerre 8 kg nagyon csípős paprikát kellene elfogyasztani.

A kapszaicin színtelen, szagtalan, kristályos vagy viaszos anyag. Lúgokban, alkoholban, éterben oldódik, de hideg vízben oldhatatlan – ezért nem segít, ha a paprika csípését vízivással próbáljuk enyhíteni. Csípősnek azért érezzük, mert ingerli a szájban lévő fájdalom- (hő-)érzékelő idegvégződéseket. Ezeket tartósan érzéketlenné teszi, ezért a rendszeres chilifogyasztók ugyanazt a paprikát kevésbé érzik csípősnek, mint a gyakorlatlanok. Fokozza az ízleléshez szükséges nyálképződést is. Elsőre irritálja a bőrt, de többszöri alkalmazása érzésteleníti a kezelt területet.

A kapszaicines kenőcsök, illetve tapaszok enyhítik a hátfájást, csillapítják a reumatoid artritisz (reumás ízületi gyulladás) és a szenzoros neuropátia (az érzékelő idegek betegsége, a cukorbetegség gyakori kísérőjelensége) tüneteit. A kapszaicines orrspray hatásos a fejfájás, migrén ellen. A kemoterápiával kezelt rákbetegek érzékeny szájnyálkahártyája gyakran begyullad; ez kapszaicines bonbonok szopogatásával orvosolható.
A kapszaicin az örökítő anyagot (a DNS-t) is védi sok karcinogén (rákkeltő) vegyület károsító hatásától, emellett serkenti a keringést és csillapítja a lázat. Néhány orvos szerint a kapszaicin véd a gyomor-, illetve a patkóbélfekélytől is. Gyógyszeralapanyagként serkenti az emésztőnedvek elválasztását, de túladagolva gyulladást okoz. Nyugtató neuropeptidek (enkefalinok és endorfinok) kibocsátására ösztönzi az agyat. A fájdalomérzékelő idegek blokkolására alkalmas gyógyszerkísérletek "alapvegyülete". Ingerlő hatása miatt könnygáz alapanyagként is hasznosítják.
Top8: burgonya

Vigyázat, ne használjunk megzöldült fiatal gumókat! Az ilyen burgonya olyan alkaloidokat (chaconin és szolanin) tartalmaz, amely mérgezést okoz. A szolaninmérgezés jele: migrén, hányinger, álmosság és láz. A burgonyacsíra fogyasztása is hasonlóan veszélyes, ezért, ha lehet, ne használjunk csírázott burgonyát – különösen babaételbe ne, vagy ha muszáj, távolítsuk el a csírát.

A kicsírázott gumókban 0,06% is lehet a mérgező alkaloidból, a csírában pedig ennél is több. Ezeket kis mennyiségben se fogyaszd!
Top7: keserű mandula

A detektívregények egyik kedvenc mérgét, ciánt tartalmaz, ettől kesernyés. A keserű mandula fogyasztása keserű íze miatt sem kellemes, nagy mennyiségben azonban akár halálos is lehet. Felnőtteknél 60, gyerekeknél 10-15 szem keserű mandula elfogyasztása okozhat ciánmérgezést. A benne található amigdalin ugyanis nem más, mint a toxikus ciánglikozid, mely enzimatikus hatásra ciánhidrogénre, cukorra és benzaldehidre bomlik.

Mérgező hatása azon alapul, hogy a citokrómoxidáz nevű enzimet gátolva bénítja a szövetek oxidációs folyamatait, így a megfelelő oxigénkínálat ellenére is végső soron a sejtek fulladásához vezet. A keserűmandulából olajat sajtolnak, melyet a kozmetikumok előállításánál használnak előszeretettel.
Top6: alma

Már Hófehérkének is a torkán akadt, de gonosz mostoha sem kell a mérgezéshez, csak rengeteg lenyelt almamag. Egy ember egycsészényi almamag elfogyasztása után ciánmérgezésben vesztette életét.

Egyes számítások szerint viszont több ezer almamag elrágcsálása szükséges ahhoz, hogy a nem kívánt hatás bekövetkezzék. Ha az almamagnál a 300 ppm ciánhidrogén tartalmat használjuk fel a letális dózis kiszámítására, akkor kb. 5000 - 7000 db almamag lenne szükséges 50 mg ciánhidrogén előállítására.

A madárbirs almatermésénél főleg a terméshúsban raktározódnak a ciánogén vegyületek, kisebb mértékben a magvakban. A termés ciánglikozid tartalmával végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a felszabaduló ciánhidrogén mennyisége különböző és a termés érettségétől függ. Veszélyesnek tartják a 20 mg ciánhidrogén/100 g friss termés koncentrációt, azonban a számított értékek ez alatt vannak. 15 kg-os gyermeknél 80 termés elfogyasztása még mérgezést nem okozó mennyiségnek számít. Ez az eredmény összhangban van a különböző Toxikológiai Központok adataival, mely szerint komoly mérgezés a madárbirsnél nem fordult elő.
Top5: sárgabarackmag

A nemesített sárgabarack esetében gyermekeknél 20, felnőttnél 40 mag elfogyasztása mondható veszélyesnek, 60 mag halálos is lehet.

A sárgabarackmag 8 százalék amigdalint tartalmaz, 40 százalék zsíros olaj, szénhidrtátok és 1 százalék ásványi anyag mellett, ezenkívül egy új vitamint pangamsavat, utóbbi a meningitis (agyhártyagyulladás) egyik formájának kezelésében bizonyult eredményesnek. Sárgabarackmag mérgezést főleg gyermekeknél írtak le. Rubino és Davidoff (1979) 20-40 sárgabarack-mag elfogyasztása után fellépő súlyos ciánmérgezésről számoltak be. A sürgősségi osztályra beszállított paciens esetén 3,2 mg/l cianid-koncentrációt mértek (1 mg/l feletti érték erősen mérgező). 1981-ben is hirt adtak barackmag által okozta mérgezésekről, 8 gyermek közül 1 meghalt.
Top4: vörös algával szennyezett kagyló, kagylómérgezés

A kagylók tápláléka a vörös alga, amely őket nem, de téged megmérgezhet. Akár kis mennyiségben is okozhat bénulást vagy halált.

Az ehető kagylókban a méreg az emésztőmirigyekben koncentrálódik, és mérgező hatása rendszerint néhány héten belül megszűnik. Azonban a dinoflagelláták intenzív szaporodásakor ez hosszabb is lehet és súlyos, akár halállal is végződhet. Ezért az osztrigákat és az ehető kagylókat a nyári hónapokban nem árusítják. Az elsőként kagylóból izolált, tisztított és szerkezetileg felismert méreganyag a szaxitoxin volt.

A kagylómérgezés három típusa ismert: a gyomor-bél rendszeri (gasztroenterális) tüneteket okozó kagylómérgezés, az erythemát (bőrvörösséget) okozó kagylómérgezés és a bénulásos (PSP) kagylómérgezés. Mind a háromnak meglehetősen különböző az oka, a tünetei és a felépülés prognózisa. A három közül a PSP a legsúlyosabb.
Top3: víz

Egy nő egy vízivó versenyen három óra alatt hat liter vízet tuszkolt magába, vére felhígult... A nőnél először hasogató fejfájás jelentkezett, később hányt, végül pedig belehalt a "vízmérgezésnek" nevezett tünetegyüttesbe.

A nagymértékű folyadékbevitel hatására felhígul a vér, a nátriumionok mennyisége pedig a literenkénti 135-145 millimól alá csökken: a jelenséget az orvosok hiponatrémiának nevezik.
Top2: szerecsendió

Az egyik legfinomabb fűszer, egyben akár halált is okozó hallucinogén. A szerecsendiót régebben és még jelenleg is a népi gyógyászatban analgetikumként, digesztívumként, sztomachikumként, hipnotikumként, afrodiziákumként és amenorroikumként használták, illetve használják.

A szerecsendió mértéktelen élvezete azonban kitörő verejtékezést, vizelésingert, általános rossz közérzetet, fejfájást, egyensúlyi zavarokat, hallucinációt, nevetőgörcsöt és remegést okozhat.
Top1: gyilkos galóca

Legalább 7 fajta mérget tartalmaz, így egy harapásnyi is halált okozhat belőle. Európában rokon fajaival együtt (fehér galóca, hegyeskalapú galóca) a legsúlyosabb – gyakran halálos kimenetelű – mérgezéseket okozó nagygombák közé tartozik. Kontinensünkön széles körben elterjedt, lombos- és tűlevelű fák alatt egyaránt előfordul. Termőtestei nyártól őszig jelennek meg. Kalapja leggyakrabban zöldes árnyalatú, míg lemezein és a tönkjén a fehér szín dominál.

A gyilkos galóca számtalan olyan ehető gombafajra hasonlít, amelyet Európa-szerte gyakran fogyasztanak. Hatóanyagai miatt valamennyi ismert mérgező gombafaj között is a legveszélyesebbnek számít; a gombamérgezések okozta halálesetek döntő többségével összefüggésbe hozható.

Gyakori mérgezései miatt régóta kutatják méreganyagait, amelyek nagy részét már sikerült izolálni. Ezek közül a legfontosabb összetevő az α-amanitin, ami a májat és a vesét támadja meg. Ellenszere egyelőre nem ismert.
A saját gyűjtésű vagy vásárolt gombát feltétlen vigyük el gombavizsgálatra, amit magánszemélyeknek bármelyik piacon ingyen elvégeznek!

margit22010. márc. 02. 08:41 | Válasz | #41 

Mentősök kérték, igazuk lehet

FONTOS!

Mentősök tapasztalták, hogy közlekedési baleseteknél a legtöbb sérültnek van mobiltelefonja. Olyan sérülteknél, akikkel nem lehet kommunikálni, a segítségükre sietők nem tudják, hogy a telefon hosszú címlistájából kit értesítsenek.
Mentőápolók és mentőorvosok azt javasolták, hogy a szükség esetén értesítendő személy adatait mindenki ugyanazon megjelölés alatt adja meg.

A nemzetközileg elismert megjelölés:

ICE (= In Case of Emergency = "vész esetén")

Ezalatt a név alatt annak a személynek a telefonszámát kell megadni, akit vészhelyzetben / szükség esetén a rendőrségnek, mentőknek, tűzoltóknak fel kell hívni.

Ha több ilyen személyt szeretne megadni, a következőképp lehetséges: ICE1, ICE2, ICE3 stb.

Könnyű megcsinálni, nem kerül semmibe és vész esetén nagy segítség lehet!
Küldd el minél több barátodnak, ismerősödnek, hogy minél szélesebb körben elterjedhessen ez a hír!

Ezt e-mail-ben kaptam... Lehet, hogy jó tudni...


 © Edit2010. feb. 23. 23:15 | Válasz | #40 
A múlt század nagy gondolkodója Mahatma Gandhi a következőket mondta az oltásokkal kapcsolatban:

„Évek óta megrögzötten oltásellenes vagyok. A legkevésbé sem kérdéses számomra, hogy az oltás tisztességtelen eljárás, amely ráadásul káros is.”


Miért nincs autista az amish közösségekben?

A XVII. században a vallási ellentétektől és az új gondolatoktól megosztott Európában, azon belül is Svájcban szerveződött egy kis csoport. Vezetőjük Jacob Amman után "Amish"-nak nevezték magukat. A század végén az éhínség és az üldöztetés elől az Újvilágba menekültek. Az erőszakmentességet, egyszerűséget és szeretetet hirdető csoport a szokásait, vallási hitét és puritanizmusát a mai napig megőrizte.

Az autizmus fogalmát Magyarországon legtöbben az "Esőember" című filmből Dustin Hoffman kitűnő alakítása alapján ismerték meg. A kifejezés a görög "autos" (önmaga) szóból származik: az autizmus szót tehát önmagára vonatkoztatásnak vagy önzésnek is fordíthatnánk. Régebbi lexikonokban még "nappali álmodozásnak" is nevezik az autizmust.
Az autizmus egy olyan fejlődési zavar, melynek tünetei az első három évben jelentkeznek.

Az autizmus előfordulási gyakorisága a legfrissebb kutatási eredmények alapján kb. 0.5 %, ami 200 gyerekből egyet jelent. Ez a szám az Egyesült Államokban egy a 166-ból.

Az Egyesült Államokban egy kutató felmérést végzett Pennsylvania holland megyéiben és autista gyerekeket keresett. A nemzeti statisztikáknak megfelelően találnia is kellett volna 200-at, de nem így történt. Mindössze hármat sikerült találni.

* Az első, egy autista amish kislány Kínából származott és már autistaként adoptálták nevelő szülei.
* A második autista amish gyerek kapott védőoltásokat.
* A harmadik gyerek esetében nem lehetett kideríteni, hogy kapott e védőoltást vagy sem.

A különbség 2700% !!! És egy dolog még különbözik:

Az Amish közösségek megtagadják a védőoltások adását a gyerekeiknek.
A védőoltások története több mint 200 évre nyúlik vissza. Ez idő alatt a bevezetett védőoltások száma folyamatosan nőtt, a járványszerűen előforduló fertőző betegségek száma ugyanakkor folyamatosan csökkent. Az orvostudomány és a közvélemény ezt a visszaesést többnyire a védőoltások pozitív hatásának tulajdonítja, holott az elmúlt két évszázad alatt életkörülményeink, higiénés viszonyaink és táplálkozásunk alapvetően megváltozott.

"A betegségek megelőzését célzó védőoltás ötlete 1796-ból származik. Edward Jenner brit gyermekorvos úgy gondolta, hogy azok a fejőlányok, akik már túlestek a tehénhimlőn (egy enyhébb betegségen), nem kaphatják meg a himlőt (ami halálos betegség)." Jenner elméletére alapozva fejlesztették ki az első himlő elleni oltásokat. Ezekkel az oltásokkal a XIX. században az iparilag fejlett országokban nagy tömegeket oltottak be úgy, hogy gyakran szinte teljes volt az átoltottság.

Azonban a védőoltások hatására nem csökkent a himlős megbetegedések száma. Hatalmas járványok törtek ki, lényegesen súlyosabbak, mint korábban. A beoltott személyek túlnyomó többsége megkapta a himlőt, amelyet a himlős betegeket befogadó intézmények egyértelműen dokumentáltak. Ennek hatására több ország betiltotta a himlő elleni oltást. A WHO által néhány évtizeddel ezelőtt kezdeményezett himlő elleni oltási program során hivatalosan elismerték, hogy nem a védőoltások hatására tűnt el a himlő a Földről. A megfelelő higiénés feltételek biztosítása, a betegek elkülönítése és a csatornázás akadályozta meg a betegség terjedését.


[http://www.vitaminkiraly.hu/images//olt%E1s%20grafikon.jpg]


A múlt század halálos betegségei, mint a tüdőbaj és a diftéria már a védőoltások bevezetése előtt komoly visszaesést mutattak. A jobb életkörülmények és a megfelelő higiénia hatására ezek a betegségek eltűnőben voltak. A rettegett járványos gyermekbénulás-járványok okozta halálesetek száma szintén magától csökkent már a védőoltások bevezetése előtt. Ugyanakkor a tömeges oltás bevezetése után hatalmas járványok törtek ki az Egyesült Államokban, és a gyermekbénulásos megbetegedések száma nőtt az oltás bevezetése után. A polioltóanyag köztudottan évtizedeken keresztül egy majmokban élő, rákkeltő vírussal volt szennyezve, mivel az oltóanyagot majmokon tenyésztették. A védőoltásoknak számos mellékhatása és szövődménye lehet.

A bölcsőhalál, az autizmus, a hiperaktivitás és még számos idegrendszeri megbetegedés egyértelműen a védőoltások számlájára írható csakúgy, mint az allergiás megbetegedések bizonyos százaléka is. A szövődmények előfordulási gyakorisága egyes kutatók szerint lényegesen magasabb a hivatalosan beismert eseteknél. Az Egyesült Államokban például minden négyszázadik gyermek autista. Valós adatokat azonban az oltási szövődmények és az oltások okozta halálesetek számáról rendkívül nehéz nyerni, mivel az orvosok néha közvetlenül az oltás után bekövetkezett reakciókat sem tekintik az oltás következményeinek. Ugyanakkor az oltási szövődmények jelentős része csak napokkal-hetekkel -hónapokkal illetve évekkel később jelentkezik. A védőoltások kritikusai mindezek alapján megkérdőjelezik az oltási elmélet helyességét.

Louis Pasteur a védőoltások egyik atyja élete vége felé a következőket mondta: "Csak a táptalaj számít, nem a kórokozó." Azaz a betegségek kialakulásában a megfertőzött személy állapotának, szervezete ellenálló képességének sokkal nagyobb szerepe van, mint a kórokozóknak. A járványok során soha sem betegszik meg az egész népesség, és a megbetegedettek közül sem mindenki lesz egyformán súlyosan beteg. A táplálkozás, a higiénés és egyéb viszonyok játsszák a fő szerepet a betegségek terjedésében.

A betegségek valódi, veszélytelen megelőzésének kulcsa az egészséges táplálkozás és egészséges életkörülmények, stresszmentes iskola és boldog otthoni háttér lenne. Egy egészséges szervezet immunrendszere képes legyőzni a kórokozókat olyannyira, hogy még az oly halálos kór is mint például a tüdőbaj, mindössze nátha súlyosságú betegségként jelentkezik.

A védőoltások azonban hatalmas üzletet jelentenek a gyógyszeripar és az orvostársadalom számára egyaránt. Miközben Nyugat-Európa számos országában a védőoltások nem kötelezőek, és a szülők számára elegendő irodalom áll rendelkezésre a téma alaposabb megismeréséhez, a dogmává merevedett védőoltástan Magyarországon semmilyen, a hivatalos állásponttól eltérő vizsgálati eredmény, publikáció, statisztikai adat megjelenését nem teszi lehetővé.


[http://www.vitaminkiraly.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/de9bf3dd0e6bdfd3d60ad24148b83643.jpg] Hadd tegyek ide egy kis reklámot egy könyvnek, amit a közelmúltban olvastam, a témába vág és nagyszerűen leleplezi a védőoltások valódi okát.

Neil Z. Miller: Védőoltások - Kérdések és kételyek

A könyv az oltásokkal kapcsolatos kérdések és kételyek tisztázásának szándékával született. A szerző rendkívül világos és tárgyilagos módon írja le az oltások veszélyeit és az oltásokba vetett vakhitünk megalapozatlanságát, több mint 900, szaklapokban és hivatalos közleményekben megjelent forrást idézve.
 © Edit2010. feb. 23. 15:08 | Válasz | #39 
Dr.Zacher Gábor felhívása

Mindenki Figyelmébe Ajánlom!

Van egy GHB nevű szer,színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer,


3000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon
megvásárolhatja boltban és rendelheti a neten.

Pár csepp italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes
tudatkiesést
okoz, néhány mp szédülés után ájulás. Hétvégi diszkókban a
pohárba cseppentik, amikor nem figyel oda, összeesik, aztán a
segítőkész közelben levők kiviszik és elrabolják. Vagy
véglegesen, vagy csak a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak,

hiszen magatehetetlen az ember.

Gyorsan kiürül a szervezetből, pillanat alatt teljes éberséggel tér
magához,
legfeljebb nem érti, hogy hogyan került az adott helyszínre.

Embert lopnak a szer segítségével!

Ma már előre preparáltan is használják, tehát az originál, vagy annak
tűnő
üvegbe előre beteszik. PL. Pókerbarlangokban, a nyertest a csinos
lányok meghívják egy üveg italra, aztán a toxikológián ébred ruházat,
pénz,
nyeremény, mobiltelefon nélkül.

Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni: senki ne hagyja a poharát
felügyelet nélkül! Ha üvegből iszik, a hüvelykujja legyen az üvegen!

A társasággal érkezők, a társaságban levők ne hagyják magukra soha
egyik
társukat se!

(csak gondolom: az újságban ma szereplő meztelen szekszárdi lány is
ennek
lehetett áldozata)

Adjátok tovább, minél több embernek!Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos. © margareta512010. feb. 08. 22:15 | Válasz | #38 
Most kaptam.


Szabó György bükkszentkereszti füvesember előadása a Csillaghegyi
Közösségi házban. Honlapja: www.gyorgytea.hu
Szabó György 81 éves és teljesen egészséges. Már 500 évvel ezelőtt is
volt népi-gyógyászat, az őseink nagyon jól tudtak agyat műteni, ezek
bizonyíthatóak egyes múzeumok leletei alapján. A lányának adja át
tudását, hogy továbbvigye az Ő gyógyító munkáját. Rajtuk kívül van még
egy asszony, akit úgy hívnak, hogy Reza asszony. Az Egészségügyi
Világszervezet Konferenciája összefoglalta, hogy tanítani kell a népi
gyógyászatot, de az Európai Unió ellensége ennek a tevékenységnek.
2011-től nem ismeri el az EU a gyógyfüvekkel való gyógyítást, csak a
termék-kiegészítőket.

Az 1300-as években Magyarországon már volt három orvosi egyetem, ebből
2 egyetem egyházi, egy pedig világi volt. A sámánok és táltosok voltak
a legjobb gyógyítók. Nemzetünkön kívül még Olaszországban volt 3
orvosi egyetem. A kínaiak az őseinktől tanulták az akupunktúrát és egy
konferencián kérdezték tőle, hogy miért nem használja Magyarország a
rengeteg gyógynövényt, hiszen 400 féle gyógynövényünk van. Később
Mária Terézia alapított egy orvosi egyetemet Nagyszombaton.

Elmesélte, hogy a Bükkben nagyon sokat tartózkodik napon, és így
kapott az arcán egy melanomát. Az orvos azonnal azt mondta, hogy meg
kell műteni ezt a rákos foltot és cemotherápiát kell adni neki. 3
hónap kezelés után saját magát gyógyította meg Gyuri bácsi.

BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot
összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni
a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd tünetmentes
lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani ebből az
italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl. vízzel,
majd 10 perc után be kell dörzsölni a megmosott hajba és 10 percig
rajta hagyni, majd leöblíteni. Ha nem öblítjük le, akkor a
hajhagymákat működésre serkenti és hajnövekedés lesz.AGYI VÉRELLÁTÁS: félig megtöltünk egy kisebb dunsztos üveget megpucolt
fokhagymával és 2 dl. almaecettel leöntjük. Ezt érleljük legalább egy
héten keresztül, majd a két nyaki eret két oldalt időnként bekenjük és
beledörzsöljük az érbe.

AGYI EREK TISZTÍTÁSA: Cavinton helyett: 3 gr. kis téli zöld meték és 3
gr. orvosi veronika ezt leforrázzuk 2 dl vízzel 10 perc állás után
megisszuk, naponta 2x 1-1 csésze.

FOGÍNYGYULLADÁS, ÉS SZÁJÖBLÖGETÉSRE A LEGJOBB: 3 gr /egy csapott
evőkanál/ diólevél 2 dl. felforralt víz, 10 perc állás után beletenni
valamilyen kis üvegbe és minden fogmosás után ezzel öblögessünk.

CSONTRITKULÁS: Tyúktojást megmosni, ha kiürítettük a fehérjét és
sárgáját, akkor belül van egy vékony hártya, azt ki kell húzni belőle,
megszárítani, leőrölni és naponta egy kávéskanállal belekeverni az
ételbe.

PORCKORONGKOPÁS, AMIKOR A ZSELÉS ANYAG KIFOGY A PORCOK KÖZÜL:

A boltokban kapható ételzselatint /a ráírt elkészítési mód szerint/
elkészítjük, és amikor már dermed, öntsünk még rá forralt vizet, és
villával törjük át, hogy kenhető legyen, a fájós részre rákenjük
esténként, úgy,hogy bevizezzük, vagy a térdünket, vagy a könyökünket,
vagy a gerincünket és belemasszirozzuk, teljesen beszívódik, ami még
marad a bőrünkön, azt nedves ruhával töröljük le. Naponta egy
mokkáskanállal együnk is belőle, garantálja, hogy 6 hónap után
visszatermelődik a zselé a porcok közé.

KÖTŐHÁRTYA GYULLADÁS A SZEMEN: szemvidítófű egy csapott evőkanál 2 dl.
víz, leforrázni 10 perc állás után ezzel kenegetni a szemet.

SZEMÜNKRE, HA MÁR NEM LÁTUNK JÓL: diólevél tea, egy csapott evőkanál,
2 dl. víz, leforrázni, 10 percig áll és ezzel kenegetni, vagy
beáztatott vattapamaccsal betakarni a szemet és 10 percig pihentetni.

Ha zöldhályog van, akkor 1 évig kell használni.

HOMLOK, ORR, FÜL ÉS ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2
dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta 1x2x felszívni és
próbálni bent hagyni az orrüregben, úgyis egy idő után kifolyik. A
szájat és torkot öblögetni ugyanevvel a teával, a megmaradt
megáztatott diólevelet éjszakára a fájós helyre dunsztkötésben rakjuk
rá a területre. A papsajt tea hidegen készül, 2-3 órát állni hagyjuk,
és ezzel kenegessük be az orrjáratot.

Mandulagyulladás esetén: közönséges galajteát kell inni. Náthára és
köhögésre a bodzavirágból készült tea a leghatásosabb.

LEGTÖBB PENICILLIN A PÓKHÁLÓBAN VAN

PAJZSMIRÍGY, AKÁR ALUL, AKÁR FELÜL MŰKÖDIK: Apróbojtorján teát
korlátlan ideig kell inni: egy csapott evőkanál, 2 dl. vízzel
leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell
elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban meg
kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként fel
kell tenni a nyakra.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér
pemetefűtea, kígyószisztea, ezerjófűtea. 1 csapott evőkanál, 2dcl.
forrásban levő vízzel leöntjük, 10 perc állás után meginni. EGY ÉVIG
KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER. A legjobb köptető:
ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel
forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi
féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető
www.gyorgytea.hu-nMÁJ ÉS EPE: Nagyon sok bennünk az idegen anyag, sok a különféle
vegyszer az élelmiszerekben, volt egy konferencia és ott elmondták, ha
továbbiakban is ennyi vegyszeres ételt eszünk, a fehér emberekből csak
7% marad meg a földön.

KESERŰ ÉTELEKKEL KELL A MÁJAT TISZTÍTANI ÉS INGERELNI AZ ÜRÜLÉSRE AZ EPÉT.

Ilyenek: a pemetefű tea, az ezerjófű tea, a gyermekláncfű leveléből
készült tea, a rukkola saláta /nagy bevásárló központokban lehet
kapni lilás színű saláta/ nagyon keserű, de minden nap a salátánkba
keverjünk bele egy kicsit.

HA MÁR CISZTA VAN A MÁJBAN AKKOR A LEGJOBB a diólevélből készült tea.
6 hétig kell inni és a leforrázott diólevelet dunsztkötésben éjszakára
a májra kell tenni.

MAGAS KOLESZTERIN: nem jó, mert az érfalakban lerakódik a zsír, normál
értéke 0-5.1, ha már 4 felett van az kifejezetten nem jó érték.
Tyúkhúr teát kell inni, addig, amíg az érték nem lesz jó.

EPEKŐ: minden, este sok retket kell enni, de csak este, mert
napközben szinte mérgezi a szervezetet a retek.

GYOMORÉGÉS: Étkezésnél, minden falatot legalább 60x meg kell rágni,
az íze is ilyenkor jön ki az ételnek. A hurutos gyomorsavat termel és
ettől ég a gyomor, ennek kiváltó oka a gyomorideg. 6 hétig 1 csapott
evőkanál orbáncfű 2 dl. forróviz, 10 perc állás után minden nap
meginni.

A savtermelés csökkentésére fehérakácvirág tea.

Lúgosításra fehér árvacsalán tea.

A 6 hetes kezelés után 6 hét pihenő és megint lehet kezdeni elölről.

2 naponta meg kell inni 2 dl. vízben feloldott 1 teáskanál
szódabikarbónás vizet.

Széklet: Sok rostos ételt kell enni. Az alma lereszelve hashajtó, ha
pedig rágjuk, akkor hasfogó. Nagyon jó széklet van a szilvától,
szőlőtől, Igmándi keserűvíztől.

Ha szorulás van, akkor erősségi sorrendben az alábbi teákat lehet fogyasztani:

Gyujtoványfű-tea,

mezei kotáng virág hígabb széklet

kökényvirág

kutyabengekéreg a legerősebb, vagy a bodza fiatal rügye.

Hasmenés: Nem jó a kamillatea, mert teljesen szétroncsolja a bélbolyhokat.

Diólevél tea fogyasztása 6 hétig.

Vadsóskamag nyersen darálva.

Aranyér: Nagyútifüvet zöld állapotában megmosni, megcsipkedni és
sűrűre elkészíteni, éjjelre rá kell kenni, még ha belül is van az
aranyér, akkor is rá kell kenni. Télen szárított állapotában nem olyan
hatásos, mint nyáron, de ha leforrázzuk az 1 csapott evőkanál
nagyútifüvet, és utána leöntjük róla a vizet 10 perc állás után,
ugyanúgy használhatjuk, mint zöld állapotában.

Izület: pld. Köszvény: erdei málna levél és fekete hamvas szeder
összekeverve, 1-1 csapott evőkanállal 2 dl. forró vízzel leforrázva,
10 perc állás után naponta 2x egy-egy csésze, 2 hét alatt már eredmény
van. A hús evése egy héten 1x ajánlott, még ha nincs is köszvényünk,
akkor is.

Rheuma: réti legyezőfű

Ha a vesénk nem dolgozik rendesen, akkor a méreganyag lerakódik az
izületekben. Vesét működteti, tehát vízhajtó: a bodzavirág tea,
aranyvesszőfű, yírfalevél /még vesekő esetén is hatásos napi 1 csésze
fogyasztása esetén/, tejoltógalaj, csalántea /de csak 6 hétig lehet
inni, majd 6 hét pihenő után újabb 6 hét/.

Lábizzadás, vagy körömgomba, vagy hidegláb: diólevélből készült teával
mosogatni, vagy áztatni a lábat. Lábgomba esetén pedig: tölgyfakéreg
teát kell használni. Éjszakai izzadás elkerülése végett a zsálya tea a
legjobb esténként.

Magas vérnyomás: vagy a vesétől, vagy a szívtől, vagy a koleszterintől van.

Ha a vesétől van /ezt orvos állapítja meg, hogy jó-e a vesénk/, akkor
a vízhajtásnál leírt teákat kell iszogatni naponta 2 csészével.

Ha a szívvel van a gond /orvos/, akkor a galagonya virágos hajtásából
készült tehát kell naponta 2 csészével fogyasztani, a szívizmokat
rugalmasan tartja, a szívritmust, pedig szabályozza.

Baloldali hátsófali szívinfarktus elkerülése végett 2-3 naponta 1-2
csészével kell meginni 160-as vérnyomás felett.

Minden reggel fehérfagyöngyből készült teát kell inni, amit hideg
vízben egész éjjel áztatunk, és reggel meglangyosítjuk, a legjobb
vérnyomáscsökkentő tea.

65 éven túl 1 hónapban 1x vagy 2x cickafark te egy nap két csésze
hirtelen szívhalál elkerülése végett.

Vashiány: szederlevélből készült tea a legjobb.

Immunerősítés: Kakukkfű tea napi egy csésze, vagy a Béres csepp és
C-vitamin /pld. csipkebogyó, amit áztatni kell, a méregzöld színű
paprika, káposztafélék, savanyú káposzta, citrom, citrusféle
gyümölcsök. Megázásos időszakban, pedig naponta inni a bugás
macskamenta teát /én iszom nagyon finom/.

Prosztata: Ha éjjel 2-nél többször kell pisilni, és akadozva jön a
vizelet: 1 hónapban 1x kisvirágú füzike tea 2 x 1 csészével. Meg kell
tanulni a prosztata-tornát, ami abból áll, hogy a pisilést meg kell
szakítani többször, és ezzel izmosítják a prosztatájukat a férfiak. Ha
már megnagyobbodott a prosztata, akkor a következő teát kell inni,
amit forrázni kell: PORCSINFŰ, KORPAFŰ, KISVIRÁGÚ FÜZIKE, ezt össze
kell keverni és 1 púpozott evőkanál teát le, kell forrázni 2,5 dl.
vízzel, 10 percre lefedjük és állni hagyjuk, naponta 1 csésze.

Klimax: Ösztrogénhiány - cickafark tea, palástfű tea, pásztortáska tea
összekeverve és minden nap 2x 1-1 csésze.

Női szőrösödés: Androgén erősödés van az illető hölgynél, ez a
férfihormon. Korlátlan mennyiségben kell inni a fodormenta teát.

Ciszta, vagy mióma a petefészken: diólevél tea 1/2 l készíteni, ebből
2 dl. -t meginni és a maradék 3 dl-rel irrigálni, éjszakára, pedig a
megáztatott füvet a hasra tenni és átkötni.

Cukorbetegség esetén a Béta sejt ellustul, és szinte várja az inzulint.

Megelőzésre: szederlevél tea bármennyi, bármikor

vagy: kukoricahéj tea

vagy: fehér babhéj tea 1-1 csésze, de ezt ritkán kell inni

Ha már kialakult a cukorbetegség és 6-7 körül van a cukor, akkor 3-4
hónapos olyan diéta, hogy nagyon kevés szénhidrátot szabad enni. Sokat
kell mozogni. A cukor legfelső határa 6 mmol.

Fekete áfonya teát kell fogyasztani napi 1 litert, mivel ez inzulinpótló.

agydaganat: minden nap egyszerű petróleummal, amit háztartási
boltokban lehet kapni a 2 nyaki ütőeret, kell bekenni és
belemasszírozni napjában többször.

A teák elkészítésének módja minden zacskón rajta van, hogy áztatni,
forrázni, vagy főzni kell-e?

ÉJFÉL ELŐTT KELL 2-3 ÓRA ALVÁS, EZ A LEGFONTOSABB ELVÁSI PERIÓDUSUNK.

DIÓLEVELET VI. hónap közepétől VII. hónap végéig kell begyűjteni és
árnyékos helyen megszárítani, de jobb biztonságos gyógynövényeket
árusító boltokban megvenni.

egy hasznos szer, a szódabikarbóna

Nagymamáink mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek. A
szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható: a konyhában,
főzéskor, a háztartásban számos helyen, de különösen gyomorégés,
emésztési gondok
ellen, és a kellemes lehelet, a fehérebb fog célja sem áll messze tőle.
Mindig tartsunk belőle otthon!

Íme néhány ok, amiért a szódabikarbóna rendszeres használata ajánlható.

Tisztítja a kezet

Nedvesítsük be a kezünket, és enyhén dörzsöljük be
szódabikarbónával, mintha csak beszappanoznánk: meglepődve tapasztalhatjuk,
hogy kezünk bőre tiszta és lágy lesz tőle. Ha pedig fehéríteni szeretnénk a
körmeinket, körömápolás előtt áztassuk be egy tál langyos vízbe, melyhez
három evőkanál szódabikarbónát adtunk.

Szagelnyelő

Noha szagtalan, a szódabikarbóna egyik jó tulajdonsága, hogy képes
elnyelni a legzavaróbb illatokat is, mert semlegesíti a baktériumok okozta
savas anyagokat. Hasznos a hűtőben, a beépített szekrényben vagy akár
megszokott dezodorunk helyett is. Egy kevés port bedörzsölünk a hónaljunkba
vagy a lábfejünkbe, és máris elfelejthetjük az izzadságszagot. Beszórhatjuk
a cipőnkbe is, majd hagyjuk állni benne egész éjszaka: nemcsak, hogy
szagtalanítja a lábbelit, de megakadályozza a későbbi lábgombásodást is.
Könnyíti az emésztést

Ég a gyomra? Nehezen, emészt? Könnyen segíthet rajta! Oldjon fel egy
kávéskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és igya ki egy hajtásra!
Ilyenkor olyan puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának
köszönhetően stabilizálja a pH-értéket, és megszünteti a túlzottan savanyú
kémhatást. Az arra érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy
késhegynyi szódabikarbónát az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas
hatású hozzávalók (paradicsom, gyümölcsök stb.) könnyebben emészthetők
lesznek.

Fertőtlenít

Rendszerint nem is gondolunk rá, de a fésűk, kefék, manikűrkészlet,
smink-ecsetek, szivacsok és más hasonló eszközök a baktériumok melegágyai
lehetnek. Alapos tisztítás, fertőtlenítés céljából tegyük azokat speciális
áztató-lébe: egy mosdókagylónyi vízbe keverjünk 8 evőkanál szódabikarbónát.
Hagyjuk benne állni tisztítandó, ilyen jellegű tárgyainkat egy éjszakán át,
majd öblítsünk másnap reggel

------------------------------------------------------------------------
Megőrzik élénk színüket zöldségek, ha főzéskor kevés
szódabikarbónát is szórunk a vízébe.
------------------------------------------------------------------------
Keményebb és tartósabb marad a tejszínhab, ha felverés előtt egy
csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele.
------------------------------------------------------------------------
Mindenfajta rovarcsípésre kiváló - a szódabikarbóna kevés vízzel
keverve hatásos fájdalom- és duzzadtságcsökkentő.
Mosatlan gyümölcsöt soha ne fogyasszunk. Tiszta víz helyett azonban
javasolt 1-2 evőkanál szódabikarbónát és egy liter víz keverékét használni a
mosáshoz.
------------------------------------------------------------------------
A sütemények összeállításánál fele sütőport és fele mennyiség
szódabikarbónát használjon, szép egyenletes lesz a tészta.
------------------------------------------------------------------------
Ha nehezen fő meg a marhahús, tegyen a vízbe egy késhegyi
szódabikarbónát. Más húsra is érvényes ez az eljárás.
------------------------------------------------------------------------
Ha kemény a víz, szórjunk fürdővizünkbe 10 deka szódabikarbónát,
mert annak vízlágyító hatása van.
Leégett étel maradványait eltüntethetjük, ha az edényben kevés
vízbe kevert szódabikarbónát forralunk. Ha kihűlt, könnyen kitisztíthatjuk a
lábast.
------------------------------------------------------------------------
A csempére tapadt makacs szennyeződéseket nedves rongyra szórt
szódabikarbónával dörzsölhetjük le.
------------------------------------------------------------------------
A WC-kagylóba szórjon szódabikarbónát, majd csutakoljuk ki kefével.
Két púpozott kiskanál szódabikarbónából és egy kiskanál citromléből
vagy vízből készítsünk sima pépet. Ezzel mossunk fogad, majd hideg vízzel
öblögessünk. Fehéríti a fogzománcot.
------------------------------------------------------------------------
Ha hajmosás előtt egy maroknyi szódabikarbónát dörzsölünk a száraz
fejbőrbe, megszabadít a korpától.


 © Pavone2010. jan. 18. 12:35 | Válasz | #37 
Szinte mindegyik híres film szereplői vagy létrehozói között találunk pár magyar nevet.
Érdekes nemzet a magyar, behódolva az összes hatalomnak, és az átutazóknak...gondolva a nem egy taszári félvér babára...:)
Szinte nincs magyar család aki tényleg magyar.
Ezért szól a mondás a magyar nők ritka szépségéről. Nem egy arc van mint a németeknél.
Így nem csodállom a külföldi ám magyar származásúakat. A gond az amiért itthon nem tudtak érvényesülni, amiért el kellett menniük.
Az én felmenőim bajorok és szlovénok, a férjemé szászok és messze bent Erdély, a gyerekeimen furcsa szép vonások vannak amiket hova tenni nem tudok....:)
Lehet hogy én vagyok fura de egy magyar származású külföldi híresség nekem ettől még nem magyar.

 © loydi2010. jan. 18. 09:29 | Válasz | #36 
Columbo is magyar származásuPeter Michael Falk (New York City, New York, 1927. szeptember 16.) magyar származású amerikai színész és filmproducer. A Pester Lloyd nevű szabadelvű újság néhai főszerkesztőjének, Falk Miksának a dédunokája. Az 1950-es évek végén kezdett filmezni. Gyakran dolgozott a televízió számára. Leghíresebb alakítása is egy éveken át sikerrel sugárzott szériához kapcsolódik: a Columbo című sorozatban ő játszotta a rosszul öltözött, látszólag lassú észjárású címszereplő nyomozót, aki az apró ellentmondásokból kiindulva végül mindig megoldotta a legreménytelenebbnek látszó bűnügyeket is. Columbo megformálásáért ötször elnyerte az Emmy-díjat, illetve egyszer a Golden Globe-díjat. Két korai mozifilmjéért az 1960-as évek elején kétszer Oscar-díjra jelölték. Az új évezredben, túl a 80. életévén egészségi állapota megromlott, Alzheimer-kórral küzd.

 © margareta512010. jan. 10. 11:32 | Válasz | #35 

Subject: Fw: Méz, fahéj - Jó, tudni!


A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített
azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők. Többek
között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól,
baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...

Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a
kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és
véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen
fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő
roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a
légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel
gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem
annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár
meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A
krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen
fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200
beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a
fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül
közlekedtek.

Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött
fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta
háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a
koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas
koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza
a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és
megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert,
védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok
vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket
a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav
túlzott termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat
tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt
kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta
elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés
minden formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés
előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása
csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is
megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és
fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután
három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll
a szervezet vitalitása.

 © MDorina2010. jan. 07. 22:47 | Válasz | #34 
A kamillavirág vadonban és termesztve mindenhol - még a sziklás talajon is - megterem.

Gyógyászati felhasználása:


- Első felhasználási területe az emésztőrendszer.
Itt felhasználjuk gyulladásgátló, görcsoldó, nyugtató és bélfertőtlenítő hatását.

- Allergia elleni szer, kombináljuk cikafarkfűvel, kasvirággal.

- Asztmára is eredményesen használható.

- Hideg teája segít az emésztőrendszerben fellépő vérzések csillapítására.

- A kamilla illóolaja az aromaterápia gyógyszere, nyugtat, ezzel magyarázható, hogy kúraszerűen lehet alkalmazni a gyomorfekély gyógyítására, az úgynevezett ulcusgátló hatása miatt.

- Fertőtleníti az emésztőrendszert.

- A nők gyógyszere, mert oldja a menstruációs görcsöket is.

A kamilla apigenin tartalma erősebb görcsoldó, mint a mákgubóból kivont papaverin, és ezt a hatását a bizabolol tatalma is fokozza.

- Nyugtatja a központi idegrendszert, ilyenkor inkább az illóolaját használjuk, mert annak koncentráltabb a nyugtató hatása.

- Sebekre fertőzés megelőző, de ajánlatos olyan gyógynövényekkel együtt alkalmazni, melyek cserzőanygot is tartalmaznak, mert a kamilla egymagában szétáztatja a sebet.

- Aktivizálja az immunrendszert, mert fokozza a B - limfociták és makrofágok falóaktivitását.

- Szemgyógyászatban a por és az allergia okozta szemgyulladásoknál segít.MELLÉKHATÁSA

Nagyobb adagban fogyasztva hányat.
A KAMILLATEA ELKÉSZÍTÉSE ÉS ADAGOLÁSA:

Belsőleg:

1 evőkanálnyi mennyiséget leforrázunk 2 dl vízzel, 15 percig állni hagyjuk és 2 - 3 -szor 2 dl-t iszunk étkezés után.

Külsőleg:

Szemcseppnek 1 teáskanálnyi kamillavirágot forrázzunk le 2 dl vízzel

Inhaláláshoz 1 liter vízre 3 evőkanálnyi kamillát használjunk

 © MDorina2010. jan. 07. 22:44 | Válasz | #33 
Az almafa és az alma mindenkinek ismerős, gyümölcse miatt nálunk szinte mindenhol termesztik.
Az almafának azonban nemcsak a gyümölcse, de gyökerének kérge is gyógyhatású.
Kevesen tudják, hogy a gyökér kérge olyan keserű glykozidáttartalmaz, amely a malária parazitáit elpusztítja, ezért egyes helyeken a kinin pótszereként is ismert.

A nyers, reszelt alma különböző eredetű hasmenésnek jól bevált gyógyszere.
Nyersen emésztést segítő hatású, vitamin, foszfor és almasav tartalma miatt pedig az agyműködésre is jótékony hatással van.
Szabályozza a vese és a máj működését.

Tapasztalatok azt mutatják, hogy azokon a helyeken, ahol az almát termesztik, ezáltal nagyobb mennyiségben fogyasztanak a gyümölcséből, a köszvényes betegség ritkán fordul elő.

Almadiéta hasmenés esetén:
A betegnek korához mérten 500 - 1500 gr kimagozott almát adunk anélkül, hogy folyadékot kapna. 3 nap után könnyű étrend megengedett.

Almakúra ajánlott köszvény, elhájasodás, vese és húgycső betegségeinél. Ilyenkor az almán kívül a napi étrendbe esetleg egy kevés rozskenyér vagy kétszersült beiktatható. Általában szintén 3 napig ajánlott a kúra.

Az almalé frissen üdítő és kiválasztást fokozó hatású, láz, gyulladás, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztési zavaroknál kifejezetten ajánlott.

Figyelem! ha az almalé gyomornyomást vagy hasmenést okoz, a kúrát azonnal abba kell hagyni!
Amikor almalevet iszunk, nem ajánlott füstölt húsokat, erősen fűszerezett és pácolt ételeket fogyasztani, és az alkoholtól is ajánlott tartózkodni.

Az almasavó étvágynövelő hatású, a nyelv lepedékét eloszlatja, enyhíti a kínzó, hurutos köhögést. Ilyenkor az elfogyasztandó mennyiség egyénenként változik, gyenge gyomrúak naponta 1 - 2 evőkanállal fogyasszanak belőle.

Almamustot izületi, gyulladásos betegségeknél ajánlunk. Hasonló hatása van a tiszta almabornak is, melynek ezenkívül a nőknél menstruációt elősegítő hatása is van.
Az almamust és almabor kedvelt háziszer orsógiliszta és galandféreg kiűzésére is.

Az almahéj teája tápláló, legyengült szervezetnek nyugtató, elhízásra hajlamosaknak mindennapi italuk lehet.

Almasavó készítése: Almabort vízzel, tejjel egyenlő részben összkeverünk és felmelegítjük (nem főzzük!). A melegítés hatására túrószerű anyag válik ki belőle, ekkor egy szűrőbe öntjük, melyen a túró föntmarad, a szüredéket pedig a fent említett esetekben fogyasztjuk.

Az almával a mitológiában is találkozunk. A megtermékenyülés, érzéki szerelem és az eredendő bűnnek a szimbóluma volt.
A görögöknél és a rómaiaknál az étkezés végét is jelezte : ab avo usque ad mala = a tojástól az almáig.

 © MDorina2010. jan. 07. 22:23 | Válasz | #32 
A DIÓRÓL:

Levelét teaként vértisztítónak, emésztés elősegítésére, féreghajtásra, valamint bőrkiütések ellen használják. Burkát gyomor- és bélhurut problémák ellen alkalmazzák.

Dió történelem

Népies neve: kulcsos dió

A dió illetve diófa (Juglans) a diófélék vagy diófafélék (Juglandaceae) családjába tartozó nemzetség, Ázsiából származik. Rendszerint igen nagy termetű fák, leveleik páratlanul szárnyaltak, csonthéjas termésük a dió, májusban virágzik. Hazánkban két fajuk él, az egyik az ehető diót termő közönséges dió (J. regia), a másik az Észak-Amerikából származó, jellemzően díszfaként ültetett, alkalmanként erdőgazdasági jelentőségű fekete dió (J. nigra).

Zöld színű, lecsüngő, nyolc-tíz centiméter hosszú virágai barkában fejlődnek. Termése csonthéjas, gömbölyű, barna színű. Külső burka zöld, a csonthéjról az érés közeledtével könnyen leválik. A csonthéjban ráncos, húsos, dús olajtartalmú magot találunk. Gyógyászati célból a leveleket és a termés zöld burkát is felhasználják. A diólevelek csersavat, illóolajat is tartalmaznak.

Levelét teaként vértisztítónak, emésztés elősegítésére, féreghajtásra, valamint bőrkiütések ellen használják. Burkát gyomor- és bélhurut problémák ellen alkalmazzák.

Gyógyászati célra a növény levelét, termésének külső, zöld burkát (népies nevén: diókopács), és – némileg talán meglepő módon - a csonthéjon belül a terméseket elválasztó, éretlenül kifejezetten keserű hártyát is felhasználják. Az egészséges levelet fáról gyűjtsük, fosszuk meg szárától. Gyűjtési ideje: júniustól, amíg levele könnyen átszúrható.

Diólevél tea I.: 20 gr diólevelet főzzünk meg 1/2 l vízben és a szüredéket reggel, kávé helyett – szükség esetén - cukorral fogyasszuk.

Diólevél tea II.: Egy púpozott teáskanál apróra vágott diólevelet 1/4 liter forró vízzel leöntünk, rövid ideig állni hagyjuk és utána fogyasztjuk. Étvágytalanság, emésztési panaszok esetén, a szervezet tisztítására ajánlott, de különleges illata és íze miatt is kedvelt. Néhány szem szegfűszeget vagy kis fahéjat is tehetünk hozzá, ízlés szerint ízesíthetjük mézzel.

A diókopácsot, szeptember közepétől érdemes gyűjteni. Mivel sötétbarnára színezi a bőrt, húzzunk kesztyűt. A gyűjteményt jól szellőző helyen alaposan meg kell szárítani, romlásnak indult darabokat távolítsuk el.

A levél naftokinon származékokat (juglont), cserzőanyagokat (ellágsav-származékokat), flavonoidokat, illóolajat tartalmaz. A diókopács juglont és hidrojuglon glikozidokat tartalmaz.

Mire alkalmazható?

Bőrbetegségekre, pattanások, kelések, fekélyek, ekcéma esetén ezek lemosásra, borogatására, gyulladásgátlásra használják, aranyér ellen pedig a levélből készített ülőfürdő ajánlott. Tejkiütés, fejkoszmó, rüh esetén a zöld dió levelének főzetével mossuk le az érintett helyeket, hatása gyors, látványos.

A diókopács teafőzetét izzadás, bél- és gyomorhurut problémákra ajánlják. Hajhullás ellen is kiváló.

Június közepén szedett zöld dióból nagyszerű dióesszencia készíthető, mely tisztítja a májat, a gyomrot és a vért, megszünteti a gyomorgyengeséget és a bélpangást.

Dióeszencia receptje: 25 db., négyfelé vágott (burok és bél egyben!) zöld dióval megtöltünk egy befőttes üveget, leöntjük bő 1 liter gabonapálinkával. A pálinka lepje el 2-3 ujjnyira a diót. Az üveget lezárva 3-4 hétig a napon vagy egyéb meleg helyen tároljuk. Ezt követően leszűrjük, a lét palackba töltjük. Szükség esetén egy-egy kávéskanállal fogyasztunk belőle.


 © Mamcsi2010. jan. 04. 15:56 | Válasz | #31 

margit22009. dec. 06. 08:32 | Válasz | #30 
A MÁK

Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajt szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően. Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket, vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható mákolajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós szedése. (Bálint János)

És egy másik ugyanerről a témáról:
Schirilla Györgyöt és Oláh Andort hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg.

Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi vörös húst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb. És, ez volt a legfőbb:rengeteg mákot ettek. Schirilla György 58-féle mákos étel receptjét gyűjtötte össze. Az volt a szokás, hogy a vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki kellett tartania ünneptől ünnepig.

Márpedig a mák nagyon egészséges. Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.

Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:
25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.

Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet. Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.

Egyébként is arra is oda kell rá figyelni, hogy a mindennapi táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet, és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontból a kalciumot.

MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL:
Hozzávalók:
4-6 db kifli,
1 csomag vanília puding,
7 dl tej,
1/2 csomag mazsola,
1 evőkanál cukor,
5 dkg mák

Elkészítése: Elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.

CSACSIFÜLE
Hozzávalók:
50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál porcukor, csipetnyi só,
Töltelékhez: kakaó, mák, dió; vaníliás cukor

Elkészítés: A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük. Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.

MÁKOS KUPOLA
Hozzávalók(8-10 darabhoz):
5 tojás,
kb. 10 dkg méz,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
20 dkg darált mák,
Lekváros töltelékhez:
4 evőkanál szilvalekvár,
4 evőkanál rum
,Tejszínes töltetékhez:
2,5 dl tejszín,
3 evőkanál rum,
1 csomag habfixáló
Mázhoz: 1,5 dl tejszín, 13 dkg tejcsokoládé, sütőpapír

Előkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját 10 dkg mézzel, rummal és citromlével habosra keverjük; a fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként beleteszünk 10 dkg porcukrot. A fehérjehabot óvatosan belevegyítjük; a lisztet, a sütőport és a mákot összekeverjük, majd szintén belekeverjük a krémbe. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük (kb. 1,5 cm magasan), a tetejét elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük.

MÁKOS ROLÁD MANDARIN KRÉMMEL
Hozzávalók(12 szelethez):
4 tojás,
4 evőkanál víz,
15 dkg porcukor,
1 teáskanál vaníliás cukor, csipetnyi só,
10 dkg teljes őrlésű liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg darált mák,
1 csomag habfixáló,
5-6 db mandarin,
5 dl tejszín,
25 dkg sovány túró,
6 dkg méz,
2 dl joghurt,
porcukor meghinteni, sütőpapír

Előkészítés: Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral; a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojást és a vizet robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük; beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a mákot, majd az egészet belekeverjük a tojásos krémbe. A masszát egyenletesen rákenjük a sütőpapírra (felső Kép), majd kb. 12 perc alatt megsütjük. A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt, megszórjuk kristálycukorral és a konyharuhával együtt roláddá csavarjuk, majd kb. 1 órán áthűlni hagyjuk.

MÁKOSMEGGYES
Hozzávalók:
2 bögre darás liszt,
2 bögre cukor,
2 bögre darált mák,
2 tojás,
2 bögre (3 dl-es) tej, 1 citrom reszelt héja,
1 csomag sütőpor,
1 üveg meggybefőtt vagy 1 kg fejtett meggy

Elkészítése:
1.a cukrot a tojással habosra keverjük
2.hozzáadjuk a tejet
3.a sütőport belekeverjük a lisztbe
4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába
5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk.
6.Jól elkeverjük
7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit
8.beleöntjük a tésztát
9.a meggyet lecsepegtetjük a levét~ol, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el
10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket
11.előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük 150 C-fokon.

PIKÁNS ÍZű SAJTOS LÁNGOS
Hozzávalók:
40 dkg átszitált liszt 1 evőkanál só 1 evőkanál sütőpor 12,5 dkg reszelt Cheddar jelleg^u sajt 1 tojás 1 evőkanál olaj 1 evőkanál mák 2,5
dl tej 6 szelet füstölt sonka hagymás sajt

Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kilisztezett deszkán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 2- 3 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon arany barnára sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.[1] 2

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker