Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Tapsi konyhája
tapsi konyhája

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © tapsi2007. márc. 15. 16:29 | Válasz | #51 
Tarja-tojással, krumplipürével
1/2 kg tarja, 3 főtt tojás, fűszerkeverék, fűszersó, olaj.


 © tapsi2007. márc. 15. 16:26 | Válasz | #50 
Gesztenye golyó( Margitkától)
75 dkg gesztenyemassza, 10dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 1 rumaroma, megy, csokireszelék


 © tapsi2007. márc. 14. 14:21 | Válasz | #49 
Krumpli krokett
50 dkg burgonya,25 dkg darált hús, 2 tojás, 1-1/2 dl tej, 1-2 evő k. liszt, 1 kis fej hagyma, 1 petrezselyem zöld (összevágva), 1 mokk. sütőpor, 1 mokk. reszelt szerecsendió, ízlés szerint só.
Az összetörni a főrr burgonyát, hozzá tenni a darált húst, rászórjuk a fűszereket meg a sütőport. Hozzá adjuk a finomra reszelt hagymát, petrezselymet, 2 tojást, a tej felét. A lisztel meghintve alaposan összekeverjük. Ha a folyadékot felvette, a másik felét is ráöntjük és ismét addig keverjük, még azt is felveszi. Ezután nedves kézzel kroketteket formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Mint a képen látszani fog, előszőr egy tálcát zsemlemorzsával megszórok, és úgy teszem a fagyasztóba, másnap leszedem róla és zacskóba vissza teszem.



 © tapsi2007. márc. 14. 14:10 | Válasz | #48 
Egyensúly
4 tojás, amennyi súlyú a tojás ugyan annyi legyen a vaj, cukor, liszt, csipetnyi sütöpor. (megyet szórunk bele) én még szórtam a tetejére egy kis diót is.


 © tapsi2007. márc. 14. 13:54 | Válasz | #47 
Lángos (tejfölös, sajtos)
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 főtt burgonya, 1 evők. Olaj, dkg só, langyos tej, olaj a sütéshez. Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral kelesztjük. Liszbe öntjük a megkelt kovászt, a burgonyát, egy kanál olajt, és langyos tej hozzá adásával galuska tészta félét készítünk. Tetejére lisztet szórunk, és 1 órán átkelesztjük. Forró olajban kisütjük.


 © tapsi2007. márc. 14. 13:51 | Válasz | #46 
Borsós tokány
1 kg sertéscomb, vagy pulyka, 1 fej hagyma, 1 üveg zöldborsó, 1 üveg savanyú uborka, 1 tejföl, bors, só, olaj, liszt.
Olajban dinsztelni a hagymát, bele a hús és egy kicsit főzni. Fűszerezni. Kis vízzel felönteni. Ha félig megfőtt a hús, bele a zöldborsó, és a csíkokra vágott uborka. Ha megfőtt minden, 1 tejföl, 1-2 kanál liszt, habarást készítünk. Egy kicsit főzzük tovább.


 © tapsi2007. márc. 14. 13:50 | Válasz | #45 
Burgonyás pogácsa
50 dkg liszt,(sós vízben megfőzni) burgonya nyomon áttörni. Só, és annyi liszt, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Olajban kisütni pirosra.


 © tapsi2007. márc. 14. 13:48 | Válasz | #44 




 © tapsi2007. márc. 14. 13:47 | Válasz | #43 
http://kepup.extra.hu/t/bf36f273ad04d93d4b121ff859db4695.jpg
http://kepup.extra.hu/t/f01415f60022eb82dcdd0ba9f2b0035a.jpg

 © tapsi2007. márc. 14. 13:46 | Válasz | #42 

Olga Almás
Alúfoliában kibélelt tepsibe 1 kg almát szororosan egymás mellé teszünk szeletelve.Kikeverünk 4 tojás sárgáját,18 dkg porcukorral, 3 evő. k. vízzel, hozzáadunk 20 dkg lisztet, fél csomag sütöport a tojások felvert habjával. A tésza adagot kétfelé vesszük, egyiket kakaóval színezzük.(én simán csináltam)Előszőr a sárga majd a barna masszát öntjük az almára és megsütjük.
Krém:25 dkg ráma,18 dkg porcukorból krémet keverünk. 5 dl tejbe felfőzünk 2 cs. vaníliáspudingot. Ha kihült össze keverjük a vajas krémmel. A kihűlt süteményt ovatosan kiborítjuk, lehúzzuk róla az alufoliát és az almás részre teszük a krémet. Végül csoki mázt teszünk rá.
Máz: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, egy citrom leve. Ezt gőz felett olvasztjuk, amig csomomentes lesz.
http://kepup.extra.hu/t/bf36f273ad04d93d4b121ff859db4695.jpg
http://kepup.extra.hu/t/f01415f60022eb82dcdd0ba9f2b0035a.jpg

 © tapsi2007. márc. 14. 13:28 | Válasz | #41 

Gesztenyepüré
50 dkg gesztenyemassza,1 csomag tejszínhab, cukor.

 © tapsi2007. márc. 14. 13:25 | Válasz | #40 
Gesztenyepüré
50 dkg gesztenyemassza,1 csomag tejszínhab, cukor.




margit22006. szept. 13. 19:50 | Válasz | #39 
Tapsi!

Tegnap Zsizsunak sem jöttt be a kép, és utána új albumba helyezte, és eztán már látható lett a kép... Próbáld meg Te is!

margit22006. szept. 04. 22:58 | Válasz | #38 
Tapsi!

Publikussá tetted a fotoalbumban a képet? Ki kell pipálni, hogy publikus. Mi még nem látjuk.
De most már látom lesz ebből valami! ...előbb-utóbb...

 © tapsi2006. szept. 04. 22:17 | Válasz | #37 
sikerült?
:-)

 © tapsi2006. szept. 04. 21:45 | Válasz | #36 
Joghurt torta:

Hozzávalók:
12 evőkanál cukor
3 pohár (3x2 dl.) joghurt
2 pohár (2x2 dl.) tejszín
½ kg gyümölcs (pl. eper, meggy stb.)
zselatin

Elkészítés:
Cukrot, zselatint összekeverjük majd folyamatosan belekeverjük a joghurtba melegítés közben. (Forralni nem szabad!)
Tegyük félre hűlni!
A tejszínt kevés cukorral (kb. 2 evőkanál) felkeverjük és a behűtött joghurtot hozzákeverjük.
Egy tálba bele a gyümölcs, rá öntjük a habot majd hűtőben addig hűtjük míg megszilárdul.


 © tapsi2006. szept. 04. 19:09 | Válasz | #35 
Almás pite

Fél kg lisztbe15 dkg hideg zsírt, vagy margarint belemorzsolunk.
Beleteszünk 1 mokkáskanál sót, 20 dkg kristálycukrot, 1 egész tojást, hozzáadunk még egy csomag sütőport és egy pohár tejfölt. Összegyúrjuk. Zsiradékkal megkenünk, kevés liszttel megszórunk egy közepes tepsit és a tészta 2/3 részét, melyet gyúródeszkán picit megnyújtottunk, beletesszük.
Az almatöltelékhez fél csomag vaníliás cukrot, mazsolát és törött fahéjat tegyünk, zsemlemorzsa.
A tészta maradék felét is kinyújtjuk és betakarjuk a tölteléket. Egy egész tojással megkenjük a tetejét, majd óvatosan villával megszurkáljuk.30-40 percig sütjük.
Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.





 © tapsi2006. aug. 27. 19:43 | Válasz | #34 
Margitka
Köszönöm. Próbálom pontosan beírni, de úgye fejből kell, közben mosok, főzők,pakolászok és ki maradt...

margit22006. aug. 27. 19:38 | Válasz | #33 
Oké Tapsi!

Már ki is javítottam a receptedben, hogy pontos legyen! ...

 © tapsi2006. aug. 27. 19:34 | Válasz | #32 
szia Margitka
Bocsi, nem. 3-4 db tojást szoktam.

 © tapsi2006. aug. 27. 19:34 | Válasz | #31 
szia Margitka
Bocsi, nem. 3-4 db tojást szoktam.

margit22006. aug. 27. 16:24 | Válasz | #30 
Szia Tapsi!

A spagettihez 1 tojást főzöl?

 © tapsi2006. aug. 27. 15:21 | Válasz | #29 
Elfelejtettem, hogy a spagettit én füszerezem, attól függetlenül, hogy a spagetti pornak az alpja add neki izt...

 © tapsi2006. aug. 27. 15:10 | Válasz | #28 
Spagetti
50 dkg darált húst felteszek föni, mint a pörköltnél. Ha feléig megfött bele teszek 6 db gombát megpucolva, és szeletekre vágva. Kb 20 percig fő tovább. 3-4 db tojást keményre fözök és a sárgáját külön tányérra teszem, a fehér részét kockára vágom. A sárgáját villával összenyomom. Bele teszem, és fözöm tovább, utána hozzá öntöm a spagetti alapott.Spagetti tésztát főzők hozzá sós olajos vízben. Tejföllel, sajttal és ketchappal tállalom.





 © tapsi2006. aug. 27. 15:05 | Válasz | #27 
Zserbószelet
2 dkg élesztőt, langyos tejben 1 kiskanál cukorrral felforralunk. 35 dkg lisztet, 20 dkg margarinnal vagy 10 dkg zsírral elmorzsolunk, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, 5 dkg cukrot, 1 tojást és jól össze dolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot 35-25 cm-es nagyságú sütőlemez méretére nyújtjuk. Az első lapot bele tesszük a tepsibe, lekvárral megkenjük és meghintjük cukorral kevert dióval. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonló képpen kenjük, és szórjuk meg. Majd a harmadik lappal befedjük. A tésztát megszúrkáljuk és 1 órán át kelesztjük. Decor csokimázat öntök rá.



 © Böbsi2006. aug. 11. 16:29 | Válasz | #26 
Szia Tapsi! Én is köszöntelek itt Margitkánál. Most vettem észre hogy nyílt egy új konyha, További sok sikert kívánok!
Böbsi
bobsii.gportal.hu

klikk2006. aug. 06. 21:53 | Válasz | #25 
Nagyok. 20 és 17 évesek, fiúk. Dolgozom én is.

 © tapsi2006. aug. 06. 21:52 | Válasz | #24 
Klikk
Még nincsen pici baba. Egyenlőre dolgozunk ezerrel. Majd, ha lesz elég tartalék pénz akkor lehet róla szó...És neked?

klikk2006. aug. 06. 21:49 | Válasz | #23 
Tapsi! Te dolgozol, vagy otthon vagy, esetleg pici gyermeked van? Semmit nem tudok Rólad.

 © tapsi2006. aug. 06. 21:46 | Válasz | #22 
p.zsizsu
Köszönöm.Rajtam ne múljon.

 © p.zsizsu2006. aug. 06. 21:40 | Válasz | #21 
Tapsi!

Tudod mi már nagyon régóta gyűjtögetjük a recepteket. Én két évig otthon voltam, így volt időm sütni, most hogy már dolgozom sajno cak az általános dolgokra futja, ritkán egy-egy különlegesebbre.
Nem leszel nyugdíjas mire Neked is szép hosszú oldalad lesz, csak legyél kitartó.

 © tapsi2006. aug. 06. 20:53 | Válasz | #20 
p.zsizsu
Nem mindig van időm bonyolultabb kajákat csinálni, álltalában reggeltől estig dolgozom. És most az-az igazság, hogy egy hét alatt hoztam össze ami most van, mert szerettem volna minnél hamarabb új oldalt csinálni. Majd lassacskán fel fogom tőlteni, szeretnék olyan oldalt amilyen itt mindenkinek van. Még messze vagyok tőle.

 © tapsi2006. aug. 06. 20:50 | Válasz | #19 
p.zsizsu
Nagyon örülök neki, hogy ki fogod próbálni a húsosat. Tudod én szoktam csirke combbal is, mert én így tanultam anyukámtól. Igaz, az igazi rakott krumpli kolbászos stb. Ezért írtam névre azt, hogy rakott hús, mert kicsivel másabb mint a másik.

 © p.zsizsu2006. aug. 06. 20:26 | Válasz | #18 
Tapsi!

Az egyszerűbb ételek is kellenek, mert az embernek nincs mindig ideje komplikált dolgokat készíteni.

Ez a rakott hús nagyon tetszik, látod ilyet én még nem is készítettem, legközelebb kipróbálom.
Csak így tovább!

 © tapsi2006. aug. 06. 20:24 | Válasz | #17 
Klikk
Az csak doboz, nincsen benne semmi más csak fogpiszkáló. Nincsen dohányzás. Csak amikor megkívánom bekapok egy fogpiszkálót, és így nem hizok, mert különben mindig ennék...:)

klikk2006. aug. 06. 20:13 | Válasz | #16 
Hú, Tapsi, micsoda remek konyhád lett itt!
A csöröge fánk nyerő, olyan piros dobozos cigivel. Megyek Hozzád, ezek szerint Nálad nem kell kimenni ebéd után rágyújtani. :-)

 © tapsi2006. aug. 06. 20:03 | Válasz | #15 
p.Zsizsu
Köszi, majd kipróbálom így is. Nem lehet rossz.:)

 © tapsi2006. aug. 06. 20:01 | Válasz | #14 
Margitka
Avval fogok aludni is.:) Nem hiszem, hogy minden nap sikerül majd felraknom valamit, de azért igyekezni fogok...Mire annyi lesz mint nektek, megyek nyugdíjba...:)

margit22006. aug. 06. 19:59 | Válasz | #13 
Tapsi!
Ezentúl a fényképezőgép mindig legyen kéznél!

 © tapsi2006. aug. 06. 19:56 | Válasz | #12 
Köszönöm Margitka. Egy hete próbálkozom vele. Csak attól tartottam, hogy ki fogtok nevetni.Majd valamelyik nap sütök. Hogy az is legyen fent.:)

margit22006. aug. 06. 19:36 | Válasz | #11 
Tapsi!

Szuperek lettek a képek! Csak így tovább!

 © tapsi2006. aug. 06. 18:40 | Válasz | #10 
Most mennem kell. Most fogom sütni a csörögét. Küldöm nem sokára Margitka a képeket.:)

 © tapsi2006. aug. 06. 18:39 | Válasz | #9 
Csörögefánk
5 tojássárgája,25 dkg liszt, 2 evőkanál tejföl, 1 kávésk. porcukor,1 kávésk.rum,1 csipetnyi só,1 kávésk.vaníliáscukor, 1 kávésk.szódabikarbóna, diónyi vaj.
A hozzávalókból közepes keménységű tésztát gyúrunk, vékonyra nyújtjuk, derelye metszővel kocka alkúra vágjuk. A kocka közepét is bevágjuk.Az egyik sarkát a lyukon áthúzzuk. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintjük, és lekvárral tálaljuk.





 © tapsi2006. aug. 06. 18:31 | Válasz | #8 
Rakott hús
1/2 kg krumpli, 5 tojás, 3-4 fej hagyma, 4 szelet karaj,só, és pikán füszerkeverék a húsra, delikát.sajt, és 1 tejföl.A krumplit karikára vágom, és olajos tespibe bele teszem, ráteszem a füszerezet húst, rá a karikára vágott hagymát és a tojást.(só,) Ismételten krumpli, hagyma,tojás.(só)Fóliát teszek rá, és 30 percig sütöm. Amikor szépen megsült rá rakom kanállal a tejfölt, és reszelt sajtot szórok rá. Még 5 percre vissza teszem.



 © p.zsizsu2006. aug. 06. 18:28 | Válasz | #7 
Tapsi!

Én is ma éppen lecsót készítettem vacsira.
Régebben én is majdnem így készítettem ahogy leírtad, de aztán tanultam egy másik módot is.
Én a hagymát a paradicsomot és a parikát egyszerre teszem az edénybe és kevés olajat öntök alá, aztán egyszerre fő meg az egész, nem teszek bele paprikát, csak egy kis cukrot és sót. Majd a végén rizst, vagy virslit, kolbászt teszek bele.
Nagyon finom, azóta mindig így készítem.

 © tapsi2006. aug. 06. 18:24 | Válasz | #6 
Lecsó
2 fej hagyma, 1/2 zöld paprika, 1/4 paradicsom, 4 tojás, só, paprika.Olajban hagymát dinsztelünk, paprikát teszünk bele, és egy kicsivel később utána a paradicsomot, egy teás kanál só, és pirospaprika. Fedő alatt főzőm tovább. Amikor megsült végül a tojást.





 © tapsi2006. aug. 06. 18:19 | Válasz | #5 
Sajtos virsli
5 pár virsli (orsit használtam),
trappsita sajt,
A virslit hosszában bevágom, és abba nyomom bele a sajtot, és addig sütöm amíg meg nem olvad rajta a sajt. Ha készen van ketchupot nyomok rá. :)






 © p.zsizsu2006. aug. 06. 18:04 | Válasz | #4 
Szia Tapsi!

Miért nevetnénk ki. Lehet, hogy olyan recepteket teszel fel, amit mi nem is ismerünk, és akkor mi is ki tudjuk próbálni.
Csak nyugodtan tedd fel a reciket, várjuk őket!

 © tapsi2006. aug. 06. 17:26 | Válasz | #3 
Tudom, hogy mindenki tuti jó recepteket rakot már fel. De én még próbálkozom. És egészen könnyűkkel kezdem. Remélem nem fogtok kinevetni.:(

 © tapsi2006. aug. 06. 17:24 | Válasz | #2 
Sziasztok
Margit2
Köszönöm

margit22006. aug. 06. 16:25 | Válasz | #1 
Szia Tapsi!

Látom, hogy sikerült megnyitni a konyhádat! Itt várjuk a receptjeidet, és ha van, a hozzájuk tartozó képeket! Sok sikert!

Küldtem neked e-mailt!


Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker