Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Latsia konyhája
Latsia konyhája

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © Latsia2006. jan. 20. 19:49 | Válasz | #1 
Szeretettel köszöntelek Benneteket a konyhámban, és köszönöm szépen a lehetőséget, hogy itt Margit házában megnyithattam!:O)
Mindenkinek kellemes itt tartózkodást kívánok, remélem nem lesz panasz a főztömre!:O))

 © Latsia2006. jan. 20. 19:52 | Válasz | #2 
Tegnap este sütöttem egy nagyon finom Vörösboros kuglófot...

Vörösboros kuglóf / Mikko

300 g vaj
300 g cukor
6 tojás sárgája
1 ek kakaó
400 g liszt
1 tk fahéj
2, 5 dl vörösbor
6 tojás fehérje felverve
150 g csokimorzsa
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor

Vajat, cukrot és a tojás sárgákat habosra keverjük.
Kakaót, csokireszeléket, lisztet a sütöporral keverve hozzáadjuk folyamatosan.
A vörösbort is kis adagokban keverjük bele, majd a legvégén a felvert tojáshabot adjuk lazán hozzá a masszához.
Kivajazott nagy kuglóf formába öntjük és elömelegített sütöben 1 és egy negyed órán át sütjük 180 fokon.
Mindig sikerül!

Latsia:
- nem fért bele a kuglófformába, így a maradék 6 lyukas muffintepsiben sült
- 1 óra 5 perc alatt lett kész





 © Latsia2006. jan. 20. 19:55 | Válasz | #3 
Az ebéd pedig egy diétás étel volt Jamie Olivertől:

GRILLEZETT KARDHAL ZÖLDBABBAL ÉS CSÍPŐS, PARADICSOMOS SALSÁVAL / Jamie O.

170-225 gr-os kardhalfilé személyenként
olivaolaj, só, bors
5 marék vegyes saláta /zsázsa, rucola, radicchio, edívia, pitypang/
2 marék főtt zöldbab
1 adag salátaöntet olivaolajjal és citromlével
1 adag paradicsomos salsa

Enyhén dörzsöld be a halakat olivaolajjal, sóval, borssal.
Fektesd őket erősen felhevített bordás serpenyőbe vagy grillbe, és mindkét oldalukon 2-2 percig süsd, amíg kicsit odakapnak. Vedd ki a serpenyőből. A babot és a salileveleket öntöyd meg az olivaolajos-citromos mártással.
Szabdald fel a kardhaldarabokat és tedd a salilevelek és a bab közé.
Tálalás előt maszatold szét a tetején a paradicsomos salsát.

Salátaöntet olivaolajjal és citromlével

2 ek citromlé
5 ek olivaolaj
só, bors

Paradicsomsalsa 4-6 főre

Tonhalhoz vagy kardhalhoz még nem találtak ki ennél jobb salsát.
Ha akarod persze lehúzhatod a paradicsom héját, de speciel ennél a mártásnál én rajtahagyom.

2 jó marék igazán érett, kimagozott, apróra vágott paradicsom
1 jókora marék kiáztatott, lecsöpögtetett kapribogyó
2 finomra vagdalt mogyoróhagyma vagy fél vöröshagyma
fél gerezd felaprított fokhagyma
1 nagy marék finomra vágott petrezselyem
néhány kanálka balzsamecet ízlés szerint
6-8 ek olívaolaj
szárított chilipor tetszés szerint
4 finomra vagdalt szardellafilé
fél meghámozott, kimagozott, apróra vágott uborka
só és frissen őrölt fekete bors tetszés szerint

Mindezt alaposan keverd össze, ízesítsd a fűszerekkel, és máris készen áll a szédületes salsa.


 © Latsia2006. jan. 20. 20:00 | Válasz | #4 
Ma pedig egy nagyon gyors étel volt az estebédünk, egy kedves barátnőmtől kaptam a receptet, itt nagyon közismert:

REPÜLŐ JAKOB / Fröken

1 db sült vagy grillezett csirke (filézett csirkemellel készítem),
150 gr baconszalonna, 1 ek margarin, 200 gr champignon gomba szeletelve vagy 1 db konzerv gomba, 2 1/2 dl tejszín, 1/2 dl chili szósz vagy ketchup,
2 ek liszt, 1 db banán, sós mogyoró vagy cashew dió.

A csirkehúst szeleteld fel kisebb darabokra, és tedd bele 1 jénaiba.
A baconszalonnat felaprítod és átsütöd pici margarinon, konyhapapírra szeded ki utána.
Utána átsütöd kicsit a gombát.
A tejszínt a chili szósszal vagy ketchup-pal és a liszttel összekevered.
Ezt ráöntöd a csirkehúsokra.
Megszórod a sült baconnal és a gombával.
Beteszed a sütőbe 225 C-on kb. 15-20 percre.
Félidőben kiveszed a jénait a sütőből, és rászórod a karikára vágott banánt, és a cashew diót.
Főtt rizzsel vagy krumplival, és vegyes friss salátástállal szervírozod.
Gyors és finom étel.

Latsia: én nem tejszínnel, hanem 5 %-os Créme fraiche-sel csináltam és féladag baconnal, mert ugye a kilók....na és csirkemellel



 © Latsia2006. jan. 20. 20:03 | Válasz | #5 
Na és akkor ma utoljára kajáról....

Sütöttem egy kenyérkét, ami csak teljeskiőrlésű lisztből sült, na jó, egy kis 10 %-os túrócska is van benne...

Túrós kenyér a´la Mikko

600 g teljeskiőrlésű liszt
20 g friss élesztő 1 dl vízben kis cukorral felfuttatva
125 g túró / mindegy milyen, de az enyém krémes volt/
1 ek sikér


Ha ragad, kis lisztet még utána tenni, ha száraz, kis vizet
Szóval az élesztöt én mindig az üstben kis cukros vízzel felfuttatom, utána teszem hozzá a túrót, lisztet sóval.
Sütni a tk programon.
Ennyi. Nekem hatalmasra megkel.
A fél élesztö kell bele, mert a túró nehéz.
Ha túlkel (mert az lesz), akkor leállítani a progit, még egyszer megkevertetni, majd leállítani az egészet, mármint a programot, megkelni hagyni, de figyelni közben, hogy csak az üst háromnegyed részéig menjen.
Ekkor bekapcsolni csak sütés programra.

Latsia:
- nekem kelett még + 2dl víz bele / a felfuttatós vízen kívűl/
- 10 %-os túróból készült
- gép dagasztotta, utána ment a pyrexbe kelni és utána a 180 fokos sütőbe

 © Latsia2006. jan. 20. 20:04 | Válasz | #6 
és ilyen oldalról


és belülről...



margit22006. jan. 20. 20:37 | Válasz | #7 
Latsia!

Én mindjárt elájulok, mert ezek olyan gusztusosak!

 © Böbsi2006. jan. 20. 20:41 | Válasz | #8 
Szia Latsia!
Gyönyörűek ezek a képek, gratulálok!
bobsii.gportal.hu

 © Latsia2006. jan. 20. 20:51 | Válasz | #9 
Jaj de édes vagy, köszönöm, hogy lekicsinyítetted a képeket, legközelebb figyelek rá!

 © Latsia2006. jan. 20. 20:52 | Válasz | #10 
Köszönöm Böbsi!

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 20:56 | Válasz | #11 
Szia Latsia!
Nagyon örülök, hogy itt vagy és hogy még topikot is nyitottál. Én tudtam, hogy isteni kajáid vannak, most legalább a többiek is láthatják.
A mai kenyered csodaszép és a tegnapi kuglófod is.

 © Latsia2006. jan. 20. 21:01 | Válasz | #12 
Köszönöm Zsizsukám, aranyos vagy, igyekszem hozni finomságokat!:O)

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 21:03 | Válasz | #13 
Latsia!
Csak győzzük mindet kipróbálni.

 © pilcher2006. jan. 20. 22:15 | Válasz | #14 
Ajjaj!
Ide én kevés leszek, már látom! Virimama mi lesz velem?

 © Latsia2006. jan. 20. 22:53 | Válasz | #15 
Szia, ezt nem értem..

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 22:56 | Válasz | #16 
Pilcher csak arra gondolt szerintem, hogy ilyen szépségeket, amit Te készítesz Ő már nehezebben tudja elkészíteni.
Meg én is.

 © pilcher2006. jan. 20. 23:19 | Válasz | #17 
Bocsi Latsia!
Fruzsika lett a virtuális mamám, és valóban arra gondoltam, hogy az én szakácstudományom ezekhez az ételekhez kevés. Nem beszélve arról, hogy az alapanyagokat sem könnyű számomra beszerezni.

Azért tanulás céljából mindig benézek, és csodálom a tudományod.

 © Latsia2006. jan. 20. 23:20 | Válasz | #18 
Jaj ne már lányok, én is csak követem a recepteket, magamtól nem vagyok ilyen kreatív!

 © Latsia2006. jan. 20. 23:24 | Válasz | #19 
Szia, szerintem csak annyi, hogy bízz magadban és legyen egy jó recept! Ezutóbbi nagyon fontos, én is mindig azokat vadászom, mert tapasztalatom nekem is sokkal kevesebb van, így nem szeretem azokat, amikor pld. anyukám azt mondja, hogy "érzed majd", "látszik rajta" stb...ehhez kell a sok tapasztalat...
Jó, hogy Fruzsika örökbe fogadott, nagy kincs az ilyen "Netmami"!!! És ő nagyon tapasztalt! Mentegetem én is Tőle is a recepteket, minden finom lett, amit Tőle csináltam.
Úgyhogy vitorlát bonts és nincs akadály, csak rossz recept!

 © pilcher2006. jan. 20. 23:28 | Válasz | #20 
Most jövök az oldaladról, és teljesen elfáradtam. Gúvad a szemem, hogy milyen gyönyörűségeket készítesz. Pedig a felét sem néztem még meg. Most nyugovóra térek de ha lesz időm, folytatom, addig is azt gondolom, hogy mindezek csak úgy jöhettek létre, hogy valóban bennük vagy, - ahogy egyik kedves mentorom mondja( Virtimama-Fruzsi), a szíved is bennük van.


Tudod azt szeretem itt a Margitka csapatban, hogy mindenki szeret sütni főzni, és szereti megosztani a tapasztalatait. Nekem találtak ki benneteket, met én meg szeretek tanulni, és ahogy látom, van is mit ellesni, olyan kezdő avygok hozzátok képest, de bíztat a tudat, hogy könnyen tanulok!
Mára jó éjszakát, (nálatok most milyen napszak van?), és köszi.

 © Latsia2006. jan. 21. 00:01 | Válasz | #21 

 © Latsia2006. jan. 21. 00:04 | Válasz | #22 
Aranyos vagy, és hidd el hamar megy! Én is csak 2 éve főzök rendszeresen!
Itt most mindjárt éjfél van.
Aludj jól!

 © Latsia2006. jan. 21. 00:05 | Válasz | #23 

 © Fruzsika2006. jan. 21. 09:33 | Válasz | #24 
Hahóóóó!
Lazacreceptet kérek szépen (ami nem tejfölös és nem sajtos)A férj nem eszi a tejfölös sajtos ételeket. Rettenetes neki főzni...
Halaspizza receptet is kérek! :-)))


margit22006. jan. 21. 11:04 | Válasz | #25 
Szia Latsia!

A nevedet csak Te tudod visszahozni.
Fórumra katt-Beállításra katt
A nick kép , jelenlegi kép -nél töröld ki a jelenlegi képet, mert egy 0 fájlméretü képet töltöttél be, ezért se a kép, se a neved nem jelenik meg, hanem egy bordó csík.
Oda én nem tudok belépni, mert csak a Te jelszavaddal elérhető!


 © Latsia2006. jan. 21. 13:36 | Válasz | #26 
Köszönöm!!!!

 © Latsia2006. jan. 21. 13:38 | Válasz | #27 
Szióci!!:O))

Lazac roston, balzsamecettel bódított radicchio, szalonna és fenyőmag táraságában / Jamie Oliver

2 főre

1 gerezd felszeletelt radicchio
8 vékony szelet húsos szalonna vagy sózott, füstölt bacon
1 marék frissen lecsípett majoránna- vagy bazsalikomlevél
20 g /1 marék/ pirított fenyőmag
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
só, bors
2 szelet 250 g-os lebőrözött, kiszálkázott lazacfilé

Hevíts fel egy serpenyőt és dobd bele a felszeletelet radicchio-t.
irítsd kb. 1 percig mind2 felüket. kapd ki a radicchio-t, és helyezd egy tál ölébe.
Süsd ki a szalonnát is a serpenyőben, majd rakd át a tálba aradicchio mellé.
Dobd hozzájuk a majorannát, a pirított fenyőmagot és loccsants rájuk 2-3 kupaknyit a legszűzibb olívaolajból. Adj hozzá 2-3 ek balzsamecetet, és ízesitsd sóval-borssal.
Süsd meg a lazacodat úgy, hogy a közepe szép rózsaszínű legyen, tálald a radicchio-val és a szalonnával egyetemben.

 © Latsia2006. jan. 21. 13:40 | Válasz | #28 
Lazac zöldsalátával és shitake gombával / Nigella

2 főre

2 lazacfilé bőre nélkül
1 gerezd áttört fokhagyma
2 ek mogyoró vagy napraforgóolaj
125 g shitake-gomba / japán aromás gomba szeletelve
400 g rukkola saláta
3 ek szójaszósz
1 tk szezámolaj
bors, ízlés szerint

Süssük meg teflon vagy grill serpenyőben a lazacfiléket, majd szedjük ki őket előmelegített tányérra és tegyük félre.
Egy nagyobb serpenyőben futtassuk meg a fokhagymát olajon, amíg jól átmelegszik, de még nem kezd barnulni.
Adjuk hozzá a gombaszeleteket és a rukkolát, és 1-2 perc alatt pároljuk össze kevergetve. Adjuk hozzá a szójaszószt és a szezámolajat.
Fedjük le a serpenyőt és további 5 percet pároljuk.
Halmozzuk a tányérra a gombás zöldsalátát és fektessük rá a lazacszeleteket. Néha egy kis szószt is kanyarítok hozzá mustárból, néhány csepp szójaszószból és egy leheletnyi friss, pépes gyömbérből.

 © Latsia2006. jan. 21. 13:59 | Válasz | #29 
LAZAC WHISKYS PÁCBAN / Váncsa

2 rész whiskyt és 1-1 rész frissen facsart narancslevet és világos szójamártást összekeverek, néhány kanál étolajat és bőséges mennyiségű fokhagymát teszek hozzá, majd a lazacszeletekre öntöm. Legalább 1 órát hagyom ebben a pácban, majd kiszedem és grillen megsütöm.
A kisült szeleteket a visszamaradt páccal megkeresztelem.



 © Latsia2006. jan. 21. 21:28 | Válasz | #30 
Itt a mai ebédünk, a minap találtam egy angolnyelvű oldalon, igen finom lett.

PARMEZÁNBAN PIRÍTOTT CSIRKEMELL / Latsia

2 db csirkemell

2 tojásfehérje
2 tk kukoricakeményítő
1/2 citrom leve

1 csésze durva zsemlemorzsa
1/2 csésze reszelt Parmezán sajt
1 ek vágott friss petrezselyem
1 tk só
1/4 tk fekete bors
1 citrom reszelt héja

3 ek olaj a pirításhoz

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra.
Készítsd elő a csirkemelleket. Vágd félbe vízszintesen és klopfold ki, amíg fele vastagságú lesz.
Verdd fel a tojásfehérjéket és keverd hozzá a kukorica keményítőt és a citromlevet.
Keverd el a panír hozzávalóit.
Mártsd a csirkemellek mind2 oldalát először a fehérjés, majd a panír keverékbe és tedd egy rácsra, hagyd 20-30 percig, hogy a panír "megüljön rajta".
Pirítsd a csirkét egy nagy tűzálló tálban közepes hőn, amíg az egyik oldala aranybarna lesz.
Fordítsd meg , majd told az előmelegített sütőbe 8-10 percre.

 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:33 | Válasz | #31 
Latsia!

Ez a whiskys latzac nagyon jól hangzik, alig várom, hogy kint lehessen sütni, meg fogom csinálni.

A mai csirkéd is nagyon finom lehet.

 © Latsia2006. jan. 21. 21:33 | Válasz | #32 


 © Latsia2006. jan. 21. 21:36 | Válasz | #33 
Köszi, tényleg finom a whisky-s, én megcsináltam a sütőben, úgy is jó volt.
Ez a csirke még diétás is...jóval kevesebb olajban sül, mint az igazi rántott csirke.
Bár én már azt is sütőben sütöm, így még olajszag sincs!

 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:38 | Válasz | #34 
Latsia!
Ezt már mástól is hallottam, de nem macerás egy kicsit mindig kinyitni, megforgatni?
Mármint, ha sütőben sütöd a rántott csirkét?

 © Latsia2006. jan. 21. 21:40 | Válasz | #35 
Tudod milyen egyszerű? nagyon könnyű, várj hozom a recit és a képet!

 © Latsia2006. jan. 21. 21:48 | Válasz | #36 
Sutoben sult rantotthus /Bibic

Teljesen egyszerü a sütöben sült rántottcsirke. Bepanirozod és a tepsibe teszel - legutóbbi tapasztalat - sütöpapirt azt beolajozod jól. Kb. 1 mm olaj legyen rajta. Ráteszed a húsokat és elömelegitett sütöben 180 fokon sütöd, egy idö után meg kell forgatni. Kb. 45 perc az egész, de nem szivja magát tele zsirral, ugyanolyan szép barnapiros mit a sok olajban sült rántotthús.




 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:52 | Válasz | #37 
Latsia!
Én balga meg azt hittem, hogy sok olajba teszed be, úgy, mint amikor a gázon sütöm.
Így tényleg jó!

 © Latsia2006. jan. 21. 21:54 | Válasz | #38 
Hihi, nem baj, a lényeg, hogy most már tudod, talán egyszer megpróbálod..

margit22006. jan. 21. 22:04 | Válasz | #39 
Latsia!

Hát ez szuper jó 5let, eszembe nem jutott volna, pedig mi sem szeretjük, ha csöpög belőle az olaj!

 © Fruzsika2006. jan. 21. 22:16 | Válasz | #40 
De jót tanultunk megint!

Latsia, fantasztikus a whiskys lazac, meg fogom csinálni. A férjem nem igazán van oda a lazacért, mert túl száraznak találja a húsát. Ettől a páctól talán omlósabb lesz.

És ez a rántotthús! Nagyon érdekes.... Ki kell próbáljam. Maximumon sütöd 45 percig? Légkeveréssel?

 © Latsia2006. jan. 21. 22:16 | Válasz | #41 
Margitka ha kipróbáltad referálj! Én nagyon szeretem ezt a módszert, mert a sütőpapír a kukában landol utána és még mosogatni sem kell az olajos lábost, nem beszélve a kidobandó olajról...

 © Latsia2006. jan. 21. 22:19 | Válasz | #42 
Szia Fruzsika, légkeverés igen, de csak 180 fok!
Most viszont itt ebben a bérelt házban nincs légkeveréses progi, így a mai hasonlót 230 fokon sütöttem, de csak 20 percet.

margit22006. jan. 21. 22:20 | Válasz | #43 
Latsia!

Sertés karajjal próbáltad már? Mi a véleményed?

 © Latsia2006. jan. 21. 22:21 | Válasz | #44 
Én sem rajongok a lazacért, de néha jólesik.
Van egy másik pác, az édes fehérbor vagy édes Martini, reszelt citromhéj, szójaszósz és egy kis őrölt gyömbér...ebbe bepácolod 1 órára, és utána légkeverésen 200 fokon de csak 12 perc! Akkor megsül szépen, de nem szárad ki!

 © Latsia2006. jan. 21. 22:22 | Válasz | #45 
Igen, azzal is csináltam! Hibátlan!!!

margit22006. jan. 21. 22:32 | Válasz | #46 
Holnap már sajtos húst készítek, de a jövő héten kipróbálom ezt a módszert. A karajt is 45 percig kell, vagy egy kicsit tovább? Akkor én is légkeveréssel és 180 fokon sütöm.

 © Latsia2006. jan. 21. 23:02 | Válasz | #47 
Margitka nem emlékszem pontosan, de szerintem 5-10 perccel tovább sütöttem....huhh szégyenlem, de nem jut eszembe.

margit22006. jan. 21. 23:08 | Válasz | #48 
Oké Latsia! Úgyis figyelni fogom, mert túl sütni sem akarom. Mindenesetre nagyon örülök az ötletnek!

 © Latsia2006. jan. 21. 23:13 | Válasz | #49 
Rendben, örülök, hogy megoszthattam Veletek!

 © Latsia2006. jan. 22. 13:46 | Válasz | #50 
Itt a mai ebédünk, a kép majd később.
ŐSZIBARACKOS SZŰZÉRMÉK SAJTTAL /SütőAdri

40 dkg szűzérme
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg reszeltsajt
só, őröltbors
olaj a sütéshez

A szűzérméből vastagabb szeleteket vágok és lelapítom.
Sózom, borsozom és mindkét oldalát forró olajon 2-3 percig sütöm.
Tűzálló tálba helyezem az érméket, és mindegyik tetejére egy félbevágott őszibarackbefőtett teszek.
Reszeltsajttal megszórom és forró sütőben rápirítom a sajtot.



margit22006. jan. 22. 15:41 | Válasz | #51 
Latsia!
Nagyon örülök, hogy ha a muffin topikot egy kicsit felhozzuk. A Start lap, Muffin.lap.hu oldalán, a "Sütési tapasztalatok" fejezetnél, szerepel, Margit2 fóruma linkként. Eddig elég szegényes volt a 22 db recivel! Ha rákattintott valaki, hát nem ájult el a sok recepttől. Remélem a segítségeddel felhozzuk!
Sokan nem tudják, hogy a receptjeim között is van muffin oldal, de nem szeretném a kettőzést, hogy az ottani reciket áttegyem ide is.

 © Latsia2006. jan. 22. 16:46 | Válasz | #52 
Margitka akkor mielőtt beteszek egy recit megnézzem, hogy ott szerepel-e? Jó akkor mindjárt nézem, és ah ott is van, akkor törlöm itt.

 © Latsia2006. jan. 22. 16:55 | Válasz | #53 
Na ebbe most belezavarodtam....szóval akkor léccí írd le pontosan, hogy hol ne legyen ugyanaz a muffin, az itteni Muffin topikban és a muffin.lap.hu-n? Akkor most az összes muffint nézzem végig a muffin.lap.hu-n?

margit22006. jan. 22. 16:56 | Válasz | #54 
Latsia!
Nehogy törölj, ezeket Te készítetted. Én csak azt nem akartam, hogy amit én készítettem az legyen két példányban. Az mindegy, hogy esetleg ugyanaz a recept, csak ne ugyanaz a személy készítse. Így szuper, ha többen csináljuk meg!


 © Latsia2006. jan. 22. 16:59 | Válasz | #55 
Margitkám, asszem értem, ha a gyakorlat mást mutatna mégis, akkor léccí moderálj!:O))
Puszia!

margit22006. jan. 22. 16:59 | Válasz | #56 
Latsia!
Annyit tegyél amennyit csak tudsz, Neked semmire nem kell figyelni. A korlátozás rám vonatkozik.

 © Latsia2006. jan. 22. 17:56 | Válasz | #57 
Most már értem:O)) hiába...befagyott az agyam, olyan hideg van itt..

 © Latsia2006. jan. 22. 19:07 | Válasz | #58 
Itt a képe.

 © p.zsizsu2006. jan. 22. 19:10 | Válasz | #59 
Latsia!
istenien néz ki, fincsi is gondolom!!!

 © Latsia2006. jan. 22. 19:33 | Válasz | #60 
Igen nagyon finom, és nem hízlal! Mert 5%-os sajtot tettem rá.

margit22006. jan. 23. 19:18 | Válasz | #61 
Szia Latsia!

Ma is jártam a .
Megsütöttem a vörösboros-csokis kuglófot. A kopasz képet a muffinokkal együtt beraktam a társalgásba. Egy muffinból csináltam neki sapkát, leöntöttem csokimázzal, nagyon fincsi lett, íme:



 © Latsia2006. jan. 23. 20:19 | Válasz | #62 
Jajj de guszta Margitka!
Akkor Neked nagyobb a kuglófformád, mert nekem +6 muffin lett.
Az a jó ebben a kuglófban, hogy nagyon sokáig puhácska marad...

 © Latsia2006. jan. 23. 20:23 | Válasz | #63 
Itt a mai ebédünk, nagyon gyors, finom és zsírszegény!

NASI GORENG

125 g rizs
2 ek olaj
1 hagyma
fokhagyma
Sambal Oelek / chiliszósz
100 g sárgarépa
100 g gomba
1/2 zöld színű paprika
1/2 piros színű paprika
100 g póréhagyma
300 g csirkemellfilé
5 ek szójaszósz
kurkuma


A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk.
Wokban olajat forrósítunk, a finomra vágott hagymát, fokhagymát, egy késhegynyi Sambal Oelek-et világosra pirítunk benne.
Hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát és a felszeletelt gombát.
A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk és kierezzük, vékony csíkokra vágjuk és a többihez adjuk.
A pórét vékonyan felkarikázzuk és a Nari Goreng-hez keverjük a felcsíkozott csirkemellel együtt, majd összesütjük.
Megszórjuk a kurkumával, hozzáadjuk a szójaszószt, végül a hideg rizst is belekeverjük és összemelegítjük.

1 adag: 370 kcal


 © Latsia2006. jan. 23. 20:28 | Válasz | #64 

 © Maresz2006. jan. 23. 20:29 | Válasz | #65 
A szójaszószt hogy kell csinálni?

margit22006. jan. 23. 20:36 | Válasz | #66 
Szia Latsia!

Nagyon ínycsiklandó ez a tál étel! Úgy nézem, hogy mindenem van is hozzá, kivéve a kurkuma. Úgy, hogy előbb, utóbb sorba kerül!

A 61.-es hozzászólásban rákattintottál a szürke gombra?

Maresz!
Szójaszószt én a Metróban vettem 1 kis 2 dl-es üvegben.

 © Fruzsika2006. jan. 23. 20:54 | Válasz | #67 
Úgy, hogy elmész a boltba és veszel :-)
A világos szójaszósz a világosabb húsokhoz való, mert szelidebb az íze (baromfik), a vörösebb az a sertés és marhahúsokhoz, vadakhoz. Jó drága, de sokáig elég.
A vicces az, hogy amelyikre az van írva, hogy "világos" szójaszósz, az is korom fekete :-)

 © Fruzsika2006. jan. 23. 20:59 | Válasz | #68 
De ügyesen megcsináltad a Topic címsorában! Ilyen gyorsan! GRATULÁLOK MArgitka!:-)))

 © Latsia2006. jan. 23. 21:11 | Válasz | #69 
De jó Margitka, ez a "honlap" nagyon ügyes dolog!
Hiába...ebből is látszik Te mennyire szakértő vagy ezekben a számítógépes dolgokban...

Nem muszáj kukrkuma, mehet bele sáfrány is, csak a szín miatt van benne...

 © Latsia2006. jan. 23. 21:14 | Válasz | #70 
Képzeld Fruzsika, a múltkor /én nem tudtam, hogy van sötét is/ vettem szójaszószt....majdnem fekete lett a kaja!
Ezt nézd meg! De isteni lett! Csak a színe...


 © Fruzsika2006. jan. 23. 21:19 | Válasz | #71 
Mi ez, mondd, Klárikám?

 © Fruzsika2006. jan. 23. 21:25 | Válasz | #72 
Képzeld Latsia!
Direkt regisztráltam a Te G-Portál oldaladon, hogy megnézzem, ezzel a Mozilla Firefox böngészővel beenged e, és IGEN, BEJELENTKEZHETTEM hozzád. A Böbsikééhez meg ezzel nem enged be, csak az Internet Explorerrel. Mindig böngészőt kell váltsak!
beenged nézelődni, de bejelentkeztetni nem enged és így hozzászólni sem. Fix, hogy nála az a föl gördülő valami nem kompatibilis velem... :-)

 © Latsia2006. jan. 23. 21:28 | Válasz | #73 
Fruzsika, hozzám nem kell bejelentkezni, írhatsz anélkül is! Direkt úgy van megcsinálva hogy ne kelljen fáradnotok!
Ez itt kérlek szépen:
BORJÚSZELET SHIITAKE GOMBÁVAL csak éppen a gomba és a szójaszósz úgy néz ki, mintha csokiszósz lenne:O)))

BORJÚSZELET SHIITAKE GOMBÁVAL

előkészítés: 10 perc
főzés: 6-15 perc
4 főre

8 sovány borjúszelet, összesen 400 g
2 ek teljesjiőrlésű fehér liszt sóval-borssal fűszerezve
2 ek növényi olaj
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 kk finomra vágott gyömbér
250 g shiitake gomba vastagra szelve
4 ek szójaszósz
4 ek rizspálinka, száraz sherry vagy vermouth

1.,Tegyük a borjúszeleteket zsírpapír vagy alufólia közé és egy húsverővel enyhén verjük ki. Forgassuk az ízesített lisztbe /a felesleget rázzuk le/ és tegyük félre.
2., Forrósítsunk meg 1 ek olajat egy nagy teflonserpenyőben, tegyük bele a borjúszeleteket, süssük 2-3 percig, amíg barnulni kezdenek, azután fordítsuk meg és süssük tovább 2-3 percig.
Osszuk el a húsokat 4 tányérra.
3.,Tegyük a serpenyőbe a maradék olajat, forrósítsuk fel, dobjuk bele a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 1/2 percig. Adjuk hozzá a gombát, a szójaszószt, a rizspálinkát és 100 ml vizet, forraljuk 2-3 percig, amíg a gomba megpuhul, utána mérsékelt lángon sűrítsük be a mártást. Kanalazzuk a gombát és a mártást a hússzeletekre, úgy kínáljuk.

A tálaláshoz: Párolt parajjal és főtt rizzsel is adhatjuk.

adagonként: 204 kcal
10 g szénhidrát
25 g fehérje
8 g zsír / ebből telített zsír 1 g

Latsia:
- nem volt itthon paraj, ceruzababbal helyettesítettem

 © Latsia2006. jan. 24. 20:59 | Válasz | #74 
Íme a mai ebédünk a diéta jegyében...
Én a tejszín és a tejföl helyett is 5%-os creme fraiche-t tettem bele

Tejszínes csirkemell ínyenc módra / Mindmegette

70 dkg csirkemellfilé
1 doboz kukorica
1 doboz gomba
zöldborsó (egy pici a szín kedvéért)
2 dl főzőtejszín
1 nagy pohár tejföl (12%)
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
olaj
ételízesítő
kaporlevél
petrezselyem
színes bors (durvára tört)
provance-i fűszerkeverék
2 teáskanál mustár

Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom, a csirkemelleket felcsíkozva hozzáadom.
A fűszereket (mindenből egy picit) beleteszem, és egy pohár vízzel felöntve puhára párolom a húst.
Mikor ez megvan, hozzáadom a gombát, kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább párolom őket.
Mikor már a hús és a zöldséget puhák, akkor a tejfölt hozzáteszem, és 2 percig fedő alatt összepárolom.
Ha idáig megvagyok, akkor a főzőtejszínt adom hozzá, majd a mustárt.
Majd mikor ezekkel is összerottyant, újból a felsorolt fűszereket (minimális mennyiségben) hozzáadom.
2-3 percig hagyom a tűzön.

Megjegyzés:
Penne tésztával tálalni.


 © Latsia2006. jan. 24. 22:11 | Válasz | #75 
Na kisült a kenyérkém is...
Tehát itt található az eredeti recept, ami kenyérsütőgépre íródott, de én kipróbáltam a sütőben megsütni:

eredeti recept




És akkor a fordítás:

ÍR KRUMPLISKENYÉR

150 ml tej
60 ml főzővíz
75 g áttört főtt krumpli
400 g liszt /BL 80
1,5 tk só
1 ek cukor
1,5 tk porélesztő

A hozzávalókat a gépbe tenni és normál programon világos színnel sütni.

Latsia:
- A hozzávalókat a gépben dagasztattam össze és kelesztettem / összesen 1,5 óra / utána formáztam a tésztát és egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálban megvágva, meleg helyen további 45 percet kelesztettem, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toltam, és 10 perc után levettem a hőfokot 180 fokra és további 50-55 percet sütöttem. Végig vízzel töltött edényke volt a sütőben.


 © Fruzsika2006. jan. 24. 22:15 | Válasz | #76 
A tejszínes csírkemellet mind megettem.hu! ;-) Még repetáznék is belőle.
Milyen lett a kenyered, elég magas? és belül?

margit22006. jan. 24. 22:16 | Válasz | #77 
Latsia!

Szinte szóról szóra így mondta a pék a kenyér sütés technikáját, ahogy Te is csinálod. Most már én is így sütöm.

 © Fruzsika2006. jan. 24. 22:29 | Válasz | #78 
Nem sűlt meg túlságosan?
(a sütési idő nálam pl hideg sütőben 55 perc, 180 fokon már az is elég sötét)
A forró sütőben nincs felmelegedési idő, az végig süt elég erőteljesen)
Nem száradt egy kicsit ki?

 © Latsia2006. jan. 24. 22:51 | Válasz | #79 
Elég magas lett, mindjárt felvágom belül, csak még meleg volt...

 © Latsia2006. jan. 24. 22:51 | Válasz | #80 
Tényleg? Nahát....akkor csak jó lehet ez a kenyérke..mindjárt megvágom várjatok!

 © Latsia2006. jan. 24. 23:06 | Válasz | #81 
Huuuuu nagyon finom!!!!!
Isteni ropogós a héja, és nagyon puhácska belül...lányok..ez tényleg baromi jó recept!

 © Fruzsika2006. jan. 24. 23:17 | Válasz | #82 
Nagyon könnyű, lukacsos szerkezetű. Gyönyörű

 © Fruzsika2006. jan. 24. 23:20 | Válasz | #83 
Szinte elszáll! Jól el van találva a kelesztése is.
Mitől ilyen gyönyörű fényes?

 © Fruzsika2006. jan. 24. 23:23 | Válasz | #84 
Ja, persze!
Nem légkeveréses ott a sütőd, így már érthető a magasabb hőfok.:-) Nem mindegy :-)
Nekünk 20 fokot le kell számítani.

 © Latsia2006. jan. 24. 23:45 | Válasz | #85 
Na közben ez is kész lett...:O))
Aszaltgyümis mazsolás kalács,ez is finom lett,most kiéltem a sütögetési hiányomat! Nesze neked diéta!:O))


 © alliz2006. jan. 24. 23:47 | Válasz | #86 
Szia Latsia!
Ugye, te írtad, hogy hideg a konyhád, és félted a megkelt cuccot, hogy megfázik, amig a sütő bemelegszik?
Próbáld meg a sütőben 30 fokon kendővel letakarva keleszteni, amikor megkelt, ne vedd ki, csak a kendőt vedd le róla, húzd fel 180 fokra /nem légkeverésesen/, egy fél óra múlva leveszed 160 fokra, ezzel még 20 percig sütöd.
Nekem ez jött be. Ez fél kg lisztből készült kenyérre, vagy kalácsra vonatkozik.

 © Latsia2006. jan. 24. 23:49 | Válasz | #87 
Fényes mi? hihi...ezt én találtam ki! Ahogy kisüllekenem vékonyan olajjal! Semmit nem véltoztatrajta, se plussz íz,se puhítás, csak a fény...:O) Én csak szerényen Latsia-varázs-nak hívom

 © Latsia2006. jan. 24. 23:51 | Válasz | #88 
Allizkám tegnap olvastampont ezt Tőled és így fogom csinálni! HIPERJÓ ötlet!!! Köszönöm!

 © Fruzsika2006. jan. 24. 23:54 | Válasz | #89 
Nekem is ez, ill. hasonló.
Nincs is fűtőtest a konyhámban, ezért szoktam a "hideg"sütőben keleszteni másodszorra, s csak 'alá'gyújtok.

 © Fruzsika2006. jan. 24. 23:56 | Válasz | #90 
"Légy szerény, mint én,
a jövőt nem sejtheted,
a sors ezer rejtelem,
ahogy lesz, úgy lesz.
Bárhogy lesz, úgy lesz..."

Dúdold el :-))))

 © Fruzsika2006. jan. 25. 00:00 | Válasz | #91 
Na, hol az a Túrótlan túrós reci?
Latsia!
Nem a Te oldaladon láttam az Inyesmester szakácskönyvét? Most meg nem látom :-(

 © Latsia2006. jan. 25. 02:28 | Válasz | #92 
Fruzsikám édesem azt ugyan nem nálam láttad sajnos...
A Túrós cuccot pedig odamásoltam a beszélgetős topikba...igaz, lehet nem oda kellett volna, de már igen késő van, havazik is, az agyam is befagyott!:O)))

 © Latsia2006. jan. 25. 13:56 | Válasz | #93 
Szép napot Mindenkinek!
Nálunk óriási hó esett, de gyönyörűen süt a nap, +5 fok van.
Margitkám idemásolom a kalács receptet, aztán jövök később!

Aszalgyümölcsös kalács

255 ml víz
6 tk maláta kivonat / nem tettem bele
450 g liszt
4 tk tejpor
1/2 tk mézeskalácsfűszer
25 g cukor
3/4 tk só
40 g vaj kis darabokban
1,5 tk porélesztő
50 g mazsola
50 g aszaltgyümi

Sweet progi, nekem 3,25 óra, de kb 10 perccel előtte kivettem és kész volt!

Máz:

3 tk cukor
3 tk tej

Ezt a kész forró kalácsra önteni.

 © Latsia2006. jan. 25. 17:26 | Válasz | #94 
A mai ebédünk:

Sonkás, sajtos csirkecomb / Levike

6 db csirke (felső) comb, só
1 tk őrölt bors
1 csokor újhagyma
1/2 csokor kapor
5 dkg vaj
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
15 dkg sonka
15 dkg reszelt (juh)sajt

A lebőrözött kicsontozott csirke combot megsózzuk, megborsozzuk állni hagyjuk.
Felforrósított vajon megpároljuk a karikákra vágott újhagymát, megszórjuk apróra vágott kaporral, felöntjük a fehérborral és a tejszínnel.
Kissé megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk.
Átöntjük egy tepsibe, beletesszük csirkecombokat és fóliával letakarva, sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük beleszórjuk a vékony csíkokra vágott sonkát, majd a tetejét megszórjuk a reszelt juhsajttal.
Aranysárgára sütjük.


 © Latsia2006. jan. 26. 19:13 | Válasz | #95 
Egy rohanás az életem....ma sem tudtam sütni semmitigaz...hosszú még az éjszaka

 © Latsia2006. jan. 26. 19:15 | Válasz | #96 
Itt a mai gyors estebédünk:
Steak balzsamecetes kevert saliaval

 © Fruzsika2006. jan. 26. 20:21 | Válasz | #97 
Látom nagy húsevők vagytok Ti is :-)

 © Latsia2006. jan. 26. 21:43 | Válasz | #98 
Jajj Fruzsikám én nem...csak most diétázunk, és azért kell ennyi fehérjét enni...de én szívesebben ennék mondjuk mákos palacsintát!!!!

Mondjuk az igaz, hogy a Dimi nagyon szereti a húst...soká tartott kicsit leszoktatni róla! De most, muszáj...

 © Fruzsika2006. jan. 27. 08:48 | Válasz | #99 
Látom kevesebbet sütkérezel:-)
Az étrendetek azért nem olyan kalóriaszegény, nem? Számolod?
A fogyáshoz az kell, hogy naponta 1200-1300 kalóriánál ne egyél többet. Bármit ehetsz, csak ennél több ne legyen. És este hat után már semmit.
1500 kalóriánál már nem fogy, az szintentart, 1600 fölött már hízol.
Én egyszer fogyóztam úgy, hogy betartottam, 1200 kalóriát ettem egy nap. Szép lassú fogyikúra volt, de leadtam 17 kilót. (egy év alatt) Havi kicsivel több volt mint egy kiló.)
Aztán vissza is híztam :-(

 © Latsia2006. jan. 27. 22:29 | Válasz | #100 
Ez akkor igaz Fruzsika, ha nem sportolsz mellette, de mi napi 2 órát komolyan kondizunk, és az visz ám bőven a kalóriákból...:O)


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker