Custom Myspace Clock
A fórumba csak regisztrált felhasználók írhatnak.
Fórum indítása: 2005.április. 06.
margit2.hu   >>   Fórum   >>   Latsia konyhája
Latsia konyhája

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás fordított időrendi sorrendben


 © Latsia2006. jan. 20. 19:49 | Válasz | #1 
Szeretettel köszöntelek Benneteket a konyhámban, és köszönöm szépen a lehetőséget, hogy itt Margit házában megnyithattam!:O)
Mindenkinek kellemes itt tartózkodást kívánok, remélem nem lesz panasz a főztömre!:O))

 © Latsia2006. jan. 20. 19:52 | Válasz | #2 
Tegnap este sütöttem egy nagyon finom Vörösboros kuglófot...

Vörösboros kuglóf / Mikko

300 g vaj
300 g cukor
6 tojás sárgája
1 ek kakaó
400 g liszt
1 tk fahéj
2, 5 dl vörösbor
6 tojás fehérje felverve
150 g csokimorzsa
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor

Vajat, cukrot és a tojás sárgákat habosra keverjük.
Kakaót, csokireszeléket, lisztet a sütöporral keverve hozzáadjuk folyamatosan.
A vörösbort is kis adagokban keverjük bele, majd a legvégén a felvert tojáshabot adjuk lazán hozzá a masszához.
Kivajazott nagy kuglóf formába öntjük és elömelegített sütöben 1 és egy negyed órán át sütjük 180 fokon.
Mindig sikerül!

Latsia:
- nem fért bele a kuglófformába, így a maradék 6 lyukas muffintepsiben sült
- 1 óra 5 perc alatt lett kész





 © Latsia2006. jan. 20. 19:55 | Válasz | #3 
Az ebéd pedig egy diétás étel volt Jamie Olivertől:

GRILLEZETT KARDHAL ZÖLDBABBAL ÉS CSÍPŐS, PARADICSOMOS SALSÁVAL / Jamie O.

170-225 gr-os kardhalfilé személyenként
olivaolaj, só, bors
5 marék vegyes saláta /zsázsa, rucola, radicchio, edívia, pitypang/
2 marék főtt zöldbab
1 adag salátaöntet olivaolajjal és citromlével
1 adag paradicsomos salsa

Enyhén dörzsöld be a halakat olivaolajjal, sóval, borssal.
Fektesd őket erősen felhevített bordás serpenyőbe vagy grillbe, és mindkét oldalukon 2-2 percig süsd, amíg kicsit odakapnak. Vedd ki a serpenyőből. A babot és a salileveleket öntöyd meg az olivaolajos-citromos mártással.
Szabdald fel a kardhaldarabokat és tedd a salilevelek és a bab közé.
Tálalás előt maszatold szét a tetején a paradicsomos salsát.

Salátaöntet olivaolajjal és citromlével

2 ek citromlé
5 ek olivaolaj
só, bors

Paradicsomsalsa 4-6 főre

Tonhalhoz vagy kardhalhoz még nem találtak ki ennél jobb salsát.
Ha akarod persze lehúzhatod a paradicsom héját, de speciel ennél a mártásnál én rajtahagyom.

2 jó marék igazán érett, kimagozott, apróra vágott paradicsom
1 jókora marék kiáztatott, lecsöpögtetett kapribogyó
2 finomra vagdalt mogyoróhagyma vagy fél vöröshagyma
fél gerezd felaprított fokhagyma
1 nagy marék finomra vágott petrezselyem
néhány kanálka balzsamecet ízlés szerint
6-8 ek olívaolaj
szárított chilipor tetszés szerint
4 finomra vagdalt szardellafilé
fél meghámozott, kimagozott, apróra vágott uborka
só és frissen őrölt fekete bors tetszés szerint

Mindezt alaposan keverd össze, ízesítsd a fűszerekkel, és máris készen áll a szédületes salsa.


 © Latsia2006. jan. 20. 20:00 | Válasz | #4 
Ma pedig egy nagyon gyors étel volt az estebédünk, egy kedves barátnőmtől kaptam a receptet, itt nagyon közismert:

REPÜLŐ JAKOB / Fröken

1 db sült vagy grillezett csirke (filézett csirkemellel készítem),
150 gr baconszalonna, 1 ek margarin, 200 gr champignon gomba szeletelve vagy 1 db konzerv gomba, 2 1/2 dl tejszín, 1/2 dl chili szósz vagy ketchup,
2 ek liszt, 1 db banán, sós mogyoró vagy cashew dió.

A csirkehúst szeleteld fel kisebb darabokra, és tedd bele 1 jénaiba.
A baconszalonnat felaprítod és átsütöd pici margarinon, konyhapapírra szeded ki utána.
Utána átsütöd kicsit a gombát.
A tejszínt a chili szósszal vagy ketchup-pal és a liszttel összekevered.
Ezt ráöntöd a csirkehúsokra.
Megszórod a sült baconnal és a gombával.
Beteszed a sütőbe 225 C-on kb. 15-20 percre.
Félidőben kiveszed a jénait a sütőből, és rászórod a karikára vágott banánt, és a cashew diót.
Főtt rizzsel vagy krumplival, és vegyes friss salátástállal szervírozod.
Gyors és finom étel.

Latsia: én nem tejszínnel, hanem 5 %-os Créme fraiche-sel csináltam és féladag baconnal, mert ugye a kilók....na és csirkemellel



 © Latsia2006. jan. 20. 20:03 | Válasz | #5 
Na és akkor ma utoljára kajáról....

Sütöttem egy kenyérkét, ami csak teljeskiőrlésű lisztből sült, na jó, egy kis 10 %-os túrócska is van benne...

Túrós kenyér a´la Mikko

600 g teljeskiőrlésű liszt
20 g friss élesztő 1 dl vízben kis cukorral felfuttatva
125 g túró / mindegy milyen, de az enyém krémes volt/
1 ek sikér


Ha ragad, kis lisztet még utána tenni, ha száraz, kis vizet
Szóval az élesztöt én mindig az üstben kis cukros vízzel felfuttatom, utána teszem hozzá a túrót, lisztet sóval.
Sütni a tk programon.
Ennyi. Nekem hatalmasra megkel.
A fél élesztö kell bele, mert a túró nehéz.
Ha túlkel (mert az lesz), akkor leállítani a progit, még egyszer megkevertetni, majd leállítani az egészet, mármint a programot, megkelni hagyni, de figyelni közben, hogy csak az üst háromnegyed részéig menjen.
Ekkor bekapcsolni csak sütés programra.

Latsia:
- nekem kelett még + 2dl víz bele / a felfuttatós vízen kívűl/
- 10 %-os túróból készült
- gép dagasztotta, utána ment a pyrexbe kelni és utána a 180 fokos sütőbe

 © Latsia2006. jan. 20. 20:04 | Válasz | #6 
és ilyen oldalról


és belülről...



margit22006. jan. 20. 20:37 | Válasz | #7 
Latsia!

Én mindjárt elájulok, mert ezek olyan gusztusosak!

 © Böbsi2006. jan. 20. 20:41 | Válasz | #8 
Szia Latsia!
Gyönyörűek ezek a képek, gratulálok!
bobsii.gportal.hu

 © Latsia2006. jan. 20. 20:51 | Válasz | #9 
Jaj de édes vagy, köszönöm, hogy lekicsinyítetted a képeket, legközelebb figyelek rá!

 © Latsia2006. jan. 20. 20:52 | Válasz | #10 
Köszönöm Böbsi!

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 20:56 | Válasz | #11 
Szia Latsia!
Nagyon örülök, hogy itt vagy és hogy még topikot is nyitottál. Én tudtam, hogy isteni kajáid vannak, most legalább a többiek is láthatják.
A mai kenyered csodaszép és a tegnapi kuglófod is.

 © Latsia2006. jan. 20. 21:01 | Válasz | #12 
Köszönöm Zsizsukám, aranyos vagy, igyekszem hozni finomságokat!:O)

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 21:03 | Válasz | #13 
Latsia!
Csak győzzük mindet kipróbálni.

 © pilcher2006. jan. 20. 22:15 | Válasz | #14 
Ajjaj!
Ide én kevés leszek, már látom! Virimama mi lesz velem?

 © Latsia2006. jan. 20. 22:53 | Válasz | #15 
Szia, ezt nem értem..

 © p.zsizsu2006. jan. 20. 22:56 | Válasz | #16 
Pilcher csak arra gondolt szerintem, hogy ilyen szépségeket, amit Te készítesz Ő már nehezebben tudja elkészíteni.
Meg én is.

 © pilcher2006. jan. 20. 23:19 | Válasz | #17 
Bocsi Latsia!
Fruzsika lett a virtuális mamám, és valóban arra gondoltam, hogy az én szakácstudományom ezekhez az ételekhez kevés. Nem beszélve arról, hogy az alapanyagokat sem könnyű számomra beszerezni.

Azért tanulás céljából mindig benézek, és csodálom a tudományod.

 © Latsia2006. jan. 20. 23:20 | Válasz | #18 
Jaj ne már lányok, én is csak követem a recepteket, magamtól nem vagyok ilyen kreatív!

 © Latsia2006. jan. 20. 23:24 | Válasz | #19 
Szia, szerintem csak annyi, hogy bízz magadban és legyen egy jó recept! Ezutóbbi nagyon fontos, én is mindig azokat vadászom, mert tapasztalatom nekem is sokkal kevesebb van, így nem szeretem azokat, amikor pld. anyukám azt mondja, hogy "érzed majd", "látszik rajta" stb...ehhez kell a sok tapasztalat...
Jó, hogy Fruzsika örökbe fogadott, nagy kincs az ilyen "Netmami"!!! És ő nagyon tapasztalt! Mentegetem én is Tőle is a recepteket, minden finom lett, amit Tőle csináltam.
Úgyhogy vitorlát bonts és nincs akadály, csak rossz recept!

 © pilcher2006. jan. 20. 23:28 | Válasz | #20 
Most jövök az oldaladról, és teljesen elfáradtam. Gúvad a szemem, hogy milyen gyönyörűségeket készítesz. Pedig a felét sem néztem még meg. Most nyugovóra térek de ha lesz időm, folytatom, addig is azt gondolom, hogy mindezek csak úgy jöhettek létre, hogy valóban bennük vagy, - ahogy egyik kedves mentorom mondja( Virtimama-Fruzsi), a szíved is bennük van.


Tudod azt szeretem itt a Margitka csapatban, hogy mindenki szeret sütni főzni, és szereti megosztani a tapasztalatait. Nekem találtak ki benneteket, met én meg szeretek tanulni, és ahogy látom, van is mit ellesni, olyan kezdő avygok hozzátok képest, de bíztat a tudat, hogy könnyen tanulok!
Mára jó éjszakát, (nálatok most milyen napszak van?), és köszi.

 © Latsia2006. jan. 21. 00:01 | Válasz | #21 

 © Latsia2006. jan. 21. 00:04 | Válasz | #22 
Aranyos vagy, és hidd el hamar megy! Én is csak 2 éve főzök rendszeresen!
Itt most mindjárt éjfél van.
Aludj jól!

 © Latsia2006. jan. 21. 00:05 | Válasz | #23 

 © Fruzsika2006. jan. 21. 09:33 | Válasz | #24 
Hahóóóó!
Lazacreceptet kérek szépen (ami nem tejfölös és nem sajtos)A férj nem eszi a tejfölös sajtos ételeket. Rettenetes neki főzni...
Halaspizza receptet is kérek! :-)))


margit22006. jan. 21. 11:04 | Válasz | #25 
Szia Latsia!

A nevedet csak Te tudod visszahozni.
Fórumra katt-Beállításra katt
A nick kép , jelenlegi kép -nél töröld ki a jelenlegi képet, mert egy 0 fájlméretü képet töltöttél be, ezért se a kép, se a neved nem jelenik meg, hanem egy bordó csík.
Oda én nem tudok belépni, mert csak a Te jelszavaddal elérhető!


 © Latsia2006. jan. 21. 13:36 | Válasz | #26 
Köszönöm!!!!

 © Latsia2006. jan. 21. 13:38 | Válasz | #27 
Szióci!!:O))

Lazac roston, balzsamecettel bódított radicchio, szalonna és fenyőmag táraságában / Jamie Oliver

2 főre

1 gerezd felszeletelt radicchio
8 vékony szelet húsos szalonna vagy sózott, füstölt bacon
1 marék frissen lecsípett majoránna- vagy bazsalikomlevél
20 g /1 marék/ pirított fenyőmag
extra szűz olívaolaj
balzsamecet
só, bors
2 szelet 250 g-os lebőrözött, kiszálkázott lazacfilé

Hevíts fel egy serpenyőt és dobd bele a felszeletelet radicchio-t.
irítsd kb. 1 percig mind2 felüket. kapd ki a radicchio-t, és helyezd egy tál ölébe.
Süsd ki a szalonnát is a serpenyőben, majd rakd át a tálba aradicchio mellé.
Dobd hozzájuk a majorannát, a pirított fenyőmagot és loccsants rájuk 2-3 kupaknyit a legszűzibb olívaolajból. Adj hozzá 2-3 ek balzsamecetet, és ízesitsd sóval-borssal.
Süsd meg a lazacodat úgy, hogy a közepe szép rózsaszínű legyen, tálald a radicchio-val és a szalonnával egyetemben.

 © Latsia2006. jan. 21. 13:40 | Válasz | #28 
Lazac zöldsalátával és shitake gombával / Nigella

2 főre

2 lazacfilé bőre nélkül
1 gerezd áttört fokhagyma
2 ek mogyoró vagy napraforgóolaj
125 g shitake-gomba / japán aromás gomba szeletelve
400 g rukkola saláta
3 ek szójaszósz
1 tk szezámolaj
bors, ízlés szerint

Süssük meg teflon vagy grill serpenyőben a lazacfiléket, majd szedjük ki őket előmelegített tányérra és tegyük félre.
Egy nagyobb serpenyőben futtassuk meg a fokhagymát olajon, amíg jól átmelegszik, de még nem kezd barnulni.
Adjuk hozzá a gombaszeleteket és a rukkolát, és 1-2 perc alatt pároljuk össze kevergetve. Adjuk hozzá a szójaszószt és a szezámolajat.
Fedjük le a serpenyőt és további 5 percet pároljuk.
Halmozzuk a tányérra a gombás zöldsalátát és fektessük rá a lazacszeleteket. Néha egy kis szószt is kanyarítok hozzá mustárból, néhány csepp szójaszószból és egy leheletnyi friss, pépes gyömbérből.

 © Latsia2006. jan. 21. 13:59 | Válasz | #29 
LAZAC WHISKYS PÁCBAN / Váncsa

2 rész whiskyt és 1-1 rész frissen facsart narancslevet és világos szójamártást összekeverek, néhány kanál étolajat és bőséges mennyiségű fokhagymát teszek hozzá, majd a lazacszeletekre öntöm. Legalább 1 órát hagyom ebben a pácban, majd kiszedem és grillen megsütöm.
A kisült szeleteket a visszamaradt páccal megkeresztelem.



 © Latsia2006. jan. 21. 21:28 | Válasz | #30 
Itt a mai ebédünk, a minap találtam egy angolnyelvű oldalon, igen finom lett.

PARMEZÁNBAN PIRÍTOTT CSIRKEMELL / Latsia

2 db csirkemell

2 tojásfehérje
2 tk kukoricakeményítő
1/2 citrom leve

1 csésze durva zsemlemorzsa
1/2 csésze reszelt Parmezán sajt
1 ek vágott friss petrezselyem
1 tk só
1/4 tk fekete bors
1 citrom reszelt héja

3 ek olaj a pirításhoz

Melegítsd elő a sütőt 230 fokra.
Készítsd elő a csirkemelleket. Vágd félbe vízszintesen és klopfold ki, amíg fele vastagságú lesz.
Verdd fel a tojásfehérjéket és keverd hozzá a kukorica keményítőt és a citromlevet.
Keverd el a panír hozzávalóit.
Mártsd a csirkemellek mind2 oldalát először a fehérjés, majd a panír keverékbe és tedd egy rácsra, hagyd 20-30 percig, hogy a panír "megüljön rajta".
Pirítsd a csirkét egy nagy tűzálló tálban közepes hőn, amíg az egyik oldala aranybarna lesz.
Fordítsd meg , majd told az előmelegített sütőbe 8-10 percre.

 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:33 | Válasz | #31 
Latsia!

Ez a whiskys latzac nagyon jól hangzik, alig várom, hogy kint lehessen sütni, meg fogom csinálni.

A mai csirkéd is nagyon finom lehet.

 © Latsia2006. jan. 21. 21:33 | Válasz | #32 


 © Latsia2006. jan. 21. 21:36 | Válasz | #33 
Köszi, tényleg finom a whisky-s, én megcsináltam a sütőben, úgy is jó volt.
Ez a csirke még diétás is...jóval kevesebb olajban sül, mint az igazi rántott csirke.
Bár én már azt is sütőben sütöm, így még olajszag sincs!

 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:38 | Válasz | #34 
Latsia!
Ezt már mástól is hallottam, de nem macerás egy kicsit mindig kinyitni, megforgatni?
Mármint, ha sütőben sütöd a rántott csirkét?

 © Latsia2006. jan. 21. 21:40 | Válasz | #35 
Tudod milyen egyszerű? nagyon könnyű, várj hozom a recit és a képet!

 © Latsia2006. jan. 21. 21:48 | Válasz | #36 
Sutoben sult rantotthus /Bibic

Teljesen egyszerü a sütöben sült rántottcsirke. Bepanirozod és a tepsibe teszel - legutóbbi tapasztalat - sütöpapirt azt beolajozod jól. Kb. 1 mm olaj legyen rajta. Ráteszed a húsokat és elömelegitett sütöben 180 fokon sütöd, egy idö után meg kell forgatni. Kb. 45 perc az egész, de nem szivja magát tele zsirral, ugyanolyan szép barnapiros mit a sok olajban sült rántotthús.




 © p.zsizsu2006. jan. 21. 21:52 | Válasz | #37 
Latsia!
Én balga meg azt hittem, hogy sok olajba teszed be, úgy, mint amikor a gázon sütöm.
Így tényleg jó!

 © Latsia2006. jan. 21. 21:54 | Válasz | #38 
Hihi, nem baj, a lényeg, hogy most már tudod, talán egyszer megpróbálod..

margit22006. jan. 21. 22:04 | Válasz | #39 
Latsia!

Hát ez szuper jó 5let, eszembe nem jutott volna, pedig mi sem szeretjük, ha csöpög belőle az olaj!

 © Fruzsika2006. jan. 21. 22:16 | Válasz | #40 
De jót tanultunk megint!

Latsia, fantasztikus a whiskys lazac, meg fogom csinálni. A férjem nem igazán van oda a lazacért, mert túl száraznak találja a húsát. Ettől a páctól talán omlósabb lesz.

És ez a rántotthús! Nagyon érdekes.... Ki kell próbáljam. Maximumon sütöd 45 percig? Légkeveréssel?

 © Latsia2006. jan. 21. 22:16 | Válasz | #41 
Margitka ha kipróbáltad referálj! Én nagyon szeretem ezt a módszert, mert a sütőpapír a kukában landol utána és még mosogatni sem kell az olajos lábost, nem beszélve a kidobandó olajról...

 © Latsia2006. jan. 21. 22:19 | Válasz | #42 
Szia Fruzsika, légkeverés igen, de csak 180 fok!
Most viszont itt ebben a bérelt házban nincs légkeveréses progi, így a mai hasonlót 230 fokon sütöttem, de csak 20 percet.

margit22006. jan. 21. 22:20 | Válasz | #43 
Latsia!

Sertés karajjal próbáltad már? Mi a véleményed?

 © Latsia2006. jan. 21. 22:21 | Válasz | #44 
Én sem rajongok a lazacért, de néha jólesik.
Van egy másik pác, az édes fehérbor vagy édes Martini, reszelt citromhéj, szójaszósz és egy kis őrölt gyömbér...ebbe bepácolod 1 órára, és utána légkeverésen 200 fokon de csak 12 perc! Akkor megsül szépen, de nem szárad ki!

 © Latsia2006. jan. 21. 22:22 | Válasz | #45 
Igen, azzal is csináltam! Hibátlan!!!

margit22006. jan. 21. 22:32 | Válasz | #46 
Holnap már sajtos húst készítek, de a jövő héten kipróbálom ezt a módszert. A karajt is 45 percig kell, vagy egy kicsit tovább? Akkor én is légkeveréssel és 180 fokon sütöm.

 © Latsia2006. jan. 21. 23:02 | Válasz | #47 
Margitka nem emlékszem pontosan, de szerintem 5-10 perccel tovább sütöttem....huhh szégyenlem, de nem jut eszembe.

margit22006. jan. 21. 23:08 | Válasz | #48 
Oké Latsia! Úgyis figyelni fogom, mert túl sütni sem akarom. Mindenesetre nagyon örülök az ötletnek!

 © Latsia2006. jan. 21. 23:13 | Válasz | #49 
Rendben, örülök, hogy megoszthattam Veletek!

 © Latsia2006. jan. 22. 13:46 | Válasz | #50 
Itt a mai ebédünk, a kép majd később.
ŐSZIBARACKOS SZŰZÉRMÉK SAJTTAL /SütőAdri

40 dkg szűzérme
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg reszeltsajt
só, őröltbors
olaj a sütéshez

A szűzérméből vastagabb szeleteket vágok és lelapítom.
Sózom, borsozom és mindkét oldalát forró olajon 2-3 percig sütöm.
Tűzálló tálba helyezem az érméket, és mindegyik tetejére egy félbevágott őszibarackbefőtett teszek.
Reszeltsajttal megszórom és forró sütőben rápirítom a sajtot.



margit22006. jan. 22. 15:41 | Válasz | #51 
Latsia!
Nagyon örülök, hogy ha a muffin topikot egy kicsit felhozzuk. A Start lap, Muffin.lap.hu oldalán, a "Sütési tapasztalatok" fejezetnél, szerepel, Margit2 fóruma linkként. Eddig elég szegényes volt a 22 db recivel! Ha rákattintott valaki, hát nem ájult el a sok recepttől. Remélem a segítségeddel felhozzuk!
Sokan nem tudják, hogy a receptjeim között is van muffin oldal, de nem szeretném a kettőzést, hogy az ottani reciket áttegyem ide is.

 © Latsia2006. jan. 22. 16:46 | Válasz | #52 
Margitka akkor mielőtt beteszek egy recit megnézzem, hogy ott szerepel-e? Jó akkor mindjárt nézem, és ah ott is van, akkor törlöm itt.

 © Latsia2006. jan. 22. 16:55 | Válasz | #53 
Na ebbe most belezavarodtam....szóval akkor léccí írd le pontosan, hogy hol ne legyen ugyanaz a muffin, az itteni Muffin topikban és a muffin.lap.hu-n? Akkor most az összes muffint nézzem végig a muffin.lap.hu-n?

margit22006. jan. 22. 16:56 | Válasz | #54 
Latsia!
Nehogy törölj, ezeket Te készítetted. Én csak azt nem akartam, hogy amit én készítettem az legyen két példányban. Az mindegy, hogy esetleg ugyanaz a recept, csak ne ugyanaz a személy készítse. Így szuper, ha többen csináljuk meg!


 © Latsia2006. jan. 22. 16:59 | Válasz | #55 
Margitkám, asszem értem, ha a gyakorlat mást mutatna mégis, akkor léccí moderálj!:O))
Puszia!

margit22006. jan. 22. 16:59 | Válasz | #56 
Latsia!
Annyit tegyél amennyit csak tudsz, Neked semmire nem kell figyelni. A korlátozás rám vonatkozik.

 © Latsia2006. jan. 22. 17:56 | Válasz | #57 
Most már értem:O)) hiába...befagyott az agyam, olyan hideg van itt..

 © Latsia2006. jan. 22. 19:07 | Válasz | #58 
Itt a képe.

 © p.zsizsu2006. jan. 22. 19:10 | Válasz | #59 
Latsia!
istenien néz ki, fincsi is gondolom!!!

 © Latsia2006. jan. 22. 19:33 | Válasz | #60 
Igen nagyon finom, és nem hízlal! Mert 5%-os sajtot tettem rá.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Google
Keresés az Interneten Keresés az SG fórumokban

 

Enveco Free Stat

eXTReMe Tracker