Fórum   >>   Kalandok - Rakéta Kiadványok
A Tűzhegy Varázslója, Halállabirintus, Országút harcosa stb. könyvekkel kapcsolatosan hozzászólások helye

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Corvus Lazarus2015. feb. 13. 15:57 | Válasz | #3 
Én csak most fedeztem fel ezt az oldalt, és nagyon tetszik! Habozás nélkül nekivágtam a "Sárkány szeme" című könyvnek. Elsőre sikerült teljesíteni! Én igazi veteránnak számítok a kalandkönyvek terén, mert a 90-es évek alatt kb. 40-50 darabot sikerült összegyűjtenem belőlük. Ezen az oldalon csupán 2 számomra ismeretlen történettel találkoztam. Hamarosan nekikezdek a másodiknak is! Nagyon nosztalgikus ez számomra! Köszönöm az élményt!

 © freakdavE2014. jan. 06. 18:14 | Válasz | #2 
Pár gondolat a Káosz Fellegvárával kapcsolatban.
Ez volt ugyebár az eredeti angol kiadásban a második "Fighting Fantasy" könyv. Sokat lépett előre a Tűzhegyhez képest. Steve Jackson bevezette a mágia használatot (ráadásul szerintem ebben a könyvben a legjobb a rendszere), bár a varázslatok kicsit sablonosak. A Fellegvárat benépesítő lények között pedig sok érdekes, új bukkant fel.
Maga a helyszín viszont, lévén csak egy "nagy ház" elég egysíkúra sikeredett.
A kaland elég könnyű volt, ráadásul a helyes úton nagyon rövid is. Eltévedni sem nagyon lehet. Hatodik nekifutásra sikerült teljesíteni. A nehézséget nem a harcok okozták, a legtöbb elkerülhető, hanem az a pár információ és tárgy, amiket a végjátékhoz össze kellett gyűjteni.
A hangulat megkapó. Az ellenfelek nem rohantak le, csak mert megláttak, szinte be lehetett épülni a gonoszok közé, bepillantani az életükbe és ez sokat dobott a kalandon.
Egyszerűsége és könnyűsége miatt a KJK veteránoknak nem hiszem, hogy maradandó élményt nyújtana, nem örök klasszikus, de mindenképpen megéri kipróbálni.
7/10

 © freakdavE2014. jan. 05. 17:35 | Válasz | #1 
Befejeztem a Tűzhegy Varázslója kalandot. Gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
Ez a könyv annak idején kimaradt, úgyhogy nagy élmény volt a legelső "Fighting Fantasy" történetet végigjátszani.
Akinek van már tapasztalata, annak nem túl nehéz. Én harmadik próbálkozásra teljesítettem. Volt benne pár keményebb harc, de az igazi kihívást az utolsó harmad labirintusa jelentette. Még térkép rajzolásával sem keveredtem át rajta könnyen.
Lévén az első könyv ebben a zsánerben, sok esetben fantasy sablonokkal él, de mégis van egy sajátos hangulata, ami könnyen magával ragad. Aki sohasem játszott KJK kalandot, annak ideális kezdés, a zsáner szerelmeseinek pedig megkerülhetetlen klasszikus.
Nálam egy tízes skálán 8-at ér el 10-ből.

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől