Kismama lélek   >>   Fórum   >>   Orvos válaszol
Ha szülész-nőgyógyásztól szeretnél kérdezni

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © dr. Pásztor Norbertma 08:39 | Válasz | #165 
Kedves THA!

Amennyiben 1 év alatt legalább 4 alkalommal jelentkezik hüvelyi gombás fertőzés, hosszútávú kezelés indokolt. Ez 6 hónapon keresztül szájon keresztül alkalmazott gyógyszeres terápiát jelent. Mellette javasolható kúraszerűen valamilyen készítmény a normál hüvelyflóra erősítésére. Amennyiben a párjának panaszai vannak, egyszeri kezelés neki is jár, de diétáznia, vagy hosszú távon gyógyszert szednie nem kell. A kezelés alatt is az együttlétek bármilyen formája alkalmazható.

 © THA2014. júl. 11. 15:34 | Válasz | #164 
Elnézést, elírtam: E. Coli baktériumot és Candida gombát...

 © THA2014. júl. 11. 15:31 | Válasz | #163 
Tisztelt Doktor Úr!
Bő másfél évvel ezelőtt terhességem alatt gombás fertőzést szedtem össze, ami azóta is hol elmúlik, hol előjön. A nőgyógyászom a Pimafucin kúpot ajánlotta, mely időlegesen mindig megoldotta a problémát. De mivel a probléma mindig visszatért, legutóbb a szájon át alkalmazandó Orungal kapszulát kaptuk párommal. A tünetek ismét elmúltak kb. 2 hónapig. Ezután újra el kellett menjek nőgyógyászhoz, mert már nem hüvelyi viszketést/folyást, hanem a szeméremajkaim környékén, erős viszketést, égő érzést tapasztaltam. Kitenyésztették, E.Coli és Candida baktériumot találtak. Időközben a szeméremtájéki viszketésre a Pimafucort nevű készítményt alkalmaztam, ami hatott is. Pár nappal ezelőtt elhatároztam, hogy megpróbálkozom egy "könnyített" Candida diétával. (Cukor, élesztő, fehérliszt mellőzésével) A nőgyógyászommal abban maradtunk, hogy amennyiben a tünetek újra előjönnek újabb gyógyszeres kezelésnek nézünk elébe. Én továbbra is bízom benne, hogy a probléma diétával és esetleg valamilyen hüvelykészítmény egyidejű alkalmazásával helyreállhat. Ön mit javasolna? A kérdésem az, hogy a partneremnek is kellene diétáznia v. valamilyen kenőccsel kezelnie magát? A szexuális együttlét jelen esetben milyen formában működhet? Óvszer v. orális szex megengedett? Már nagyon várom, a teljes gyógyulást! Szakértői válaszát előre is nagyon köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2014. ápr. 08. 21:09 | Válasz | #162 
Kedves Sarolta!

Ha szoptatás ideje alatt nincs menstruáció, akkor az azt jelenti, hogy peteérése sincs. Csak a szoptatás elhagyása az egyetlen lehetőség.

 © Gergely Sarolta2014. márc. 30. 00:31 | Válasz | #161 
Tisztelt Doktorur!
Ujabb kerdessel fordulok onhoz. Az IUD-t levetettem igy a pecsetelo verzesem megszunt. Szeretnenk meg egy babat, de nincs verzesem. 14 honapos a lanyom es meg mindig sokat szopizik es nagyon ragaszkodik is hozza. Az elvasztason kivul van mas modja annak, h.beinduljon a ciklusok es teherbe tudjak esni? Valaszat elore is koszonom.
Udvozlettel:G.S.

 © dr. Pásztor Norbert2014. márc. 06. 08:00 | Válasz | #160 
Kedves Sarolta!

Nem valószínű, hogy a tünetei mögött súlyos baj húzódik meg, de mivel lassan letelik az egy év az IUD felhelyezése óta, érdemes lenne elmennie egy kontrollvizsgálatra.

 © Gergely Sarolta2014. feb. 26. 18:03 | Válasz | #159 
Tisztelt Doktor Úr!
Egy éve született a kislányomat. A 6 hetes vizsgalatom IUD-t kaptam. A lányom 13 hónapos és jelenleg is aktivan szopizik. A vérzésem még nem jött meg, de január óta 2 hetente pecsetelő vérzésem van. Eleinte vilagos barnás, rózsaszín, most pirosas, pàr csepp.
Kérdésem az lenne, szükséges-e vizsgàlat vagy kell e aggódnom a pecsételés miatt vagy ez szoptatàs alatt elfogadható?
Vàlaszàt előre is köszönöm.
Üdvözlettel: G.Sarolta

 © dr. Pásztor Norbert2014. jan. 25. 00:56 | Válasz | #158 
Kedves Kitty!

Szoptatás alatt rendszertelen lehet a menstruáció. Azonban ha a dolog ismétlődik, érdemes vizsgálatra jelentkeznie, hogy kizárhatóak legyenek egyéb okok.

 © dr. Pásztor Norbert2014. jan. 25. 00:54 | Válasz | #157 
Kedves Karina!

Minél többedik szülésről van szó, annál nagyobb az esély arra, hogy a szülést követően méhösszehúzódási elégtelenség miatt bővebb vérzés jelentkezik. Az esetek java részében ez gyógyszeres kezeléssel uralható. Nincs különbség, hogy 2, vagy 4 év múlva vállalnak 3. babát, másrészt nem feltétlenül fog ez a probléma ismétlődni.

 © Kitty2014. jan. 22. 19:31 | Válasz | #156 
Tisztelt Doktor Úr!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a menstruàcós vérzésem mostanàban nagyon sok és màsfél hònap alatt egy hetes kihagyàssal hàromszor is megjött ,szoptatom még a 17 hònapos kislànyom így nem tudom ez normàlis vagy csak a szoptatás miatt van ez így.Van ezzel valami teendõ vagy nincs okom aggòdni ezen.
Vàlaszàt elõre köszönöm.

 © Karina2014. jan. 20. 15:23 | Válasz | #155 
Tisztelt Doktor Úr!
Párommal 3.-dik gyerkőcön gondolkodunk,csak van bennem egy kis félsz,mert a második szülés után,a vérzés nehezebben akart elállni,végül nagyobb adag oxitocin hatására sikerült...(2 év van a kicsik között).Megismétlődhet ez a probléma a 3.-dik szülésnél,vagy elkerülhető,ha várunk picit többet,és nem kettő,hanem 3-4 év lesz a két legkisebb között,és többet tud "pihenni" a méhem? Várom válaszát,köszönettel: Karina

 © dr. Pásztor Norbert2014. jan. 14. 09:12 | Válasz | #154 
Kedves Anita!

25 éves nőnek nem javaslom a fogamzásgátló injectiót, 8-10 évig pedig pláne nem, mert hosszú távon hozzájárulhat a csontritkuláshoz, illetve miután abbahagyja, akár 1 év is eltelhet mire rendeződik a menstruációs ciklusa.
Ugyanakkor szerintem a hüvelygyűrűvel kapcsolatban érdemes átgondolni az álláspontját. Sok hölgy elsőre nagyon furcsának találja a hüvelygyűrűt, de amikor elkezdik használni, nagyon megszeretik.

 © Anita2014. jan. 08. 05:19 | Válasz | #153 
Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, mi a véleménye a fogamzásgátló injekcióról? Rossz gyógyszerszedő vagyok, de IUD, hüvelygyűrű kizárt, a tudatától is írtózom. Van egy 2éves kislányom, pont a doktor úrnál született ügyeletben, de férjemmel nem tervezünk több gyermeket, az elkövetkezendő 8-10 évben biztosan, de lehet utána sem. A családomban nem volt trombózis, nincs betegségem, nem dohányzom, 25 éves vagyok.

Köszönöm a válaszát!

 © dr. Pásztor Norbert2013. nov. 27. 22:15 | Válasz | #152 
Kedves Edi!

Ezek nem javasoltak terhességben.

 © dr. Pásztor Norbert2013. nov. 27. 22:14 | Válasz | #151 
Kedves Réka!

Lényegében mindegy, de én csak folsavat szoktam javasolni.

 © Edi2013. nov. 26. 09:11 | Válasz | #150 
Tisztelt Doktor Úr!
9 hetes terhes vagyok, izületi gyulladással. Javasolja-e az alábbi termékeket: Freedom,MSM Gel

 © Móric Réka2013. nov. 18. 07:50 | Válasz | #149 
Tisztelt Doktor Úr

Lenne kedves ajánlani vitaminkészítményt, ami a mostanság kaphatóak közül a legideálisabb a babavárásra, ill. a felkészülésre? Nagyon köszönöm.
Réka

 © dr. Pásztor Norbert2013. nov. 11. 22:19 | Válasz | #148 
Kedves Edi!

Gél, B12 plusz, Calcium, Arctic Sea, Aktív HA.

 © Edi2013. nov. 02. 16:48 | Válasz | #147 
Tisztelt Doktor Úr!
Jelenleg 6 hetes a pocaklakóm. Fönnálló betegségem:rheumatoid arthritis. Gyógyszert nem szedek évek óta.Csak vitaminokat. Eddig a szedett vitaminok a babaváráskor: Forever Multi Maca, Forever Royal Jelly, Forever Aktiv Ha,Forever B-12 Plusz,zyflamend. Milyen Forever termékeket tud javasolni? Előre is köszönöm válaszát!

 © dr. Pásztor Norbert2013. aug. 24. 12:47 | Válasz | #146 
Kedves Kitti!

A szülés és a gyermekágyi folyás időszaka után a hüvely normál flórája sokszor hosszabb idő alatt áll helyre, de ennek 1 év alatt meg kellett volna történnie. A menstruáció jellege sajnos bizonyos esetekben a szülést követően valóban rosszabbá válhat. Azt tanácsolom, hogy menjen el egy nőgyógyászati vizsgálatra.

 © Kitti2013. aug. 12. 14:47 | Válasz | #145 
Tisztelt Doktor Úr!

Lassan 1 éves lesz a kislányom és még mindig nagyon fájdalmasak az együttlétek a párommal.Ez normális ennyi idő elteltével?
A másik kérdés szülés előtt nem volt gondom a menstruációval most meg nagyon rosszul viselem (nagyon fáj a hasam ,a derekam és sok is van). Mi okozhatja ezt a dolgot?
Forduljak orvoshoz ezekkel a problémákkal?


Válaszát előre is köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2013. júl. 13. 01:22 | Válasz | #144 
Kedves Angesz!

39 éves korban megnő többek között a vetélések, a kromoszóma rendellenességek, a magasvérnyomás betegség, illetve a terhességi cukorbetegség kockázata. A kromoszóma rendellenességek szűrhetők, a terhességi komplikációk javarésze kezelhető, így nem lehetetlen vállalkozás 39 évesen egy terhességet végig kihordani, de a veszélyeztetettség végig megmarad. Amennyiben kistestvérben gondolkoznak, ne nagyon halogassák, mert az idő Önök ellen dolgozik!

 © Angesz2013. jún. 30. 14:32 | Válasz | #143 
Kedves Doktor Úr!

Mostanában egyre inkább úgy érzem, hogy szeretnék egy kistestvért a kisfiam (3 éves) mellé. Nem tudom, hogy mekkora kockázattal jár, most 39 éves vagyok és a kisfiammal is veszélyeztetett terhes voltam, előtte volt egy vetélésem sajnos. Milyen érvek és ellenérvek vannak? Milyen tanácsot tud adni a fentiek tükrében?

Válaszát előre is köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2013. jún. 10. 14:09 | Válasz | #142 
Kedves Kitti!

Nőgyógyászati jellegű gyulladások sokszor járnak petefészek fájdalommal, így lehet a kettő között összefüggés. Haspuffadás is ugyanúgy előfordulhat.

 © Kitti2013. jún. 06. 12:11 | Válasz | #141 
Tisztelt Doktor Úr!

Az a kérdésem lenne,hogy kb. egy hónapja voltam orvosnál és bakteriális gyulladásra kaptam Dalacin gyógyszert ami sajnos nem használt mivel ugyanúgy fáj a hasam alja és most már a bal oldali petefészkem is egyre jobban.Ez a gyulladás okozhatja ezt a petefészek fájdalmat?És a hasam felpuffadásának lehet ehhez köze?
Válaszát előre is köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2013. jún. 01. 01:36 | Válasz | #140 
Kedves Eszter!

Az, hogy nincs menstruációja, illetve mellérzékenysége jelentkezett normálisnak mondható. Ha a hasi panaszai és a lábadagadása makacsul megmaradnak, érdemes első lépésben nőgyógyászhoz fordulni.

 © Eszter2013. máj. 25. 21:02 | Válasz | #139 
Kedves Dr. Úr! Kisfiam 2 éves, még szopizik,ezért azáliát szedek 2012 január óta( méhenkívüli terhesség óta). Azóta a mensesem teljesen elmaradt. Az elmúlt 2 hónap óta egyre többször görcsöl a hasam. Szoptatáskor érzékennyé vált a mellem. Kb két hete ( nem tudom összefügghet-e) dagad a lábam. Normális-e az ilyen jellegű hormonváltozás, van-e okom agódni?
Köszönettel: Eszter

 © dr. Pásztor Norbert2013. máj. 02. 12:11 | Válasz | #138 
Kedves Dorisz!

Amennyiben inzulin szükséges a kezeléséhez, akkor biztos, hogy császármetszés lesz. Ha elég a diéta, akkor van esély a hüvelyi szülésre.
Szerintem érdemes orvost fogadni ettől függetlenül is.
Amennyiben meg szeretne engem keresni, kérem kérjen időpontot az asszisztensnőmnél a 30/5757203 telefonszámon.

 © dr. Pásztor Norbert2013. máj. 02. 12:08 | Válasz | #137 
Kedves Gréta!

Amennyiben a kontroll TSH eredménye ismét magasabb lesz, akkor érdemes egy endokrinológust felkeresni. Amennyiben az endokrinológus szükségesnek látja, gyógyszert is adhat és ebben az esetben terhesség alatt 3 alkalommal kell majd ellenőrzésre mennie. Az izületi gyulladástól függetlenül teherbe tud esni és ki is hordhatja a terhességét, de persze az lenne a legjobb, ha ez a probléma megoldódna addigra.

 © Gréta2013. ápr. 30. 13:25 | Válasz | #136 
Tisztelt Doktor Úr!
A 134. kérdésemet az alábbiak szerint változtatnám meg: ma voltam pajzsmirigy uh-n, mindent rendben találtak. A háziorvos egyenlőre nem küldött endokrinológiára, 2 hónap múlva újra vérvétel. Ezzel kapcsolatban csak annyi a kérdésem, hogy a 4.37-es TSH mit jelent a terhesség szempontjából? Továbbá az izületi gyulladással kapcsolatban a kezelések véget értek, de "csoda" nem történt. Az izületi gyulladás mennyire veszélyes a terhesség során? Nagyon köszönöm a válaszát.

 © Dorisz2013. ápr. 27. 21:14 | Válasz | #135 
Tisztelt Doktor Úr!
Az a kérdésem lenne hogy nekem 2010 októberében volt egy császármetszéses szülésem. Most szintén terhes vagyok már elmúltam pár nappal 20 hetes. Terhességi cukrot állapítottak meg nálam. 3 Kérdésem lenne.Ebben az esetben a második kisbabám is császármetszéses lesz? Ön szerint ilyen esetben ajánlott e fogadni orvost? A másik pedig hogy attól mert elmúltam 5 hónapos Ön vállalna e még? Mert volt aki már visszautasított hogy hamarabb kellett volna szólnom. Válaszát előre is köszönöm.

 © Gréta2013. ápr. 24. 09:10 | Válasz | #134 
Tisztelt Doktor Úr!

Tervezzük a második babát, de tegnap a vérvétel eredménye kimutatta, hogy a TSH (4.37) kicsit magasabb a megengedettnél. (Az ft3 4.4, az ft4 12.1) Pajzsmirigy uh-ra július közepére kaptam időpontot:-( A segítségét szeretném kérni abban, hogy tudna-e jó szívvel ajánlani olyan helyet, ahol rendesen elvégzik a vizsgálatot, és megbízható endokrinológust, ( ha esetleg szükség lesz rá-bár bízom benne, hogy nem). Továbbá ha közben állapotos leszek, a magzatnak árthat a jelenlegi helyzet, vagy addig ne is próbálkozzunk, amíg nincs eredmény? Továbbá még egy kérdésem lenne a terhességgel kapcsolatban: izületi problémát diagnosztizáltak a lábfejemben, voltam vele lézeres kezelésen, most iontoforézisre járok, de nem veszek észre egyenlőre javulást.van még hátra 5 alkalom. Az izületi gyulladás mennyire jelent veszélyt a terhesség során? Nagyon köszönöm a válaszát, és bocsánat, hogy kicsit hosszúra nyúlt a kérdésem.
Gréta

 © dr. Pásztor Norbert2013. márc. 23. 22:17 | Válasz | #133 
Kedves Veronika!
A legfontosabbak: Gél (berry helyett a natúr gél jobb gyomorégés esetén), calcium 2x1, arctic sea 2x2, B12 plus 2x1.

Ezekhez szedhető még:
C-vitamin 2x1, Kids 4x1
Székrekedésben segít a Fields of greens.

Remélhetőleg a rosszullétei néhány héten belül teljesen elmúlnak.
További szép napot kívánok!
pn

 © Veronika2013. márc. 20. 10:53 | Válasz | #132 
Tisztelt Doktor Úr!

A véleményét szeretném kérni a Forever-es termékekkel kapcsolatban. 14 hetes terhes vagyok, és eddig Elevitet szedtem, de szeretnék áttérni természetesebb vitaminokra, azaz forever-es termékekre. A vérképem eddig teljesen rendben van. De a terhességi rosszullétek miatt, a második és a harmadik hónapban 5 kg-ot fogytam (a terhesség kezdetén sem voltam túl "kövér" 179cm 62kg)!
A rosszullétek (hányinger, hányás, semmit sem kívánás, gyomorégés) mostanra csak enyhültek,de nem szűntek meg teljesen.
Berry nektárt már vettem és reggelente fél decit iszom, de azt gondolom, hogy más vitaminok is hasznosak lennének, mivel az étrendem mostanság nem túl változatos (zöldség és gyümölcs bevitelem elég kevés, sajnos halat egyáltalán nem eszem). Milyen forever-es kiegészítóket javasolna így a számomra?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Veronika

 © dr. Pásztor Norbert2013. feb. 01. 13:41 | Válasz | #131 
Kedves Eniko!

A skarlát ellen tudomásom szerint nem is alakul ki immunitás. Én javasolnám Önnek, hogy táppénzre menjen, főleg az első 12 hétre.

 © dr. Pásztor Norbert2013. feb. 01. 13:39 | Válasz | #130 
Kedves Szeleszte!

Természetesen a PCOS kezelhető, a peteérés serkenthető, de előtte muszáj kivizsgálni mindkettőjüket.

 © Eniko2013. jan. 28. 17:02 | Válasz | #129 
Tisztelt Doktor Úr!

Múlt héten állapították meg, hogy hathetes terhes vagyok. Óvodában dolgozom, ahol úgy tűnik, himlő- és skarlátjárvány lesz kibontakozóban. Mit gondol, indokolt, hogy táppénzre kérjem magam? Kérdeztem már másokat is, azt mondják, elvileg, ha voltam olyan himlős, ami éppen tombol, akkor nem lehet baja a magzatnak; de egyrészt se skarlátos nem voltam, se ez ezen az újfajta lepkehimlőn nem estem át. Ön mit gondol, veszélyesek lehetnek ezek a terhességre?

És még egy kérdés: az óvoda nem abban a városban van, ahol lakom, így naponta néhány kilométert buszozom, Ön szerint ez rossz hatással lehet?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

 © Szeleszte2013. jan. 25. 13:06 | Válasz | #128 
Tisztelt Doktor Úr!

Az az igazság, hogy nekem már öt éve van hormonprofilom, amiből kiderült, hogy a PCO-m miatt az LH/FSH arányom tér el, és erre szeretnénk megoldást találni. Van rá valami peteérést segítő hormon?
Már harmincon felül vagyok és nem szeretnénk a párommal egy évet elszalasztani. Még kérdéses, hogy a páromnál is rendben vannak-e a dolgok...

 © dr. Pásztor Norbert2013. jan. 24. 13:30 | Válasz | #127 
Kedves Kitti!

Hívjon majd fel a 70/4530892-es telefonszámon

 © dr. Pásztor Norbert2013. jan. 24. 13:29 | Válasz | #126 
Kedves Szeleszte!

Az mindenképpen jó jel, ha rendszeres menstruációi vannak, mert ez alapján vélhetően peteérése is van, de nem a 14. napon, hanem akár a 20-21. nap környékén. A baba tervezés kapcsán tudni érdemes, hogy hónaponként 20-25% van a teherbe esésre abban az esetben is, ha mindkét fél tökéletesen egészséges és gyermeket szeretnének. Ez a valószínűség 1 év alatt összesen 93%-ot tesz ki. Ez azt jelenti, hogy kivizsgálás igazából 1 év gyermektelenség után indokolt, addig nem szabad emiatt izgulni, így is az egészséges párok 7%-a csak szimplán "peches". Amennyiben 1 év alatt nem esik teherbe, az első lépés a kivizsgálás, amely hormonprofilt, átjárhatósági vizsgálatot és a férj vizsgálatát foglalja magában. Kezelést csak ez után érdemes elkezdeni.

 © Kitti2013. jan. 23. 22:07 | Válasz | #125 
Válaszát előre is köszönöm.

 © Kitti2013. jan. 23. 21:56 | Válasz | #124 
Tisztelt Doktor Úr!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy 5hónapja szültem meg a kislányomat önnél és azóta szinte mindig égő, viszkető tüneteim vannak és néha a hasamalja is fáj voltam már ezzel a doktor úrnál, de semmi változás. Használtam a Canesten Combi Uno t utánna kb. 2 hétig nem volt panaszom de azóta újra van .Mi lehet az oka?Újra elmenjek a doktor úrhoz?

 © Szeleszte2013. jan. 21. 11:20 | Válasz | #123 
Tisztelt Doktor Úr!

Én jelenleg PCOS-em van és babát szeretnénk a párommal, sajnos nyár óta nem jön össze. Jelenleg Merckformin XR 750-et szedek napi egyet és 35 napos ciklusaim vannak.
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valami készítmény,ami esetleg a peteérést idézhetne nálam elő, valamint milyen készítményeket szükséges szedni babatervezéskor?
Köszönettel:Szeleszte

 © dr. Pásztor Norbert2013. jan. 10. 09:22 | Válasz | #122 
Kedves Barbara!

A legfontosabb a folsav, így B12 plusz tablettát javaslok a terhesség előtt napi 2x1 tabletta, illetve napi 1/2 dl gél. Miután teherbe esett B12 tovább, gél tovább (elsősorban natúr gél), illetve ezekhez javasolt a Calcium 2x1, vagy Nature Min 3x1 tabletta, illetve Arctic Sea legalább 2x1.

Terhességben szóba jöhet még a Fields of green (2x1 székrekedés ellen), C-vitamin 3x1, Kids 1x4, vérnyomásproblémák esetén Garlic-Thyme legalább 2x1.

Összegezve alapvetően B12plusz, Calcium, Arctic Sea, gél ami javasolt.

 © Barbara2013. jan. 04. 15:56 | Válasz | #121 
Tisztelt Doktor Úr!
Pár hónap múlva szeretnénk első kisbabát vállalni. Milyen készítményekkel, vitaminokkal készíthetem fel szervezetemet? Pontosan melyik Forever termékeket ajánlja, mekkora napi dózisban és mennyivel előtte kezdjem el szedni? Vagy esetleg melyik multivitamint?
Köszönettel: B.

 © dr. Pásztor Norbert2012. nov. 13. 20:58 | Válasz | #120 
Kedves Lilli!

Aki többedszer szül, annak a terhesség során 1 cm-re nyitva lehet a külső méhszája, ez nem kóros. Az, hogy 3, vagy 2 cm hosszú a méhszáj, az sokszor szubjektív dolog, ugyanakkor számít a méhszáj puhasága, a baba koponyájának helyzete is abban, hogy pihenést és gyógyszert javaslunk.

 © Lilli2012. nov. 07. 19:08 | Válasz | #119 
Tisztelt Doktor Úr!
A 20.héten cx.3.1.0.0 volt akkor nem volt semmi teendő,a 28.héten 2.1.0.0 amivel pihenésre intetek és gysz.-eket kaptam!
Ekkora különbség van a 2 állapot közt?
Mi okozhatja a tágulást?Mennyire kell komolyan vennem a pihenést?2.gyermekemet várom.Előre is köszönöm a választ!

 © dr. Pásztor Norbert2012. nov. 06. 15:31 | Válasz | #118 
Kedves Hajni!
A méhszájseb nem egy kóros állapot, valójában nem is egy seb, csak ránézésre úgy néz ki. Egy élettani folyamat, amikor a méhszáj környékén egy nagyon érzékeny hámtípus helyezkedik el. Ebből származhat vérzés együttlétek során, illetve hajlamosíthat rá egy hüvelygyulladás is. Ilyen esetekben a legfontosabb, hogy a rákszűrése rendben legyen. Ezt az elváltozást lehet ecseteléssel kezelni. Alapvetően ez a terhességét nem fogja befolyáslni, ugyanakkor ez a hám a terhesség alatt méginkább érzékennyé válhat, így terhesség alatt is lehet kevés vérzés forrása.

 © Hajni2012. okt. 25. 08:20 | Válasz | #117 
Üdvözlöm Doktor Úr.kb másfél éve volt egy méhszájseb műtétem,akkor úgy tűnt rendbe jött minden.most újra elkezdődött,hogy együttlét során vérezget.mi lehet ennek az oka.mit tehetnék ellene?babát is szeretnénk,de aggódom emiatt.várom válaszát.tisztelettel.Hajni

 © dr. Pásztor Norbert2012. okt. 03. 21:36 | Válasz | #116 
Kedves Kata!

A felfázás a nőgyógyászati probléma, sajnos van aki hajlamos rá. Tőzegáfonya készítmények, probioticumok és alkalmanként (heti 1x) lactacidos/lactobacillus tartalmú készítmények segítségével illetve odafigyeléssel tehet a megelőzésért.

 © dr. Pásztor Norbert2012. okt. 03. 21:33 | Válasz | #115 
Kedves Gréta!

Bocsánat a késői válaszért.
Amiket szed az tökéletesen elegendő egyelőre. Ha teherbeesik, esetleg még napi egy tbl folsavat szedjen az első 12 hétben. Ha a babája vashiányos, akkor az nem elegendő, ha Ön szedi ezeket a készítményeket. Amennyire emlékszem mi Maltofer cseppeket, illetve Cebion cseppeket kaptunk a házigyerekorvostól és ezekhez összetörve adtuk a Forever B12-t.

 © Gréta2012. szept. 16. 12:40 | Válasz | #114 
Tisztelt Doktor Úr
A 112. kérdésemhez kapcsolódva még azt is szeretném kérdezni, hogy milyen készítmények ( terhes vitaminok) jöhetnek számításba, amiket Ön nyugodt szívvel javasol a Forever termékeken kívül?

 © Kata2012. szept. 10. 18:26 | Válasz | #113 
Kedves Doktor úr,
az iránt érdeklődnék, hogy milyen nőgyógyászati probléma/betegség okozhat gyakori felfázást? Köszönöm.

 © Gréta2012. szept. 10. 13:42 | Válasz | #112 
Tisztelt Doktor Úr
Lassan tervezzük a 2. babát. Már elfelejtettem, hogy miket is kell szedni a teherbe esés előtt és a várandóság alatt? Jelenleg ezt szedem: omega 3 1200 mg, B -komplex (nikotinamid,pantoténsav,B6, B1, B2, B12, folsav) vitamin. A folsavból 450ng van benne, gondolom az nem elég. A kisfiam 16 hónapos, vashiányos, a gyermekorvos tanácsolta, hogy napi 1 tabletta folsavat adjak neki. Még szopizunk napi 3X. Nem tudom mennyi jut át a tejbe, merjek-e neki külön adni folsavat, vagy elég ami átjut a tejen keresztül, vagy a vitaminon kívül még vegyek be, hogy a kisfiamnak és nekem is jó legyen? Nagyon köszönöm a segítségét.

 © dr. Pásztor Norbert2012. júl. 12. 15:57 | Válasz | #111 
Kedves Anikó!

Inkább hívjon fel a 70/4530892-es telefonszámon.

 © skoperdane2012. júl. 09. 21:12 | Válasz | #110 
Tisztelt Doktor Úr! Én a kedves feleségének vagyok az ismerőse, múltkor mi mentünk a kisfiammal el az aloe first-ért. :)
Kérdésem lenne, mert már több mint egy éve problémáim vannak és nem nagyon vizsgálják ki, hogy mi lehet a probléma, anyagi helyzetünk miatt meg nem nagyon engedhetem meg magamnak, hogy magánrendelésre eljárjak.
Vérzési problémákkal küszködök, tavaly májusban volt egy gyógykaparásom, mert ömlöttem és nagy darabok jöttek. A szövettan azt állapította meg, hogy méhnyálka túltengésem van. Kaptam rá norcolutot, amit napi 1x1-el kellett szednem, nem volt jó az adagolás és júliusban ismét így jártam, gyógykaparáson kötöttem ki. Utána 3 hónapig szedtem a gyógyszert normális adagban és utána megszűnt a problémám. Az idén májusban ismét kezdődött, hol megjött, hol nem, volt, hogy elhúzódó menses volt. elmentem a Vasasba rendelésre, egy nagy cystám volt, írtak gyógyszert rá, megszűnt a vérzésem is és kisebb lett a cysta is. Utána jó volt minden, most pedig kezdődik előlről. Középidőben elkezdett pecsételő vérzésem lenni, napközben volt egy kevés, aztán estére teljesen megszűnt, másnap kezdődött minden. Ezt folytatva megjött normális időben, kb. 2-3 órán át ömlött és utána kicsit bővebb pecsételő vérzésem volt, nem normális menses. 7 nap múlva megszűnt és most eltelt 3 nap és ismét pecsételő vérzésem van. Babát is szeretnénk, de így nem fog sikerülni. A kisfiamra is 3 évet vártunk mire összejött és közben volt egy vetélésem is. Elnézést kérek a hosszú levélért, nem akartam Ibolyát zaklatni ezzel, gondoltam inkább itt leírom Önnek a panaszomat. Üdvözlettel: Anikó

 © dr. Pásztor Norbert2012. ápr. 09. 09:05 | Válasz | #109 
Kedves i-dus, ha eddig nem tette, akkor kérjen a nőgyógyászától vizsgálatot!

 © i-dus2012. márc. 21. 05:37 | Válasz | #108 
Kedves doktor úr!
Túlvagyok a canesten használatán, de tüneteim nem enyhültek. Nagyon ég és viszket......

 © dr. Pásztor Norbert2012. márc. 10. 18:17 | Válasz | #107 
Kedves I-dus!

A tünetei alapján elképzelhető, hogy az antibiotikum kezelés következtében egy gombás hüvelyfertőzése alakult ki. Első nekifutásra Canesten Kombit használjon, ami recept nélkül kapható.

 © i-dus2012. márc. 09. 06:23 | Válasz | #106 
Tisztelt Doktor úr!

9 hetes kismama vagyok és enterococcus faecalis-t, és escherichia coli-t tenyésztettek ki a hüvelyváladékomból. Tüneteim,nagyon csipö égö viszketö érzés, borzasztóan szenvedek. Az orvos elöször aktil duot írt fel, majd semicilint. Úgy néz ki, hogy eggyik sem használ. Mit ajánl mit tegyek? Kérem segítsen!

 © dr. Pásztor Norbert2011. szept. 24. 22:31 | Válasz | #105 
Kedves Gréta!

Önnek vélhetően Candida fertőzése van, bármilyen recept nélküli candida-ellenes hüvelykúp (Canesten, Gynoxin, Pevaryl) megfelelő lehet és szoptatás alatt is alkalmazhatók.

 © Gréta2011. szept. 19. 20:53 | Válasz | #104 
Kedves Doktor Úr

Szombaton voltunk babaúszáson a Napfényfürdőben. Csak 40 percig voltam a vízben, de sajnos viszketés lett az eredmény. Mi az, amit lehet ilyenkor használni, ha még szoptatok? Vagy a szoptatásnak nincs jelentősége? Van esetleg valamilyen hüvelytabletta,vagy bármi, amit a fürdőzés után lehet használni, megelőzve az esetleg kialakuló viszketést? Nagyon köszönöm előre is a válaszát.

 © Orsi2011. jún. 22. 08:49 | Válasz | #103 
Köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2011. jún. 21. 21:40 | Válasz | #102 
Kedves Orsi!

Sajnos az ilyen jellegű, szoptatás alatt használható fogamzásgátló tablettáknak ez a leggyakoribb mellékhatása. Amennyiben a vérzés kevés, érdemes még várni a következő hónapig, viszont ha bővebb, illetve úgy néz ki, hogy nem akar elmúlni, akkor szóba jön a tabletta abbahagyása.

 © Orsi2011. jún. 17. 13:52 | Válasz | #101 
Kedves Doktor Úr!
Nemrégiben szültem,normál szüléssel.Szülés után úgy öt hétig tartó vérzésem volt,a hatodik hétre szépen elmúlt.Az orvos Cerazette tablettát írt fel nekem.Azt az első menzesz napján el is kezdtem szedni.Az öt npig tartott.Viszont utána két hét múlva megint megjött,és az már tíz napja tart.
Szeretném megkérdezni,hogy ez mennyire probléma?Várjak,vagy menjek orvoshoz?
Válaszát előre is köszönöm!

 © dr. Pásztor Norbert2011. jún. 16. 20:38 | Válasz | #100 
Kedves Ludmi!

Először is elnézést a késői válaszért.
Egyrészt nyugodtan fogyaszthatja a Lite port, nem muszáj az ultra lite-t, mivel a lényegében a szénhidrát tartalomban van különbség és szoptatás ideje alatt kell a kalória. A tejjel kapcsolatban valóban megoszlanak a vélemények, ami biztos, a babának nem javasolt még semmiképpen a tehéntej. A shake-et viszont meg tudja csinálni natúr joghurttal is...
A foggél természetes antimikrobális szert, a propolist, valamint aloét tartalmaz, ezek által fertőtlenít és gyulladáscsökkentő hatása van, nincs benne fluor, úgyhogy nyugodtan kipróbálhatja.

 © Moni2011. jún. 06. 22:59 | Válasz | #99 
Ne haragudj ludmi, hogy beleszólok, de ezeket nem a gyerekorvostól kellene megkérdezned? A tejre egyébként mind mást mond...

 © ludmi2011. jún. 06. 19:27 | Válasz | #98 
Tisztelt Doktor Úr!
Először is sok szeretettel gratulálok a kisfiához, jó egészséget kívánok az egész családnak!
Meg szeretném kérdezni,hogy szoptatás alatt ihatom a Lite Ultra turmixot? Korábban is ittam és szeretem,de a kisfiam 2 és fél hónapos koráig nagyon hasfájós volt és így a szigorú diéta miatt inkább nem mertem (mert tejjel készítem el). Ő most már 3 hónapos,így lassan "visszaépíteném" a napjaimba. :)
Illetve úgy tűnik,hogy elindult nála a fogzás folyamata,amitől picit nyugtalan és láthatóan fájdogál az ínye.A foggél segíthet kicsit ezen?
Előre is köszönöm válaszát!

 © dr. Pásztor Norbert2011. máj. 30. 22:01 | Válasz | #97 
Kedves Gabriella!

A védőoltás tudomásom szerint nem befolyásolja a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát!

 © Sánta Gabriella2011. máj. 30. 20:39 | Válasz | #96 
Tisztelt Doktor Úr. Diane 35 fogamzásgátlót szedek,és érdeklődni szeretnék,hogy most a munkahelyen mindenkinek adnak be hepatitis B elleni injekciót. És szeretném megtudni,hogy ez az injekció befolyásolja e a fogamzásgátló hatását. Vagy kell e védekezni mellette pl óvszerrel, és ha igen akkor meddig? Vagy pedig nem befolyásolja a fogamzásgátlást?
Előre is köszönöm válaszát.

Sánta Gabriella

 © dr. Pásztor Norbert2011. máj. 04. 19:19 | Válasz | #95 
Kedves Gréta!

A babának egyelőre az Activatort javaslom, mi etetésenként 10 cseppet adunk a picinek.
Önnek a szoptatáshoz gélt, lite port és ARCTIC SEA-t! Az omega 3 kimutatottan 18. hónapig fokozottan belép az agyszövetbe, így a szoptatás alatt ezúton is "okosíthatja" a babáját. Mindemellett lehet, hogy a babának továbbra is fáj majd időnként a pocakja. Van 1-2 dolog, amit még kipróbálhat: Espumisan oldat, szélcső, óvatos lábemelgetés, köményes tea (ezt még mi nem próbáltuk) és ami nekünk eddig a favorit, a baba hasának hajszárítózása:). Arra azért vigyázzon, hogy ne legyen nagyon forró!

 © Gréta2011. máj. 02. 18:46 | Válasz | #94 
Tisztelt Doktor Úr

Ha a babám pocakfájós (1 hetes), milyen aloe verás terméket lehetne neki adni ami segíthet? Vagy akár "rajtam" keresztül mi az ami használhat? Köszönöm a válaszát.

 © dr. Pásztor Norbert2011. ápr. 08. 19:14 | Válasz | #93 
Először is szeretném megköszönni a jókívánságokat!

Kedves Eszter!

Ahogy haladunk a terhesség vége felé, annál kisebb az esélye, hogy a baba megfordul. Ha ez így marad, akkor a terhesség megindulásakor (fájások vagy magzatvízfolyás esetén) ez császármetszést jelent. Amennyiben nem indul be a szülés, akkor lehet várni a 40. hétig, de sokszor szervezési dolgok miatt (pl szabad műtői kapacitás, hétközben, stb) már a 39. héten elvégezzük a műtétet.

 © Eszter2011. ápr. 01. 14:04 | Válasz | #92 
Kedves Dr. Úr!
Először is gratulálni szeretnék és jó egészséget kívánok a kis családjának!
Köszönöm a választ, így sokkal megnyugtatóbb. Sajnos 37. héten sem akaródzott megfordulni a picur. Annyit mondtak a terhesgondozóban hogy így már biztos hogy császár. Ebben az esetben megvárják a kiírt napot, vagy csak ha elfolyt a magzatvíz és fájások vannak akkor kell menni?
köszönettel: Eszter

 © m.bettyna2011. márc. 27. 12:39 | Válasz | #91 
Kedves Doktor Úr!
Elnézést, hogy ide írok, de csak gratulálni szeretnék a fiához, nem is tudtam, hogy babát várnak, itt olvastam az előbb. Iwiwen megnéztem a képeket és nagyon szép baba, a neve is szuper választás volt! :)
Sok boldogságot kívánok!
Üdv: az az ikerterhes kismama, akinek az első inszeminációja Önnek köszönhetően sikerült (remélem így be tud azonosítani) :)

 © dr. Pásztor Norbert2011. márc. 26. 08:27 | Válasz | #90 
Kedves Eszter!

Ezekről az adatokról a következőket érdemes tudni:
1. minden UH vizsgálatnak van egy hibahatára, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy a mért 83-as BPD valójában 82, a mért 84-es pedig valójában 85. Ezt mindig figyelembe kell venni, hiszen itt a mérésnél millimétereknről van szó.
2. csak a BPD alapján megítélni egy magzat növekedését pontosan nem lehet. Az elmúlt években az egész világon általánossá vált a gyakorlat, hogy a BPD mellett a combcsont hosszát, a fejkörfogatot és a haskörfogatot is mérik. Ezek alapján lehet korrektül megítélni a baba növekedését.
3. ha 1 hónap alatt ténylegesen 1 mm-t növekedett a BPD, akkor az valóban kevés. 36. héten 90 körül kellene lennie.
4. ugyanakkor a vannak olyan tényezők, amelyeket a baba méretén kívül figyelni kell, mert plusz információval szolgáltatnak. Ilyen a méhlepény érettsége, illetve a magzatvíz mennyisége. Ha ezek normálisak, akkor az a jó lepényi keringés mellett szól.
5.a CTG és az áramlási paraméterek nagyon jól jelzik a baba oxigén és tápanyag ellátását. Amennyiben ezek rendben vannak, kisebb méretű babáknál is biztonságos a várakozás. Az adatok, amiket megadott normál értékek, úgyhogy ilyen esetben azon kívül, hogy rendszeresen ellenőrizzük a babát, más teendő nincs.

 © dr. Pásztor Norbert2011. márc. 26. 08:19 | Válasz | #89 
Kedves Gréta!

Igazából ebben a terhességi korban az együttléteknek lényegében nincs káros következménye, sőt, ha esetleg a szülés beindul, akkor már az sem probléma.

 © Pszichológus2011. márc. 24. 10:23 | Válasz | #88 
Kedves Fórumozók!
Egy kis türelmeteket szeretném kérni ebben a rovatban, ugyanis Pásztor Doktornak 2 napja megszületett a kisfia, és most érthető módon kevesebb ideje jut a válaszokra!
Megértéseteket köszönöm, további szép napot, sok napsütést kívánok!
Annamari

 © Eszter2011. márc. 22. 12:48 | Válasz | #87 
Tisztelt Dr Úr!
Köszönöm a segítséget. Azt szeretném még kérdezni hogy normális-e hogy a magzat mérete 36.hétben BPD 84mm és múlt héten is ez volt, illetve február 22-én 83-ról kezdtük. Ctg reaktív, flow.:2,78.
Köszönettel: Eszter

 © Gréta2011. márc. 18. 16:18 | Válasz | #86 
Kedves Doktor Úr

37. hétben járok, és a szexuális együttléttel kapcsolatban lenne egy kérdésem: az együttlétnek mely formája megengedett még ebben az időszakban anélkül, hogy bármi veszélyt jelentene a babára, vagy esetleg beindítaná a szülést? Köszönöm a válaszát.

 © dr. Pásztor Norbert2011. márc. 10. 20:34 | Válasz | #85 
Kedves Eszter!

Ha a baba marad medencevégű, akkor a szülés alapvetően császármetszéssel javasolt (főleg először szülőknél a medencevégű szüléseknél nagyobb magzati kockázatot figyeltek meg). A méhlepény elhelyezkedésének nincs jelentősége, illetve a myoma nem feltétlenül akadályozza meg a rendes szülést. A flow a magzati artériákban (Szegeden általában a köldökzsinórartériában) mért véráramlási sebességet jellemzi. A köldökzsinór artériában mért érték határa függ a terhességi kortól, a normál tartomány egyre csökken, a 37. héttől ennek az eredménynek 3.00 alatt kell lennie. Az ön esetében a 2.18-as eredmény kifogástalan.


[1] 2 3

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől