Hobby CNC Fórum   >>   Fórum   >>   Az AVR és lehetőségei...
Rekalaca kezeli! :))

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Csuhásma 06:57 | Válasz | #886 
Jó lesz hozzá.

 © vjanostegnap 22:08 | Válasz | #885 
Arduino Pro Minihez jó az ilyen, olcsóbb fajta soros átalakító?

Vagy ha nem, milyne kell hozzá? :S

 © Kristály Árpád2015. jún. 13. 12:41 | Válasz | #884 
Béni!
Először is nagyon köszönjük!

Írtam Emailt...

Árpi

 © Béni2015. jún. 12. 21:28 | Válasz | #883 
Talán kapcsolódik a témához:
Ruzsinszki Gábor - Programozható elektronikák / 2014

(Ha "útban van" nyugodtan törölhető ...)

 © Csuhás2015. jún. 12. 21:13 | Válasz | #882 
Azt hiszem a lehetséges generáló polinomok egy részhalmaza ad maximális hosszúságú álvéletlen sorozatot. A különböző szabványok megalkotói ezek közül választottak hasraütéses alapon.

 © nyarfa2015. jún. 12. 21:07 | Válasz | #881 
Mitől 8005 vagy A001 az érték? Frekiváltó modbus rtu vezérlését szeretném megoldani, de nem értem mitől ennyi vagy annyi ez az érték.

 © nyarfa2015. jún. 12. 21:04 | Válasz | #880 
OK átnézem.

 © Csuhás2015. jún. 12. 21:01 | Válasz | #879 
Bascomban van rá univerzális függvény: crc

 © nyarfa2015. jún. 12. 20:49 | Válasz | #878 
Te vagy ismét az én emberem :) modbus rtu CRC16 előállítása a kérdés. Ilyet még soha nem csináltam.

 © Csuhás2015. jún. 12. 20:32 | Válasz | #877 
A bascomban írt most futó alkalmazásom egy magzati szívhang monitor (ctg) 7800 sor és kb meg is tölti az atmega 128 procit. Szóval magam is jól használható nyelvnek tartom még a nagyobb programokhoz is. Ugyanennek a programnak az xmegás változata valós időben dolgozza fel a hangot autokorrelációs módszerrel és rögtön a szívritmust számolja a hangból, az adatokat sd kártyán tárolja és gsm modemen küldi fel a központba.

 © GPeti2015. jún. 12. 20:04 | Válasz | #876 
Én BASCOM ot használok, basic szintaktikájú nyelv atmega és xmega mikrokontrollerekhez, igaz nem ingyenes. Rövid tanulással nagyon látványos eredményeket lehet vele elérni, nem kell bootloader szinte az összes avr csippet használhatod nem olyan korlátos mint az arduino, sok minden meg van hozzá írva:
Bascom

 © Csuhás2015. jún. 12. 18:51 | Válasz | #875 
Bocsi, nem, a bootloader az csak egy kicsivel kényelmesebbé teszi a programozást. Igazából a kezdetekhez nem kell. Elegendő a printer port és néhány rövid vezeték. Persze egy kicsivel stabilabb a dolog ha egy HC244 meghajtó ic is bedrótozol. De rövid vezetékekkel megy a nélkül is. Itt sok információt bascom könyvet programozó rajzokat stb találsz: tavir
A programozó változatai pedig itt: STK200

 © technixx2015. jún. 12. 15:53 | Válasz | #874 
Tehát akkor mindenképpen bootloader-rel kell kezdeni? Az mi is akarna lenni? Letölthető, vagy a beégetni kívánt programtól függ, esetleg a része?
Bocs, még nem volt közöm atmegához.

 © Csuhás2015. jún. 12. 15:01 | Válasz | #873 
Talán a legegyszerűbb egy printerportra pár dróttal csatlakozva beégetni egy bootloadert azután már soros porton programozni. Magam bascomban írogatok. Egyszerű nyelv és elég sok jó példaprogram van. A lefordított kód gyorsan fut, alig egy két helyen használok asm betétet.

 © san3982015. jún. 12. 15:01 | Válasz | #872 
Én AVRStudio-t és AVRISP mkII-t használok.

 © technixx2015. jún. 12. 14:05 | Válasz | #871 
Milyet hardvert és szoftvert ajánlotok Atmega644 programzására?

 © elektron2015. máj. 11. 22:21 | Válasz | #870 
Nem véletlen nem sokan írnak benne, csak nehezebb valamivel, bár ha rááll valaki, kihazsnálva makrókat, stb. amit lehet lehet abban is alkotni gyorsan ...

 © RogerCo2015. máj. 11. 22:12 | Válasz | #869 
Ez igaz, de az nem nőtt a szívemhez :)
Nem mondom, hogy sosem használtam C-ben C++-ban ASM kódot, de abban megírni az egész kódot :)

 © elektron2015. máj. 11. 21:48 | Válasz | #868 
Ugyanez ASM-ban van vagy 40 byte kb.

 © RogerCo2015. máj. 11. 20:54 | Válasz | #867 
Köszönöm,

Nem ismertem az oldalt.
De igazad van.
Lefordítva az Arduino IDE-vel, mindjárt csak 668byte.
De még mindig nem 164byte :)

AtmelStudio:
Program Memory Usage : 164 bytes 0,5 % Full

#ifndef F_CPU
#define F_CPU 16000000UL // 16 MHz clock speed
#endif

#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>

int main(void)
{
DDRB |= (1<< PORTB5);
PORTB &= ~(1 << PORTB5);

while(1)
{
_delay_ms(1000);
PORTB ^= (1 << PORTB5);
}
}


Ugyan ez a kód
Ardiono Ide:
Binary sketch size: 668 bytes (of a 32,256 byte maximum)

void setup()
{
DDRB |= (1<< PORTB5);
PORTB &= ~(1 << PORTB5);
}

void loop()
{
delay(1000);
PORTB ^= (1 << PORTB5);
}

És nekem itt jön az elhatározás, hogy ha ugyanazt letudom/letudnám programozni mennyi minden beleférne a megtakarított helybe :)

 © Tarhonyabogar2015. máj. 11. 20:33 | Válasz | #866 
Lehet, hogy ismered, szerintem elég jó oldal.
Aki nem kezdő, az is talál ötleteket..
http://tronixstuff.com/
Az ARDUINO IDE is megeszi az ASM-et is.
Nézd meg pl a fenti oldalon azt hiszem a port manipulation példát. :)

 © RogerCo2015. máj. 11. 19:59 | Válasz | #865 
Szia, köszönöm.
Próbálkozom.
Volt már olyan projektem, hogy az Arduino alatt a 32Kb kevés volt.
Igazából nem is a CodeVision-t erőltetnem, hanem az AtmelStudio-t.
Nem mindegy, hogy az egyszerű Blink 164byte, vagy 1024byte.
Kb ennyi a különbség... :(
És most szeretnék egy meglévő komplexebb projektemet átírni másik IDE-re, hogy mekkora a különbség.
De itt elakadtam.

 © Tarhonyabogar2015. máj. 11. 19:50 | Válasz | #864 
Szia!
Azt nem tudom, az Arduino környezet miért nem jó számodra. (Mondjuk nem tömör a kód, de ha eddig 2k-ban kellett elférned, a 328-ban a 32 bőven elég lesz.
Amit néztem, a CodeVision AVR 3.20-as már 4k-ig free. A leírás szerint.
A DS18B20-nak 12 biten a konverziós ideje 750ms. Azt hiszem.. (már rég volt). Ha ennél hamarabb olvastad ki az eredményeket, akkor adott hamis adatot.

 © RogerCo2015. máj. 11. 19:00 | Válasz | #863 
Sziasztok,
Valakinek sikerült már DS18S20 vagy DS18B20 hőmérőt Atmel studio, vagy CodeVision AVR alatt működésre bírnia?
Én csak odáig jutok el, hogy a CodeVision AVR alatt a standard library-vel az eszközt/eszközöket ki tudom listáztatni. szépen kiírja az azonosítójukat.
De a hőmérsékletre vagy 85-öt vagy 127-et vagy valami irreális számot pl:1020-at kapok.
Ja a mikrovezérlő Atmega328P (Arduino Uno).
Ami még érdekes, hogy az Arduino IDE-jével ugyanazon a lábon, ugyanazzal a 4.7K ellenállással működik..
Nem tudom hogy az időzítésekkel van-e baj, vagy mivel ?
(Sajnos a CodeVision AVR csak 2Kb-ig fordít, így jó lenne nem azzal tovább fejlesztenem )

 © RogerCo2015. máj. 11. 11:36 | Válasz | #862 
Sziasztok,
Valaki használ 2Kb-nál nagyobb kódmérethez CodeVision AVR V3-at? ;)

 © Csuhás2015. máj. 06. 14:40 | Válasz | #861 
Nem segít. Ez a kalkulátor nem is foglalkozik a lock bitekkel. A többi bit jelentésével pedig nincs gondom.

 © elektron2015. máj. 06. 14:25 | Válasz | #860 
Talán ez segít.

AVR fuse calculator

 © Csuhás2015. máj. 06. 13:32 | Válasz | #859 
Lehet hogy triviális dolgot kérdezek de nem boldogulok az atmega 128 lock bitjeinek értelmezésével. Amit szeretnék:
Boot loaderel szeretnék programozni. Szeretném ha a program és a boot loader sem lehetne kívülről olvasható, de a program önmagáról és bootloader területről tudjon crct generálni. Ez a felállás milyen lock biteket kíván. ( Eddig D4H volt a lock bit, de így nem működik a boot területre a crc számítás )

 © technixx2014. dec. 26. 20:05 | Válasz | #858 
Üdv.

Egy atmega8515-ös avr-be egyszercsak nem tudtam égetni, törölni, config biteket olvasni, mert jött a hibaüzenet: " Device missing or unknown device(-24)"
Most akkor megmakkant az avr?
Gép restart, program újraindít, avr reset .. és semmi változás.
Egyszer egyszer eljött a hiba, aztán mostmár csak a hibaüzenet mindig..
Eleinte csak programzássnál 25-30% -ig jut el, aztán Program failed, mostmár eddig sem jutok el.

Valaki tudna segíteni, hogy mitévő legyek?

 © GB352014. nov. 11. 12:59 | Válasz | #857 
Mi abban a szemetelés egy AVR-es topicban, hogy valaki AVR témában kérdez ?
Vannak itt kezdők is lehet, hogy tanulnának belőle.

 © metabo22014. nov. 09. 16:04 | Válasz | #856 
ment privát....

 © RogerCo2014. nov. 09. 15:50 | Válasz | #855 
Természetesen

 © metabo22014. nov. 09. 14:56 | Válasz | #854 
szia!
privátba kérdezhetnék?
ide nem szemetelnék.....

 © RogerCo2014. nov. 09. 09:51 | Válasz | #853 
Szia, mi a kérdés ezzel kapcsolatosan?

 © metabo22014. nov. 09. 08:40 | Válasz | #852 
Valaki jártas Arduino ide környezet alatti programozásban atmega328?

 © Fehér Viktor2014. okt. 10. 19:45 | Válasz | #851 
Üdv a csapatnak!

Szeretnék csinálni egy step/dir signált, stepperhez, valaki tudna valami támpontot adni...?
Előre is köszönöm..

 © elektron2014. aug. 13. 22:23 | Válasz | #850 
Kösz, egy kis kód sosem árt.

 © ebalint2014. aug. 13. 19:42 | Válasz | #849 
Itt : 38400 a baudrata. / és csak kb. 4 MHz -n jár

A forrás prg. is elérhető

 © elektron2014. aug. 13. 15:41 | Válasz | #848 
Nálam is hasonló a dolga az adatot kivenni és áttenni máshova kb. és az adatból kivenni az őhozzá érkezőt, mert egy rendszerben dolgozna, ahol sok eszköznek megy folyamatosan sok adat és abból kell kiszűrnie a sajátját, utána van ideje aránylag sok azzal mit kezdeni.

 © Libus2014. aug. 13. 15:30 | Válasz | #847 
Itt az adat mennyiséggel lehet gond, nem a sebességgel. A soros port buffere az ami leginkább behatárolja ezt, ami ha jól látom 2 byte méretű, tehát amig 1 byte megérkezik, fel kell tudnod dolgozni az adatokat vagy legalább elrakni a RAM-ba. Ami megint csak nem túl sok ( 1-2kbyte).
Tehát hiába gyors a soros port az adatokat nem biztos, hogy el is tudod rakni (+feldolgozni).

 © LZ2014. aug. 13. 15:17 | Válasz | #846 
Én használtam pár éve 1.8Mbs sebességet is. Gond nélkül vitte, de végül stabilitás miatt visszavettem 921 600-ra.
2 feladata volt a procinak:
1. soros adatok fogadása egy bufferbe megszakításból
2. (főprogram) az adatok alapján pontmátrix kijelzés egy 16x8 ledes kijelzőn.

 © elektron2014. aug. 13. 15:05 | Válasz | #845 
Az annyit jelent hogy pár apró műveletet azért el kell végezni a kapott adattal, hogy a helyére kerüljön. Ami még pár 10 asm kódú utasítást pl. követel minden kapott adat byte esetére.

 © ebalint2014. aug. 13. 13:10 | Válasz | #844 
A Mega 168 16 MHz -el is mehet.
Gondolom, hogy nem ront a helyzeten.

Nekem ez az ide-oda teszi nem igazán világos.

 © elektron2014. aug. 13. 12:58 | Válasz | #843 
Kösz, én is valami hasonlóra gondoltam vagy kicsit kevesebbre.

 © Csuhás2014. aug. 13. 12:15 | Válasz | #842 
Pontos értéket doksi alapján számolhatsz. De talán segít az hogy napi szinten használok 115.2kB kommunikációt 11Mhz órajel mellett. Stabilan megy. Saccra fél megabites vonalat szerintem még le lehet kezelni.

 © elektron2014. aug. 12. 23:54 | Válasz | #841 
Szerintetek egy AVR atmega168 féle procival mennyi az a maximális soros átviteli sebesség, amit még felbír dolgozni, ha elég minimális feladata van az érkező adattal, aránylag, csak be kell tenni egy tömbbe és mikor megjön egy csomag, akkor azt a kapott adatot kicsit ide oda teszi, az végül is mindegy, csak hogy fogadni tudja és eltenni egy memória területre, annak mennyi lehet a maximuma vajon ?

 © elektron2014. jún. 03. 21:15 | Válasz | #840 
Igen, utána mehet az 5V-ról PIC-ről is pl. mert akkor működik benne a 3V3 előállító stab IC és megjavul.

 © NyariG2014. jún. 03. 15:55 | Válasz | #839 
Elektron, ha ezt összekötöm és utánna rákötöm a gnd-t és az 5V-t akkor az SD csatlakozásokra (cs,miso,sck) mehet a picröl közvetlenül az 5 volt?

 © LZ2014. máj. 21. 16:42 | Válasz | #838 
Valószínű akkor bugos lesz a bascom.
Sok sok sok éve én is kipróbáltam, de találtam benne pár bugot és inkább hanyagoltam. Akkor tanultam meg a C-t.
Végig kéne nézni az asm fájlt tüzetesen, hogy ki lehessen egy ilyet deríteni...
Egy újrakonfig miatt nem dőlhet meg az biztos. HA lockolod a beállításokat akkor sem fagyhat meg a progi ha újra be akarod állítani, csak nem veszi figyelembe.

 © Csuhás2014. máj. 21. 15:53 | Válasz | #837 
Pedig ez okozza. Mármint ahogy ezt a bascom csinálja. Most úgy kerülöm ki hogy a bootloeder végén nem nullára ugrok hanem a felhasználói program óra configurálása mögé. Így nem kell két fordítási opciót kezelnem. Nem tudom te bascomot használsz-e de mellékelem a kérdéses kódot. Ebből a config osc.. sor fagyasztja le a procit. Lehet hogy más sorrendű beállításra működne, pl bootoláskor belső 32MHZ majd a főprogramban külső kvarc felszorozva. Majd ha lesz időm játszok vele egy kicsit.

$regfile = "xm256a3udef.dat"
$crystal = 44236800 'ext 11,0592 * 4
$hwstack = 240
$swstack = 100
$framesize = 100

$lib "xmega.lib"
Dim Bwd As Byte
Bwd = Getreg(r0)
Config Osc = Enabled , Extosc = Enabled , Range = 9mhz_12mhz , Startup = Xtal_256clk
Osc_pllctrl = &B11_0_00100
Do 'wait until Clock is stable
Loop Until Osc_status.3 = 1
Set Osc_ctrl.4 'PLL enable
Config Sysclock = Pll 'use PLL
.....


 © LZ2014. máj. 21. 14:39 | Válasz | #836 
Pedig az nem okozhatna gondot.
Én szinte minden programoban kétszer konfigurálom az órajel forrásokat. Van, olyan is hogy 32mhz frekit használok a loaderben de a főprogiban már csak 2Mhz ketyeg a proc.

 © Csuhás2014. máj. 21. 10:35 | Válasz | #835 
Megtaláltam a hiba okát:
Mind a programban mind a bootloader programjában a kód az órajel pll beállításával kezdődött. Ez külön külön rendben is volt, de a bootloder végén ha a főprogramba ugrott akkor újra lefutott volna a pll beállítás amit nem viselt el. Feltételes fordítással kiszedtem a loaderes verzióból ezt így működik a dolog. Mindjárt utána nézek hogy miért is nem viseli el a kétszeres óra konfigurálást.

 © LZ2014. máj. 21. 09:54 | Válasz | #834 
Akkor más lesz a baj.
Mivel a bootloader is egy teljes értékű progi, gondolok itt arra, hogy minden HW funkció és a teljes memória területet tudja használni ezért ha ott valamit bekapcsolsz az úgy is marad a 0x0000 címre ugrás után is.
Jártam már úgy, hogy használtam egy timer megszakítást a loaderben de a főprogiban nem. És úgy tűnt nem indul a progi. Pedig indult csak lefagyott, mert nem volt a timer megszakítás címen ugróutasítás és reti.
Szóval kapcsolj ki mindent mielőtt a loaderből kilépsz...

 © Csuhás2014. máj. 21. 09:21 | Válasz | #833 
Nos megnéztem avr studióban a loader kódját, annak rendje módja szerint ott a jmp 0000 ami a felhasználói programra ugrik. Az atmel prociknál külön boot memória tartomány van, külön protected bitekkel, és a fuse bitekkel állítod be hogy a reset a nullás címre vagy a loader terület elejére ugorjon. Ahogy írtam ha ezt a bitet átváltom akkor elindul és jól működik a loader által korábban betöltött program, azaz a loader jól működik, csak valamit nem állít alaphelyzetbe a jmp 0 előtt.
Itt tartok most....

 © nyarfa2014. máj. 21. 05:47 | Válasz | #832 
A bootloder miatt a program kezdő címe nem a 0x0000 lesz, hanem egy magasabb érték a PIC-nél ez 0x800 nálam. De az AVR is így működik. A fordítónak kell lennie egy ASM kimenetének is amiben tisztán és világosan kiolvasható a kezdő cím átdefiniálása és az arra való ugrás. Természetesen ha a fordító nem teszi ezt meg magától, akkor neked kell ezeket az értékeket definiálni az elején a programnak. Ha nincs ASM kimenet, vagy valami olvasható köztes fordítói kimenet ami alapján láthatod az ugrási címet, disassemler segítségével kitudod hámozni a szükséges információkat, bár ez nehezen olvasható és értelmezhető de kihámozható az infó. Ha nem boldogulsz a dologgal, küld el megnézem, hogy tudok-e valamit kihámozni a hex fájlból, bár köztes fájlok jobbak lennének :) a tuti meg a forrás, de ha nem akarod kiadni azt is megértem.

 © elektron2014. máj. 20. 18:19 | Válasz | #831 
Az akkor nem 3V-ot ad ki, hanem ami átmegy rajta véletlenül lehet hogy van olyan kártya amivel működik, de az csak véletlen, hogy neked olyanod van.

 © NyariG2014. máj. 20. 18:05 | Válasz | #830 
Tévedtem, nem javították de nekem eddig tökéletesen működik.

 © NyariG2014. máj. 20. 18:00 | Válasz | #829 
én is most rendeltem ilyen enyémmel nem volt gond, lehet javították már.

 © LZ2014. máj. 20. 12:52 | Válasz | #828 
Pedig nem tudok róla, hogy más kéne mint a bootloader bit átállítása a fusoknál.
Ennyi és onnan kell elugrálni, ahogy írtam. Lehet a fordító bugja.
Esetleg próbáld meg futás közben kideríteni hogy a 0x0000 ugrás után hol fog tartani a program counter.
Vagy ha csinál asm fájlt a fordító akkor ott nézd meg mi van...

 © Csuhás2014. máj. 20. 12:42 | Válasz | #827 
Ugyanezt teszem én is. Viszont mintha valami it vektortábla vagy valami más xmega specifikus dolog miatt nem működik az ami sima atmegán rendben megy.

 © LZ2014. máj. 20. 12:38 | Válasz | #826 
Nem tudom a bascom mit mahinál, de én C-ben a loader progi végén egy ASM utasítással:
#asm("JMP 0x0000");
ugrok a főprogramomra.

 © Csuhás2014. máj. 20. 11:31 | Válasz | #825 
Megkérdezem itt is hátha tudja valaki a választ:
Xmega 256a3u chipbe próbálok bootloadert belefaragni. A bootloader látszólag működik. A loaderbe beszúrt debug printek megjelennek. Az alkalmazást is betölti. Ha verifyvel ellenőrzöm másik programozóval akkor mind a loader mind az alkalmazás jó. A gond az hogy nem indul el az alkalmazás. Ha a fuse biteknél resetre az alkalmazást választom akkor az működik. Ha ugyanott a loadert választom akkor a loader lefut de nem tudja átadni a vezérlést a felhasználói programnak. A bootloader az a bascom 2.0.7.7 samplek között talált minta program: BootLoaderXmega256.bas. Mit ronthatok el?

 © elektron2014. feb. 22. 13:23 | Válasz | #824 
Javítása: pirossal jelzett pontokat összekötni.

3D nyomtatóhoz és egyébhez, ha használni akarjuk, hogy ne hibázzon ...


 © kozo2014. feb. 22. 07:30 | Válasz | #823 
Az SMC "összedobására" inkább ezt az oldalt ajánlom : sufnicnc.com
Az UltraWebes oldalt már rég nem frissítem , hamarosan törlöm is .
Én Attiny2313-20PU mikrokontrollert használtam hozzá .

 © elektron2014. feb. 22. 04:12 | Válasz | #822 
Hoppá, hoppá, megvan a baja, nem is a stab IC a rossz benne, hanem az 1. lába nincs GND-n tervezésileg rossz a panel !!! 1-es lábat a GND-re kell kötni a panel aljára pl. a GND felületre úgy javítható, akkor nem kell semmi hozzá, még jó ...

SD kártya hibás kínai fajták, hiba javítása.

Ez a fajta pl. :



Ha valaki ilyet venne esetleg ez jusson eszébe !!

 © elektron2014. feb. 22. 03:52 | Válasz | #821 
4.2V na a billentyűm szarakodik az is ...

 © elektron2014. feb. 22. 03:50 | Válasz | #820 
Az SD kártyáknak nem 3.3V kell ? Dehogynem, mert eben a kártyában a 3V3 stab IC-ből 4.12V jön ki, még jó hogy nem volt benne a kártya sokáig, úgy néz ki az megúszta egyelőre. Vagy rossz benne a stab IC vagy nem tudom, de mása oka nem lehet. AMS1117 3V3 féle van benne a felirat szerint.

Egy ilyet tehetnék helyette majd.
3V3 LDO stab IC

Vagy mindenesetre holnap még megnézem hogy adok neki 5V-on keresztül pár diódával csökkentem annyira, hogy 3V legyen csak, olvasásra elég áram van úgy neki, csak íráskor lehet nem lenne úgy jó. De egy teszt program olvasta a filet, csak néha hibát írt ki, meg nem mertem tovább próbálni így a 4.12V feszültséggel 3V3 helyett.

 © technixx2014. feb. 18. 02:20 | Válasz | #819 
Digitus

Ez jó fajta, volt cégemnél többet is használtunk, asztali gépen, laptopon ...

 © elektron2014. feb. 18. 02:13 | Válasz | #818 
Na pont ilyet kerestem emlékeztem is, hogy mintha neked is lett volna. Abból kérnék kettőt akkor, ha még van. De ha még majd marad, lehet kell a többi is, csak most egyszerre sok lenne a kiadás. Emailben megbeszéljük, hogy küldöd.

 © Devecz Miklós2014. feb. 17. 21:44 | Válasz | #817 
Nekem van feleslegem, árultam is, de a kutyának sem kellett. (a könyvtáramban megtalálható az eladó dolgok közt)

 © elektron2014. feb. 17. 21:26 | Válasz | #816 
USB-TTL convertert lehet itt kapni valahol, amit nem kínából kell rendelni ? Aminek egyik vége USB a PC-be megy, másik oldalon meg TTL szintű soros porti jel jön-megy FTDI chipes valami.

 © elektron2014. feb. 17. 20:27 | Válasz | #815 
Arduino Mega 2560-hoz SD kártya olvasót hol lehet itt venni vajon az országban van valamelyik boltban ?

 © technixx2014. jan. 25. 20:27 | Válasz | #814 
Az SMC servo vezérlőbe ki milyen AVR-t használ? ATTINY2313 vagy AT90S2313? Vagy egyáltalán van valami különbség köztük?

 © csewe2014. jan. 25. 19:46 | Válasz | #813 
Ment mail.

 © elektron2014. jan. 25. 19:30 | Válasz | #812 
Hogyne tudnám. :)

 © csewe2014. jan. 25. 18:43 | Válasz | #811 
Egy ilyent szeretnénk összedobni Zolibával a kéken.
Ehhez kellene felprogramozni az AVR-t.
Meg tudnád oldani nekünk.

 © elektron2014. jan. 25. 17:49 | Válasz | #810 
Én tudok. :)

 © csewe2014. jan. 25. 17:43 | Válasz | #809 
Tudna valaki ATTYNI 2313 AVR-be programot égetni nekem?

 © metabo2013. nov. 02. 15:07 | Válasz | #808 
occco Mifare RFID ebay 7$ .....
>>>MF522 RFID DOORLOCK<<<<

 © elektron2013. szept. 21. 21:10 | Válasz | #807 
A végfokom más, rájöttem mert nekem nem olyan a hidam, hanem eggyik irány 0-1 kimenet kell másik irány meg 1-0 kimenet de egyszerre nem lehet 1-1 ... na akkor programot kell kicsit módosítanom, annyi ... de legalább rájöttem, tegnap óta nem akart működni, akkor kezdtem hozzá beüzemelni, mert ez a panel féle még sose működött eddig, de fog már látom.

 © elektron2013. szept. 21. 20:53 | Válasz | #806 
Na, az is ugyanazt csinálja, akkor nem a procival van a gond, de akkor most már nem értem, hogy működik ... amúgy egyáltalán.

 © elektron2013. szept. 21. 20:40 | Válasz | #805 
Megnézem a tuti jó procival csak kábeleket kell még csinálni, mert pont semmi se jó ahhoz meg ami van. Mert ha azon egyik lábon jön ki csak PWM egy időben, akkor nem stimmel valami amúgy se stimmel ha nem nézem meg amazt is, mert nyilván nem kéne egymásra nyitni a hidat. Még füst szerencsére nem jött ki belőle.

 © elektron2013. szept. 21. 20:32 | Válasz | #804 
Most próbálok nézelődni, amíg a kocsmába el nem megyek még addig. :) Kösz. Elvileg ránézésre nem látok olyasmit, ami miatt nem kéne ezzel mennie, elég érdekes.

 © isvarga2013. szept. 21. 20:22 | Válasz | #803 
emigrációt nézted már?
emigráció

 © elektron2013. szept. 21. 20:02 | Válasz | #802 
Igencsak beleszaladtam egy szívásba.

SMC3A szervó vezérlővel, Attiny2313A processzort tettem bele, Attiny2313 helyett, lehet nem mindegy.

Olyat csinál, hogy a két PWM kimenetén egyszerre jelenik meg PWM jel, holott csak egyszerre csak az egyiken kéne neki, megnéztem nincs összeforrasztva a két láb, az encoder bemenetem véletlen összeforrt, de azt már kijavítottam.

És a két PWM kimenet egymással szimmetrikusan megy, ha az egyik kitöltési tényező nő, a másik csökken.

A P arényosséági tagot csak beírva, az encodert, ahogy forgatom, lehet a kitöltési tényezőt állítani kézzel tesztként pl.

Lehet a proci az oka ? Van egy másik panelem amin tiny2313 van, ami jól megy elvileg, csak az most nincs összedugva még az külön meló, most nem akartam azt is kínozni, de erre az okra tippelek, lehet csak újra kéne fordítani 2313A procira a forrást ?

 © kanegér2013. máj. 10. 21:20 | Válasz | #801 
men fel Cseh Robert oldalára, Ő a magyarországi guruja. Ott mindent megtudsz, kezdetnek jó :) Én régóta használom. :)

www.tavir.hu

vagy a hivatalos: www.arduino.cc

 © elektron2013. máj. 10. 19:58 | Válasz | #800 
Kipróbáltam, működik persze ki mit szeretne csinálni, attól függ jó e neki valamire.

C szerű programot lehet benne írni van csomó kész librarije stb. persze mint mindent meg kell tanulni mi micsoda hogy tudja használni az ember.

 © ebalint2013. máj. 10. 19:02 | Válasz | #799 
Véletlenül botlottam bele, eddig nem hallottam róla.

Első benyomásra használható dolognak tűnik.
Hobbi célra mindenképpen.
Te használtad már esetleg?

 © elektron2013. máj. 09. 19:50 | Válasz | #798 
Mit akarsz vele csinálni ?

 © ebalint2013. máj. 09. 19:39 | Válasz | #797 
Arduino Processing -et használ valaki?

Ha igen, milyen sikerrel?


 © mambo2013. márc. 29. 18:07 | Válasz | #796 
van kinaiaknál egy arduino szet ahoz van sample kodok és ez az 12$ rc552 modul is bene van ahoz is van sample code bene !
write sample :
**********************************************
uchar moneyConsume = 18 ; //消费18元
uchar moneyAdd = 10 ; //充值10元
//扇区A密码,16个扇区,每个扇区密码6Byte
uchar sectorKeyA[16][16] = {{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF},
{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF},
//{0x19, 0x84, 0x07, 0x15, 0x76, 0x14},
{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF},
};
uchar sectorNewKeyA[16][16] = {{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF},
{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xff,0x07,0x80,0x69, 0x19,0x84,0x07,0x15,0x76,0x14},
//you can set another ket , such as " 0x19, 0x84, 0x07, 0x15, 0x76, 0x14 "
//{0x19, 0x84, 0x07, 0x15, 0x76, 0x14, 0xff,0x07,0x80,0x69, 0x19,0x84,0x07,0x15,0x76,0x14},
// but when loop, please set the sectorKeyA, the same key, so that RFID module can read the card
{0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xFF, 0xff,0x07,0x80,0x69, 0x19,0x33,0x07,0x15,0x34,0x14},
};
***********************************************

 © h2o2013. márc. 29. 15:42 | Válasz | #795 
Honnan sikerült használható kódot szerezned?
És honnan tudod, hogy használható,ha még nincs meg az olvasó?

 © mambo2013. márc. 29. 12:44 | Válasz | #794 
Az nemlát a proci mélyére rola látot videokbol megitélve.... de kiprobálom!
Tényleg a JTAGICE csak....
mért az arduino mert mindene nyitot ami nagyon jo van publikus foráskod minden projekthez amiböl sokat lehet tanulni vagy csak átkel szabni saját igényre!
pic és avr projekteknél örzik a foráskodokat ugy 90% ba az zsák utca ha modositani akarsz egy egy jo projektet....

 © mambo2013. márc. 29. 12:39 | Válasz | #793 
nekem most arduino uno van mega majd késöbb ha megy a programozés is....
jaja arra akartam célozni a JTAGICE MKII....

 © h2o2013. márc. 29. 09:56 | Válasz | #792 
A VIsual Studio-s megoldás nem nyerte el a tetszésed?

 © h2o2013. márc. 29. 09:47 | Válasz | #791 
Szerintem te a JTAGICE MKII-re gondolsz, mert az AVRISP csak kód letöltésére jó. De ha már JTAGICE, akkor minek Arduino? Veszel egy ATMega16-ot, annak is van JTAG interface-e. Egy kis körítés és meg is van Arduino nélkül.

 © mambo2013. márc. 29. 08:40 | Válasz | #790 
Na akkor te már jobb vagy nálam programozás szintem mert foglalkozol egy ideje arduinoval!
Ha elakadnék programozásban lehet lenne pár kérdésem majd!
Most nekem is a MIFARE beléptetö redszeres projekt az elsö cél ami készre kel megcsinálnom... de várom hogy megérkezen az olvaso és a kulcsok!
Ehez a sima spi portos 12$ mc522 találtam már használható kodot sok keresgélés után mivel irni/ olvasni is lehet de csak majd össze kel rakni a kodot rendesen ....
De ahogy a picnék szeretném látni hogy mi is történik a prociban arduinonál is ezért keresem a debbug funkciot persze ehez proceszor támogatásis kell sajnos a mega2560 támogatja csak ezt a kicsi tesoja nem 328... lehet be kel ruháznom egy AVRISP-MKII clone hadwere amivel megis látom amit akarnék:(

 © h2o2013. márc. 29. 07:57 | Válasz | #789 
Ezt hogy érted?
Van egy Diecimila-m, használtam is erre-arra, de debug-nak elég volt a soros port.
Viszont így hogy rákérdeztél és keresgéltem,megtetszett ez a Visual Studio-s megoldás. Az eredeti IDE nekem nem nagyon jött be.
Lehet, hogy én is beruházok egy MIFARE olvasóra... De mire ideér...

 © mambo2013. márc. 28. 20:12 | Válasz | #788 
De hogyálsz arduinoval?

 © h2o2013. márc. 28. 19:40 | Válasz | #787 
Nem, de jónak tűnik...

 © mambo2013. márc. 28. 14:52 | Válasz | #786 
használtad már?


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

Untitled Document Fórumtagok ftp könyvtára: cnctar.hunbay.com