Gombosi Származásúak Honlapja   >>   Fórum   >>   100 000. látogató
Egy jubileum, amit illik megünnepelni, és illik visszaemlékezni néhány mondat erejéig...

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © katav2008. nov. 09. 23:51 | Válasz | #25 
udvozlok mindenkit a honlapon kellemes het elejet kivanok kata

 © Anonymus2007. júl. 19. 18:57 | Válasz | #24 
Nagyon szeretnénk már a harmadik nyertes képét is látni. Mi nagyon szépen köszönjük Antinak a nyereményt és hogy a honlapba megemlékezet rólunk.
Erzsike és Alajos

 © eanti2007. máj. 28. 18:14 | Válasz | #23 
Tichi, légyszíves majd küldj Te is egy képet a nyereményeddel, hogy mindannyian itt legyetek! Üdv! :)

 © eanti2007. máj. 28. 18:12 | Válasz | #22 
Most már mind a három nyeremény hazaért. Alajos és Erzsébet Gomboson vették át nyereményüket:

 © katav2007. ápr. 07. 14:15 | Válasz | #21 
Kellemes Husveti Unnepeket Happy Easter Sretan Blazene Uskrsne Praznike

 © Anonymus2006. dec. 18. 15:27 | Válasz | #20 
Kedves Mariann! Gratulálunk a szép nyereményednek! Találtál-e már helyet a szobádban a gyönyörü gombosi képnek? (Mert ha nincs, nálunk még akadna tisztességes hely)

 © ibi0252006. dec. 16. 17:41 | Válasz | #19 
Kívánom, hogy amikor nézegeti, ránk gondoljon..

 © eanti2006. dec. 15. 23:54 | Válasz | #18 
Az első ajándék elérkezett tulajdonosához! Mariann édesapja Szabadkán járt, és magával vitte Mariann nyereményét Тatabányára.


 © ibi0252006. dec. 12. 20:44 | Válasz | #17 
Kedves hű látogató!
Köszönjük, hogy hű vagy hozzánk, örömmel tölt el minket, hogy szívesen olvasod a beszámolókat és nézed a képeket.
Minden kedves Olvasónkat szeretettel üdvözöljük!

 © Anonymus2006. dec. 11. 11:18 | Válasz | #16 
Nagyon szép eredmény a gombosi honlapnak, hogy már több mint százezer látogatója van!!
Más honlapokat is néztem, allig van olyan honlap mely felül mulja a G. ini hu nézetséget.( csak a nagy városoknál van több, de a hasonló nagyságuaknnál mint Gombos allig van tizezer)
Tisztelettel hü látogató

 © ibi0252006. dec. 10. 01:38 | Válasz | #15 
Drága Ilo és Dénes!
Köszönjük szépen az üdvözletet, minden gombosi származású nevében. Örülünk, hogy nem felejtettél el bennünket, akik itt, a szép, de néha zord vidéken is megmaradtunk hűek önmagunkhoz. Jelentős ünnepünk alkalmával szívből kívánjuk, hogy továbbra is olvassátok honlapunkat, és hogy sok örömben legyen részetek az óceánon túli vidékeken is. Mi, akik Gomboson élünk, köszönve honlapunknak, hangsúlyozottan érezzük, hogy együvé tartozunk a Gombosról távol élő gombosi származású emberekkel, éljünk bár a legtávolabbi vidékeken is egymástól. Ne engedjük, hogy rosszindulatú véleményektől szenvedve, eltávolítsák az együvé tartozó embereket egymástól, hanem nézzünk bátran a reánk váró események elébe, a jövő időszak távlatai felé.
Tisztelettel, Ibolya.

 © ibi0252006. dec. 10. 01:27 | Válasz | #14 
Szívből gratulálok három Olvasónknak!
Maradjanak velünk továbbra is!

 © ibi0252006. dec. 10. 01:24 | Válasz | #13 
Drága Zanti, először is fogadd gratulációmat a sok szép eredményért és szép percért, melyekkel megajándékoztad Olvasóinkat. Kimerítő beszámolód olvasása közben,a Gombosi származásúak honlapjának azon Olvasói is teljes képet kaphattak e szép kezdeményezés kibontakozásáról, akik még nem voltak a megalapítókkal, az első napokban. Amint mindannyian tudjuk, az élet sok meglepetést is tartogat, ezeket lazán és hozzáértően kell kezelni, hogy az emberek hű képet kaphassanak a szülőföldjük szép határán történtekről. Amikor elkezdtétek a munkát, a gombosi események feltárásában, én még az anyakönyvvezetői feladatok mellett sok más témával is foglalkoztam, még nem voltam veletek. Első írásom a gombosi búcsúról szólt egy-két évvel ezelőtt, majd lassanként, az emberek jóindulatának köszönhetően, lépésenként, sok-sok küzdelem és lemondás, de szép percek árán is, sikerült közelebb hozni a gombosi eseményeket az Olvasókhoz.
Kedves Olvasóim, és kedves Zanti, elfoglaltságaim miatt, csak most tudok gratulálni Alajosnak és Erzsébetnek Bielefeldre, Mariannak Tatabányára és Bajcsi Tihamérnak Bécsbe, hogy voltak olyan kedvesek, és felkeresett minket, és hűségesen olvasta beszámolóinkat. Visszavárjuk őket Olvasóinkkal együtt, hogy a jövőben is látogassák honlapunkat. Igyekszem továbbra is objektív információkkal szolgálni. Kedves Zanti, gyezem Veled, hogy a Gombosról szóló információk megosztottak, de mi ebben a másik honlaptól eltérő koncepciókkal, egy minőségesebb tevékenységre való kihívást fedezhetünk és fogadhatunk csak el. A www.gombos.ini hu nyitott az építő jellegű, az emberi méltóságot és az információk szabad áramlását lehetővé tevő kezdeményezésekre és ténykedésekre. Sferi és követői munkájának elemzésébe nem kellene belemélyednünk, az Olvasóink véleményében bízhatunk csak, mert mi, a hírt közlők, nem azonosulhatunk sem a hír, vagy esemény résztvevőivel, sem egy más vélemény elemzésével.
A mai életmód jelentősen leszűkíti az emberek szabadidejének minőségét és hosszát, a világháló sok lehetőséget nyújt a munkaidőn kívüli tevékenységek kompenzálásában, ezért is kiemelkedően fontos, hogy amit nyújtunk az embereknek, Olvasóinknak, a minőséget jelentősen felülmúlja.
Minden kedves Olvasónknak, nagyon szépen köszönöm, hogy kitüntetnek minket figyelmükkel és kifejezik óhajukat, hogy együtt járjuk a XXI. századi társadalom irányainak rögös útjait. Sok szép hír és kitűnő képek láttak napvilágot az elmúlt hat évben, a www.gombos.ini.hu honlapon, az utóbbi idő munkáját sajnos, a pénz lelketlen világa és a zord vélemények csatározása kezdte uralni, amit soha, semmilyen körülmények között nem szabad elfogadnunk. Azért jöttünk össze itt, a világhálón, hogy együttműködjünk, és nem egymás ellen dolgozzunk, ha már két tábor ír Gombosról, mutassuk meg, hogy ki biztosít minőségesebb és objektívabb információkat.
Drága Zanti, együttérzően olvastam, hogy az elmúlt években egyre kevesebb időt jutott az üzleti életre, a megélhetési feltételek biztosítására. Megértelek, de nem szabadna elfeledni, hogy mindannyian, akik egy kicsit is magukénak érzik honlapunkat, időhiánnyal küszködünk. Mint a www.gombos.ini.hu szerkesztőjének, gratulálok, hogy minden tekintetben az Olvasók szolgálatában állsz!
A technikai oldal feltételeinek biztosítása rengeteg energiád emészi fel, amit sajnos, sokan nem méltányolnak, elismeréssel adózom Neked e téren is.
Kedves Olvasóim! Bizonyára sok esetben kérdezték egymástól, hogy vajon B.Ibolya milyen munkaterületen felelős a www.gombos.ini.hu oldalon? Újságíró, hírszerző, olvasó, anyakönyvvezető, hivatalnok vagy csak gombosi származású? Ezen ünnepi alkalom másnapján, elárulhatom Önöknek, hogy az események, a hírek, a cikkek, a tanulmányok, a vélt és a nem vélt, a valós és a születőben lévő információkért is felelősnek érzem magam, a szerkesztővel együtt, mert megértem és méltányolom, hogy Zanti, nem lehet mindig a gombosi események helyszínén, elfoglaltságai miatt, de kedves Olvasóink nem hiányolhatják a valós és tényfeltáró információkat, ezért vállalom magamra, mától, a teljes jogkörű felelősséget a hírek, információk, és a szövegformázás terén, szerkesztőnkkel, Zantival együtt, aki a technikai oldal biztosításának és működésének témájában, a szövegek formázásával és írásával egyetemben, a honlap működéséért.
Maradok tisztelettel, Ibolya.

 © eanti2006. dec. 09. 23:08 | Válasz | #12 
Draga Iló, öröm volt olvasni gondolataidat. Átéreztem teljes egészében mit érzel, és hogyan érzel. Aki nem volt még távol szülőhazájától ezek az érzések teljesem ismeretlenek számára. Ennek erősebb fokozatát Rajtad, Rajtatok keresztül sikerült átéreznem.
Ha valaki nem becsüli ezelet az érzéselet, azzal nagy baj van.
Maradjunk még nagyon sokáig egészen közel egymáshoz, és minél többen, mert mindenkinek eljöhet az a pillanata, amikor majd itt tud csak kapaszkodni valamibe, valakibe...

 © Anonymus2006. dec. 09. 14:47 | Válasz | #11 
Draga Zantikam!!!!!
Amig elek emlekezni fogok arra a napra amikor unalombol radtalalltam az ICQ chatten. Mondanom sem kell hogy en meg kevesbe ismertelek teged mint te engemet. Ha vissza gondolok egy olyan erzes van bennem mintha a Jo Isten vezenyelt volna az nap a komputer ele hogy beszellgessek valakivel. ( nem akarom megemliteni hogy te az nap nem eppen voltal beszedes kedvedben :-)) de koszonve az en kis eroszakos termeszetemnek vegul is raszantad magad hogy ok! beszellek ezzel a szemellyel ha mar ennyire akar:-))). Antikam en nem tudom hanyszor koszontem meg mar a Jo Istennek ezt a napot! Nehez lenne szavakkal leirni hogy en attol a naptol mennyivel gazdagabb lettem. En ott nem egy beszelgeto tarsra talaltam hanem attol a naptol kezdve egyre jobban gazdagodott a szivem. Attol a naptol kezdve ereztem azt amit akkor meg 30 par even keresztul soha nem ereztem. GOMBOST. Gombost es azt hogy en "Gombosi" vagyok. Rajtad kivul meg soha senki nem hozta ki belolem azt az erzest hogy en valojaban "gombosi "vagyok.Miutan a gombosi honlap megszuletett nap mint nap jobban ereztem ezt az ismeretlen es kellemes erzest. Gombos honlapjanak megszuletesevel nagyon sok gombosival is sikerult itt talalkozni akirol meg azt sem tudtam hogy leteznek. Ez a honlap nagyon de nagyon sok szep , kellemes es draga erzest adott nekem . Meleg szivvel emlitem meg hogy tiszta szivbol orulok hogy reszt vehettem az elso osszetartozasi alappban , sikerult ott lennem a Nagy Talalkozon es legfokeppen emlitesre melto hogy egy olyan csaladra talaltam ra mint az Erdudacz Csalad!!!!!Draga Zanti !.magam neveben es hiszem hogy nagyon sok Gombosi neveben Nagyon Nagyon Koszonjuk Teneked es Kedves Csaladodnak hogy ilyen huen es kitartoan megalapitottatok es fokepp hogy fenttartottatok a GOMBOS HONONLAPJAT!! A Jo Isten tartson meg eroben egeszsegben Teged es Draga Csaladodat es a meg nagon sok Kedves Gombosi Szarmazasu Embereket. Udvozletem minden kedves idelatogatonak es maradok nagyon sok koszonettel es tisztelettel ILO

 © eanti2006. dec. 09. 10:53 | Válasz | #10 
A 099999., 100000. es a 100001. látogató bizonyítására a következő képek érkeztek:

ifj. Bajcsi Tihamértól Bécsből:
Marianntól Tatabányáról:

Továbbá egy fórumos jelentkezőnk is van:
Bielefeldről Alajos és Erzsiketől (ebben a témában a #7-dik bejegyzés.


Csak azok kedvéért, akik nem értik, hogy lehet az, hogy többen is vélhették magukat 100000. látogatónak: A számláló úgy működik, hogy ha egy valaki aznap először látogat fel honlapunkra, akkor a számláló számol egyet. Azonban ha rövid időn belul frssíti, vagy kimegy és visszajön a honlapra, látogatását nem fogja újraszámolni viszont megmutatja a számláló aktuális állást.
Ezért volt jó a több bizonyitási adat, mert igy a látogatási lista alapján el lehet végezni az analizist, hogy ki mikor járt honlapunkon és ki is volt valójában az aktuális látogató.

A kézhez kapott adatok, és a google-analystics alapján 5 személynek volt esélye 23:18 és 23:22 óra között továbbtekerni a számlálót. Ebből hárman jelentkeztek is, valamint egy valaki Újvidék környékéről (ez akár Gombos is lehet), valamint egy valaki Bonn környékéről, aki szintén nem jelentkezett.

Mivel három ajándékunk van, és hároman vannak, akik jelezték is látogatásukat ebben az időszakban, a dolgom rendkívül egyszerű lett...

Kérem ifj. Bajcsi Tihamért Bécsből, Mariant Tatabányáról, és Alajost és Erzsikét Bielefeld-ről, ha Gombosra jönnek, jelezzék azt, és átvehetik ajándékaikat. És, hogy mi is az?... Majd kiderül, ha átvették...:-))) (persze, akkor majd mások számára sem lesz titok. Mindenki megláthatja itt a fórumban).
Zanti

 © eanti2006. dec. 08. 23:53 | Válasz | #9 
Eddigi elemzések alapján egyik ajándék Magyarországra megy, a másik Németországba, a harmadik pedig Ausztriába...:-)Amíg ezt pontosítom, es a leveleket is bevárom, jöjjön egy kis visszaemlékezés:Amikor nekikezdtem honlapunk ősének megalkotásához, még nem gondoltam, hogy egyszer a százezredik látogatást fogjuk ünnepelni. Mielőtt gondolataimba mélyednék, szaladjunk végig ezen a közel hat éven.

Valamikor 1998-ban lehetett, amikor ismerkedni kezdtem a világháló adta lehetőségekkel. Odáig is sokat jelentett a számítógépezés életemben, de ahogyan már az internetre is csatlakozni tudtam, egy új jelentőséget kapott. Mondhatnám úgy is, nélkülözhetetlen eszközként kezdtem kezelni.
Dani fiamat sem akartam kihagyni a lehetőségből, így azzal, hogy osztóztunk az egyetlen asztali számítógépünkön, tanfolyamra írattam, ahol megtanulta, az első html-kódokat, majd ravaszan, én is megtanultam tőle.

Az első (mai szemmel nevetséges) családi honlapunk elkészítése után jött az ötlet egy Gombos-Honlap elkészítésére. Kicsit megelőztem korom, mert azon kívül, hogy időnként jómagam meglátogattam, és néhány netes barátomnak megadtam a címét, hogy “na nézd már meg”, nem igen látogatta senki. Kevés volt ehhez még akkor a net-felhasználó gombosi világszerte. Ez még az ezredforduló előtt volt.
... Így lődörgött honlapunk egyik ingyenes tárhelyről a másikra, sokszor nagyon elhagyatottan, mert elmúltak hetek is, hogy feléje sem néztem. Akkor is csak kíváncsiságból, hogy na, járt-e ott már valaki.

A nagy áttörés úgy 2001 telén lehetett, amikor egészen véletlenül rámkopogott az ICQ-n egy gombosi elszármazott. Ausztráliából, Iló. (azóta is a Honlapunk keresztanyjának hívom). Megismerkedésünk után (merthogy én nem ismertem semmiféle Kis Ilonát, de még Rohacsek Ilonát sem), persze, hogy jöttek az igények. “Küldj nekem erről képet, küldj nekem arról képet, de most küldd el a Testvéremnek is... Túlzás volna azt mondani, hogy megelégeltem ezt, csak valahol itt jöttem rá, hogy a web-oldalak mire jók... Ettől a pillanattól kezdve, az én Ilóm, csak web-címet kapott és indult a lavina.

2002 januárjában azt hiszem sokat foglalkozhattam a honlap átszervezésével ás bővítésével. Ekkor született meg az első vendégkönyv, majd a fórum, és kezdődtek a témák csoportosításai. Azt sajnálom, hogy akkor nem mentettem el azt az elsődleges honlapot azzal a néhány Gyöngyösbokrétás képpel, és faluképpel.

...Fontos kiemelni, hogy nem mesterségesen gyártottam egy honlapot saját elképzelésem szerint, hanem a legtöbb esetben az elszármazottak igényeinek próbáltam eleget tenni. Például a gombosi származású fiatalok rovata Fehér Carmen ötlete alapján jött létre, ahova mára már 127 fiatal jelentkezett bemutatkozásával. Majd jött a játék, hírek, ügyes kezek, és hadd ne soroljam sorba a témákat, hisz azt minden nap láthatjuk a menüben.

A Honlap létezését többé nem kellett nagyon reklámoznom, hisz megtették ezt az elszármazottak egymás közt. Sokuk 20-30 év után először kerültek újra ilyen közel falujukhoz.

... Nagyon rövid idő kellett ahhoz, hogy rádöbbenjünk, miben különböznek az elszármazott fiatalok (akik persze szüleikkel valamelyik fejlettebb országba, vagy vidékre költöztek) és a gomboson élő emberek és fiatalok között. Gomboson nemhogy az internet, de még a számítógép is tabunak számított. A szülők többsége drága játéknak fogta fel azt, amire még korai volt pénzt adni, vagy nem is tehettek meg azt.

... Az akkoriban honlapunkon összefutott elszármazott gombosiakban akkora szeretetet, elszántságot és akarást éreztem, hogy segítségükkel teljesen új felismerés adott alapot a honlaphoz való hozzáállásomhoz. Rádöbbentem, hogy egyszerű tájékoztatáson kívül, kommunikáción kívül, és szórakozáson kívül, a mögöttem lévő csapattal, nagy dolgokat tudnánk összehozni. 2002 február 26-án megnyitottam az Összetartozási Alap rovatot. Ettől a pillanattól kezdve már nem a Honlap volt elsődleges helyen, hanem a célok, amit elérhetünk vele. Köztudottan nem az összetartásáról volt híres Gombos. Gombosra egy olyan dolgot próbáltunk bevinni, ami éppen az összetartásról szólna, ugyanis az elszármazottak körében éppen ez utóbbit éreztem nagyon.
Egyszerre több legyet ütni egy csapásra mottóval, akciónkkal közelebb próbáltuk hozni az embereket egymáshoz, a fiataloknak és szüleiknek meg akartuk mutatni az internet és a számítógépek hasznosságát, bővíteni akartuk azon látogatóink sorát, akik éppen Gombosi lakosként lenne aktív honlapunkon. Azt hiszem elsőként Nagy Robit, majd Lajkó Anettot sikerült idecsalogatni. Fontos szempont volt, hogy az elszármazottaknak lehetőséget adjunk, hogy aktívan részt vegyenek akciókban, amivel segíthetik falunkat és az ottani fiatalokat. Természetesen az elképzelés magában hordozta, hogy az elszármazottak sem maradhatnak üres kézzel, és ők azt kapják majd, ami éppen a legelérhetetlenebb számukra: Gombost. A fogalmazásos pályázatra honlapunk keresztanyja, Iló adta meg a címet: “AHOL A Mi TEMPLOMUNK HARANGJA SZÓL”… Erre a témára írtak fogalmazásokat a pályázó diákok...

Azt hiszem, már itt kialakult honlapunk irányelve, miszerint nagyon jó, egyedi eszközként alkalmazhatjuk a modern technika ezen lehetőségét, úgy falunk jobb sorsa érdekében, mint ahogy felkarolva az ottani, akkor már kisebbségben lévő magyar nyelven tanuló diákokat.
Nos, nem kis segítséggel, belevágtunk. A siker elképesztő volt. A számítógépek nyeremények átadása alkalmából megrendezett gombosi rendezvény után, a helybeliek könnyeiket szárítgatva ilyeneket suttogtak: “ Ilyen még nem volt Gomboson! ”

Talán ki kéne emelni, hogy még a honlap komolyabb beindítása előtt megszerveztem a Szabadkán élő gombosiak bálját, amit 2000. október 28-án tartottunk meg a szabadkai Bálint-teremben. Már itt is támogatásban részesítettük Gombost. Adományokból a helyszínen pénzösszeget nyújtottunk át az akkori művelődési egyesület vezetőjének, Sörfőző Ferencnek, ami 315 német márka összegre rúgott ki. A szervezés fél évig tartott, hisz amikor nekiindultam, nem hiszem, hogy ismertem 25-nél több Szabadkán élő gombosi családot. Később kiderült, hogy több mint száz család költözött fel Szabadkára és környékére. Valamennyien jelen is voltak a találkozón. Nos, ezt azért emelem csak ki, hogy mire az Összetartozási alap ötlete megszületett volna, már volt némi tapasztalatom e téren.

Az Összetartozás Alap 2002-akciójának részletei ma is olvashatóak, láthatóak honlapunkon, hisz tudni kell, nagyon fontos elvem az, hogy minden az akkori eredetiségében és terjedelmében megmaradjon honlapunkon, mint ahogy az akkor megíródott és színre került. Ezt még ma is nagyon fontosnak tartom. Ezzel kerültem olyan helyzetbe, hogy az akkor elérhető ingyenes tárhelyek mérete és megengedett forgalma kicsinek bizonyultak. Lépni kellett, majd a Kaliforniában élő Pásti Tibi segítségével vásároltunk tárhelyet Amerikában. A képanyagok szaporítását nagyon fontosnak tartottam, így rövidesen a rendelkezésünkre álló 250 MB tárhely sem lett elég. Amikor már nagyon szorult a hurok, az újabb anyagi kiadások elkerülése, és a problémánk megoldása érdekében 2003 novemberében levélben fordultam egy külhoni magyarságot támogató civil szervezethez, a Magyar Emberi Jogok Alapítvány -hoz, akiktől praktikusan korlátlan tárhelyet kaptunk (www.hhrf.org). Ők már 28 éve állnak a magyar kisebbség szolgálatában. Ekkor mi voltunk az első vajdasági (szerbiai) honlap szárnyaik alatt, majd nem sokkal később csatlakozott a Magyar Szó napilap, és más hazai honlapok is.

2002 végén-egy újabb nagy rendezvény megszervezésének eszközévé tettem honlapunkat. Egyre inkább úgy éreztem, hogy összetartozásunk, „sokan egy célélt kiállni” jelszóval nagy dolgokra leszünk még képesek. Meghirdettem a NAGY TALÁLKOZÓT, amit 2003 június 21-én meg is tartottunk a szabadkai Népkörben. Attól volt NAGY ez a találkozó, hogy ide már nem csak a Szabadkán élő gombosiak voltak hivatalosak, hanem a Világ minden tájáról. Voltak bizony vendégek Németországból, Ausztriából, Magyarországról, de még Ausztráliából is. Azt hiszem ezt a napot éreztem tevékenységem csúcsának a gombosi honlap körül. Még egy rövid filmet is készítettem azok tiszteletére, akik eljöttek, amit ott ki is vetítettünk. Nagyok komoly szervezés volt ez, és sikeres is. Akik ott voltak, tudják azt, és voltunk bizony úgy 200-250-en (már nem tudom pontosan, de utána tud bárki nézni). Minden egyes megmozdulásunkkor az emberek bizalmának elnyerése érdekében fontosnak tartottam az anyagiak nyilvános kimutatását, ami még most is elérhető bárki számára honlapunkon. Természetesen mindezt térítésmentesen tettem, mint ahogy tették azt segítőtársaim is.

Folyamatosan nyitottuk új rovatainkat. Igyekeztem Gomboson is jelen lenni a rendezvények többségén, és részletes képes beszámolókkal kényeztetni a honfitársakat. Közben meg csak szőttem az új terveket és kutattam az új lehetőségeket. Persze ezt sosem egyedül. A ma is működő társalgószobában naponta egyeztettünk és beszélgettünk az elszármazottakkal. A legtöbb új ötlet külföldről érkezett, én meg mindig kapható voltam azok megvalósítására.

Ekkoriban már folyamatban volt egy, újabb Összetartozási Alap akciónk, aminek köszönhetően már 3 darab számítógép talált újgazdára. Ezúttal Mátin Dániel, Muskovity Károly, és Garai Raffael vihettek haza számítógépüket. Továbbá támogatásban részesítettük Sörfőző Ferencet száz internet órával, akit akkoriban invitáltam netközelbe, hogy végre már valaki Gombosról is adjon folyamatosan információkat. Így alakult meg a vezetőség rovat. Ki kell emelnem, hogy ebben az évben, 2003-ban már a Helyi Közösség Tanácsa is anyagilag támogatta akciónkat és a Nagy Találkozó jótékonysági tombolájának össz bevételét is ide csatoltuk.

A 2004-еs Összetartozási Alap megmozdulásunkat egy új felismerés vezérelte. Ugyanis az elmúlt két évben, remélem, hogy éppen az akcióink serkentő hatására gomba módra kezdtek szaporodni a számítógépek Gomboson. Arra kellett rájönnünk, hogy hiába a sok computer komoly problémák vannak a szakszerű kezeléssel. Így jött az ötlet, hogy ezúttal nem gépeket vásárolunk, hanem egy nagyszabású tanfolyamot szervezünk a Gombosi József Attila Iskolával együttműködve. Az összeg, ami bejött várakozáson felüli volt, így egy újabb számítógép is belefért, amit Terzity Ildikó nyert meg dolgozatával.

Huhh, nem lehet egy szuszra mindent elmesélni! :-) Az akcióinknak híre ment más médiák képviselői körében is, így számos újságcikkben számoltak be róla, valamint a Duna TV képviselői forgattak is Gomboson, így kerülhettünk úgy a Duna TV, mint a Budapesti TV2 műsorába is.

Honlapunk ekkori átlaglátogatottsága már elérte a napi 40, 50, sőt időszakonként a mai 60-70 napi látogatók számát is, de bizonyos eseményekkor, bőven 100 fölé is ugrott, és itt nem beszélünk a rövid időn belül visszatérő látogatókról.

Utolsó nagy dobásunk a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának vendégszerepeltetése volt méghozzá két előadással egy nap alatt. Ez 2005. május 7-én volt. Szintén "két legyet egy csapásra" mottóval, egy ankéttal felmérést végeztem a helybeli emberek gondolkodásáról. Száz családhoz kopogtattam be véletlenszerűen. A végeredmény érdekes lett. Persze ez sem maradt titok senki előtt. A névtelen felmérés eredménye most is látható honlapunkon.

Ekkoriban már megfogalmaztam egy esetleges jövendőbeli civil szervezetünk statútumát, és készültem egy alakuló összejövetel megszervezésére, hisz megvolt a reális alapja, hogy külső forrásokból is anyagiakra tegyünk szert . Ebben tanácsokkal látott el Szakács Csaba jogász, aki szintén gombosi származású, valamint Siflis Zoltán, aki az Illyés Közalapítvány Vajdasági Alkuratóriumának tagjaként első kézből adhatott jó tanácsokat.

Ha valaki idáig figyelmesen olvasta írásom, nyugodtan kérdezheti, mi lesz még itt? Hát nem sok minden. Ugyanis, akármennyire is alapos szerettem volna lenni, egy-két apróság mégiscsak elkerülte a figyelmemet.

Egyik súlyos hiba az volt, hogy nem fektettem írásba elveinket időben, amit mi, akik indítottuk honlapunkat, annyira természetesnek vettünk.
Honlapunkat a finomabb, óvatosabb tájékoztatásra állítottuk be, szem előtt tartva, ha valaki hibát is követ el élete során, nem fogjuk azonnal a média kereszttüzébe űzni, hisz nem hatáskörünk azzal törődni. Egyébként is azzal egy esetleges potenciális jövendőbeli hasznos emberünket riasztanánk el közösségünkből. Itt születtek meg az első összetűzések S. Ferivel, akit jobb kezemnek szerettem volna, hisz mindig is szeretett a társadalmi életben tevékenykedni. Bizony a tájékoztatás azon formáját, ahogy Ő ebbe annakidején belelendült (olvasható a fórumunkban az e körüli viták), nem tudtam elfogadni, és ma sem tenném, hisz azzal elveink aláásását szorgalmaznám. Ennek eredményeképpen, mint ahogy 56-ban külső segítségért folyamodott a magyarországi illetékes hatalom, (erre már csak ilyen hasonlat jut eszembe :-) ) a mi Ferink is, külső segítséget kér és kap. így lesz Doroszlónak egy Gombos portálja is, vagyis megalakul a www.gombos.doroszlo.net...

A másik súlyos hiba, amit elkövettem, az volt, hogy a honlap körüli intenzív tevékenységem már-már annyira háttérbe szorította a privát munkámat, hogy vállalkozóként, kezdtem érezni hatását az üzletben.

Nos, tartogatva a kezemben az esetleges civil szervezet papírjait, valamint a vállalkozásom okiratait, egyben ismerve annak nagyon alapos és komoly veszélyét, hogy a két honlappal az emberek megosztottsága jöhet létre... ugye nem kell részleteznem, merre billent a mutató.

Nagyon átgondoltam, mit miért teszek, és úgy voltam vele, van már Gombosnak egy újabb netes hírforrása, hadd rúgjanak mások is labdába, hátha ők majd többre viszik, én meg szépen rendbe hozom a vállalkozást! Jelentem, most már minden OK, :-)) , és még a honlap is él. Nagy köszönettel tartozom Búzási Ibolyának, aki közben megjelent a neten és úgymond, akár helyettem is írogatott/írogat, és azoknak a régi társaknak, akik meg-meglepnek egy-egy újabb képes beszámolóval, és persze ha csak tehettem, még én is elő-elővettem a jó öreg fényképezőgépemet.

Na és akkor most jön a nagy KÖSZÖNET! A látogatóknak. Figyeltem, történik-e jelentősebb változás a látogatás terén. Érdekes mód, - ezt mindenki láthatja - annak ellenére, hogy voltak időszakok, amikor alig mozdítottuk meg honlapunkat, mégsem esett honlapunk látogatottság. Mind ezeknek köszönhető most ez a százezres szám, ami valójában 2002-től kéne értelmezni, hisz az előtte lévő egy évben alig láthatta valaki.

Visszatekintve erre az elmúlt 5-6 évre, ezzel a honlappal is gazdagabb lettem. Nagyon remélem, hogy mások is el tudják magukról ezt mondani, akik velünk voltak, vannak. Annyi, de annyi kellemes élmény volt: Amikor először találkoztam itt egy-egy új gombosival,... Sosem gondoltam volna, hogy ennyien szét vagyunk szórva a nagyvilágban, majd amikor az így előkerült gombosiak, bekopogtattak házam ajtaján... Fehérék, Bartusék, Kisék Ausztráliából, a Kolni Team Németországból, és hadd ne soroljam tovább, nehogy valakit kifelejtsek.
- Felejthetetlen élmény volt Garland Holló Vera néni kérése, aki megjegyezte, hogy ha meghal, a Gombos honlap naplementés kinyomtatott képét tegyék koporsójába, amit sajnos, elég gyorsan gyerekeik nagy szívfájdalom közepette meg is tettek ott Kaliforniában.
- Amikor a Nagy Találkozón a kivetítés közben lemeredten csak pár személy arcát láthattam, és Ilónak csak úgy gurultak a könnyei.
- Amikor Hózsa Gál Gizella beszédét megszakította a hegedűs, és a vendégek asztaluknál gyertyafénynél dúdolták a „Kis Lak Áll ...”-át,
Azt hiszem, reggelig sorolhatnám, az ehhez hasonló élményeket. Nagy gazdagság volt számomra megismerni ennyi igaz érzésű gombosi embert Gomboson kívül is.

Persze elérkezünk ahhoz a pillanathoz, amikor joggal tesszük fel magunknak a kérdést, hogyan tovább?

Új helyzetben új stratégia kell. Tekintettel arra, hogy picit mintha megosztottnak látnám a gombosi netező társaságot, talán mindenkinek el kéne ezen gondolkodnia, mit tudunk közösen tenni annak érdekében, hogy még időben elkerüljük annak lehetőségét, hogy ez valóban bekövetkezzen. Az itt régen aktív tagok többsége - látom - nem tudja igazán kezelni ezt az új helyzetet és csak vár és figyel, Akik meg előkerülnek, mint friss gombosi netezők a nagyvilágból, az csak természetes, hogy ott táplálkoznak, ahol éppen mozgás van.
Mérlegre kell tenni, hogy hogyan lehettünk annakidején honlapunkkal elsők a környéken, és állítom, a legaktívabbak is, és miért lehetünk most két honlappal ennyire patt helyzetben, sőt mi több, akár elmaradottaknak is mondhatnám falunkat e téren, mert egy hivatalos honlap esélyét rövid időn belül nem igen látom, holott ez ma már kezd égetős lenni egy ilyen határ menti közösség életében.
Az elmúl két évben Összetartozási Alapról sem beszélhettünk, talán még összetartozásról sem.

Ezt a honlapot sosem akartam hivatalossá tenni, és nem is próbálkoznák vele sohasem, mert ez a honlap másról szól. Nagyon másról! Továbbra is kitartok a mellet, hogy eszköz legyen Gombos és a gombosiak jobblétéért, ha tudunk, teszünk érte, ha nem, akkor várunk. Továbbra is kitartok a mellet, hogy akár névtelenül is mindenki itthon érezhesse magát, és nem teszünk különbségeket semmilyen tekintetben. Továbbra is annak leszek híve, hogy maradjon meg ez a honlap csak gombosi témákat felölelő gyűjteménynek, és csak mozaikszerűen építgessük főleg örök értékű információkkal, ami mellet időszerű apróságok is elférnek. Továbbra is adja mindenki magából azt, ami/aki és ne más tollával ékeskedjen. Továbbra is tudjunk szeretni, és becsülni egymást, de ne csak azokat, akik itt jelen vannak, hanem egyszerűen mindenkit... Na, ha tovább folytatom, újra írom a honlapunk filozófiáját. :-) Azt mindenki olvashatja honlapukon.
Nos, ami ebbe belefér, az itt lesz és továbbra is lesz a Gombosi Származásúak Honlapja, a www.gombos.ini.hu címen, ami pedig nem fér bele, hát máshol kell azt keresni.

Maradok tisztelettel és szeretettel, ezzel a honlappal minden jó szándékú gombosival mellettem, mögöttem, és előttem.

Zanti

 © eanti2006. dec. 08. 23:35 | Válasz | #8 
OK, kerem a kepet emailban! :-)

 © Anonymus2006. dec. 08. 23:23 | Válasz | #7 
Én vagyok a 100000 látogató,

Bielefeld 2006 dec 8. 23 óra 20 perckor
Alajos Erzsike

 © eanti2006. dec. 08. 23:10 | Válasz | #6 
Mostantol nem nyitom meg a honlapot! Sok sikert...! :-)

 © Mariann2006. dec. 08. 23:09 | Válasz | #5 
99998.voltam

 © Mariann2006. dec. 08. 23:07 | Válasz | #4 
99997. voltam

 © Mariann2006. dec. 08. 23:05 | Válasz | #3 
99995. voltam

 © eanti2006. dec. 08. 22:19 | Válasz | #2 
Nálam most van a 99988.
Érdemes figyelni, mert az ajándékok nagyon szépek lettek...:-)

 © eanti2006. dec. 06. 07:37 | Válasz | #1 
Egy jubileum, amit illik megünnepelni, és illik visszaemlékezni néhány mondat erejéig, tehát nagyon szépen kérem

a 099 999. látogatónkat,
a 100 000. látogatónkat, valamint
a 100 001. látogatónkat

hogy itt a fórumban jelezze, helyi idő szerint mikor kopogtatott be honlapunkra (jó volna elcsípni ezt a három pillanatot).

Azok a szerencsés látogatók, akik a számlálón a fenti számokat látják, és ezt bizonyítani is tudják majd, hm... :-).. többet nem árulok el.

А bizonyításhoz csak ez kell: Amikor honlapunkat megnyitva meglátja, hogy a célzott szám van képernyőjén,
1. felírja (országtól függetlenül) az ottani helyi pontos időt,
2. megnyomja a billentyűzetén a Print Screen gombot,
3. megnyit egy Word dokumentumot, majd CTRL-V gombokkal bemásolja monitora képét a számlálóval.
4. elmenti azt, és elküldi a gombos@neobee.net címre!

Sok sikert!


Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől