Gólyaleső linkek, webkamerák: Magyarország - Németország - Gólyalesen (többi kamera) - Gólyamesék, -versek
Egyéb linkek: Webkameralesen blog (webkamerák) - GG Házirend - Technikai tanácsok
© GGFÓRUM 2007-2014
Fórum   >>   Hobby - kézimunka, kert, virág, főzés
Ezzel foglalkozunk, amikor nem a gólyákat lessük... saját receptek, saját kert, virág, stb.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Ildi_mama2014. szept. 14. 10:10 | Válasz | #10373 
Mákos csoda
Ezt a sütit készítette el Ildipapa. Tényleg csoda finomra sikerült. Nekünk 35 perc alatt sült meg.

 © Jutka mama2014. aug. 23. 20:23 | Válasz | #10372 
Azt hiszem a csevegőben írtam, hogy én csirkemellből szoktam készíteni. Előző este a két felé vágott mellfiléket besózom, borsozom és grill fűszerezem, és egy éjszakát így van a hűtőben. Nem tudok véleményt mondani, mert nem szoktam belőle enni, ugyanis a gombát nem tudom megenni sajnos, egyszerűen undorodom tőle, de a gyerekeimnek nagyon ízlett.

 © Ildi_mama2014. aug. 22. 19:08 | Válasz | #10371 
Köszönöm szépen, ez igazán finom és ki kell próbálni!

 © zsenya2014. aug. 22. 13:43 | Válasz | #10370 
Jutka mama nekem is van egy Búbos hús receptem csak azon olyan búb van, mint pl. a töltött dagadóban.

 © Márti nagyi2014. aug. 22. 09:15 | Válasz | #10369 

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:12 | Válasz | #10368 
Itt elbénáztam, azért tettem fel újra!!

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:10 | Válasz | #10367 
BÚBOS KARAJ:

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:10 | Válasz | #10366 
Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
25 dkg gomba
10 dkg bacon
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehérbors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel.

Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:07 | Válasz | #10365 
[img] Gombás búbos karaj Recept Hozzászólok Lefotóztam, levideóztam Megfőztem Recept mentése Recept elküldése Nyomtatás Cikk megosztása Másnak így tetszett: Elkészítési idő: 60 perc Elkészítés nehézsége: Árkategória: Recepttárba mentve: 52 Elküldve: 30 Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj galéria megnyitása Hozzávalók: 4 szelet karaj csont nélkül 25 dkg gomba 10 dkg bacon 2 db paradicsom 1 db hegyes erős paprika 1 fej vöröshagyma 4 vékony szelet sonka 4 szelet trappista sajt só őrölt fehérbors grill fűszerkeverék 5 dkg vaj 5 dkg liszt Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük. A vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!http://[/img]

 © karen712014. aug. 08. 20:14 | Válasz | #10364 
Nagyon langyos vízben lehet mosni, de amúgy lehet már kapni ún. superwash gyapjúfonalat, ami gépben is mosható, de persze nem 60 fokon.

 © endi2014. aug. 08. 20:10 | Válasz | #10363 
Nem tudom én sem, hogyan kellene tisztítani. Szerintem, meg kellene kérdezni egy báránykát, mit csinál, ha megázik, hogy ne szorítsa a bundája, ne dülledjen a szeme.:-))

 © zsenya2014. aug. 08. 06:55 | Válasz | #10362 
Heni nekem is volt több gyapjú holmim,de nem ment össze.Hagyományosan mostam meg minden.U.o.maradt!

 © heni2014. aug. 07. 21:51 | Válasz | #10361 
Egyik rokonom vett igazi gyapjú pulcsit, hideg vízbe mosta, hűtőbe tette, mindenféle eljárás volt, mégis összement úgy 4 éves gyerekméretre

 © zsenya2014. aug. 07. 15:11 | Válasz | #10360 
Köszi majd utána nézek!

 © karen712014. aug. 07. 15:03 | Válasz | #10359 
Hú, az sok mindentől függ, mérettől, mintától, fonaltól. Én ezt kötöttem meg, ehhez kb 70 dkg fonal kellett
link

 © zsenya2014. aug. 07. 14:56 | Válasz | #10358 
Na most lehet adtál egy tippet! Lehet hogy nekifogok. Mennyi fonal kell szerinted hozzá? Örülök hogy eszedbe juttattam a tiédet! Hordjad!

 © karen712014. aug. 07. 14:31 | Válasz | #10357 
Kell csinálni egy újat. Tavaly csináltam én is poncsóféleséget, még nem is volt rajtam, jó vastag fonalból. Jó, hogy írtad, már el is felejtettem. Őszre pedig milyen jó lesz:)

 © karen712014. aug. 07. 14:29 | Válasz | #10356 
Kézzel kötött ruháimat nem szoktam gyakran mosni, a gyapjút elég szellőztetni.

 © zsenya2014. aug. 07. 14:23 | Válasz | #10355 
De jó nekik! Most kedvet kaptam én is a kötéshez.
Régen lánykoromban (ami nem most volt) kötöttem egy jó kis poncsót világos gyapjúból éspiros csíkok voltak benne ferdén. Nagyon szép volt,de sajna elvesztettem!

 © heni2014. aug. 07. 13:59 | Válasz | #10354 
Karen, nagyon szép a kendő! Nagy divat most a kézzel festett fonál. Mosáskor nem ereszti a színét, vagy csak az elején?

 © karen712014. aug. 07. 07:08 | Válasz | #10353 
Legtöbbet magamnak, de ajándékként a családnak (szülőknek, testvérnek és tágabb családnak is), barátoknak is.

 © zsenya2014. aug. 07. 07:03 | Válasz | #10352 
Igen én is azokat szeretem,bár nehéz találni és drágább. Persze már nagyon régen kötöttem. Te a családnak kötögetsz?

 © karen712014. aug. 07. 07:02 | Válasz | #10351 
Köszönöm! Általában természetes fonalból kötök, kicsit drágább, de jobb érzés kötni és viselni is.

 © zsenya2014. aug. 07. 06:59 | Válasz | #10350 
Atyavilág,de gyönyörű! Akkor természetes fonalból van, mármint ha kézzel festett! Ügyes vagy!

 © karen712014. aug. 07. 06:50 | Válasz | #10349 

Egy tavaly készült vállkendő, kézzel festett fonalból (nem én festettem).

 © valcsi2014. jún. 05. 16:44 | Válasz | #10348 
2014.junius 07-én egy jó program

 © valcsi2014. jún. 05. 16:43 | Válasz | #10347 
ELTE Füvészkert
Kedves GG-k! akinek még van hely a balkonon, virágládában, figyelmetekbe ajánlom, a Füvészkertet!

 © Jutka mama2014. máj. 28. 10:11 | Válasz | #10346 
Köszönöm!

 © Kati mama2014. máj. 26. 10:08 | Válasz | #10345 
Perlusz féle rakott csirketorta receptje

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirke comb, vagy 2 db csirke mell hosszában elvágva
10 dkg gomba
3 db tojás
1 csirke máj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
1 csomag zöldpetrezselyem
4 - 5 zsemlének megfelelő száraz kenyér

Elkészítés:
A csirkehúst besózzuk és egy - két óráig állni hagyjuk. Zsírral kikenünk egy tűzálló üvegtálat és a húst szorosan egymás mellé rakjuk a bőrös felükkel lefelé őrölt borssal, és őrölt szerecsendióval megszórjuk.
A száraz kenyeret vagy zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kinyomjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az apróra vágott gombát, esetleg csirkemájat, az apróra vágott zöldpetrezselymet, ízlés szerint őrölt borsot, szerecsendiót, sót. Mind ezt alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Ezt a masszát ráöntjük a húsra, kanállal elsimítjuk a tetejét és 220 fokon pirosra sütjük. (Az üvegtál alján át, láthatjuk, hogy a hús már piros, akkor van készen)
Mikor megsült, az egészet kiborítjuk egy tálra úgy, hogy a hús legyen felül.
Köretnek sült krumplit, vagy csak salátát adunk.
Ide is felrakom a képet.



 © Ildi_mama2014. máj. 20. 22:44 | Válasz | #10344 
Köszönöm a receptet. Meg is sütöttem. Jól is néz ki, nincs az állagával sem baj, de a cukor mennyiségek miatt nem az lett, amire számítottam!
A tésztájába betettem a 10 dkg cukrot.
Az almába betettem a kettő evőkanál porcukrot. Ez elmegy, ebbe ennyi nem sok!
A túróba csak 3 evőkanál porcukrot tettem!
(Ezzel is elég édes lett!)
A habba beletettem a 15 dkg porcukrot! Ezt sokalltam is, de hát próbasütés...Nagyon-nagyon édes lett, mire kihűlt a túrón és a hab tetején is kiolvadt a cukor!
Ha valaki nem szereti a túl édeset, akkor 5 dkg porcukor bőven elég a habba. Ha újra megsütöm, annyit teszek bele! Hoztam belőle, a szépsége kifogástalan, Egészségetekre!

 © anyuci2014. máj. 15. 13:44 | Válasz | #10343 
Köszönjük szépen a receptet.

 © Teri2014. máj. 15. 13:32 | Válasz | #10342 
Almás –túrós habos süti

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája.

Alsó töltelék:
4-5 db savanykásabb alma, pici fahéj, 2 evőkanál porcukor

Felső töltelék:
50 dkg túró, 2 dl tejföl, 3 db tojássárgája, 6-7 evőkanál porcukor

Tetejére: 5 tojásfehérje felvert habja 15 dkg porcukorral.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Közben lereszeljük az almát, ízlés szerint teszünk bele fahéjat és cukrot. A tésztát nagylyukú reszelőn sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük, majd előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ezután rákanalazzuk a reszelt almát, majd a túrós-tejfölös keveréket, és tovább sütjük 20-25 percig. Ezalatt a tojásfehérjéket a porcukorral felverjük, s egyenletesen elosztjuk a megsült süteményünk tetején. Visszatoljuk a sütőbe, és alacsony fokozaton addig hagyjuk, míg egy kicsit pirulni kezd a teteje. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.

Nagyon finom!)

 © valcsi2014. máj. 12. 06:16 | Válasz | #10341 

 © Mamzi2014. máj. 11. 16:39 | Válasz | #10340 
Nagyon szép az idei kiállítás is, köszönöm a csodás képeket.

 © valcsi2014. máj. 09. 21:09 | Válasz | #10339 
Orchideakiállítás
A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításáról pár fotó, saját képek.

 © Ildi_mama2014. máj. 08. 15:38 | Válasz | #10338 
Gyönyörű az a környezet, kívánom élvezd jó egészségben!

 © zsenya2014. máj. 08. 15:31 | Válasz | #10337 
Jaj most látom a receptben is úgy van!!!

 © Ildi_mama2014. máj. 08. 15:22 | Válasz | #10336 

 © Klári2014. máj. 07. 15:43 | Válasz | #10335 
kinyílt a rózsalonc is,alakul a sziklakert is



 © Klári2014. ápr. 21. 05:44 | Válasz | #10334 

 © Macska2014. ápr. 20. 10:43 | Válasz | #10333 
De ügyiiiii vagy.... hát én nem , sajna.

 © Klári2014. ápr. 19. 18:14 | Válasz | #10332 
tojások és citromos álom




 © valcsi2014. ápr. 17. 18:13 | Válasz | #10331 
Nagyon ügyes vagy!Nagyon szép lett.

 © Jutka mama2014. ápr. 17. 10:27 | Válasz | #10330 
Milyen ügyes vagy, nagyon aranyosak!

 © zsenya2014. ápr. 17. 06:53 | Válasz | #10329 
Ildi_mama! Nagyon szép lett a nyuszid .Én is csináltam ilyet, elég jó lett! Nem volt nehéz.

 © delfin2014. ápr. 16. 20:03 | Válasz | #10328 
Horgolás is? Vajon miért nem lepődtem meg? Nagyon szép és kedves nyuszika, gratulálok!

 © Ildi_mama2014. ápr. 16. 16:56 | Válasz | #10327 

 © Ildi_mama2014. ápr. 16. 16:55 | Válasz | #10326 
Készülődés a Húsvétra! Horgoltam.

 © valcsi2014. ápr. 12. 09:47 | Válasz | #10325 
Az első kép, cserszömörce.

 © valcsi2014. ápr. 11. 21:55 | Válasz | #10324 
A második képen a világos levelű babérsom.

 © valcsi2014. ápr. 11. 21:51 | Válasz | #10323 
Mind meg fogják nevezni. Szeretem ezt a csoportot.

 © valcsi2014. ápr. 11. 21:51 | Válasz | #10322 
10314 hsz. első bokor Cserjés pimbó. ez rendszerint sárga virágú szokott lenni, de már van rózsaszínű is.
A másik kettő - mert ezen a fotón két bokor is van, - Japán kecskerágók.

 © Klári2014. ápr. 11. 21:45 | Válasz | #10321 
köszi már láttam is a Facen egyet már valaki meg is nevezett.azt a liláslevelűt talán valami borbolyának gondolom ahogy itt kutakodtam de azt hiszem akkor kivárom a csoport reagálását és majd csatlakozom is ha szabad

 © valcsi2014. ápr. 11. 21:16 | Válasz | #10320 
Klári, esetleg megkérdezhetem a Növényhatározó csoportban.

 © Klári2014. ápr. 11. 21:08 | Válasz | #10319 
Judit,valcsi köszike a gyors választ

 © valcsi2014. ápr. 11. 20:53 | Válasz | #10318 
Épp most írtam a csevegőbe.Ahogy írja Judit, örökzöld bangita.

 © Judit2014. ápr. 11. 20:50 | Válasz | #10317 
A második esetleg bangita lehet.

 © Judit2014. ápr. 11. 20:48 | Válasz | #10316 
A másodikat én japán babérként v. babérsomként ismerem.

 © Klári2014. ápr. 11. 20:41 | Válasz | #10315 



 © Klári2014. ápr. 11. 20:40 | Válasz | #10314 
Kedves virág és növény szerető,-ismerő társaim megtudja valaki mondani a levelek virág alapján milyen bokrok lehetnek ezek?.




[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől

14 Millió + free counters
Creative Commons Licenc
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható