Bilder oder Fotos hochladen
Gólyaleső linkek, webkamerák: Magyarország - Németország - Gólyalesen (többi kamera) - Gólyamesék, -versek
Egyéb linkek: Webkameralesen blog (webkamerák) - GG Házirend - Technikai tanácsok
© GGFÓRUM 2007-2014
Fórum   >>   Hobby - kézimunka, kert, virág, főzés
Ezzel foglalkozunk, amikor nem a gólyákat lessük... saját receptek, saját kert, virág, stb.

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Ildi_mama2014. dec. 04. 10:44 | Válasz | #10383 
Szép napot, sziasztok!

 © Ildi_mama2014. dec. 03. 19:44 | Válasz | #10382 
Köszönöm. Ez aztán tényleg a minimum alkotás! Nagyon intenzív az almahéj illata, érdemes nem eldobni. Kicsit fonnyasztjuk, tekerjük és már kész is. Egyéb finom illatokat árasztó fűszerekkel, gyümölcsökkel az egész lakást átlengi az ünnepi, téli hangulat.

 © Ildi_mama2014. dec. 03. 19:38 | Válasz | #10381 
Én horgoltam, nem szándákosan! Egy mintáról segítettem egyik lakótársamnak másolatot készíteni. Ő nem boldogult, aztán együtt horgoltuk le, és nekem is lett angyalkám.

 © Ildi_mama2014. dec. 03. 19:34 | Válasz | #10380 
Köszönöm, azt hiszem pont itt láttam a Mikulást!

 © s.eva2014. dec. 03. 15:14 | Válasz | #10379 
De ügyes vagy! Az almahéj rózsa nagyon jó! :)
A többi is, csak ilyet még nem láttam!

 © Judit2014. dec. 03. 13:33 | Válasz | #10378 
Te horgoltad az angyalkát? Nagyon ügyes vagy!

 © Judit2014. dec. 03. 13:31 | Válasz | #10377 
A mikulás technikájával készült még több figurát ->> itt találni
Nemrég tettem ki a pingvin figuráját a Pinterestre, annyira megtetszett. :-)

 © Ildi_mama2014. dec. 03. 12:54 | Válasz | #10376 



 © Ildi_mama2014. dec. 03. 12:51 | Válasz | #10375 


 © Ildi_mama2014. dec. 03. 12:49 | Válasz | #10374 

Készülődés az ünnepekre! Megmozgattam a kezeimet, ezeket készítettem.

 © Ildi_mama2014. szept. 14. 10:10 | Válasz | #10373 
Mákos csoda
Ezt a sütit készítette el Ildipapa. Tényleg csoda finomra sikerült. Nekünk 35 perc alatt sült meg.

 © Jutka mama2014. aug. 23. 20:23 | Válasz | #10372 
Azt hiszem a csevegőben írtam, hogy én csirkemellből szoktam készíteni. Előző este a két felé vágott mellfiléket besózom, borsozom és grill fűszerezem, és egy éjszakát így van a hűtőben. Nem tudok véleményt mondani, mert nem szoktam belőle enni, ugyanis a gombát nem tudom megenni sajnos, egyszerűen undorodom tőle, de a gyerekeimnek nagyon ízlett.

 © Ildi_mama2014. aug. 22. 19:08 | Válasz | #10371 
Köszönöm szépen, ez igazán finom és ki kell próbálni!

 © zsenya2014. aug. 22. 13:43 | Válasz | #10370 
Jutka mama nekem is van egy Búbos hús receptem csak azon olyan búb van, mint pl. a töltött dagadóban.

 © Márti nagyi2014. aug. 22. 09:15 | Válasz | #10369 

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:12 | Válasz | #10368 
Itt elbénáztam, azért tettem fel újra!!

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:10 | Válasz | #10367 
BÚBOS KARAJ:

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:10 | Válasz | #10366 
Hozzávalók:

4 szelet karaj csont nélkül
25 dkg gomba
10 dkg bacon
2 db paradicsom
1 db hegyes erős paprika
1 fej vöröshagyma
4 vékony szelet sonka
4 szelet trappista sajt

őrölt fehérbors
grill fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg liszt

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük.

A vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük.

A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel.

Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 © Jutka mama2014. aug. 22. 06:07 | Válasz | #10365 
[img] Gombás búbos karaj Recept Hozzászólok Lefotóztam, levideóztam Megfőztem Recept mentése Recept elküldése Nyomtatás Cikk megosztása Másnak így tetszett: Elkészítési idő: 60 perc Elkészítés nehézsége: Árkategória: Recepttárba mentve: 52 Elküldve: 30 Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj Gombás búbos karaj galéria megnyitása Hozzávalók: 4 szelet karaj csont nélkül 25 dkg gomba 10 dkg bacon 2 db paradicsom 1 db hegyes erős paprika 1 fej vöröshagyma 4 vékony szelet sonka 4 szelet trappista sajt só őrölt fehérbors grill fűszerkeverék 5 dkg vaj 5 dkg liszt Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és serpenyőben, kevés vajon elősütjük, majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük. A vöröshagymát apróra, a gombát szeletekre, a bacont apró kockákra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A bacont kipirítjuk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd csípős paprika- és paradicsomszeleteket teszünk rá. Betakarjuk 1-1 szelet gépsonkával és trappista sajt szeletekkel. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!http://[/img]

 © karen712014. aug. 08. 20:14 | Válasz | #10364 
Nagyon langyos vízben lehet mosni, de amúgy lehet már kapni ún. superwash gyapjúfonalat, ami gépben is mosható, de persze nem 60 fokon.

 © endi2014. aug. 08. 20:10 | Válasz | #10363 
Nem tudom én sem, hogyan kellene tisztítani. Szerintem, meg kellene kérdezni egy báránykát, mit csinál, ha megázik, hogy ne szorítsa a bundája, ne dülledjen a szeme.:-))

 © zsenya2014. aug. 08. 06:55 | Válasz | #10362 
Heni nekem is volt több gyapjú holmim,de nem ment össze.Hagyományosan mostam meg minden.U.o.maradt!

 © heni2014. aug. 07. 21:51 | Válasz | #10361 
Egyik rokonom vett igazi gyapjú pulcsit, hideg vízbe mosta, hűtőbe tette, mindenféle eljárás volt, mégis összement úgy 4 éves gyerekméretre

 © zsenya2014. aug. 07. 15:11 | Válasz | #10360 
Köszi majd utána nézek!

 © karen712014. aug. 07. 15:03 | Válasz | #10359 
Hú, az sok mindentől függ, mérettől, mintától, fonaltól. Én ezt kötöttem meg, ehhez kb 70 dkg fonal kellett
link

 © zsenya2014. aug. 07. 14:56 | Válasz | #10358 
Na most lehet adtál egy tippet! Lehet hogy nekifogok. Mennyi fonal kell szerinted hozzá? Örülök hogy eszedbe juttattam a tiédet! Hordjad!

 © karen712014. aug. 07. 14:31 | Válasz | #10357 
Kell csinálni egy újat. Tavaly csináltam én is poncsóféleséget, még nem is volt rajtam, jó vastag fonalból. Jó, hogy írtad, már el is felejtettem. Őszre pedig milyen jó lesz:)

 © karen712014. aug. 07. 14:29 | Válasz | #10356 
Kézzel kötött ruháimat nem szoktam gyakran mosni, a gyapjút elég szellőztetni.

 © zsenya2014. aug. 07. 14:23 | Válasz | #10355 
De jó nekik! Most kedvet kaptam én is a kötéshez.
Régen lánykoromban (ami nem most volt) kötöttem egy jó kis poncsót világos gyapjúból éspiros csíkok voltak benne ferdén. Nagyon szép volt,de sajna elvesztettem!

 © heni2014. aug. 07. 13:59 | Válasz | #10354 
Karen, nagyon szép a kendő! Nagy divat most a kézzel festett fonál. Mosáskor nem ereszti a színét, vagy csak az elején?

 © karen712014. aug. 07. 07:08 | Válasz | #10353 
Legtöbbet magamnak, de ajándékként a családnak (szülőknek, testvérnek és tágabb családnak is), barátoknak is.

 © zsenya2014. aug. 07. 07:03 | Válasz | #10352 
Igen én is azokat szeretem,bár nehéz találni és drágább. Persze már nagyon régen kötöttem. Te a családnak kötögetsz?

 © karen712014. aug. 07. 07:02 | Válasz | #10351 
Köszönöm! Általában természetes fonalból kötök, kicsit drágább, de jobb érzés kötni és viselni is.

 © zsenya2014. aug. 07. 06:59 | Válasz | #10350 
Atyavilág,de gyönyörű! Akkor természetes fonalból van, mármint ha kézzel festett! Ügyes vagy!

 © karen712014. aug. 07. 06:50 | Válasz | #10349 

Egy tavaly készült vállkendő, kézzel festett fonalból (nem én festettem).

 © valcsi2014. jún. 05. 16:44 | Válasz | #10348 
2014.junius 07-én egy jó program

 © valcsi2014. jún. 05. 16:43 | Válasz | #10347 
ELTE Füvészkert
Kedves GG-k! akinek még van hely a balkonon, virágládában, figyelmetekbe ajánlom, a Füvészkertet!

 © Jutka mama2014. máj. 28. 10:11 | Válasz | #10346 
Köszönöm!

 © Kati mama2014. máj. 26. 10:08 | Válasz | #10345 
Perlusz féle rakott csirketorta receptje

Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirke comb, vagy 2 db csirke mell hosszában elvágva
10 dkg gomba
3 db tojás
1 csirke máj
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió
1 csomag zöldpetrezselyem
4 - 5 zsemlének megfelelő száraz kenyér

Elkészítés:
A csirkehúst besózzuk és egy - két óráig állni hagyjuk. Zsírral kikenünk egy tűzálló üvegtálat és a húst szorosan egymás mellé rakjuk a bőrös felükkel lefelé őrölt borssal, és őrölt szerecsendióval megszórjuk.
A száraz kenyeret vagy zsemlét beáztatjuk, majd alaposan kinyomjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az apróra vágott gombát, esetleg csirkemájat, az apróra vágott zöldpetrezselymet, ízlés szerint őrölt borsot, szerecsendiót, sót. Mind ezt alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Ezt a masszát ráöntjük a húsra, kanállal elsimítjuk a tetejét és 220 fokon pirosra sütjük. (Az üvegtál alján át, láthatjuk, hogy a hús már piros, akkor van készen)
Mikor megsült, az egészet kiborítjuk egy tálra úgy, hogy a hús legyen felül.
Köretnek sült krumplit, vagy csak salátát adunk.
Ide is felrakom a képet.



 © Ildi_mama2014. máj. 20. 22:44 | Válasz | #10344 
Köszönöm a receptet. Meg is sütöttem. Jól is néz ki, nincs az állagával sem baj, de a cukor mennyiségek miatt nem az lett, amire számítottam!
A tésztájába betettem a 10 dkg cukrot.
Az almába betettem a kettő evőkanál porcukrot. Ez elmegy, ebbe ennyi nem sok!
A túróba csak 3 evőkanál porcukrot tettem!
(Ezzel is elég édes lett!)
A habba beletettem a 15 dkg porcukrot! Ezt sokalltam is, de hát próbasütés...Nagyon-nagyon édes lett, mire kihűlt a túrón és a hab tetején is kiolvadt a cukor!
Ha valaki nem szereti a túl édeset, akkor 5 dkg porcukor bőven elég a habba. Ha újra megsütöm, annyit teszek bele! Hoztam belőle, a szépsége kifogástalan, Egészségetekre!

 © anyuci2014. máj. 15. 13:44 | Válasz | #10343 
Köszönjük szépen a receptet.

 © Teri2014. máj. 15. 13:32 | Válasz | #10342 
Almás –túrós habos süti

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája.

Alsó töltelék:
4-5 db savanykásabb alma, pici fahéj, 2 evőkanál porcukor

Felső töltelék:
50 dkg túró, 2 dl tejföl, 3 db tojássárgája, 6-7 evőkanál porcukor

Tetejére: 5 tojásfehérje felvert habja 15 dkg porcukorral.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Közben lereszeljük az almát, ízlés szerint teszünk bele fahéjat és cukrot. A tésztát nagylyukú reszelőn sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük, majd előmelegített 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ezután rákanalazzuk a reszelt almát, majd a túrós-tejfölös keveréket, és tovább sütjük 20-25 percig. Ezalatt a tojásfehérjéket a porcukorral felverjük, s egyenletesen elosztjuk a megsült süteményünk tetején. Visszatoljuk a sütőbe, és alacsony fokozaton addig hagyjuk, míg egy kicsit pirulni kezd a teteje. Ha kihűlt, akkor lehet szépen szeletelni.

Nagyon finom!)

 © valcsi2014. máj. 12. 06:16 | Válasz | #10341 

 © Mamzi2014. máj. 11. 16:39 | Válasz | #10340 
Nagyon szép az idei kiállítás is, köszönöm a csodás képeket.

 © valcsi2014. máj. 09. 21:09 | Válasz | #10339 
Orchideakiállítás
A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításáról pár fotó, saját képek.

 © Ildi_mama2014. máj. 08. 15:38 | Válasz | #10338 
Gyönyörű az a környezet, kívánom élvezd jó egészségben!

 © zsenya2014. máj. 08. 15:31 | Válasz | #10337 
Jaj most látom a receptben is úgy van!!!

 © Ildi_mama2014. máj. 08. 15:22 | Válasz | #10336 

 © Klári2014. máj. 07. 15:43 | Válasz | #10335 
kinyílt a rózsalonc is,alakul a sziklakert is



 © Klári2014. ápr. 21. 05:44 | Válasz | #10334 

 © Macska2014. ápr. 20. 10:43 | Válasz | #10333 
De ügyiiiii vagy.... hát én nem , sajna.

 © Klári2014. ápr. 19. 18:14 | Válasz | #10332 
tojások és citromos álom




 © valcsi2014. ápr. 17. 18:13 | Válasz | #10331 
Nagyon ügyes vagy!Nagyon szép lett.

 © Jutka mama2014. ápr. 17. 10:27 | Válasz | #10330 
Milyen ügyes vagy, nagyon aranyosak!

 © zsenya2014. ápr. 17. 06:53 | Válasz | #10329 
Ildi_mama! Nagyon szép lett a nyuszid .Én is csináltam ilyet, elég jó lett! Nem volt nehéz.

 © delfin2014. ápr. 16. 20:03 | Válasz | #10328 
Horgolás is? Vajon miért nem lepődtem meg? Nagyon szép és kedves nyuszika, gratulálok!

 © Ildi_mama2014. ápr. 16. 16:56 | Válasz | #10327 

 © Ildi_mama2014. ápr. 16. 16:55 | Válasz | #10326 
Készülődés a Húsvétra! Horgoltam.

 © valcsi2014. ápr. 12. 09:47 | Válasz | #10325 
Az első kép, cserszömörce.

 © valcsi2014. ápr. 11. 21:55 | Válasz | #10324 
A második képen a világos levelű babérsom.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől


Bilder oder Fotos hochladen
Bilder oder Fotos hochladen 14 Millió + free counters Bilder oder Fotos hochladen
Creative Commons Licenc
Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható