Fiat Panda Klub   >>   Fórum   >>   Fiat Panda MultiJet
Fiat Panda MultiJet ötletek, javaslatok, vélemények, kérdések

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Szabó Ágnes2016. aug. 25. 07:43 | Válasz | #877 
Igen,ki is kapcsol,nem csak hibajelzés van!
Újra indítás után,megint jó,de csak egy ideig.
Köszi!

Sanci2016. aug. 24. 17:50 | Válasz | #876 
Valóban ki is kapcsol vagy csak hibajelzés van?

Nálunk is volt egy ideig probléma míg rá nem szántam egy órányi időt és az összes elektronikai kontaktlehetőséget átmozgattam -értem ezalatt a csatlakozókat, reléket és biztosítékokat, a műszerfal alatt és a motortérben egyaránt. Egyedül a blokk és a tűzfal közöttit nem lehet kézzel elérni a légszűrőház miatt, ahhoz kell egy hosszú imbuszkulcs és egy 10-es villás a légtömegmérőt levenni a szűrőházról. Január 2 régen volt, azóta nem jött elő..

 © Szabó Ágnes2016. aug. 24. 13:37 | Válasz | #875 
Sziasztok!Üdvözlök mindenkit!Új regisztráló vagyok.
A segítségeteket szeretném kérni!Van egy Panda Multijet 1.3 autóm.A szervó menet közben kikapcsol,eddig ritkán csinálta,de most már egyre sűrűbben.Amikor a műszerfalon világít az a pici kormánykerék,akkor leállítom a motort,majd újra indítom akkor egy darabig jó,majd ismételten kikapcsol.
Valami megbízható szerelőt keresek Budapesten,esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.Köszönöm Ági

 © crok2016. máj. 03. 13:06 | Válasz | #874 
Nem elkeseríteni akarlak de ez lesz a gond:

http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/11/22/beepitett_hiba_a_fiatokban/

http://hirparkett.hu/newsportal/17/2014-10-12/H%C3%BAsz_motor_ezeket_ker%C3%BClje

Befojt a víz a dugattyúkhoz -> a folyadékok összenyomhatatlanok -> de az erőnek valamerre mennie kell -> elhajlította a dugattyúrudakat..

 © mfi2016. márc. 01. 16:23 | Válasz | #873 
Elég lehalt a fórum.
Szerintem először is meg kell próbálni hátha van hiba kód a tárolóban.
Másodsorban biztosan beázás ha csak esőben van.
milyen színű volt a füst?

 © Bianka2016. feb. 15. 16:59 | Válasz | #872 
Sziasztok!

Mint új regisztráló üdvözlök Mindenkit!

Tavaly májusban vettem meg a kis Pandámat (1.3 Multijet - 10 éves - 170.000 km van benne), amit nagyon szeretek azóta is, viszont van egy hatalmas gondom vele.
Esős, durván esős időben jelentkezik a probléma, ami eddig négyszer fordult elő.
Ez történt:

Még 2015 ősszén: Péntek este mélygarázsból indultam haza, minden rendben volt, de hazafelé nagyon esett az eső, és éjszaka is esett.
Másnap: indítottam, szépen, pöccre indult, majd mikor elindultam akárhogy nyomtam neki, nem gyorsult, szó szerint padlóig nyomva is max 30 km/h-val ment, a fordulat max 1200-1300, és hallható volt, hogy a kocsi erőlködik és nagyon füstölt a kipufogó. Így próbáltam döcörögni egy 400-500 métert, mikor egyszer csak megindult és utána minden rendben volt, mintha mi sem történt volna.

Ez után egy hétig nem volt semmi gond.

A következő hét szombatján, esőben indultam volna: próbáltam indítani a kocsit, kicsit nehezebben, de beindul, majd azonnal lefullad. Újra próbálom indítani, de akkor már az indítózás is nehezen ment és közben le is fullad és amper szag volt.
Harmadik kísérletnél sem indult be, csak indítózott és közben amper szag volt ismét. Negyedszeri próbálkozásra indítózás közben nyomogattam a gázt, hátha segít, de amint abbahagytam azonnal lefulladt és közben rossz is volt a hangja.
Sehogy sem tudtuk járásra bírni a Pandát, oly annyira, hogy vontatva vittük a szervizbe.
Ott állt 2 napig (akkor már jó idő volt), majd mikor be akarták tolni, hogy megnézzék mi a gond, brahira megpróbálták elindítani, majd pöccre indult és nem fulladt le, tökéletesen járt.
Utána megnézték, de nem találtak semmit.

Ez után 3 hétig nem volt semmi gond, amikor egy este (nem volt durva eső, de azért esett) beültem, melegítettem a motort, míg vártam a páromra (amúgy minden indulás előtt melegítem és minden leállítás előtt hűtöm a motort, hogy védjegy a turbót).
Kb 15 percig járt a kocsi, szépen alapjáraton, pöccre indult, ahogy kell. Viszont mikor elindultam, akkor megint az történt, hogy nyomtam a gázt, de nem gyorsult, csak döcörgött 30 km/h-val és füstölt a kipufogó rendesen.
Majd egyszer csak, kb 500 méter múlva meglódult és utána nem volt gond, hazavitt szépen.

Ez után hónapok teltek el mindenféle gond nélkül (még esőben sem volt gond).

Erre tegnap este (2016.02.14.)....egész hétvégén szakadt az eső, szombat reggel leparkoltam és vasárnap este próbáltam elindulni: indítok, szépen, pöccere indul, majd 1-2 mp múlva lefulladt.
Újra indítottam, szépen, pöccere indult, majd 1-2 mp múlva újra lefulladt. Ismét újra indítottam, de üresben elkezdtem nyomogatni a gáz, hogy ne fulladjon le, kb 10 mp-ig. Utána járt a kocsi alapjáraton, szépen.
Mivel alapjáraton járt a kocsi rendesen, vártam kb 5 percig, hogy biztosan rendben legyen, majd elindultam, és de ahogy kifordultam az utcából (50 méter), ismét éreztem, hogy a kocsi nem gyorsul, padlógáz ellenére is csak max 30 km/h, és max 1200-as fordulat. Gondoltam kettesben visszadöcörgök a parkolóba, így megpróbáltam visszafordulni, de ekkor elkezdett még jobban lassulni az autó, majd lefulladt.
Újra indítottam, egyesben próbáltam arrébb mászni az útról (mert pont az úton keresztbe fulladt le), de kb 50 cm-t ment a kocsi és ismét lefulladt. Megint újraindítottam (ilyenkor mindig szépen pöccre indult), de akkor is csak kb 1 métert haladtam, majd megint lefulladt. Ezt eljátszottam, 4-5ször, mire az út közepéről lejöttem, majd leálltam az út szélére. Vártam kb 2 percet, majd újra indítottam (pöccre indult), és vissza tudtam döcörögni a parkolóba (kb 300 méter), de csak kettesben nagyon lassan, kb 30 km/h-val.
Eljött értem a párom (20 perccel később), addig le volt kapcsolva a kocsi. Újra beindítottam, pöccre indult, és utána nem volt gond, el tudtunk indulni a két kocsival.
Másnap reggel, azaz ma, próbából beindítottuk a kocsit. Pöccre indult, de meg sem próbáltam elindulni vele, mert annak ellenére, hogy szépen indult és nem fulladt le, amikor üresben nyomtam a gázt, akkor csak nehezen vánszorgósan kúszott felfelé a fordulat mérő és eléggé füstölt. Majd újra megpróbáltam nyomni neki üresben, akkor rögtön felugrott 4000-re a fordulat, ahogy azt kell, majd ismét nyomtam neki, akkor is gyorsan felszaladt, de aztán még egyszer megpróbáltam, és akkor megint rossz lett, megint csak döcörögve kúszott felfelé és 1600-nál meg is áll, pedig padlóig nyomtam, így meg sem próbáltam elindulni.

Volt már valaki, aki hasonlót tapasztalt?
A szervizekben azt mondják, hogy valószínűleg beázás, de nem tudnak ezzel mit csinálni.
Olvastam lejjebb, hogy többen írták, hogy a légszűrőnél bement a víz, de nálam ez nem áll fent, ellenőriztük, és minden esetben száraz volt. Viszont az elektromos kábelkorbáncs nagyon közel van ahhoz a vájathoz, ami a vízelvezető.
Lehet, hogy ott áznak be kábelek? Lehet valahogy szigetelni? Vagy hol lehet még beázásos gond?

Kérlek titeket, ha valaki járt így, vagy hasonlóan, vagy tudja, hogy mi lehet a gond, kérem, írjon, óriási segítség lenne!
0630/2248186

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Bianka

Sanci2015. dec. 20. 09:25 | Válasz | #871 
Ha jól értem a belső állító kis pöcökről van szó? Akkor a műanyag panelt az ablakkeret felől feszítve ki tudod pattintani a helyéről, ha jól emlékszek 2 köröm fogja -azért csak ésszel cibáld mert nem lehetetlen eltörni anyaga ellenére! Onnantól hozzá lehet férni a belsejéhez, visszarakni pedig nem nagy vicc.

 © Reiter Éva2015. dec. 17. 20:08 | Válasz | #870 
Jó estét :)
Tud valaki segíteni abban hogyha "kiakad" a vissza pillantó tükör belső állító karja hogyan lehet vissza "akasztani"?

 © Reiter Éva2015. dec. 17. 19:41 | Válasz | #869 
Szia, az enyém is ezt teszi,a családban a fiúk kinevettek :(
Azt mondták adjak nagyobb gázt,ezzel leráztak. :)

Sanci2015. szept. 03. 19:11 | Válasz | #868 
A gázolajszűrő ház alján van egy vízérzékelő szenzor -tulajdonképp egy fékfolyadékéhoz hasonló úszó az egész, na az behányt. Csati le és jóccakát, mehet holnap műszakira..

Sanci2015. szept. 01. 20:19 | Válasz | #867 
Sziasztok! Ma reggel ez az ikon elkezdett virítani a műszercsoporton, nem is hajlandó kialudni. Mivel nem látszik a fotón rendesen a kiléte valamiféle hullám-szerűségek vannak az alján és valamiféle folyadék-visszajelzőre gondolnék de a gépkönyvben semmit nem találtam róla. Fékfolyadék, motorolaj és hűtővíz szinten van tehát nem hiányzik belőle egyik sem. Tudja valaki mire utal ez?

Kép 1. Kép 2.

 © Laci2015. aug. 30. 19:27 | Válasz | #866 
Remélem nem fogod megbánni!

 © mfi2015. aug. 17. 21:15 | Válasz | #865 
Hali jóemberek :)
Új szerzeményem van, FIAT IDEA. Panda marad a családban, unoka öcsémé lesz.
Ideával van pár apró bosszantó probléma, mert hát 10 éves..de majd kiforr. A belső tér meg a légkondi miatt cseréltünk. Majdnem egy alfa 147 lett :)
Panda 219800 at futott alattam.
1,3 Mjet az Idea is, nem egy villám de megy azért.

 © Németh László2015. júl. 24. 21:49 | Válasz | #864 
IGEN! Szét volt esve.

 © Németh László2015. júl. 24. 21:48 | Válasz | #863 
Az önindító áttételezése szét van kopva.

 © Babirák Károly2015. júl. 24. 15:34 | Válasz | #862 
Frissen regisztráltként. Üdvözletem Mindenkinek! Mindjárt lenne is egy kérdésem! 8 éve újonnan vásároltam a kocsit, jelenleg 106 ezer KM van benne. Eddig egy kiégett fényszóró izzó csere volt a legnagyobb alkatrész költségem. Hibátlanul működött egészen az elmúlt napok hőségéig. Indításnál néha nem forgat az önindító.Hiába fordítom el az indító kulcsot. Van amikor olyan mintha forgatás közben megszűnne az áram ellátása az indító motornak.Eddig még többszöri próbálkozásra indult de valami nincs rendben. Kérdésem az lenne találkozott valaki hasonló hibával és mi lehet az oka? A segítséget előre is köszönöm!

 © Balkov2015. ápr. 26. 17:19 | Válasz | #861 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata tetőcsomagtartós kerékpár szállítással kapcsolatban? Mennyire változik meg a kocsi vezethetősége? Fogyasztás?

Köszi!
Norbi
Klubvezető voltam, valaha...

 © no_holy_shit2015. ápr. 23. 19:04 | Válasz | #860 
kupplungkapcsolo?

 © Németh László2015. márc. 18. 08:49 | Válasz | #859 
Üdv Mindenkinek! Mi lehet a baja szerintetek az 1.3 mjet-nek, ha kettes fokozatban alapjáraton berángat a motor, főleg kanyarodás közben????
A nagynyomású szivattyút már kicseréltük. Nem tipushibáról vagy vezetési hiányosságról van szó, mivel nem régóta csinálja, illetve nekem van másik Pandám is és az tökéletesen símán megy alapjáraton.

Sanci2015. márc. 08. 15:42 | Válasz | #858 
Időnként indítás után kicsit habogott a motor mintha nem menne egy henger de inkább mondanám általános gyengeségnek. Kiszedtem a MAP szenzort, hát volt benne retek töménytelen mennyiségben -na itt több a baj, komplett tisztítás és nagyon azon vakarom a fejemet, hogy az EGR-szelep szabályozó mágnestekercsét valahogy ki fogom a helyéből emelni. Tuti megoldott a primőr áru és a kicsit túlmért dózisban adott injektortisztító minden dzsuvát ahonnan csak lehetett..

 © Paja2015. márc. 03. 19:13 | Válasz | #857 
Két év óta minden télen előjön.Index kirak, bekanyarodás és amikor visszaugrik akkor elmegy a világítás, majd visszajön. Nyáron rendben van :)

 © Görcs2015. feb. 21. 22:08 | Válasz | #856 
853-ra: Nálam az index kar megmozdításakor a távolsági fényszóró felvillan egy pillanatra. Nem mindig csinálja szerencsére. Hasonló lehet a gond.

Sanci2015. feb. 20. 05:34 | Válasz | #855 
Nem ártana a fékeket megnéz(et)ni, minden bizonnyal be lehetnek ragadva a fékportól..

 © Cseh-Simon Gabriella2015. feb. 18. 11:33 | Válasz | #854 
Sziasztok!

Akadozik a hátramenet. Erőlködik, de nem tud menni, mintha be lenne húzva fék vagy valami útba lenne. Eleinte akkor csinálta, ha el volt fordítva a kormány, de ma reggel már egyenesen is csinálta, hogy elindult rendesen, de hirtelen blokkoltak a kerekek. Van valakinek tippje mi lehet a gond?
Köszönöm!

 © no_holy_shit2015. feb. 14. 18:45 | Válasz | #853 
sziasztok!

ezereve nem irtam ide, de rogton lenne egy kerdesem.

index kart megerintve lepkapcsol a fenszoro, jart mar vki igy?

elöre is köszönöm

 © mfi2015. feb. 13. 08:35 | Válasz | #852 
Szia

Ja hát ez van, nincs pénzem grande puntóra ami a kedvencem, a 159 es alfáról már nem is beszélve :)

 © Balkov2015. jan. 30. 16:52 | Válasz | #851 
Szia Mfi! Örülök, hogy még mindig pandázol!
Klubvezető voltam, valaha...

 © mfi2015. jan. 16. 23:53 | Válasz | #850 
És még pár ötlet:
-
10 ezrenként olaj csere
-
megvetemedett légszűrőház megfabrikál + egy viaszkos vászon abrosz darabbal letakar, hogy az esö csatoronából ne bele a légszüröbe menjen a viz
-
EGR kiiktat
-
szivacsos aljú légszürő
-
néha váltó olaj csere is jó lenne, amiröl nem irnak sehol hogy mikor kell
-
turbóra is vigyázzatok
-
na és igy már csak a futóműre kell vagyonokat költeni :) © mfi2015. jan. 16. 23:39 | Válasz | #849 
Nekem jobban megy mint amikor megcsinálták, persze lehet szarul csinálták meg.
Arra meg már nem emlékszem mivel volt a legelején mikor még gyári volt.
Láncot viszont cseréljetek 200 küröl, most szereztem gyári minöségű vezérlés készltet, már bent van, mondta a szerelő hogy inditáskor kssé csattan vagy mi fene, aztán a feszitö már a maximunon volt, bár én nem hallottam lánc hangot mondjuk.viszont most kicsit csöndesebb, tehát igaza lehetett.

 © ata2015. jan. 03. 09:04 | Válasz | #848 
Így ugyanugy megy a kocsi fogyasztás nem változott?Menetteljesitmèny?Más gondod nem volt vele?Köszi!

 © mfi2014. dec. 30. 17:38 | Válasz | #847 
JA és a vizsga sem gond, csak legyen egy jó szerelőd

 © mfi2014. dec. 30. 17:37 | Válasz | #846 
NA fiúk, mindennek a titka az EGR szelep.
A MAP szenzor tönkre megy a kipufogóból vissza szívott olaj szutyoktól.
Mikor megjavították az EGR szelepet ( 80 ezernél) na akkor ugy kormolt meg késett a gáz adás, hogy vissza vittem.Azt mondták nem ég a sárga lámpa, jó az autó, na mondom anyátok...Lehúztam. Azóta megy rendesen, nincs vissza szívottt szutyok, így hiba sincs. 210 ezernél tartok, bár ég a sárga lámpa , de hát megszoktam.
Gyakorlatilag itt a kút a sarkon , mindig itt tankolok, sima AGIP gázolaj, ( gondolom MOL) , semmi diesel tech :)

 © ata2014. dec. 26. 08:52 | Válasz | #845 
A gázolaj omv eddig nem volt vele gond a másik kocsinak semmi gondja.Hidegen az alapjárat ingadozik van mikor melegen is csinálja.

Sanci2014. dec. 25. 08:10 | Válasz | #844 
Mondjuk nem jó minőségű gázolaj?

Az Astrában a kevesebb használat ellenére sűrűbben kell(ett) cserélni izzítót, míg régebben normál (meg esetenként "ócó" kúti) gázolajat tankoltam a jó izzítók is kormosak voltak nemhogy amit maga után hagyott a légtérben, mióta Agip prémiumot tankolok épphogy a gyertya töve kormos, a többi szinte fémtiszta és nincs is az az irdatlan koromfelleg kövér gázra..

 © ata2014. dec. 23. 22:41 | Válasz | #843 
1,3 multijet kormolt map egr kitakaritottuk kormolás megszünt egy hét múlva hibajel megint előjött mi lehet még hiba?

Sanci2014. dec. 07. 15:18 | Válasz | #842 
Engem egy kontakthiba szivatott meg, már üzemanyagszűrőt is cseréltem miatta mert nem akart menni, nagyobb fordulatokon egyszerűen lehörgött aztán a ludas egy csatlakozó volt. Az olaszok sosem jeleskedtek az elektronikában (példa "az Alfások honnan ismerik egymást? Hát a márkaszervízből" című vicc) nagyon ki van hegyezve az egész rendszer -beteszel egy bivalyabb izzót a fényszóróba és minimum leolvad a műanyag csatlakozó de nem biztos hogy a kábelek esetlegesen megússzák.

Egyébként egy ideje előállt egy érdekesség, hideg motornál indítás után úgy fél perccel olyan mintha valamelyik injektor nem úgy tenné a dolgát ahogy kellene, kissé beremeg a motor és erőtlen. Prémium üzemanyagot kap (Agip Diesel Tech -a TD Astrám nagyon szereti) mellette kap minden 3.-ik tankoláskor injektortisztítót is. A hibajelenség kb 1 perc után elmúlik. Az összes csatlakozót széthúztam, minden biztosítékot és relét megmozgattam de ugyanúgy csinálja. Ötlet?

 © vacak2014. dec. 07. 13:17 | Válasz | #841 
Megosztom veletek a tapasztalatom légtömegmérő ügyben.
itt afórumban is panaszkodtam hogy az autóm nem gyorsul megfefelően, füstöl mint az állat és ronda a hangja mindeközben. Szerviz ( márkaszerviz) monja : légtömegmérő csere 64 ezer pénz. ( motor hibajelző nem világít) Én mondom : most nem. Autó továbbra is gyengusz, de ha lehúzom a szenzor cstlakozóját akkor hibajelző világít, viszont legalább kissé öregesen, de megy az autó különösebb füstölés nélkül. Vizsgára csatlakozó visszadug ,autó újra gyengécske de átmegy csont nélkül. Időközben sikerült venni egy másik olcsóbb szenzort. Betettem de semmi változás. Mondom ebből eláég keresek egy szerelőt. Szerelőnél hibakód kiolvasás. E-szerin töltőlevegő szenzor hibás. Szerelő mondja várjunk még a cserével. Hibajelzéseket törli, visszateszi az eredeti BOSCH légtömegmérőt, aksit kissé feltölti és láss csodát Panda ismét olyan mint új korában.:)
Mostanában sokat járok rövid utakon, az aksi erőebben igénybe van véve. Tanulság: Legyen rendben az áram ellátás mert apró bosszantó dolgokat produkálhat egy gyenge rendszer. És kell hozzá egy becsületes szerelő aki nem vág át a palánkon.

 © Paja2014. szept. 22. 11:54 | Válasz | #840 
Egy kis összefoglaló: MAP szenzor tisztítása nem hozott változást, így az EGR következett. Hogy is mondjam,..... kiszedni és visszarakni katasztrófa, a tisztítás mindössze 15 perc volt a maradék 3 órát a szenvedés töltötte ki. A tisztítás után még nem volt tökéletes, de 3 nap után rendben lett, a hibajelenség megszűnt, majd egy hét múlva hibaüzenet a műszerfalon. Kiolvasás, EGR hiba, viszont a műszeresen rendben voltak a mért adatok, hibalista törlés és most várakozás....

 © Paja2014. aug. 27. 09:29 | Válasz | #839 
Köszönöm a segítséget!

Sanci2014. aug. 27. 05:10 | Válasz | #838 
A szívósoron a jobb első kerékdob felől. Különösebb bontás nélkül ki lehet venni, belsős torx kulcs kell hozzá, egy csati megy hozzá és olyan 2x6 cm-es műanyag valami aminek a csati felőli vége 45 fokban "törve" van. Így néz ki: http://www.micksgarage.com/img/td/30/l/0281002552-0.jpg

 © Paja2014. aug. 26. 19:24 | Válasz | #837 
Merre keressem a MAP szenzort?

Sanci2014. aug. 26. 17:52 | Válasz | #836 
Ha dízelről van szó nem lehetséges, hogy EGR irányból a turbó lecibált valami koszmót és megküldte vele a mocit? Egy eléggé hasonlatos esettel találkoztam a héten, igaz más gyártó autójával, annak megszűnt a hiba. A másik tippem, hogy a MAP szenzor be van retkesedve, nem ártana kivenni és ecsettel ésszel megpuceválni meg levegővel kifújni..

 © Paja2014. aug. 25. 16:30 | Válasz | #835 
Sziasztok! A napokban a következő hibajelenségben lett részem: indítás rendben, majd amíg hideg a motor berángat, megtorpan a sebesség tartásakor. A gyorsítás is akadozik, alapjárat egyenletes, füstmentes. Amint teljesen felmelegedett a hiba megszűnik. Műszerfali hibaüzenet nincs. A probléma jelentkezése egy cirka 2x150 km-es autópályázás után jött elő. Ötletek?

 © Németh László2014. feb. 19. 07:48 | Válasz | #834 
Nem. Kék volt, de azt én már kicseréltem az én autőmban.

 © Atis2014. feb. 19. 07:24 | Válasz | #833 
a sofőrülés a gyári sárga? (nekem az van). állapota? (sajna én kiülten vettem az autót)

 © Németh László2014. feb. 15. 22:22 | Válasz | #832 
Esetleg ha valamivel én is tudok segíteni, mivel szétbontottam egy komplett Panda 1.3 mjet-et, aminek a bal eleje lett totál. A legalapabb felszereltségű volt.

 © Németh László2014. feb. 15. 22:16 | Válasz | #831 
Kiskunhalason. Kecskemét, Baja, Szeged háromszög közepe.

 © nagyati672014. feb. 15. 21:21 | Válasz | #830 
20/3906498
nagyati67@gmail.com
Hol laksz? Esetleg el tudom vinni.

 © Németh László2014. feb. 14. 07:44 | Válasz | #829 
Oké. Elérhetőséget tudsz adni, hogy a rézleteket megbeszéljük? Vagy esetleg ha rámcsörrentenél akkor visszahívlak. Köszönettel. 20/9616-835

 © nagyati672014. feb. 13. 20:30 | Válasz | #828 
Van váltóharangom.

 © Németh László2014. feb. 12. 21:59 | Válasz | #827 
Sziasztok! 2005-ös Panda 1.3 mjet-em van. A sebességváltó kuplungházban a kinyomó csapágy csúszkája már vállasra van kopva és akadozik a csapágy. 340000 km van benne. Esetleg tudja valaki, hogy lehet-e a csúszkát külön cserélni, vagy van valakinek váltó harangja? Előre is köszi. 20/9616-835

 © nagyati672013. nov. 28. 15:23 | Válasz | #826 
A TSI javára gondolod a 100x-os szorzót?
Mert a szórendből ezt vettem ki.
Azt még talán elhiszem, hogy jelenleg több TSI készül, mint MJet, bár erősen kétlem. Az viszont 100%, hogy 2003 óta sokkal több MJetet gyártottak, mint TSI-t 2008 (?) óta.
Egy biztos: Németet soha többé nem vennék. Új VW-be, és Skodába is tettem 150-150ekm-t. Bár a motorral nem volt probléma, (1.4, 1.9TDI) azon kívül megkeserítette az életem. Mást ne is mondjak, "véletlenül" mindkettő váltója tönkrement, nem kicsit, nagyon. A VW-é gari után 3 hónappal...
Ezen kívül klímakompresszor, fűtőventilátor, kipörgésgátló (meg sem tudták javítani). És ezek az első 3 évben! Mi jött volna ezután?

 © vercse2013. nov. 28. 07:20 | Válasz | #825 
Amúgy Japánban is az év autója lett tegnap a VW Golf, amit eddig csak Japán autó nyert meg....

 © nagyati672013. nov. 27. 20:45 | Válasz | #824 
Urak!
eLearn Panda MJet hol található? Tudnátok segíteni? Csak a benzines verziót találom. Letöltöttem régebben, de letöröltem, mikor összetört az előző. Kösz a segítséget!

Sanci2013. nov. 27. 19:36 | Válasz | #823 
Na ezen a garis témán lehetne azért vitatkozni ugyanis a második turbóbajnál mikor tört is a lapát akkor derült ki, hogy a motor és lehajtás csak 2 évig volt garis (ellentétben a vételkor beígért 4-el szemben) szvsz az előzetes 260 ezres árajánlattal ellen szépen elmentem egy turbó szakszervizbe és vettem egy komplettet és az egyéb szükséges dolgokat hozzá így megúsztam 170 ezerből meg egy fél nap oboázás a szerelőaknában..végülis nem volt nagy vicc kicserélni csak a katalizátorról leütni a csövet -az volt a legdurvább, a többi már csak orvosi precizitást igényelt..

Német kócmócokból meg nem kérek többet, főleg nem csigásból, akkor inkább szívóbenya japó M13A motorkóddal amit tényleg csak tankolni kell meg vigyázni rá oszt jónapot..hadd dumáljanak, hogy kalapos falusi..

Ha meg valakinek akkora mákja van, hogy gariban kicserélnek minden szükségeset mindamellett, hogy jól is rakják össze a kocsiját (márkától függetlenül, pösti pözsó szervízről mesélhetnék, nagybátyó támogatná hogy nyissak egy szervízt mert én legalább normálisan összeraktam a kocsiját és nem egy esetem volt a 2.0 HDi-vel) és még mindamellett kap is egy kölcsönkocsit amit csak max tankolnia kell a javítás idejére akkor azt mondom korrekt helybe botlott a csóka vagy pedig nem MO.-ról beszélünk..

De nem vitázok, valszeg mások a meglátásaink ezekkel a dolgokkal kapcsolatban..

 © vercse2013. nov. 27. 18:30 | Válasz | #822 
Fék probléma: Vizes és párás időben elment a fék.
Alvázszám alapján hívták vissza a kocsikat,persze ha nem kérdezek rá eszük ágában nem lett volna szólni.

Aztán leburolták, utána meg 2 évre rá folyamatosan jött a levél hogy burkolni kell, mondom nekik, hogy már megoldva, erre kiderült, hogy a szervíz nem rögzítette be a rendszerbe, de mondtam nem fogom újra burkoltatni csak mert nem írták be.

KB annyira leburkolták az ABS-t, hogy a tengerbe is meríthettem volna.

 © vercse2013. nov. 27. 18:27 | Válasz | #821 
Azért nézd meg évi hány darab TSI készül, és hány darab multijet. Szerintem egy 100szoros szorzó a különbség.

Mindenből lehet rossz autó, de nálunk még egyetlen új autóval se volt nagy probléma.
Függetlenül, hogy Japán, német vagy olasz.

Persze a magyar meg megveszi az 2 éves autót 200.000km-el és csodálkozik hogy rossz.

Mi sokat járunk németbe és még soha nem tudtam magamnak autót hozni onnan, mert a németek se adják el ami még nem lehasznált.

Itthon meg szidják a kocsikat, hogy ez meg ez a baja, persze mert tizede a km- mint a valós.

Műszaki vizsgáztatáskor kiírja a gép az előz km állást, na most 10ből 9-nél nálunk csökken az évek előre haladásával.

Ha meg valaki garis autóval jár így azt nem értem, mert mit érdekli, ingyen adnak cserautó, és ingyen javítanak mindent 4-7évig kocsi típustól függően.


 © nagyati672013. nov. 23. 19:12 | Válasz | #820 
Konkrétan mi volt ez a fékprobléma?

 © nagyati672013. nov. 23. 19:12 | Válasz | #819 
295 ezernél ment el a vezérlésem. Szétszedtük a motort darabjaira ( utólag tudtam meg, hogy pár himbát elég lett volna cserélni ), és SEMMI kopás nem mutatkozott. A hónolás ott volt a hengerfalon, csapágyak, perselyek tökéletesek.
-20 fokban két fordulatra indult. Úgyhogy én amondó vagyok, hogy gazdafüggő, hogy mit bír egy motor. Persze néha előfordul konstrukciós hiba. Ilyen a TSI-nél a vezérlés és a turbó, Pandánál a kuplung és légszűrő. Még a Hondánál is volt: Alultervezték a 2. 3. henger hűtését, és fokozott kopás jelentkezhetett a hengerfalon.
Sokan jelezték is a hidegen kopogó hangot. A Honda,ha garanciaidőn belül jelentkezett a hiba, cserélte a blokkot.

Sanci2013. nov. 23. 16:12 | Válasz | #818 
De összefoglalva azért a JTD motorok sem rosszak, egy ismerősöm céges VAN-ját 408 ezer után cserélték le mert annyira elkopott minden része, hogy 5 fok alatt már nem volt hajlandó beindulni, csupán odafigyelés és normális használat kérdése mennyit bír el egy motor..

Sanci2013. nov. 23. 16:10 | Válasz | #817 
Épp tegnap ugrott a torkomnak egy BMW-s aszfalthuligán ugyebár milyen sz@r az Opel, mondom az övé is ugyanolyan német vacak csak azt épp többért meg jobban el lehet adni a raccsingos hüyegyerekeknek mint az enyémfajta melóstraktort..

A saját magam véleménye, hogy a japóknál még ér valamit a minőség, főleg amiket ott raknak össze, azok autók is..

 © nagyati672013. nov. 23. 13:51 | Válasz | #816 
Hozzáteszem még, hogy sokáig Bogaras voltam, majd japán-fan. Hat évig volt újonnan vásárolt Hondám, egy csavart sem kellett meghúzni.
El nem tudtam volna képzelni, hogy lesz olasz autóm, erre van kettő. Csak azt tudom mondani, hogy szerethető autók az olaszok. A Deltát meg egyenesen imádom, sokszor csak állok mellette, és gyönyörködöm benne. Egy műalkotás.

 © nagyati672013. nov. 23. 09:00 | Válasz | #815 
Ezt az összehasonlítást hol olvastad? Csak nem az Auto Bildben? Nem jöttél még rá, hogy a Golf mindent ver? Vajon miért? Mert a VAG minden újságírót megvesz kilóra. Inkább megkérdeznék néhány szerelőt, mi a véleményük erről a motorról. Méghogy a világ leginnovatívabb, végre nem törpemotorját legyőzte? A műhelyek meg nem győzik szerelni. A saját szememmel láttam 4 éves, 60ekm-t futott TSI motort szétszedve. Ép alkatrész nem nagyon volt benne. Mindez amiatt, hogy a tulaj enyhe lejtőn orral lefelé rükiben hagyta az autót, és úgy húzta be a kéziféket. A feszítése olyan idétlen, hogy simán átugrál pár fokot a szíj. 600eFt, a gép fél éve ott áll a szerelőnél. Pandánál ugyanez pár himba cseréje. Nem csak emiatt, de egészében elcseszett, megbízhatatlan konstrukciónak tartják. Más kérdés, hogy amíg megy, nagyon ütős kis gép. Én is vezettem.
Lehet vitázni, de mindegyik autónak vannak hibái, amit csak akkor tapasztalsz meg, mikor évekig használod. Mindenesetre a németek már nagyon nem azt a szintet hozzák, amit gondolunk róluk. Az "Az Autó" tesztjében két különböző Mercedes típusban sem működik több gyári extra, amellett, hogy a B-klassénak nincs két párhuzamos lemezillesztése?
Három éves Audikban lekopik a kezelőszervekről a festék? 400000 autót érintő VW visszahívás? A BMW motor megeszi a szívócsatornából a pillangószelepet? Ugyan, hagyjuk már az überdajcs szemléletet...

 © vercse2013. nov. 16. 17:24 | Válasz | #814 
Azért az 1.4 TSI nagyban veri a Multijet főleg minőségben. 5 éve már minden díjat elvisz.
Legutóbbi tesztekben a Mazda Skyactivat verte meg.

Nekem a Panda 130ekm-ig volt meg, és én szervizeltem, de pár dolog aggasztó spórolás benne, amit a német kocsiknál nem spórolnak ki.

1. Kuplung alul méretezett, csere.
2. 5 éves kocsiban hátsó kipufogó dob csere
3. 2 éves kocsit összetörjük, mert szakadó esőben nem fog a fék,persze senki se akarta elhinni, erre 4 évesen kötelező ABS cserére hívják mert ha befolyik a víz elmegy a fék, na végül rájöttek hogy típus hiba, bezzeg a kárt nem tértették meg.
4. Télen meg kell benne fagyni, mostani német kocsinkba meg még jeget se kell kaparni, meleg autóba ülök be.
5. Légszűrőházba befolyik a víz.(szerencsére észrevettem, mert szakadó esőben rántott egyet és orvosoltam még akkoriban)

6. Eladhatatlan 6 évesen, végig vezetett szerviz könyvel senki se akarta meg venni.
Amikor vettem egy árban volt a Ford Fusion-al, azok jelenleg 300-400-erel többet érnek.

Nálunk ezek voltak 130e km és 6 év alatt.

 © nagyati672013. nov. 14. 17:11 | Válasz | #813 
Az elszenvedett tortúra ellentételezéseként megajándékoztam a kisutót egy M-Power programozható tuningboxszal. 80-120 V-ben eddig 14,3 mp, most 11,9. Nem kis javulás.

 © nagyati672013. nov. 11. 16:38 | Válasz | #812 
Na, ezentúl nem fogok beázni!
Rögzítettem a középső körmöt a házhoz, és szilikonnal tömítettem a légszűrőt. Fúrtam egy lyukat a légbeömlő cső aljára is. Rájöttem, hol folyik be a víz. Pont a légszűrőház hátsó vájata fölött van egy átmenő csavar a vízelvezető árokban. Értelmes megoldás... Kinyomtam szilóval itt is.
Itt nem tudok beilleszteni fotót, de az indexes Panda fórumra feltöltöttem. Amúgy hihetetlen, hogy mit bír ez a kis motor. Semmmi baja, köszöni szépen a tisztítófürdőt:) Mondjuk, erről már akkor is megbizonyosodtam, mikor a vezérlésem elment. Ha nincsenek az értelmi fogyatékos szerelők, akik vetettek velem egy komplett motort, 8 db szelepemelő himba cseréjével megúsztam volna. Ugyanis a szelepek függőlegesen állnak, így a dugattyú csak a himbákat -mint a leggyengébb láncszemet- töri el. Láttam ugyanilyen hibával egy megbontott 1,4 TSI-t. Több szakembertől is hallottam, hogy hulladék egy konstrukció. Siralomház volt a motor, 600eFt anyagköltséggel+munkadíj. Ez meg gyakorlatilag házilag javítható lett volna 9600 Ft-ból. Nem mindegy.

 © nagyati672013. nov. 10. 19:26 | Válasz | #811 
Egyelőre annyit írtak vissza, hogy továbbították a levelem az ügyfélszolgálatnak. Hála Istennek úgy tűnik, nálam sincs nagyobb gond. 2 liter (!!!) víz jött ki a motorból, tele volt az intercooler is. Kivette a szerelő az izzítógyertyákat, átforgatta a motort, csak úgy spriccelt ki a lé. Utána beindította, azonnal indult. Még nem mentem vele, mert a szerelőnél maradt a hétvégére, de azt mondja, nincs rendellenes hangja, egyenletesen jár, és nem is füstöl. Akkor valószínűleg nem görbe a hajtókar. Majd használat közben kiderül, hogy valamelyik csapágy nem kapott-e nagyot.
Ha van alami fejlemény, tudósítok.

 © Paja2013. nov. 08. 11:31 | Válasz | #810 
Szia!
Ez a hiba felmerült már néhányunknál, vannak ilyen bejegyzések a fórumban, de mi megúsztuk nagyobb probléma nélkül. Én speciel már nem engedem át szervizesnek a légszűrő cserét, inkább magam végzem. Van aki házilag barkácsolta meg a szűrőházat, hogy ne tudjon hátul deformálódni. Csak remény marad, hogy a dugattyúkar ne deformálódjon, hisz a beszívott víz nem nyomható össze úgy, mint a levegő. A levél jogos, kíváncsian várjuk a fejleményeket.
Üdv:Paja

 © nagyati672013. nov. 07. 17:40 | Válasz | #809 
Sziasztok!
Rég jártam itt, az exem összetörte az ex Pandámat, pedig mit szívtam a motorcserével!
Egy hónapja vettem egy "újat".
Ennél sem tartott sokáig az örömöm...
A Fiaznak írt levelemből kiderül minden. Hasonló problémával szembesült már valaki?

Tisztelt FIAT GAC Kft!Egy 2007-es évjáratú Panda Van 1.3 MJet boldog tulajdonosa vagyok. Ez már a második Pandám, az előzőt sajnos összetörte a párom, de nem volt kérdés, mit vegyek helyette.

Az eddigi, maradéktalanul kedvező tapasztalataimat azonban alaposan felülírta a tegnap reggel átélt sokk.

Előző este száraz időben értem haza, gond nélkül. Éjszaka elég sok eső esett. Reggel alighogy beindult a motor, az első fordulatok után blokkolva megállt.

A vezérlésre gyanakodtam, ugyanis az előző Pandámban 290ekm-nél megszorult a láncfeszítő patron, emiatt törtek a szelephimbák.

A légszűrőház levétele után gyanús lett, hogy máshol kell keresni a hiba okát, ugyanis kb. egy deciliter vizet öntöttem ki belőle. Vajon mennyit szívhatott fel a motor?

A pontos kárról még nem tudok beszámolni, most szedik szét a motort.

Rendkívül érdekelt, hogyan kerülhetett víz a légszűrőházba, mivel ilyen esetről még nem hallottam egy autótípusnál sem.

Megvizsgálva a házat, láttam, hogy a hátsó rész nem illeszkedik tökéletesen. Három köröm feszíti a levehető felső részt a légszűrő betéthez, de a ház anyagának gyengesége, vetemedése miatt áll fenn a hibás illesztés.

Elkezdtem kutatni a neten, és ezt a cikket találtam: http://totalcar.hu/magazin/technika/2012/11/22/beepitett_hiba_a_fiatokban/

Emellett több tulajdonos írását arról, hogy vizet szívott be a motorja.

Mivel egyértelműen konstrukciós, nem megfelelő anyag használatából eredő hibáról van szó, miért nem tájékoztatta a Fiat a Panda tulajdonosokat, mire vigyázzanak? Uram bocsá, miért nem hajtottak végre visszahívási akciót?

Különösen annak fényében érthetetlen a tájékoztatás hiánya, hogy légszűrőbetét csere esetén akár házilag is, egy kis szilikonpaszta használatával fillérekből meg lehet előzni több százezres kiadást.

A kókányolást mellőzendő, egy megerősített légszűrőház gyártása sem egetverő költség.

Milyen megoldást ajánl a FIAT GAC Kft. az egyértelmű konstrukciós hiba, és a tájékoztatás hiánya miatt bekövetkezett eset orvoslására?Válaszukat várva, tisztelettel: Nagy Attila

 © hoffmann gergely2013. márc. 09. 18:01 | Válasz | #808 
helló jó autó már nekem is 8 éve egy jó nő keveset eszik sokat megy típus

 © vercse2013. feb. 24. 20:58 | Válasz | #807 
Ha melegen nehezen indul annak 2 oka lehet.

1. Nem jól van beállítva a vezérlés.
2. Motor felújításra szorul, mert kopott,
pl vizet kapott vagy sok a km-el. TotalCaron írt erről a motordoki.

 © Gergö2013. feb. 24. 20:07 | Válasz | #806 
A verdám 1swift multijet motorral 69le és 260ezer km-el ,pénteken cseréltettem vezérműláncot és mindent ami vele jár, szelepszár szimeringet ami úgy néz ki orvosolta a problémát,viszont a melegen való nehézkes inditást még nem sikerült sehogy javítani

 © vercse2013. feb. 23. 20:27 | Válasz | #805 
Konkrétan nem írtad le mi a kérdésed, de ha az hogy ez normális-e akkor nem a válasz.
Nekem mindig kint aludt, de még -22fokban is elsőre indult és sose füstölt, nem dadogott.

Elsőre én egy motor vesztesség mérést javasolnák.

Sanci2013. feb. 23. 19:23 | Válasz | #804 
Ennyit a jó magyar kúti gázolajokról 1x sem kannáztunk és mégis került benne festékmaradvány, a többi szemétről ne is beszéljünk..

 © Gergö2013. feb. 17. 13:39 | Válasz | #803 
Sziasztok!1olyan kérdés lenne hogy hideg motor multijet míg nem melegszik be kéken/olaj/ füstöl és néha bedadog a motor tehát nem egyenletes a járása

 © vercse2013. jan. 06. 20:32 | Válasz | #802 
Jobb oldali rémlik nekem, ha szemből nézed de ha fölé hajolsz látszik, melyik hova megy a 3 csőből.

Amúgy hogy akarod leüríteni a tankba van egy elektromos szivattyú ha gyújtást adsz rá, akkor 10-15-sig nyomja az üzemanyagot, ha valamivel megszívod, nem biztos, hogy a szivattyú örül neki.

Sanci2013. jan. 06. 14:32 | Válasz | #801 
A gázolajszűrűre melyik a tank felől jövő cső? Le akarnám üríteni a tankot és nemigazán van kedvem sakkozni rajta..

Olahati2012. dec. 14. 09:40 | Válasz | #800 
Ezt a légszűrőház problémát hálisten,én nagyon korán észrevettem,kb 5000 km-er volt az autóban. Azt hittem a szervizes rakta vissza trehányul,látni lehetett,ahogy a por ment be a szűrő mellett. Én azóta SIMOTA sportszűrővel használom. Természetesen gondosan tisztítva,és olajozva. Patika tiszta a szívócsövem azóta is. 142000 van az autóban és olajat 1 dl eszik 25-30 ezer alatt. Izzítók még gyáriak. Most itt Baján -16 volt, egy izzításra indul szépen.
Én minusz 10 fok alatt nem kockáztatok 20 literenként megy bele a 1,5 liter benzin,minden télen.
Jah,emlékeztek ugye az EGR hézagoló gyűrűmre.Azóta is bent van,és az történt,hogy ahogy lehült a levegő kb 0 fok alá, eltűnt a hibajelem. Azóta se gyullad ki :))) Valami hőérzékelő szenzor úgy érzi jó ez a nagyon hideg levegő -kipufogó gázok nélkül.(Sport szűrővel) Az autó megy mint a disznó, és pianóba hajlandó vegyesbe 4,2 körül fogyasztani :D ( Tunning boxxal).
Bár mikor ennyire lehült az idő,9-esről vissza kellett vennem 6-osra a beállítását,mert annyira drasztikusan nő a nyomaték, pláne mikor tölt a turbó,hogy az asszony lázadozott,hogy nedves uton 3-ba kapargat a kerék ezekkel a virsli téli gumikkal :D Meg mondjuk nem hiányzik megint egy kuplung csere :)))

 © mfi2012. dec. 13. 15:14 | Válasz | #799 
ja megvettem a szijat is, majd kicserélem ha lesz egy kis idöm, mert mikor nditok iszonyat hangja van, igaz csak egy mp-re

 © mfi2012. dec. 13. 15:13 | Válasz | #798 
Nekem leállt a panda a garázsba
munkahelyemről kiléptem itthon dolgozgatok, napozgatok, teázgatok ,kvzgatok he he:)
Így a futás teljesitménye kb /3 lesz.. legalább tovább tart
majd azért egyszer kint maradok éjszakára mikor jó hideget mondanak, nehogy egyszer megelpetés érjen ha elmegyek sielni véletlenül.
 © vercse2012. dec. 13. 07:47 | Válasz | #797 
Ma reggel -13 fok még 1 izzításra indult a Panda, de gondolkodtam a 2-ön.
Youtubon néztem pár diesel hidegindítást Oroszországban meg Kanadában -20 fok környékén már 2-3 izzítanak, -30 körül már 4-5-t és akkor is nehezen indulnak. A max amit találtam a neten az -34 fok dieselből.
Mondjuk oda már az Alpesi gázolaj is kevés legalább 10% benzinnel kell hígitani olyan hidegben.

 © mfi2012. dec. 09. 19:00 | Válasz | #796 
Csak azt szivjuk be amit a kocsijainkkal kipöfögünk , szóval erröl ennyit ....
na jo van még egy két tüzhányó is ami porol rendesen :)

 © vercse2012. dec. 09. 11:39 | Válasz | #795 
Én is általában 10-20e km között cserélem a légszűrőt, és mindig előszűrőset vettem, de azon is szépen látszik, hogy mennyi szutyok van a levegőben, a szép fehér előszűrő, 10ekm után szép fekete lesz. Mi meg emberek ezt beszívjuk...

 © mfi2012. dec. 09. 11:28 | Válasz | #794 
na meg hát a légszörőház egy trágya és besziv a szürö mellett ha nem figyeltek, azt nézzétek meg amiről régebben beszéltünk

 © mfi2012. dec. 09. 10:15 | Válasz | #793 
170 ezret mentem és sosem fujtam semmivel a légtömegméröt.
de mondjuk én 20e, 60 után pedig 15 ezrenként cseréltem a légszüröt az olajjal

 © vacak2012. dec. 08. 23:47 | Válasz | #792 
Nálam is korán elszált. Szemmel semmit nem látni rajta, de csak sűrített levegővel mertem megfújni.
Egy féktisztítós fújást megér. A bárdit meg megnézem. Egyébként már vagy 40000 km mentem vele nélküle. Kicsit türelmesebben kell menni meert későn jön meg a fordulatszám. Viszont akkor repül és kormol mint a fene. Ciki! De piánóban minden rendben.

Olahati2012. dec. 08. 16:12 | Válasz | #791 
A Fiat Ecuscan, vagy Scanmaster program a valós idejű adatoknál mutatja,hogy milyen értéket mér a légtömeg mérő. Azzal ki lehet szűrni. Amúgy nekem az első légtömegmérő 20 ezernél szállt el még gariba,és a tünet ugyanaz volt mint amit leírtál. Kicserélték. Azóta kb 5000 km-enként kifújom féktisztítóval,és kutya baja,azóta elment 110000-et. (Ezt rally-autószerelő tanácsolta,hogy érdemes vele néha átmosatni.) Bevált.

 © vercse2012. dec. 07. 10:36 | Válasz | #790 
Légtömeg mérő 15-45eFt-ig kapható a Bárdiban.
A Fiatnál is ezek közül adják el neked valamelyiket.

 © mfi2012. dec. 06. 22:24 | Válasz | #789 
a láégtömegmérö azét ha hibás lenne a hibalistában benne kéne lennie.
anélkül meg biztos azért nem kormol, mert vészüzemben megy , alacsony üzemanyag adással.


 © Paja2012. dec. 06. 09:29 | Válasz | #788 

 © vacak2012. dec. 05. 20:00 | Válasz | #787 
Kérdés. Légtömegmérő állítólag nem működik jól.
Jelenség: Autó teljesítménye gyatra, kissé erősebb gyorsításkor iszonyat fekete füst(ócska kamazt megszégyenítő mennyiségben).
Hibajelző lámpa NEM jelez!
Csatlakozót lehúzva hibajelző lámpa jelez, de a motor kevésbé kormol és kissé gyengécskén de egyenletesebben működik. Fogyasztást nem befolyásolja egyik mód sem. Szervizben azt mondták anno hogy másik légtömegmérővel próbálták és úgy jó volt. ( 70 ezer pénzért)
Nem tetettem be másikat maradt a régi de a csatlakozó csak vizsgára ment vissza hogy ne legyen hibajelzés. Átment simán. Mivel a hiba egy töréskár alkalmával jelentkezett először, én vezeték hibára is gyanakszom. Hogyan lehetne kimérni a szenzort?

 © vacak2012. dec. 05. 19:18 | Válasz | #786 
Nálam bevált, másnak is segíthet.
Kb 2 cm vastag szivacs darabot szoktam télen be gyömöszölni a lökhárító rácsok közt a hűtő elé.
Ez kissé visszafogja a menetszelet így segítve a hűtővíz üzemi hőmérséklet tartását. Nem állítom hogy a motor gyorsabban melegszik, legalábbis nem számottevően érezhető, de legalább nem hűl vissza .Túlmelegedés eddig elő sem fordult.A légszűrőházról én is leveszem a műanyag beszívó csövet és a zárhíd alatti lyukba is teszek szivacsot. Alulról is szívesen takarnám a motorházat, de nem tudom lehet-e kapni valahol takaró lemezt.

 © vercse2012. dec. 02. 10:07 | Válasz | #785 
Én az alábbiakat szoktam venni: Gates, QH, Contitech, ezek közül éppen amelyik a legolcsóbb. Most a QH volt.

Gates az jó teljesen, de az én méretemben az 6500Ft lett volna.

 © mfi2012. dec. 01. 22:19 | Válasz | #784 
azon a 3 mm-en nem fog múlni. biztos jó lesz az is. ezt dobta ki a kereső a websopban, Gates 6pk1183 , amugy van olcsóbb is de ez mintha valami jó márka lenne?
utoljára az alekomban cseréltem ékszijat 14-15 éve :)


 © vercse2012. dec. 01. 20:51 | Válasz | #783 
Akkor 1180-at vegyél.

A szíjat 2 helyen tudod megnézni. a Generátornál ha bevilágítasz zseblámpával akkor látszik belülről.
Vagy az autó alá fekve a műanyag lemeznél kitudod fordítani.

 © mfi2012. dec. 01. 12:36 | Válasz | #782 
ja hát a szíjon 6pk1180 van
na msot akkor?
amugy nemis tudom a szijat ellenörizni, hozzá sem férek..

 © vercse2012. nov. 30. 09:55 | Válasz | #781 
mfi: Azért a nem klímásat ellenőrizd le, mert a program ketté bontja 2 fajta van, de mindegyikre 1185-t hoz, viszont így nem logikus, miért bontja ketté, elvileg a szíjra rá van írva kívülről, nekem elég jól látszott még, csak pont ott kell megállítani.

 © mfi2012. nov. 30. 09:48 | Válasz | #780 
6pk1183 a nem klímás elvileg, de ilyen csak nekem van

 © mfi2012. nov. 29. 23:27 | Válasz | #779 
juhuuuu, na akkor én is kicserélem inkább :)

 © vercse2012. nov. 29. 22:52 | Válasz | #778 
Generátort, klímát, vízpumpát hajtja.

Mérete a klímásnak: 6PK1310 FGP típus volt a gyári. Most német QH lett.
Nem klímás mérete: 6PK1185

Igazából a vízpumpa miatt aggódtam, mert töltés nélkül 50km-et ellehet menni, de hűtés nélkül biztos megfőzi az ember a motort.

Ráadásul csak alulról lehet cserélni és pont nem lehet alá feküdni ott, így út szélén necces cserélni.


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől