Vissza a Női Mosolyra   >>   Fórum   >>   Sütés-főzés!
Receptek

Ha szeretne hozzászólni, be kell jelentkeznie!
Bejelentkezés >>

Listázás időrendben


 © Szász Ildikó2013. feb. 20. 10:10 | Válasz | #776 
ezeket imádommm !!!! Ne is törődj vele , hogy "" gurultok "" !!! Az nem fáj!!!! :) :)

 © Varga Ferencné2013. feb. 19. 16:40 | Válasz | #775 
Tegnap zserbót sütöttem. Valentin napra aranygaluskát a páromnak,mert imádja. A múlt héten - a farsang farkára- csörögét készítettem.
(Lassan gurulni fogunk... :))

 © Szász Ildikó2013. feb. 09. 11:41 | Válasz | #774 
MOSTANÁBAN TÖBBET SÜTÖK , MERT A NETEN SZUPER RECEPTEKET SZOKTAM TALÁLNI !! PL.: WWW.Nosalty.hu ezen egészen jók vannak!

 © Szász Ildikó2013. jan. 07. 15:14 | Válasz | #773 
Nagyon jó tehermentesíteni a szervezetet!! Nem mellesleg fogyunk is, és úgy általában kellemes komfortérzést is ad a sok zöldség - gyümölcs fogyasztás !!!!

 © Varga Ferencné2013. jan. 06. 19:34 | Válasz | #772 
Nálunk is ideje lenne bevezetni!

 © Szász Ildikó2013. jan. 04. 11:05 | Válasz | #771 
MONDJAD MÉG , MÉG !!!!!!!!!!! ÉN MOST REFORMTÁPLÁLKOZOM !! NYERS ZÖLDSÉG - GYÜMÖLCS - MÜZLI - MÉZ - GYÓGYTEÁK .....

 © Varga Ferencné2012. dec. 28. 18:52 | Válasz | #770 
Meg töltött káposzta,ananászos csirke, mákos bobájka... Tovább is van! Mondjam még???

 © Szász Ildikó2012. dec. 28. 10:16 | Válasz | #769 
NYAMI !!! KOCSONYA!!! KARÁCSONYKOR VOLT HAL , RÁNTOTT SZELET , HURKA - KOLBÁSZ , SALÁTÁK, ÉS 3 FÉLE SÜTI...

 © Rózsa2012. dec. 18. 22:13 | Válasz | #768 
Kocsonya! Karácsonykor, Szilveszter napján és mindig.

 © Takibácsi2012. dec. 18. 17:29 | Válasz | #767 
Hú ez a káposzta Ildikó!

Hamarosan csatolom a fotót a nejemnek...


 © Szász Ildikó2012. dec. 18. 09:25 | Válasz | #766 
Ez is nagyon finom !!!

 © Rózsa2012. dec. 16. 16:51 | Válasz | #765 
Biztosan fog ízleni.

 © Szász Ildikó2012. dec. 16. 16:50 | Válasz | #764 
Ez biztosan fincsi lesz !! Majd én is valami hasonlót készítek....

 © Rózsa2012. dec. 15. 19:23 | Válasz | #763 
Halászlé sűrítményből cérnametélttel, mert a halat magát a fiúk nem szeretik, és valószínűleg aszalt szilvával töltött pulyka, vagy disznótoros, ez még szavazás előtt van. Majd eldől.

 © Szász Ildikó2012. dec. 15. 16:34 | Válasz | #762 
SZENTESTE MI LESZ NÁLATOK A MENÜ?

 © Rózsa2012. dec. 14. 10:43 | Válasz | #761 
Finom is volt, igazi házi.

 © Szász Ildikó2012. dec. 14. 08:29 | Válasz | #760 

 © Szász Ildikó2012. dec. 14. 08:27 | Válasz | #759 
AZ FINCSI !!

 © Rózsa2012. dec. 11. 13:27 | Válasz | #758 
hurka-kolbász

 © Szász Ildikó2012. dec. 11. 06:38 | Válasz | #757 

 © Rózsa2012. dec. 10. 20:01 | Válasz | #756 
szeretem

 © Szász Ildikó2012. dec. 10. 09:52 | Válasz | #755 
SZILVÁSGOMBÓC.....

 © Szász Ildikó2012. dec. 08. 10:23 | Válasz | #754 
EZ NAGYON IZGALMAS !!

 © Rózsa2012. dec. 06. 10:50 | Válasz | #753 
mindig mást készítünk, bár nálam nem lehet tudni, hogy mi lesz a végén, mert közben mindig variálok, és egészen más lesz a végeredmény, mint aminek indult.

 © Szász Ildikó2012. dec. 06. 08:35 | Válasz | #752 
MINDEN KARÁCSONYKOR UGYANAZT KÉSZÍTITEK? IDÉN LESZ-E VÁLTOZTATÁS?

 © Rózsa2012. dec. 05. 21:21 | Válasz | #751 
A régebbi csokikat olvaszoűtottam fel és kevertem bele tejszinhabot. Nagyon finom.

 © Takibácsi2012. dec. 05. 17:58 | Válasz | #750 
Elég sok pamacsolás lehet vele, amíg elkészül

 © Rózsa2012. dec. 03. 20:48 | Válasz | #749 
Ezt csak enni szeretem.

 © Füzesi2012. dec. 03. 09:39 | Válasz | #748 
Tojásleves

Lasagne



Hozzávalók (6 főre):

3 evők. olaj
60 dkg darált sertés- vagy marhahús (pulykacombfilé is lehet)
15 dkg Univer ketchup
fél kisk. só
fél mk. őrölt fekete bors
1-1 mk. morzsolt kakukkfű,
bazsalikom és origano
1 csom.(40 dkg) friss lasagnetészta (készen kapható)

a sajtos besamelmártáshoz:
8 dkg vaj
3 evők. finomliszt
8 dl tej
1 kisk. só
1 mk. őrölt fekete bors
csipet reszelt szerecsendió
15 dkg reszelt sajt

a tepsi kikenéséhez:
4 dkg vaj
Elkészítés:

Az olajat széles szájú serpenyőben vagy lábasban kissé megforrósítjuk, a húst kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk rajta, majd a ketchupot is hozzáadjuk. Ezután 2 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk, 2 percig főzzük, a tűzről lehúzzuk.
A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
A tejet apránként hozzáöntjük, folyamatosan keverve pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és a sajt felét is hozzáadjuk.
Mielőtt nekilátunk a rétegezésnek, számoljuk meg, mennyi lasagnelapunk is van (a 40 dekás csomagban 14-16-ot találhatunk), így tudjuk, hány réteg is kerül egymásra, így tudjuk elosztani a tölteléket legjobban úgy, hogy mindenhová egyformán jusson belőle.
Egy akkora kistepsit vagy tűzálló tálat, amibe 2-3 lasagnelap pontosan belefér, kivajazunk, és a tésztát belefektetjük. Erre húsos masszát kenünk, amire sajos mártást locsolunk, és elsimítjuk rajta. Újra tészta következik, majd a rétegezést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, különben a tészta nem puhul meg.
A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk, végül előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C, légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 25 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.



 © Rózsa2012. dec. 02. 19:38 | Válasz | #747 
Ha szép nagy hó esik, akkor jobban jön az ihlet.

 © Szász Ildikó2012. dec. 02. 17:06 | Válasz | #746 

 © Rózsa2012. dec. 01. 17:43 | Válasz | #745 
Húsleves
Sült kacsacomb

 © Rózsa2012. dec. 01. 17:43 | Válasz | #744 
Jó ötlet, megpróbálom.

 © Füzesi2012. dec. 01. 15:26 | Válasz | #743 
Kókusztekercs


 © Füzesi2012. dec. 01. 15:26 | Válasz | #742 
Készülhetünk előre az ünnepekre vagy bármilyen alkalomra, mert fémdobozban akár 2 hétig is eltartható.

Hozzávalók:
Tészta: 50 dkg. liszt 25 dkg. RAMA 3 tojássárgája 2 dkg. élesztő ( tejjel ) 6 dkg. cukor

Töltelék: 3 tojásfehérje 25 dkg. cukor 20 dkg. kókuszreszelék

Elkészítés: Liszt-RAMA-tojássárga keveréket összedolgozzuk, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Amikor a kezünk már jól elfáradt a dagasztástól, 4 cipóra osztjuk. Amíg a cipók pihennek, elkészítjük a tölteléket. Gőz felett a cukorral elkevert tojásfehérjéket kemény habbá felverjük, majd a kókuszreszelékkel elkeverjük. Minden cipót vékony téglalap alakúra nyújtjuk, és az 1/4-ed adag töltelékkel megkenjük. Szorosan feltekerjük, éles késsel kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és olajjal kikent tepsibe helyezzük egymás mellé kis távolságot tartva. Előmelegített sütőben 160C-fokon kb. 10-15 percig sütjük.

 © Rózsa2012. nov. 30. 11:08 | Válasz | #741 
Lecsó nokedlival
fánk

 © Szász Ildikó2012. nov. 30. 08:54 | Válasz | #740 
A túró rudi elkészítése nem bonyolult, akár kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak bátran. Az elkészítési ideje csekély, az ízvilága pedig tökéletes. Kicsik nagyok kedvence egyaránt!



Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg. RAMA 15 dkg.cukor 1 tojássárgája 40 dkg. liszt 1 sütőpor, 3 ek. kakaó



Töltelék: 75 dkg. túró 3 tojás 25 dkg. porcukor 4 tojásfehérje 3 tojássárgája 1 ek. liszt, 1 citrom héja, mazsola ( nem szükséges )



Elkészítés: Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztva mélyhűtőbe 20-30 percet hűtjük. Közben elkészítjük a tölteléket, porcukorral kikeverjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a túrót, lisztet, citrom héját, mazsolát, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojások fehérjét. Tészta 3/4-ét belenyomkodjuk a kikent-lisztezett tepsibe , ráhalmozzuk a tölteléket, végül ráreszeljük a maradék tésztát és előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 45 perc alatt 160C-fokon megsütjük tűpróbáig.



Jó étvágyat!


 © Takibácsi2012. nov. 30. 06:35 | Válasz | #739 
Mai menü, de csak mértékkel és tartózkodással!
Mérték a lópohár, tartózkodási hely az asztal alatt!

Arany ászok
Hosszú lépés
Házi szilva pálinka

A mama menüje

Bundás kenyér + tea
Zöldborsó leves
Rizibizi, rántott hús

Ha nem csinálja meg, ássa fel Ő a kertet!






 © Rózsa2012. nov. 29. 17:23 | Válasz | #738 
krumpli leves
rántott karaj
párolt zöldség és / vagy hasábburgonya

 © Füzesi2012. nov. 29. 17:20 | Válasz | #737 
Az emberem kicsit morgott ugyan, de telerakta a hasát!

 © Rózsa2012. nov. 29. 13:48 | Válasz | #736 
Én is jobban szeretem a pacalt

 © Füzesi2012. nov. 29. 13:05 | Válasz | #735 
Az emberem pacalt rendelt tőlem, de nem az lesz.

Brokkolit rántok
Krumpli
Ubisali


 © Rózsa2012. nov. 27. 17:28 | Válasz | #734 
Igen, annyi félét lehet belőle készíteni.

 © Mártika2012. nov. 27. 11:25 | Válasz | #733 
Ezzel a főzéssel Én mindig bajban vagyok.
Mindig mást kitalálni..

 © Takibácsi2012. nov. 26. 19:16 | Válasz | #732 
Bableves

Semmi más..


 © Rózsa2012. nov. 26. 17:04 | Válasz | #731 
Zöldség leves
mákos túrógombóc

 © Szász Ildikó2012. nov. 26. 12:32 | Válasz | #730 
MOSTANÁBAN NYERS ZÖDSÉGET , GYÜMÖLCSÖT ESZEM.... KICSIT TEHERMENTESÍTEM A GYOMROMAT !!!!!

 © Bakos2012. nov. 26. 12:13 | Válasz | #729 
Márti megyek hozzátok!

Otthon van az embered?



 © Mártika2012. nov. 26. 07:42 | Válasz | #728 
Mai menü:

Zöldborsóleves
Csirkepaprikás nokedlivel

 © Szász Ildikó2012. nov. 26. 07:39 | Válasz | #727 
GYERE MÚLT HÉTEN !!! NÁLUNK AKKOR VOLT !! MA ILYEN VICCESEKET ÍROGATOK, RECCS.. EGYÉBKÉNT ÉN IS SZERETEM!!!

 © Papa2012. nov. 26. 05:39 | Válasz | #726 
Zöldbab főzeléket ennék

 © Rózsa2012. nov. 25. 20:18 | Válasz | #725 
Ma sült tök és sült krumpli volt a vacsora finom töpörtyűvel.

 © Szász Ildikó2012. nov. 25. 11:16 | Válasz | #724 
IGEN , IGAZAD VAN ÉDES RÓZSIKÁM !!! DE REMÉNYKEDJÜNK , HOGY NEM JUTOTT MINDENHOVÁ!! DE AZ IS IGAZ ,HOGY ÉN IS CSAK TALÁN 5-6 ALKALOMMAL KOSTÓLTAM MEG ....

MARADJUNK A MAGYAROS ÍZEKNÉL , NEM?? ANNYIFÉLE VARIÁCIÓVAL LEHET FŐZNI - SÜTNI....

 © Rózsa2012. nov. 25. 10:09 | Válasz | #723 
Én még nem próbáltam a kinai kaját, de az utóbbi időben többször megtalált 10-20 tonna romlott hús miatt már biztosan nem is fogok.

 © Füzesi2012. nov. 24. 17:21 | Válasz | #722 
Jó volt!

 © Szász Ildikó2012. nov. 24. 16:31 | Válasz | #721 
SZERETEM !!

 © Füzesi2012. nov. 24. 10:10 | Válasz | #720 
Kínai kaja ma

 © Bakos2012. nov. 23. 17:54 | Válasz | #719 
Tanuld meg hogy mit, mivel eszel és nem lesz gondod

 © Füzesi2012. nov. 23. 17:53 | Válasz | #718 
Na egy jó séta kellene nekem is 20 kiló plusz elhagyásához

 © Rózsa2012. nov. 23. 17:47 | Válasz | #717 
Séta a ház körül, és nem lesz gond.

 © Bakos2012. nov. 23. 17:46 | Válasz | #716 
El ne hízzatok, mert akkor nem lesz lakodalom

 © Rózsa2012. nov. 23. 17:35 | Válasz | #715 
Jó ötlet!

 © Takibácsi2012. nov. 23. 17:29 | Válasz | #714 
Kedvem támadt a rakott krumplihoz ezután.

Na majd a szakácsom ugyan mit szól hozzá?

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 16:17 | Válasz | #713 
ma csináltam gyümölcslevest holnapra , és lesz még rakott krumpli... Ezt most úgy készítem el ,hogy nyersen felkarikázom a krumplit, a tojást tulajdonképpen úgy, mint a hagyományost , de viszont nem tejföllel , hanem sajtkrémmel.... A sajtkrémbe préselek egy csomó fokhagymát ki ,hogyan szereti... én legalább 10-12 gerezdet , és rétegesen , ahogyan szoktuk megy a krumplira. Ha nem elég a sajtkrém lehet egy kis tejföllel is összekeverni. szoktam a kolbász mellé sajtdarabkákat tenni. a tetejére rakom a megmaradt sajtkrémet , amibe előzőleg beleütök 1 tojást. Alufóliát teszek a tepsire , és 2 órán át sütöm... szerintem fincsi !!

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 16:08 | Válasz | #712 
Köszönöm , Neked is hasonló szépet !!! És milyen klassz ez a fotó !!!!

 © Takibácsi2012. nov. 23. 15:21 | Válasz | #711 
Kellemes délutánt mindenkinek!


 © Takibácsi2012. nov. 23. 14:07 | Válasz | #710 
Semmi baj ebből Ildi... Lehet ezzel haladni!

Dobj fel olyan témákat, ami vonzza az embereket.
Család, gyerek, párkapcsolat, ezo, ilyenek.

Nekem nem tetszene a szex és a veleb téma sehogy sem.. Nem vagyok pletyós

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 13:50 | Válasz | #709 
BIZONY !!! 1 ÉVE IS ÖTEN - HATAN ÍROGATTUNK EGYMÁSNAK ....

 © Takibácsi2012. nov. 23. 13:48 | Válasz | #708 
Elférne még vagy 50 ember itt a fórumon. Hely van

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 13:45 | Válasz | #707 
OKÉ , MAJD ÉN IS ÍROK !!!

 © Takibácsi2012. nov. 23. 13:39 | Válasz | #706 
Én küldtem be kettőt!


Vagyis az asszonypajtás!

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 13:28 | Válasz | #705 
RENDBEN , MAJD KICSERÉLJÜK A RECEPTEKET !! A RÉGI,SZÉP IDŐKBEN MÁR CSINÁLTUNK ILYET !! JÓL MŰKÖDÖTT..

 © Alex2012. nov. 23. 10:58 | Válasz | #704 
Most látom, kerültek fel új receptek a weboldalra. Vajon mennyire finomak? Mármint nem a receptek, hanem a sütemények. Mi nem küldhetnénk be? Mármint nem én, mert én nem tudok sütni, de biztos sokan szívesen küldenének. Vélemény, csajok?

 © Szász Ildikó2012. nov. 23. 07:50 | Válasz | #703 
MÁRTIKA !! ITT NYUGODTAN LEHET LELKI PROBLÉMÁKRÓL IS BESZÉLNI!!! MINDIG VAN , AKI SEGÍTENI TUD !!!

 © Mártika2012. nov. 22. 20:41 | Válasz | #702 
Remek ötlet holnapra

 © Rózsa2012. nov. 22. 20:05 | Válasz | #701 
Húsleves, gombapörkölt galuskával.

 © Rózsa2012. nov. 22. 20:04 | Válasz | #700 
Én megértelek, ha neked ez a legjobb, akkor így kell csinálni.

 © Mártika2012. nov. 22. 20:03 | Válasz | #699 
Most sírnom kellene, hogy nem kell kiszolgálnom egy uraságot?
Biztos van benne szépség is, de nekem valahogy ezt nem sikerült megtalálnom a férfiakban.
Na de ez nem a lelki segély topik!


Mai menü

Bableves
Túrós-tejfölös-szalonnás tészta

 © Rózsa2012. nov. 22. 19:51 | Válasz | #698 
Igen, de körülötted sincs senki.

 © Szász Ildikó2012. nov. 22. 11:28 | Válasz | #697 
EZ FINCSI !!! NÁLUNK TEGNAPRÓL MARADT LENCSEFŐZELÉK , FASÍRT...


[1] 2 3 4 5 ... Utolsó

Ugrás a tetejére

Tárhely és domain a MediaCentertől